کمک - جستجو - کاربران - تقويم
ورژن کامل:اخبار و مقالات ورزشی ،مطالب پیشین
FARSI FORUM ایران گفتگو > > اخبار و مفالات ورزشی
صفحات 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81
iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">پیراهن میلان بکهام را هم جادو می‌کند؟
</H2>
بکهام در دیدار برابر بولونبا نخستین گل خود را در پیراهن آ.ث.میلان به ثمر رساند

<H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">پس از آن‌که دیوید بکهام روز یکشنبه (۲۵ ژانویه – ۶ بهمن) نخستین گل خود را با پیراهن آ. ث. میلان در برابر بولونیا به ثمر رساند‌، بحث و گمانه‌زنی بر سر رفتن یا ماندنش در میان سرخ و سیاه‌پوشان ایتالیا دوباره بالا گرفته است. </H4>

چرا بکهام ساعت یک پس از نیمه‌شب کتاب به دست می‌گیرد؟ این سؤالی است که آلساندرا بوچی از روزنامه "گاتزتا دلوسپورت" مطرح می‌کند. پاسخ آنکه مشغول یادگیری ایتالیایی است! برای خبرنگار روزنامه ورزشی چاپ میلان، همین خود نشانه آن است که ستاره انگلیسی از زندگی و موقعیت جدیدش راضی است.

البته دوستداران آ. ث. میلان برای امیدواری به ماندن "بِکس" می‌توانند به شواهد محکم‌تری از ایتالیایی آموختن او دل ببندند: پیروزی ۴ بر یک در خانه بولونیا که یکشنبه آ. ث. میلان را به فاصله ۶ امتیازی از همشهری صدرنشینش، اینتر رساند. بکهام که پیش از این همواره بر پایداری بر قراردادش با لوس‌آنجلس گالاکسی تـاکید کرده بود، پس از این پیروزی در باره ماندنش در میلان به خبرنگاران گفت: « در حال حاضر نمی‌توانم بگویم چه خواهد شد. خواهیم دید.»

وقتی بزرگترین هوادار، مربی است!

مهم‌ترین مفسر تغییر لحن ناگهانی بکهام، مربی آ. ث. میلان است: کارلو آنچلوتی به تلویزیون اسکای ایتالیا گفت: «اگر بکهام می‌گوید "خواهیم دید" یعنی دارد به ماندن فکر می‌کند.»

آنچلوتی درباره رضایتش از بکهام و امید به ماندنش در سن‌سیرو هیچ پرده‌پوشی‌ای نکرده است: «من مربی صبور و گاه کارآمدی هستم! اما اگر دیوید ظرف ۱۵ روز جای خود را به عنوان مهره‌ای ارزشمند و اثرگذار در ترکیب تیم باز کرده است، این همه مدیون هوش و انگیزه خود اوست که می‌خواهد در یک لیگ با این اهمیت نقش‌آفرین شود.» مربی آ.ث. میلان می‌افزاید: «دست ما بسته است. او خود باید درباره قراردادش با گالاکسی و آینده‌اش تصمیم بگیرد. و می‌داند که ما می‌خواهیم کارش را با ما ادامه دهد.»

به نوشته آلساندرا بوچی از گاتزتا دلوسپورت‌، بکهام باید میان عقل و احساس تصمیم بگیرد؛ از یک سو زرق‌وبرق هالیوود و گرمای دلچسب کالیفرنیا و از سوی دیگر میلان سرد و مه‌آلود، از یک سو قرارداد ۲۰۰ میلیونی با گالاکسی و بازی در یک لیگ آسان و از سوی دیگر تنش و جذابیت حضور در سری A. بکهام، به اعتقاد این روزنامه‌نگار، به اروپا آمده تا ریشه‌های خود را دوباره پیدا کند و اکنون مزه مسابقه با حریفان سرسختی مانند آ.اس. رم و فیورنتینا زیر زبانش مانده است.

مقصد آفریقای جنوبی است نه آمریکا!

حضور کوتاه در میلان یا سکوی پرتاب به سوی جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی

در این حال، به نوشته روزنامه انگلیسی تایمز‌، بکهام می‌تواند از اکتبر امسال (۲۰۰۹) قراردادش با گالاکسی را بدون دردسر فسخ کند و برای فصل نقل و انتقالات در ابتدای ۲۰۱۰ آزاد شود. اما اگر هدف، حضور در تیم ملی انگلستان برای جام‌ جهانی ۲۰۱۰ است، شاید این تاریخ دیر باشد.

همه می‌دانند که فابیو کاپلو، سر مربی انگلستان، نماینده‌اش را به دیدن بازی میلان−فیورنتینا به ایتالیا فرستاده و خود نیز با بکهام گفتگو کرده‌است. در این شرایط، ترک ویترین میلان و بازگشت به آنسوی اقیانوس اطلس شاید حکم پشت پا زدن به بخت حضور در جام جهانی آفریقای جنوبی را داشته باشد.

پایگاه اینترنتی روزنامه "کوریره دلوسپورت" نیز روز دوشنبه (۲۶ ژانویه) نوشت، به نظر می‌رسد آن‌چه قرار بود حضوری موقت در آ.ث.میلان باشد، در حال تبدیل‌شدن به سکوی پرتاب مجدد بکهام است.

بدین ترتیب، طرفداران آ.ث.میلان پس از فروکش‌کردن تب ماجرای پیوستن کاکا به منچسترسیتی به بحث بر سر بکهام بازگشته‌اند. یکی از آنان روی سایت گاتزتا می‌نویسد: «پیراهن آ.ث.میلان خاصیتی شیطانی دارد، هرکس آن را به تن کند به سختی از آن جدا می‌شود!»

سرانجام آن‌که داستان ماندن یا نماندن بکهام فرصتی برای مدیر اجرایی آ.ث.میلان شده تا پاسخی کنایه‌آمیز به منتقدان باشگاه داده باشد. آدریانو گالیانی می‌گوید: «اول روزنامه‌ها می‌گفتند که آوردن بکهام تنها یک پروژه بازاریابی و پول‌سازی است، حالا از ما می‌خواهند که او را نگه داریم!»

بهرام نیک‌سادات

iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">وحید هاشمیان: باید به استعدادهای جوان فرصت داد
</H2>

وحید هاشمیان از تیم بوخوم آلمان

<H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">نیم‌فصل دوم بوندس‌لیگای آلمان، روز جمعه (۱۰ بهمن) با دیدار هامبورگ و بایرن مونیخ آغاز می‌شود. وحید هاشمیان، ملی‌پوش ایرانی تیم بوخوم از وضعیت خود در این تیم و هم‌چنین جزئیات مصاحبه با تلویزیون بی بی سی می‌گوید.</H4>

دویچه وله: آقای هاشمیان، در آستانه‌ی آغاز نیم‌فصل برگشت رقابت‌های فوتبال بوندس لیگای آلمان هستیم. لطفا از وضعیت کلی خودتان و تیم بوخوم بگویید؟

وحید هاشمیان: همان‌طور که می‌دانید تیم ما، تیم بوخوم، امسال چهار، پنج بازیکن جدید خرید و قصد داشت که در این فصل بتواند نسبت به سال گذشته نتایج بهتری بگیرد. اما متاسفانه ما نتیجه‌گیری دچار بدشانسی‌های زیادی شدیم، در مصدومیت بازیکن‌ها که این مصدومیت و این بدشانسی گریبانگیر من هم شد و امسال تیم‌مان الان که نیم فصل است، از هجده تیم در رده‌ی هفدهم قرار گرفته است. اما با توجه به این که امتیازات تیم‌ها بهم خیلی نزدیک است و یک دوره‌ی آماده‌سازی خیلی خوبی را هم انجام دادیم، امیدوار هستیم که در دور برگشت نتایج بهتری بگیریم. من هم امیدوار هستم که بتوانم نسبت به نیم فصل اول بهتر عمل کنم.

تیم بوخوم در مهم‌ترین دیدار تدارکاتی مقابل تیم «سیلینا» از اسلواکی با تک گل شما به پیروزی یک بر صفر رسید. موفقیت شما در این بازی می‌تواند نویدی باشد برای نیم‌فصل دوم بوندس لیگا؟

- امیدوارم این طور باشد. من هم خودم از همان اولین تمرین امسال انگیزه زیادی داشته‌ام، در تمرین‌ها و در بازی‌ها دوستانه و تدارکاتی، خوب عمل کردم. خب کمی مشکل هم میان من و مربی‌ام بوجود آمده بود که من می‌خواستم ثابت کنم که توانایی‌های من بیش از این است. از یک‌طرف هم شاید به مربی‌مان باید حق بدهیم که هر موقع من داشتم آماده می‌شدم، دچار یک بدشانسی شدم و از ترکیب دور شدم و وقتی هم که برگشتم بدنم به لحاظ آمادگی در شرایط صددرصد و در جریان بازی‌ها نبود. امیدوارم که در دور برگشت بتوانم گل‌زنی کنم، برای تیم‌ام مفید باشم و تیم‌مان بتواند به جایگاه اصلی‌اش برگردد.

در اواخر نیم‌فصل رفت، یک سوءتفاهمی به وجود آمده بود میان شما و سرمربی تیم بوخوم، مارسل کلر که برمی‌گشت به مصاحبه‌تان با روزنامه‌ی «بیلد» آلمان. این موضوع باعث ایجاد کدروتی شده بود که سرانجام به اخراج موقت شما هم از تمرینات تیم بوخوم منجر شد. اما چندین هفته‌ی پیش در مجله‌ی ورزشی «کیکر» آلمان مطلبی منتشر شده بود که شما در آستانه‌ی جدایی از باشگاه بوخوم قرار دارید!

- ببینید، تیتر روزنامه را با صحبت رسمی که باشگاه می‌گوید هیچ وقت نباید قاطی کرد. ببینید، بوخوم باشگاهی‌ست که نسبت به تیم‌های دیگر برای من تفاوت دارد. من به این تیم علاقه دارم و مسئولین رده‌بالای باشگاه این را خوب می‌دانند. مارل کلر مدت زیادی نیست که به این تیم آمده، من هشت سال پیش در این تیم بودم و این تیم را از دسته دو آوردیم به دسته یک و بعد هم به جام یوفا راه پیدا کردیم؛ کارهایی که شاید در تاریخ بوخوم انجام نشده و یا خیلی کم انجام شده. به خاطر همین تیم بوخوم را خیلی دوست دارم. به من کمک کرده و بوخومی‌های اصیل هم من را می‌شناسند و به من علاقه دارند. این شایعه شده بود که خب یک درگیری به وجود آمد، مصاحبه‌ای از طرف من شد که من به علت کم بازی کردن، ناراضی‌ام. ولی تیتری که زده شد، نوشتند با حمله‌ی وحید هاشمیان به مربی تیم! تیتر را من انتخاب نمی‌کنم. من یک مصاحبه کوتاه کردم، تیترش هم یک مقدار تند بود. بعد در روزنامه‌ی «کیکر» هم چاپ شد که وحید باید از بوخوم برود که هیچ منبعی این را اصلا تایید نکرد. یک مصاحبه با مدیر ورزشی تیم‌مان شده بود. او هم وضعیت تیم‌مان را گفته بود و مذکر شده بود که ما دو بازیکن داریم که باید از این تیم بروند. این دو بازیکن توماس وبر بود که از تیم‌مان رفت به لورکوزن و دانیل فولکس که به کایزرلاوترن انتقال پیدا کرد. ولی چون مدیر ورزشی بوخوم نامی نبرده بود و مشکلاتی که میان من و مربی‌مان بوجود آمده بود، روزنامه‌‌ی کیکر فکر کرده بود که من باید بروم. در صورتی که چنین چیزی وجود ندارد. بعد هم مسئولان بوخوم این قضیه را به شدت تکذیب کردند.

یکی از مسایلی که در این هفته توجه مطبوعات ایران را به خودش جلب کرده، ماجرای مصاحبه‌ی شما با شبکه‌ی بی بی سی است که باعث ناراحتی مسئولین در ایران شده است. همچنین صحبت محرومیت شما در ایران به گوش می‌رسد. اشکال این گفت‌وگو با شبکه‌ی بی بی سی از دیدگاه شما چیست؟

- راستش این ماجرایی که شما می‌گویید، خودم واقعا بی‌خبر بودم تا دیروز بعدازظهر که از تمرین آمدم و دیدم که سایتی اشاره‌ای کرده و همچنین سازمان تربیت بدنی و فدراسیون فوتبال این موضوع را تکذیب کردند. ببینید من در فوتبال آلمان به این صورت است که بی‌اجازه نمی‌توانم مصاحبه کنم؛ هیچ بازیکنی (اجازه ندارد). منظور من مصاحبه با نشریات خارجی است. یک فاکس می‌آید به باشگاه، به مسئولان نشریه‌ی بوخوم. آنها به ما انتقال می‌دهند و با هماهنگی باشگاه، و من همیشه قید می‌کنم که (در مورد) هیچ موضوع سیاسی و غیرورزشی گفت‌وگو نمی‌کنم. نامه‌ای آمد که برنامه‌ی بی بی سی می‌خواهد برای قسمت فارسی با شما مصاحبه‌ای بکند. این مسئله، فکر می‌کنم، متعلق به ۳ ماه پیش است که این برنامه تهیه شد و باشگاه هم گفت از نظر ما ایراد ندارد و بعد من متوجه شدم که اصلا این برنامه تلویزیونی است. یعنی من فکر می‌کردم یک مصاحبه‌رادیویی یا گفت‌وگویی است. در یک رستوران یک گفت‌وگو ساده انجام دادند، سوالهای فوتبالی کردند و من هم جواب دادم. غیر از این هم من اصلا نمی‌دانستم که باعث به‌وجود آمدن مشکلی می‌شود یا حتی مصاحبه نباید انجام می‌دادیم. و بعدها، گویا بعد از پخش شدن این (برنامه‌ی) تلویزیونی، ظاهرا موضوع مصاحبه‌نکردن مطرح شده است که صحبت من و برنامه‌ی من اصلا قبل ازافتتاح این شبکه انجام شده بود.

آقای هاشمیان شما در بازی تیم ملی ایران مقابل تایلند در چارچوب پیکارهای مقدماتی جام ملتهای آسیا حضور نخواهید داشت، به‌خاطر این که این بازیها در تقویم رسمی فیفا قرار ندارد و موجب تداخل تقویم باشگاهی بوخوم با تقویم کنفدراسیون آسیا می‌شود. اما پس از آن - روز ۱۱ فوریه - ایران بازی مهمی در مقابل کره جنوبی در چارچوب رقابت‌های مقدماتی جام جهانی در پیش دارد. آیا در این بازی شرکت خواهید داشت؟

- ببینید، بعضی بازیها - مثل این بازی - در بین زمان‌های بوندس لیگا قرار می‌گیرد که جزو تاریخ فیفا نیست. اما مسئولین باشگاه ما همیشه با فدراسیون فوتبال ایران همکاری داشتند یا بالعکس. آقای ابراهیمی، سرپرست تیم ملی ایران، همیشه در ارتباط هستند و جای هماهنگی که بین سرپرست تیم ملی و مدیر (باشگاه) ما شد و مکاتباتی انجام گرفت، فدراسیون هم اجازه داد که من در اختیار باشگاه قرار بگیرم و من امیدوار هستم تیم ملی ایران بازی مقابل تایلند را ببرد. همین بازی‌هاست که ما باید به جوانهایمان شانس بدهیم که بتوانند از شانس‌هایشان استفاده کنند، تجربه پیدا کنند، انگیزه پیدا بشود و این‌ها جایگزین‌های ما در آینده هستند. ما سالیان زیادی دیگر بازی نخواهیم کرد و خوشحال می‌شویم جوانهای خوبی جایگزین ما بشوند. ولی فعلا به نظر من در بعضی از بازیهای مهم وجود تجربه خیلی مهم است و ما که در اروپا بازی می‌کنیم، از لحاظ بدنی و جسمی در شرایط خوبی قرار داریم و می‌توانیم به تیم‌مان کمک کنیم. و اگر (مربیان تیم ملی) بخواهند در بازی کره جنوبی از من استفاده کنند، با کمال میل در اختیار تیم کشورمان هستم.

ما در تیم ملی فوتبال ایران شاهد روند جوانگرایی هستیم. به نظر شما در نسل جدید مهاجمان فوتبال ایران، چه اشخاصی هستند که می‌توانند جایگزین شما شده و خلائی در خط حمله تیم ملی به‌وجود می‌آید را پر کنند؟

- راستش من در حال حاضر حدود ده سال است که از لیگ ایران دورم و تمام بازیهای لیگ را نمی‌توانم ببینم. به خاطر این، بازیکنان خیلی خوبی حتما در ایران هستند که باید استعدادیابی بشوند. فوتبال ما به لحاظ توانایی بسیار بالاست که می‌توان با شناسایی این بازیکنان، و شانس‌دادن به آنان، سبب پیشرفت‌شان شد. همان‌طور که ما هم مدت‌زمانی گمنام بودیم، بازی کردیم، به ما شانس دادند و توانستیم بیاییم آلمان. و مربیان تیم ملی و کسانی که استعدادیابی می‌کنند حتما این افراد را زیرنظر دارند و بازیکنان خوب و جوان الان در تیم ملی وجود دارد.

در پایان این گفت‌وگو دوباره برمی‌گردم به بوندس لیگا. آیا از نظر شما این احتمال وجود دارد که بلندپروازی تیم "هوفنهایم"، قهرمان نیم‌فصل رفت، در نیم‌فصل برگشت نیز ادامه داشته باشد و این تیم حتی قهرمان آلمان هم بشود؟

- این تیم حدود چهار سال است که تصمیم جدی گرفته که به سطح بالا بیاید و این تیم این‌گونه نیست که این تیم بخواهد با تزریق پول رئیس باشگاه و یکشبه، راه چندین روزه را طی کند. ایشان به‌علاوه‌ی مربی خوبش، رالف رانگنیک، و یک‌سری کسانی که دست‌اندرکار هستند برنامه‌ای طولانی‌مدت ریخته‌اند، استادیوم می‌سازند و به کارهای پایه‌یی بسیار می‌رسند. فکر می‌کنم در حال ساخت یک استادیوم سی هزار نفره هستند که یکی از مدرنترین استادیوم‌های اروپا خواهد شد. و بدین ترتیب یک سرمایه‌گذاری اصولی شده و به نظر من مهم نیست هوفنهایم الان قهرمان بشود یا پنجم و ششم. من برای این تیم آینده خیلی خوبی می‌بینم، چون در حال انجام برنامه‌ریزی بسیار خوبی است و در کنار این برنامه‌ریزی، در فوتبال روز دنیا، در حال حاضر سرمایه مهم است که ایشان (مدیر باشگاه) هم سرمایه خوبی دارد. (ایشان) به این تیم پول تزریق می‌کنند، کسب درآمد و بازیکن‌سازی هم می‌کنند. و به نظر من هم نیست که قهرمان بشوند یا نشوند. به نظر من یک کار خوبی را شروع کرده‌اند که در حال انجام است.

مصاحبه گر: فرید اشرفیان

iran-goftogoo

تايلند ايران را متوقف كرد

تيم ايران تا به اين جا با ۴ امتياز صدرنشين گروه است

تيم ملى فوتبال ايران در دومين ديدار خود در مرحله مقدماتى جام ملت هاى آسيا، با
تساوى بدون گل برابر تايلند متوقف شد.

تيم ايران پس از پيروزى پر گل ۶-۰ مقابل سنگاپور در تهران، در دومين ديدارش در چارچوب مسابقات انتخابى جام ملت هاى آسياى ۲۰۱۱ در بانكوك به مصاف تيم تايلند رفت.

تيم تايلند با سرمربى گرى پيتر ريد انگليسى در اولين بازى خود در اين مرحله توانسته بود تيم اردن را در خانه با تساوى بدون گل متوقف كند و كسب نتيجه مساوى برابر ايران، اين تيم را به صعود از گروه و چهارمين حضور پياپى در جام ملت هاى آسيا اميدوار كرد.

رييس فدراسيون فوتبال تايلند پيش از بازى گفته بود گرفتن يك امتياز از تيم قدرتمند ايران نتيجه خوبى براى اين تيم محسوب مى شود.

على دايى در طول هفته گذشته بارها تاكيد كرده بود كه تايلند اصلا حريف آسانى نيست: "وضعيت تايلند شبيه به سنگاپور نيست، آن ها در اردن از ميزبان خود امتياز گرفتند و اين نشان مى دهد كه تيم خوبى هستند."

اما شاگردان على دايى در اين بازى نمايش قابل قبولى نداشتند؛ برترى نسبى آن ها در نيمه اول بى نتيجه بود و تنها موقعيت جدى با برخورد ضربه مازيار زارع به تيرك دروازه تايلند در دقيقه ۱۰ از دست رفت.

تيم ايران در نيمه دوم نه تنها نتوانست فرصت گلزنى روى دروازه حريف ايجاد كند، بلكه چند بار به شدت دروازه اش تهديد شد.

در اين نيمه، بازيكنان تايلند دو بار در موقعيت تك به تك با دروازه بان قرار گرفتند كه با واكنش هاى مناسب سيد مهدى رحمتى دفع شد.

تيم ايران در غياب بازيكنان لژيونر در اين ديدار با تركيب سيدمهدى رحمتى، سيد‌جلال حسينى، هادى عقيلى، حسين كعبى، حسن اشجارى، مازيار زارع(كيانوش رحمتى)، كريم باقرى(محمد نورى)، مجيد غلام‌نژاد، محمدرضا خلعتبرى، غلامرضا رضايى(سيد مهدى سيد صالحى) و آرش برهانى به ميدان رفت.

تيم ايران در دور مقدماتى جام ملت هاى آسياى ۲۰۱۱، در گروه پنجم با سنگاپور، تايلند و اردن همگروه است.

در ديگر ديدار اين گروه، تيم سنگاپور توانست ۲-۱ تيم اردن را شكست دهد.

به اين ترتيب، تيم ايران تا به اين جا با ۴ امتياز صدرنشين گروه است و تيم هاى سنگاپور با ۳ امتياز، تايلند با ۲ امتياز و اردن با ۱ امتياز در رده هاى بعدى قرار دارند.

بر اساس تقويم AFC، اين مسابقات از ۱۰ ماه ديگر مجددا پيگيرى خواهد شد.

مرحله مقدماتى جام ملت هاى آسيا در ۵ گروه چهار تيمى برگزار مى شود و از هر گروه دو تيم به مرحله نهايى صعود خواهند كرد.

۵ تيم نيز مستقيما در دور پايانى حاضر خواهند بود؛ قطر كه ميزبان رقابت ها است، عراق، عربستان سعودى و كره جنوبى بعنوان سه تيم برتر اين مسابقات در سال ۲۰۰۷ و تيم هند كه قهرمان چلنج كاپ آسيا در سال ۲۰۰۸ بوده است.

اما حساس ترين بازى تيم ملى فوتبال ايران، روز ۲۳ بهمن (۱۱ فوريه)در مرحله نهاىى مسابقات انتخابى جام جهانى ۲۰۱۰ برابر كره جنوبى در ورزشگاه آزادى برگزار خواهد شد.

بسيارى از كارشناسان، تيم تايلند را نمونه كوچك شده كره جنوبى مى دانستند و معتقد بودند ديدار مقابل اين تيم آزمايشى جدى براى على دايى و شاگردانش در آستانه ديدار حساس با كره جنوبى محسوب مى شود.

ايران در دور پايانى رقابت هاى انتخابى جام جهانى در گروه دوم با تيم هاى عربستان سعودى، كره جنوبى، كره شمالى و امارات هم گروه است. در اين گروه كره جنوبى با ۷ امتياز در صدر است و ايران با پنج امتياز در رده دوم قرار دارد.

iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">تساوی ایران برابر تایلند • مصاحبه با جلال طالبی </H2>

جلال طالبی، سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران

<H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">تیم ملی فوتبال ایران در دومین دیدار از گروه ۵ مسابقات فوتبال مقدماتی جام ملت‌های آسیا به نتیجه مساوی در برابر تایلند دست یافت. جلال طالبی، سرمربی پیشین تیم ملی ایران در گفتگو با دویچه وله این بازی را ارزیابی کرده است.</H4>

تیم ملی فوتبال روز چهارشنبه ۲۸ ژانویه در دومین دیدار از گروه ۵ مسابقات فوتبال مقدماتی جام ملتهای آسیا تنها به نتیجه مساوی بدون گل برابر تیم میزبان تایلند دست یافت. جلال طالبی، سرمربی پیشین تیم ملی ایران در گفتگو با بخش فارسی دویچه وله عملکرد ملی پوشان را ارزیابی کرده است.

دویچه‌وله: آقای جلال طالبی بازی ایران مقابل تایلند و کسب نتیجه‌ی مساوی صفر بر صفر را کلا چه طور دیدید؟

جلال طالبی: بهرحال از سری بازیهای جام ملتهای آسیاست که دو بازی‌ آن امسال برگزار می‌شود و بازیهای بعد هم در سال جدید ایرانی. مشخص بود که ما در تایلند یک‌ مقدار مشکل خواهیم داشت به خاطر شرایط جوی و رطوبتی که وجود دارد، به اضافه‌ی این که خب تعداد بازیکن‌هایی هم تجربه داشته باشند در این بازی به صورتی که باید و شاید کافی نبود و مسلم بود که یک مقدار بازی ما به مشکل برخواهد خورد و آن بازی که توقع هست از تیم ملی ایران که در سطح آسیا که بهرحال جزو سه تیم اول آسیا می‌توانیم منسوب‌اش کنیم، در مقابل تایلند که یک تیم دسته درجه دو آسیا است، یک مقدار به مشکل برخوردیم.

دویچه‌وله: یعنی به عقیده‌ی شما آقای طالبی، نتیجه‌ی مساوی در این بازی قابل انتظار بود و پتانسیل این تیمی که در تایلند به مصاف تیم ملی تایلند رفت همین بود و نتیجه‌ی مساوی هم سورپرایزی نبود؟

جلال طالبی: راستش در فوتبال (همه چیز) سورپرایز می‌تواند باشد. منظور من این بود که بهرحال تیم ملی به نظر من و بازیکن‌های تیم ملی و همین طور کادر فنی و مردم و جراید منتظر بازی آینده‌ی ایران هستند که با کره جنوبی ما در تهران داریم. یعنی تمام فکر و ذکر و تمام هدف برای آن بازی است. بنابراین این بازی جدا از این که شرایط جوی همان طور که گفتم روی بچه‌ها اثر گذاشته بود، بهرحال تایلند هم توی زمین خودش برای این که بتواند جزو تیم‌های انتخاب‌شده برای جام ملتها باشد، می‌بایستی جلوی ما حداقل امتیازی می‌گرفت. یعنی برای باخت به زمین نیامده بود، در (کشور) خودش بود، در استادیوم خودش بود. در نتیجه، زیاد صددرصد تمرکزش روی این بازی و برد روی این بازی نبود. چون بهر صورت ما از گروه بالا می‌رویم. و فکر می‌کنم انگیزه‌ای که بچه‌ها می‌بایستی شاید داشته باشند برای بازی نداشتند، چون به فکر بازی آینده بودند در مقابل کره جنوبی. این تصور من است و به طور کلی آن جوری که باید و شاید انتظار می‌رفت بازی نکردند. بسیار بچه‌ها کند بودند، بسیار در حرکاتشان تاخیر داشتند، در ارسال پاس‌ها تاخیر داشتند، در هدایت و ارسال توپ و حفظ توپ مشکل داشتند. یک مقدار تیم ما ساکن بود و آن تحرک باید و شاید را نداشت.

دویچه‌وله: بازی ایران مقابل تایلند بدون حضور لژیونرها برگزار شد. با توجه به این که خیلی‌ها به این مسئله اشاره کردند که آن بازیکنان شاخص ایرانی که در پشت خط هستند و تا حالا در سایه‌ی لژیونرها بودند در چنین بازیهایی می‌توانند خودشان را نشان بدهند. یعنی ما از این دیدگاه هم یکمقدار باید ناامید بشویم؟

جلال طالبی: من فکر می‌کنم هفت بازیکن تیمی که رفتند توی زمین، در مقابل کره جنوبی هم در تهران، به زمین می‌روند. مگر این طوری که من شنیدم مثل این که آقای رضایی دواخطاره هست و نمی‌تواند جلوی کره بازی کند. بنابراین اینها هفت هشت بازیکن‌شان همین نفراتی هستند که بایستی بازی کنند جلوی کره جنوبی. نمی‌توانیم از پیش بگوییم یک بازی را بردیم و یک بازی را می‌بریم حتما. این است فوتبال و خود شما می‌دانید شرایط روز، شرایط (انگیزشی بازیکن‌ها)، شرایط تاکتیکی که انتخاب می‌شود برای بازی و مسئولیتی که به بازیکن داده می‌شود، می‌تواند همیشه متغیر و متفاوت باشد. به نظر من (موضوع) را نبایستی بزرگ کرد، چون بهر صورت تیم ما به جام ملت ها می‌رود. البته همه انتظار داشتیم که تیم ملی ایران بتواند بازی بهتری انجام بدهد، بتواند (تیم) تایلند را در تایلند شکست بدهد.

دویچه‌وله: شما به کمبود انگیزه، مشکلات آب و هوایی بانکوک، کم‌ تحرکی و ساکن بودن نحوه بازی تیم ملی ایران اشاره کردید. اگر عمیق‌تر به این مسئله نگاه کنیم، مشکل اصلی روند بازی تیم ملی از کدام ناحیه سرچشمه می‌گرفت؟ از دیدگاه شما در غیاب وحید هاشمیان و یا بیشتر در خط میانی که جواد نکونام، آندره تیموریان و مسعود شجاعی حضور نداشتند، در خط حمله خلائی وجود داشت؟ کلا ضعف در کجا بود؟

جلال طالبی: به طور کلی نبودن چند بازیکنی که شما اسم بردید می‌تواند موثر باشد و موثر هم هست. ولی آن چیزی که من از این بازی دیدم آن به اصطلاح ساکن بودن بچه‌ها بود. و این که شما می‌پرسید ما کجا زیاد مشکل داشتیم، می‌توانم بگویم که ما در تمام خطوط مشکل داشتیم. چون تیم به صورت هماهنگ کار نمی‌کرد، تیم یک مقداری در حمایت‌اش، در پوشش‌ دادنش تاخیر داشت. و اینها همه دلایلی بود که جلوی فوتبالی که بهرحال تایلند بازی می‌کند که می‌گوییم یک فوتبال (سرعتی) است، ولی هرگز به حد فوتبال کره که سرعت‌اش بیشتر است یا فوتبال ژاپن که سرعت‌اش بیشتر است نمی‌رسد. یک مقداری ما با تاخیر توی زمین حرکت می‌کردیم و اینها دلیلی می‌شود که بهرحال ما این ضعف را در تمام خطوط تا حدودی بتوانیم ببینیم.

دویچه‌وله: حضور و عملکرد اریش روته مولر آلمانی را در کنار علی دایی در کادر فنی تیم ملی فوتبال ایران چه طور ارزیابی می‌کنید؟

جلال طالبی: مسلما ایشان با تجربه‌ای که دارند و بهرحال به‌عنوان یک مدرس خیلی می‌توانند از لحاظ شناخت حریف، از لحاظ انتخاب تاکتیک برای تیم ملی مفید باشند. حتا نحوه‌ی تمریناتی که تیم ملی نیاز دارد انجام بدهد، می‌توانند کمک بکنند. ولی نمی‌دانم که در حد این که به‌عنوان یک مربی در کنار نیمکت بنشینند و بتوانند تصمیمات درستی را در زمان درست بگیرند، تا چه حد ایشان توانایی دارد. ولی از لحاظ آموزش دادن و از لحاظ آشنا کردن بچه‌ها با مسایل تاکتیکی و سیستمی می‌تواند به تیم ملی کمک بکند.

مصاحبه‌گر: فرید اشرفیان

iran-goftogoo

'استاد' درگذشت

مهدی زعیم زاده

روزنامه نگار ورزشی

د-اسدالهی از نویسندگان سرشناس فوتبال بود

مهدى اسداللهى يا همان د. اسداللهى يكى از چهره هاى تاثير گذار
فوتبال ايران در دهه هاى سى، چهل و پنجاه شمسى محسوب مى شود.

او که سال هاى سال با مربى گرى و نوشته هاى خود بر فوتبال ايران تاثير گذاشت،
روز چهارشنبه ۹ بهمن ماه ۱۳۸۷ در سن ۷۸ سالگى در گذشت و ظهر جمعه یازدهم بهمن در
قطعه نام آوران بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.

اسداللهى در دهم دى ماه ۱۳۱۰ در محلات به دنيا آمد. او از همان كودكى در محيطى رشد پيدا كرد كه به ورزش، فرهنگ و ادب علاقه مند شد.

ابتدا قصد داشت به سمت پزشكى و هنر برود اما سرانجام شهربانى را انتخاب كرد و وارد دانشكده پليس شد.

پس از آشنايى با فوتبال بلافاصله جذب اين رشته شد و از آنجا كه فردى پژوهشگر و اهل تفكر بود به مربى گرى هم روى آورد.

اسداللهى در دوران جوانى هم بازيكن بود و مربى و در دهه ۳۰ در تيم سپه علاوه بربازى هدايت اين تيم را هم برعهده داشت؛ سپه يكى از تيم هاى وابسته به باشگاه تاج بود.

وى در همان سالها و در شرايطى كه به ۲۵ سالگى هم نرسيده بود به شدت مصدوم شد و براى مداواى پاى مصدوم خود روانه فرانسه شد. حضور چندماهه در فرانسه تاثير قابل توجه اى در حرفه و زندگى اسداللهى گذاشت و نگاه اورا به فوتبال تغییر داد.

او از چند ماه حضور در فرانسه به خوبى استفاده كرد؛ زبان فرانسه ياد گرفت و تا مى توانست در زمينه هاى مختلف به ويژه فوتبال مطالعه كرد. پس از بهبود نسبى سرى هم به باشگاه هاى آن كشور زد تا از نزديك فوتبال اروپا را ببيند و لمس كند.

مهدی اسدالهی (راست) در دهه 30 خورشیدی در تیم سپه بازی می کرد

از آن به بعد نگاه اين مربى ، كارشناس و نويسنده ايرانى تحت تاثير فوتبال فرانسه قرار گرفت.

اسداللهى به علت همان آسيب ديدگى ديگر نتوانست به فوتبال ادامه بدهد ، ولى همچنان در عرصه مربى گرى يكى از چهره هاى برجسته فوتبال ابران در آن سالها بود؛ او در اوايل دهه ۴۰ به همراه سرهنگ فريدون صادقى باشگاه پاس را راه اندازى كرد و تاچندين سال هدايت آن تيم را برعهده داشت تا اينكه نوبت به محمد رنجبر و حسن حبيبى رسيد تا به جاى اسداللهى مربى پاس باشند.

پاس در آن سالها از قدرت هاى فوتبال ايران بود و ملى پوشان بزرگى چون رنجبر، حبيبى، مهاجرانى، ياورى، شرفى، مناجاتى و ميرزا حسن در آن زير نظر اسداللهى توپ مى زدند.

درباره روش مربيگرى اسدالهى و تاثير او روى فوتبال ايران اردشير لارودى، نويسنده ورزشى و مربى قديمى فوتبال ايران مى گويد:"در آن دوره فوتبال ايران به صورت خود به خودى بود، در آن شرايط آقاى اسداللهى با توجه به شناختى كه از فوتبال جهان داشت سعى مى كرد تمرينات و بازى تيمش روش مند باشد و آن حالت خود به خودى را نداشته باشد."

"اولين كلاس مربيگرى فوتبال در ايران را رايكوف در سال ۱۳۴۸ برگزار كرد و در كنار اين دوره نوشته هاى آقاى اسداللهى خودش يك نوع آموزش مربيگرى براى ديگران بود. ايشان سعى مى كرد مطالبش را به سمتى ببرد كه با اصول مربى گرى كه در فرانسه ياد گرفته بود قاطى شود و نكاتى را مطرح كند كه تا آن موقع مطرح نشده بود."

"به قلم د-اسداللهى"
همان طوركه اردشير لارودى اشاره كرد يك بعد زندگى اسداللهى به نوشتن اختصاص داشت. او از کودکی به واسطه مادرش كاملا با ادبيات خو گرفته بود و در ۱۰ سالگى شاهنامه را حفظ بود.

در طول سالها اشراف او به ادبيات بيشتر هم شد. همسر مرحوم اسداللهى از شاگردان بديع الزمان فروزانفر بود و او در كلاس هاى ادبيات هم شركت مى كرد و از حدود ۳۰ سالگى به طور جدى روزنامه نگارى ورزشى را شروع كرد.

خوانندگان هفته نامه كيهان ورزشى از اوايل دهه ۴۰ تا اوسط دهه ۸۰ مطالب زيادى در اين مجله با امضاى د.اسداللهى يا د- اسداللهى خوانده اند. اما چرا د- اسداللهى؟

بر خلاف آنچه تصور مى شود نام مرحوم اسداللهى ،داريوش نبود. مهدى اسداللهى از پرسنل شهربانى بود و به همين علت ترجيح مى داد در هنگام نوشتن از اسم كامل خود استفاده نكند تا بتواند به صورت آزادانه به نقد بپردازد.

به ويژه در دهه پنجاه و شصت شمسى نوشته هاى د-اسداللهى كاملا بر فوتبال ايران تاثير مى گذاشت و او حتى اگر سمتى رسمى هم نداشت به طورغير مستقيم در اتفاقات فوتبال ايران نقش آفرين بود.

"دور و نزديك" ، "قلب ورزش" و "آيين جوانمردى" از صفحات ثابت اسداللهى در كيهان ورزشى به شمار مى رفت. وى تا حدود پنج سال پيش همچنان در كيهان ورزشى قلم مى زد و بعد از قطع همكارى با اين نشريه قديمى، در مقاطعى هم در روزنامه هایى چون "خبرورزشى" و "گل" مطالبى از او به چاپ رسيد.

اسداللهى در چند سال گذشته به علت كهولت سن ديگر قادر به نوشتن نبود؛ او نزديك به دو سال از آلزايمر رنج مى برد و در نهايت ۹ بهمن ماه ۱۳۸۷ شمسى پس از چند ماه بسترى بودن در بيمارستان خانواده ارتش در تهران درگذشت.

"کلنل اسد"

"زندگى نامه پله" و "تاريخ فوتبال" كتاب هايى است كه از اسداللهى به چاپ رسيده است. البته او قصد داشت كتابى به نام "آيين جوانمردى " كه درباره ورزش پهلوانى بود هم منتشر كند كه اين اتفاق رخ نداد.

مهدی اسدالهی از اولین مفسران فوتبال در تلویزیون ایران بود

با توجه به تسلط فوق العده اسداللهى به ادبيات، مطالب او صرفا ورزشى نبود و در لابه لاى مطالبش حتى از اشعارى از سعدى، مولوى و فردوسى هم استفاده مى كرد.

از طرفى از آنجا كه به زبان فرانسوى هم آشنايى داشت مى توانست با دنياى خارج از ايران هم به راحتى ارتباط برقرار كند.

او اكثر جام جهانى هاى بين ۱۹۵۸ تا ۱۹۹۰ ميلادى را از نزديك تماشا كرد و با توجه به آشنایی با زبان مى توانست با ورزشكاران و نويسندگان ديگر كشورها ارتباط داشته باشد.

به گفته اردشير لارودى، اسداللهى در جام جهانى ۱۹۷۰ از سوى فيفا به عنوان يكى از ۱۰ نويسنده برتر معرفى شد؛ بسيارى از بزرگان فوتبال در آن سالها مثل بابى چارلتون و حتى سپ بلاتر او را مى شناختند و حتى عده اى سرهنگ اسداللهى را "كلنل اسد" صدا مى زدند.

در اوايل دهه ۷۰ شمسى هنگامى كه استفاده از كارشناس فوتبال در هنگام پخش بازى ها در تلويريون ايران باب شد اسداللهى براى تفسير مسابقات درتلويزيون حاضر شد به ويژه در مسابقات يورو ۱۹۹۶ مردم كاملا با چهره اين مفسر فوتبال آشنا شدند.

معلم اخلاق گرا
اكثر بازيكنان پاس در دهه ۴۰ از شاگردان اسداللهى اند. آنها متفق القول تاكيد مى كنند كه "استاد" يك مربى و معلم اخلاق گرا بود و در پاكيزكى در رفتار بسيار تاكيد داشت و بيشتر از اينكه به دنبال كارهاى فنى باشد براى آموزش مسائل ذهنى و اخلاقى تلاش مى كرد.

حسن حبيبى، فرامرز ظلى و پرويز ميرزاحسن از جمله شاگردان اسداللهى بودند كه تا زمان درگذشت او همچنان با او رابطه داشتند.

فرامرز ظلى، دروازه بان پاس در زمان مربى گرى اسداللهى ضمن تحسين شخصيت و آقامنشى مربى سابقش مى گويد: "هميشه يك خاطره از ايشان به ياد دارم؛ آن زمان پاس با بزرگانى همچون حبيبى، مهاجرانى، ياورى، مناجاتى، شرفى، شاهرخى، ميرزاحسن وچند ملى پوش ديگر تيم بزرگى بود."

"يك روز با يك تيم از شوروى بازى داشتيم تمامى بزرگان تيم مى دانستند كه تا وقتى مربى اسم آنها را نخوانده نبايد لباس عوض كنند. يك بار يكى از دوستان قبل از اينكه تركيب تيم اعلام شود لباسش را عوض كرد. آقاى اسداللهى وقتى تركيب را خواند اثرى از اسم ايشان نبود و او از روى سكوها بازى را تماشا كرد تا متوجه شويم كه تصميم گيرنده اصلى مربى است."

"جالب اينكه هيچ كس هم از اين رفتارهاى مربى دلخور نمى شد و به خود اجازه نمى داد كه واكنش نشان دهد. وى بيشتر به دنبال اين بود كه به ما اخلاق درس بدهد و بعد فوتبال"

كوروش اسداللهى نيز پدرش را اينگونه توصيف مى كند:"خيلى مثبت و وطن پرست بود و هميشه اعتقاد داشت كه همه بايد براى پاك بودن ايران بجنگيم. دوست داشت همه جا خوبى و پاكى باشد. تلاشش اين بود كه خودش آيين جوانمردى را رعايت كند و به ديگران هم ياد دهد."

"مهم ترين هدفش در زندگى همين بود و براى رسيدن به اين هدف مسائل ديگر را فدا مى كرد."

iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">تازه‌ترین نتایج رقابت‌های جام حذفی آلمان
</H2>
آرتور ویدال از لورکوزن (راست) در مصاف با ایویچا ایلیف (کتبوس) در دیدار شامگاه چهارشنبه

<H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">رقابت‌های فوتبال جام حذفی باشگاه‌های آلمان، شامگاه چهارشنبه (۲۸ ژانویه – ۹ بهمن) ادامه یافتند. در پایان دیدارهای انجام‌شده، وردربرمن، لورکوزن، وولفسبورگ و تیم دسته‌دویی وهن-ویسبادن، به مرحله یک‌چهارم نهایی راه یافتند. </H4>

تیم‌های وردربرمن، لورکوزن، وولفسبورگ از دسته برتر باشگاه‌های آلمان، به همراه تیم دسته‌دویی وِهِن-ویسبادن به مرحله یک‌چهارم نهایی رقابت‌های جام حذفی باشگاه‌های آلمان راه یافتند.

در دیدارهای شامگاه چهارشنبه، وردربرمن با نتیجه ۲ بر یک دورتموند را شکست داد، لورکوزن ۳ بر یک بر کوتبوس غلبه کرد، وولفسبورگ ۵ بر یک روستوک را در هم کوبید و وِهِن-ویسبادن هم با یک گل بر کارلسروهه غلبه کرد.

روز سه‌شنبه نیز در همین چارچوب رقابت‌هایی در شهرهای مختلف آلمان برگزار شده بود که در پایان مهم‌ترین آنها، تیم‌های هامبورگ، شالکه و بایرن مونیخ، حریفان خود را شکست داده بودند.

iran-goftogoo

نادال فاتح نبرد تاریخی چپ‌دست‌ها

نادال در فینال با فدرر روبرو می شود

رافائل نادال اسپانیایی تنیس باز شماره یک جهان در طولانی ترین مسابقه تاریخ گرند
اسلم آزاد استرالیا فرناندو ورداسکو هم وطن خود را در نیمه نهایی این مسابقات پس از
پنج ست نبرد شکست داد.

در این مسابقه که پنج ساعت و 14 دقیقه طول کشید و سه ست آن به تای برک کشیده شد نادال و ورداسکو که در تیم جام دیویس اسپانیا (قهرمان سال 2008) هم تیمی بودند شاید تاریخی ترین نبرد دو بازیکن چپ دست را به نمایش گذاشتند، و البته بدون قر زدن یا انجام عملی غیرورزشکارانه دیگری را مجبور به استفاده از حداکثر توان خود نمودند.

اما در نهایت نادال 6-7، 6-4، 7-6، 6-7، و 6-4 ورداسکو را که خود را مستحق حضور در فینال نشان داد به زانو درآورد.

تماشاگران مسابقه چندین بار شاهد انجام رالی هایی بسیار طولانی بودند که مشابه آن را تنها در مسابقات خاک رس که سرعت حرکت توپ کمتر است می توان دید؛ دو ورزشکار بی رحمانه توپ را به سمت زمین یکدیگر نشانه می رفتند و پاسخ ضربات بسیار سریع یکدیگر را با ضرباتی محکم تر و سریع تر می دادند.

ورداسکو که در مراحل پیشین اندی موری یکی از آماده ترین تنیس بازان حال حاضر جهان را از دور رقابت ها حذف کرده بود تا اواخر این مسابقه مقابل حریف خود که او هم از قوی ترین تنیس بازان جهان به شمار می رود علامتی مبنی بر بروز ضعف بدنی از خود بروز نداد و توانست 95 ضربه برنده را در زمین نادال و به دور از راکت او بخواباند.

ورداسکو بگونه ای ضربه می زد که گویا در آخرین مسابقه خود بازی می کند

با این حال ورداسکو در اواسط ست نهایی از ناحیه عضله روی ساق پای چپ احساس ناراحتی می کرد و شاهد همین مسئله سرنوشت بازی را تغییر داد.

این در حالی بود که شمار ضربات برنده و بی پاسخ نادال 52 ضربه بود و در مجموع کل مسابقه نادال در کسب امتیاز با حداقل اختلاف از ورداسکو برتر بود (193 به 192).

پیش از این طولانی ترین مسابقه در تاریخ تنیس آزاد استرالیا دیدار بوریس بکر با عمر کمپورزه ایتالیایی در سال 1991 بود که پنج ساعت و 11 دقیقه طول کشیده بود و در ست پنجم با نتیجه 14-12 به سود بکر خاتمه یافت.

فرناندو ورداسکو عملا در قسمت عمده ای از مسابقه نظام بازی را در اختیار داشت و بارها و بارها نادال را در عرض زمین به دنبال توپ دواند با این حال نادال بسیار دقیق تر از ورداسکو بود و در برابر 76 اشتباه ورداسکو تنها 25 بار مرتکب اشتباه شد؛ بزرگترین اشتباه ورداسکو در زدن آخرین سرویس رخ داد که نادال 5-4 در ست سوم و 40-30 در گیم دهم این ست از او پیش بود اما دو اشتباه در زدن سرویس نادال را به فینال فرستاد.

فدرر انتقام می گیرد؟

تردیدی وجود ندارد که خوشحال ترین فرد از نتیجه این مسابقه راجر فدرر بود که می دانست سوزاندن هر کالری بیشتر توسط هر کدام از دو مدعی در این نبرد، به معنی داشتن یک کالری کمتر برای ایجاد مانع در برابر او برای کسب موفقیتی تاریخی خواهد بود.

فدرر که برای نوزدهمین بار در طی عمر حرفه ای خود با نادال روبرو می شود در صورت پیروزی و کسب قهرمانی در شمار عناوین قهرمانی کسب کرده در رقابت های گرند اسلم با پیت سمپراس، رکورد دار در این عرصه برابر خواهد شد.

هرچند او نمی تواند فراموش کند که در 18 نبرد قبلی 12 بار مغلوب نادال شده، اما از یاد هم نخواهد برد که این نادال بود که سال گذشته در فینال ویمبلدون چهار ساعت و 48 دقیقه او را در مرز امید و نا امیدی به اینسو و آنسو برد و نه تنها در نهایت او را شکست داد بلکه برای اولین بار پس از چهار سال او نیم او را از صدر جدول رده بندی تنیس بازان مرد جهان پایین کشید.

به این ترتیب برای فینال رقابت های تنیس آزاد مردان تنها دو سناریو می توان متصور شد: یا نادال خسته از به خاک انداختن هم وطن خود به سادگی مغلوب فدرر خواهد شد، یا فدرر رو در روی یک جوان لجباز اسپانیایی خواهد ایستاد که مصمم است حقانیت خود بر صدر نشینی در جدول تنیس بازان جهان را به قهرمانی که در 12 ماه گذشته روزهای خوبی نداشته ثابت کند.

iran-goftogoo

سرنا در راه قله سفینا را تحقیر کرد

سرنا یک روز پیشتر همراه با ونوس خواهر خود قهرمان مسابقات دو نفره شده بود

سرنا ویلیامز با تحمیل شکستی سنگین به دینارا سفینا، تنیس باز شماره سه جهان به
مقام قهرمانی رقابت های تنیس زنان گرند اسلم آزاد استرالیا رسید.

در مسابقه ای که تنها 58 دقیقه طول کشید، ویلیامز 27 ساله دینارا سفینا را در دو ست پیاپی با نتایج 6-0 و 6-3 مغلوب کرد تا به دهمین عنوان قهرمانی گرند اسلم خود دست یابد و همچنین برای سومین بار در عمر حرفه ای خود در صدر رده بندی تنیس بازان زن جهان قرار گیرد.

ویلیامز که در ماه سپتامبر سال 2008 در مسابقات آزاد آمریکا قهرمان شد در فینال اولین تورنمنت عمده سال هم آسوده خاطر و مطمئن بود.

او برای پیروزی در ست اول به تنها 22 دقیقه نیاز داشت و کاری کرد که دینارا سفینا در هنگام گرفتن جایزه، خود را در مقایسه با سرنا "توپ جمع کن" خواند و از تماشاگران به دلیل عملکرد ضعیف عذرخواهی کرد.

سفینا که برای کسب اولین مقام قهرمانی گرند اسلم تلاش می کرد، بازی را با سه بار ارتکاب اشتباه پیاپی (double fault) آغاز کرد و بازی به اندازه ای یک طرفه شد که از زمان فینال این تورنمنت در سال 1962 بی سابقه بود؛ در آن سال مارگارت اسمیت جن لیهین را 6-0، 6-2 شکست داده بود.

سرنا ویلیامز که در سال های 2003، 2005 و 2007 قهرمان این تورنمنت شده بود، همچنین رکورد قهرمانی در سال های فرد خود در "آزاد استرالیا" را نیز حفظ کرد؛ او در سال 2007 و در شرایطی که به واسطه مصدومیت های متعدد پیشین این تورنمنت را خارج از جمع امید داران قهرمانی آغاز کرد، به فینال رسید و ماریا شراپووا را 6-1، 6-2 شکست داد.

شاراپووا سال گذشته شکست سال 2007 را با کسب مقام قهرمانی تلافی کرد اما به دلیل مصدومیت از ناحیه کتف در سال جاری قادر به دفاع از عنوان قهرمانی خود نبود و در این مسابقات شرکت نکرد.

سرنا ویلیامز با کسب این مقام قهرمانی 1.3 میلیون دلار کسب کرد و مجموع رقم جوایز کسب کرده از طریق شرکت در مسابقات تنیس را به 23.5 میلیون دلار رساند.

iran-goftogoo

آغاز نیم‌فصل دوم بوندس‌لیگا با دوئل مونیخ و هامبورگ

اولیچ، مهاجم هامبورگ در دیدار تیمش با بایرن مونیخ غایب است

<H4 class=detailContentTeasertext>روز جمعه (۳۰ ژانویه - ۱۱ بهمن) نیم‌فصل دوم مسابقات لیگ دسته اول فوتبال آلمان آغاز می‌شود. در نخستین دیدار هجدهمین هفته، تیم‌های هامبورگ و بایرن مونیخ به مصاف هم می‌روند که در جام حذفی آلمان هم به تازگی موفق بوده‌اند.</H4>

لیگ‌های مهم اروپا بعد از گذراندن استراحتی کوتاه، فعالیت‌های خود را از سر گرفته‌اند. نیم‌فصل دوم لیگ دسته اول فوتبال آلمان نیز روز جمعه (۳۰ ژانویه) با دوئل شمال و جنوب آغاز می‌شود. در این دوئل حساس، دو تیم هامبورگ و بایرن مونیخ به مصاف هم می‌روند که در رده‌های بالای جدول قرار دارند و در هفته‌ای که گذشت، توانستند، با پیروزی بر رقیبان خود، به دور یک‌چهارم نهایی جام حذفی آلمان راه یابند.

بایرن مونیخ در حال حاضر در رده دوم جدول و هامبورگ در رده چهارم به سر می‌برند و با یکدیگر تنها ۲ امتیاز فاصله دارند. از آن‌جایی که این پیکار مهم در زمین هامبورگ برگزار می‌شود، این تیم می‌تواند در صورت پیروزی

بر بایرن مونیخ، این رقیب دیرینه را پشت سرگذارد. البته هامبورگی‌ها باید در این دیدار، دو خلاء را پر کنند، یکی غیاب ایویکا اولیچ، مهاجم کروات خود که از فصل آینده در خدمت بایرن مونیخ خواهند بود، و دیگری نایجل دیونگ که پیش از آغاز نیم‌فصل، در ازای ۲۰ میلیون یورو هامبورگ را به مقصد منچسترسیتی ترک کرده است.

علیرغم نبود این دو مهره کلیدی، مارتیل یول، سرمربی هلندی هامبورگ، به موفقیت تیمش خوشبین بوده و در آستانه دوئل با بایرن مونیخ گفته است: «ما در پایان نیم‌فصل اول، بازی‌های خوبی از خود نشان دادیم و توانستیم به موفقیت‌های پیاپی دست یابیم. من همیشه بر اهمیت این نکته تأکید می‌کنم و آن این‌که تیم ما باید روزبه‌روز رشد و پیشرفت کند.»

البته بعید به نظر می‌رسد که هامبورگ بتواند به راحتی از سد بایرن مونیخ بگذرد. مونیخی‌ها که روز سه‌شنبه (۲۷ ژانویه) تیم اشتوتگارت را در جام حذفی آلمان با نتیجه ۵ بر یک در هم کوبیده‌اند، اعتماد به نفس خود را تقویت کرده و به قصد پیروزی پا به زمین هامبورگ می‌گذارند.

هوفن‌هایم در تلاش دفاع از صدر جدول

تیم هوفن‌هایم که در فصل گذشته در لیگ دسته دوم آلمان به سر می‌برد، در حال حاضر صدرنشین بوندس‌لیگا است. این تیم با ارائه فوتبالی تهاجمی و جذاب، نه تنها تحسین کارشناسان و دوستداران فوتبال را برانگیخته، بلکه توانسته با بیشترین پیروزی و گل‌های زده در نیم فصل اول، تیم‌های صاحبنامی چون بایرن مونیخ، برمن و شالکه را پشت سر گذارد.

رالف رانگنیک، سرمربی شالکه

هوفن‌هایم در روز شنبه (۳۱ ژانویه) میزبان تیم انرژی کوتبوس است که در رده‌های پایینی جدول به سر می‌برد. البته هوفن‌هایم با توجه به مصدومیت سنگین وداد ایبیزویچ، گلزن خطرناک خود، یکی از مهم‌ترین مهره‌های خود را به همراه ندارد.

رالف رانگنیک، مربی نوآور هوفن‌هایم، تقویت خط دفاعی را از جمله اهداف کلیدی خود در نیم‌فصل دوم قرار داده است: «ما با زدن ۴۲ گل در نیم‌فصل اول، موفق‌ترین خط حمله و بهترین گلزن را داشته‌ایم. چرا در نیم‌فصل دوم تلاش نکنیم از خط دفاعی‌مان، بهترین خط دفاعی بوند‌س‌لیگا را بسازیم.»

دیگر دیدارهایی که در روز شنبه (۳۱ ژانویه) برگزار می‌شوند، از این قرارند: هانوفر در زمین خود به مصاف شالکه خواهد رفت و اف.ث.کلن نیز رویاری ولفزبورگ قرار خواهد گرفت. بوروسیا دورتموند میزبان بایر لورکوزن و اشتوتگارت میزبان بوروسیا مونشن‌گلادباخ خواهد بود. تیم اینتراخت فرانکفورت نیز در زمین هرتا برلین قدم به میدان خواهد گذاشت. در این دیدار، مهدی‌مهدوی‌کیا، ملی‌پوش ایرانی تیم فرانکفورت، در ترکیب آغازین تیمش قرار ندارد.

در روز یکشنبه (اول فوریه) دو دیدار پایانی هجدهمین هفته از پیکارهای بوندس‌لیگای آلمان برگزار می‌شود که در طی آنها وردر برمن در خانه خود به مصاف آرمینیا بیلفلد خواهد رفت و تیم بوخوم نیز میزبان کارلسروهه خواهد بود. وحید هاشمیان، مهاجم ایرانی بوخوم که در دیدارهای تدارکاتی تیمش خوش درخشیده، به احتمال قوی از اول بازی در میدان حضور نخواهد داشت.

iran-goftogoo

یوگا در اندونزی "حرام" اعلام شد

زمزمه کردن واژ‌ه‌های مدیتیشن و همینطور روش تنفس نقش مهمی را در حرکات کششی یوگا بازی می‌کنند.

<H4 class=detailContentTeasertext>شورای علمای مسلمان دراندونزی ورزش یوگا را "حرام" اعلام کرد. از نظر این شورا، یوگا باعث تضعیف اعتقادات دینی مسلمانان خواهد شد. این فتوا با اعتراض‌های و بی‌اعتنایی‌های متفاوتی روبرو شده است.</H4>

سینتا هرماوان، یک اندونزیایی مسلمان، جزو آن دسته از طرفداران ورزش یوگاست که از چند روز پیش به این طرف همانند خیلی دیگر از یوگادوستان در کشور اندونزی به مشکل برخورده است. سرچشمه مشکل تازه، فتوای صادر شده از سوی شورای علمای مسلمان است که به موجب آن برخی از حرکت‌ها و رفتارهای ورزش یوگا "حرام" اعلام شده‌اند.

معروف امین، رئیس شورای فتوا اظهار داشته است: «آن دسته از حرکت‌های یوگا که حاوی مراسم‌ مذهبی هندوئیسم هستند و همچنین از بر خواندن مانترا، به معنای آزاد شدن ذهن از قید و بند تفکر، ممنوع هستند.» او دلیل این ممنوعیت را سست شدن اعتقادات دینی مسلمانان دانسته و اضافه کرده است که آن‌ها می‌بایست از عمل‌کردن به آیین‌های ادیان دیگر دوری کنند. البته پیش از این هم، چنین ممنوعیت‌هایی در کشورهایی همانند مصر و مالزی گریبان یوگا را گرفته بود.

سینتا قضیه را جور دیگری می‌بیند. او خودش را مسلمانی معتقد می‌داند که شیفته‌ی یوگاست و به اعتقاد او هیچ تغییری در مسلمان بودنش و همینطور علاقه‌اش به یوگا ایجاد نخواهد شد. او می‌گوید: «بعد از سال‌ها یوگا کردن، اعتقادات مذهبی من قوی‌تر شده است. هر روز پنج‌بار نماز می‌خوانم و مسلمان خوبی هم هستم. علما زندگیم را به من دیکته نخواهند کرد».

یوگا در کشور اندونزی ورزش محبوبی به شمار می‌آید. سال‌هاست که باشگاه‌ها و مراکز ورزشی تن به جریان رو به مد یوگا سپرده‌اند و فضاهای معینی را هم به آن اختصاص داده‌اند. آخرهفته‌ها و همچنین ساعات باقی‌مانده‌ی روز پس از پایان کار، سالن‌های باشگاه‌ها صحنه‌ی حضور تعداد زیادی از کسانی است که در پی تمرکز، یافتن آرامش یا دور کردن اضطراب به یوگا روی آورده‌اند.

یوگا با سکوت مطلق

تمرین‌های فیزیکی و روحی یوگا باعث هماهنگ کردن تن، روح و ذهن می‌شود. زمزمه کردن واژ‌ه‌های مدیتیشن و همینطور روش تنفس نقش مهمی را در حرکات کششی یوگا بازی می‌کنند. گفتن واژه‌ی "اُم" در هنگام بازدم معروف‌ترین حرکت یوگاست. از نظر شورای اسلام، در یوگا، برای مثال همین واژه‌ی اُم، نماد اصل و نسبی هندویی و بودایی است. از همین رو هم این شورا زمزمه کردن آن را صلاح نمی‌داند و رفع ممنوعیت را تنها در زمانی مجاز می‌داند که« یوگا تنها به عنوان یک ورزش باشد».

زن چینی در حال یوگا در مالزی. علمای اسلامی مالزی هم یوگا را ممنوع اعلام کرده‌اند.

برای سینتا هرماوان یوگا کردن بدون زمزمه و در سکوت مطلق معنایی ندارد. او در اعتراض به این را‌هکار ارائه شده از سوی شورای علمای مسلمان می‌گوید: «این بستگی به نیت دارد. من از واژه‌های مدیتیشن استفاده می‌کنم تا بتوانم با تمرکز نفسم را بیرون بدهم. در این بین هم اصلا به دین خودم یا ادیان دیگر فکر نمی‌کنم. پس این ایرادی ندارد. دوستان دیگرم هم با من هم‌عقیده‌اند».

با این همه، فتوای یوگا مثل یک ترمز دستی عمل کرد و جلوی گرایش مردم به این ورزش را گرفت. یکی از مربیان یوگا در اندونزی معتقد است: «هر کسی که تا به حال یوگا می‌کرده، از این به بعد هم خواهد کرد. آن‌هایی که یوگا را می‌شناسند، می‌دانند که ارتباط یوگا با دین تا چه اندازه کم است. اما اگر کسی تا پیش از این عزم پیوستن به جرگه‌ی یوگاکننده‌ها را داشته، با این فتوا، در تصمیم خود تجدید نظر خواهد کرد». وی اضافه می‌کند: «یوگا قدمتی هفت هزار ساله دارد و برخاسته از کشوری‌ست که مذهب هندويیسم در آن ریشه دوانده است. پس طبیعی است که بدون تأثیر نمی‌ماند. اما این یوگایی که ما از یک قرن پیش تا الان می‌کنیم، به تربیت بدن و پرورش ذهنی شخص برمی‌گردد».

چیزی که در این بین بیشتر از همه این مربی یوگا را آزرده ‌خاطر می‌سازد، تأثیرهای احتمالی این فتوا از لحاظ اقتصادی نیست، بلکه او می‌گوید: «من نگران کشورم هستم. به چه دلیل شورای اسلام در حیطه‌های زندگی شخصی افراد هم دخالت می‌کند؟»

پیش از این، علمای اندونزی برای سیگار کشیدن محدودیت‌هایی را وضع کردند، تنظیماتی را برای سقط جنین در نظر گرفتند، رأی دادن را به عنوان "وظیفه" تعیین کردند، مشخص نمودند که از چه سنی می‌توان ازدواج کرد یا این‌که ضدعفونی کردن را کاری ممنوع دانستند. این دستورها از لحاظ حقوقی معنا و مفهومی ندارند، زیرا اندونزی کشور دموکراتی است که قوانین باید در پارلمان این کشور به تصویب برسند. با این همه شورای علما به مسلمانان این اطمینان را داده‌ که هرکسی از این فتواها سرپیچی کند، مرتکب گناه شده است.

آن روی سکه، مراکز اسلامی دیگری هستند که مخالفت خود را با این فتوا ابراز کرده‌اند. دین سیا موس‌الدین رئیس سازمان اسلامی "محمدیه" که با ۳۵ میلیون عضو، یکی از سازمان‌های پرنفوذ اسلامی به شمار می‌آید، می‌گوید: «هر کسی باید خودش تصمیم بگیرد. این امر حتی برای سیگار کشیدن هم صدق می‌کند».

رئیس دانشگاه دولتی "اسلام" در اندونزی هم، از محدودیت‌هایی که برای یوگا در نظر گرفته‌اند به عنوان حرکتی "افراطی" و غیرعملی" یاد کرده است. به باور وی «شورای اسلام تنها یک مشاور است و نه چیزی بیشتر از این. مردم خودشان می‌توانند تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند به این فتوا عمل کنند یا به آن بی‌اعتنا بمانند».

iran-goftogoo

محبوبیت روز‌افزون یوگا در ایران

یوگا، راهی مناسب برای کاهش دادن فشارهای روزمره

<H4 class=detailContentTeasertext>یکی از رشته‌هایی که همه روزه تعداد بیشتری از افراد به سمت آن روی می‌آورند، یوگاست. علی‌رغم پیش‌داوری‌هایی که نسبت به یوگا در جامعه ایرانی وجود دارد، می‌توان به جرأت از یوگا به عنوان رشته‌ شناخته شده‌ای در ایران نام برد. </H4>

موسسات مختلف یوگا درشهرهای مختلف ایران مشغول به فعالیت‌های گوناگون در این رشته و زمینه‌های مرتبط به آن هستند. علاقه‌مندان به یوگا معمولا از دو راه از برنامه‌ها و امکانات موسسات یوگا مطلع می‌شوند.

محمد ساسانی مدیر عامل موسسه یوگای علمی نوا در تهران، تمرکز تبلیغات این موسسه را روی کیفیت کلاس‌ها می‌داند. به این صورت که فراگیران و مربیان یوگا، خود در زمینه تبلیغ برای کلاس‌های یوگا فعالیت می‌کنند.

او در این باره می‌گوید: «طبق آماری که داریم بیش از ۸۵ تا ۹۰ درصد فراگیران جدید به توصیه دوستانی که دورهایی را در موسسه ما گذرانده‌اند، در کلاس‌های ما شرکت می‌کنند. چیزی در حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد هم در نشریاتی که در زمینه یوگا فعالیت می‌کنند، آگهی می‌دهیم. اما تفاوت اعداد به قدری زیاد است که تصمیم‌گیری را برای ما راحت می‌کند.»

راه بهتر زیستن یا سحر و جادو

البته شناخت یوگا در ذهن بسیاری از افراد که خود مستقیما با یوگا آشنا نشده‌اند با کلیشه‌های رنگارنگی همراه است. داشتن عضلاتی پیچیده، انجام دادن حرکات و ژست‌های عجیب غریب و داشتن توانایی‌های ذهنی خارق العاده از جمله ویژگی‌هایی هستند که در عرف جامعه به یوگا نسبت داده می‌شوند.

این رشته بین مردان نیز با استقبال خوبی روبه‌رو است

سارا فریضه، یکی از فراگیران یوگاست که این رشته را برای اولین باربا یک تمرین ساده و کوتاه تنفسی آغاز کرده است و به تدریج متوجه شده که این تجربه با تصور پیشین او از یوگا فاصله زیادی دارد.

او درباره تجربیات خود می‌گوید : «فکر می‌کردم که آدم‌هایی که یوگا انجام می‌دهند، می‌توانند فکر افراد دیگر را بخوانند و از قدرت‌هایی که از طریق یوگا کسب کرده‌اند، سوء استفاده کنند و کارهایی انجام دهند که برای دیگران درواقع مفید نیست. و با این تصور از یوگا دوری می‌کردم. ولی بعدا متوجه شدم که اصل کار چیز دیگری است.»

داشتن احساس سالم زیستن، تمرکز و آرامش بیشتر در زندگی روزمره نکات مثبتی هستند که یوگا برای سارا به ارمغان آورده است. او پس از آشنا شدن با یوگا، از خودآگاهی بیشتری برخوردار شده است و انرژی خود را دیگر صرف امور حاشیه‌ای زندگی نمی‌کند.

استقبال ناهمگون زنان و مردان

سارا فریضه یکی از فراگیرانی است که به گروه اکثریت، یعنی خانم‌ها تعلق دارد. به طور کلی توضیع جمعیتی در کلاس‌های یوگا بنا به گفته محمد ساسانی شامل دو طیف می‌شود.

طیف اول متشکل از عده‌ای است که برای آشنایی با نگرش‌های درونی و معنوی به سمت یوگا جذب می‌شوند. در میان این افراد معمولا تفاوت جنسیتی وجود ندارد. اما طیف دیگر عمدتا خانم‌ها هستند که به دلیل فشارها و استرس‌هایی که در زندگی آنها وجود دارد، یوگا را راه‌حل مناسبی برای کاهش مشکلات خود می‌بینند. به همین دلیل در کلاس‌های یوگا خانم‌ها در مجموع سه چهارم جمعیت کلاس‌ها را تشکیل می‌دهند.

علی یمینی یکی دیگر از علاقه‌مندان به این رشته است که از طریق مطالعه با یوگا آشنایی پیدا کرده و خود در کلاس‌های یوگا شرکت می‌کند. او در ارتباط با استقبال کمتر مردان توضیح می‌دهد که: «چار چوب ذهنی مرد‌ها قوی‌تر از زن‌‌هاست و به این راحتی‌ها شکسته نمی‌شود. برای همین هم شاید برای آنها مهم نباشد که مثلا یوگا در زندگی تأثیر خوبی می‌گذارد یا نه. قبول کردن این مسئله برای آنها یک مقدار سخت‌تر است.»

میزان استقبال در شهر‌های مختلف

هفتاد و پنج درصد از جمعیت فراگیران یوگا را زنان تشکیل می‌دهند

با وجود این، یوگا توانسته است در سراسر ایران طیف‌های مختلفی را به خود جذب کند. به گفته محمد ساسانی فعالیت موسسات یوگا محدود به تهران نیست و این رشته در شهر‌های دیگر نیز شناخته شده است.

او در این باره خاطرنشان می‌سازد: «مدتی پیش انجمن یوگا همایشی را برگزار کرد که از هیات استان‌های مختلف در سطح ایران در آن شرکت کرده بودند. از تمامی استان‌ها نمایندگانی وجود دارند و طبق آماری که ارائه می‌دادند استقبال در تمامی سطح ایران بسیار خوب بوده است، حتی در استان‌هایی که ما خیلی انتظارش را نداشتیم از جمله استان‌های قم و خراسان.»

وی همچنین آینده‌ی رشته یوگا را در ایران در مجموع روشن پیش‌بینی می‌کند و دلیل این پیش‌بینی را افزایش تعداد موسساتی می‌داند که در این زمینه شروع به فعالیت می‌کنند. این تعداد، طبق آماری که انجمن یوگا ارائه میدهد روز به روز در حال افزایش است.

آیدا آذرنوش / ریحانه عزیزی

iran-goftogoo

یوفا به دنبال کنترل مالی باشگاه‌های اروپا

دیوید تیلور معتقد است باشگاه ها در زمان
دشواری های اقتصادی از چنین موازینی استقبال می کنند

یوفا، اتحادیه فدراسیون های فوتبال اروپا قصد دارد برای قانونمند کردن منابع و
فعالیت های مالی بهترین و ثروتمندترین باشگاه های اروپا نظامی تازه ایجاد کند.

این نهاد اداره کننده فوتبال در اروپا اعلام کرد هیئتی را تعیین خواهد کرد تا توصیه های خود برای کنترل بدهی ها و مخارج باشگاه های حاضر در لیگ قهرمانان اروپا را ارائه دهند.

دیوید تیلور، دبیرکل یوفا پس از جلسه دو روزه کمیته اجرایی این سازمان گفت: "آنچه در اکثر باشگاه ها می بینیم این است که در زمان این بحران های اقتصادی جهانی چنین تدابیری به موقع تلقی می شوند."

در جلسه دو روزه کمیته اجرایی یوفا، گزارش گروهی از حقوقدانان، اساتید دانشگاه و مشاوران امور تجاری مطرح شد که در آن گزینه هایی همچون تعیین سقف حقوق برای محدود ساختن هزینه ها و در نتیجه بدهی های باشگاه های اروپایی مورد بحث قرار گرفت.

یوفا راه حل صدور مجوز های مالی برای باشگاه ها را به عنوان راه حل مورد علاقه خود اعلام کرده است؛ داشتن مجوز یکی از شرایط بازی در جام قهرمانان یا لیگ اروپا خواهد بود که از فصل آینده جایگزین جام یوفا خواهد شد.

آقای تیلور همچنین گفت کمیته اجرایی یوفا برگزاری مسابقات قهرمانی اروپا در سال 2012 (به میزبانی مشترک لهستان و اوکراین) در کمتر از هشت استادیوم را نیز به بحث گذاشت که دلیل اصلی طرح این مسئله تاخیر در اجرای پروژه های مربوط به استادیوم ها، حمل و نقل و هتل های اسکان دهنده علاقمندان بوده است.

iran-goftogoo

برادرکشی در اهواز، پنالتی در تهران

استقلال روند صعودی خود در نیم فصل اول
را نیز با پیروزی بر استقلال اهواز آغاز کرده بود

در هفته بيست و چهارم ليگ برتر فوتبال ايران، استقلال تهران با ۳ گل استقلال اهواز
را در اهواز برد، پرسپوليس با يك گل پيام مشهد را در ورزشگاه آزادى شكست داد و در
دربى اصفهان نيز ذوب آهن ۲-۱ برابر سپاهان به برترى رسيد.

استقلال تهران كه در روزهاى بحرانى ابتداى فصل با برترى ۶-۰ برابر استقلال اهواز در ورزشگاه آزادى روند صعودى خود را آغاز كرده بود، اين هفته بعنوان مدعى اصلى قهرمانى به مصاف همنام اهوازى رفت و با ۳ گل به پيروزى رسيد.

شاگردان قلعه نويى همان دقيقه اول بازى و در اولين حمله با ضربه سر سياوش اكبرپور به گل رسيدند.

حملات احساسى استقلال اهواز پس از دريافت اين گل نه تنها با دفاع منسجم استقلال تهران بى نتيجه ماند، بلكه اين تيم دو بار ديگر دروازه اش را باز شده ديد.

در دقيقه ۳۲ ارسال خسرو حيدرى و اشتباه خط دفاعى استقلال اهواز، توپ را در محوطه جريمه به عليرضا عباسفرد رساند و او گل دوم را زد.

در دقيقه ۸۳ نيز آرش برهانى كه در نيمه دوم به زمين آمده بود، روى پاس خوب مجتبى جبارى با شوتى محكم از پشت محوطه جريمه گل سوم تيمش را به ثمر رساند.

استقلال اهواز در دقيقه ۴۵ اين بازى يك پنالتى را از دست داد و وحيد طالب لو ضربه حسين مايينى را دفع كرد.

آبى پوشان تهرانى با اين پيروزى خارج از خانه، با ۴۹ امتياز در صدر جدول همچنان شانس اول قهرمانى اين فصل محسوب مى شوند.

رتبه پانزدهم استقلال اهواز نيز تغيير نكرد.

آمار بازى

استقلال تهران
موقعيت خطرناك- ۵
كرنر- ۴
آفسايد- ۰
كارت زرد- ۳

استقلال اهواز
موقعيت خطرناك- ۴
كرنر- ۶
آفسايد- ۱
كارت زرد- ۱

پرسپوليس ۱ - ۰ پيام مشهد

پرسپولیس روزی بد را پشت سر گذاشت و با اعتراض تماشاچیان خودی مواجه شد.

هرچند پيش بينى مى شد پيروانى و تيمش در ورزشگاه آزادی مشكلى مقابل تيم قعرنشين ليگ برتر نداشته باشند و بسيارى اين بازى را فرصتى مناسب براى قرمز پوشان مى دانستند تا با يك پيروزى پر گل پس از هفته ها هواداران خود را اميدوار كنند، اما پرسپوليس به سختى و از روى نقطه پنالتى ۳ امتياز اين ديدار را از آن خود كرد.

در اين بازى، پرسپوليس سرعت تيمى بالايى نداشت. اين تيم در نيمه اول با وجود برترى نسبى نتوانست فرصت هاى مناسب گلزنى ايجاد كند. در نيمه دوم هم پيام با برنامه تر كار كرد و با يارگيرى مناسب، حملات حريف را ناكام گذاشت.

در دقيقه ۸۸، خطا روى كريم باقرى منجر به اعلام ضربه پنالتى به سود قرمزها شد. ضربه پنالتى سه بار توسط داور تكرار شد كه ايوان پتروويچ هر سه ضربه را گل كرد.

در دقايق پايانى مسابقه، رحمان رضايى با دريافت كارت زرد دوم و عليرضا نيكبخت واحدى با كارت قرمز مستقيم از زمين اخراج شدند.

نمايش ضعيف پرسپوليس در اين بازى، اعتراض شديد تماشاگرانش را در پى داشت، آنان حتى پس از رسيدن به گل عليه افشين پيروانى شعار مى دادند.

در پايان اين ديدار عباس انصارى فرد، مدير عامل باشگاه پرسپوليس اعلام كرد درباره وضعيت كادر فنى تصميم اساسى خواهد گرفت. او همچنين گفت: "به هيچ عنوان انتظار چنين بازى ضعيفى را از پرسپوليس نداشتم، آماده شده بوديم تا پرسپوليس با گلهاى زيادى حريف خود را شكست دهد، به هيچ عنوان نه از نحوه بازى راضى هستم و نه از نتيجه‌اى كه بدست آمد."

پرسپوليس با اين برد يك پله بالا آمد و با ۳۹ امتياز در رده سوم ايستاد.

پيام مشهد نيز قعرنشين جدول ماند.

آمار بازى

پرسپوليس تهران
موقعيت خطرناك- ۵
كرنر- ۱۰
آفسايد- ۳
كارت زرد- ۴
كارت قرمز- ۲

پيام مشهد
موقعيت خطرناك- ۱
كرنر- ۳
آفسايد- ۱
كارت زرد- ۴
كارت قرمز- ۰

ذوب آهن (سفید) کماکان در مکان دوم جدول قرار دارد

اما حساس ترين ديدار اين هفته تقابل دو تيم مدعى ذوب آهن و سپاهان در داربى شهر اصفهان بود. اين بازى با برترى ۲-۱ ذوب آهن به پايان رسيد تا اين تيم فاصله ۵ امتيازى اش را با صدر جدول حفظ كند.

در اين مسابقه، ايگور كاسترو دو بار در دقايق ۵ و ۳۸ براى ذوب آهن گلزنى كرد و تك گل سپاهان را نيز آرماندو دوسا در دقيقه ۳۵ زد.

ذوب آهن با كسب ۳ امتياز اين بازى، با ۴۴ امتياز همچنان در رده دوم است.

سپاهان اصفهان نيز با قبول شكست برابر تيم همشهرى با ۲ پله سقوط و ۳۷ امتياز در رتبه پنجم قرار گرفت.

در ساير بازى هاى اين هفته نتايج زير بدست آمد:

ملوان انزلى ۱- پيكان قزوين ۱
ابومسلم مشهد ۱- فولاد خوزستان ۲
راه آهن شهررى ۱- داماش گيلان ۱
صباى قم ۲- مقاومت سپاسى شيراز ۰
برق شيراز ۱- سايپاى كرج ۲
پاس همدان ۱- مس كرمان ۱

در پايان هفته بيست و چهارم، استقلال تهران با ۴۹ امتياز، ذوب آهن اصفهان با ۴۴ امتياز، پرسپوليس با ۴۰ امتياز و صباى قم با ۳۸ امتيازدر رده هاى اول تا چهارم قرار دارند. تيم هاى برق شيراز، داماش گيلان و پيام مشهد نيز قعرنشين اند.

iran-goftogoo

فن‌در‌سار و منچستر رکورد شکستند

رونالدو سیزدهمین گل خود در فصل جاری را به ثمر رساند

منچستریونایتد با پیروزی مقابل اورتون در استادیوم اولدترافورد فشار بر دیگر مدعیان
قهرمانی لیگ برتر انگلستان را افزایش داد و رکورد های فوتبال در انگلستان را
بازنویسی کرد.

میزبان که تنها چهار روز پیشتر (در پیروزی 5-0 مقابل وست برام) رکورد 10 بازی پیاپی بدون گل خورده متعلق به چلسی را که در فصل 2004-2005 ثبت شده بود شکست، موفق شد اورتون را 1-0 شکست دهد تا این رکورد را به 12 بازی پیاپی افزایش دهد.

اورتون در شرایطی پای به میدان گذاشت که عملا مهاجم شناخته شده ای را برای فرستادن به زمین در اختیار نداشت و در نیمه اول عملا شاهد محک زدن گزینه های مختلف تهاجمی تیم میزبان مقابل خط دفاعی خود بود.

کریستیانو رونالدو در دقیقه 25 جدی ترین تهدید را بر روی دروازه اورتون ایجاد کرد؛ ضربه او به سمت دروازه حریف پس از برخورد به یکی از بازیکنان منحرف شد و به تیر دروازه اورتون برخورد کرد.

اما مهمترین حادثه در دقیقه 44 بازی رخ داد که میکل آرتتا هافبک اورتون در هنگام نفوذ مایکل کریک همتای خود در منچستریونایتد به داخل محوطه جریمه اورتون با او برخورد کرد و برهم زدن تعادل کریک باعث اعلام خطای پنالتی به سود میزبان شد؛ رونالدو در هنگام زدن پنالتی توپ را به جایی فرستاد که تیم هاوارد دروازه بان پیشین یونایتد آنجا حضور نداشت تا منچستریونایتد با برتری راهی رختکن شود.

هر چند خطای منجر به پنالتی در نیمه اول از سوی دیوید مویز، مربی اورتون خطایی "نرم" لقب گرفت اما در نیمه دوم داور دو خطای جدی تر را نادیده گرفت؛ مایکل کریک دو دقیقه پس ازآغاز نیمه دوم دوباره در محوطه جریمه اورتون در خطایی آشکار سرنگون شد و در دقایق پایانی مسابقه هم تئو لزکات در تلاش برای ضربه زدن به توپی سرگردان در محوطه جریمه منچستریونایتد توسط ریو فردیناند به خطا متوقف شد که نادیده گرفتن این دو خطا بازی را با نتیجه 1-0 پایان داد.

منچستریونایتد که با این بازی پنج امتیاز در صدر جدول با چلسی و لیورپول فاصله گرفت هر چند دوباره در کورس قهرمانی قرار گرفت، اما اختلافی کاملا آشکار با فصل گذشته دارد؛ این تیم در هفت بازی از 10 بازی اخیر خود با نتیجه 1-0 پیروز شده که نشان از تغییر موازنه حمله و دفاع این تیم به نسبت فصل گذشته دارد و از سوی کارشناسان بعنوان حاصل تکیه بیشتر سرآلکس فرگوسن، سرمربی این تیم بر امر دفاع تلقی شده است.

آقای فرگوسن پس از بازی با یادآوری اینکه تا پایان فصل 15 بازی دیگر باقی مانده و هنوز نباید تکلیف قهرمانی را یک سره دانست بر قدرت خط دفاعی خود تاکید کرد و گفت: "نمی دانم چند بار در 12 بازی اخیر مجبور شدیم چهار مدافعمان را تغییر دهیم، اما رکوردی که ثبت شده خود گویای عملکرد بازیکنانی است که در این پست به زمین آمدند."

او همچنین نقش اودین فن در سار دروازه بان 38 ساله خود را انکار نشدنی دانست.

سر آلکس فرگوسن ادوین ون درسار دروازه بان 38 ساله خود را ستود

ادوین فن درسار که دربازی با وست برام رکورد دروازه بانی بدون خوردن گل (متعلق به پیتر چک دروازه بان چلسی - 1025 دقیقه) را شکست، در بازی مقابل اورتون موفق شد رکورد لیگ فوتبال انگلستان (1103 دقیقه) را نیز که به استیو دت (Death) دروازه بان باشگاه ردینگ در فصل 1978-1979 تعلق داشت به 1122 دقیقه افزایش دهد و رکوردی تازه در این عرصه بنا کند.

آلکس فرگوسن درباره این دروازه بان گفت: "ادوین بازیکنان پیش روی خود (در خط دفاع) را آرام می کند و به آنها اطمینان خاطر می دهد."

منچستریونایتد آخرین بار در روز هشتم نوامبر سال 2008 و در شکست 2-1 مقابل آرسنال از سمیر نصری مهاجم فرانسوی آرسنال گل خورده بود و از آن زمان از 33 امتیاز ممکن، 29 امتیاز کسب کرده است.

در دیگر بازی ها استون ویلا که در مکان چهارم جدول پنج امتیاز از آرسنال پیش است و رقابتی نزدیک با این تیم برای کسب آخرین سهمیه حضور در لیگ قهرمانان را به نمایش گذاشته در خانه مقابل ویگان 0-0 متوقف شد، اما آرسنال نیز که در 32 بازی گذشته خود هیچگاه به تساوی بدون گل دست نیافته بود، در استادیوم امارات مقابل وست هم (قوی ترین تیم لیگ پس از منچستریونایتد در طی شش هفته اخیر) به نتیجه ای مشابه دست یافت.

در میانه جدول هم هال سیتی که شباهتی به جادوی ابتدای فصل ندارد 2-2 مقابل وست برام متوقف شد تا امتیازات خود از هشت بازی اخیر را به دو برساند، بولتون با گل دقیقه 88 کوین دیویس تاتنهام را 3-2 شکست داد و منچسترسیتی که تا مقام نهم جدول بالا آمده بود 1-0 به تیم ضعیف استوک سیتی که از هفت بازی اخیر خود 2 امتیاز کسب کرده بود باخت تا خود یک رتبه تنزل پیدا کند و استوک سیتی با قعر جدول اندکی فاصله بگیرد.

iran-goftogoo

قهرمانی نادال فدرر را ناکام گذاشت

نادال برای اولین بار در یک تورنمنت تنیس برگزار شده روز زمین سخت قهرمان شد

رافائل نادال تنیس باز شماره یک جهان با ایجاد مانع در راه راجر فدرر برای دستیابی
به رکوردی تاریخی برای اولین بار در گرند اسلم آزاد استرالیا قهرمان شد.

در فینال اولین مسابقه عمده سال 2009، رافائل نادال با غلبه بر خستگی، راجر فدرر را در پنج ست با نتایج 7-5، 3-6، 7-6، 3-6، و 6-2 شکست داد تا نام خود را به عنوان اولین قهرمان اسپانیایی این مسابقات 104 ساله ثبت کند.

اگر فدرر می توانست در این مسابقه پیروز شود شمار مقام های قهرمانی او در مسابقات گرند اسلم به 14 می رسید و با پیت سمپراس رکورد دار در این عرصه برابری می کرد.

فدرر که پس از باختن به نادال در دور سوم تورنمنت تنیس آزاد فرانسه در سال 2005 در 14مسابقه پیاپی فینال گرند اسلم حضور داشته تنها در پنج فینال شکست خورده که همگی مقابل رافائل نادال بوده است.

نادال در شرایطی رویاروی فدرر قرار گرفت که کمتر از 48 ساعت قبل در ماراتنی تاریخی فرناندو ورداسکو را در نیمه نهایی شکست داده بود و بسیاری کارشناسان با توجه به زمان بیشتری که فدرر برای استراحت در اختیار داشت پیروزی نادال را پیش بینی نمی کردند.

گزارش بازی

فدرر با چشمانی اشکبار و گلویی بغض گرفته جایزه خود را دریافت کرد

اما در دو گیم اول مسابقه دو تنیس باز حریف خود را، در شرایطی که سرویس در اختیار داشت، شکست دادند تا تماشاچیان مطمئن شوند شاهد نبردی یک طرفه نخواهند بود.

نادال که در 18 رویارویی پیشین با فدرر 12 بار او را شکست داده بود، هر چند در ست اول آماده نشان داد، اما از ست دوم به تدریج آثار خستگی در او هویدا گردید.

با این حال توان ذهنی این بازیکن به اندازه ای بود که در ست سوم وقتی کار به تای برک کشید توانست فدرر را مجبور به اشتباه کند و 2-1 از او پیش بیفتد.

هرچند در ست چهارم پیروزی فدرر در سه گیم متوالی اینطور القاء کرد که نادال از استفاده از موقعیت های موجود برای پیروزی چشم پوشی کرده و مفسران تلویزیونی به تدریج تسلیم این فرضیه شدند که نادال شگفتی ایجاد نخواهد کرد، اما در ست پنجم شرایط به کل تغییر کرد.

در ابتدا دو بازیکن در گیم های اول خود که سرویس را در اختیار داشتند با قدرت پیروز شدند، اما پس از پیروزی نادال در گیم سوم، فدرر بر خلاف روند موجود اشتباهاتی عمده را مرتکب شد و به نظر می رسید توان ادامه بازی را به ناگهان از دست داده است.

نتیجه ست نهایی به 4-1 و سپس 5-2 به سود نادال تغییر کرد و در نهایت نادال در گیم هشتم که فدرر سرویس را در اختیار داشت با کمک ادامه روند نزولی ناگهانی فدرر پیروز شد تا پس از چهار ساعت و 23 دقیقه رویاهای فدرر برای پیوستن به تاریخ را نقش بر آب کند.

صبر؛ نشانه بلوغ تکنیکی نادال
در تورنمنت اخیر نادال مجبور شد در شرایطی غیرعادی در طی 48 ساعت بیش از 10 ساعت درزمین تنیس (در مجموع نیمه نهایی و فینال) به مبارزه بپردازد اما یک عامل باعث شد این تجربه به شکستی تلخ برای او مبدل نشود.

این تنیس باز 22 ساله که سال گذشته و در راه قهرمانی در المپیک به 237 هفته پیاپی صدرنشینی فدرر بر رده بندی تنیس بازان مرد جهان خاتمه داد، به وضوح کنترل بیشتری بر روی احساسات خود دارد.

نادال با ترکیبی از قدرت بدنی و کنترل احساسات به قهرمانی رسید

بسیاری از کارشناسان او را آماده ترین تنیس باز حال حاضر جهان می دانند اما آنچه در طی دو مسابقه اخیر او مشاهده شد، عامل "صبر" بود؛ او نه در مقابل ورداسکو و نه مقابل فدرر در مقایسه با حریف توپ های بیشتری را در زمین رقیب نخواباند، اما در هر دو مسابقه، آمار حاکی از اختلاف آشکار تعداد اشتباهات او به نسبت رقیب (به سود نادال) بود.

نادال در مسابقه با فدرر از کنترل ضربات دراپ شات حریف با تجربه تر خود (ضرباتی که با چرخش معکوس جهت حرکت توپ زده می شوند و هدف آنها غافلگیر کردن حریف و کشاندن او به لبه تور است) عاجز بود و فدرر بارها با موفقیت از این سلاح برای غلبه بر نادال استفاده کرد. همچنین نادال مقابل ورداسکو مورد انتقاد شدید کارشناسان قرار گرفت که چرا ریسک حرکت به سمت تور را قبول نکرد و با ماندن درحاشیه خط عرضی زمین (baseline) به ورداسکو اجازه داد بازی را به او دیکته کند.

با این وجود نادال با دوری از ضربات ریسکی و روی آوردن به رالی های طولانی نشانه های بلوغ فنی را از خود به نمایش گذاشت و ثابت کرد که می تواند با کنترل روحیات آتشین خود به انتظار اشتباهات حریفان بماند.

نتیجه این استراتژی به ویژه در ست پنجم فینال آزاد استرالیا مشخص شد که فدرر مرتکب 14 اشتباه شد اما در برابر نادال تنها دو بار با اشتباه به فدرر امتیاز داد.

iran-goftogoo

نادال و ویلیامز، قهرمان مسابقات تنیس استرالیا

رافائل نادال (راست) و سیرینا ویلیامز

<H4 class=detailContentTeasertext>رافائل نادال، چهره‌ی شماره‌ی یک تنیس مردان در جهان، توانسته است برای نخستین بار طی فعالیت حرفه‌ای خود، عنوان قهرمانی مسابقات گراند اسلم استرالیا را از آن خود کند. در قسمت انفرادی بانوان نیز سیرینا ویلیامز قهرمان شد.</H4>

فینال این دوره از مسابقات تنیس استرالیا، فینالی رویایی بود و دوئلی پرهیجان میان چهره‌ی شماره‌ی یک و شماره‌ی دوی جهان تنیس: رافائل نادال از اسپانیا و روجر فدرر از سوئیس. این نوزدهمین بار بود که این دو تنیس‌باز پرقدرت رویاروی هم قرار می‌گیرند. هفت پیکار از این نوزده دیدار، فینال یکی از مسابقات گراند اسلم بوده است.

در این فینال تماشایی، که پنج ساعت و ۲۳ دقیقه به طول انجامید، نادال ست‌های اول و سوم (۷ بر ۵ و ۷ بر ۶) را به خود اختصاص داد و فدرر در ست‌های دوم و چهارم (۶ بر ۳ و ۶ بر ۳) پیروز شد. در ست سرنوشت‌ساز پنجم، این نادال بود که تمرکز و قدرت بیشتری از خود نشان داد و آن را با نتیجه‌ی ۶ بر ۲ به سود خود به پایان برد. این سیزدهمین بار است که نادال ۲۲ ساله موفق شده است، فدرر ۲۷ ساله را شکست دهد.

در حالی‌که نبرد انفرادی مردان در این دوره از مسابقات طاقت‌فرسا و تنگاتنگ بود، در قسمت بانوان سیرینا ویلیامز از آمریکا توانست در دیداری یک‌طرفه، که ۵۹ دقیقه بیشتر طول نکشید، دینارا سافینا از روسیه را در دو ست پیاپی با نتیجه‌ی ۶ بر صفر و ۶ بر ۳ شکست دهد و برای دهمین بار در طول فعالیت حرفه‌ای خود عنوان قهرمانی تورنمنت‌های گراند اسلم را از آن خود کند.

سیرینا ویلیامز ۲۷ ساله، با این موفقیت به صف تنیس‌بازان معروفی پیوسته که شمار عنوان‌های قهرمانی آنان در رقابت‌های گراند اسلم، دو رقمی است. این چهره‌ها عبارت‌اند از اشتفی گراف (۲۲ عنوان)، مارتینا ناوراتیلووا (۱۸ عنوان)، کریس اورت (۱۸ عنوان)، مارگرت کورت (۱۱ عنوان) و سیرینا ویلیامز (۱۰ عنوان).

iran-goftogoo
یوگا در دنیای غرب

<H4 class=detailContentTeasertext>سال‌هاست که مردم کشورهای غربی با یوگا آشنا شده‌اند. ارتباط یوگا با آرامش برای همه آن‌چنان اثبات شده که برای نمونه در آلمان بیمه‌های درمانی، شهریه کلاس‌های یوگای بیماران عصبی و تحت استرس را در مواردی خاص پرداخت می‌کنند.</H4>

در سال‌های پایانی قرن نوزدهم در آلمان، یوگا به محفل‌های تئوسوفیان (حکمت متعالیه) راه پیدا کرد و آنها یوگا را دستمایه‌ی رسیدن به تعالی ذهنی قرار دادند. امروزه یوگا برای شمار بالایی از مردمان ساکن قاره‌ی اروپا بیشتر از همه یک معنا دارد و آن هم پرورش تن، یافتن آرامش و تمرین تنفس است.

از سال ۱۹۲۰ به این طرف، پزشکان و روان‌شناسان زیادی تکنیک‌های مختلف ذهنی و بدنی یوگا را با معیارهای مدرن علمی غرب سنجیده‌اند و بخش بزرگی از آنان آموزه‌های یوگا را مفید دانسته‌اند.

روشن‌ترین مثال در زمینه‌ی استفاده از یوگا در پژوهش‌های علمی، کار یک پزشک اعصاب آلمانی به نام یوهانس هاینریش شولتز بود. هنگامی که او در سال ۱۹۲۰ روی تمرینات اتوژنیک (روشی شبیه به هیپنوتیزم برای ایجاد واکنش‌های آرامشی) خود کار می‌کرد، به طور قابل ملاحظه‌ای از حرکات کسانی که یوگا می‌کردند الهام گرفت.

شولتز تا آنجا پیش رفت که در مقاله‌ای که در سال ۱۹۳۲ منتشر شد بر این نکته تأکید کرد که بخشی از تمرینات اتوژنیک وی برگرفته‌ از «حرکات سیستماتیک ذهنی و روانی یوگا» بوده است.

یوگا برای بسیاری از مردم آرامش‌بخش است و در زندگی امروزی هم که استرس یکی از اجزای جدانشدنی آن است، اهمیت یافتن چیزی که آرامش را با خود به همراه می‌آورد، پیش از پیش آشکار می‌شود. با این وجود پزشکان می‌گویند که تمرینات یوگا را نمی‌توان از روی کتاب فراگرفت، بلکه می‌بایست حتما زیر نظر مربیان مجرب انجام داد.

در اواخر دهه‌ی ۱۹۷۰ کارین سبروف با برنامه‌های آموزشی یوگای خود که در شبکه دوم تلویزیونی آلمان پخش می‌شد، مردم را با یوگا آشنا کرد.

سبروف را یکی از پیشکسوتان آموزش یوگا در در جهان غرب می‌دانند. کتاب‌های وی و همچنین برنامه‌‌ی تلویزیونی‌اش با نام "یوگا برای همه" باعث شد تا یوگا همان‌طور که قرن‌ها برای مردم هند آرامش را به ارمغان آورده بود، به آلمانی‌ها هم آرامش ببخشد.
iran-goftogoo

استاد قائم مقامى فاتح دوئل "مات شاه"

سلسله رقابت هاى احسان قائم مقامى از ایران و آناتولى کارپف از روسیه، دو استاد
بزرگ شطرنج جهان روز دوشنبه (۱۴ بهمن ماه) با پیروزرى استاد بزرگ احسان قائم مقامى
به پایان رسید.

در پایان ۲۰ مسابقه بین این دو استاد بزرگ که در تهران برگزار شد قائم مقامى موفق شد با نتیجه ۱۰.۵ ، ۹.۵ قهرمان اسبق شطرنج جهان را شکست دهد و پیروز این رقابت دوجانبه شود.

دوشنبه آخرین مرحله رویارویى دوجانبه احسان قائم مقامى و آناتولى کارپف در بخش شطرنج برق آسا برگزار شد.

در این مرحله در پایان ۱۲ مسابقه برق آسا، قائم مقامى پنج بازى را برد و کارپف در چهار دیدار برنده شد و سه مسابقه دوشطرنج باز به تساوى انجامید.

در نهایت در پایان مسابقات برق آسا قائم مقامى با کسب ۶.۵ امتیاز در برابر ۵.۵ امتیاز کارپف به عنوان برنده رقابت هاى این بخش معرفى شد.

این دو شطرنج باز پیش از این در مسابقات فکرى ( کلاسیک ) و سریع هم به مصاف هم رفته بودند که دوئل آنها برنده اى نداشت.

روز یکشنبه (۱۳ بهمن) رقابت قائم مقامى با حریف روسش در شطرنج سریع به تساوى ۲ بر ۲ انجامید. هر کدام از شطرنج بازان در دو مسابقه پیروز شده بودند.

پیش از این نیز قائم مقامى و کارپف چهار مسابقه فکرى هم برگزار کرده بودند که در آن مرحله هم دو بر دو مساوى کردند. سهم هر استاد بزرگ در دیدارهاى کلاسیک یک پیروزى، دو تساوى و یک باخت بود.

بدین ترتیب احسان قائم مقامى در مجموع با کسب ۸ برد، ۷ باخت، ۵ تساوى و دست یابى به ۱۰.۵ امتیاز به عنوان برنده این رویارویى دوجانبه معرفى شد.

آناتولى کارپف ۵۸ ساله نیز که عنوان قهرمانى جهان (۸۵-۱۹۷۵) را دراختیار دارد با کسب ۷ برد، ۸ باخت و ۵ تساوى ۹.۵ امتیاز از آن خود کرد.

احسان قائم مقامى به خاطر برترى مقابل حریف قدرتمند روسى خود ۲۵ هزار دلار جایزه نقدى دریافت کرد. ضمن اینکه ۱۵ هزار دلار هم به کارپف رسید.

دیدار احسان قائم مقامى با آناتولى کارپف قهرمان شطرنج روسیه به مناسبت گرامیداشت سى‌امین سالگرد پیروزى انقلاب اسلامى برگزار شد و نام این رقابت دوجانبه یا به اصطلاح "دوئل" از سوى برگزارکنندگان آن "مات شاه" گذاشته شد.

"بوستان گفتگو" واقع در شمال تهران میزبان این سلسله رقابت ها از هشتم تا ۱۴ بهمن بود و طبق برنامه دو استاد بزرگ شطرنج جهان در دیدارهاى فکرى، سریع و برق آسا به مصاف هم رفتند.

تفاوت این سه نوع مسابقه در مدت زمان آنها است؛ بدین ترتیب که در هریک از بخش‌هاى فکرى (کلاسیک)، سریع و برق آسا به ترتیب ۹۰، ۲۵ و ۱۵ دقیقه در اختیار بازیکنان گذاشته مى شود.

قضاوت دوئل "مات شاه " را سرداور فیلیپینى به نام "آباندو" بر عهده داشت.

قائم مقامى پس از پیروزى برابر قهرمان اسبق شطرنج جهان گفت :"من از ابتدا خودم را براى پیروزى برابر کارپف آماده کرده بودم ومنتظر چنین نتیجه اى بودم."

او همچنین افزود به زودى براى ادامه شطرنج خود به تیم آلمانى وردربرمن ملحق خواهد شد و قصد دارد در لیگ هاى اروپایى شرکت کند.

در آنسو کارپف هم دلیل شکستش مقابل قائم مقامى را ارائه یک بازى ریسکى عنوان کرد :"من زمانى که مهره سفید داشتم ریسکى بازى مى کردم که حتما ببرم و همین باعث شکستم شد."

رویارویى قائم مقامى با این شطرنج باز صاحب نام باعث شد تا چندین روز شطرنج در کانون اخبار ورزشى ایران قرار بگیرد، و حتى براى اولین بار تلویزیون ایران یک رقابت شطرنج را به طور زنده پخش کرد.

آشنایى با کارپف و قائم مقامى

آناتولى کارپف ۵۸ ساله، استاد بزرگ شطرنج روسیه در فاصله‌ى سال‌هاى ‌١٩٧٥ تا ‌٨٥ و ‌١٩٩٣ تا ‌٩٩ قهرمان جهان بود.

درجه بین‌المللى فعلى کارپف ۲۷۸۰ است.

در آنسو احسان قائم مقامى، استاد بزرگ شطرنج ایران ریتینگ ۲۶۰۴ جهان را در اختیار دارد.

قائم مقامى ۲۶ ساله اولین شطرنج باز ایرانى بود که به مقام استاد بزرگى دست پیدا کرد.

این نخستین‌ بار بود که احسان قائم مقامى در قالب تورنمنتى رسمى به مصاف آناتولى کارپف مى رفت.

کارپف هشت سال قبل که به ایران آمده بود، سه مسابقه همزمان انجام داده بود.

iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">چرا ورزشکاران بانشاط‌ترند؟ </H2>
ورزش مداوم موجب خوش‌اخلاقی، تسکین درد و خواب راحت می‌شود

<H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">دانشمندان در تازه‌ترین تحقیقات خود در مورد ورزشکاران، به رابطه بین هورمون‌های مغزی و اخلاق در این افراد پی برده‌اند. به گفته محققان، حجم هورمون‌های آرامش‌بخش بدن، در هنگام ورزش در مراکز پردازش احساسات افزایش می‌یابد. </H4>

محققان آلمانی دریافته‌اند که در هنگام ورزش، حجم ترکیبات و هورمون‌های تولیدشده در بدن، دقیقا در همان مناطقی از مغز بیشتر می‌شود که احساسات در ‌آن‌جا پرداخته می‌‌شوند. این یافته‌ها، علت شادی و نشاط و دوام آن‌را در ورزشکاران توجیه می‌کنند.

محققان میزان هورمون بتا-آندورفین یک گروه از افراد را پیش و پس از یک پیاده‌روی مداوم دوساعته اندازه‌گیری کردند. در این تحقیق، ترکیباتی اندازه‌گیری شدند که در بدن ساخته می‌شوند و اثری شبیه به مورفین دارند. (آندروفین‌ها ترکیبات شیمیایی آرام‌بخشی هستند که در مهره‌داران از غدد مخاطی و هیپوتالاموس ترشح می‌شوند. معروف‌ترین انواع آندروفین‌ها، آلفا، بتا و گاما هستند که نوع بتا تأثیر زیادی در کاهش درد دارد.)

به گفته پروفسور هنینگ بوکر، سرپرست گروه تحقیق در شهر بن آلمان، پس از آزمایش یادشده، در کمال تعجب دیده شد که بیشترین میزان آندورفین درهمان بخش‌هایی از مغز آزاد شده است که نقش کلیدی در پردازش احساسات دارند.

با توجه به میزان ترشح هورمون‌ها در بخش‌های مختلف مغز، می‌توان اثر ورزش مداوم را شرح داد: ورزش مداوم موجب خوش‌اخلاقی می‌شود، درد را تا حد زیادی تسکین می‌دهد و خواب شب را راحت‌تر می‌کند. فعالیت‌های ورزشی هم‌چنین علاوه بر افزایش تمرکز و توانایی‌های جسمی و فکری، آرامش و تعادل پایدار را هم در پی دارند.

این‌که هورمون‌های دیگری هم‌چون دوپامین و سروتونین در ورزشکاران بیشتر تولید می‌شوند، از مدت‌ها قبل برای محققان روشن است. سروتونین هورمونی است که موجب احساس رضایت و آرامش می‌شود و دوپامین نیز بخش مربوط به ستودن و تشویق‌کردن در مغز را تحریک می‌کند.

iran-goftogoo

لیگ برتر انگلستان بحران مالی را شکست داد

بازگشت رابی کین به تاتنهام پس از شش ماه
ناکامی در لیورپول از بزرگترین حوادث نقل و انتقالات بود

بر اساس یک پژوهش با وجود بحران مالی جهانی، در جریان فرصت نقل و انتقالات لیگ برتر
بریتانیا 20 تیم این لیگ برای اولین بار در تاریخ 160 میلیون پوند برای خرید
بازیکنان تازه هزینه کردند.

فرصت نقل و انتقالات این لیگ ساعت پنج بعد از ظهر روز (به وقت لندن) دوشنبه دوم فوریه به پایان رسید و بر اساس برآورد موسسه دلویت (Deloitte) که در زمینه ارائه مشاوره در امور مالی فعالیت می کند، در سال جاری میلیون پوند سال 2008 شکسته شد.

این سازمان در گزارش خود افزوده 105 میلیون دلار از مبلغ مذکور در طی چهار هفته مانده به پایان مهلت نقل و انتقالات و میان تیم های لیگ برتر انگلستان رد و بدل شده است.

تیم های منچسترسیتی و تاتنهام دو تیمی بوده اند که بیش از دیگران هزینه صرف خرید بازیکنان کرده اند.

موسسه دلویت هزینه های منچسترسیتی را بیش از 50 میلیون پوند و تاتنهام را حدود 45 میلیون پوند برآورد کرد.

این سازمان در گزارش خود هزینه صرف شده در لیگ برتر را "باز هم بسیار بیشتر از دیگر لیگ های اروپایی" توصیف کرد.

"مقاوم در برابر رکود"

پال راونزی مدیر گروه مبادلات ورزشی در موسسه دلویت گفت: "اکثر منابع مالی فصل جاری تیم ها تثبیت شده است اما هر چند باشگاه ها از تبعات رکورد مصون نیستند، اما در برابر آن نسبتا مقاوم محسوب می شوند."

"در بررسی چشم انداز لیگ برتر انگلستان هرچند نمی توان باشگاه ها را آسوده خاطر دانست اما دوره اخیر نقل و انتقالات بار دیگر بر قدرت مالی و جذابیت جهانی لیگ برتر تاکید می کند."

هرچند دوره نقل و انتقال بطور رسمی در بعد از ظهر روز دوشنبه به پایان رسید اما سازمان لیگ اعلام کرده برای تیم هایی که بر سر یک معامله به توافق اصولی دست یافته اند اما به دلیل شرایط بد جوی نتوانسته اند کلیه امور مربوط به نهایی کردن قراردادها را انجام دهند استثنا قائل خواهد شد و به آنها اجازه داده است معاملات خود را نهایی کنند.

از این رو موسسه دلویت اعلام کرده مبلغ نهایی تخمین آنها احتمالا از 160 میلیون پوند بیشتر خواهد شد.

iran-goftogoo

رد درخواست ویزای تیم بدمینتون زنان آمریکا در ایران•
تیم آمریکا امیدوار است در آینده‌ای نزدیک با دعوتنامه‌ای دیگر امکان شرکت در مسابقات مشابه را داشته باشد (عکس از آرشیو) <H4 class=detailContentTeasertext>حتا با موافقت اولیه برای صدور روادید و سفر تیم بدمینتون زنان آمریکا به دوبی، ایران با سفر این تیم به تهران موافقت نکرده است. هیئت اعزامی این تصمیم ایران را دلسرد کننده خوانده و به آینده امیدوارست. </H4>

ایالات متحده در دریافت روادید سفر به ایران برای ورزشکاران این کشور ناکام مانده است. بنا به گزارش خبرگزاری آلمان، آمریکا از اینکه تلاش‌هایش برای دریافت راودید تیم بدمینتون زنان خود به‌منظور حضور در رقابت‌های پیش‌رو در تهران بی‌نتیجه مانده، دلسرد شده است. رابرت وود، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته است که این تیم مرکب از ۸ بازیکن، مربی، سرپرست بازیکنان و ۲ عضو فدراسیون بدمینتون آمریکا، پس از ناکامی در دریافت ویزای ایران در دوبی، به کشور خود بازگشته است.

ایران و آمریکا در سه دهه‌ی گذشته روابط دیپلماتیک رسمی نداشته‌اند و کوشیده‌اند با مسابقات ورزشی و فعالیت‌های فرهنگی از تنش‌های موجود بکاهند و گفت‌وگو میان دو ملت ایران و آمریکا را ‌امکان‌پذیر کنند.

رابرت وود این اقدام ایران را در منع صدور روادید برای تیم آمریکایی به منظور شرکت در رقابت‌های بدمینتون دهه‌ی فجر که قرار است روز جمعه (۱۸ بهمن) آغاز شود، "علامتی منفی" خواند. به گفته‌ی او تیم آمریکایی بسیار علاقمند به شرکت در مسابقه‌ها و برقراری رابطه بین مردم ایران و آمریکا بوده است و اقدام ایران گامی به پیش برای حمایت از تماس مردم ۲ کشور نیست.

سال گذشته تیم ملی بسکتبال ایران پیش از حضور در المپیک پکن در آمریکا، تمرین‌هایی را انجام داد و تیم کشتی آمریکا نیز در مسابقات چندجانبه‌ای در تهران شرکت کرده بود.

وزارت خارجه‌ی ایران اعلام کرده که روند اداری طولانی، صدور روادید برای شرکت تیم بدمینتون آمریکا در رقابت‌های دهه‌ی فجر را ناممکن ساخته است. فدراسیون بدمینتون آمریکا اعلام کرده که این ناکامی با وجود تلاش‌ها و انجام همه‌ی مراحل اداری درخواست روادید از ۲ ماه پیش برای آنها "بسیار دلسرد کننده" بوده است. پیش از اعلام پاسخ منفی ایران به تیم آمریکایی ابلاغ شده بود که روادیدهای آنها در دوبی صادر خواهد شد.

این تیم امیدوار است در آینده‌ای نزدیک با دعوتنامه‌ای دیگر امکان شرکت در مسابقات مشابه را داشته باشد.

iran-goftogoo

یکه‌تازی استقلال ادامه یافت

در هفته بيست و پنجم ليگ برتر ايران، پرسپوليس ۲-۱ داماش گيلان را در رشت شكست داد و استقلال برابر راه آهن در ورزشگاه آزادى به پيروزى پر گل ۵-۱ رسيد.

به فاصله ده روز تا داربى پايتخت، پرسپوليس و استقلال تهران حريفان خود را شكست دادند تا همچون نيم فصل اول، هر دو با پيروزى به استقبال اين ديدار حساس روند.

ذوب آهن نيز با برترى ۲-۱ مقابل پاس همدان در اصفهان نشان داد اصلا حاضر نيست فاصله ۵ امتيازى اش با استقلال صدر نشين بيشتر شود.

داماش گيلان ۱ - ۲ پرسپوليس تهران

پرسپولیس با این پیروزی تا اندازه ای آرامش یافت

پرسپوليس پس از روزهاى بحرانى هفته گذشته و حواشى فراوان ديدار برابر پيام، اين
هفته در رشت داماش گيلان، ديگر تيم قعرنشين مسابقات را ۲-۱ شكست داد تا در آستانه
داربى شصت و ششم آرامش تا حدودى به اين تيم بازگردد.

اعتراض شديد تماشاگران پرسپوليس به عملكرد تيمشان مقابل پيام با وجود برترى ۱-۰، درگيرى لفظى على كريمى و عباس انصارى فرد و قهر و آشتى اين دو و غيبت افشين پيروانى در اولين جلسه تمرين پس از بازى با پيام حاشيه هاى ناخوشايندى بود كه قرمزپوشان در روزهاى اخير پشت سر گذاشته بودند.

پرسپوليس در بازى برابر داماش رحمان رضايى و عليرضا نيكبخت واحدى را به دليل محروميت در اختيار نداشت.

دو تيم در اين ديدار با وجود زمين نامساعد و گل آلود نمايش خوبى داشتند.

ابتدا پرسپوليس توسط ابراهيم توره در دقيقه ۸ به گل رسيد؛ توره روى پاس ارسال شده پشت سر مدافعان داماش، توپ را از بالاى سر دروازه بان درون دروازه فرستاد.

در دقيقه ۳۴ آدريانو آلوز، مهاجم برزيلى داماش گل توره را پاسخ داد و از روى خط محوطه جريمه با ضربه اى محكم دروازه را باز كرد.

در نيمه دوم، پرسپوليس پس از آن كه دو فرصت مناسب را از دست داد، در دقيقه ۶۱ دوباره پيش افتاد؛ اين بار كريم باقرى روى ارسال پژمان نورى و اشتباه مدافعان حريف با شوتى سهمگين دروازه را گشود.

داماش براى جبران نتيجه دقايق پايانى را با چهار مهاجم بازى كرد، اما موقعيت هايش به گل تبديل نشد و بازى را ۲-۱ به پيروانى و بازيكنانش واگذار كرد.

پرسپوليس با اين پيروزى ۴۳ امتيازى شد ولى جايگاه سومش تغيير نكرد.

داماش گيلان كه اين فصل براى بقا مى جنگد، با از دست دادن ۳ امتياز خانگى اين ديدار در انتهاى جدول به شدت در خطر سقوط قرار گرفت.

آمار بازى
پرسپوليس تهران
موقعيت خطرناك- ۷
كرنر- ۵
آفسايد- ۴
كارت زرد- ۱

داماش گيلان
موقعيت خطرناك- ۶
كرنر- ۳
آفسايد- ۰
كارت زرد- ۳

راه آهن شهررى ۱ - ۵ استقلال تهران
استقلال تهران پس از شكست همنام خود در اهواز، با پيروزى پرگل ۵-۱ برابر راه آهن در ورزشگاه آزادى گام ديگرى براى قهرمانى اين فصل برداشت.

آبى پوشان با برترى در اين ديدار، براى اولين بار در اين فصل ۵ پيروزى پياپى در كارنامه خود ثبت كردند و تعداد گل هاى زده خود را به عدد ۶۰ رساندند.

را ه آهن با سرمربى گرى محمود ياورى از تيم هاى موفق نيم فصل دوم محسوب مى شود. اين تيم سه بازى آخر خود را با برد پشت سر گذاشته بود و خط دفاعى اش تا پيش از اين بازى با ۲۶ گل خورده پس از صباى قم و استقلال تهران، سومين خط دفاعى ليگ و نقطه قوت اين تيم به حساب مى آمد.

جباری گل سوم استقلال را به ثمر رساند

ياورى پيش از بازى گفته بود در ۱۰ سال اخير استقلال را در چنين وضعيت خوبى نديده است.

در مقابل، امير قلعه نويى معتقد بود راه آهن به معناى واقعى يك تيم خوب است و سخت ترين بازى استقلال در ليگ برتر همين بازى خواهد بود.

اما برخلاف پيش بينى قلعه نويى، شاگردانش برابر راه آهن روز دشوارى نداشتنتد.

آبى ها در دقيقه ۱۰ اولين موقعيت جدى خود را به گل تبديل كردند و حسين كاظمى در شرايطى كه در محوطه جريمه روى زمين افتاده بود توانست توپ را از بين دو مدافع راه آهن وارد دروازه كند.

۱۱ دقيقه بعد اشتباه فاحش وحيد طالب لو راه آهن را به گل رساند. طالب لو در حركتى نمايشى قصد دريبل زنى مقابل دروازه اش را داشت كه مجتبى زارعى، مهاجم راه آهن توپ را گرفت و دروازه خالى را باز كرد.

در دقيقه ۳۰ داور يك ضربه پنالتى به سود استقلال اعلام كرد. ضربه آرش برهانى را دروازه بان ابتدا دفع كرد، اما برهانى در برگشت دروازه را گشود و تيمش با برترى به رختكن رفت.

بازى در نيمه دوم كاملا يكطرفه و در اختيار استقلال بود.

در دقيقه ۵۰ مجتبى جبارى روى پاس سياوش اكبرپور با شوتى سرضرب گل سوم را زد و ۵ دقيقه بعد اكبرپور دفع ناقص دروازه بان راه آهن را به گل چهارم تبديل كرد.

حملات استقلال در دقايق پايانى باز هم نتيجه داد و برهانى روى پاس خوب ميثم منيعى از داخل محوطه جريمه باز هم گلزنى كرد.

برهانى با ۱۸ گل زده در صدر جدول گلزنان ليگ قرار دارد.

در دقيقه ۶۱ اين ديدار، زارعى از تيم راه آهن با دريافت كارت زرد دوم از بازى اخراج شد.

استقلال با اين پيروزى ۵۲ امتيازى شد و همچنان در صدر جدول يكه تاز است.

راه آهن شهررى يك پله پايين آمد و در رده دهم ايستاد.

آمار بازى
استقلال تهران
موقعيت خطرناك- ۱۰
كرنر- ۴
آفسايد-۰
كارت زرد- ۲
كارت قرمز- ۰

راه آهن شهررى
موقعيت خطرناك- ۳
كرنر- ۳
آفسايد- ۳
كارت زرد- ۵
كارت قرمز- ۱

در ساير بازى هاى هفته بيست و پنجم نتايج زير بدست آمد:

مقاومت سپاسى شيراز ۰- ابومسلم مشهد ۰
پيكان قزوين ۱- استقلال اهواز ۰
سايپا كرج ۲- ملوان بندرانزلى ۱
فولاد خوزستان ۲- سپاهان اصفهان ۲
مس كرمان ۲- برق شيراز ۱
پيام خراسان ۱- صباى قم ۱

در پايان اين هفته، استقلال تهران با ۵۲ امتياز، ذوب آهن اصفهان با ۴۷ امتياز، پرسپوليس با ۴۳ امتياز و صباى قم با ۳۹ امتياز رده هاى اول تا چهارم را در اختيار دارند. تيم هاى برق شيراز، پيام مشهد و داماش گيلان هم در پايين جدول و در خطر سقوط قرار دارند.

ديدار برگشت استقلال و پرسپوليس تهران روز جمعه ۲۵ بهمن (۱۳ فوريه) در ورزشگاه آزادى برگزار خواهد شد.

دو تيم در ديدار رفت به تساوى ۱-۱ رسيدند.

iran-goftogoo

اعتبار بهترین شناگر جهان دود شد

مایکل فلپس در المپیک پکن یکی از بزرگترین رکوردهای ورزش جهان را شکست

مایکل فلپس شناگر سرشناس آمریکایی پس از انتشار تصاویری که او را در حال استعمال
ماری جوانا نشان می دهد به مدت سه ماه از شرکت در مسابقات محروم شد.

فدراسیون شنای آمریکا با وجود صدور این رای اعلام نموده که فلپس هیچکدام از قوانین مربوط به مبارزه با دوپینگ را نقض نکرده است.

با این حال این سازمان اعلام کرد قصد آن از صدور این رای فرستادن پیامی قاطع به فلپس بوده که با کارخود موجبات ناراحتی و ناامیدی بسیاری از جمله "هزاران کودک عضو فدراسیون شنای آمریکا که به او به چشم یک الگو و یک قهرمان نگاه می کنند" را فراهم کرده است.

مایکل فلپس در جریان المپیک پکن هشت مدال طلا کسب کرد و موفق شد رکورد پیشین در کسب مدال طلا در یک المپیک را بشکند.

هر چند فدراسیون شنای آمریکا قصد خود از صدور حکم را هشداری به این ورزشکار سرشناس خوانده اما حکم تعلیق اعلام شده زمانی به پایان می رسد که او می تواند در مسابقات قهرمانی آمریکا شرکت کند.

مسابقات قهرمانی آمریکا در روز هفتم ژوئیه برگزار می شود و بعنوان مسابقات انتخابی تیم ملی آمریکا برای مسابقات قهرمانی جهان در رم (دو هفته بعد از آن) قلمداد می شود.

ضرر مالی نفس کشیدن از لوله شیشه ای

تصویری که از فلپس چاپ شده او را درحال استنشاق گازی از یک لوله شیشه ای که می توان از آن برای استعمال ماری جوانا استفاده کرد نشان می دهد.

منابع خبری عنوان کرده اند که این عکس در ماه نوامبر سال گذشته، در یک میهمانی دانشجویی و وقتی فلپس مشغول طی کردن یک دوره استراحت طولانی مدت بود گرفته شده است.

فلپس قرارداد تبلیغاتی پرسود خود با شرکت کلاگ را نیز از دست داد

فدراسیون شنای آمریکا در طی مدت محرومیت سه ماهه کمک مالی 1750 دلاری (ماهانه) خود به فلپس را نیز قطع می کند، اما ضربه مالی بزرگتر از سوی یکی از طرف های قرارداد این شناگر به او وارد شد.

شرکت کلاگ (Kellogg) تولید کننده غلات پردازش شده برای صبحانه که قرارداد عمده ای برای استفاده از فلپس در تبلیغات محصولات خود دارد نیز اعلام کرده قرارداد فعلی خود با فلپس را که به زودی به خاتمه می رسد تمدید نخواهد کرد و سخنگوی این شرکت اعلام کرده است: "رفتار اخیر فلپس با چهره ای که شرکت کلاگ می خواهد از خود به نمایش بگذارد سازگار نیست."

فلپس که 23 سال سن دارد و رکوردشکنی او در پکن موجب شد یکی از بزرگترین ورزشکاران جهان لقب گیرد رفتار خود را "باعث پشیمانی" خواند و بخاطر آن عذرخواهی کرده است.

این ورزشکار منکر استفاده مداوم از این ماده توهم زا شد و در مصاحبه ای با یک روزنامه محلی شهر بالتیمور که او در آن زندگی می کند گفت: "کار احمقانه ای بود و می دانم که دیگر تکرار نمی شود. واضح است که تصمیم بدی بود."

iran-goftogoo

«عقاب» به جای «ماه و ستاره»
حضور مسعود اوزیل در تیم ملی فوتبال آلمان

مسعود اوزیل، یکی از استعدادهای فوتبال آلمان محسوب می‌شود

<H4 class=detailContentTeasertext>یواخیم لوو سرمربی تیم ملی آلمان، برای نخستین دیدار دوستانه سال جاری در مقابل نروژ، مسعود اوزیل بازیکن ترک‌تبار وردربرمن را به کادر تیم دعوت کرد. پس از مصطفی دوگان و سردار تاجی، اوزیل سومین ترک‌تبار عضو تیم ملی آلمان است.</H4>

جوان‌گرایی در تیم ملی فوتبال آلمان ادامه دارد. در این روزها حضور مسعود اوزیل، استعداد ترک‌تبار فوتبال آلمان در تیم ملی این کشور، یکی از عنوان‌های مهم خبری در رسانه‌هاست. در کنار مسعود اوزیل، یواخیم لو، سرمربی تیم ملی فوتبال آلمان از آندرآس بک، مدافع ۲۱ ساله تیم هوفن‌هایم که صدر نشین بوندس‌لیگاست نیز برای این بازی دعوت کرده است.

اسامی لوکاس پودولسکی مهاجم مونیخی که در فصل آینده به اف ث کلن می‌پیوند و روبرت انکه دروازه‌بان هانوفر، هردو به علت مصدومیت در ترکیب تیم ملی آلمان در دیدار با نروژ دیده نمی‌شود. اما میشائیل بالاک کاپیتان تیم و تورسن فرینگس که هردو از بازیکنان باتجربه تیم هستند، خط میانی را تقویت خواهند کرد. در خط حمله نیز اشتفان کیسلینگ و هلمس که برای بایرلورکوزن توپ می‌زنند، در کنار گومز از اشتوتگارت و کلوزه از بایرن مونیخ در ترکیب تیم حضور دارند.

مسعود اوزیل ۲۰ ساله که در بوندس لیگا با پیراهن وردر‌برمن وارد میدان می‌شود، تاکنون بیش از ۱۰ بازی برای تیم ملی زیر ۲۱ سال آلمان انجام داده است. اوزیل می‌گوید:«برای من از همان اول روشن بود که برای آلمان بازی می‌کنم. اما من که خودم نمی‌توانم از خودم دعوت کنم، به همین خاطر هم خیلی خوشحالم که نامزد حضور در کادر تیم شده‌ام».

در تعطیلات زمستانی هرچند اوزیل در اردوی تدارکاتی برمن در ترکیه با هیچ خبرنگاری مصاحبه‌ای نکرد، اما شایعه پیوستن او به تیم ملی ترکیه بالا گرفت. به همین خاطر هم کلاوس آلوفس مدیر ورزشی برمن برای به خدمت گرفتن اوزیل در تیم ملی به فدارسیون فوتبال آلمان فشار آورد.

آلوفس در این رابطه می‌گوید:«من به این نکته اشاره کردم که طرف ترک تلاش زیادی می‌کند. تا آن زمان هیچ اقدامی از طرف آلمان صورت نگرفته بود. من به اولیور بیرهوف زنگ زدم و اوضاع را روشن کردم و بعد از آن بود که عکس‌العمل نشان داده شد. من فکر می‌کنم که ضروری بود تا ابراز علاقه شود، در غیر این صورت دیگران این کار را می‌کنند».

مسعود اوزیل که خود در شهر گلزن‌کیرشن (Gelsenkirchen) که شهر آبی‌پوشان شالکه است، متولد شده، می‌افزاید که تصمیم برای بازی در تیم ملی آلمان، تصمیمی علیه ریشه‌های او در ترکیه نیست. او می‌گوید: «خانواده من الان سه نسل است که در آلمان زندگی می‌کند. من اینجا احساس راحتی بیشتری دارم و در اینجا هم بود که شانس حضور در تیم ملی نوجوانان به من داده شد.»

iran-goftogoo

'كشتى‌گيران آمريكايى هم از انقلاب مى‌پرسيدند'

محمد حسین محبی از ورزشکارانی بود که انقلاب و
جنگ با زمان اوج فعالیت ورزشی آنها همزمان شده بود

محمدحسين محبى يكى از شاخص ترين كشتى گيران ايران در اواخر دهه ۷۰ ميلادى و اوايل
دهه ۸۰ ميلادى محسوب مى شود.

وى موفق شد در سال ۱۹۷۸ در مسابقات جهانى مكزيكو سيتى در وزن ۷۴ كيلو گرم براى ايران يك مدال نقره كسب كند و اين اميدوارى وجود داشت كه با توجه به آمادگى آن روزهاى اين كشتى گير كرمانشاهى، او بتواند در سالهاى بعدى در مسابقات جهانى و المپيك به موفقيت هاى ديگرى دست پيداد كند.

انقلاب و در پى آن جنگ با عراق باعث شد تا محمد حسين محبى از حضور در بسيارى از مسابقات معتبر بازبماند و مدال هاى جهانى اش همان يك نقره اى باشد كه در سال ۱۹۷۸ در مكزيك كسب كرد.

او يكى از برجسته ترين ورزشكاران ايران در دوران انقلاب و جنگ بود.

آقاى محبى انقلاب و در پى آن جنگ باعث شد كه شما در چند مسابقه معتبر شركت نكنيد؟

در همان سال انقلاب بازى هاى آسيايى بانكوك بود كه ما شركت نكرديم و در ادامه ما المپيك هاى ۱۹۸۰ مسكو و ۱۹۸۴ را ما تحريم كرديم. به غير از اين دو المپيك كشتى ايران در چهار دوره مسابقات جهانى شركت نكرد كه بر مى گردد به مسابقات ۱۹۷۹، ۱۹۸۲، ۱۹۸۳ و ۱۹۸۷. در مجموع من در دو المپيك و چهار دوره مسابقات جهانى غيبت كردم.

با توجه به آمادگى آن سالهاى شما پيش بينى مى شد كه بتوانيد در بعضى از مسابقات جهانى مثل همان سال ۱۹۷۸ مدال بگيريد ، آيا خودتان هم چنين تصورى داريد؟

بله ،من در سال ۱۹۷۸ در مسابقات جهانى مكزيك در ۲۳ سالگى نقره گرفتم و فكر كنم از آن به بعد مى توانستم روى غلتك بيفتم، اما در مسابقات شركت نكرديم.

در المپيك چطور ؟ آيا شانس مدال داشتيد؟ با توجه به اينكه در هر دو المپيك يك سرى از كشورها شركت نكرده بودند ، المپيك ۱۹۸۰ را غربى ها تحريم كرده بودند و المپيك ۱۹۸۴ را شرقى ها ،شما اگر اعزام مى شديد مدال مى گرفتيد؟

من در سالهاى بعدى در مسابقات مختلف با نفرات اول تا چهارم المپيك مسكو كشتى گرفتم و نتايج خوبى برابر آنها به دست آوردم و با آنها راحت كشتى گرفتم. فكر كنم از شانس خوبى براى كسب مدال در المپيك مسكو برخوردار بودم.

سال ۱۳۵۷ و انقلاب چقدر روى كار ورزشى شما تاثير گذاشت؟

ما چون در كرمانشاه بوديم مثل مركز در جريان قرار نمى گرفتيم، با اين حال در آن روز ها سعى مى كرديم ورزش مان هم ترك نكنيم. اما در سالهاى جنگ شرايط فرق كرد؛ ما يك استان مرزى بوديم واكثر مواقع خارج از شهر زندگى مى كرديم، با اين حال در آن شرايط سخت از تمرين مان غافل نمى شديم.

كوه مى رفتيم و به همراه برادرم هم تمرين كشتى مى كرديم، تشك هم كه نداشتيم و مى رفتيم در زمين هاى كه شخم زده بودند تمرينات كشتى انجام مى داديم.

حتما وجود برادرتان محمد حسن هم در حفظ آمادگى تان خيلى نقش داشت؟

بله ، واقعا همين طور بود و ما مرتب با هم تمرين مى كرديم. خوشبختانه وزن هايمان طورى بود كه مى توانستيم با هم تمرين كشتى كنيم، اين طور نبود كه يكى مان ۹۰ كيلو باشد و ديگرى ۵۷ كيلو گرم. شايد اگر دوتا نبوديم نمى توانستيم به خوبى تمرين كنيم.

چرا به تهران نمى رفتيد و در اردو هاى پايتخت شركت نمى كرديد؟

اين طورى راحت تر بوديم. در تهران و در اردوى تيم ملى نمى توانستيم آن طور كه دلمان مى خواست تمرين كنيم.

ما عادت داشتيم روزى چهار جلسه تمرين كنيم؛ از ۶ صبح تا ۸ شب تمرين مى كرديم اما در اردوى تيم ملى تمرينات كمتر بود و اگر من و برادرم مى خواستيم بيشتر تمرين كنيم، مربيانمان ناراحت مى شدند.

محمد حسین محبی در روزهایی که به امکانات کشتی
دسترسی نداشت در زمین های تازه شخم زده شده تمرین می کرد

بعد از انقلاب تيم ملى چه حال و هوايى داشت ؟

به هر حال ما دوست داشتيم در مسابقات برون مرزى پرچم ايران را بالا ببريم و سرود نواخته شود. فكركنم در سالا ۱۹۷۹ در مسابقات آسيايى هندوستان موفق شدم اين كار را انجام بدهم و خيلى خوشحال شدم.

يادتان مى آيد اولين تورنمتى كه بعد از انقلاب رفتيد چه بود؟

بله، جام تفليس بود در شوروى سابق كه من رفتم و سوم شدم.

آيا كشتى گيران كشورهاى ديگر نمى آمدند از شما درباره انقلاب و جنگ بپرسند؟

چرا حتى كشتى گيران آمريكايى هم سراغ مان مى آمدند.

در طی جنگ محرومیت هم به مشکلات شما اضافه شد...

اوايل جنگ بود در مسابقات آسيايى لاهور پاكستان من و دو تا ديگر از بچه ها در فينال رسيديم به سه كشتى گير عراقى.

ما گفتيم مى رويم روى تشك ولى كشتى نمى گيريم. قبل از دو نفر ديگر هم ابتدا فينال من بود؛ رفتم روى تشك كه ديدم كشتى گير عراقى هم نمى خواهد كشتى بگيرد.

آن سه فينال برگزار نشد و كنفدراسيون كشتى آسيا محروميت هايى براى مان در نظر گرفت.

آقاى محبى به نظر مى رسد با توجه به زحماتى كه شما در آن سال ها مى كشيديد اگر از امكانات الان برخوردار بوديد و مى توانستيد در مسابقات جهانى به صورت مرتب شركت كنيد به مدال هاى زيادى مى رسيديد؟

نمى توان اين قضيه را پيش بينى كرد. كشتى در دوره ما با كشتى الان خيلى فرق كرده آن موقع كشتى در سه وقت سه دقيقه اى برگزار مى شد و اين باعث مى شد كه هر كسى كه بيشتر زحمت كشيده باشد و به اصطلاح پهلوان تر باشد بيايد و حريفش را ببرد.

من خودم يادم مى آيد در سال ۱۹۷۹ در هندوستان با داته از ژاپن كشتى داشتم. داته در فينال المپيك ۱۹۷۶ منصور برزگر را شكست داده بود و قهرمان شده بود.

وقت اول را ۷ بر ۲ داته برد وقت دوم هم ۱۰ بر ۷ به نفع او تمام شد اما در نهايت من ۱۲ بر ۱۰ برنده شدم. اما الان كشتى شده اتفاق و شانس؛ شايد يكى حسابى زحمت بكشد اما به حقش نرسد.

بعد از سال ۱۹۷۸ به بعد در چند مسابقه جهانى شركت كرديد ، اما مدال نگرفتيد...

كمى از سال هاى اوجم فاصله گرفته بودم و از همه مهم تر اين بود كه قوانين عوض شده بود كشتى از سه وقت سه دقيقه شده بود دو وقت پنج دقيقه اى و براى ما كه كمتر در مسابقات بين المللى شركت كرده بوديم سخت بود تا خودمان را با قوانين جديد وقف دهيم.

كلا حسرت نمى خورديد كه چرا سال هاى اوج تان در آن سالها بود؟

نه، به هر حال خواست خدا بود كه ما در چند مسابقه شركت نكنيم. اما همين كه در كنار مردم بوديم و ورزش مان را هم ادامه مى داديم راضى بوديم.

من كشتى آن موقع را از الان بيشتر دوست دارم؛ آن موقع پهلوانى هم وجود داشت.

iran-goftogoo

فتح عرض اقیانوس اطلس در ۵۶ سالگی

جنیفر فیگ در حین راه با موجهایی به بلندی نه متر روبرو شد

یک ورزشکار 56 ساله آمریکایی اولین زنی لقب گرفت که عرض اقیانوس اطلس را شنا کرده
است.

جنیفر فیگ پس از 24 روز شنا کردن موفق شد خود را از جزایر کیپ ورد

ه در غرب آفریقا به ترینیداد در شرق قاره آمریکا برساند.

هنوز مسافت دقیقی که او طی کرده محاسبه نشده است.

او که از کودکی رویای رستیابی به این هدف را در سر می پروراند درون یک قفس شنا می کرد تا از حمله احتمالی کوسه ها در امان بماند.

این شناگر در روز 12 ژانویه سال 2009 تلاش برای رسیدن به هدف خود را آغاز کرد و در طی راه با باد شدید و موجهایی به بلندی 9 متر نیز روبرو شد.

او که با همراهی یک قایق کمکی این مسافت را طی کرد هر روز صبح حدود ساعت هفت از خواب بلند می شد و برای جذب انرژی کافی بعنوان صبحانه پاستا و سیب زمینی پخته مصرف می کرد.

جینفر فیگ که روزانه تا هشت هزار کالری انرژی برای شنا کردن صرف می کرد در طولانی ترین مقطع به مدت هشت ساعت متوالی و در کوتاهترین به مدت 21 دقیقه شنا کرد.

خدمه قایق کمکی برای او نوشابه های انرژی زا به درون آب پرتاب می کردند و در صورت بد بودن شرابط هوا غواصان با رفتن درون آب، نوشابه ها را به این شناگر می رساندند.

او در طی راه با موجودات متفاوتی از جمله نهنگ های موسوم به خلبان (pilot whale)، لاک پشت و دلفین روبرو شد اما به هیچ کوسه ای برخورد نکرد.

"اصلا نترسیدم"

خانم فیگ به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت: من اصلا نترسیدم. الان که به این سفر فکر می کنم می بینم که حاضر نبودم از انجام این سفر صرفنظر کنم. من همیشه می توانم در استخر شنا کنم."

جنیفر فیگ 10 سال پس از آن عرض اقیانوس اطلس را طی کرد که بنوا لکومت، شناگر فرانسوی با طی کردن 6400 کیلومتر از ماساچوست در آمریکا تا فرانسه در طی 73 روز اولین مردی لقب گرفت که به تنهایی عرض این اقیانوس را طی کرده است.

فیگ قصد داشت 3380 کیلومتر شنا کند اما شرایط بد هوا باعث شد او با تغییر مسیر و بیش از 1600 کیلومتر انحراف بجای باهاما به طرف ترینیداد شنا کند.

iran-goftogoo

نتایج هفته نوزدهم رقابت‌های بوندس لیگا

شادی یاران ماریو گومز مهاجم ملی پوش اشتوتگارت پس از پیروزی در یک بازی پر گل در مقابل بایر لورکوزن

<H4 class=detailContentTeasertext>هفته نوزدهم رقابت‌های بوندس‌لیگا با دیدار دو تیم هرتا و آرمینیا بیلیفد آغاز شد. هرچند دو تیم در این دیدار به تساوی یک بر یک بسنده کردند، اما هرتا با این تساوی شانس بدست گرفتن صدرنشینی، حداقل تا روز شنبه را از دست‌داد. </H4>

در ادامه بازی‌های هفته نوزدهم، اف ث کلن میهمان آینتراخت فرانکفورت بود. کلن با تساوی هفته گذشته تغییری در وضعیت‌‌اش ایجاد نشد و با کسب ۲۳ امتیاز در میانه جدول و در رتبه یازدهم باقی ماند. فرانکفورت اما سال نو میلادی را با یک شکست در مقابل تیم برلینی هرتا آغاز کرد. در دوئل میانه جدولی‌ها دو تیم به تساوی ۲ بر ۲ بسنده کردند.

ترافیک سنگین در پشت صدرنشینان

دیدار بعدی هفته نوزدهم بین دو تیم بایر لورکوزن و اشتوتگارت برگزار شد. در حال حاضر در رده‌های بالائی جدول ترافیک سنگینی بین شش تیم قدرتمند حاکم است. لورکوزن، دورتموند، اشتوتگارت، ولفس‌بورگ، شالکه و وردر برمن همگی در پی راه‌یابی به پنج رتبه نخست و حضور در رقابت‌های پول‌آور بین‌المللی هستند. لورکوزن هفته گذشته در شهرآورد غرب در مقابل دورتموند به تساوی یک بر یک بسنده کرد. اشتوتگارت اما با پیروزی در مقابل گلادباخ خود را از رتبه دهم جدول به رتبه هفتم بالا کشید. در این دیدار پر گل اشتوتگارت با نتیجه ۴ بر ۲ در مقابل لورکوزن به پیروزی دست یافت.

وردر برمن پس از شکست هفته قبل در مقابل آرمینیا بیلیفد، این هفته نیز در مقابل شالکه مغلوب شد

دیدار مهم دیگر این هفته بین دو تیم شالکه و وردربرمن برگزار شد. این دو تیم در فصل‌های گذشته همواره جزو صدرنشینان بوده‌اند. حال شالکه با ۲۷ امتیاز در رتبه نهم و برمن با یک امتیاز کمتر در رتبه دهم جای دارد. این دوئل مستقیم بدون تردید به قیمت عدم حضور یکی از این دو تیم در رقابت‌های بین المللی در فصل آینده تمام خواهد شد. شالکه که علاوه بر وضعیت نامناسب در جدول با بحران مالی نیز روبروست، در روزهای گذشته مجبور به فروش تعدادی از بازیکنانش شد. فابیان ارنست آخرین بازیکنی بود که به میزان ۴ میلیون و پانصد هزار یورو به بشیکتاش استانبول فروخته شد. در این دیدار برمن با نتیجه یک بر صفر مغلوب شد.

رقابت تنگاتنگ در بالای جدول

هرچند تیم برلینی هرتا شانس بدست گرفتن صدرنشینی حداقل تا روزشنبه را از دست داد، اما هامبورگ هفته گذشته تا هنگام پیروزی هوفن‌هایم در مقابل کوتبوس یک روز صدرنشین شد. تیم‌های هرتا، هامبورگ و مونیخ که در تعقیب هوفن‌هایم هستند، همگی در انتظار لغزش این تیم نشسته‌اند. در دیدار بعدی این هفته هوفن‌هایم تیم اول جدول به مصاف گلادباخ تیم آخر جدول رفت که دو تیم به تساوی یک بر یک بسنده کردند. هوفن هایم علیرغم این تساوی، صدرنشین باقی ماند.

روز شنبه دو دیدار دیگر نیز برگزار شد. هامبورگ تیم سوم جدول به مصاف کارلسروهه تیم شانزدهم بوندس لیگا رفت که در یک بازی پر گل، کارلسروهه با نتیجه ۳ بر ۲ پیروز شد.

بوخوم که با پیروزی هفته قبل در مقابل کارلسروهه از منطقه خطرناک سقوط به دسته دوم خارج شد در آخرین دیدار روز شنبه در مقابل ولفس بورگ تیم هشتم جدول قرار گرفت که با نتیجه ۲ بر صفر مغلوب شد.

در دو دیدار باقی‌مانده از هفته نوزدهم، روز یکشنبه ۸ فوریه (۲۰ بهمن) بورسیا دورتموند و بایرن مونیخ به مصاف هم می‌روند و کوتبوس در مقابل هانوفر قرار می‌گیرد

iran-goftogoo

لیکرز قصر 'پادشاه' را به آتش کشید

لامار اودوم در حمله و دفاع عاملی کلیدی بود

کوبی برایانت، ستاره تیم بسکتبال لس آنجلس لیکرز بیمار بود، در اثر آنفلوآنزا احساس
تهوع می کرد، تب و لرز داشت و پزشکان تیم در نیمه مسابقه آب از دست رفته بدن او را
با تزریق سرم جایگزین کردند؛ اما هیچ چیز نتوانست مانع آن شود که او اولین شکست
خانگی را به کلیولند کاوالیرز، قوی ترین تیم حال حاضر کنفرانس شرق تحمیل کند.

برایانت، ارزشمندترین بازیکن فصل قبل رقابت های NBA، در 34 دقیقه حضور دربازی مقابل کلیولند 19 امتیاز کسب کرد تا با پیروزی 101-91 مقابل کلیولند جایگاه لیکرز را به عنوان مدعی اصلی قهرمانی در فصل جاری تثبیت کند.

کلیولند کاوالیرز در ورزشگاه کویکن لونز آرینا (Quicken Loans Arena) در 23 بازی گذشته خود در فصل جاری بدون شکست بود اما در برابر هجوم بی امان بازیکنان لیکرز در نیمه دوم و در راس آنها لامار اودوم حتی "شاه" آنها هم مات شد.

لبرون جیمز که از سوی رسانه های آمریکایی "شاه جیمز" لقب گرفته هرچند 16 امتیاز کسب کرد، اما در به ثمر رساندن 15 پرتاب از 20 پرتاب خود ناموفق بود و شبی بد را پشت سر گذاشت.

در طرف دیگر میدان، لیکرز که برای آخرین بازی یک مجموعه مسابقه خارج از خانه پای به میدان گذاشته بود، از حمایت اراده کوبی و عملکرد استثنایی لامار اودوم بهره برد؛ اودوم 28 امتیاز و 17 ریباند کسب کرد و سهمی عمده در یورش لیکرز در کوارتر سوم داشت که لیکرز در این مقطع کلیولند را 31-16 شکست داد.

لیکرز در حالی این کوارتر را آغاز کرد که در پایان نیمه اول 10 امتیاز از میزبان خود عقب بود و این اختلاف در ثانیه های ابتدایی نیمه دوم به 12 امتیاز افزایش یافت، اما اودوم 15 امتیاز کسب کرد تا شرایط بطور کامل به سود لیکرز تغییر کند.

رویارویی کوبی برایانت و لبرون جیمز توجه زیادی را در رسانه ها برانگیخته بود

چشمگیرترین جنبه عملکرد لیکرز آن بود که این تیم در 19 دقیقه و 28 ثانیه پایانی بازی حتی یک توپ هم لو نداد؛ درک فیشر گارد راس این تیم هم که 28 دقیقه در زمین حضور داشت توانست رکورد خود در دقایقی که در زمین حضور داشته و توپ لو نداده را به 158 دقیقه (در پنج بازی گذشته) برساند.

این سومین بار در فصل جاری است که لیکرز موفق به قطع نوار موفقیت های پیاپی یکی از تیم های قدرتمند لیگ NBA شده است؛ این تیم در روز کریسمس بوستون رادر کسب بیستمین پیروزی پیاپی ناکام گذاشت و در اوایل هفته جاری هم بار دیگر نوار پیروزی های این تیم را پس از 12 پیروزی متوالی قطع کرد.

پیروزی مقابل لیکرز آخرین از مجموعه شش بازی خارج از خانه بود که در طی آن مینه سوتا، ممفیس، نیویورک، تورنتو و بوستون (مدافع عنوان قهرمانی) را نیز شکست دادند.

این پیروزی ها با وجود آن به دست آمد که لیکرز در شرایطی مشابه فصل قبل، اندرو باینام سنتر جوان و موثر خود را به دلیل مصدومیت زانو از دست داده و احتمال بازگشت او به زمین پیش از آغاز مرحله حذفی مشخص نیست.

همچنین در طی دو روز گذشته لیکرز ولادیمیر رادوانوویچ، فوروارد باتجربه خود را نیز در معامله ای روانه تیم شارلوت بابکتز کرد که این مسئله نیز از توان لیکرز در حمله و دفاع کاسته است.

iran-goftogoo

گالاکسی پیشنهاد خرید بکهام را رد کرد

دیوید بکهام موقعیت دارد در روز 11 فوریه
با رکورد 108 بازی ملی بابی مور برابری کند

باشگاه ال ای گالاکسی یک پیشنهاد آث میلان برای امضاء قرارداد دائم با دیوید بکهام
را رد کرد.

بکهام 33 ساله در حال حاضر بصورت قرضی برای آث میلان بازی می کند و قرار است در روز نهم ماه مارس مجددا به دیگر بازیکنان تیم گالاکسی در لیگ فوتبال آمریکا (MLS) ملحق شود.

تیم لیویک مدیرعامل شرکت AEG که مالک باشگاه ال ای گالاکسی محسوب می شود در این باره به روزنامه ال ای تایمز گفت: "پیشنهادی دریافت کردیم. این پیشنهاد رد شد. باید این سیرک و باغ وحش را تعطیل کنیم."

برخی منابع رقم پیشنهادی باشگاه آث میلان را 10 میلیون دلار ذکر کرده اند.

آدریانو گالیانی معاون رئیس باشگاه آث میلان هم از اختلاف زیاد رقم پیشنهادی از سوی باشگاه خود و رقم درخواستی باشگاه گالاکسی خبر داده است.

بکهام که تا پیش از مطرح شدن این پیشنهاد در پنج مسابقه برای آث میلان به میدان رفته دو گل برای این تیم به ثمر رسانده است.

او در سال 2007 قراردادی پنج ساله با گالاکسی به امضاء رساند و هرچند آقای لیویک بر تمایل باشگاه گالاکسی برای نگه داشتن بکهام تاکید کرد، اما این بازیکن منکر وجود احتمال دستیابی به یک مصالحه نشد.

تیم لیویک گفت: "اگر دیوید در شرایطی است که می خواهد فصل را با میلان به پایان برساند و اگر میلان رضایت گالاکسی را به نحوی جلب کند که لطمه ای به تیم ما یا طرفداران ما وارد نشود، ما پیشنهاد آنها را مد نظر قرار خواهیم داد."

"اگر دیوید بازیکن این تیم محسوب می شود، ما می خواهیم که او بازگردد. او هیچگاه ما را برای چیزی تحت فشار قرار نداده است."

بکهام که برای بازی دوستانه مقابل اسپانیا در روز چهارشنبه 11 فوریه به اردوی تیم ملی انگلستان دعوت شده هنوز امیدوار است به بازی در تیم ملی انگلستان ادامه دهد.

اما تیم لیویک احتمال ناراحت شدن دیوید بکهام از قطعی نشدن انتقال دائم او به میلان را کم دانست: "دیوید به وضوح به ما گفته که اگر تصمیم ما به بازگشت او باشد، او بر می گردد. تمام."

"ما طرف قرارداد با او هستیم و تصمیم ما است که او امسال کجا بازی کند. اگر او بازگردد بخاطر تصمیم همه طرف های درگیر در این قرارداد خواهد بود و او هم این مسئله را قبول می کند."

آقای لیویک در نهایت گفت: "فکر نمی کنم او [از بازگشت] آنقدر که رسانه ها نشان می دهند ناراضی باشد."

iran-goftogoo
پیروزی بایرن مونیخ بر دورتموند در لحظات پایانی
لوسیو، مدافع برزیلی بایرن مونیخ (چپ) و آلکساندر فرای، مهاجم بوروسیا دورتموند
<H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">عصر یکشنبه (۸ فوریه) دو دیدار باقیمانده نوزدهیمن هفته از رقابت‌های بوندس‌لیگا برگزار شد. بایرن مونیخ در خانه خود بوروسیا دورتموند را شکست داد و انرژی کوتبوس نیز مهمان خود، هانوفر را شکست داد.</H4>

تیم بایرن مونیخ که شروع نیم‌فصل دوم بوندس‌لیگا را با شکست یک بر صفر در برابر هامبورگ تجربه کرده بود، موفق شد در نوزدهمین هفته از رقابت‌های لیگ دسته اول فوتبال آلمان، بر بوروسیا دورتموند، یکی از رقبای دیرینه خود پیروز شود.

در این دیدارکه در حضور ۶۹ هزار تماشاگر در استادیوم عظیم آلیتانتس انجام گرفت، دورتموندی‌ها شروع بهتری داشتند و در دقیقه دوم بازی با گل نسلون والدز، یک بر صفر از میزبان خود پیشی گرفتند.

میروسلاو کلوزه، مهاجم بایرن مونیخ در لحظات پایانی پیروزی را برای تیمش به ارمغان آورد

مونیخی‌ها لحظاتی از این گل زودهنگام شوکه شدند، اما توانستند به سرعت خود را بازیابند و حملات فشرده خود را بر دروازه حریف آغاز کنند. در دقیقه ۲۴ بازی، بایرن مونیخ سرانجام حاصل حملات خود را گرفت و زه روبرتو، هافبک برزیلی بایرن مونیخ گل تساوی را به ثمر رساند. نیمه نخست با نتیجه تساوی یک بر یک خاتمه یافت.

تماشاگران حاضر در استادیوم، در نیمه دوم بازی شاهد پیکاری همطراز بودند، اگر چه مونیخی‌ها در مجموع بیش از مهمان خود خطرآفرین بودند. نبرد دو تیم می‌رفت با همین نتیجه تساوی خاتمه یابد که میروسلاو کلوزه، مهاجم ملی‌پوش بایرن مونیخ ناجی تیمش شد.

او که تا آن لحظه از بازی فرصت‌های متعددی را از کف داده بود، دو دقیقه مانده به پایان بازی برای دومین بار دروازه بوروسیا دورتموند را گشود و لحظاتی پیش از به صدا درآمدن سوت پایان، با زدن سومین گل، شکست حریف را قطعی ساخت. یکی از چهره‌های برتر این دیدار، رومان وایدن‌فلر، دروازه‌بان بوروسیا دورتموند بود که با واکنش‌های فوق‌العاده خود، حملات مونیخی‌ها را خنثی کرد.

بایرن مونیخ با این پیروزی و کسب سه امتیاز مهم توانسته است جای خود را در مکان‌های بالای جدول مستحکم سازد و در حال حاضر با ۳۸ امتیاز، یعنی یک امتیاز کمتر از هوفن‌هایم صدرنشین بوندس‌لیگا، در رده دوم قرار دارد. دورتموند نیز مکان نهم جدول را به خود اختصاص داده است.

در دیگر دیدار باقیمانده عصر یکشنبه (۸ فوریه) تیم انرژی کوتبوس موفق شد، مهمان خود هانوفر را ۳ بر یک مغلوب کند و به سه امتیاز مهم دست یابد.

رانگلوف، مهاجم کوتبوس که یکی از چهره‌های درخشان این بازی بود، در دقایق ۳۹ و ۶۹، گل‌های اول و دوم تیمش را به ثمر رساند و آنگلوف با زدن گل سوم در دقیقه ۷۳ شکست هانوفر را مسجل ساخت. تک گل هانوفر در دقیقه ۸۲ توسط فارن‌هورست به ثمر رسید. هانوفر و کوتبوس در حال حاضر با ۲۰ و ۱۶ امتیاز، به ترتیب در رده‌های سیزدهم و پانزدهم جدول جای دارند.

موفقیت کارلسروهه، شالکه و اشتوتگارت در پیکارهای جمعه و شنبه

شادی بازیکان اشتوتگارت از پیروزی بر بایر لورکوزن

هفته نوزدهم رقابت‌های بوندس‌لیگا جمعه شب (۶ فوریه) با دیدار دو تیم هرتا و آرمینیا بیلیفد آغاز شد. هرچند دو تیم در این دیدار به تساوی یک بر یک بسنده کردند، اما هرتا با این تساوی شانس بدست گرفتن صدرنشینی، حداقل تا روز شنبه را از دست ‌داد.

در ادامه بازی‌های هفته نوزدهم در روز شنبه (۷ فوریه)، اف ث کلن در برابر میزبان خود اینتراخت فرانکفورت به تساوی ۲ بر ۲ دست یافت و بایر لورکوزن در خانه خود ۲ بر ۴ از اشتوتگارت شکست خورد.

از جمله دیدارهای مهم این هفته، نبرد شالکه و وردر برمن بود که هر دو تا کنون چهره‌‌ای متوسط از خود نشان داده و در بحرانی نسبی به سر می‌برند. برمن که هفته گذشته مغلوب آرمینیا بیلفلد شده بود، اینبار یک بر صفر از شالکه شکست خورد.

در دیگر دیدارهای روز شنبه، ولفزبورگ ۲ بر صفر از سد بوخوم گذشت و کارلسروهه در دیدار پرهیجان ۳ بر ۲ بر تیم هامبورگ پیروز شد. تیم هوفن‌هایم، صدرنشین بوندس‌لیگا نیز در پی تساوی یک بر یک در خانه بوروسیا مونش‌گلادباخ توانست از مقام اول در صدر جدول خود دفاع کند.

iran-goftogoo

نلو وینگادا سرمربی پرسپولیس شد

نلو وینگادا عربستان سعودی را به قهرمانی آسیا
و الزمالک را به قهرمانی باشگاه های مصر رسانده است

پرسپولیس مدافع عنوان قهرمانی لیگ برتر ایران صاحب سومین مربی خود در فصل جاری شد.

نلو وینگادا مربی 55 ساله پرتغالی با حضور در دفتر باشگاه پرسپولیس یک قرارداد همکاری 18 ماهه را به امضاء رساند.

به این ترتیب این مربی پس از افشین قطبی و افشین پیروانی، تا پایان فصل آینده و در جریان لیگ قهرمانان آسیا هدایت باشگاه پرسپولیس را به عهده خواهد داشت.

وینگادا کار مربی گری خود را در سال 1981 با تیم پرتغالی بلننزز (Belenenses) آغاز کرد که در آن فصل به دسته دوم لیگ پرتغال سقوط کرد.

او دربین سالهای 1988 تا 1991دستیار کارلوس کیروش در تیم ملی زیر بیست سال پرتغال بود و پس از آن در سال 1996 هدایت تیم ملی عربستان را بعهده گرفت.

او پس از قهرمانی عربستان سعودی در جام ملت های آسیا در آن سال پس از گذراندن دوره ای کوتاه در تیمهای پرتغالی هدایت تیم الزمالک مصر را بعهده گرفت و در سال 2004 این تیم را به قهرمانی لیگ برتر مصر رساند، اما پس از آن مورد توجه تیم ملی المپیک مصر قرار گرفت.

اما این مربی پرتغالی در پی ناکامی از رساندن تیم فوتبال المپیک مصر به مرحله نهایی رقابت های المپیک پکن از سمت خود استعفا کرد.

نلو وینگادا در تازه ترین تجربه خود به عنوان سرمربی تیم ملی اردن برگزیده شد که پس از ناکامی در رساندن این تیم به مرحله چهارم مقدماتی آسیا (7 امتیاز از شش بازی در گروه سه مقدماتی آسیا با کره شمالی، کره جنوبی و ترکمنستان) از این سمت کنار رفت.

وینگادا در شرایطی مربی گری پرسپولیس را بعهده می گیرد که این تیم با 43 امتیاز از 25 بازی و پس از استقلال و ذوب آهن در مکان سوم جدول لیگ برتر ایران قرار دارد.

او در اولین آزمون، در روز جمعه 13 فوریه در داربی پایتخت بر روی نیمکت پرسپولیس خواهند نشست.

iran-goftogoo

اخراج اسکولاری از چلسی

اسکولاری، آماده مأموریتی جدید

<H4 class=detailContentTeasertext>لوئیز فلیپه اسکولاری، سرمربی برزیلی چلسی لندن، پس از ۷ ماه فعالیت اخراج شد. او که در مسابقات جام ملت‌های اروپا در سال ۲۰۰۸ سرمربی پرتغال بود، قصد داشت با چلسی، عنوان قهرمانی لیگ انگلیس و لیگ قهرمانان اروپا را کسب کند.</H4>

دوران سرمربی‌گری لوئیز فلیپه اسکولاری در باشگاه چلسی لندن، پس از تنها ۷ ماه خاتمه یافت. ظاهرا، رومان آبراموویچ، میلیارد روسی و صاحب این باشگاه، و دیگر مسئولان چلسی چاره‌ای جز این ندیده‌اند که با اخراج اسکولاری گامی در راه بهبود وضعیت تیم بردارند.

هیأت رئیسه‌ی باشگاه چلسی در توضیح این اقدام ناگهانی، در سایت اینترنتی این باشگاه تصریح کرده است: «برای آن‌که بتوانیم در این فصل بر سر کسب عنوان با دیگر تیم‌ها رقابت کنیم، گزینه‌ای جز این نداشته‌ایم که دست به تعویض مربی بزنیم. به نظر می‌رسید که نتایج و عملکرد تیم در یکی از لحظات کلیدی این فصل، سیری نزولی می‌پیماید.»

هدایت بازیکان چلسی لندن به طور موقت در دست ری ویلکینس، کمک‌مربی اسکولاری خواهند بود تا سرمربی جدیدی سکان کشتی بحران‌زده چلسی را عهده‌دار شود. با اخراج اسکولاری، بازار حدس و گمانه‌زنی درباره جانشین او به سرعت داغ شده است.

به گزارش رسانه‌های بریتانیا، یکی از نامزدهای پست سرمربی‌گری چلسی، جیان‌فرانکو زولا، سرمربی کنونی وست‌هام یونایتد است که خود زمانی در خدمت چلسی لندن بوده و یکی از ستاره‌های درخشان این باشگاه محسوب می‌شده است.

چلسی در آخر هفته‌ای که گذشت، در برابر هال‌سیتی، یکی از تیم‌های صعودکننده به لیگ دسته اول در این فصل، تنها به تساوی بدون گل دست یافت و در حال حاضر با هفت امتیاز کمتر از منچستر یونایتد، صدرنشین جدول، به رده چهارم لیگ برتر سقوط کرده است.

فلیپه اسکولاری در جام جهانی ۲۰۰۲ کره و ژاپن، به همراه تیم ملی فوتبال برزیل، عنوان قهرمانی جهان را کسب کرد و پس از آن سرمربی‌گری تیم ملی فوتبال پرتغال را برعهده گرفت. کسب عنوان چهارم جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان، از دیگر موفقیت‌های این مربی ۶۰ ساله به شمار می‌رود.

جالب توجه آن‌که، هیأت رئیسه چلسی، علیرغم اخراج اسکولاری خاطرنشان کرده است: «فلیپه عناصر مثبت زیادی را وارد باشگاه ما کرد و ما بسیار متأسف هستیم که همکاری او با باشگاه ما این چنین کوتاه بود.»

ناگفته نماند که اسکولاری نزد بازیکنان چلسی نیز از محبوبیت زیادی برخوردار بود و با این تیم، فصل جاری لیگ برتر را با قدرتنمایی آغاز کرده بود، اما به تدریج ضعف‌های زیادی از خود نشان داد و حتی در خانه خود، در پیکار با رقبایی سرسخت چون آرسنال لندن و اف.ث. لیورپول، شکست خورد.

iran-goftogoo

ایران ۱-۱ کره جنوبی

ایران با این تساوی در رتبه سوم گروه خود قرار گرفت

در آخرين ديدار دور رفت مسابقات مقدماتى جام جهانى در قاره آسيا، تيم ملى ايران
برابر كره جنوبى در ورزشگاه آزادى ۱-۱ متوقف شد.

در روزى كه على دايى و بازيكنانش اميدوار بودند با حمايت تماشاگران مهمان قدرتمند خود را از پيش رو بردارند، كره جنوبى توانست با يك امتياز باارزش ورزشگاه آزادى را ترك كند و مرحله رفت را با صدرنشينى به اتمام رساند.

ايران با تساوى در چهارمين ديدار اين مرحله خود، با ۶ امتياز و يك پله سقوط پس از كره شمالى در رده سوم قرار گرفت و دغدغه هايش براى دور برگشت بيشتر شد.

تيم ايران نيمه اول را بسيار خوب آغاز كرد. ۱۵ دقيقه ابتدايى بازى را در اختيار داشت و حملاتش را روى ارسال هاى بلند از سمت راست تدارك مى ديد.

اما كره جنوبى رفته رفته بهتر شد و در ۱۵ دقيقه پايانى اين نيمه كاملا برتر بود. مهاجمان شوتزن اين تيم چندين بار دروازه ايران را تهديد كردند كه واكنش هاى مناسب سيد مهدى رحمتى را همراه داشت.

نيمه دوم را كره جنوبى هجومى آغاز كرد، اما اين تيم ايران بود كه در دقيقه ۵۸ روى ضربه اى ايستگاهى به گل رسيد؛ اين ضربه به دليل خطا روى حسين كاظمى پشت محوطه جريمه اعلام شد و جواد نكونام با ضربه اى استثنايى توپ را به گوشه دروازه فرستاد.

بلافاصله پس از دريافت گل، كره جنوبى فرصت خوبى را از دست داد و ضربه سر مهاجم اين تيم با برخورد به تير افقى دروازه ايران بيرون رفت.

در دقيقه ۸۱، ضربه اى ايستگاهى پشت محوطه جريمه اين بار براى كره جنوبى بدست آمد. اين ضربه توسط رحمتى دفع شد، اما در برگشت پارك جى سونگ، ستاره تيم كره و بازيكن منچستر يونايتد روى تعلل مدافعان ايران با ضربه سر دروازه را باز كرد و بازى را به تساوى كشاند.

دايى در دقايق پايانى با تقويت خط حمله و فرستادن سياوش اكبرپور و آرش برهانى به زمين قصد تغيير نتيجه را داشت كه كارساز نبود و حريف كره اى يك امتياز رضايت بخش را در تهران بدست آورد.

در اين ديدار سيد مهدى رحمتى، سيد جلال حسينى، هادى عقيلى، حسين كعبى، حسن اشجارى، جواد نكونام، حسين كاظمى، كريم باقرى، مسعود شجاعى (۷۲، مجيد غلام نژاد)، محمدرضا خلعتبرى (۸۶، آرش برهانى) و وحيد هاشميان (۸۲، سياوش اكبرپور) براى تيم ايران بازى كردند.

در ديگر بازى گروه دوم، كره شمالى با پيروزى خانگى ۱-۰ مقابل عربستان سعودى به جمع مدعيان گروهش پيوست و عربستان را در خطر حذف قرار داد.

تيم امارات از اين گروه امروز استراحت داشت.

در پايان ديدار هاى دور رفت گروه دوم، كره جنوبى با ۸ امتياز در صدر است. كره شمالى با ۷ امتياز، ايران با ۶ امتياز، عربستان سعودى با ۴ امتياز و امارات با ۱ امتياز در رده هاى بعدى جاى دارند.

در گروه اول نیز دیدار حساس ژاپن و استرالیا در استادیوم یوکوهاما با تساوی بدون گل به پایان رسید و بحرین در استادیوم پاختاکور، ازبکستان را با یک گل شکست داد تا در در این گروه استرالیا، ژاپن و قطر در مکان های اول تا سوم قرار گیرند.

iran-goftogoo

داربی تهران؛ 'قربانی حساسیت کاذب'

مهدی زعیم زاده

روزنامه نگار ورزشی

"تماشاچى ها از ۱۰ ساعت قبل از بازى مى آيند و بدون هيچ گونه امكانات رفاهى منتظر
بازى مى نشينند. اين وضعيت تماشاگر را عصبى مى كند و آنها عصبانيت شان را به زمين منتقل مى كند"

دكتر بيژن ذوالفقار نسب، سرمربى باسابقه فوتبال ايران در دوران بازى خود در دهه
پنجاه شش بار در داربى تهران با پيراهن پرسپوليس حضور داشت.

او در سال ۱۳۷۰ هم يك بار به عنوان سرمربى استقلال اين ديدار سنتى را تجربه كرده است ومى تواند ارزيابى كاملى از بازى استقلال و پرسپوليس كه معروف داربى تهران است داشته باشد.

آقاى ذوالفقارنسب خيلى ها معتقدند كه ديدارهاى استقلال و پرسپوليس از نظر فنى آن كيفيت لازم را ندارد آيا شما هم چنين نظرى داريد؟ و اصلا مى توان داربى تهران را با داربى هاى كشورهاى ديگر مقايسه كرد؟

متاسفانه اين ديدار با معيارهاى بازى هاى بين المللى كه قابل مقايسه نيست و به طور كلى ارزش فنى اش از سطح بازى هاى فوتبال ايران هم پايين تر است.

به دليل حساسيت كاذبى كه از هفته ها قبل پيرامون دو باشگاه ايجاد مى شود ارزش اين بازى از ديگر بازى هايى كه اين دو تيم در طول فصل انجام مى دهند كمتر است.

چرا در كشورهاى ديگر داربى ها جذاب ترين و زيباترين بازى ها مى شود اما در ايران كيفيت بازى نمى تواند بينندگان را راضى كند؟

بیژن ذوالفقارنسب در دهه پنجاه شش بار
در داربی تهران با پیراهن پرسپولیس به میدان رفته است

سطح فرهنگ كشورهاى صاحب فوتبال دنيا با سطح فوتبال ايران فرق مى كند؛ سطح بازيكنان شاغل در اروپا هم با بازيكنان ايرانى متفاوت است.

ما هر ساله سه، چهار تا از بهترين بازيكنان مان راهى كشورهاى حوزه خليج فارس يا اروپا مى شوند.

تهى شدن اين بازى از ستاره ها در پايين آمدن كيفيتش موثر است.

از طرفى فضاى ورزشگاه ما فضاى استاندارد و محيط آرامى نيست؛ تماشاچى ها از ۱۰ ساعت قبل از بازى مى آيند و بدون هيچ گونه امكانات رفاهى منتظر بازى مى نشينند. اين وضعيت تماشاگر را عصبى مى كند و آنها عصبانيت شان را به زمين منتقل مى كند و در زمين آرامش وجود ندارد كه بازيكن بتواند كيفيتش را بروز دهد.

براى اينكه كيفيت اين بازى بالا برود چه بايد كرد؟

همان طور كه گفتم بايد كار فرهنگى انجام شود تا فضاى بهترى به بازى حاكم شود.

مطبوعات نبايد قبل از بازى خيلى به اين بازى بپردازند و به حواشى آن دامن بزنند. هر چه فضا آرام تر باشد كيفيت بازى بالاتر مى رود.

شما به دفعات در داربى تهران بازى كرديد يك بازيكن براى اينكه بتواند در داربى تمام كيفيتش را ارائه دهد چه بايد بكند؟

فوتبال يك بازى گروهى است و يك يا دو نفر نمى توانند آرامش را به تيم تزريق كنند. به نظر من با مرور زمان و انجام كار فرهنگى مى توان شرايط كار را تغيير داد.

شما ببينيد نزديك به ۱۵۰ هزار نفر به ورزشگاه مى آيند و تنها ۷۰، ۸۰ هزار وارد ورزشگاه مى شوند و مابقى بر مى گردند در هيچ جاى دنيا چنين اتفاقى نمى افتد و همين مشكلات در كيفيت بازى هم تاثير مى گذارد.

شما در دهه پنجاه شش مرتبه در داربى تهران بازى كديد آيا در دوره شما هم كيفيت اين بازى پايين بود؟

حواشى و حساسيت نسبت به آن موقع خيلى حاد شده البته آن موقع هم دو تيم در برابر هم نسبت به بازى هاى ديگرشان ضعيف تر ظاهر مى شدند.

به اعتقاد شما استفاده از داور ايرانى براى اين بازى بهتر است يا داور خارجى؟

من اعتقاد دارم داوران ما الان در سطح بين المللى و در قاره آسيا خيلى خوب عمل مى كنند، امتياز هاى خوبى هم بدست آورند . اين يك كم لطفى بزرگ است که قضاوت اين بازى را به داورهاى خارجى بدهيم. داوران ما اين شايستگى را دارند كه اين بازى را داورى كند.

"مسائل روانی و جو ورزشگاه شانس دو تیم را مشخص می کند"

چهار ديدار است كه به صورت مرتب بازى اين دو تيم مساوى مى شود دليلش چيست؟

من فكر مى كنم كاملا اتفاقى است. البته حتى اگر تيمى به گل برسد استرس باعث مى شود كه نتواند از گلش دفاع كند.

در همين بازى آخر دو تيم استقلال تا دقايق پايانى جلو بود كه يك اشتباه باعث شد تا بازى مساوى شود.

تحليل شما از بازى روز جمعه چيست ؟

تحليل من يك تحليل دوگانه است؛ اگر بخواهيم به نتايج بازى هاى هفته هاى گذشته دو تيم و آمار توجه كنيم شانس برد استقلال سه برابر پرسپوليس است.

اما در اين بازى تنها كيفيت فنى و نتايج گذشته تعيين كننده نيست. مسائل روانى، جو ورزشگاه و اتفاقات روز جمعه شانس دو تيم را مشخص مى كند.

باشگاه پرسپوليس تنها چند روز مانده به داربى سرمربى اش را عوض كرد و نلو وينگادا هدايت اين تيم را برعهده گرفت، شما اين تحول را چقدر در وضعيت پرسپوليس براى بازى جمعه تاثير گذار مى دانيد؟

من فكر مى كنم اين يك بازى مديريتى بوده كه باشگاه پيروزى دست به آن زد. به نظر من آقاى وينگادا در اين مدت نمى تواند هيچ گونه تاثير فنى و روانى روى پرسپوليس بگذارد.

شما در داربى هاى كشورهاى ديگر كه ديديد كدام را بيشتر مى پسنديد؟

من اكثر داربى ها را بادقت دنبال كردم و در بين آنها بازى دوتيم شهر رم را بيشتر مى پسندم و فكر كنم می توان شباهت هايى بين داربى رم و فوتبال ايران پيدا كرد.

iran-goftogoo
رئال در لیگ ثروتمندان من‌یو را شکست داد

درآمد رئال مادرید در فصل 2007-2008 چهار درصد افزایش یافت

رئال مادريد براى چهارمين سال متوالى در صدر فهرست ثروتمندترين باشگاه هاى جهان جاى
گرفت و منچستريونايتد پشت سر اين باشگاه قرار گرفت.

موسسه دلويت (Deloitte) كه در زمينه مشاوره در امور مالى فعاليت مى كند با استفاده از اطلاعات مالى فصل ۲۰۰۷-۲۰۰۸ تازه ترين فهرست خود (با نام "ليگ پول فوتبال دلويت") را منتشر كرده است.

در جمع ۲۰ باشگاه اول نام هفت باشگاه انگليسى ديده مى شود و تهيه كنندگان اين گزارش مى گويند اگر ارزش پوند انگلستان نسبت به سال ۲۰۰۷ تغيير نكرده بود منچستريونايتد در صدر اين فهرست قرار مى گرفت و شمار باشگاه هاى انگليسى در جمع بيست باشگاه برتر به نه باشگاه افزايش مى يافت.

منچستريونايتد كه پيش از رئال مادريد به مدت هشت سال در صدر اين فهرست قرار داشت، در سال ۲۰۰۸ به قهرمانى ليگ برتر انگلستان و ليگ قهرمانان اروپا رسيد كه به افزايش ۲۱ درصدى درآمد اين باشگاه منجر شد.

دن جونز، از شركاى گروه تجارى ورزش در موسسه دلويت گفت: "هرچند رشد چهار درصدى درآمد رئال مادريد در سال ۲۰۰۸-۲۰۰۸ رقمى نسبتا كم به نسبت سال هاى اخير محسوب مى شود اما اين باشگاه از سال ۲۰۰۲ تا كنون درآمد خود را به دوبرابر افزايش داده و در حال حاضر هم نزديك به ۴۱ ميليون يورو ثروتمندتر از منچستريونايتد است."

"رئال مادريد بودجه خود را بر اساس ۴۰۰ ميليون يورو درآمد در فصل ۲۰۰۸-۲۰۰۹ تنظيم كرده و به اين ترتيب كار رقبا براى پايين آوردن روال از صدر اين جدول دشوار خواهد بود."

ثروتمندان اروپایی

درآمد باشگاه ها (میلیون یورو)

1) رئال مادرید - 365.8
2) منچستریونایتد - 324.8
3) بارسلونا -

308.8
4) بایرن مونیخ - 295.3
5) چلسی - 268.9
6) آرسنال - 264.4
7)

لیورپول - 210.9
8) آث میلان - 209.5
9) آ اس رم - 175.4
10) اینترمیلان -

172.9

در جمع بيست باشگاه ثروتمند جهان نام هيچ باشگاه غيراروپايى ديده نمى شود؛ آلمان و ايتاليا هر كدام چهار باشگاه و اسپانيا و فرانسه
نيز دو باشگاه در اين جمع دارند.

فنرباغچه اولين باشگاه از كشور تركيه است كه از زمان انتشار اولين فهرست باشگاه هاى ثروتمند جهان در فصل ۱۹۹۶-۱۹۹۷ به جمع بيست باشگاه ثروتمندجهان راه يافته است.

باشگاه آلمانى بايرن مونيخ هم با سه رتبه ارتقاء به مكان چهارم رسيد و براى اولين بار در پنج سال گذشته به جمع پنج باشگاه برتر جهان بازگشت.

آلن سويتزر، مدير گروه تجارت ورزش موسسه دلويت در اين باره گفت: "با وجود آنكه بايرن مونيخ در ليگ قهرمانان شركت نداشت اما از آنجا كه اين باشگاه ۱۰۰ درصد مالكيت آليانز آرينا (Allianz Arena) استاديوم خود را در اختيار گرفت، درآمد آن بيشتر شد."

باشگاه هاى سلتيك، والنسا و وردربرمن از "ليگ پول" خارج شدند و اشتوتگارت و منچسترسيتى نيز به جمع بيست باشگاه ثروتمند جهان بازگشتند.

مجموع درآمد اين بيست باشگاه در فصل ۲۰۰۷-۲۰۰۸ شش درصد افزايش داشت و به ۳.۹ ميليارد يورو رسيد.

چالش رکود جهانی

تهيه كنندگان اين گزارش تاكيد كردند كه آمار ارائه شده عمدتا به قبل از آغاز ركود جهانى مربوط مى شود.

آنها در گزارش خود آورده اند: "هرچند در گزارش سال آينده نشانه هايى از تاثير تغييرات در محيط اقتصاد جهان بر باشگاه هاى بزرگ مشاهده خواهد شد، اما تصوير كامل تاثير ركود اقتصادى تا فصل ۲۰۰۹-۲۰۱۰ مشخص نمى شود."

با اين حال پال رانسلى، مدير ديگر گروه تجارت ورزش گفت: "ماهيت منحصر به فرد صنعت فوتبال باشگاه هاى عمده را قادرخواهد ساخت تا بتوانند در برابر ركود اقتصادى نسبتا مقاوم باشند."

"استقبال از بازى هاى باشگاهى هنوز بالا است و قراردادهاى طولانى مدت واگذارى حق پخش تلويزيونى مسابقات باشگاه هاى انگلستان، فرانسه، آلمان و اسپانيا با قيمت هايى بالاتر از گذشته قطعى شده است."

او افزود: "با وجود چالش هاى موجود در محيط فعاليت هاى اقتصادى، ليگ برتر انگلستان حق پخش تلويزيونى خود براى فصل هاى ۲۰۱۰-۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲-۲۰۱۳ را با چهار درصد افزايش به قيمت ۱.۷۸ ميليارد پوند واگذار كرده است."

"با توجه به محبوبيت جهانى ليگ برتر انگلستان احتمالا قيمت حق پخش اين مسابقات در خارج از انگلستان نيز، كه مذاكرات آن در اواخر سال جارى انجام خواهد شد، افزايش خواهد يافت."
iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">ایران به مکان سوم می‌لغزد </H2>
تیم ملی فوتبال ایران (عکس از آرشیو)

<H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">با تساوی تیم فوتبال ایران در برابر کره جنوبی و همزمان پیروزی کره شمالی بر عربستان، ایران مکان دومی خود را در گروه ۲ به شمالی‌های شبه جزیره کره واگذار کرد. دیدار آینده‌ ایران‌ روز ۲۸ مارس در تهران و در برابر عربستان است.</H4>

طرفداران کره جنوبی بر روی اینترنت به جواد نکونام‌، ملی‌پوش عضو باشگاه اوساسونای اسپانیا‌‌، ‌هشدار داده بودند که بیش از حد بر روی صدهزار تماشاگر استادیوم آزادی حساب نکند و تجربه پارک جی سونگ را که برای منچستر یونایتد بازی می‌کند دست کم نگیرد. سرانجام، این خود ستاره شیطان‌های سرخ منچستر بود که چهارشنبه با شوت آزادش در دقیقه ۸۰ پاسخ گل نکونام را داد تا دیدار با تساوی ۱-۱ پایان یابد.

در آن‌سوی آسیا و بر روی چمن مصنوعی ورزشگاه سرمازده پیونگ‌‌ یانگ‌، کره شمالی تاریخ ساز شد و برای نخستین بار پس از ۶ رویارویی پیشین، عربستان را ۱−۰ شکست داد تا در جدول از روی ایران بگذرد و پس از همسایه جنوبی‌اش در جای دوم بایستد.

سعودی‌ها که بدین‌ترتیب مسیرشان به سوی آفریقای جنوبی بسیار ناهموار شده است‌، با تنها ۴ امتیاز پس از ایران در مکان چهارم می‌مانند و در بازی آینده که ۲۸ مارس (۸ فروردین) در ورزشگاه آزادی تهران است‌، باید برنده شوند تا بخت صعودشان را از دست ندهند‌.

در گروه ۲ کره جنوبی با ۸‌، کره شمالی با ۷‌، ایران با ۶‌، عربستان با ۴ و امارات عربی متحده با ۱ امتیاز جای‌گرفته‌اند.

سامورایی‌های آبی از پس استرالیا بر نمی‌آیند

اما همزمان در گروه ۱، استرالیا در خانه ژاپن یک تساوی بدون گل پرارزش به دست آورد تا با ۱۰ امتیاز همچنان در صدر بماند. پیم فربیک‌، مربی "ساکِروها"، از بازیکنان عمدتاً اروپانشینش به خاطر اینکه با وجود سفرهای طولانی، اختلاف زمانی و آماده‌سازی ناچیزشان توانستند اختلاف ۲ امتیازی‌شان را با ژاپنی‌ها حفظ کنند‌، ستایش کرد. در همین گروه، بحرین با پیروزی ۱-۰ در خانه ازبکستان و کسب ۳ امتیاز شیرین امیدهای خود را برای صعود زنده نگاه داشت.

در گروه ۱، استرالیا با ۱۰، ژاپن با ۸، بحرین و قطر با ۴، و ازبکستان با ۱ امتیاز قرار دارند.

دو تیم نخست هر گروه مستقیم به جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای ‌جنوبی راه‌ می‌یابند. دو تیم سوم به طور رفت و برگشت بازی خواهند کرد و تیم برنده باید برای راهیابی به جام‌جهانی در دیدار پلی آف بین‌قاره‌ای بر زلاندنو پیروز شود.

iran-goftogoo

داربی در دقیقه ۹۳ مساوی شد

در داربی شصت و ششم تماشاگران دو تیم به این اندازه با هم دوستانه نبودند

شصت وششمين ديدار تيم هاى استقلال و پرسپوليس كه در هفته بيست و ششم ليگ برتر ايران
انجام شد با نتيجه تساوى به پايان رسيد.

استقلال كه پيش از اين بازى با ۵۲ امتياز صدر نشين جدول ليگ برتر ايران بود در دقيقه ۵۶ توسط با شوت از راه دور مجتبى جبارى از بیرون محوطه جریمه پرسپولیس به گل رسيد اما پرسپوليس در دقايق پايانى بازى شرايط را به گونه اى تغيير داد كه اين دو تيم براى پنجمين بار متوالى در بازى هاى اخير خود به نتيجه تساوى ۱-۱ دست يابند.

پرسپوليس كه در روزهاى اخير نلو وينگادا، مربى پرتغالى را بعنوان سرمربى خود به خدمت گرفته در دقايق پايانى بازى، بى امان به سمت دروازه استقلال حمله كرد و پس از دقیقه هشتاد شش كرنر به روى دروازه استقلال فرستاد، كه همين فشار نتيجه را تغيير داد؛ هر چند اين فشار بيش از آنكه حاصل تغييرى تاكتيكى از سوى نلو وينگادا باشد، به خصوصيات تيم پرسپوليس در فصل جارى باز مى گشت كه هيچ تيمى به اندازه آن در ۱۵ دقيقه پايانى بازى هاى خود گل به ثمر نرسانده است (۹ گل).

در دقيقه سوم وقت تلف شده آخرين ارسال كرنر پرسپوليس به على كريمى رسيد كه او با ضربه سر توپ را به سمت دروازه استقلال فرستاد اما برخورد توپ با دست على عليزاده در محوطه جريمه استقلال پرسپوليس را صاحب يك ضربه پنالتى كردكه مازيار زارع توپ را درون دروازه استقلال قرار داد.

یکی از نکات مهم این دیدار استفاده از محسن ترکی، داور ایرانی برای قضاوت بازی بود که با توجه به روند معمول استفاده از داوران خارجی برای این داربی، امری نادر محسوب می شد، با این وجود اکثر کارشناسان و حتی مربیان دو تیم از عملکرد این داور و داوران خط ابراز رضایت کردند.

ضمن اینکه در جریان بازی نیز به ندرت تصمیم داور مورد اعتراض شدید بازیکنان دو تیم قرار گرفت.

تنش، یک نیمه سرد، یک نیمه داغ
تنش در آستانه اين ديدار به اندازه اى بود كه منابع خبرى از درگيرى بين هواداران دوتيم يك ساعت پيش از آغاز بازى در ضلع شرقى طبقه دوم ورزشگاه آزادى تهران خبر دادند كه گزارش هایی هم مبنى بر دخالت نيروى انتظامى و انتقال حداقل دو تماشاچى مصدوم به بيمارستان منتشر شده است.

تيم استقلال تهران در اين بازى با تركيب وحيد طالب‌لو، مهدى اميرآبادى، پيروز قربانى، پژمان منتظرى، بيژن كوشكى، فابيو جانواریو (از دقيقه ۶۶ فرهاد مجيدى)، مجتبى جبارى (از دقيقه ۸۴ يد الله اكبرى)، خسرو حيدرى، سياوش اكبرپور (از دقيقه ۸۹ على عليزاده)، آرش برهانى و حسين كاظمى به ميدان رفت و تيم پرسپوليس نيز با تركيب عليرضا حقيقى، رحمان رضاىى (از دقيقه ۷۱ هادى نوروزى)، مجتبى شيرى، پژمان نورى، سپهر حيدرى، عليرضا محمد، عليرضا واحدى نيكبخت، مازيار زارع، على كريمى، كريم باقرى (از دقيقه ۵۲ محمد منصورى) و ايوان پتروويچ (از دقيقه ۸۳ على عسگر) بازى كرد.

نيمه اول با ميداندارى پرسپوليس آغاز شد و اولين بارى كه استقلال توپ را به محوطه جريمه پرسپوليس رساند، بازى وارد دقيقه پنجم شده بود.

استقلال با استفاده از توانايى هاى مجتبى جبارى و خسرو حيدرى حمله از جناح راست خود را در دستور كار داشت و پرسپوليس نيز از ميانه و سمت راست زمين براى حمله استفاده مى كرد و به ويژه در ۲۰ دقيقه اول بازى عليرضا محمد پركار ترين بازيكن آن بود.

با اين حال تا دقيقه ۳۰ بازى تنش واقعى بازيكنان دو تيم در زمين مشخص نشد؛ ارسال بلندى از سوى بازيكنان استقلال به روى دروازه پرسوليس در نهايت توسط عليرضا حقيق دروازه بان اين تيم كنترل شد اما برخورد خشن حقيقى با آرش برهانى (مهاجم استقلال) در هنگام به جريان گذاشتن مجدد توپ، به اخطاى از سوى داور براى دروازه بان پرسپوليس منجر شد.

ده دقيقه بعد و زمانى كه پرسپوليس تمايل چندانى به حمله نشان نمى داد خسرو حيدرى با توپ ربايى در ميانه زمين آرش برهانى را صاحب توپ كرد كه ضربه مستقيم اين بازيكن به سمت دروازه پرسپوليس، اولين تهديد جدى استقلال را رقم زد كه توسط عليرضا حقيق مهار شد.

اما مهمترين حادثه نيمه اول در ثانيه هاى پايانى رخ داد كه ارسال بلند مجتبى جبارى از سمت راست زمين و ناتوانى مدافعان پرسپوليس از دفع آن در محوطه جريمه آنقدر استقلال را به گل نزديك كرد كه اگر سپهر حدرى روى خط دروازه توپ را دفع نمى كرد، بازيكنان پرسپوليس براى اولين بار شماطت وينگادا را تجربه مى كردند.

از آغاز نيمه دوم بازى هيجانى دو چندان پيدا كرد؛ همكارى مجتبى جبارى و خسرو حيدرى واضح تر شد و گل استقلال جانى تازه به بازى داد.

پنج دقيقه پس از گل استقلال هم على كريمى با يك پاس عمقى نيكبخت واحدى را در حاشيه محوطه شش قدم در سمت راست دروازه استقلال در موقعيت گل زنى قرار داد كه تلاش اين بازيكن براى رسيدن به توپ به نتيجه اى نرسيد.

استقلال كه در هفت بازى گذشته داربى نتوانسته بود بيش از يك گل به ثمر برساند، در دقيقه ۸۱ بهترين موقعيت را در اختيار داشت تا اين طلسم را بشكند اما در اين امر موفق نبود؛ سياوش اكبرپور از سمت راست زمين موفق به نفوذ به محوطه جريمه پرسپوليس شد و عملا مقابل عليرضا حقيق در موقعيتى تك به تك قرار داشت اما شوت محكم او از بالاى دروازه از زمين خارج شد.

پس از آن نوبت كرنرهاى پياپى پرسپوليس بود كه پيش از پايان وقت قانونى بازى يك بار نيكبخت را در بهترين موقعيت براى گل زنى قرار داد؛ ضربه سر نيكبخت در مقابل دروازه استقلال با واكنش وحيد طالب لو (دروازه بان استقلال) بطور ناقص مهار شد و هادى نوروزى هم كه بسيار سريع به توپ سرگردان واكنش نشان داد نتوانست آن را درون دروازه استقلال قرار دهد.

با اين حال استمرار بازيكنان پرسپوليس در حمله و در نهايت پنالتى مازيار زارع كارى كرد كه هيچكدام از ۸۰ هزار تماشاچى بازى نتوانند به يكديگر فخر بفروشند.

در ديگر بازى هاى اين هفته نتايج زير كسب شد:

برق ۱-۲ مقاومت
پيكان ۲ - ۰ پيام
ملوان ۲ - ۱ پاس
استقلال اهواز ۰ - ۱ فولاد اهواز

iran-goftogoo

ناکامی فرانسه در مقابل "مسی دونا"

بیش از ۱۵۰ خبرنگار تنها ۱۰ ثانیه توانستند در لحظه ورود مارادونا به شهر مارسی فرانسه او را ببیند

<H4 class=detailContentTeasertext>روز چهارشنبه ۱۱ فوریه (۲۳ بهمن) قاره اروپا شاهد ۲۱ دیدار دوستانه و تدارکاتی بود. در این چارچوب دو تیم آرژانتین و فرانسه نیز به مصاف هم رفتند. آرماندو دیگو مارادونا سرمربی آرژانتین با دیرکرد ۲۰ ساله وارد مارسی شد. </H4>

مارادونا در حالی سکان تیم ملی آرژانتین را بدست گرفت که این تیم در رقابت‌های راه‌یابی به جام جهانی آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ میلادی وضعیت چندان مناسبی نداشت. اما حال به‌نظر می‌رسد که فقط حضور او در کنار تیم، برای کسب پیروزی کافی باشد.

بیست سال پیش، برنارد تاپی رئیس کلوپ فوتبال مارسی در نظر داشت مارادونا ستاره افسانه‌ای آرژانتین را از ناپل خریداری کند و با بهره‌گیری از او در کنار بازیکنانی چون کارل هاینس فورستر، کلاوس آلوفس، ژان ماری پپن و یا اریک کانتونا، این تیم را به یکی از بهترین‌های اروپا مبدل سازد. هواپیمای اختصاصی تیم، در آن زمان خالی به مارسی برگشت، اما این‌بار مارادونا در کنار ستارگان آرژانتینی چون لئونیل مسی پس از ۲۰ سال به مارسی بازگشت.

مارادونا که اکنون هفته‌هاست در شهرهای اروپائی مشغول بررسی وضعیت لژیونرهای آرژانتینی است، درباره مسی که در بین دوستدارانش به «مسی دونا» معروف شده می‌گوید که بازی او فوق‌العاده است. آرژانیتن که در تمام مدت کنترل بازی را در دست داشت، نخست در دقیقه ۴۱ با گل یوناس گوترز به پیش افتاد. اما گل دیدنی مسی، هشت دقیقه قبل از پایان بازی بود که کار را یکسره کرد.

با این پیروزی، منتقدان مارادونا که او را عاری از سواد مربیگری می‌دانند، وادار به سکوت شدند. او خود می‌گوید که در نهایت همه چیز برعهده بازیکنان در زمین است. وظیفه من بعنوان مربی فقط تقویت روحیه آنان است.

هرچند ریموند دومنش سر مربی تیم ملی فرانسه پس از حذف زودهنگام این تیم در رقابت‌های جام قهرمانی ملت‌های اروپا به کار خود ادامه داد، اما به‌نظر می‌رسد که پس از شکست ۲ بر صفر در مقابل آرژانتین، فشار بر او بیش از پیش افزوده شود. دومنش به شکوه می‌گوید که فرانسه پس از زیدان اکنون دوران رکود را پشت سر می‌گذراند.

iran-goftogoo

نقش کلیدی دیوید بکهام در داربی میلانی‌ها

دیوید بکهام در یکی از دیدارهای گذشته‌ی میلان در برابر تیم هامبورگ

<H4 class=detailContentTeasertext>تیم فوتبال آ.ث.میلان، قصد دارد با همراهی دیوید بکهام ستاره‌ی انگلیسی خود، راه انترمیلان صدرنشین لیگ برتر فوتبال ایتالیا را به سوی چهارمین عنوان قهرمانی سد کند. داربی این دوتیم، شامگاه یکشنبه (۱۵ فوریه) برگزار می‌شود.</H4>

شهرآورد (داربی) دو تیم پرآوازه‌ی میلانی، همواره از هیجان ویژه‌ای برخوردار بوده است. شاید از دیدگاه غوغا وهیجان و احساس بتوان این رویارویی ‌را با مصاف‌های دو تیم محبوب پایتخت در ایران، یعنی پرسپولیس و استقلال مقایسه کرد.

ورزشگاه بزرگ "سان‌سیرو"، شامگاه یکشنبه (۱۵ فوریه)، بار دیگر شاهد داربی این دو تیم خواهد بود. ‌از آنجا که کاکا ستاره‌ی برزیلی میلان، به دلیل آسیب‌دیدگی در این بازی شرکت ندارد، نقش کلیدی در میانه‌ی میدان آ. ث. میلان به دیوید بکهام سپرده خواهد شد.

از یار قرضی تا بازی‌ساز اصلی

بکهام تنها در عرض چند هفته توانست در میلان از بازیکن قرضی، به مهره‌ای کلیدی تبدیل شود. با این‌که او شاید ناچار شود میلان را ترک کند، ولی چشم امید هواداران این تیم را به سوی خود جلب کرده است. گویی این بازیکن ۳۳ ساله سال‌هاست برای میلان بازی می‌کند. خود وی با اعتماد به نفس کامل می‌گوید: «انتظار من این است که با پیروزی بر انترمیلان، دوباره در کورس قهرمانی قرار بگیریم».

در حال حاضر، در لیگ برتر فوتبال ایتالیا، انتر میلان با هشت امتیاز اختلاف نسبت به آ.ث.میلان، در صدر جدول رده‌بندی جای دارد. پیروزی انتر در روز یکشنبه می‌تواند فاصله‌ی دو تیم را بیشتر و راه انترمیلان را به سوی قهرمانی هموارتر کند. البته شاید تیم یوونتوس تورین هم در این میان حرفی برای گفتن داشته باشد. یوونتوس در حال حاضر با ۴۶ امتیاز در جایگاه دوم جدول جای دارد و جلوتر از میلان، در تعقیب صدرنشین است.

اینکه کاکا ستاره‌ی برزیلی میلان در داربی میلانی‌ها غایب خواهد بود، باعث آرامش خاطر بازیکنان انترمیلان شده است. جولیوسزار دروازه‌بان انتر می‌گوید: «هر تیمی در دنیا، فقدان کاکا را احساس می‌کند».

خوزه مورینهو، مربی پرآوازه‌ی انترمیلان، در تیم خود دغدغه‌‌‌‌ی آسیب‌دیدگی ندارد و می‌تواند از همه‌ی توانایی‌های تیم استفاده کند. خط حمله‌ی انترمیلان، با وجود ستارگانی چون آدریانو و ابراهیموویچ، برای میلان بسیار زهردار و خطرناک خواهد بود.

از سوی دیگر، به گزارش روزنامه ورزشی «لاگازتا دلو اسپورت» در ایتالیا، اگر آنجلوتی مربی میلان، امسال هم نتواند این تیم را به قهرمانی رهنمون شود، مقام مربیگری خود را در این باشگاه از دست خواهد داد. این روزنامه حتا از ستارگان هلندی پیشین میلان، یعنی مارکو فان‌باستن و فرانک رایکارد به عنوان جانشینان احتمالی آنجلوتی نام برده است.

ماندن یا رفتن: وسوسه این است!

از سوی دیگر، شایعات درباره‌ی ماندن یا رفتن بکهام هنوز فروکش نکرده است. «بروس آرنا» مربی تیم گالاکسی اخیرا گفته است: «اگر بکهام در میلان بماند، ما بازیکن بزرگی را از دست می‌دهیم. ولی در فوتبال بر خلاف بسکتبال، یک بازیکن تعیین‌کننده نیست».

در میلان این سخنان را گونه‌ای خداحافظی گالاکسی با بکهام ارزیابی می‌کنند و شایعه‌ی ماندن بکهام در میلان قوت گرفته است. دون گاربر مسئول نقل‌وانتقالات در باشگاه میلان، توافق احتمالی میان این باشگاه و باشگاه گالاکسی را برای خریدن بکهام تا روز یکشنبه نامحتمل نمی‌داند. خود بکهام نیز بارها گفته که مایل است در میلان بماند، ولی اگر باشگاه گالاکسی از او بخواهد، به این تیم بازخواهد گشت. اکنون باید منتظر شد و دید نتیجه‌ی تلاش‌های میلان برای حفظ بکهام به کجا خواهد انجامید.

جیووانی تراپاتونی مربی نامدار ایتالیایی و سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال این کشور، در آستانه‌ی داربی تازه‌ی دو تیم میلانی پیش‌بینی جالبی کرده است. به گفته‌ی تراپاتونی، آ.ث.میلان در این داربی پیروز خواهد شد، ولی در پایان فصل، انترمیلان جام قهرمانی را از آن خود خواهد ساخت.

iran-goftogoo

دیوید بکهام در گالاکسی ماند

دیوید بکهام در طی دوران کوتاه حضور در آث میلان
به یکی از بازیکنان اصلی این تیم بدل شده است

دیوید بکهام هافبک 33 ساله تیم فوتبال انگلستان بخت ماندن در باشگاه آث میلان را از
دست داد.

در پی ناکامی باشگاه آث میلان در رسیدن به توافق با باشگاه لس آنجلس گالاکسی تا پیش از پایان ضرب الاجل تعیین شده توسط سازمان لیگ فوتبال ایالات متحده آمریکا (MLS)، این بازیکن سرشناس از سوی باشگاه آمریکایی خود موظف شده که از روز نهم ماه مارس در جلسات تمرین شرکت کند.

بکهام که از روز هفتم ژانویه سال جاری میلادی به صورت قرضی به عضویت تیم آث میلان در آمد، ابراز تمایل کرده بود که در این باشگاه ایتالیایی باقی بماند اما دو باشگاه بر سر مبلغ لازم برای انتقال او به توافق نرسیدند.

بروس آرنا سرمربی باشگاه لس آنجلس گالاکسی در بیانیه ای اعلام کرد این باشگاه هیچ پیشنهاد قابل قبولی برای فروش بکهام دریافت نکرده است.

این در حالی است که بکهام (که روز چهارشنبه گذشته با بازی مقابل اسپانیا، در تعداد بازی های ملی انجام داده- 108، با بابی مور برابر شد) به عنوان یکی از بازیکنان اصلی میلان به میدان می رود و کارلو آنچلوتی، سرمربی آث میلان مسئولان این باشگاه را فراخوانده بود تا برای نگهداشتن این بازیکن در سن سیرو "از برخی منافع چشم پوشی کنند."

دیوید بکهام پیشتر گفته بود می خواهد در آث میلان بماند تا بتواند در جام جهانی آتی نیز برای تیم ملی انگلستان به میدان برود.

"تیم لیوکه"، مدیر عامل شرکت AEG که مالک باشگاه گالاکسی محسوب می شود، هم اعلام کرد حتی اگر اکنون باشگاه آث میلان پیشنهاد قابل قبولی هم ارائه کند باشگاه "به طرفداران خود مدیون است" که این پیشنهاد را در نظر نگیرد.

بر اساس برخی گزارش ها باشگاه گالاکسی مبلغی معادل 10 میلیون پوند برای این بازیکن درخواست کرده بود اما پیشنهاد میلان نزدیک به نصف این رقم بوده است.

دیوید بکهام در ماه ژوئیه سال 2007 و در شرایطی که در مصدومیت به سر می برد از رئال مادرید به باشگاه گالاکسی پیوست که در سال های 2002 و 2005 قهرمان لیگ MLS شده بود اما در فصل اول گلی نزد و تنها آمار دو پاس منجر به گل برای او ثبت شد.

در فصل گذشته هم این باشگاه با وجود پنج گل و 10 پاس منجر به گلی که دیوید بکهام به نام خود ثبت کرد با هشت برد، 13 باخت و نه تساوی ضعیف ترین تیم لیگ MLS بود.

فصل 2009 لیگ MLS از اواخر ماه مارس آغاز می شود و اولین بازی لس آنجلس گالاکسی در روز 22 ماه مارس مقابل باشگاه دی سی یونایتد خواهد بود.

iran-goftogoo

نبرد استقلال برابر پرسپولیس بار دیگر مساوی شد
صحنه‌ای از بازی پرسپولیس و استقلال تهران

<H4 class=detailContentTeasertext>با به ثمر رسیدن گل مساوی برای پرسپولیس در واپسین لحظه بازی، شصت و ششمین شهرآورد سنتی فوتبال ایران میان تیم‌های استقلال و پرسپولیس نیز مجدادا بدون برنده به پایان رسید. مجدید جلالی، سرمربی تیم فولاد خوزستان و مدرس فیفا در ایران در گفتگو با دویچه وله به ارزیابی این دیدار پرداخته و معتقد است که تساوی‌های متوالی بین این دو تیم به علت طراحی تاکتیک مساوی گرا از سوی مربیان است.</H4>

در حضور ۱۰۰ هزار تماشاگر در استادیوم آزادی تهران، مجتبی جباری در دقیقه ۵۶ برای استقلال و مازیار زارع در آخرین لحظه وقت اضافی بازی از نقطه پنالتی برای پرسپولیس گلزنی کردند. با تعیین محسن ترکی به عنوان داور، قضاوت این بازی پس از سالها دوباره برعهده یک ایرانی بود.

iran-goftogoo

نتایج هفته بیستم رقابت‌های بوندس لیگا

آندره ورونین گل اول هرتا را وارد دروازه بایرن مونیخ کرد. با شکست هوفن‌هایم و مونیخ در هفته بیستم و صدرنشنین تیم برلین هرتا، رقابت در صدر جدول تنگاتنگ شد

<H4 class=detailContentTeasertext>هفته بیستم رقابت‌های بوندس‌لیگا با دیدار دو تیم هوفن‌هایم و بایرلورکوزن آغاز شد. هوفن‌هایم که صدرنشین جدول است در یک دیدار تهاجمی با نتیجه ۴ بر یک مغلوب شد. با این شکست، بایرن مونیخ و هرتا از شانس صدرنشینی برخوردار شدند.</H4>

بعضی مواقع پیشگوئی‌ها درست از کار درمی‌آیند. اینکه لورکوزن و هوفن‌هایم یک بازی تهاجمی ارائه خواهند کرد، هم از آن پیشگوئی‌هائی بود که صحت آن به اثبات رسید. هنوز سه دقیقه نگذشته بود که پاس کشیده رناتو آگوستو را پاتریک هلمس با شوتی سنگین به تور دروازه هوفن‌هایم دوخت. در دقیقه دوازدهم خطای دروازه بان هوفن‌هایم به گل دوم انجامید. در دقیقه سی و یکم فرار «با» با خطای دروازه‌بان لورکوزن به پایان رسید و پنالتی حاصل را ساجد صالی‌هوویچ به ثمر رساند. از این پس فشارهوفن‌هایم آنقدر زیاد شد که هرلحظه انتظار گل تساوی می‌رفت، اما لحظاتی قبل از سوت نیمه اول، پاس بارنتا به پاتریک هلمس مهاجم ملی پوش لورکوزن رسید و دروازه هوفن‌هایم برای بار سوم فروریخت. از نیمه دوم هنوز دو دقیقه نگذشته بود که کرنر بارنتا را کاستور وارد دروازه هوفن‌هایم کرد. علیرغم این شکست هوفن‌هایم تنها درصورتی صدر‌نشین باقی می‌ماند که دوئل مستقیم بایرن مونیخ و تیم برلینی هرتا به تساوی بیانجامد.

مونیخ شانس را از دست داد، هرتا صدرنشین شد

مونیخ که با پیروزی هفته گذشته و کسب ۳۸ امتیاز خود را به رتبه دوم جدول کشاند در حالی به مصاف هرتا رفت که این تیم با تساوی هفته نوزدهم در مقابل آرمینیا بیلیفد شانس صدرنشینی را از دست داده بود. با این حال پایتخت نشینان بدور از انتظار با کسب ۳۷ امتیاز در رتبه سوم جدول جای گرفته‌اند. در این دیدار مونیخ با نتیجه ۲ بر یک مغلوب و هرتا برای نخستین بار از اکتبر سال ۲۰۰۶ در بوندس لیگا صدر نشین شد. مونیخ با این شکست به رتبه سوم سقوط کرد.

کلن: باز هم تساوی

در دیدار بعدی ، کارلسروهه میهمان اف ث کلن بود. کارلسروهه که هفته قبل با پیروزی در مقابل هامبورگ، چوب لای چرخ این تیم گذاشت، اکنون با کسب ۱۶ امتیاز در رتبه شانزدهم جای دارد. کلن اما با تساوی هفته گذشته تغییری در وضعیت اش ایجاد نشد و در رتبه یازدهم جدول باقی ماند. در این دیدار به تساوی بدون گل بسنده کردند.

خداحافظی برمن با قهرمانی و رقابت‌های بین المللی

در دیدار بعدی هفته بیستم، دو تیم وردربرمن و بورسیا مونشن گلادباخ در مقابل هم قرار گرفتند. گلادباخ فصل قبل به همراه کلن و هوفن‌هایم به دسته اول بازگشت. در حالی که کلن در میانه جدول و هوفن‌هایم صدرنشین هستند، گلادباخ با کسب تنها ۱۲ امتیاز برای بازگشت به دسته دوم روزشماری می‌کند. برمن هم با شکست هفته قبل در مقابل شالکه دیگر با قهرمانی بوندس لیگا و یا حضور در رقابت‌های بین‌المللی کاری ندارد. برمن اکنون با کسب ۲۶ امتیاز در رتبه دهم جدول جای دارد و با این تصویر ناآشنا بعید بنظر می‌رسد که توماس شاف سرمربی آن بتواند به کار خود ادامه دهد. در این دیدار دو تیم به تساوی یک بر یک دست یافتند.

نتایج سایر دیدارها

در سایر رقابت‌های هفته بیستم، در شهرآور غرب، شالکه که با ۳۰ امتیاز در رتبه هشتم جای دارد به مصاف بوخوم رفت که که با نتجیه ۲ بر یک مغلوب شد.

ولفس بورگ که از دیگر تیم‌های ۳۰ امتیازی است و در رتبه ششم جای دارد در مقابل آینتراخت فرانکفورت قرار گرفت که در رتبه دوازدهم جدول جای دارد. در این دیدار ولفس بورگ با نتیجه ۲ بر صفر به پیروزی دست یافت.

اشتوتگارت که در رتبه ششم جای دارد به مصاف هانوفر تیم سیزدهم جدول رفت که در یک دیدار پر گل طرفین به تساوی ۳ بر ۳ دست یافتند.

هفته بیستم رقابت‌های بوندس لیگا در روز یکشنبه ۱۵ فوریه (۲۷ بهمن) با دو دیدار دورتموند - کوتبوس و هامبورگ – آرمینیا بیلیفد تکمیل می‌شود.

iran-goftogoo

امارات به تنیس باز اسرائیلی ویزا نداد

شحر پیر اولین تنیس باز زن اسرائیلی است
که در یک تورنمنت تنیس در یک کشورعربی حاشیه خلیج فارس بازی کرده است

امارات متحده عربی حاضر به دادن ویزا به شحر پیر (Shahar Peer)، بهترین تنیس باز زن
اسرائیلی جهت حضور در مسابقات "قهرمانی تنیس دوبی" نشد.

قرار بود این تنیس باز 21 ساله که در رده بندی تنیس بازان زن جهان در رتبه 48 قرار دارد و امتیازات کافی برای کسب مجوز حضور در این تورنمنت را به دست آورده بود، روز دوشنبه 16 فوریه در دور اول این مسابقات مقابل آنا چکوتادزه، تنیس باز شماره 15 جهان به میدان برود.

تورنمنت "قهرمانی تینس دوبی" که ارزش جوایز آن به دو میلیون دلار بالغ می شود و 10 تنیس باز برتر جهان در آن شرکت می کنند، در درجه بندی اهمیت تورنمنت های تنیس، پس از مسابقات گرند اسلم و مسابقات چهار و نیم میلیون دلاری رده برتر (Premier) انجمن تنیس زنان (WTA) قرار دارد.

مقام های امارات متحده عربی دلیلی برای امتناع از دادن ویزا به این ورزشکار اعلام نکرده اند اما اسرائیل و امارات متحده عربی روابط دیپلماتیک ندارند و تنها آن دسته از ورزشکاران اسرائیلی می توانند وارد خاک این کشور شوند که از تابعیت دوگانه برخوردارند.

اتباع دیگر اسرائیل هم تنها در مواردی نادر و جهت حضور در جلساتی که توسط سازمان ملل متحد یا دیگر سازمان های بین المللی برگزار شده اجازه ورود به خاک امارات متحده عربی را یافته اند.

خانم پیر سال گذشته در مسابقات قهرمانی قطر حضور داشت و به اولین تنیس باز اسرائیلی بدل شد که در یک تورنمنت متعلق به انجمن تنیس زنان در خلیج فارس حضور یافته است.

اما یک ماه پیش و در پی بالاگرفتن حساسیت ها پس از تهاجم 22 روزه اسرائیل به غزه که در جریان آن 1300 فلسطینی و 13 اسرائیلی کشته شدند، شحر پیر در مسابقاتی در نیوزیلند (ASB Classic) مورد اعتراض تماشاگران قرار گرفت و برگزار کنندگان مسابقه برای حفاظت از او ماموران امنیتی را بکار گرفتند.

شلومی پیر، برادر شحر پیر در گفتگو با خبرگزاری اسوشیتدپرس عنوان کرد که این تنیس باز از ماه ها پیش برای دریافت ویزای امارات متحده عربی اقدام کرده بود و سازمان دهندگان این تورنمنت به او اطمینان داده بودند که اشکالی در راه حضور او در این مسابقات ایجاد نخواهد شد.

اعتراض دیگر ورزشکاران

یک ماه پیش حضور شحر پیر در تورنمنتی
در نیوزیلند مورد اعتراض تماشاگران قرار گرفت

لری اسکات، مدیرعامل انجمن تنیس زنان (WTA) در واکنش به خبر اعلام شده "تاسف شدید" خود از تصمیم گرفته شده توسط امارات متحده عربی را ابراز کرد و گفت سازمان تحت اداره او به بررسی واکنش مناسب به این عمل خواهد پرداخت و درباره آینده این تورنمنت تصمیم گیری خواهد کرد.

بر اساس برخی منابع خبری در جریان جلسه اضطراری WTA گزینه لغو تورنمت دوبی که پس از 20 سال به اعتبار کنونی دست یافته مطرح شد، اما تصمیم گیری نهایی درباره چنین اقدامی به آینده موکول گردید.

لری اسکات گفت: "هیچ کشور میزبانی نباید حق یک بازیکن برای رقابت در تورنمنتی را که او مجوز حضور در آن را کسب کرده پایمال کند."

بازیکنان سرشناس تنیس زنان هم نارضایتی خود را از تصمیم گرفته شده اعلام کردند؛ ونوس ویلیامز تنیس باز آمریکایی و قهرمان ویمبلدون در سال 2008 در این باره گفت: "همه بازیکنان از شحر حمایت می کنند. ما همه ورزشکار هستیم و تنیس را نمایندگی می کنیم."

آنا ایوانوویچ قهرمان گرند اسلم تنیس آزاد فرانسه در سال گذشته هم از وضعیت ایجاد شده ابراز تاسف کرد و گفت: "شحر دوست من است و متاسفم که او در دوبی نیست. تداخل ورزش و سیاست تاسف بار است."

دینارا سفینا، تنیس باز شماره دو جهان، آملی مورسمو تنیس باز سرشناس فرانسوی و النا دمنتیوا، قهرمان المپیک هم اعتراض خود را به تصمیم امارات متحده عربی اعلام کردند.

iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">قهرمانی نوشاد عالمیان در مسابقات تنیس روی میز جوانان جهان </H2>
نوشاد عالمیان
<H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">نوشاد عالميان، پديده هفده ساله تنیس روی ميز ايران، با پیروزی در دیدار فینال مسابقات انفرادی پینگ پونگ آزاد جوانان جهان در قطر، ازعنوان قهرمانی خود در این جام دفاع کرد. این دست آورد به عنوان بزرگترین موفقیت تاریخ ورزش تنیس روی میز ایران محسوب می‌شود.</H4>

نوشاد عالميان در دیدارفینال مسابقات تنیس روی‌ میز جهانی قطر برابر حریف خود "مارچلو آگیره" از کشور پاراگوئه در مجموع به پیروزی ۴ بر ۳ دست یافت و پاداش ۱۲۵۰ دلاری قهرمانی این رقابتها را تصاحب کرد. گفتنی است که عالمیان برابر حریفی به پیروزی رسید که تجربه حضور در بازیهای تنیس روی میز المپیک ۲۰۰۸ پکن را یدک می‌کشد.

نوشاد عالميان در حال حاضر رسما در مکان بیستم جدول رده بندی فدراسیون جهانی تنیس روی میز "ITTF" جای دارد و چندی پیش همچنین به دیدار نهایی مسابقات جهانی بحرین نیزراه یافته و عنوان نایب قهرمانی این تورنومنت را ازآن خود کرده بود.

دیگر بازیکنان ایرانی حاضر در مسابقات تنیس روی میز جهانی قطر، نیما عالمیان و شایان ملکی در بخش جوانان و پوریا عمرانی در گروه سنی نوجوانان از کسب مدال بازماندند.

در رقابت‌های تیمی تورنمنت جهانی قطر، تیم‌های نوجوانان و جوانان ایران به مدال برنز مشترک دست یافتند.

iran-goftogoo

شرق مقابل اتحاد شک و کوبی زانو زد

شکیل اونیل (چپ) و کوبی برایانت برای اولین
بار در پنج سال گذشته با هم در یک تیم بازی کردند

با درخشش کوبی برایانت و شکیل اونیل در بازی سنتی ستارگان بسکتبال آمریکا، خاطرات
غلبه لس آنجلس لیکرز بر صحنه لیگ NBA در اوایل دهه جاری را دوباره زنده کرد.

در مسابقه سالانه ستارگان کنفرانس های شرق و غرب لیگ NBA، کوبی برایانت ستاره تیم لیکرز بالاتر از دیگر امتیاز آوران 27 امتیاز کسب کرد و شکیل اونیل که اکنون در تیم فینیکس سانز اشتغال دارد، در تنها 11 دقیقه حضور در زمین 17 امتیاز به دست آورد تا تیم ستارگان کنفرانس غرب، شرق را با نتیجه 146 - 119 متحمل شکستی سنگین کند.

این دو بازیکن که برای اولین بار در پنج سال گذشته در یک تیم بازی می کردند، به تیم غرب کمک کردند تا شروع بد این تیم را جبران کند و در نهایت به طور مشترک عنوان ارزشمندترین بازیکن این رقابت را تصاحب کردند.

بازی ستارگان NBA در سال 2009 که طبق روال سنتی صحنه نمایش حرکات محیر العقول برترین بازیکنان فصل جاری لیگ است، امسال بیش از هر چیز تحت تاثیر توجه رسانه ها به حضور همزمان کوبی برایانت و شکیل اونیل در یک تیم قرار داشت.

این دو پس از سه سال قهرمانی پیاپی (سالهای 2000 تا 2003) و بعد، ناکامی در فینال سال 2004 (شکست مقابل دیترویت)، در پی بروز اختلاف های شخصی از یکدیگر جدا شدند؛ شکیل اونیل ابتدا راه میامی را در پیش گرفت تا با این تیم در سال 2006 قهرمان NBA شود و سپس به فینیکس سانز ملحق شد.

کوبی برایانت هم هر چند در لیکرز ماند اما نتوانست به افتخاری بزرگتر از رسیدن به فینال NBA در سال 2008 دست یابد که در فینال، لیکرز مقابل بوستون شکست خورد.

مایک براون مربی باشگاه کلیولند کاوالیرز که به عنوان مربی کنفرانس شرق انتخاب شد درباره این دو بازیکن گفت: "همانطور که امشب دیدیم و در گذشته هم دیده بودیم این دو بازیکن کنار هم ترکیبی کشنده هستند. اگر باز هم در یک تیم بازی کنند اصلا نمی توان گفت چند انگشتر قهرمانی دیگر به دست خواهند کرد."

نکته جالب توجه دیگر این بود که فیل جکسون، مربی لیکرز در دهه جاری نیز هدایت این دو بازیکن را در تیم غرب بعهده داشت.

افت و خیز غرب
غرب بازی را بسیار ضعیف آغاز کرد و پس از از دست دادن نه پرتاب از 11 پرتاب اول خود 20-10 از تیم شرق عقب افتاد.

اما فیل جکسون با درخواست تایم استراحت، پنج دقیقه و 44 ثانیه مانده به پایان کوارتر اول شکیل اونیل را به میدان فرستاد و تیم غرب با کسب 17 امتیاز پیاپی نتیجه را به 27-20 به سود خود تغییر داد.

هر چند پس از آن تیم شرق دوبار بازی را به تساوی کشاند اما تیم غرب جریان بازی را در دست داشت و در میانه کوارتر سوم اختلاف را به بیش از 10 امتیاز رساند (84-72).

شکیل اونیل بار دیگر در کنار کوبی برایانت وارد زمین شد و حضور مجدد او (کسب هشت امتیاز پیاپی) دوباره باعث افزایش اختلاف شد و تیم غرب در طی کمتر از پنج دقیقه اختلاف را به 21 امتیاز افزایش داد (110-89) تا ستارگان تیم شرق دیگر نتوانند خود را به غرب نزدیک کنند.

در تیم غرب آماره استودامایر، سنتر چابک تیم فینیکس که شایعات زیادی درباره احتمال انتقال او به تیمی دیگر در روزهای آینده مطرح شده، با 19 امتیاز دیگر بازیکن مطرح بود و کریس پال، گارد راس نیو اورلئان هم با 14 امتیاز، 14 پاس منجر به گل، هفت ریباند و سه توپ ربایی درخشید.

در تیم شرق لبرون جیمز 20 امتیاز، دوایت هاوارد 13 امتیاز، نه ریباند و سه بلاک شات، و دوین وید و پال پیرس هر کدام با 18 امتیاز برجسته ترین بازیکنان بودند.

iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">آ.ث. میلان، مشکل پشت مشکل </H2>
کارلو آنچلوتی، سرمربی میلان: بهتر است نیروی خود را بر جام یوفا متمرکز کنیم

<H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">آ.ث.میلان وضع چندان خوبی ندارد: کسب عنوان قهرمانی ایتالیا بسیار بعید به نظر می‌رسد، کارلو آنچلوتی، مربی این تیم، تحت فشار است و دیوید بکهام هم در آستانه بازگشت به آمریکا. دربی آخر هم که به شکست انجامید.</H4>

تیم فوتبال آ.ث.میلان ایتالیا در رقابت‌های سری آ این کشور، ۱۱ امتیاز اختلاف با حریف دیرینه خود، اینتر میلان دارد که این خود، تیم را در آستانه بحران قرار داده است. میلان روز چهارشنبه (۱۸ فوریه - ۳۰ بهمن) باید در چارچوب رقابت‌های جام یوفا در برابر وردربرمن آلمان به میدان برود. به سر آمدن مهلت بازی بکهام در این تیم هم بر مشکلات موجود افزوده است.

بکهام می‌گوید که همواره بر علاقه خود برای ماندن در میلان تأکید کرده است، اما اکنون که مجبور است بازگردد، شرایط دشوار خواهد بود. لوس‌آنجلس گالکسی آمریکا، تیمی که بکهام را در خدمت خود دارد، روز شنبه (۱۴ فوریه - ۲۶ بهمن) و در جریان مذاکرات برای تمدید حضور این بازیکن انگلیسی در میلان، به این باشگاه اعلام کرده که مهلت رو به پایان است.

بکهام تا ۸ مارس ( حدود سه هفته دیگر) به میلان قرض داده شده بود. این بازیکن خود هنوز به تغییر نتیجه مذاکرات امیدوار است. کارلو آنچلوتی مربی هم معتقد است که طرف آمریکایی بلوف می‌زند: «گالکسی تلاش کرد که ما را زیر فشار بگذارد، ما اما تا ابتدای ماه مارس فرصت داریم.»

بکهام ۳۳ ساله در دربی اخیر تیم خود در برابر اینتر، در برابر دیدگان نزدیک به ۸۳ هزار تماشاگر در ورزشگاه جوزپه میاتسا، نتوانست توانایی‌های خود را نشان دهد. وی در این رقابت که ۲ بر یک به نفع اینتر به پایان رسید، از دقیقه ۵۷ و در پی ضربه‌ای که به زانویش وارد شد، باقیمانده بازی را از روی نیمکت ذخیره‌ها دنبال کرد. البته به‌نظر می‌رسد که مشکلی برای حضور این بازیکن در برابر برمن وجود نداشته باشد.

در پی این شکست، کارلو آنچلوتی، سرمربی میلان، اعلام کرد که بهتر است تیمش با توجه به ۱۱ امتیاز اختلافی که با اینتر دارد، قهرمانی سری A را فراموش کرده و انرژی خود را صرف جام یوفا کند.

این مربی ۴۹ ساله بیش از همه به دلیل اصرار برای استفاده از مدافعان مسن خود در معرض انتقاد قرار دارد. او در عین حال شایعات مبنی بر پایان پیش از هنگام قرارداد خود با میان را تکذیب می‌کند: «قرارداد من تا سال ۲۰۱۰ اعتبار دارد و می‌خواهم تا آن زمان هم در این تیم بمانم. من خود را عضوی از این خانواده حس می‌کنم.»

ژوزه مورینهو، مربی پرتغالی اینتر، ضمن مهم خواندن شکست میلان، از بازی شاگردانش به‌خاطر از دست‌دادن موقعیت‌های بسیار، انتقاد کرد.

iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">رائول، سلطان جدید مادریدی‌ها </H2>
رائول، رکورددار جدید رئال

<H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">رائول، ملی‌پوش پیشین اسپانیا، با به ثمر رساندن سیصد و نهمین گل خود برای تیم پرآوازه رئال مادرید، رکورد تاریخی آلفردو دی استفانو، اسطوره بزرگ این باشگاه را شکسته و به سلطان جدید مادریدی‌ها بدل شده است. </H4>

رائول که از دوران نوجوانی در خدمت باشگاه صاحبنام رئال مادرید است، در دیدار تیمش در برابر اسپورتینگ خیخون در روز یکشنبه (۱۵ فوریه - ۲۷ بهمن) نه تنها سهم مهمی در پیروزی ۴ بر صفر تیمش داشت، بلکه توانست با زدن دو گل، رکورد قدیمی آلفردو دی استفانو، اسطوره بزرگ رئال مادرید را بشکند که در طی فعالیت‌هایش ۳۰۷ گل برای این باشگاه به ثمر رسانده بود.

نشریه ورزشی اسپانیای "مارکا" در شماره روز دوشنبه (۱۶ فوریه) از به دنیا آمدن اسطوره‌ای تازه سخن گفت. رائول خود علیرغم شکست این رکورد تاریخی، موضعی فروتنانه اختیار کرده و گفته است: «من احساس بسیار خوبی دارم و خوشحالم که توانسته‌ام "دن آلفردو" را پشت سر بگذارم، اما در عین حال انتظار دارم که خاصیت این گل‌ها تنها در رکوردشکنی خلاصه نشود. ما باید فاصله‌ی خودمان با اف.ث. بارسلونا را کاهش دهیم.»

رئال مادرید در پی موفقیت‌هایی که پس از برکناری برند شوستر، مربی‌آلمانی‌اش کسب کرده، توانسته است خود را به رده دوم جدول برساند، اما با یکه‌تاز لیگ دسته اول فوتبال اسپانیا، ده امتیاز فاصله دارد و بعید به نظر می‌رسد که موفق شود، گوی سبقت را از رقیب دیرینه خود برباید.

ستایش ستارگان قدیمی از رائول

در حالی که رائول از خود فروتنی نشان می‌دهد و از هیاهوی زیاد بر سر
شکستن رکورد دی استفانو پرهیز می‌کند، ستارگان پیشین رئال مادرید تلاش‌ها و گل‌های او برای این تیم پرآوازه را می‌ستایند.

هوگو سانچز، ملی‌پوش سابق مکزیک که خود سال‌ها در خدمت رئال مادرید بوده و در حال حاضر سرمربی‌گری تیم آلمیرا را برعهده دارد، از «رکوردی باورنکردنی» سخن می‌گوید.

امیلیو بوتراگنیو، ملی‌پوش پیشین اسپانیا و مهاجم سابق رئال مادرید که به "لاشخور" شهرت دارد، رائول را الگویی فوق‌العاده و عالی برای فوتبالیست‌های جوان می‌داند و می‌گوید: «رائول آینه‌ای است که هر یک از بازیکنان نوجوان ما باید در آن بنگرد. او نمایانگر ارزش‌هایی است که رئال مادرید را به باشگاهی بزرگ بدل کرده‌اند.»

فرانسیسکو گنتو که در دهه پنجاه و شصت میلادی در کنار آلفردو دی استفانو برای رئال مادرید به میدان می‌رفته، معتقد است: «دی استفانو فوق‌العاده بود، اما فوتبال امروز کاملا متحول شده است. به خاطر همین ، رکورد رائول ارزش و جایگاهی ویژه دارد.»

ناگفته نماند که رائول نخستین بازی خود در پیراهن رئال مادرید را در اکتبر سال ۱۹۹۴ در برابر تیم رئال ساراگوسا انجام داده بود، آن‌هم در سن ۱۷ سالگی. او با این تیم سه بار عنوان قهرمانی لیگ قهرمانان باشگاه‌های اروپا و پنج بار عنوان قهرمانی لیگ دسته اول اسپانیا را کسب کرد. او در سال‌های ۱۹۹۹ و ۲۰۰۱ بهترین گلزن لیگ اسپانیا شد و با توجه به ۴۴ گلی که در ۱۰۲ بازی ملی برای اسپانیا به ثمر رسانده، در این عرصه نیز رکورددار است.

iran-goftogoo

باقری اولین پیروزی را به وینگادا هدیه کرد

کریم باقری گل پرسپولیس را در دقیقه 48 به ثمر رساند

در هفته بيست و هفتم ليگ برتر، پرسوليس تهران در ورزشگاه آزادى ابومسلم مشهد را با
يك گل پشت سر گذاشت.

نلو وينگادا، سرمربى پرتغالى در دومين حضور روى نيمكت پرسپوليس، اولين پيروزى اش را با اين تيم تجربه كرد.

پرسپوليس كه به نظر مى رسد پس از تساوى در داربى شرايط بهترى يافته، با كسب سه امتياز بازى برابر ابومسلم با ۴۷ امتياز حداقل براى ۲۴ ساعت بالاتر از ذوب آهن در رده دوم ايستاد.

ابومسلم هيچوقت حريف آسانى براى پرسپوليس نبوده است. اين تيم در بازى رفت قرمزپوشان را با افشين قطبى ۴-۳ شكست داد و در فصل گذشته هم پرسپوليس به سختى در آزادى يك امتياز از تيم مشهدى گرفته بود.

على حنطه، سرمربى ابومسلم تاكيد كرده بود تيمش براى برد به تهران مى آيد: "تساوى چه براى ما و چه براى آن ها ارزش زيادى ندارد."

با اين حال بازى دو تيم در ۳۰ دقيقه ابتدايى چندان جذاب نبود.توپ بيشتر در ميانه زمين گردش داشت و مصدوميت هاى پى در پى بازيكنان چندين بار جريان مسابقه را متوقف كرد.

پس از آن پرسپوليس رفته رفته با استفاده از ارسال هاى در عمق و شوت هاى از راه دور بر بازى تسلط يافت. قرمزها در دقيقه ۳۶ مقابل دروازه ابومسلم نمايشى طوفانى داشتند؛ ابتدا شوت پژمان نورى توسط دروازه بان ابومسلم دفع شد، در برگشت ضربه مازيار زارع به تير دروازه برخورد كرد و باز هم در برگشت ضربه برگردان على كريمى را دروازه بان گرفت.

نيمه اول به دليل توقف هاى مكرر ۶ دقيقه وقت اضافه داشت.

با آغاز نيمه دوم پرسپوليس به دنبال يك حركت منسجم تيمى به گل رسيد و كريم باقرى روى پاس خوب كريمى با شوتى محكم از پشت محوطه جريمه دروازه حريف را در دقيقه ۴۸ باز كرد.

۵ دقيقه بعد، شهاب گردان، دروازه بان ابومسلم به بهانه تاخير توپ جمع كن مسابقه، توپ را به سوى او پرتاب كرد و با كارت قرمز داور رو برو شد.

احسان خرسندى از زمين خارج شد و مهدى ثابتى به جاى گردان درون دروازه ابومسلم قرار گرفت.

نلو وینگادا اولین پیروزی خود با پرسپولیس را به دست آورد

در اين ميان گزارشگران در حال صحبت با توپ جمع كن بودند و تماشاگران پرسپوليس نيز او را تشويق مى كردند.

بازى در اين نيمه باز هم توقف داشت؛ اين بار داور به دليل نورى كه از روى سكوها به صورت دروازه بان تازه وارد ابومسلم تابانده مى شد براى دقايقى مسابقه را متوقف كرد.

سرمربى ابومسلم براى جبران نتيجه در تعويضى شجاعانه و در شرايطى كه تيمش ۱۰ نفره بود ژان گودى، مهاجم كامرونى خود را هم به زمين فرستاد، اما ثمرى نداشت و ابومسلم در نهايت بازى را با يك گل واگذار كرد و در رده سيزدهم باقى ماند.

آمار بازى
پرسوليس تهران
درصد مالكيت توپ- ۵۸%
موقعيت خطرناك- ۸
كرنر- ۶
آفسايد- ۵
كارت زرد- ۴
كارت قرمز- ۰

ابومسلم مشهد
درصد مالكيت توپ- ۴۲%
موقعيت خطرناك- ۲
كرنر- ۴
آفسايد- ۲
كارت زرد- ۴
كارت قرمز- ۱

در اين روز سپاهان اصفهان هم با تك گل عماد رضا مهمان خود، برق شيراز را شكست داد و موقعيتش را در رده چهارم جدول محكم كرد.

اين چهارمين شكست پياپى تيم برق با سرمربى گرى فرشاد پيوس است. اين تيم به همراه داماش و پيام در انتهاى جدول و در آستانه خداحافظى با ليگ برتر قرار دارد.

۷ ديدار ديگر هفته بيست و هفتم روز چهارشنبه ۳۰ بهمن (۱۸ فوريه) برگزار مى شود.

iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">دوئل میلان و برمن در جام یوفا </H2>
دیئگو، ستاره برزیلی وردر برمن و تلاش برای شکار جام یوفا

<H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (۱۸ و ۱۹ فوریه) ۳۲ باشگاه اروپایی برای راهیابی به دور یک هشتم نهایی جام یوفا قدم به میدان می‌گذارند، از جمله چهار تیم از آلمان که رویاروی بزرگانی چون باشگاه پرآوازه آ.ث. میلان قرار می‌گیرند.</H4>

در حالیکه باشگاه بایرن مونیخ تنها امید آلمان در رقابت‌های لیگ قهرمانان باشگاه‌های اروپاست، چهار تیم، این کشور را در رقابت‌های جام یوفا نمایندگی می‌کنند. حساس‌ترین پیکار مرحله یک شانزدهم نهایی جام یوفا، دیدار میان وردر برمن از آلمان و آ.ث. میلان از ایتالیا خواهد بود.

برمن و میلان که در این فصل از رقابت‌های ملی، چهره‌ی چندان موفقی از خود نشان ‌نداده و امیدی هم به کسب عنوان قهرمانی ندارند، در تلاش آنند که نیروی خود را بر جام یوفا متمرکز کنند. دیئگو، ستاره برزیلی برمن که از فرم مطلوب خود دور است، علیرغم ناکامی‌های اخیر خوشبین است که تیمش بتواند، آ.ث. میلان را مغلوب کند و به جمع حاضران در مرحله یک هشتم نهایی بپیوندد.

این ستاره برزیلی از دوئل مستقیم با دیوید بکهام، هافبک "روزمزد" میلانی‌ها واهمه ندارد و در آستانه این نبرد حساس اظهار داشته است: «ما گل‌های خود را به ثمر خواهیم رساند، اما این کار هم ماموریتی بزرگ خواهد بود که مانع گل‌های میلانی‌ها شویم.»

فلیکس ماگات، سرمربی ولفزبورگ

اشتوتگارت، از دیگر تیم‌های آلمانی شرکت کننده در جام یوفاست که در چارچوب پیکارهای مرحله یک شانزدهم نهایی به مصاف حریفی قدر به نام زنیت سن پترزیبورگ، مدافع عنوان قهرمانی این جام می‌رود.

اشتوتگارت با توجه به کسب امتیاز‌های مهم در پیکارهای اخیر، یکی از موفق‌ترین تیم‌های نیم‌فصل دوم بوندس‌لیگای آلمان محسوب می‌شود و از آنجایی که بازیکنان سن پترزبورگ به علت سرمای شدید زمستان در روسیه، کمی از تمرینات عملی و بازی‌های جدی دور بوده‌اند، اشتوتگارت می‌تواند از این شرایط مطلوب نهایت استفاده را ببرد. از آن گذشته، باشگاه زنیت سن پترزبورگ، با فروختن آندری آرشاوین، ستاره بزرگ خود در خط حمله به آرسنال لندن، یکی از مهره‌های کلیدی‌اش را از دست داده است.

مارکوس بابل، سرمربی اشتوتگارت در آستانه این دیدار گفته است: «ما نباید به روس‌ها امکان و فرصت بازی را بدهیم. اگر ما بتوانیم این امتحان را با موفقیت پشت سرگذاریم، همگی را غافلگیر خواهیم کرد.»

تیم ولفزبورگ که اشکان دژاگه، هافبک ایرانی‌تبار تیم ملی جوانان آلمان را در خدمت خود دارد، در مرحله یک شانزدهم نهایی جام یوفا، مهمان تین پاریس سن ژرمن خواهد بود. فلیکس ماگات، سرمربی ولفزبورگ در تلاش است که با تکیه بر پیروز‌های اخیر تیمش در رقابت‌های بوندس‌لیگا، چهره‌ای موفق از خود در نبرد با فرانسوی‌ها به نمایش‌بگذارد. او در آستانه این دیدار گفته است: «پاریس سن ژرمن در حال حاضر در رده دوم جدول لیگ فرانسه قرار دارد و تیمی قوی است، اما ما هم از قدرت برخوردار هستیم.»

چهارمین امید آلمان‌ها در مسابقات جام یوفا باشگاه هامبورگ است که مهمان تیم نسبتا گمنام هلندی نیئمگن (Nijmegen) خواهد بود. تمامی بلیت‌های این بازی که در استادیوم ۱۲ هزار نفری نیئمگن برگزار می‌شود، هفته‌هاست که پیش‌فروش شده و با توجه به کوچک بودن استادیوم و فضای بازی، بازیکنان هامبورگ، راه دشواری در پیش خواهند داشت.

iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">بالاک: در اخراج اسکولاری نقشی نداشتم </H2>
بالاک شایعه‌ها را رد می‌کند

<H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">هفته‌‌ی پیش لوئیس فیلیپ اسکولاری از تیم چلسی انگلیس اخراج شد. او و مطبوعات انگلیس در پاسخ به اقدام آبراموویچ، مدیر باشگاه چلسی، از نقش میشائل بالاک، بازیکن آلمانی تیم چلسی سخن گفته‌اند. بالاک این اتهام را رد می‌‌کند. </H4>

میشائل بالاک، کاپیتان تیم ملی ‌آلمان، شایعه‌های موجود در مطبوعات انگلیس را درباره‌ی نقش خود در اخراج اسکولاری رد کرد. به گزارش خبرگزاری آلمان در لندن، بالاک معتقد است که گفت‌وگوی او با رومان آبراموویچ، مالك باشگاه چلسی انگلیس، نقشی در اخراج لوئیس فیلیپ اسکولاری، سرمربی تیم نداشته است. روزنامه‌ی انگلیسی تایمز به نقل از این مهاجم میانی سی‌ودو ساله گفته است که شایعه‌های روزنامه‌‌نگاران ورزشی انگلیس هیچ پایه و اساسی ندارد.

اسکولاری هفته‌ی گذشته ناگهان از باشگاه اف.سی چلسی انگلیس اخراج و مجبور به ترک این تیم شد.

فیلیپ اسکولاری هفته‌ی گذشته ناگهان از مربیگری چلسی برکنار شد

بالاک همچنین در ادامه‌ی پاسخ‌های خود به اظهارات روزنامه‌نگاران انگلیسی افزوده است:«نمی‌توانستم باور کنم که چنین چیزی به من نسبت داده شده است. وقتی به آلمان برگشتم، از شنیدن شایعه‌ها شگفت‌زده شدم؛ زیرا من همیشه به‌خوبی از اسکولاری یاد کرده بودم.»

کاپیتان تیم ملی آلمان، بالاک، هنگام تمرین برای بازی در برابر تیم نروژ، در شهر دوسلدورف آلمان، از موضوع آگاه شده و در واقع پیش از اخراج اسکولاری از این ماجرا خبر داشته است.

چلسی توپ را به زمین گاس هیدینک انداخته است

گاس هیدینک جانشین کنونی اسکولاری در سمت مربیگری، برای نخستین بار روز دوشنبه (۲۸ بهمن- ۱۸ فوریه) تیم چلسی، نماینده‌ی غرب لندن را برای تمرین‌های مقدماتی آماده کرد. به گفته‌ی بالاک در این میان آبراموویچ برای نخستین بار به رختکن بازیکنان آمده و درباره‌ی مربی جدید و وضعیت تیم با آن‌ها گفت‌وگو کرده است. بعضی از مطبوعات انگلیس از اخراج توهین‌آمیز این مربی تیم چلسی گزارش داده ‌و نوشته‌اند که گفت‌وگوها میان آبراموویچ، بالاک بازیکن آلمانی این تیم، پتر چش، دروازه‌بان چلسی و دیدیر دروگبا مهاجم آن، باعث اخراج اسکولاری‌، مربی پیشین تیم برزیل، قهرمان سابق جام جهانی از تیم چلسی شده است.

میشائل بالاک همزمان درباره‌ی دستیابی تیم چلسی به عناوین برتر لیگ اظهار امیدواری کرد. در حال حاضر آبی‌پوشان تیم چلسی، در جایگاه چهارم لیگ برتر انگلیس قرار دارند و روز شنبه (۳ اسفند - ۲۱ فوریه) به مصاف تیم سوم این لیگ، استون ویلا، خواهند رفت.

چلسی قصد دارد با سختکوشی و همبستگی استون ویلا را در بازی پیش رو شکست داد

بالاک، بازیکن کنونی تیم چلسی گفته است که یاران وی قصد دارند تمام تلاش خود را برای دستیابی به موفقیت به‌کار ببندند و می‌دانند که چگونه می‌توان بر استون ویلا پیروز شد.

او می‌افزاید برای پیروزی بر این تیم قدرتمند، بیش از هر چیز همبستگی لازم است و تنها می‌توان با سرسختی در بازی نتیجه‌ای قابل قبول گرفت.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please اینجا را کلیک کنید.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.