کمک - جستجو - کاربران - تقويم
ورژن کامل:اخبار و مقالات ورزشی ،مطالب پیشین
FARSI FORUM ایران گفتگو > > اخبار و مفالات ورزشی
صفحات 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81
iran-goftogoo

هال سیتی صدرنشین انگلستان را لرزاند

هال سیتی بهترین موقعیت را نصیب چلسی کرد

صدرنشین لیگ برتر انگلستان در آستانه از دست دادن تاج و تخت قرار گرفت؛ هال سیتی شگفتی ساز فصل جاری لیگ برتر انگلستان لیورپول را در استادیوم انفیلد با نتیجه 2-2 متوقف کرد تا چلسی بتواند با پیروزی در مسابقه بعدی خود لیورپول را به رتبه دوم تنزل دهد.

در هفته هفدهم مسابقات لیگ برتر، لیورپول که تا پیش از این مسابقه، به مدت شش ساعت و 45 دقیقه دروازه خود را در بازی های خانگی بسته نگه داشته بود، 12 دقیقه پس از شروع مسابقه شوکه شد؛ هال سیتی که به دور از هر گونه محافظه کاری حمله می کرد، توپ راغ از سمت چپ محوطه جریمه لیورپول به مقابل دروازه میزبان فرستاد تا پال مک شین بالاتر از مدافعان لیورپول با ضربه سر توپ را به دور از دستان پپه رینا دروازه بان لیورپول به سقف دروازه این تیم بچسباند.

لیورپول که از چهار سال قبل در انفیلد به هیچ تیمی خارج از جمع "چهار بزرگ" انگلستان نباخته بود، 10 دقیقه بعد با یک کابوس رو در رو شد؛ برنارد مندی بازیکن هال سیتی از سمت راست محوطه جریمه لیورپول به سمت دروازه فرار کرد و جیمی کرگر، مدافع لیورپول و تیم ملی انگلستان، ارسال عرضی و زمینی او را به اشتباه درون دروازه خودی جای داد.

اما استیون جرارد، کاپیتان لیورپول حاضر به تحمل شکست در خانه نبود؛ او دو دقیقه بعد ارسال درک کویت، مهاجم هلندی تیم خود را با ضربه بیرون پا راهی دروازه هال سیتی کرد و در دقیقه 33 هم مجددا با همکاری کویت و یوسی بن عیون درون محوطه جریمه هال سیتی صاحب توپ شد و دروازه میهمان را گشود.

با این حال، مقابل هال سیتی که حتی تا دقایق پایانی مسابقه، از هر فرصتی برای اجرای حملات چهار نفره خود به سمت دروازه لیورپول استفاده می کرد، لیورپول تنها یک بار دیگر به زدن گل نزدیک شد و آن زمانی بود که سمی هیپیا مدافع این تیم یک ضربه کرنر را به تیر عمودی دروازه هال سیتی زد.

لیورپول هرچند می دانست که برای به پایان بردن سال جاری میلادی در صدر، به یک گل دیگر نیاز دارد، اما بار دیگر حاضر به میدان دادن به رابی کین، مهاجم گران قیمت خود نشد تا نه تنها شایعات مبنی بر جدا شدن این بازیکن در مهلت نقل و انتقالات ماه ژانویه شدت بگیرد، بلکه لیورپول نیز بخت افزایش اختلاف با چلسی به چهار امتیاز را از دست بدهد.

تاتنهام تنفس را برای منچستریونایتد دشوار کرد
در استادیوم وایت هارت لین شهر لندن، منچستریونایتد با تساوی بدون گل مقابل تاتنهام فرصت به دست آمده از تساوی لیورپول برای کم کردن اختلاف با صدر نشینان را از دست داد.

در فصل جاری لیگ برتر انگلستان تاتنهام در زمین خود تا اندازه ای بسته بازی کرده که کمترین گل در مسابقات انجام شده در استادیوم این تیم به ثمر رسیده است و برای تاتنهام منچستریونایتد تفاوتی با دیگر حریفان نداشت.

منچستریونایتد که بزودی برای حضور در جام جهانی باشگاه ها به ژاپن سفر می کند، تنها در دقایق ابتدایی مسابقه غلبه ای واضح بر حریف داشت.

برباتوف هر لحظه ای که توپ را در اختیار گرفت
از سوی طرفداران تاتنهام هو شد

اما پس از آن تنها بازیکنان تاتنهام نبودند که مدافع عنوان قهرمانی لیگ برتر انگلستان را تحت فشار قرار دادند؛ دیمیتار برباتوف، مهاجم اهل بلغارستان این تیم که برای اولین بار پس از انتقال جنجالی خود به منچستریونایتد مقابل تیم پیشین خود بازی می کرد، هرگاه که توپ را به دست آورد از سوی تماشاچیان هو شد.

در نیمه دوم تیم میهمان به پیروزی بسیار نزدیک شد، اما به سه امتیاز دست نیافت؛ کریستیانو رونالدو موفق شد مقابل دروازه میزبان یک ضربه کرنر حاصل از فرار برباتوف را درون دروازه جای دهد اما داور با اعلام خطای هند گلاو را مردود اعلام کرد.

بر خلاف انتظار، اورلیو گومز، دروازه بان ضعیف تاتنهام که عملکرد او باعث انتقاد بسیاری از کارشناسان شده، نه تنها بی اشتباه ظاهر شد بلکه مانعی بزرگ در راه کسب سه امتیاز مسابقه از سوی منچستریونایتد بود.

چشمگیرترین واکنش او، دفع ضربه آزادی بود که رایان گیگز از بالای سپر دفاعی راهی گوشه سمت راست دروازه تاتنهام کرد که با واکنش گومز توپ به سمت تیر دروازه منحرف شد.

استون ویلا رو به بالا، آرسنال رو به پایین

در دیگر دیدار ها، استون ویلا در اوایل بازی مقابل بولتون، که سعی داشت برای اولین بار در تاریخ لیگ برتر به چهارمین پیروزی پیاپی خارج از خانه دست یابد، با دریافت گل در دقیقه 17 مسابقه غافلگیر شد.

اما چهار گل از سوی این تیم، میهمان را که از شش بازی اخیرخود 12 امتیاز کسب کرده بود، به زانو درآورد تا گل دقیقه 86 بولتون نیز دردی را از این تیم دوا نکند.

مهمتر از پیروزی، رسیدن این تیم به جمع چهار تیم برتر بود که بیش از هر چیز به واسطه عملکرد میدلزبرو میسر شد.

میدلزبرو در خانه میزبان آرسنال بود که سه بازی از چهار بازی اخیر این دو تیم با نتیجه مساوی 1-1 به پایان رسیده بود.

اما ظاهرا بخت نقشه دیگری برای این بازی نداشت.

آرسنال در دقیقه 17 بازی با ارسال فابرگاس و ضربه سر آده بایور دروازه میدلزبرو را باز کرد، اما 12 دقیقه بعد تونچای (میدلزبرو) جرمی آلیادیر را با ارسالی بلند صاحب توپ ساخت تا او نیز با ضربه سر گل مساوی را به ثمر برساند.

اما بی نتیجه ماندن حملات پیاپی آرسنال باعث شد این تیم با 30 امتیاز، یک امتیاز پایینتر از استون ویلا در مکان پنجم لیگ برتر انگلستان جای گیرد.

iran-goftogoo
هفدهمین هفته‌ی رقابت‌‌های بوندس‌لیگا

بوندس‌لیگا، هرتا برلین در برابر کارلسروهه

هفته‌ی هفدهم لیگ برتر فوتبال آلمان (بوندس‌لیگا)، روز جمعه با مصاف میان دورتموند و مونشن‌گلادباخ آغاز شد. این دیدار با نتیجه‌ی دو بر یک به سود دورتموند پایان یافت. در ادامه‌ی دیدارهای هفته‌ی هفدهم روز شنبه (۱۳ دسامبر) هفت دیدار دیگر نیز برگزار گردید.

وردر برمن ـ ولفسبورگ
در نخستین دیدار روز شنبه، دو تیم تهاجمی برمن و ولفسبورگ به مصاف هم رفتند. این دیدار برای تماشاگران نویدبخش گل‌های پرشماری بود، زیرا ۲۷ بازی گذشته‌ی این دو تیم هرگز بدون گل نبوده است. برمن در این بازی از چند بازیکن اصلی خود به دلیل آسیب‌دیدگی محروم بود. سرانجام این دیدار با نتیجه‌ی دو بر یک به سود برمن به پایان رسید.

هامبورگ ـ فرانکفورت
هامبورگ در دو دیدار گذشته‌ی خود حریفانش را با نتایج باورنکردنی درهم کوبیده بود. آیا امروز نوبت فرانکفورت بود که با شکستی سنگین بدرقه شود؟ باید افزود که در شش بازی گذشته‌ی این دو تیم، مهاجمان فرانکفورت هرگز موفقیتی نداشتند. سرانجام این دیدار با نتیجه‌ی یک بر صفر به سود هامبورگ به پایان رسید.

اشتوتگارت ـ بایرن مونیخ
یکی از حساس‌ترین بازی‌های روز شنبه، میان بایرن مونیخ قهرمان فصل پیش و رکورددار قهرمانی بوندس‌لیگا و تیم اشتوتگارت برگزار شد. مونیخی‌ها که هفته‌ی گذشته بر تیم صدرنشین غلبه کردند و در رقابت‌های «چمپینزلیگ» نیز موفق بوده‌اند، با روحیه‌ی مضاعف پا به میدان می‌گذاشتند. ولی این دیدار با نتیجه‌ی دو بر دو مساوی شد.

لورکوزن ـ کوتبوس
در یکی دیگر از دیدارهای روز شنبه، لورکوزن میزبان کوتبوس بود. لورکوزن روزهای موفقی را می‌گذراند و بر جایگاه سوم جدول تکیه زده است. این تیم برای باقی ماندن در کورس قهرمانی باید با قدرت ظاهر شود. بنابراین پیروزی در بازی روز شنبه برابر کوتبوس، یک وظیفه به شمار می‌رفت. ولی این دیدار با نتیجه‌ی یک بر یک مساوی شد.

هانوفر ـ بیله‌فلد
یکی دیگر از بازی‌های روز شنبه مصاف میان هانوفر و بیله‌فلد بود که در رده‌های سیزدهم و چهاردهم جدول جای داشتند. دو تیم حال و روز خوبی ندارند و تا کنون از خود چهره‌ی پرفروغی نشان نداده‌اند. بیله‌فلد در ۲۴ دیدار گذشته‌ی خود در هانوفر رنگ پیروزی را ندیده بود. این دیدار با نتیجه‌ی یک بر یک مساوی شد.

هرتا برلین ـ کارلسروهه
از دیگر بازی‌های روز شنبه، دیدار میان هرتا برلین و کارلسروهه بود. هرتا تا چند هفته پیش چهره‌ی موفقی داشت ولی با دو شکست پی در پی تا حدودی روحیه‌ی خود را از دست داد. ولی حال و روز کارلسروهه هم چندان خوش نیست و این تیم تا دیدار امروز به جایگاه پانزدهم جدول بسنده کرده بود. سرانجام این دیدار با نتیجه‌ی چهار بر صفر به سود هرتا برلین به پایان رسید.

بوخوم ـ کلن
آخرین بازی روز شنبه میان بوخوم و کلن برگزار شد. هر دوتیم در هفته‌های گذشته سیر نزولی داشته‌اند. در حالی که کلن در چهار هفته‌ی گذشته رنگ پیروزی را ندیده، بوخوم در سیزده بازی گذشته پیروز نبوده است. سرانجام این دیدار با نتیجه‌ی دو بر یک به سود کلن به پایان رسید.

دیدار روز یکشنبه
روز یکشنبه با برگزاری یک دیدار حساس میان تیم شگفتی‌آفرین هوفن‌هایم و شالکه، هفته‌ی هفدهم بوندس‌لیگا کامل خواهد شد.
iran-goftogoo
هوفن‌هایم قهرمان نیم‌فصل بوندس‌لیگا شد

هوفن‌هایم قصد دارد
به همین ترتیب تا پایان فصل ادامه دهد

تیم فوتبال هوفن‌هایم ۱۸۹۹ آلمان، شگفتی‌ساز فصل جاری بوندس‌لیگا، در پایان نیم‌فصل رقابت‌های فوتبال دسته برتر باشگاه‌های این کشور، در صدر جدول قرار گرفت. بایرن مونیخ، مدافع عنوان قهرمانی، دوم و تیم هرتا برلین سوم هستند.

تیم فوتبال هوفن‌هایم ۱۸۹۹ با وجود تساوی یک بر یک در برابر تیم شالکه ۰۴، با ۳۵ امتیاز، قهرمان نیم‌فصل رقابت‌های بوندس‌لیگا شد. رقابت دو تیم در پایان هفته هفدهم، روز یکشنبه (۱۴ دسامبر- ۲۴ آذر) با گل‌های گرارد آساموا، در دقیقه ۴۰ برای شالکه، و سلیم تبر، در دقیقه ۷۲ برای هوفن‌هایم، به پایان رسید.

در جریان این بازی جرمین جونز از تیم مهمان، شالکه، در دقیقه ۵۹ با کارت زرد دوم و هم‌بازی او اورلاندو انگلار در دقیقه ۸۰ از زمین بازی اخراج شدند.

لحظه اخراج جرمی جونز

رالف رانگنیک، سرمربی هوفن‌هایم بعد از این موفقیت بزرگ اظهار داشت: «حال وظیفه ما این است که سطح‌ و کیفیت‌مان را حفظ کنیم و در عین حال به فکر آن باشیم که قدم به قدم بازی‌مان را بهبود ببخشیم. »

در پایان نیم‌فصل بوندس‌لیگا، تیم هوفن‌هایم با ۱۱ برد و ۴۲ گل زده و ۲۳ گل خورده در ۱۷ بازی، و مجموع ۳۵ امتیاز در صدر جدول رقابت‌های دسته برتر باشگاه‌های آلمان قرار دارد. بایرن مونیخ، مدافع عنوان قهرمانی، با همین میزان امتیاز، ۱۰ برد، ۳۹ گل زده و ۲۴ گل خورده در جایگاه دوم است. تیم هرتا برلین نیز با ۳۳ امتیاز، جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است. شالکه ۰۴ نیز با قرار گرفتن در جایگاه هفتم جدول رده‌بندی بوندس‌لیگا به تعطیلات زمستانی رفت.

دو تیم بوخوم و بروسیا مونشن‌گلادباخ نیز هر کدام با ۱۱ امتیاز، قعرنشینان جدول در پایان نیم‌فصل هستند.
iran-goftogoo
"ترین‌های" نیم‌فصل بوندس‌لیگای آلمان

هوفن‌هایم و بایرن - وداد ایبیزویچ،
خطرناک‌ترین گلزن نیم فصل فوتبال دسته برتر آلمان

برای اولین بار در تاریخ ۴۵ ساله لیگ دسته اول فوتبال آلمان تیمی تازه‌وارد به بوندس‌لیگا توانسته، بلافاصله بعد از صعود، قهرمان نیم‌فصل شود. رانگنیک، سرمربی و ایبیزویچ مهاجم هوفن‌هایم در جمع "ترین‌های" بوندس‌لیگا هستند.

باشگاه هوفن‌هایم در پی تساوی یک بر یک در برابر شالکه به عنوان قهرمانی نیم‌فصل اول لیگ دسته اول فوتبال آلمان دست یافت. البته در دو عرصه دیگر نیز این تیم گوی سبقت را از دیگر تیم‌ها ربوده است. نگاهی به ترین‌های بوندس‌لیگا:

درخشان‌ترین ستاره نیم‌فصل: فرانک ریبری

شکی نیست که پیوستن او به باشگاه پرآوازه بایرن مونیخ، نه تنها تأثیر بسزایی در تقویت این تیم داشته، بلکه در مجموع، جذابیتی خاص به لیگ دسته اول فوتبال آلمان بخشیده. صحبت از فرانک ریبری، هافبک تکنیکی و پرسرعت تیم ملی فرانسه، است که از یک سال و نیم قبل در بایرن مونیخ توپ می‌زند. ریبری که عنوان فوتبالیست سال در آلمان و فرانسه را یدک می‌کشد، با پاس‌های دیدنی، تکنیک فوق‌العاده و گل‌های زیبا، رنگی خاصی به پیکارهای نیم‌فصل اول بخشید. البته او از لحاظ رنگ کفش هم منحصربه‌فرد است و با کفش‌های سیاه، سبز چمنی و حتی صورتی، قدم به میدان بازی گذاشته است. این فوتبالیست ۲۵ ساله در نخستین دیدارهای بایرن مونیخ در فصل جاری به علت مصدومیت غایب بود، اما با بازگشت به صحنه، موفقیت را نیز به این تیم هدیه کرد. ریبری در رسیدن تیمش به عنوان نایب‌قهرمانی نیم فصل نقشی کلیدی ایفا کرده است.

موفق‌ترین سرمربی نیم‌فصل: رالف رانگنیک

رالف رانگنیک، سرمربی هوفن‌هایم که به خاطر اظهارات بیش از اندازه کارشناسانه‌اش به "پرفسور فوتبال" شهرت یافته، توانسته است با حمایت مالی یکی از سرپرستان این باشگاه، تصورات خود از فوتبالی تهاجمی را متحقق سازد. این مربی۵۰ ساله در نیم‌فصل اول بوندس‌لیگا نه تنها از بازیکنانی نسبتا گمنام، تیمی منسجم ساخت، بلکه با ارائه فوتبالی جذاب و تهاجمی، باعث افزایش کیفیت بوندس‌لیگای آلمان شد. هوفن‌هایم در ۱۷ بازی نیم‌فصل، ۴۲ گل به ثمر رسانده و از این لحاظ همه تیم‌ها را پشت سر گذاشته است.

خطرناک‌ترین گلزن نیم‌فصل: وداد ایبیزویچ

نه تنها موفق‌ترین سرمربی نیم‌فصل اول از باشگاه هوفن‌هایم است، بلکه عنوان خطرناک‌ترین و موفق‌ترین گلزن نیم‌فصل هم به یکی از ستون‌های اصلی خط حمله‌ی این تیم تعلق دارد: وداد ایبیزویچ. این ستاره بوسنیایی در ۱۷ بازی، ۱۸ بار دروازه حریفان را گشوده و به این ترتیب بهترین توپچی نیم‌فصل محسوب می‌شود. این ستاره ۲۴ ساله که هنرپیشگی و بازیگری در فیلم‌های اکشن، از آروز‌های بزرگ او بوده، سخت مورد توجه باشگا‌ه‌های دیگر اروپا قرار دارد، اما بعید به نظر می‌رسد که در فصل آینده هوفن‌هایم را ترک کند.

ناموفق‌ترین چهره نیم‌فصل: دیئگو

ديئگو، ستاره برزیلی وردر برمن که یکی از بهترین و درخشان‌ترین ستارگان دو فصل گذشته‌ی بوندس‌لیگا بوده، در نیم‌فصل جاری با بحرانی نگران‌کننده روبروست. عدم حضور موفق او در صحنه، یکی از دلایل ناکامی نسبی وردر برمن در نیم‌فصل جاری است. وردر برمن که همواره جزو چهار تیم برتر بوندس‌لیگا بوده، در حال حاضر در رده هشتم جدول به سر می‌برد و با ۲۸ گل خورده در ۱۷ بازی، یکی از ضعیف‌ترین خط‌های دفاعی را در این نیم‌فصل داشته است. دیئگو در رقابت‌های المپیک پکن، تیم ملی فوتبال برزیل را همراهی می‌کرد و بازگشت دیرهنگام او به تیمش، برمن، و همچنین خستگی بیش‌ از اندازه و نداشتن آمادگی کافی سبب شد که او نتواند به فرم همیشگی خود دست یابد. حال باید دید که آیا استراحت زمستانی کمکی به این ستاره ۲۳ ساله برزیلی خواهد کرد یا نه.
iran-goftogoo
«برای من نیم‌فصل جالبی نبود» • گپی با مهدی مهدوی‌کیا

مهدی مهدوی‌کیا: در نیم فصل دوم شاید
وضع من در تیم فرانکفورت خیلی بهتر بشود

نیم‌فصل اول لیگ دسته اول فوتبال آلمان، بوندس‌لیگا، با قهرمانی تیم شگفتی‌آفرین هوفن‌هایم به پایان رسید. مهدی مهدوی‌کیا، ملی‌پوش ایرانی تیم اینتراخت فرانکفورت از نیم‌‌فصل اول و همچنین تیم ملی فوتبال ایران سخن می‌گوید.

دویچه‌وله: نیم‌‌فصل اول رقابت‌های فوتبال بوندس‌لیگا آلمان به اتمام رسید. عملکرد خود و اینتراخت فرانکفورت، در هفده بازی اول این فصل را چه‌طور ارزیابی می‌کنید؟

مهدی مهدوی‌کیا: باید بگویم که این فصل با فراز و نشیب‌های زیادی همراه بوده. ما در اوایل خیلی بد نتیجه گرفتیم و در پایین جدول بودیم. بعد ازآن هم تعدادی از بازیکنان‌مان مصدوم شدند. ولی تیم ما توانست خودش را از پایین جدول به بالا برساند و در حال حاضر، یعنی در پایان نیم فصل با نوزده امتیاز در رده‌ی دوازدهم هستیم. من فکر می‌کنم نیم فصل تقریبا خوبی برایمان بود، با توجه به تمام مشکلاتی که داشتیم. در مورد خودم، خب خیلی راضی نبودم، با توجه به این که زیاد هم در تیم فرانکفورت بازی نکردم. شاید چندبار. ولی خب تصمیمات مربی بود. من فکر می‌کنم در نیم فصل دوم شاید خیلی بهتر بشود.

دویچه‌وله: آیا مشکلات مصدومیت از ناحیه‌ی دیسک کمر که در سال گذشته دو بار گریبانگیر شما شده بود، دلیلش افت فیزیکی بدنی بود یا اینکه مشکل اصلی در نیم فصل برایتان چه بود؟

مهدوی‌کیا: مشکل مصدومیت که رفع شد. من آن مصدومیت شدیدی که در نیم فصل دوم سال پیش داشتم، دیگر به‌هیچ‌وجه نداشتم. ولی خب در تعطیلات تابستانی یک مقداری از ناحیه‌ی زانو مشکل داشتم که کمی از بازیکنان دیگر عقب افتادم. ولی از نظر بدنی در شرایط خوبی بودم. اما خب مربی زیاد از من استفاده نکرد و این مسئله هم فقط به مربی تیم برمی‌گردد. من به تصمیمات ایشان احترام می‌گذارم. من همیشه به‌عنوان یک بازیکن حرفه‌ای تلاش کرده‌ام که بازی کنم و به تیم‌مان کمک کنم. ولی خب گفتم، زیاد بازی نکردم. فکر می‌کنم فقط یکی دو بار. در کل نیم‌ فصل زیاد جالبی برای من نبود.

دویچه‌وله: اما می‌شود گفت که نیم فصل رفت خیلی زیبا برای شما بسته شد، چون در آخرین بازی تیم اینتراخت فرانکفورت، شما به مصاف تیم قبلی‌تان، هامبورگ رفتید و در استادیومی که هشت سال در آن حضور داشتید، مورد تشویق تماشاگران تیم سابق‌تان، هامبورگ، قرار گرفتید. خودتان در هامبورگ چه احساسی داشتید؟

مهدوی‌کیا: من در این سه چهار هفته‌ی گذشته بسیار خوب تمرین کرده بودم و خب دیدید من مقابل بوخوم یک نیمه بازی کردم و مربی تیم تصمیم گرفت که در مقابل هامبورگ مرا به عنوان یار اصلی به میدان بفرستد. این برای من واقعا خیلی مهم بود که از اول در مقابل تیم سابقم بازی کنم. راستش خیلی حس قشنگی بود برای من به‌عنوان بازیکنی که در تیم حریف بازی می‌کند، ولی مورد تشویق تماشاچی‌هاست. من فکر می‌کنم خیلی روز قشنگی برای من بود. خب ما متاسفانه بازی را باختیم، ولی در کل برای من روز زیبایی بود بود و من افتخار می‌کنم که از ایران بودم و توانستم در میان هواداران یک تیم مقابل محبوبیت کسب کنم. حتا وقتی به دوازه‌ی هامبورگ حمله می‌کردم مورد تشویق بودم. بله، روز قشنگی بود. من از تماشاچی‌های فرانکفورت که مخصوصا خیلی تیم‌مان را حمایت می‌کنند و همین‌طور از تماشاچی‌های تیم سابق‌ام هامبورگ در این بازی خیلی تشکر می‌کنم که یک روز خیلی قشنگی را برایم بوجود آوردند.

دویچه‌وله: چه برنامه‌هایی دارید الان برای تعطیلات میان دو نیم فصل بوندس‌لیگا، آقای مهدوی‌کیا؟

مهدوی‌کیا: تعطیلات بسیار کوتاه است. دوم ژانویه تمرینات‌مان شروع می‌شود و من حدود چند روزی را در فرانکفورت هستم، تا تعطیلات دخترم هم شروع بشود. بعد از آن حدود یک هفته‌ای به اتریش می‌روم و بعد از آن هستم که تمرینات شروع بشود.

دویچه‌وله: بد نیست به نیم فصل رفت بوندس‌لیگا نگاهی کلی کنیم، از جمله به بلندپروازی غیرمنتظره تیم هوفن‌هایم. شما عملکرد موفق هوفن‌هایم را با کسب عنوان قهرمانی نیم فصل رفت چه‌طور ارزیابی می‌کنید؟

مهدوی‌کیا: تیم هوفن‌هایم در این فصل اول، همگی را واقعا غافلگیر کرد؛ تیمی که بسیار جوان بود و از دسته‌ی دو آمده بود و توانست چنین بازی زیبایی و چنین فوتبال هجومی را ارائه بدهد. فقط می‌شود تبریک گفت به این تیم جوان و این که فوتبال بسیار زیبایی را بوجود آوردند و باعث شدند که در بالای جدول رقابت خیلی شدیدی به جود بیاید. هیچ کس شاید این مسئله را پیش‌بینی نمی‌کرد، ولی می‌بینیم که در فوتبال یک چنین زیبایی‌یی هم وجود دارد. فقط می‌شود به این تیم جوان تبریک گفت.

دویچه‌وله: حالا اگر از نظر فنی یک دید عمقی بیندازیم به موفقیت تیم هوفن‌هایم، با این فوتبال تک‌ضرب در سطح فوق‌العاده بالا و انسجام تیمی و همچنین تفکرات روشنفکرانه‌ی پرفسور فوتبال آلمان، رالف رانگنیک، چه قضاوتی می‌شود کرد؟

مهدوی‌کیا: شما می‌بینید، این تیم یک مربی بسیار باتجربه به‌نام رانگنیک دارد که خب درگذشته با تیم‌هایی مثل شالکه و اشتوتگارت نتایج خیلی خوبی گرفته بود. بعد رفت و خب یکی دو سال این تیم را از دسته‌ی سه به لیگ دسته دو و بعد هم به بوندس‌لیگا آورد. با یک تیم جوان... این مهم است که همه بازیکن‌ها بیست و دو، بیست و یک و بیست ساله‌اند، و این که این انرژی و حرارت را دارند و با تمام وجود فوتبال بازی می‌کنند، می‌جنگند و در سال اول حضورشان در بوندس‌لیگا چیزی برای از دست‌دادن ندارند. من امیدوارم، در نیم فصل دوم هم همین مسئله اتفاق بیفتد که بوندس‌لیگا همین شور و حرارتش را داشته باشد.

دویچه‌وله: آیا به نظر شما، این احتمال وجود دارد که هوفن‌هایم حتا قهرمان بوندس‌لیگا هم بشود؟

مهدوی‌کیا: هیچ چیز دور ازدسترس نیست. ولی شما ببینید، پشت سر هوفن‌هایم یک حریف دیرینه و باتجربه مثل بایرمونیخ دارد می‌آید که او از تمامی موقعیت‌ها استفاده می‌کند. بعلاوه، ممکن است که کم‌تجربه بودن این تیم در نیم فصل دوم کمی برایش مشکل‌ساز باشد. ولی با این فوتبالی که هوفن‌هایم دارد بازی می‌کند احتمال قهرمانی‌اش هم هست.

دویچه‌وله: برسیم به وضعیت تیم ملی فوتبال ایران که پس از سه بازی و پنج امتیاز در مکان دوم جدول گروه دو قاره‌ی آسیا در فوتبال‌های مقدماتی جام جهانی قرار گرفته است. شما ادامه‌ی مسیر تیم ملی را در رسیدن به جام جهانی ۲۰۱۰ چه‌طور می‌بینید؟

مهدوی‌کیا: وضعیت بسیار خوب است. ما در گروه‌مان فعلا در مکان دوم هستیم و دو بازی خیلی مهم پیش روی ماست که ما هردو بازی را در تهران انجام می‌دهیم. با دو حریف دیرینه، کره جنوبی و عربستان. به نظر من ما اگر بتوانیم این دو حریف را در تهران شکست بدهیم، قدم بزرگی به سوی هدفمان براشته‌ایم و خیلی راه را هموار کرده‌ایم برای رفتن به جام جهانی. من فکر می‌کنم، اگر این دو بازی را بتوانیم ببریم، وضعیت‌مان خیلی بهتر خواهد شد. بعد از آن هم یک بازی با کره شمالی داریم که این بازی بسیار سخت خواهد بود. ولی ما همیشه ازقدرت‌های آسیا بودیم و امیدوارم که این‌بار هم بتوانیم به جام جهانی راه پیدا کنیم.

دویچه‌وله: نظرتان در رابطه با بازگشت مجدد کریم باقری چیست، پس از هفت سال دوری از تیم ملی و در سن سی‌وچهارسالگی؟

مهدوی‌کیا: خب کریم سابقا در تیم ملی بازی کرده بود و بازیکن بسیار موثری بود و بعد از حدود هفت سال برگشت. در این یکی دوسالی که در پرسپولیس بوده، خیلی خوب کار کرده و مربی تیم ملی هم از بازیکن‌های (آماده) استفاده می‌کنند و خب بازگشت‌‌اش هم با یک گل همراه بوده که این هم خیلی مهم است. امیدوارم حضورش تداوم داشته باشد.

مصاحبه‌گر: فرید اشرفیان
iran-goftogoo
موفقیت تیم‌های آلمانی در جام یوفا

صحنه‌ای از دیدار ولفزبورگ (سبز)
و آث میلان که با تساوی ۲ بر ۲ خاتمه یافت

پنج تیم باشگاهی آلمان در فصل جاری جام یوفا حضور دارند. هرتا برلین و اشتوتگارت در آخرین دیدار گروهی خود در روز پنجشنبه (۱۸ دسامبر - ۲۸ آذر) تکلیف صعود خود را مشخص می‌کنند. صعود سه تیم دیگر به مرحله بعدی مسجل شده است.

تیم هرتا برلین یکی از تیم‌های آلمانی حاضر در رقابت‌های جام باشگاه‌های اروپا (یوفا) است که با ۳ بازی در جایگاه چهارم گروه دوم قرار دارد. بازی پایانی این تیم در دور گروهی، روز پنجشنبه (۱۸ دسامبر – ۲۸ آذر) در خانه تیم المپیاکوس پیرئوس یونان برگزار خواهد شد. هرتا که تنها دو امتیاز دارد، باید برای صعود به دور بعدی قهرمان باشگاه‌های یونان را خانه شکست دهد.

آندری وورونین، مهاجم اوکراینی هرتا، بزرگ‌ترین غایب این میدان خواهد بود. این تیم که در پایان نیم‌فصل اول رقابت‌های بوندس‌لیگا در جایگاه سوم قرار گرفته، اما عزم خود را جزم کرده که سال ۲۰۰۸ را با کام شیرین به پایان ببرد. رقابت اما آسان نخواهد بود. المپیاکوس در یک‌سال و نیم گذشته شکست خانگی نداشته است.

مارکو پانتلیچ، مهاجم هرتا، که سابقه بازی در تیم "ایراکلیس" یونان را دارد، در مورد هواداران المپیاکوس می‌گوید: «تشویق آنان مانند شلاقی است که تیم را به جلو می‌راند. تماشاگران این تیم با مسخره کردن، روحیه بازیکنان حریف را هم تضعیف می‌کنند.» او معتقد است که هرتا باید حریف را اسیر خود کند تا بتواند بر آن غلبه کند.

بازیکنان مصدوم هرتا نیز برای بالا بردن روحیه‌ی هم‌تیمی‌های خود به یونان می‌روند. با وجود این، گویکو کاچار، مدافع، آندره وورونین، مهاجم و کریستیان فیدلر، دروازبان ذخیره، به دلیل مصدومیت شدید در آلمان می‌مانند.

از این باشگاه خبر می‌رسد که قرارداد آرنه فریدریش، کاپیتان ملی‌پوش تیم، سه سال دیگر تمدید خواهد شد. هم‌چنین مسئولان تیم که با انتقال جونیور سزار، بازیکن برزیلی این تیم، در تعطیلات زمستانی موافقت کرده بودند، رضایت خود را پس گرفته‌اند.

هونس مدیر باشگاه و ورنر گگن‌باور، رئیس باشگاه، نیز اختلاف‌های خود در مورد نقل و انتقالات تیم را، دست‌کم در ظاهر، کنار گذاشته‌اند تا باشگاه را در این شرایط درگیر مسایل حاشیه‌ای نکنند.

المپیاکوس هم عزم خود را برای شکست حریف جزم کرده است. آنتونیوس نیکوپولیدیس، دروازبان این تیم، گفته که «ابتدا هرتا برلین را شکست می‌دهیم و بعد کریسمس را جشن می‌گیریم.» این تیم از همه بیشتر به هنرنمایی دیوگو، بازیکن برزیلی ۹ میلیون یورویی خود بسته است.

اشتوتگارت و بازی سال

اشتوتگارت آلمان، دیگر تیم حاضر در جام یوفا، در دیدار نهایی خود در مرحله گروهی، عصر روز پنجشنبه (۱۸ دسامبر – ۲۸ آذر) میزبان استاندارد لوتیش از بلژیک خواهد بود. استاندارد لوتیش اکنون صدرنشین گروه سوم رقابت‌های یوفا و در لیگ بلژیک، تیم دوم است. تیم اشتوتگارت با ۴ امتیاز در جایگاه سوم گروه سوم یوفا قرار دارد.

مارکوس بابل، سرمربی اشتوتگارت

اشتوتگارت با پیروزی بر استاندارد لوتیش، مستقیم به مرحله بعدی خواهد رفت. کسب هر نتیجه دیگر، صعود این تیم را به نتیجه دیدار هم‌زمان دو تیم دیگر این گروه، سمپدوریا جنوا و سویلا، می‌کند. سمپدوریا جنوا با ۴ امتیاز در مقام چهارم و سویلا با ۶ امتیاز در مکان دوم گروه قرار دارند.

اشتوتگارت با تمام قدرت بر روی بازی پایانی متمرکز خواهد شد. شایعاتی که اخیرا در مورد مارکوس بابل، مربی ۳۶ ساله این تیم پراکنده شده، نباید تمرکز تیم در این رقابت سرنوشت‌ساز را بر هم بزند. فدراسیون فوتبال و لیگ فوتبال آلمان روز ۱۲ دسامبر به این تیم اعلام کردند که بابل به دلیل نداشتن مدرک مربیگری تنها تا پایان فصل جاری می‌تواند مربی این تیم باشد.

در این میان شایعاتی در مورد پیوستن برند شوستر، مربی برکنار شده رئال مادرید، و رابین دات، مربی تیم دسته دومی فرایبورگ، به اشتوتگارت در فصل آینده مطرح شدند. مسئولان این تیم اما معتقدند که اکنون زمان مناسبی برای پرداختن به این موضوع نیست.

اشتوتگارت می‌تواند روی تقریبا تمام ظرفیت بازیکنان خود حساب کند. تنها لودوویچ ماگنین، مدافع سوئیسی این تیم، به دلیل مشکل عضلانی ران پا نمی‌تواند در زمین حاضر باشد. ماتیو دل‌پیر، مدافع میانی این تیم نیز به دلیل ضربه به عضله ساق پا ممکن است این دیدار را از دست بدهد. ماریو گومز در خط حمله از ابتدا حضور خواهد داشت. این‌که جرومینو کاکاو یا سیپریان ماریکا در کنار او بازی می‌کنند، هنوز مشخص نیست.

دیگر تیم‌های آلمانی حاضر در جام یوفا

تیم شالکه آلمان هر ۴ دیدار خود را در مرحله گروهی رقابت‌های جام یوفا در فصل جاری انجام داده و با ۴ امتیاز و پس از تیم‌های منچستر سیتی و "توِنتِه انتسخِدِه" (هلند) در مکان سوم گروه اول قرار دارد. این تیم به احتمال بسیار زیاد به مرحله بعدی صعود خواهد کرد. البته اگر ریسینگ سانتاندر که با دو امتیاز بعد از شالکه قرار دارد، در رقابت روز پنجشنبه در برابر منچستر سیتی (صدرنشین) به پیروزی برسد، شالکه در این مرحله حذف خواهد شد؛ اتفاقی که تقریبا غیرممکن به نظر می‌رسد.

وولفسبورگ، عصر چهارشنبه (۱۷ دسامبر) با آ.ث. مایلند ۲ بر ۲ مساوی کرد. این تیم با ۱۰ امتیاز، صدرنشین گروه پنجم این رقابت‌هاست. تیم هامبورگ، پنجمین تیم آلمانی در فصل جاری رقابت‌های جام یوفا، نیز عصر چهارشنبه با نتیجه ۳ بر ۱ بر استون‌ویلا غلبه کرد و با ۹ امتیاز در صدر گروه ششم این رقابت‌ها قرار گرفت.
iran-goftogoo
قرعه‌کشی مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام یوفا

لیکس ماگات، مربی وولفسبورگ،
به امتیاز میزبانی در برابر پاریس سن‌ژرمن خوشبین است (عکس از آرشیو)

قرعه‌کشی مرحله یک‌شانزدهم نهایی رقابت‌های جام یوفا روز جمعه (۲۹ آذر) در سوئیس برگزار شد. چهار تیم آلمانی در این مرحله حضور دارند. رقابت‌های رفت دور یک‌شانزدهم نهایی۳۰ بهمن و اول اسفند و دور برگشت ۸ اسفند برگزار می‌شوند.

از میان ۵ تیم حاضر در مرحله گروهی رقابت‌های جام باشگاه‌های اروپا (یوفا)، سه تیم موفق شدند جواز حضور در مرحله یک‌شانزدهم این رقابت‌ها را کسب کنند. تیم هرتابرلین در دیدار پایانی خود در مرحله گروهی با نتیجه ۴ بر صفر در برابر المپیاکوس یونان شکست خورد و از راهیابی به مرحله بعد بازیافت. شالکه نیز به دلیل پیروزی پاریس سن‌ژرمن بر توِنتِه انتسخِدِه هلند (۴ بر صفر) از صعود به یک‌شانزدهم نهای بازماند.

بدین ترتیب اس.فاو. هامبورگر، اشتوتگارت و وولفسبورگ به مرحله بعدی راه یافتند و در کنار وردربرمن، دیگر تیم آلمانی، در جمع ۳۲ تیم حاضر در مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام یوفا قرار گرفتند.

قرعه‌کشی این مرحله روز جمعه در سوئیس برگزار شد. تعیین تکلیف حریفان، واکنش‌های مختلفی را در میان بازیکنان و مربیان تیم‌های آلمانی برانگیخت.

در مرحله یک‌شانزدهم نهایی، وولفسبورگ به دیدار پاریس سن‌ژرمن و هامبورگر اس.فاو. به دیدار ان.ای.سی. نایمگن هلند خواهند رفت، اشتوتگارت در مقابل زنیت سن‌پترزبورگ صف‌آرایی می‌کند و وردربرمن به مصاف اف.ث. مایلند می‌رود.

فرانک باومان، کاپیتان برمن، این قرعه‌کشی را یکی از بهترین‌ها نامید. وی گفت: «انتظار داشتم در چمپینزلیگ در برابر مایلند قرار بگیریم اما به هر حال بازی با این تیم همواره جذاب است». وی ادامه داد: «بی‌‌صبرانه منتظر دیدار با مایلند و ستارگان این تیم هم‌چون رونالدینهو، کاکا، مالدینی و پیرلو هستم».

مارکوس بابل، مربی تیم اشتوتگارت، نیز در مورد بازی با زنیت سن‌پترزبورگ گفت: «این تیم مدافع عنوان قهرمانی است. همین برای تشریح قدرت زنیت کافی است. ما با یک تیم بسیار خوب طرف هستیم که از امتیاز میزبانی نیز برخوردار است. اما ما چیزی برای باختن نداریم و هدف‌مان راهیابی به مرحله بعدی است. ما در دیدارهای گذشته هم نشان داده‌ایم که وقتی بازی تیمی را رعایت کنیم موفق خواهیم بود. این‌را باید به زنیت هم نشان دهیم.»

مارتین یُل، مربی هامبورگر اس.فاو، گفت: «به عقیده من نتیجه قرعه‌کشی بد نبود. نایمگن تیم کوچکی در هلند است اما نباید دست‌کم گرفته شود. این تیم دفاع خوب و ضد حمله‌های زهرداری دارد.»

فلیکس ماگات، مربی وولفسبورگ، هم پاریس سن‌ژرمن را تیمی بزرگ می‌داند. او می‌گوید: «ما چون به دلیل صدرنشینی در مرحله بازی‌های گروهی از امتیاز بازی خانگی در یک‌شانزدهم نهایی برخورداریم، به نظرم شانس خوبی در مقابل پاریس سن‌ژرمن خواهیم داشت.»

جدول مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام یوفا بدین ترتیب است:

پاریس سن ژرمن – وولفسبورگ

اف.ث.کوپنهاگن – منچستر سیتی

ان‌ای‌سی نایمگن – هامبورگر اس.فاو.

سمپدوریا – متالیست خارکوف

اس.ث. براگا – استاندارد لوتیش

استون ویلا – زسکا مسکو

لخ‌پوزنان – اودینزه

اولمپیاکوس – آ.اس. سن اتینه

فلورانس – آژاکس آمستردام

آلبورگ – دیپورتیوو لاکرونیا

وردربرمن – آ.ث. مایلند

ژیروندن بوردو – گالاتاسرای

دیناموکیف – اف.ث. والنسیا

زنیت سن‌پترزبورگ - اشتوتگارت

المپیک مارسی – تونته انتسخده

شاختیو دونیتسک – تاتنهام هاتسپر

بر اساس تقویم یوفا، دیدارهای رفت این مرحله در روزهای ۱۸ و ۱۹ و بازی‌های برگشت در روز ۲۶ فوریه ۲۰۰۹ برگزار خواهند شد.
iran-goftogoo
آخرین وضعیت تیم ملی فوتبال ایران • گفت‌وگو با حسن روشن

حسن روشن، ملی‌پوش سابق ایران

تیم ملی فوتبال ایران در بازی‌های تورنمت ۴ جانبه عمان با شکست از اکوادور و پیروزی بر چین به مقام سوم رسید. حسن روشن از دلایل استعفای علی دایی، مربی این تیم و انتخاب اریش روته مولر به عنوان دستیار او، می‌گوید.

دویچه‌وله: آقای روشن، تیم ملی فوتبال ایران در این روزها در کشور عمان در یک تورنمنت نه چندان مطرح، بدون لژیونرها و بدون برخی دیگر از یاران اصلی خود به مصاف تیم‌های ملی اکوادور و چین رفت. صرفنظر ازنتایج ایران در این دو بازی، چه دستاوردها و نتایجی با توجه به این شرایط نصیب تیم ملی فوتبال ایران خواهد شد؟

حسن روشن: به هرحال ما نیاز به بازی‌های تدارکاتی داریم، منتها مشکلی که ما داریم این است که با تیم دیگری در این تورنمنت‌ها شرکت بکنیم و برای شرکت در بازی‌های رسمی با تیم دیگر ادامه می‌دهیم. این وضعیتی‌ست که نمی‌شود به آن اطمینان پیدا کرد. الان حدود هشت روز‌ هست که بچه‌های ما می‌خواهند بروند به اسپانیا و آن‌جا هم دو بازیکن دیگر اضافه بشوند و تیم ما حداقل با دو تغییر بازی‌ها را ادامه می‌دهد. در بازی‌ با کره هم شاید بازهم تغییرات دیگری باشد. امیدوارم تا روز بازی با کره، که روز خیلی حساسی‌ست، تیم خودمان یک تیم ثابت با حداقل با ۸ - ۹ نفر آماده و سرحال باشد. ولی به نظر من این شکست‌ها به نفع تیم ایران است. می‌توانیم ضعف‌هایمان را ترمیم بکنیم و واقعا یک تیم قوی در غالب تیم ایران مقابل کره جنوبی بگذاریم و نتیجه بگیریم. به نظر من اگر بیشتر از ۸ ‌ـ ۷ نفر از بچه‌هایی که در مسابقات تدارکاتی شرکت می‌کنند و در بازیهای اصلی باشند، ما می‌توانیم موفقیت به‌دست بیاوریم. اگر غیر از این باشد، می‌شود مثل آن موقعی که ما در آلمان در جام جهانی شرکت کردیم. آن موقع در اردویی که ما در سوییس داشتیم تیم دیگری بود ولی وقتی رفتیم در جام جهانی، تیم دیگری بازی کرد. امیدواری من این است که آقای دایی بتواند این بچه‌ها را جمع‌وجور بکند و یک تیم ثابت تشکیل بدهد و تیم ملی به وسیله‌ی لژیونرها تقویت بشود.

آقای روشن بزرگترین نکات ضعف تیم ملی فوتبال ایران را در حال حاضر در چه قسمت‌هایی می‌بینید و به نظر شما روی چه اموری الان باید بیشتر کار بشود؟

- بزرگترین نقطه ضعفی که ما داریم متاسفانه در قلب دفاع‌ است که این را باید ترمیم بکنیم و حداقل بتوانیم در این بازیهایی که در پیش داریم به صورت ثابت از چهار دفاع استفاده بکنیم که اینها همدیگر را بتوانند بشناسند و این ضعف را ترمیم بکنند.

پس خط میانی چه؟ مخصوصا اگر نگاهی بکنیم به بازی آخر تیم ملی مقابل امارات که حتا نقطه‌ی قوت تیم ایران که خط میانی است، نقاط ضعف خیلی عجیبی از خودش نشان داد و عملکرد قابل قبولی نداشت؟

- من با شما هم‌ عقیده هستم، ولیکن خط میانی، خط مهاجمین، فورواردها بهرحال اگر مشکلی داشته باشند با وضع دفاع خیلی فرق می‌کند. وقتی دفاع متزلزل باشد ما در خط میانی و هجوم‌مان هم مشکل خواهیم داشت. به‌خاطر این که حداقل می‌توانیم بگوییم که ما رحمتی را در درون دروازه داریم که می‌تواند قوت قلب باشد و از لحاظ روحی‌‌‌‌‌ـ روانی بالا باشیم. ولی ما اگر بتوانیم دفاع‌مان را ترمیم بکنیم، از نظرهافبک و فوروارد مشکلی به آن صورت نخواهیم داشت.

آقای روشن الان نزدیک به ۹ ماه است که علی دایی سرمربی‌گری تیم ملی را برعهده دارد. پس از گذشت این زمان لازم است که نگاهی تحلیلی هم بیندازیم به عملکرد خود سرمربی تیم ملی و این پرسش را طرح کنیم که دست خط علی دایی الان تا چه میزان مشهود است و فلسفه‌ی این سرمربی را چطور می‌شود ارزیابی کرد؟

- ببینید، بهرحال علی دایی شخصی‌ست که برای ایران افتخار آورده است و از نظر موقعیت ارتباطی می‌تواند خیلی خوب در فیفا و ای.اف.سی اقدام بکند. ولی چیزی که من در ایران حس کردم این است که فدراسیون با تشکیلات تیم ملی متاسفانه همفکر نیست. به‌خصوص که وقتی آقای دایی در حج بوده این لیست را خودشان ارسال کردند و جالب این است که در یک کشور اروپایی، فکر می‌کنم اسپانیا، آقای دایی به خاطر ارتباطاتی که دارد بازیی را تدارک دیده بوده و باید این لیست رد می‌شده که رد نشده است و ایشان خیلی عصبانی‌ست و حدود چهارصد میلیونی که به او داده بودند برگردانده که استعفا بکند ولی فدراسیون قبول نکرده است. بهرحال این تداخلی که عدم تفاهم میان فدراسیون و تیم ملی ایجاد کرده ممکن است به ما لطمه بزند.

از اوایل ماه ژانویه سال ۲۰۰۹ آقای اریش روته مولر مدرس ارشد پیشین آموزش مربی‌گری فدراسیون آلمان (د.اف.ب) دستیار جدید علی دایی در تیم ملی فوتبال ایران خواهد شد. این ترکیب جدید کادر فنی تیم ملی فوتبال ایران را چه طور می‌بینید؟

- آقای روته مولر خیلی آدم بزرگی است و چند ماه گذشته در ایران خودش کلاس گذاشت. از جمله کسانی که شاگردش بودند خود آقای دایی بوده است و این می‌تواند در هم‌فکری خیلی کمک باشد. ولی تا آنجایی که من می‌دانم فعلا قرارداد آقای روته مولر با فدراسیون به صورت تلفنی بوده است. اگر آن اجازه را داشته باشد که بتواند با آقای علی دایی این همفکری را داشته باشد، خب ما می‌توانیم از ایشان خیلی استفاده بکنیم. اما اگر فقط به‌عنوان اسم باشد، فکر می‌کنم که ما به آن صورت استفاده‌ای از ایشان نکنیم.

فرید اشرفیان
iran-goftogoo
جهان ورزش در سال ۲۰۰۸
نگاهی به بازی‌های المپیک پکن

آتش بازی مراسم پایانی بازیهای المپیک پکن در استادیوم ملی

در کنار رقابت‌های فوتبال قهرمانی اروپا در سوئیس و اتریش، بازی‌های المپیک تابستانی پکن مهم‌ترین رویداد ورزشی سال ۲۰۰۸ بود. در این پیکارها (۸ تا ۲۴ ماه اوت) ۱۱ هزار ورزشکار از ۲۰۴ کشور برای کسب ۳۰۲ مدال به رقابت پرداختند.

در هفته نخست رقابت‌های المپیک پکن، چشم جهانیان به حضور دائمی مایکل فلپس شناگر آمریکائی بر روی سکوی قهرمانی عادت کرد. فلپس در رقابت‌های آب‌بازان جهان، هشت بار مدال طلا را بر گردن آویخت.

مایکل فلپس، ستاره درخشان بازی‌های المپیک پکن
او موفق شد، رکورد هموطن‌اش مارک اسپیتز با هفت مدال طلا در المپیک مونیخ در سال ۱۹۷۲ را جابجا کند. فلپس در سن ۲۳ سالگی با کسب ۱۴ مدال طلا در دو المپیک، موفق‌ترین ورشکار در تاریخ این بازی‌ها محسوب می‌شود. فلپس همچنین ۷ رکورد از ۴۳ رکوردی که در المپیک پکن جابجا شد را به خود اختصاص داد.

در میان شناگران آلمانی، هرچند بریتا اشتفن موفق به کسب دو مدال طلا شد، اما در مجموع روند نزولی کسب مدال برای ورزشکاران آلمانی در رقابت‌های المپیک این بار نیز ادامه یافت. بدترین نمونه آن در رقابت‌های دو و میدانی بود که تنها کریستینا اوبرگفول در پرتاب نیزه موفق به کسب یک مدال برنز شد. این نتیجه، ضعیف‌ترین نتیجه ورزشکاران آلمانی در یکصد سال گذشته بود. با یک مقایسه روند نزولی تیم المپیک آلمان مشخص می‌شود:. ورزشکاران آلمانی در بازی‌های المپیک بارسلون در سال ۱۹۹۲ موفق به کسب ۸۲ مدال شدند، اما در پکن تنها ۴۱ مدال بر گردن آویختند.

اما وضعیت ایران از این هم بدتر بود. بزرگترین کاروان ورزشی پس از انقلاب، یکی از ضعف‌ترین حضورها را به نمایش گذاشت. تیم ایران به یمن مدال طلای هادی ساعی در پایان رقابت های پکن به مکان پنجاه و یکم دست یافت و اگر این مدال نبود با برنز محمد مرادی باید جایگاه هشتاد و یکم را در قعر جدول با کشورهائی چون توگو و افغانستان تقسیم می‌کرد.

این درحالی است که تیم المپیک ایران چهار سال پیش در رقابت‌های آتن با دو مدال طلا، دو نقره و دو برنز در جایگاه بیست و نهم قرار گرفته بود.

چینی‌ها اما موفق‌ترین تیم این دوره از رقابت‌ها بودند. تیم میزبان با کسب ۵۱ مدال طلا، ۲۱ نقره و ۲۸ برنز در مکان اول جای گرفت. کاروان المپیک آمریکا نیز با کسب مجموعا ۱۱۰ مدال، رتبه دوم را به خود اختصاص داد.

بازنده اصلی این رقابت‌ها، روسیه بود. ورزشکاران روسی با کسب در مجموع ۶۹ مدال طلا در رتبه سوم جای گرفتند که البته محرومیت برخی از ورزشکاران آنها به علت استفاده از داروهای نیروزا، در عملکرد نه چندان موفق روسیه در المپیک بی‌تاثیر نبود.

بولت، دونده‌ی جامائیکایی، یکی از رکوردشکن‌های المپیک پکن
در هفته دوم رقابت‌ها یوسین بولت دونده جامائیکائی با به جای گذاردن سه رکورد جهانی در دوی یکصد متر، دویست متر و چهار در صد متر تیمی، همه را شگفت زده کرد. هرچند بسیاری در مورد فلپس و بولت انگشت اتهام دوپینگ را بالا بردند، اما نتیجه همه آزمایش‌ها منفی بودند. در طی بازی‌های المپیک پکن، ۵ هزار آزمایش دوپینگ انجام گرفت که در نهایت به محرومیت ۱۰ ورزشکار انجامید.

برگزاری بازی‌های المپیک در چین، همواره با موضوع رعایت حقوق بشر از سوی دولت این کشور نیز در ارتباط بود. هنگامی که چین برای میزبانی بازیهای المپیک سال ۲۰۰۸ انتخاب شد، مسئولان این کشور از تحکیم ارزش‌های انسانی بر اساس سنت این بازی ها سخن گفتند. اما چند روز قبل از آغاز بازی‌ها، سازمان عفو بین الملل در گزارشی اعلام کرد که دولت چین تعهد خود برای بهبود وضع حقوق بشرو آزادی رسانه‌ها را زیر پا گذاشته است.
iran-goftogoo
کارنامه تیم ملی فوتبال آلمان در سال ۲۰۰۸

یوآخیم لو − او راضی از بیلان ۲۰۰۸ است

یوآخیم لو، سرمربی تیم ملی فوتبال آلمان ارزیابی مثبتی از بازی‌های ملی‌پوشان این کشور در سال ۲۰۰۸ ارائه داد و نتایج بازی‌های تیم ملی آلمان در مسابقات جام ملتهای اروپا و دور مقدماتی جام جهانی را موفقیت‌آمیز دانست.

به نظر یوآخیم لو، تیم ملی فوتبال آلمان سال ۲۰۰۸ را با موفقیت به پایان برده است. مربی تیم ملی فوتبال آلمان در یک مصاحبه‌ی مطبوعاتی در مونیخ بیان داشت که از مجموع شانزده بازی انجام شده در سال ۲۰۰۸ آلمان یازده پیروزی، دو مساوی و سه شکست داشته است، که در نهایت ترازنامه‌ای مثبت به حساب می‌آید. وی افزود که تیم ملی آلمان تقریباً به حداکثر خواست خود در این سال دست یافته است.

اولیور بیرهوف، مدیر تیم ملی آلمان نیز با اشاره به شکست آلمان در مقابل اسپانیا در فینال جام ملتهای اروپا بیان داشت: تنها چیزی که در این میان کم است، کسب مقام قهرمانی این جام است، که می‌توانست موفقیت ما را کامل کند. وی همچنین گفت که توجه تیم ملی آلمان معطوف به آینده و مسابقات جام جهانی در سال ۲۰۱۰ در آفریقای جنوبی است. بیرهوف با اشاره به کسب مقام سوم در مسابقات جام جهانی سال ۲۰۰۶ و کسب مقام دوم در جام ملتهای اروپا در سال ۲۰۰۸ ، تیم ملی آلمان را در حال پیشرفت و صعود دانست.

رخدادهای ناخوشایند

تیم ملی آلمان در آخرین بازی سال ۲۰۰۸ در مقابل رقیب دیرینه خود تیم ملی انگلستان ناکام ماند و با نتیجه دو بر یک شکست خورد. کنار نهادن کوین کورانی مهاجم تیم شالکه از تیم ملی و درگیری میان یوآخیم لو و میشائیل بالاک کاپیتان تیم ملی و تورستن فرینگس از جمله حوادثی بودند که آسمان فوتبال آلمان را تیره و تار کردند.

اولیور بیرهوف . او نیز با رضایت به کارنامه سال ۲۰۰۸ می‌نگرد

بیرهوف در مصاحبه مطبوعاتی اختلاف نظر میان سرمربی تیم و برخی از بازیکنان را غیرضروری دانست و بیان داشت که نباید به اینگونه حوادث بهای زیادی داد.

نگاهی به بازیکنان تیم ملی

سرمربی تیم ملی آلمان در سخنان خود همچنین به صدرنشینی تیم خود در دور مقدماتی بازی‌های جام جهانی اشاره کرد. آلمان با ده امتیاز از چهار بازی و بدون باخت در گروه خود همچنان پیشتاز است. وی گذار موفقیت‌آمیز از منطق بازی‌های تورنمنتی جام ملتهای اروپا به روال عادی مسابقات دور مقدماتی جام جهانی را یک موفقیت به شمار آورد.

یوآخیم لو پس از مسابقات جام ملتهای اروپا از ۳۴ بازیکن تاکنون در تیم ملی آلمان بهره برده است که در مجموع ۱۴۴۰ دقیقه بازی را پشت سر نهاده‌اند. فیلیپ لام، مدافع تیم بایر مونیخ با ۱۲۴۷ دقیقه بیشترین بازی برای تیم ملی به انجام رسانده و میروسلاو کلوزه با هشت گل موفقترین مهاجم بوده است. جالب اینکه لوکاس پودولسکی که در تیم بایر مونیخ اغلب بر نیمکت ذخیره جای دارد، تنها بازیگری است که در شانزده بازی گذشته همیشه حضور داشته است.

بازیکنان جدید در تیم ملی آلمان

سرمربی تیم ملی فوتبال آلمان اذعان کرد که با توجه به نتایج آلمان در جام ملتهای اروپا، تیم فوتبال آلمان هنوز به لحاظ ورزشی به اوج توانایی‌های خود دست نیافته و افت و خیز نشان می‌دهد. وی به تغییرات در دروازه تیم ملی آلمان اشاره کرد و کناره‌گیری ینز لهمن راسبب رقابت شدید میان دیگر دروازبانان آلمانی دانست. عدم حضور بازیکنانی نظیر کوین کورانی، دیوید اودونکور، مانوئل فریدریش، اولیور نوویل، تیم بروفسکی، روبرتو هیلبرت و برند اشنایدر جا و فرصت را برای بازیکنان جوان در تیم ملی فراهم ساخته است.

به نظر لو، بازیکنانی نظیر توماس هیتسلس پرگر، سیمون رولفز و پیوتر تروخوسکی به عنوان بازیکنان جوان و تازه وارد بیشترین موفقیت را در سال ۲۰۰۸ از آن خود کرده‌اند. حضور رنه آدلر به عنوان دروازبان تیم ملی آلمان در جام جهانی در آفریقای جنوبی بسیار محتمل به نظر می‌رسد.
iran-goftogoo
جهان فوتبال و بحران مالی جهانی

استادیوم کاپ اشتات

بحران اقتصادی جهانی نه تنها بر اقتصاد و بازار کار در سراسر دنیا تاثير گذاشته بلکه فوتبال و جام جهانی ۲۰۱۰ را نیز با مشکلاتی مواجه کرده است. فوتبال باشگاهی آلمان (بوندس‌لیگا) هم با وجود تضمین مالی، از این مهم مستثنا نیست.

نزدیک به ۱۸ ماه به آغاز پیکارهای فوتبال جام جهانی ۲۰۱۰ در کشور آفریقای جنوبی باقی مانده است و نگرانی مسئولان فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) و کمیته برگزاری جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی پیرامون وضعیت نامطلوب اقتصادی دنیا و میزان اثر آن بر روی مسابقات رو به افزایش است. با توجه به تورم قیمت‌ها در آفریقای جنوبی، دولت این کشور باید بودجه خود را به مبلغ ۹ میلیارد و ۲۰۰ هزار دلار افزایش دهد و ۱۳۶ میلیون دلار روی هزینه‌های تضمین شده بگذارد تا ساخت ورزشگاه‌ها از نظر مالی تامین شود.

در حالی که مقامات آفریقای جنوبی امیدوارند که حداقل ۳۵۰ هزار توریست فوتبال به این کشور سفر کنند و طی یک ماه چرخ صنعت گردشگری این کشور را به گردش وا دارند، احتمال می‌رود که بسیاری از هواداران به علت شرایط کنونی اقتصادی در اروپا و آمریکا توانایی مالی سفر به این کشور را نداشته باشند و از تماشای نزدیک بازی‌ها صرف نظر کنند.

سپ بلاتر، رییس فیفا با اشاره به ذخایر مالی فیفا اظهار داشته است که فدراسیون جهانی فوتبال محتاطانه به آینده خوشبین است. اکثر درآمد فیفا از برگزاری مسابقات جام جهانی حاصل می‌شود ودر حال حاضر برای برگزاری مسابقات ۲۰۱۰ و نیز ۲۰۱۴ اندوخته‌ای به مبلغ ۶۵۰ میلیون دلار موجود است و حاشیه امنیتی مناسبی را پوشش می‌دهد.

بحران مالی جهانی و بوندس لیگا

فوتبال بوندس لیگای آلمان نسبت به سایر لیگ ها با خیال راحت‌تری به بحران مالی جهان نگاه می‌کند. منابع درآمد باشگاه‌ها ساختار چند گانه‌ای دارند و از حق پخش تلویزیونی، شبکه حامیان مالی، تماشاگران در استادیوم و به ویژه امتیاز وحق فروش اجناس مربوط به باشگاه مانند لوازم پوشاک و غیره تشکیل شده‌اند. این فاکتورها موجب کاهش خطرات مالی و وابستگی مالی یکطرفه شده اند.

بنا برنتایج تحقیقات شرکت تحقیقاتی «اشپورت مارکت»، بخش مالی ۱۴ درصد اسپانسرهای بوندس لیگا را تشکیل می‌دهند و باشگاه‌های بوندس لیگا در کل به بانک‌ها وابسته نیستند. درآمد باشگاه‌های دسته اولی از اسپانسرها در فصل گذشته حدود ۳۷۰ میلیون یورو بوده که ۵۰ میلیون آن از بخش مالی به دست آمده است. حتا در صورتی که ۵۰ درصد حامیان هم از بخش مالی بروند، باز هم مشکل کمرشکنی پیش نخواهد آمد.

مجموع درآمد باشگاه‌های بوندس‌ لیگای ۱ و بوندس لیگای ۲ از فروش حق پخش تلویزیونی سالانه ۴۳۰ میلیون یورو است. این رقم بزرگترین سهم را در مجموع درآمد باشگاه‌ها به خود اختصاص داده است. با توجه به تمدید قرارداد سازمان لیگ فوتبال آلمان با شبکه‌های تلویزیونی که به تازگی صورت گرفت، این منبع درآمد تا حداقل سال ۲۰۱۲ تضمین شده است.

فرید اشرفیان
iran-goftogoo
نقش زنان در رونق بازار فوتبال آلمان

آرم بازی‌های جام جهانی فوتبال زنان ۲۰۱۱ آلمان

به نظر هارتمود زاستروو، رئیس هیئت مدیره دفتر پژوهش بازاریابی "ورزش و بازار" در آلمان، زنان هستند که باعث رونق بازار به اصلاح "مردانه" فوتبال شده‌اند.

آمار نشان می‌دهد که تعداد زنان طرفدار فوتبال در مقایسه با شروع سال‌های دهه نود، در ظرف تقریبا بیست سال گذشته، بیش از دو برابر شده‌است. طبق تحقیقات انجام شده در حال حاضر طرفداران زن فوتبال، به دوازده میلیون و پانصد هزار نفر می‌رسد. در سال ۱۹۹۱ این تعداد حدود پنج میلیون و نهصدهزار زن بود.

زاستروو می‌گوید، در حال حاضر تقریبا یک چهارم تماشاچی‌های فوتبال لیگ اول باشگاه‌های آلمان را زنان تشکیل می‌‌دهند. ۱۳ سال پیش تعداد زنان تماشاچی در استادیوم‌های فوتبال حدود ده درصد بود. در دوره بازی‌های فوتبال سال‌های ۲۰۰۷/۲۰۰۸ سهم تماشاچی‌های زن به ۲۳ درصد رسید. به نظر زاستروو، نیروی اقتصادی هواداران زن فوتبال، خیلی دست کم گرفته می‌شود.

صد میلیون یورو درآمد از زنان

به نظر رئیس هیئت مدیره دفتر پژوهش بازاریابی "ورزش و بازار"، باشگاه‌های فوتبال لیگ یک آلمان در دور گذشته بازی‌ها بیش از صد میلیون یورو از درآمد خود را از دختران و زنان تماشاچی بدست آوردند. این رقم شامل پول بلیط، خوراکی، نوشابه و سایر هزینه‌هاست.

امروزه زنان فاکتور اقتصادی مهمی در بازار ورزش فوتبال آلمان هستند. زاستروو به عنوان مدیر بازاریابی از وسایل ارتباط جمعی شکایت می‌کند و می‌گوید، «پس کجا هستند برنامه‌های تلویزیونی که برای هواداران زن فوتبال تهیه شده‌اند؟»
تعداد اعضای زن باشگاه‌های فوتبال آلمان
از چهارده سال پیش تاکنون تقریبا دو برابر شده است

بنا به پژوهش دفتر بازاریابی ‌"ورزش و بازار"، در فوتبال جام ملت‌های اروپا که تابستان گذشته برگزار ‌شد، تعداد تماشاچی‌های زن که از طریق تلویزیون مسابقات فوتبال تیم ملی مردان آلمان را دنبال کردند، از مردان تماشاچی حتی بیشتر بوده‌ است. زاستروو معتقد است که در شرایط حاضر رشد بازار فوتبال در آلمان تنها از طریق زنان امکان‌پذیر است و شوق به دیدار بازی‌ها در دختران و پسران جوان به یک اندازه است.

تقسیم‌بندی سنتی مصداق ندارد

حال کارشناسان بازاریابی در پی یافتن روش‌های جدید برای جلب بیشتر مشتری‌های زن و مرد بازار فوتبال‌اند. این موضوع چنین مدلل شده که «بازار فوتبال مطمئن‌تر و اجتماعی‌تر شده و تقسیم بندی سنتی که پسرها فوتبال و دخترها عرسک‌بازی می‌کنند، دیگر مصداق ندارد.»

معمولا گفته می‌شود که علاقمندان به ورزشکارها هم مانند شیفتگان هنرپیشه‌ها و خواننده‌ها، فقط به ستاره‌های فوتبال مثل کریستیانو رونالدو و یا دیوید بکهام توجه می‌کنند، اما به نظر می‌آید که اغلب زنان آلمانی درست مثل خیلی از مردان، نه فقط ستاره‌ها، بلکه مجموع بازی‌های فوتبال را مورد توجه قرار می‌دهند.

به نظر زاستروو، مدیر بازاریابی فوتبال، بازی‌های جام جهانی فوتبال زنان ۲۰۱۱ در آلمان، شانس بزرگی برای ارتقاء محبوبیت بازی‌های باشگاهی لیگ فوتبال زنان در این کشور‌، تا حد لیگ مردان است.

افزایش شمار زنان در باشگاه‌های فوتبال

فدراسیون فوتبال آلمان از چند سال پیش متوجه این موضوع است که توجه به فوتبال زنان هم در جامعه افزایش یافته است. تعداد اعضای زن باشگاه‌های فوتبال از ۱۴ سال پیش تاکنون تقریبا دو برابر شده است. در سال ۱۹۹۴ تعداد اعضای زن فدراسیون فوتبال آلمان نزدیک به ششصد هزار نفر از مجموع پنج میلیون و پانصدهزار نفر بود. این تعداد در حال حاضر به بیش از یک میلیون زن در مجموع شش میلیون ونیم عضو این فدراسیون است.

هانه لوره راتسبرگ، معاون فدراسیون فوتبال آلمان و مسئول بخش فوتبال زنان در این فدراسیون، به بازی‌های جام جهانی فوتبال زنان ۲۰۱۱ آلمان با خوشبینی زیادی می‌نگرد. او می‌گوید، «من مطمئنم که با این بازی‌ها علاقمندان به فوتبال زنان باز هم بیشتر خواهند شد.»
iran-goftogoo
رویای اریش روته مولر برای تیم ملی فوتبال ایران

اریش روته ‌مولر

اریش روته مولر، مدرس ارشد پیشین آکادمی آموزش مربی‌گری فدراسیون فوتبال آلمان و استاد دانشگاه تربیت بدنی شهر کلن، از روز یکشنبه چهارم ماه ژانویه ۲۰۰۹ فعالیت خود را در تیم ملی فوتبال ایران به عنوان مشاور و دستیار علی دایی آغاز می‌کند.

تدوین برنامه‌های طولانی مدت تمرینی در ادامه دیدارهای مقدماتی ایران در مسیر صعود به به جام جهانی ۲۰۱۰ از مسئولیت‌های ویژه روته مولر به عنوان مشاور و دستیار علی دایی هستند.

اریش روته مولر که نزدیک به ۶۴ سال سن دارد، میان سالهای ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۷ در فدراسیون فوتبال آلمان سمت‌های سرمربی تیم‌های ملی جوانان زیر ۱۷ سال، زیر ۲۰سال و تیم ملی امید ۲۰۰۶ آلمان، کمک مربی تیم‌های ملی آلف و زیر ۲۱ سال آلمان و از نیز ریاست آموزشگاه تعلیم مربی درجه یک را بر عهده داشته است.

وی همچنین سابقه سرمربی‌گری در صحنه فوتبال بوندس‌لیگای آلمان را نیز دارد و بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۳ هدایت تیم‌های باشگاهی اف.ث. کلن و هانزا روستوک را بر عهده داشت.

تماس اریش روته مولر با فوتبال ایران سابقه دراز مدتی دارد. او در پی حضور خود به عنوان مدرس کلاسهای مربیگری رسمی فیفا در ایران با وضعیت فوتبال این کشور آشنا شده است. اریش روته مولر در آستانه سفر به تهران با روزنامه "تاگس شپیگل" پیرامون فعالیت خود در ایران گفتگویی انجام داده که بخش‌هایی از آن را می‌خوانید:

آقای مولر شما هنوز به ایران نرفته‌اید؟

نه. روز سوم ژانویه به ایران پرواز کنم.

نقش شما در تیم ملی ایران چیست؟

من سرمربی تیم ملی ایران نخواهم بود. علی دایی این سمت را برعهده دارد. همچنین صحبت از ریاست مشترک در کادر فنی هم بی‌معناست. من به عنوان مشاور کار خواهم کرد. عملکرد و بیشتر در طراحی برنامه‌های تمرینی بلندمدت خواهد بود.

ایده‌ی رفتن به ایران چطور به ذهن شما رسید؟

من این کشور را بسیار خوب می‌شناسم. چرا که در ایران دوره‌های مختلف مربی‌گری را برگزار کرده‌ام. در ماه جولای یا اوت همین سال علی دایی با من در این مورد که آیا می‌توانم با او همکاری کنم، صحبت کرد. ما گفت‌وگوهای بلند مدتی با یکدیگر داشتیم و از این ایده به هیجان آمدم. بنابراین این صحبت را جدی گرفتیم. از آنجا که قرارداد من با فدراسیون فوتبال آلمان در پایان سال ۲۰۰۸ خاتمه یافت، تا پایان سال در آلمان ماندم.

شرایط فوتبال در ایران چگونه است؟

بهتر از آنچه که خیلی‌ها فکر می‌کنند. لیگ برتر به صورت حرفه‌ای برگزار می‌شود. برای یک بازی حساس ۴۰ یا ۵۰ هزار تماشاگر به ورزشگاه‌ها می‌روند. شور و شوق و هیجان فوق‌العاده است. فوتبال به عنوان ورزش شماره یک کشور محسوب می‌شود. اما بیش از هر چیز از میهمان‌نوازی گرم مردم خوشم می‌آید.

برایمان از این موضوع تعریف کنید.

این موضوع از همان فرودگاه شروع می‌شود. آنجا همیشه خبرنگارانی که می‌خواهند هرگونه جزئیاتی را بدانند، منتظر هستند. دست اندرکاران همه چیز را در چشمانت می‌خوانند. شاید یک ماجرا بتواند این موضوع را به خوبی تشریح کند. یک بار نیمه شب به تهران رسیدم. حوالی ساعت دو یا سه صبح در هتل بودم. با این حال در آ‌نجا یک نفر از فدراسیون منتظر من بود تا تنها کلید اتاقم را به من بدهد. او می‌توانست خیلی راحت این کار را به پذیرش هتل واگذار کند. این چیزی بود که من به او گفتم اما او پاسخ داد که خودش شخصا دوست داشته این کار را انجام دهد.

چه مدت دوست دارید در آنجا بمانید؟

این به موفقیت تیم بستگی دارد. در صورتی که بتوانیم به رقابت‌های جام جهانی ۲۰۱۰ راه پیدا کنیم، تا پایان آن رقابت‌ها در به فعالیتم ادامه خواهم داد.

شانس ایران برای حضور در این رقابت‌ها چه اندازه است؟

ما رقابت‌های مقدماتی را به خوبی شروع کرده‌ایم و به عنوان تیم دوم گروه هنوز از هر امکانی برخورداریم. روز ۱۱ فوریه در تهران برابر کره جنوبی صدرنشین به میدان خواهیم رفت. این بازی یک نبرد شاخصی خواهد بود.

آیا تیم ایران از ستارگان واقعی برخوردار است؟

کافی است تنها به اسامی بازیکنان ایران نگاه کنید. علی کریمی، مهدی مهدوی‌کیا، وحید هاشمیان اینها بازیکنان تراز اولی هستند که در آلمان بازی کرده‌اند یا هنوز به بازی مشغولند. به این بازیکنان دو بازیکن از اوساسونا و یک بازیکن از لیگ برتر انگلیس نیز اضافه می‌شوند. ما با این بازیکنان می‌توانیم در جام جهانی حتی از دور گروهی بالا بیاییم. این برای نخستین بار در تاریخ فوتبال ایران خواهد بود. این هدف رویای من است.

فرید اشرفیان
iran-goftogoo
از گوشه و کنار عالم فوتبال

اولیچ، مهاجم اهل کرواسی هامبورگ
یکی از گلزنان موفق بوندس‌لیگا محسوب می‌شود

لیگ‌های اروپا در استراحت زمستانی به سر می‌برند، اما اردوهای تدارکاتی و دیدارهای آزمایشی مختلفی جریان دارند. از آن گذشته بازار نقل و انتقالات داغ است. یکی از انتقال‌های مهم، پیوستن اولیچ از هامبورگ به بایرن مونیخ است.

تأیید انتقال ایویتسا اولیچ از هامبورگ به بایرن مونیخ

ایویتسا اولیچ، مهاجم ملی پوش کروات باشگاه هامبورگ از آغاز فصل آینده فوتبال بوندس لیگا، به باشگاه صاحبنام بایرن مونیخ خواهد پیوست. اولی هونس، مدیر ورزشی باشگاه بایرن مونیخ آلمان ضمن تأیید این انتقال اظهار داشت که
قرارداد بایرن مونیخ با این بازیکن به مدت سه سال خواهد بود.

بنابرگزارش نشریه آلمانی بیلد، درآمد اولیچ در بایرن مونیخ سالانه بر بیش از ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو بالغ خواهد شد. این در حالی است که باشگاه فعلی او برای تمدید قرارداد رقم ۳ میلیون یورو را پیشنهاد کرده بود. اولیچ در ژانویه ‪۲۰۰۷ از باشگاه زت.اس.کا.آ. مسکو به هامبورگ ملحق شده بود و در فصل گذشته با به ثمر رساندن‪ ۱۴ گل، سهم بزرگی در راهیابی تیم خود به رقابت‌های جام یوفا داشت.

اولیچ در فصل جاری تا کنون در ۲۵ بازی رسمی ۱۲ گل به ثمر رسانده است. درخور توجه آنکه این مهاجم اهل کرواسی در نخستین دیدار خود در نیم فصل دوم بوندس لیگا، روز‪۳۰ ژانویه در ترکیب تیم هامبورگ به مصاف بایرن مونیخ، کارفرمای آتی خود، خواهد رفت.

برپایی اردوی بایرن مونیخ در دوبی

تیم فوتبال بایرن مونیخ اردوی ۱۹ روزه خود را از روز دوم ماه ژانویه در دوبی برپا کرده است. این تیم که در سه سال گذشته همواره در تعطیلات زمستانی به کشور امارات سفر کرده است در چهارچوب این اردو، روز دهم ژانویه در ابوظبی در دیداری تدارکاتی به مصاف تیم الجزیره،صدرنشین کنونی لیگ برتر امارات خواهد رفت .

در این روزها تیم‌های هامبورگ و آ.ث. میلان ایتالیا نیز اردوی زمستانی خود را در دبی آغاز برگزار می‌کنند و دیداری دوستانه نیز در برابر یکدیگر انجام خواهند داد.

بازگشت وحید هاشمیان به تمرینات تیم بوخوم

وحید هاشمیان، ملی‌پوش ایرانی

وحید هاشمیان، مهاجم ملی‌پوش ایرانی باشگاه آلمانی بوخوم از ابتدای سال جدید میلادی مجدادا در تمرینات این تیم حضور یافته است. او قبل از شروع تعطیلات زمستانی، به دلیل انتقاد از مارسل کولر، سرمربی بوخوم از بازی ندادن وی، به مدت دو جلسه از همراهی این تیم محروم و علاوه بر آن به پرداخت جریمه نقدی محکوم شده بود.

مهاجم ایرانی تیم فوتبال بوخوم چندی پیش پیشنهاد پیتر نویرورر، سرمربی سابقش برای پیوستن به تیم دسته دومی دویسبورگ در تعطیلات زمستانی را رد کرد.

بازگشت دوباره برند شنایدر به میادین فوتبال

برند شنایدر، هافبک سرشناس تیم بایرلورکوزن و تیم ملی آلمان پس از پشت سر گذاشتن مصدومیت ۸ ماهه، دوباره پا به توپ شد.

به نوشته مجله ورزشی کیکر آلمان، این بازیکن که از ناحیه ستون فقرات صدمه دیده و مجبور به عمل جراحی شده بود، ‌همزمان با شروع تمرینات آماده سازی بایرلورکوزن در سال نو میلادی،‌ فعالیت ورزشی خود را از سر گرفته است. باشگاه بایر لورکوزن سال گذشته علیرغم بروز مصدومیت شنایدر قرارداد او را تا سال ۲۰۱۰ تمدید کرد.

فرید اشرفیان
iran-goftogoo

غلامحسين پيروانى به دنبال شكست طلسم ۳۶ ساله

مهدی زعیم زاده

روزنامه نگار ورزشی

این مربی 56 ساله در پرورش بازیکنان جوان از مربیان موفق محسوب می شود

آخرين بارى كه فوتبال ايران موفق شد در بازى هاى المپيك شركت كند به المپيك ۱۹۷۶ مونترال بازمی گردد.

البته ايران موفق شد در رقابتهاى مقدماتى المپيك ۱۹۸۰ جواز حضور در آن رقابت ها را كسب كند، اما ايران المپيك مسكو را تحريم كرد و طبيعتا فوتبال ايران هم در المپيك ۱۹۸۰ غايب بود.

با اين حساب اگر فوتبال ايران موفق شود خود را به المپيك ۲۰۱۲ لندن برساند موفق خواهد شد يك طلسم ۳۶ ساله را بشكند.

اين بار براى اينكه عمر غيبت ايران در المپيك ۴۰ ساله نشود مسوولان فدراسيون فوتبال ايران و كميته ملى المپيك ، غلامحسين پيروانى را به عنوان سرمربى تيم اميد ايران برگزيدند و اميدوارند كه اين مربى شيرازى ايران را به المپيك لندن برساند.

انتخاب از ميان نامزدهاى پرشمار
مذاكرات براى انتخاب سرمربى تيم اميد از چند هفته قبل شروع شد و پس از تاكيد فدراسيون فوتبال كميته ملى المپيك هم پذيرفت كه سرمربى تيم اميد يك مربى ايرانى باشد و مربيانى چون محمود ياورى، پرويز مظلومى، غلامحسين مظلومى، حميد استيلى، مجيد جلالى، منصور ابراهيم زاده، محمد خاكپور، بيژن ذوالفقارنسب، حميد درخشان و غلامحسين پيروانى به عنوان نامزدهاى سرمربى گرى تيم اميد معرفى شدند.

در نهايت در روز يكشنبه پانزدهم دى ماه ۱۳۸۷، كميته تيم هاى ملى غلامحسين پيروانى سرمربى تيم مقاومت سپاسى شيراز را به عنوان سرمربى جديد تيم اميد معرفى كرد.

مهدى تاج درباره اينكه چرا از بين نامزدهاى مورد نظر پيروانى به عنوان سرمربى تيم اميد انتخاب شد توضيح داد:" برنامه همه كانديداها براى سرمربى‌گرى تيم اميد بررسى شد كه برنامه پيروانى از همه كاملتر بود و هم مورد تاييد فدراسيون فوتبال و هم كميته ملى المپيك بود."

همچنين اميرحسين پيروانى كه هم اكنون دستيار محمد مايلى كهن درتيم سايپا است، دستيار برادرش در تيم اميد خواهد بود و به گفته مسوولان فدراسيون فوتبال در آينده يك مربى تركيه اى هم به كادر فنى تيم اميد اضافه خواهد شد.

جدايى "شاه غلام" از مقاومت سپاسى
غلامحسين پيروانى از سال ۱۳۸۰ هدايت تيم فجرسپاسى (مقاومت سپاسى كنونى) را برعهده دارد و در تمامى هفت دور گذشته ليگ برتر با اين تيم شيرازى در ليگ شركت كرد.

آقاى پيروانى در ابتداى اين فصل قصد داشت از سپاسى جدا شود تا به ابومسلم خراسان ملحق شود، اما اصرارمردم و مسوولان شيراز باعث شد تا وى دوباره به شيراز برگردد و هدايت سپاسى را بر عهده بگيرد.

بلافاصله پس از انتخاب اين مربى به عنوان سکاندار تيم اميد، باشگاه مقاومت سپاسى با انتشار بيانيه اى اعلام كرد اين مربى را به طور تمام وقت در اختيار تيم اميد قرار خواهد داد و بدين ترتيب آقاى پيروانى ديگر سرمربى سپاسى نخواهد بود و تنها يك شغل آن هم در تيم اميد خواهد داشت.

اين مربى ۵۶ ساله پس از انتخابش به عنوان سرمربى تيم اميد در گفتگو با خبرگزارى مهر گفت :"تمام تلاشم را به خرج مى دهم كه حق هيچ بازيكن مستعدى تضييع نشود و پس از ۳۶ سال تيم اميد را به المپيك ببرم."

او در پاسخ به اين سوال كه آيا ارتباط خاصى كه با عزيز محمدى (‌نايب رئيس دوم فدراسيون و مدير عامل سابق فجر سپاسى)داشته دليل انتخابش به عنوان سرمربى تيم اميد بوده توضيح داد: "تمام كسانيكه اين مسائل را مطرح مى كنند تنها گناه من را مى شويند چون من براى رسيدن به چنين سمتى اصلا اقدام پشت پرده اى انجام ندادم."

آقای پیروانی همچنين دردفاع از دانش مربى گرى خود گفت:"در اين سال ها هر كلاس مربيگرى كه در ايران گذاشتند، در آن شركت كردم. من در اين سال ها در كلاس مربيگرى مردانى همچون ونگلوش، بابى هافتون، روته مولر و دیگران حضور پيدا كردم و حتى مدرك A آسيا را هم دريافت كرده ام، با اين شرايط نمى دانم چرا من را مربى بى علم مى نامند؟"

غلامحسین پیروانی به ویژه در شیراز از مربیان محبوب است
و در آغاز فصل اخیر مردم و مسئولان شهر
شیراز مانع خروج او از باشگاه مقاومت سپاسی شدند

غلامحسين پيروانى که هواداران شیرازی او را "شاه غلام" می خوانند، در تمام دوران بازى اش پيراهن برق شيراز را برتن داشت و تا سال ۱۳۷۱ و تا سن ۴۰ سالگى براى اين تيم بازى كرد.

او پس از حضور در كادر فنى تيم هاى جوانان ايران، برق و فجر شيراز در سال ۱۳۸۰ سرمربى تيم فجر شد.

قهرمانى در جام حذفى در سال ۱۳۸۰ مهم ترين افتخار پيروانى به همراه فجر به عنوان سرمربى بشمار مى رود.

او در سالهاى حضورش در فجر در پرورش بازيكنان جوان كارنامه بسيار خوبى داشت و به گفته مهدى محمد نبى، دبيركل فدراسيون فوتبال، عملكرد موفق آقاى پيروانى در زمينه بازيكن سازى يكى از دلايل اصلى انتخاب وى به عنوان سرمربى تيم اميد بوده است.

طلسمی طولانى
در سالهاى اخير همواره تيم اميد ايران با وجود در اختیار داشتن بازيكنان باتجربه و حتى بازيكنانى كه سابقه حضور در ليگ هاى اروپايى را داشته اند نتوانسته به المپيك راه پيدا كند.

اين تيم درراه رسيدن به المپيك بارسلونا (۱۹۹۲) با مربى گرى حسن حبيبى ناكام ماند و چهار سال بعد هم با همين مربى نتوانست به المپيك ۱۹۹۶ آتلانتا برسد.

ايران در راه رسيدن به المپيك ۲۰۰۰ سيدنى با ايگان كوردس آلمانى ناكام بود، در مقدماتى المپيك ۲۰۰۴ آتن محمد مايلى كهن و پس از آن حسين فركى هدايت ايران را برعهده داشتند كه آنها نیز ناكام ماندند.

سرانجام چهار سال پيش براى صعود به المپيك ۲۰۰۸ پكن، وينكو بگوويچ كروات هدایت تیم را بعهده گرفت که او نیز نتوانست ايران را به آن بازى ها برساند.

اکنون برای شکستن این طلسم ۳۶ ساله نوبت به غلامحسين پيروانى رسیده است؛ آقاى پيروانى تاكيد كرده اسكلت اصلى تيم اميد ايران را بازيكنان تيم ملى جوانانى تشكيل مى دهند كه چند هفته گذشته در عربستان موفق نشدند به جام جهانى جوانان راه پيداكنند.

با این حال او امیدوار است با اين تيم در لندن حاضر باشد.

iran-goftogoo

بکهام برای آث میلان به میدان رفت

دیوید بکهام با پیراهن میلان

در جریان دیدار دوستانه آث میلان و هامبورگ، دیوید بکهام با ارائه نمایشی کم فراز و نشیب اولین بازی خود را برای تیم ایتالیایی انجام داد.

بکهام 33 ساله بطور قرضی از باشگاه آمریکایی لس انجلس گالاکسی به آث میلان پیوسته تا علاوه بر حفظ آمادگی در حین دوران توقف فصل فوتبال در ایالات متحده آمریکا، امکان حضور در تیم ملی انگلستان را نیز داشته باشد.

این ستاره سابق منچستریونایتد و رئال مادرید که در نیمه اول بازی به میدان رفت بسیار سریع در جریان بازی تیم آث میلان درگیر شد و در دقایق اولیه بازی توپ بلندی را برای آندری شوچنکو، مهاجم اوکراینی این تیم به داخل محوطه جریمه هامبورگ فرستاد.

دیوید بکهام که در پایان نیمه اول تعویض شد، درمقطعی دیگر هم موقعیتی را برای الکساندر پاتو فراهم کرد تا دروازه هامبورگ را با شوتی مستقیم هدف قرار دهد.

در این بازی که در دوبی انجام شد، دو تیم در پایان وقت قانونی 1-1 مساوی شدند و آث میلان در نهایت در ضربات پنالتی با نتیجه 4-3 هامبورگ را شکست داد.

رونالدینیو در دقیقه 61 با به ثمر رساندن یک ضربه پنالتی آث میلان را پیش انداخت اما هامبورگ تنها پنج دقیقه بعد توسط کالین بنجامین از فاصله نزدیک دروازه آث میلان را باز کرد.

دیوید بکهام در مورد این بازی به خبرنگاران گفت: "من هنوز بازیکن تیم ملی [انگلستان] هستم. مربی تیم همیشه گفته است تا زمانی که بازی کنم و آماده باشم احتمال اینکه برای شرکت در تیم انتخاب شوم وجود دارد."

"من هیچوقت در لیگ ایتالیا بازی نکرده ام بنابراین برای من بسیار هیجان انگیز خواهد بود."

کارلو آنچلوتی مربی آث میلان نیز درباره عملکرد دیوید بکهام گفت: "من خیلی از او راضی بودم. او پر انرژی بود و بازیکنی باهوش هم هست."

با این حال آقای آنچلوتی افزود: "مسلما الان در بهترین شرایط خودش نیست زیرا دو ماه تمرین نداشته اما با ما هفته خوبی را گذراند و الان شرایط خوبی دارد و می تواند سهم خوبی در تیم ما داشته باشد."

iran-goftogoo
برکناری مدیرعامل پرسپولیس و مشکلات فوتبال ایران • مصاحبه

داریوش مصطفوی

داریوش مصطفوی پس از گذشت تنها هفت ماه فعالیت در سمت مدیرعاملی باشگاه پر طرفدار پرسپولیس تهران از این مقام برکنار شد. او در گفتگو با بخش فارسی دویچه وله از علل این برکناری و مشکلات ریشه دار فوتبال ایران می‌گوید.

داریوش مصطفوی روز دوشنبه پنجم ژانویه پس از گذشت تنها هفت ماه فعالیت در سمت مدیرعاملی باشگاه پر طرفدار پرسپولیس تهران به دستور سازمان تربیت بدنی ایران از این مقام برکنار شد.

او که یکی از چهره های سرشناس فوتبال ایران محسوب میشود و پس از انقلاب دو دفعه نیز ریاست فدراسیون فوتبال ایران را بر عهده داشت، در گفتگو با بخش فارسی دویچه وله از علل برکناری خود و گرفتاری‌ های ریشه دار فوتبال ایران سخن می‌گوید.

دویچه‌وله: آقای مصطفوی چه عللی باعث استعفای شما از سمت مدیرعاملی باشگاه پرطرفدار پرسپولیس تهران شد؟

داریوش مصطفوی: درباره‌ی رفتن من به پرسپولیس باید بگویم ما همیشه با فوتبال بوده‌ایم. من حدود چهل سال است که با فوتبال هستم و سی سال هم هست که در سطح مدیریت فوتبال دارم کار می‌کنم. بعد از این که از فدراسیون فوتبال با آن شکل بردن تیم به جام جهانی ۹۸ آمدم کنار، یک بار هم دبیر موقت شدم که در آنجا هم مشکلاتی برای من درست شد. ولی بهر صورت ماندم، چون علاقه دارم به فوتبال، علاقه دارم به مملکتم و می‌خواهم که این فوتبال جلو برود. ولی دیگر بعد از ۶۴ سال احساس کردم با این هفت ماهی که من در باشگاه پرسپولیس بودم، کارها دارد روز به روز سخت‌‌تر می‌شود و ما نمی‌توانیم خودمان باشیم و نمی‌توانیم کار بکنیم و حتما بهتر از ما هستند که دارند می‌آیند و کار می‌کنند. ولی بهر صورت ما با فوتبال هستیم، علاقمند هستیم و امید هم داریم که فوتبال مملکتم با همه‌ی این گرفتاری‌ها به جلو برود.

دویچه‌وله: در باره‌ی این گرفتاری‌ها و مشکلاتی که الان به آن اشاره کردید، لطفا کمی شفاف‌‌تر توضیح بدهید؟

داریوش مصطفوی: من فکر می‌کنم بعد ازاین همه کار و کوشش، بازیکن تیم ملی بودن، بردن تیم به جام جهانی و بردن تیم در جام ملتهای آسیا و به آن شکل که حق ما را عربها خوردند و سوم شدیم و قهرمان کردن باشگاههای پیروزی و استقلال و پاس در مسابقات آسیایی، همه‌ی اینها، فاکتورهای لازم را برای اینکه آدم بتواند یک باشگاه و نه تنها یک باشگاه، بلکه همه‌ی باشگاهها را اداره بکند دارد. ولی اختلاف سلیقه هم هست. در همه‌ی دنیا هم اختلاف سلیقه هست و ما هم اختلاف سلیقه داریم. ولی اختلاف سلیقه‌ی ما آن جوری نبود که فنی باشد. بهر صورت همان طرفداران کوچک هستند که مانع حرکت ما به سمت جلو می‌شوند و بهر جهت هدایت هم می‌شوند، طرفداری هم می‌شوند و حتا می‌توانم به شما بگویم که تامین هم می‌شوند که آدمهایی مثل ما نتوانند کار کنند و کنار بروند. ما پیش خودمان شرمنده نیستیم. آن چیزی که در چنته داشتم عرضه کردیم. خیلی طاقت آوردم، خیلی فشار روی‌ام بود. ولی به‌خاطر مملکت، به خاطر وجود جوانانی که در مملکت دارند زندگی می‌کنند، به خاطر علاقمندان، به خاطر هواداران همه‌ی مصائب را تحمل کردم، ولی دیگر نشد. امیدوار هستم کسانی که می‌آیند، بتوانند کار بهتری از ما انجام بدهند.

دویچه‌وله: در اینجا اجازه بدهید مقایسه‌ای میان دو تیم پرطرفدار آلمان و ایران، یعنی بایرن‌مونیخ و پرسپولیس، بکنیم. تیم بایرن‌مونیخ هم شروع ضعیفی در این فصل فوتبال بوندس لیگا داشت و مانند پرسپولیس مدافع عنوان قهرمانی جام باشگاههای کشور بود. این شروع ضعیف بایرن‌مونیخ موجب بوجود آمدن موج شدید انتقادات طرفداران و کارشناسان شد. اما تیم بایرن‌مونیخ در طول هفته‌های پایانی نیم فصل رفت به حالت انسجامی‌اش مجددا بازگشت. در این مقایسه شما چه فرق‌های مشهودی را با پرسپولیس می‌بیند و چه نکات مشابهی را هم در این میان پیدا می‌کنید؟

داریوش مصطفوی: سیستم مدیریت در کشورهای اروپایی برای فوتبال با توجه به قدمت‌شان، با سیستم مدیریت در مملکت ما خیلی فرق دارد. باشگاههایی مثل بایرن‌مونیخ را فوتبالیست‌های قدیمی، پیشکسوتان قدیمی و تحصیلکردگان فوتبال قدیمی اداره می‌کنند و می‌چرخانند. اینها، مثل فرانتس بکن‌باور و یا بازیکنانی که در گذشته بودند و الان هیئت رییسه باشگاه بایرن‌مونیخ هستند، همه یکی هستند. همه ید واحدی هستند. اگر ۵ نفر باشند، هر ۵ نفرشان یکجور فکر می‌کنند، چون فوتبالی هستند. ولی در باشگاههای مملکت ما این طور نیست. سیستم مدیریت یک باشگاه با سیستم مدیریت باشگاههای دیگر فرق می‌کند. سیستم‌های مدیریت دو سیستم متفاوت است. سیستم مدیریتی که در داخل مملکت ما باشگاهها را اداره می‌کند، از نظر فوتبالی سیستم مدیریت قوی نیست. ممکن است سیاسیون بیایند و کارها را بگیرند و کار بکنند. ولی در آن هیئت رییسه که من بودم، نمی‌توانم به شما بگویم که افراد فوتبالی قوی‌ای بودند. شما می‌دانید که برای اینکه فوتبال مملکت جلو بره و پیشرفت کنه، باید برای باشگاهی مثل پرسپولیس چیزی حدود ۲۰ میلیارد تومان در سال هزینه بشود. بخصوص که باشگاه پیروزی هم امسال می‌خواهد در مسابقات جام باشگاههای آسیا بازی بکند. اما بهر صورت ما موفق بودیم. بجز این دو بازی آخر ملوان و ذوب آهن که من کمتر وقت کردم با بچه‌ها و مربیان و بچه‌های کادر فنی جلسه بگذارم، بچه‌ها بسیار ضعیف ظاهر شدند و این دو بازی که با ملوان و پیروزی کرد در حد تیم پرسپولیس نبود، باقی بازیها را من مسئولیت‌اش را قبول می‌کنم و بسیار قوی ظاهر شدیم. بهرجهت مسئله‌ی داوری و سلیقه هم هست. داوران ما اشتباه می‌کنند، ولی خلاف نمی‌کنند. در مملکتی که ۱۸ تیم دارد و همه بودجه‌هایش را بجز ملوان و ابومسلم و استقلال اهواز، همگی آنها هم، ۱۵تا، ۱۶تا، ۱۴تا تیم، از نظر مالی از ما قوی‌تر هستند، ما بسیار خوب کار کردیم و از تاریخ دوم تیرماه سال گذشته تا دیروز که من مشغول به کار بودم، چیزی حدود شش ماه و خرده‌ای من بسیار راضی هستم. منتها شما می‌دانید که فوتبال یک جریان سیال است. امروز را می‌طلبد. نخوانده آدم نمی‌تواند استاد دانشگاه بشود. این گله را من از فدراسیون فوتبال هم دارم که جوانهایی مثل پیروانی، قلعه‌نویی یا افرادی مثل اینها را به کشورهای خارج نمی‌فرستد، به دور‌ه‌های مربی‌گری طولانی‌ مدت نمی‌فرستد و آن چیزی که را مربیان ما می‌دانند، از خودشان می‌دانند. از علمی‌ست که از تلویزیون می‌گیرند، از مطالعه‌ی کتابهایشان می‌گیرند. در تیم‌های بزرگی مثل بایرن‌مونیخ حضور نیافته‌اند، در کنار مربیان بزرگ نبوده‌اند. بهر صورت همین که می‌بینید، نتیجه‌ی خون دل خوردنها، زحمات و کوشش‌های آدمهایی مثل من و امثال من است. اگر ما هم نباشیم ممکن است همین فوتبالی هم که شما دارید درباره‌اش صحبت می‌کنید، این هم وجود نداشته باشد.

دویچه‌وله: یکی از عملکردهای شما که در دوران فعالیت‌تان مورد انتقاد قرار گرفت، آوردن مجدد افشین قطبی با یک رقم نجومی و رکوردی به سمت سرمربی‌گری پرسپولیس بود. در این مورد چه چیزی می‌توانید بگویید؟

داریوش مصطفوی: ما قطبی را در دو شخصیت، در دو وجه می‌توانیم مطالعه بکنیم. آن قطبی که در سال گذشته به مملکت ما آمد، زحمتی بود که آقای کاشانی کشیدند و ایشان را آوردند. قطبی را در آن زمان کسی نمی‌شناخت و می‌دانید که مربی که گمنام باشد و تیم‌اش را قهرمان نکرده باشد، یک هزینه برمی‌دارد و وقتی که آمد توی این مملکت و معروف شد، قراردادش چیز دیگری خواهد بود. کل پولی که به آقای قطبی دادیم چیزی حدود ۷۰۰ میلیون تومان بود که شما می‌دانید از این ۷۰۰ میلیون تومان، یعنی چیزی حدود ۷۰۰ هزار دلار و این پول، نه هزینه‌ی نجومی هست، نه قرارداد بزرگ است. اکثر مربیان ما در داخل مملکت هم همین حدود هزینه‌ها را دارند. بنابراین، این ساخت و پرداخت روزنامه‌هایی‌ست که دوست نداشتند داریوش مصطفوی و قطبی در این ماجرا ثابت باقی‌ بمانند. این طورنبود. قطبی هم آدمی بود، انسان شریفی بود. طاقت نیاورد. خیلی جاها تو کارشان گذاشتند و ایشان رفتند. رفتند دیگر، دلش می‌خواست برود و رفت. ما هم اصراری به ماندن ایشان نکردیم. ولی این که می‌گویند رقم‌های نجومی وسنگین، این طور نیست. بخدا این طور نیست. من داخل این مملکت هستم و می‌توانم با اسناد هزینه، با شما صحبت کنم. ما که در هیچ جای این مملکت نه پارتی داریم و نه دوستانی که بتوانند از ما دفاع بکنند. آن چه هست امروز، یک حمله‌ی سنگینی بود که به قطبی و من وارد شد و تا حدودی هم موفق شدند و بهر صورت بایست در آینده دید که چقدر موفقیت در این امر نصیب کسانی بوده که به ما حمله کردند.

دویچه‌وله: یکی دیگر از موارد انتقاد از شما این بود که خیلی‌ها مانند فرشاد پیوس، ملی‌پوش پیشین فوتبال ایران گفته بودند چه طور می‌تواند یک شخص استقلالی و تاجی آبی‌‌پوش مانند داریوش مصطفوی در سمت مدیرعاملی رقیب دیرینه، یعنی پرسپولیس، انجام وظیفه بکند!

داریوش مصطفوی: من جواب این بچه‌ها را نمی‌توانم بدهم. شما می‌دانید که ما مدیر ملی هستیم. وقتی من رییس فدراسیون بودم بیست باشگاه مثل پرسپولیس زیردست من بوده و من با آنها کار می‌کردم و تعامل داشتم. او هم شاید از این می‌دید که ما در باشگاه پیروزی می‌توانیم یک سرمربی و یک مربی داشته باشیم. اگر این همه پیشکسوتهای پیروزی بخواهند همه‌شان سرمربی و مربی باشند و همه‌شان پیروزی باشند، این جریان امروز بوجود می‌آید. به نظر من این انتقاد بسیار خوب است، ولی یکبار. اگر هر روز ما روزنامه‌ها را بازکنیم و این حرفها باشد، دیگر انتقاد نیست و غرض‌ورزی است. و من حاضر نیستم جواب کسی را بدهم، چون شأن و شخصیت من بالاتر از این حرفهاست که جواب کسانی را بدهم که درکی صحیح از مسئله‌ی فوتبال ندارند یا با غرض‌ورزی این حرفها را می‌زنند. یک مقدار مسئله شخصی می‌شود. بنابراین ضمن رعایت کامل و با احترام کامل به گفته‌های ایشان، من دلم می‌خواهد شما در تهران به نظرات مردمی که فوتبال را دوست دارند و فوتبالی هستند و علاقمند به باشگاه پیروزی هستند مراجعه بکنید. وگرنه امروز من می‌توانم یک روزنامه باز کنم و نظرشما را درباره‌ی هر کسی بگیرم و اگر مورد نظر خودم بود، مورد نظر شخص سردبیر و مسئول روزنامه بود چاپ کنم. شما این را اطمینان داشته باشید که هر کسی این حرفها را زده، روزی پشیمان خواهد شد و آن روز دیگر دیر است.

دویچه‌وله: پرسش آخر ما آقای مصطفوی. آیا شما خودتان تصور می‌کنید که یک روزی فرا برسد که فوتبال کشور ایران از بیماری کمرشکن حاشیه‌گرایی نجات پیدا کند؟

داریوش مصطفوی: فوتبال در همه دنیا حاشیه‌های مخصوص خودش را دارد. در آفریقا، در آمریکای جنوبی، در اروپا و در آسیا حاشیه‌های مخصوص خودش را دارد و این حرفها امکان دارد در بیشتر کشورهای آسیایی هم جریان داشته باشد. ولی من امیدوارم که فوتبال مملکت ما با مدیریت ثابت، مدیریت پایدار به مقامهای بزرگی در دنیا دست پیدا کند. یک روز به آقای هاشمی‌طبا که رئیس سازمان تربیت بدنی و معاون رییس جمهور بودند، وقتی به من گفت شما رییس فدراسیون هستید، من ازایشان خواهش کردم که شما دو سال در کار من دخالت نکند. تیم را من به جام جهانی می‌برم و ایشان پذیرفت و تیم ما به جام جهانی ۹۸ رفت. و امروز هم می‌شود. امیدوارم که مسئولین بلندپایه‌ی مملکت ما به این فکر برسند که با کمک‌های مالی خودشان به فوتبال و عدم دخالت افراد سیاسی در داخل فوتبال، اجازه بدهند فوتبالی‌ها درایت خودشان را به ثبوت برسانند.

iran-goftogoo

چین مغلوب ایران شد

ایران جهت کسب آمادگی برای رویارویی با سنگاپور با چین مسابقه داد

تيم ملى فوتبال ايران در ديدارى تداركاتى ۳-۱ تيم چين را شكست داد.

تيم هاى ايران و چين به فاصله سه هفته پس از تورنمنت عمان، بار ديگر در مسابقه اى دوستانه به مصاف هم رفتند.

۲۱ روز پيش، تيم ملى فوتبال ايران با پيروزى ۲-۰ برابر چين در عمان به مقام سوم آن تورنمنت رسيده بود.

اين بار دو تيم در ورزشگاه آزادى رو در روى يكديگر قرار گرفتند.

در اين ديدار اريش روته‌ مولر، مشاور آلمانى على دايى براى اولين بار در كنار او روى نيمكت تيم ايران نشست. دايى در اين مسابقه بازيكنان لژيونر را در اختيار نداشت.

در نيمه اول، تيم ايران توانست دو بار دروازه چين را باز كند؛ در دقيقه ۲۰ آرش برهانى روى كرنر ارسالى از سمت راست با ضربه سر گلزنى كرد و ۷ دقيقه بعد كريم باقرى، ضربه اى ايستگاهى در پشت محوطه جريمه را با شوتى محكم به گل تبديل كرد.

باقرى در دقيقه ۳۷ به دليل مصدوميت از زمين خارج شد و محمد نورى به جاى او به ميدان آمد.

با خروج باقرى، حسين كعبى بازوبند كاپيتانى تيم ايران را بر بازو بست.

در دقيقه ۶۵ نيمه دوم، هونگ بوون موفق شد از بين دو مدافع تيم ايران در درون محوطه جريمه دروازه را باز كند.

در دقيقه ۷۱ به دليل خطا روى غلامرضا رضايى، ضربه پنالتى به سود ايران اعلام شد، مازيار زارع پنالتى را به گل تبديل كرد تا ايران باز هم با اختلاف دو گل تيم چين را شكست دهد.

بازيكنان تيم ايران در اين ديدار سيد مهدى رحمتى، هادى عقيلى، سيد جلال حسينى، حسن اشجارى(ستار زارع)، حسين كعبى(ميثم بائو)، مازيار زارع، كريم باقرى(محمد نورى)، مجيد غلام نژاد(خسرو حيدرى)، محمدرضا خلعتبرى(احسان حاج صفى)، غلامرضا رضايى و آرش برهانى(سيدمهدى سيدصالحى) بودند.

تيم ملى فوتبال ايران در چارچوب مسابقات انتخابى جام ملت هاى آسياى ۲۰۱۱، روز چهارشنبه ۲۵ دى (۱۴ ژانويه) در ورزشگاه آزادى ميزبان تيم سنگاپور خواهد بود و پس از آن در روز ۹ بهمن (۲۸ ژانويه) به ديدار تايلند مى رود.

ايران در اين مرحله با تيم هاى سنگاپور، تايلند و اردن هم گروه است.

اما حساس ترين بازى تيم ايران روز ۲۳ بهمن (۱۱ فوريه) برابر كره جنوبى در مرحله نهايى مسابقات مقدماتى جام جهانى ۲۰۱۰ خواهد بود.

ايران در دور پايانى رقابت هاى انتخابى جام جهانى، در گروه دوم با تيم هاى عربستان سعودى، كره جنوبى، كره شمالى و امارات هم گروه است و با پنج امتياز در رده دوم گروه B آسيا جاى دارد. در اين گروه كره جنوبى با ۷ امتياز در صدر است.

دو تن از اعضاى كادر فنى تيم كره جنوبى با سفر به تهران، تيم ايران را در ديدار دوستانه برابر چين زير نظر گرفتند.

iran-goftogoo
جام جهانی شمشیربازی در جزیره کیش • مصاحبه با دبیر فدراسیون شمشیربازی ایران

جزیره کیش، میزبان رقابت‌های جام جهانی شمشیربازی در اسلحه اپه و سابر (عکس از آرشیو)

مسابقات جام جهانی شمشیربازی در اسلحه "اپه" و "سابر"، روزهای ۲۱ و ۲۲ دی در کیش برگزار می‌شوند. دبیر فدراسیون شمشیربازی ایران، درباره این تورنومنت و نیز علل عدم شرکت تیم‌های آلمان و آمریکا در این دوره از رقابت‌ها گفته است.

جزیره کیش در سال‌های پیشین نیز رقابت‌های جام جهانی شمشیربازی را میزبانی کرده است. در این دیدارها شمشیربازان تیم‌های مطرحی هم‌چون آمریکا و آلمان هم حضور داشتند. پیکارهای سال جاری با حضور تیم‌های ملی ۱۲ کشور جهان برگزار می‌شوند.

دویچه‌وله: آقای پورسلمان جزیره‌ی کیش بار دیگر میزبان رقابتهای جهانی شمشیربازی است. مسابقات روزهای شنبه و یکشنبه، دهم و یازدهم ژانویه، برگزار خواهند شد. لطفا قبل از آغاز این رقابتها از وضعیت کلی و همچنین تیم‌های شرکت‌کننده برای ما بگویید.

پورسلمان همان طور که می‌دانید مسابقات جام جهانی شمشیربازی در رده‌ی کلاس «A» به صورت ثابت بر تقویم فدراسیون جهانی شمشیربازی به ثبت رسیده است که اولین مسابقه‌ی فجر در اسلحه اپه و سابر در ایران عزیز برگزار می‌شود و همچنین به میزبانی جزیره‌ی زیبای کیش. دوازده کشور اعلام آمادگی کردند برای حضور در این مسابقات و کشورهای صاحب نامی هستند، اسامی صاحب نامی دیده می‌شود. اجازه می‌خواهم که اسم کشورها را معرفی بکنم: از اروپا اسلونی، هلند، مجارستان، ایتالیا و اسپانیا حضور خواهند یافت. استرالیا، گرجستان، آذربایجان و ارمنستان کشورهای دیگری هستند که اعلام آمادگی کرده‌‌اند. و همچنین بیست و چهار نفر در هر دو اسلحه از بچه‌های ملی‌پوش ما از برترین رده‌بندی کشور در این مسابقات حضور پیدا خواهند کرد.

این مسابقات برای چندمین بار پی‌درپی است که در جزیره‌ی کیش برگزار می‌شود؟ لطفا از تاریخچه‌ی برگزاری این رقابتها و این سنتی که در جهان شمشیربازی در رابطه با پیکارهای جزیره‌ی کیش بوجود آمده است نیز توضیحاتی بدهید.

باید بگویم که با توجه به میزبانی خوب ایرانی‌ها، چون ما مشهور هستیم به میزبان خوب، فدراسیون جهانی صحه گذاشته است بر وضعیت و کیفیت برگزاری و همچنین تعداد کشورهایی که شرکت می‌کنند. این دهمین دوره است که ما با این کیفیت در ایران برگزار می‌کنیم. سومین دوره‌ی جام جزیره‌ی زیبای کیش است که این جام در تقویم فدراسیون جهانی به ثبت رسیده و هرساله ما ده و یازده ژانویه مسابقات در دو اسلحه اپه و سابر، در جزیره‌ی زیبای کیش برگزار می‌کنیم.

در بازی‌های شمشیربازی جزیره‌ی کیش در سالهای گذشته تیم‌های ملی آلمان و آمریکا نیز حضور داشتند. این بار چرا این دو تیم نیستند؟

باید بگویم که سالهای گذشته با توجه به نزدیک بودن مسابقات المپیک، کشورهایی که شما نام بردید، مثل آمریکا، آلمان و حتا فرانسه و روسیه، در جمع کردن امتیاز که امتیاز ایران هم جزو امتیازات خوب بود به ایران عزیز می‌آمدند. ولی با توجه به این که ما ابتدایی ترین مسابقات فصل هستیم، تعدادی کشورها مسابقات را در زون‌های خاص خودشان انتخاب می‌کنند و امتیازها را در زون‌های خودشان جمع‌آوری می‌کنند و بعضی از کشورها هم مثل پرتغال و مجارستان کشور ایران را انتخاب کردند. لذا با توجه به این که سال اولش شروع فصل المپیک ۲۰۱۲ لندن است، کشورها چندان تمایلی به مسافرتهای دور ندارند و سعی می‌کنند امتیازات مورد نیازشان را در اطراف خودشان جمع آوری بکنند که این امر مستثنی نبوده است. قاعدتا ما هرچه به المپیک لندن نزدیک بشویم، کشورهای صاحب‌نامی چون آلمان و آمریکا به ایران خواهند آمد و در جمع‌آوری امتیازات در مسابقات ما شرکت خواهند کرد. همانطور که گفتید به هر حال آلمان هم جزو کشورهایی هست که در المپیک پکن که من به عنوان داور هم آنجا حضور داشتم مدالهای بسیار ارزشمندی گرفت و یکی از کشورهای صاحب نام در عرصه‌ی شمشیربازی است.

آقای پورسلمان در گفت‌وگویی که ما سال گذشته باهم داشتیم شما به این امید اشاره کرده بودید که حداقل یک شمشیرباز ایرانی نیز به بازی‌های المپیک پکن صعود بکند. اما متاسفانه این مسئله رخ نداد. علت چه بود؟

در خصوص المپیک دقیقا حرف شما درست است. من قول داده بودم که یکی از شمشیربازهای ما در المپیک حضور داشته باشد. ولی با توجه به تغییر مدیریتی که در سطح فدراسیون اتفاق افتاد، برنامه‌هایی که ما پیش‌بینی کرده بودیم تقریبا برای ایتالیا و استرونی نتوانستیم تیم اسلحه اپه‌مان را اعزام بکنیم و امتیازی آنجا کسب بکنیم. ما این دو مسابقه را از دست دادیم، امتیازات لازم را نتوانستیم به دست بیاوریم و از المپیک بازماندیم و در انتخابات قاره‌یی هم بچه‌های ما به هر حال به قرعه‌های بدی خوردند. پیش‌بینی من این بود که در رده‌بندی به صورت مستقیم صعود بکنیم و برنامه ‌جامعی را برای شمشیربازی ایران طراحی کنیم برای چهارسال آینده. با نگاه مدیریتی جدیدی که اتفاق افتاده در سطح فدراسیون شمشیربازی ایران، نگاه ویژه‌ای که کمیته‌ی ملی المپیک به ما دارد به عنوان ورزش مدال‌آور، انشااله بتوانیم برنامه‌هایمان را به منصه ظهور برسانیم. ما از مربیان خارجی خوبی استفاده کردیم، با ترکیب آنها با مربیان داخلی، همین چند وقت پیش تیم جوانان ما توانست که به دو سه مدال ارزشمند جوانان و نوجوانان در سطح آسیا دست پیدا کند که انتخابات آسیا هم در کره جنوبی بود که اگر بتوانیم برنامه‌هایمان را اجرا بکنیم برای المپیک لندن، من به شما قول می‌دهم که تیم شمشیربازی ایران هم انشااله حضور خواهد داشت.

وضعیت فعالیت شمشیربازان زن ایرانی و حضورشان در پیکارهای بین‌المللی در حال حاضر چه‌طور است؟

باید بگویم که خب ما از چهارسال گذشته روی این قضیه برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کردیم. معاونت بانوان شمشیربازان ایران هم خوب عمل کرده در این شش، هفت ماه گذشته. ما در مسابقات قهرمانی آسیای کره جنوبی هم بانوان‌مان را اعزام کردیم. انشااله برنامه‌های تدارکاتی خوبی را داریم. با توجه به این که مجوزهای لازم را برای حضور بانوان محجبه‌ی ایرانی در صحنه‌های بین‌المللی داریم، این پیش‌بینی را می‌کنیم که انشااله در بازیهای گوانجو بتوانیم که بانوان‌مان را به سطح مدال‌آوری برسانیم. برنامه‌های خوب و منسجمی را برای‌شان پیش‌بینی کرده‌ایم. این نوید را به جامعه ورزشی بانوان می‌دهم که ورزش شمشیربازی در خدمت بانوان با توجه به حضور بین‌المللی‌شان، آینده‌ی روشنی را پیش خودشان دارند.

شما به مسئله و مشکل حساس حجاب اشاره کردید. این مسئله باعث حذف اجرایی کارته‌کای ایران خانم، هلن سپاسی، در رقابت‌های جهانی توکیو شد. آیا شما مطمئن هستید که بانوان در رقابت‌های بین‌المللی شمشیربازی برخلاف کاراته بتوانند از حجاب استفاده کنند؟

باید به شما بگویم که در اجلاس فدراسیون بین‌المللی شمشیربازی ما این را به طور خیلی ظریف جا انداختیم که ما چهل و شش کشور مسلمان هستیم که به هر حال دارای شمشیربازی هم هستند و حذف حجاب یعنی حذف تعداد بالایی از کشورهای اسلامی. ما این مجوز را گرفتیم. شمشیربازی را می‌شود گفت یکی از پوشیده‌ترین و امن‌ترین ورزشهاست. یک ورزش زیبا و کلاسیک است که مجوز لازم را برای حضور بانوان، در سطح بین‌المللی داریم. هم‌اکنون غیر از ما ایرانی‌ها بانوان محجبه مصری و قطری هم من بارها حضورشان را در سطح مسابقات بین‌المللی دیده‌ام و قضاوت کردم و خوشبختانه این امر سبب می‌شود که بتوانند بانوان محجبه‌ی ایرانی هم در سطح بین‌المللی مبارزه بکنند. برنامه‌ی ما رسیدن به سطح موفقیت و مدال‌آوری است که انشاالله در بازیهای آسیایی گوانجو ۲۰۱۰ که ما المپیک آسیایی را خواهیم داشت در چین، بانوان ما بتوانند به موفقیت کامل دست پیدا کنند.
iran-goftogoo
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران برابر چین • مصاحبه

پرویز زاهدی (راست)

تیم ملی فوتبال ایران عصر جمعه (۲۰ دی) در یک بازی تدارکاتی به برتری ۳ بر یک در مقابل تیم ملی چین دست یافت. سردبیر ورزشی روزنامه ایران در زمنیه جزئیات و دست‌آوردهای این بازی با بخش فارسی دویچه وله گفت‌وگو کرده است.

آرش برهانی، کریم باقری و مازیار زارع از روی نقطه پنالتی، زنندگان گل‌های ایران به تیم ملی فوتبال چین بودند. این گل‌ها در دقایق ۲۰، ۲۶ و ۷۱ در حضور تنها ۵ هزار تماشاگر در استادیوم آزادی تهران به ثمر رسیدند. تنها گل تیم چین در دقیقه ۶۵ وارد دروازه ایران شد.

در این دیدار، اریش روته مولر، مربی آلمانی تیم ملی فوتبال ایران، برای نخستین بار در کنار سرمربی علی دایی بر روی نیمکت تیم ملی ایران قرار گرفت. این دیدار به‌عنوان آزمونی جدی برای ملی‌پوشان ایران پیش از رویارویی برابر سنگاپور در روز ۲۶ دی است که در چارچوب بازی‌های مقدماتی جام ملت‌های آسیا برگزار خواهد شد. تیم ملی فوتبال ایران روز ۲۳ بهمن نیز در ادامه پیکارهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی، برابر کره جنوبی به میدان خواهد رفت.

پرویز زاهدی، سردبیر ورزشی روزنامه ایران، در مورد بازی ایران و چین می‌گوید:

دویچه‌وله: آقای زاهدی بازی ایران مقابل چین را کلا چه‌طور دیدید؟

زاهدی: چینی‌ها هرگز مقابل تیم کشور ما نتوانستند قدرتی باشند که تهدید کنند فوتبال ما را، حتا در زمان‌هایی که کاملا خودشان را آماده کرده بودند و می‌خواستند که مثلا در بازی‌های المپیک یا جام جهانی حضور داشته باشند و خیلی خوب در آن‌جا نمایشی بدهند. به همین علت حتا چندی پیش هم که در تورنمنت عمان با ایران بازی کردند، در همان‌جا هم دوـ هیچ باختند. یعنی تیم ایران خیلی آسان و راحت غلبه کرد بر این تیم و به نظر من آنها چیزی نداشتند، در حالی که ما هم نقطه ضعف‌های زیادی داشتیم.

لطفا این نقطه‌ضعف‌هایی را که اشاره کردید، شفافتر توضیح بدهید.

ما سه گل زدیم که هر سه‌ی این‌ها گل‌های ایستگاهی بودند. درست است که از ضربه‌های ایستگاهی آزاد یا غیرمستقیم می‌شود نتیجه گرفت و این هم جزو فوتبال است. ولی وقتی ما می‌آییم در سه ضربه‌ی ایستگاهی، یکی از نقطه پنالتی که گل سوممان بود، یکی از روی یک ضربه‌ی کورنر که در واقع با ضربه‌ی سر برهانی گل شد و اشتباه فاحش دروازه‌بان آنها و یک گل هم شوت از راه دور توسط آقای کریم باقری. من عقیده‌ام این است که این‌ها هم گل هستند، تیمی را هم برنده می‌کنند، ولی امتیازات مثبتی که باید یک تیم داشته باشد این است که بتواند گل‌ها را حساب‌شده و با حسابگری‌های لازم و با آن بازی ترکیبی خودش به نتیجه برساند. اگر تیمی بتواند این کار را بکند، معمولا این تیم همیشه قادر است قدرتش را بروز بدهد و این‌طور نخواهد بود که گاهی اوقات در فراز باشد و گاهی اوقات در نشیب. به همین علت نقطه ضعف‌های ما در این بازی‌ها فعلا چنین است که آن هماهنگی لازم را ندارد. یکی از علت‌هایش این است که ما این تیم‌ها را می‌رویم در بازی‌های دوستانه مقابل حریفان قرار می‌دهیم. و بعد بلافاصله در بازی‌های رسمی‌مان ناچاریم که چهارـ پنج بازیکن حداقل لژیونر خودمان را که خارج از ایران هستند به این‌ها اضافه کنیم. و همیشه یک ناهماهنگی خیلی بزرگ هست به دلیل این‌که این بازیکنان خارج از ایران با سبک و سیاق بعضی از مربیان بازی می‌کنند و در ایران شاید ما با آن سبک و سیاق بازی نکنیم و حالا که می‌خواهند باهم بازی کنند اغلب آن ناهماهنگی را دارند. یعنی حرکاتی می‌کنند که مثلا فرض کنید برای یک حرکت توپ رو به جلو یا اصطلاح "تو در" یا "یک-دو" می‌بینیم که مثلا بیشتر در آفساید قرار می‌گیرند. چرا؟ چون آن بازیکنی که باید توپ را سریع پاسخ بدهد، این پاسخ را نمی‌دهد و این تاخیر موجب می‌شود طرف در آفساید قرار بگیرد. یا مثلا جاگیری‌هایی بکنند در گوشه‌ها یا ارسال‌هایی بکنند از گوشه‌ها، ولی جلو دروازه کسی نباشد برای دریافت یا دخالت این توپ‌ها. به هر حال من عقیده‌ام این است که ما باید با آمدن روتر مولر که آلمانی است و مدرس است، شاید بالاخره فوت و فن‌هایی از فوتبال را بتواند به تیم ما تلقین یا القاء کند و این موجب بشود تیم ما از این حالت تا حدی سرگردانی نجات پیدا کند.

حالا انتظارات کوتاه‌مدت و درازمدت شما از حضور اریش روتر مولر آلمانی در کادر فنی تیم ملی فوتبال ایران چه هست؟

من فکر می‌کنم که به هر حال بی‌تاثیر نخواهد بود، چون به هر حال تمرین کسی که در فوتبال آلمان رشد کرده برای بازیکنان ایرانی که کم و بیش با فوتبال آلمان هم از طریق تلویزیون و از طریق رویارویی در مسابقات جهانی و غیره و این‌ها می‌شناسد، من فکر می‌کنم که موثر خواهد بود. اما ببینید، این تیم ما، با همین تیم آقای مولر فقط توانسته است روز چهارشنبه و پنج‌شنبه با آنها باشد، نه یک هفته. چون آن مراسم تاسوا و عاشورا و غیره و این‌ها اجازه نمی‌داد که این‌ها بتوانند خیلی با این افراد باشند. و حالا از روز چهارشنبه این‌ها با این تیم قرار گرفته‌اند و روز پنجشنبه و جمعه هم بازی کردند. خواه‌ناخواه من فکر می‌کنم هنوز نمی‌توانند تاثیر داشته باشند. البته می‌تواند آقای مولر در این هفته برای رویارویی با سنگاپور که روز چهارشنبه بازی خواهند داشت و آن بازی رسمی است و در مقدماتی جام ملت‌های آسیاست، در آن‌جا بتواند کمی تغییرات به‌وجود بیاورد. البته من به شما بگویم، تیم ما از افرادی تشکیل شده است، درست است که جوان‌اند، ولی نقاط مثبت خیلی زیادی دارند که با قرارگرفتن آدم‌هایی مثل نکونام، که به نظر من خیلی موثر است در این تیم، و آقای شجاعی و آقای معدنچی و احتمالا هاشمیان که من هاشمیان را بعید می‌دانم، من انتظار دارم که تیم را به یک بازی فکورانه و تاکتیکی، حالا متناسب با آن استعدادهای خود بازیکنان ما، به سمت جلو ببرد و حداقل من وقتی به عنوان یک ناظر، تیم خودمان را می‌بینم، من احساس کنم که چه فکری دارند و چه کار می‌کنند. چون می‌دانید فوتبال به هیچ‌وجه چیز پنهان ندارد، شما هرچه هست می‌بینید.

آیا این انتظار را هم دارید که با پیوستن روتر مولر به کادر فنی تیم ملی برنامه‌ریزی برگزاری دیدارهای دوستانه و تدارکاتی برای تیم ملی ایران در مقایسه با چند سال اخیر راحت‌تر و منظم‌تر بتواند انجام بگیرد؟

فکر کنم همان اندازه که آقای دایی یک شهرت بین‌المللی دارند و دوستانی دارند و این ساده می‌کند دیدارهایی را که ما لازم داریم، چنان‌چه شما دیدید در اسپانیا "گالسیا" انجام شد. یا مثلا بازی‌های مختلفی بود که حتا ایران نرفت به آن‌ها، یعنی فرصت‌اش را نداشت یا نتوانست برود، اما فکر می‌کنم با آمدن آقای مولر خیلی بهتر خواهد شد. این نیرو دو برابر خواهد شد، این قدرت دو برابر خواهد شد برای این که تیم‌های مناسب‌تری را برای این دیدارهای دوستانه انتخاب بکنند.
iran-goftogoo

اندی موری بریتانیا را امیدوار کرد

اندی موری در سال 2009 دو بار راجر فدرر و یک بار رافائل نادال را شکست داده است

اندی موری با تکرار قهرمانی در مسابقات تنیس آزاد قطر به یکی از امیدهای اصلی پیروزی در اولین گرند اسلم سال، مسابقات تنیس آزاد استرالیا بدل شد.

تنیس باز شماره چهار جهان که هفته گذشته در ابوظبی و در مسابقات "کاپیتالیا" با پیروزی بر رافائل نادال و راجر فدرر قهرمان شد، در فینال تورنمنت دوحه هم اندی رادیک تنیس باز شماره هشت جهان را در دو ست پیاپی (6-4، 6-2) مغلوب کرد تا به داغ ترین تنیس باز هفته های اول سال 2009 بدل شود.

این تنیس باز بریتانیایی در نیمه نهایی مسابقات قطر هم برای پنجمین بار در شش رویارویی اخیر خود با فدرر، تنیس باز شماره دو جهان را مغلوب کرده بود.

اندی موری که با قهرمانی در قطر 138 هزار دلار بعنوان جایزه دریافت کرد، اکنون چشم به جایزه ای حدودا 10 برابر بیشتر دوخته است.

این تنیس باز در شرایطی وارد مسابقات تنیس آزاد استرالیا می شود که برگزار کنندگان این مسابقه، با وجود بحران مالی جهانی، تصمیم به افزایش 12.3 درصدی جوایز این تورنمنت کرده اند و میزان جایزه نفر اول را به 1.42 میلیون دلار رسانده اند.

نایب قهرمان این تورنمنت هم بیش از 706 هزار دلار جایزه دریافت خواهد کرد.

اندی موری که با قهرمانی در تورنمنت قطر نهمین عنوان قهرمانی در تورنمنت های انجمن حرفه ای های تنیس (ATP) را به دست آور، سال گذشته در دور اول مسابقات آزاد استرالیا مقابل ژو ویلفرید سونگا، تنیس باز فرانسوی که آن زمان ورزشکاری چندان شناخته شده نبود، شکست خورد؛ با این حال سونگا با رسیدن به فینال این گرند اسلم به یکی از چهره های مطرح تنیس در سال 2008 بدل شد.

موری پس از قهرمانی در تورنمنت قطر گفت: "احساس خوبی درباره شرکت در تورنمنت استرالیا دارم اما بعد از اتفاقی که سال قبل در آنجا رخ داد نمی خواهم بیش از اندازه روی احتمال موفقیت خودم حساب باز کنم."

او اذعان کرد که: "من یکی از بهترین بازیکنان هستم اما نمی دانم که امید دار اصلی قهرمانی در استرالیا باشم یا نه. راجر، رافا و نواک (جاکوویچ) که سال قبل قهرمان شد همگی در این گرند اسلم حضور دارند."

آیا موری به انتظار 73 ساله بریتانیا برای رسیدن به یک عنوان قهرمانی گرند اسلم مردان پایان خواهد داد؟

با این وجود این تنیس باز 21 ساله با قاطعیت اندی رادیک را شکست داد.

هرچند پس از آسیب دیدگی از ناحیه کمر در جریان مسابقه نیمه نهایی تورنمنت قطر با راجر فدرر نگرانی هایی از وضعیت سلامتی اندی موری در فینال وجود داشت، با این حال در فینال اثری از این آسیب دیدگی دیده نشد و او در ظرف تنها 70 دقیقه حریف نامدار خود را با دست خالی روانه خانه کرد.

عملکرد موری در تورنمنت قطر به اندازه ای غالب بود که هیچ کدام از حریفان او نتوانستند در گیم هایی که او سرویس می زد برنده شوند و سرویس او را بشکنند.

برای بریتانیایی ها که از سال 1936 و پس از قهرمانی فرد پری در مسابقات ویمبلدون وتنیس آزاد آمریکا، هیچکدام از تنیس بازان مرد این کشور نتوانسته اند در یک گرند اسلم قهرمان شوند، اندی موری بزرگترین امید زنده کردن خاطرات 73 سال پیش محسوب می شود.

مسابقات تنیس آزاد استرالیا در سال 2009 از روز 19 ژانویه آغاز می گردد.

iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">"ژنرال " فوتبال آلمان ۶۰ ساله شد </H2> هیتسفلد در سال‌های ۱۹۹۷ و ۲۰۰۱ دو به عنوان قهرمانی باشگا‌ه‌های اروپا دست یافت <H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">اوتمار هیتسفلد، یکی از موفق‌ترین مربیان جهان فوتبال، روز ۱۲ ژانویه، شصتمین سالگرد تولدش را جشن می‌گیرد. او که به "ژنرال" شهرت دارد، در ۲۵ سال فعالیت مربی‌گری خود، ۲۵ عنوان قهرمانی با باشگاه‌های مختلف کسب کرده است.</H4>

اوتمار هیتسفلد از معدود مربیان فوتبال است که دست کم در سطح باشگاهی، به تمام عنوان‌های ممکن دست یافته. او که فارغ التحصیل رشته ریاضیات و ورزش است، در روز ۱۲ ژانویه سال ۱۹۴۹ در شهر لوراخ، واقع در منطقه مرزی آلمان و سوئیس به دنیا آمد.

هیتسفلد که پس از جام ملت‌های اروپا در سال ۲۰۰۸، سکان هدایت تیم ملی سوئیس را برعهده گرفته، در گذشته نیز هم به عنوان مهاجم و هم به عنوان مربی در سوئیس فعالیت داشته و این کشور را حتی وطن دوم خود می‌داند.

اوتمار هیتسلفد، بزرگترین موفقیت‌های خود به عنوان بازیکن را در بین سال‌های ۱۹۷۲ و ۱۹۷۵ در باشگاه سوئیس اف ث بال جشن گرفت، از جمله دوبار عنوان قهرمانی باشگا‌ه‌های این کشور و یک بار نیز عنوان قهرمانی جام حذفی سوئیس.

۲۵عنوان در ۲۵ سال

اوتمار هیتسفلد در سال ۱۹۸۳، بلافاصله بعد از پایان فعالیت حرفه‌ای خود به عنوان بازیکن، پا به صحنه مربی‌گری گذاشت و مدتی نگذشت که توانست در لیگ سوئیس کسب شهرت کند.

نام هتسفلد با بایرن مونیخ پیوند خوردهاو در بین سال‌های ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۱، پنج عنوان برای باشگاه سوئیسی" گراس‌هوپر زوریخ " به ارمغان آورد. هتیستفلد بعد از این موفقیت‌های چشمگیر به صندلی سرمربی‌گری بوروسیا دورتموند تکیه زد و فصل تازه و درخشانی را در وطن خود، آلمان، آغاز کرد.

این مربی ۶۰ ساله در سال‌های ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶ دو بار پیاپی با دورتموند قهرمان بوندس‌لیگا شد و یک سال بعد نیز با پیروزی بر یوونتوس تورین در فینال جام قهرمانان باشگاه‌های اروپا به نخستین عنوان مهم خود در سطح بین‌المللی دست یافت.

نام هیتسفلد اما بیش از همه به باشگاه پرآوازه بایرن مونیخ پیوند خورده که او در آنجا مجموعا به مدت ۹ سال، سرمربی بوده است: یک بار در بین سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۴ و یک بار نیز در سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸.

هیتسلفد به همراه بایرن مونیخ، پنج بار به عنوان قهرمانی بوندس‌لیگا دست یافت و سه بار عنوان جام حذفی آلمان را از آن خود کرد. موفق‌ترین سال برای او اما سال ۲۰۰۱ بود که او به همراه بایرن مونیخ نه تنها قهرمان آلمان شد و جام قهرمانان باشگاه‌های اروپا را به دست آورد، بلکه قهرمان باشگاه‌های جهان نیز شد.

اوتمار هیتسفلد که امیدوار است که با تیم ملی فوتبال سوئیس به دور پایانی جام جهانی ۲۰۱۰ در آفریقای جنوبی راه یابد، دو بار نیز (۱۹۹۷ و ۲۰۰۱) به عنوان بهترین مربی فوتبال جهان برگزیده شد.

iran-goftogoo

رونالدو و مارتا بهترین بازیکنان فوتبال جهان

این دو ستاره در ال 2008 در آسمان فوتبال درخشیدند

فیفا، فدراسیون حهانی فوتبال، کریستیانو رونالدو را به عنوان بهترین بازیکن سال 2008 برگزید.

این بازیکن خط میانی تیم ملی پرتغال و باشگاه منچستریونایتد اولین بازیکن شاغل در لیگ برتر انگلستان است که به چنین افتخاری نائل می شود.

رونالدو که 23 سال سن دارد از میان جمع بازیکنان شاخصی همچون کاکا (آث میلان)، فرناندو تورس (لیورپول) و لیونل مسی و چابی ارناندز (بارسلونا) برای دریافت جایزه بهترین بازیکن سال انتخاب شد.

او پس از دریافت جایزه گفت: "این نقطه بسیار مهمی در عمر حرفه ای من است و من می خواهم این جایزه را به خانواده، دوستان و همکارانم تقدیم کنم."

42 گلی که رونالدو در فصل قبل رقابتهای لیگ برتر انگلستان به ثمر رساند نقشی عمده در قهرمانی منچستریونایتد در لیگ برتر بریتانیا و لیگ قهرمانان اروپا ایفاء کرد.

این بازیکن پرتغالی که در ماه اکتبر سال 2008از سوی فدراسیون بین المللی انجمن های بازیکنان حرفه ای فوتبال (FIFPro) جایزه بهترین بازیکن سال این فدراسیون، و در دسامبر جایزه معتبر "توپ طلا" را دریافت کرد بطور ویژه قدردانی خود را از سر آلکس فرگوسن، مربی منچستریونایتد ابراز کرد.

او گفت: "مرب همیشه نقش مهمی ایفاء می کند. من و باشگاهم فصلی عالی را پشت سر گذاشتیم و این مربی برای من اهمیت زیادی دارد چون از او بسیار یاد گرفتم."

"تجربه سالیان دراز او از اهمیت ویژه ای برخوردار است و داشتن چنین مربی یک امتیاز خاص محسوب می شود."

رای گیری برای انتخاب بهترین بازیکن سال فیفا در میان مربیان و کاپیتان های تیم های ملی 155 کشور جهان برگزار شد که بر اساس نتایج آن لیونل مسی در مکان دوم و تورس، کاکا و چابی (بهترین بازیکن جام ملتهای اروپا در سال 2008) در مکان های بعدی قرار گرفتند.

رونالدو همچنین پس از لوئیس فیگو (در سال 2001) دومین بازیکن پرتغالی است که جایزه بهترین بازیکن سال فیفا را دریافت می کند.

در فوتبال زنان هم مارتا، ستاره فوتبال برزیل برای سومین سال پیاپی بعنوان بهترین بازیکن سال انتخاب شد.

این بازیکن 22 ساله پس از دریافت جایزه گفت:"این جایزه دستاورد بزرگی برای من است و این بازی لحظات بسیاری از زندگی من را لبریز از شور و شادی کرده است."

iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">کرستیانو رونالدو، بهترین فوتبالیست جهان در سال ۲۰۰۸ </H2>
کریستیانو رونالدو، بهترین فوتبالیست اروپا و جهان در سال ۲۰۰۸ <H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، کریستیانو رونالدو، مهاجم پرتغالی منچستر یونایتد را به عنوان فوتبالیست برتر سال ۲۰۰۸ برگزید. در قسمت فوتبال زنان، مارتا از برزیل برای سومین بار پیاپی موفق شد به این عنوان دست یابد.</H4>

همانگونه که انتظار می‌رفت، کریستیانو رونالدو، مهاجم تکنیکی و جوان تیم ملی فوتبال پرتغال و باشگاه صاحبنام منچستر یونایتد از سوی فیفا به عنوان بهترین فوتبالیست سال ۲۰۰۸ برگزیده شد. او با کسب ۹۳۵ امتیاز گوی سبقت را از لیونل مسی از آرژانتین ربود که ۶۷۸ امتیاز را از آن خود کرد.

فرناندو تورس از اسپانیا (۲۰۳ امتیاز)، کاکا از برزیل (۱۸۳ امتیاز) و شاوی از اسپانیا (۱۵۵ امتیاز) در رده‌های سوم تا پنجم قرار گرفتند. تنها فوتبالیست آلمانی که در رده‌بندی فیفا جای گرفت، میشائل بالاک، کاپیتان تیم ملی فوتبال آلمان و هافبک چلسی لندن بود که با کسب ۲۷ امتیاز رده چهاردهم را به خود اختصاص داد.

کریستیانو رونالدوی ۲۳ ساله، در سال ۲۰۰۸ توپ طلایی اروپا را نیز ربوده و به عنوان بهترین فوتبالیست اروپا برگزیده شده بود. رونالدو که در فصل گذشته لیگ برتر انگلیس ۴۲ گل برای منچستر یونایتد به ثمر رساند، پس از اوزه‌بیو (۱۹۶۵) و فیگو (۲۰۰۰) دومین فوتبالیست اهل پرتغال محسوب می‌شود که توانست، بهترین فوتبالیست اروپا شود.

سومین موفقیت پیاپی برای مارتای برزیلی

در قسمت فوتبال زنان، مارتا، مهاجم تیم ملی فوتبال برزیل با کسب ۱۰۰۲ امتیاز، برای سومین بار پیاپی به عنوان بهترین فوتبالیست زن جهان برگزیده شد. مارتا جایزه خود را در مراسم فیفا، از دست فرانتس بکن‌باوئر، قیصر فوتبال آلمان دریافت کرد.

مارتا، مهاجم تیم ملی فوتبال برزیلمارتا با توجه به این موفقیت با برگیت پرینتس، ستاره تیم ملی فوتبال آلمان همگام شده است. پرینتس در سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵، عنوان بهترین فوتبالیست جهان را از آن خود کرده بود. در رده‌بندی سال ۲۰۰۸، برگیت پرینتس با ۳۲۸ امتیاز در مقام دوم جای گرفت.

جایزه ویژه فدراسیون فوتبال جهان، فیفا، به فدراسیون فوتبال فلسطین تعلق یافت. فیفا، دلیل این انتخاب را، تلاش‌های فدراسیون فوتبال فلسطین برای رونق این ورزش جهانی در کرانه باختری رود اردن اعلام کرد. فیفا، جایزه اخلاق (Fair Play) در سال ۲۰۰۸ را به فدراسیون‌های فوتبال ارمنستان و ترکیه اهدا کرد.

در سال ۱۹۹۱ بود که فیفا برای نخستین بار، به طور رسمی بهترین فوتبالیست جهان را انتخاب کرد. در آن سال، این جایزه نصیب لوتار ماتئوس، ستاره بزرگ تیم ملی فوتبال آلمان شده بود. این جایزه در عرصه فوتبال زنان از سال ۲۰۰۱ اهدا می‌شود.

iran-goftogoo

پيروزى پر گل ايران برابر سنگاپور

ایران پنج روز قبل جهت کسب آمادگی برای رویارویی با سنگاپور چین را شکست داد

تيم ملى فوتبال ايران در مرحله مقدماتى جام ملت هاى آسيا، با ۶ گل سنگاپور را شكست داد.

تيم ايران در نخستين بازى خود در چارچوب مسابقات انتخابى جام ملت هاى آسياى ۲۰۱۱، مقابل تيم سنگاپور در ورزشگاه آزادى به يك پيروزى پر گل قابل پيش بينى رسيد.

تيم سنگاپور در رتبه يكصد و سى و دوم جهان و هجدهم آسيا قرار دارد. اين تيم با هدايت رادويكو آوراموويچ، سرمربى صربستانى و به خدمت گرفتن پنج بازيكن انگليسى، نيجريه اى و صرب براى صعود به جام ملت هاى آسيا تلاش مى كند.

تيم ايران در اين ديدار لژيونرهاى خود را در اختيار نداشت و با بازيكنان منتخب ليگ برتر به مصاف سنگاپور رفت.

بازى در نيمه اول كند و كسل كننده بود. تيم ايران نمايش قابل قبولى نداشت و سنگاپور هم كاملا تدافعى بازى كرد.

در دقيقه ۴۰، اسماعيل بن يونس، بازيكن تيم سنگاپور به دليل تكل خشن روى محمدرضا خلعتبرى از زمين بازى اخراج شد.

تنها گل ايران را در اين نيمه، مجيد غلام‌نژاد در دقيقه ۴۲ روى سانتر آرش برهانى با شوتى محكم به ثمر رساند.

در نيمه دوم تيم ايران كاملا متفاوت بود و توانست در يك بازى يكطرفه ۵ بار دروازه حريف را باز كند.

در ابتداى اين نيمه كريم باقرى روى يك حركت تركيبى از داخل محوطه جريمه دروازه را گشود و پنجاهمين گل ملى خود را ثبت كرد.

پس از آن در دقيقه ۵۵ غلامرضا رضایی روى پاس موثر برهانى گلزنى كرد.

در دقيقه ۸۰ هم ضربه محكم مازيار زارع از پشت محوطه جريمه تبديل به گل شد.

در اين نيمه محمد نورى به جاى باقرى به ميدان آمد و در دقايق ۸۳ و ۸۴ روى ارسال هاى مناسب رضاىى دو بار موفق به گلزنى شد تا ايران اين بازى را با پيروزى قاطعانه ۶-۰ به پايان برد.

با تعويض باقرى و حسين كعبى، بازوبند كاپيتانى تيم ايران در نيمه دوم به سيدمهدى رحمتى رسيد.

در اين مسابقه سيدمهدى رحمتى، سيد‌جلال حسينى، هادى عقيلى، حسين كعبى (سيدمهدى سيدصالحى)، حسن اشجارى، مازيار زارع، كريم باقرى (محمد نورى)، مجيد غلام‌نژاد (ستار زارع)، محمدرضا خلعتبرى، آرش برهانى و غلامرضا رضایی براى تيم ايران بازى كردند.

تيم ايران در دور مقدماتى جام ملت هاى آسياى ۲۰۱۱، در گروه پنجم با سنگاپور، تايلند و اردن همگروه است و روز ۹ بهمن (۲۸ ژانويه) به مصاف تايلند مى رود.

مسابقات انتخابى جام ملت هاى آسيا در ۵ گروه چهار تيمى برگزار مى شود و از هر گروه دو تيم به مرحله نهايى صعود خواهند كرد.

۵ تيم نيز مستقيما در دور پايانى حاضر خواهند بود؛ قطر كه ميزبان رقابت ها است، عراق، عربستان سعودى و كره جنوبى بعنوان سه تيم برتر اين مسابقات در سال ۲۰۰۷ و تيم هند كه قهرمان چلنج كاپ آسيا در سال ۲۰۰۸ بوده است.

تيم ملى فوتبال ايران همچنين در مرحله نهايى مسابقات انتخابى جام جهانى ۲۰۱۰، روز ۲۳ بهمن (۱۱ فوريه) در ديدارى حساس ميزبان كره جنوبى خواهد بود.

ايران در دور پايانى رقابت هاى انتخابى جام جهانى، در گروه دوم با تيم هاى عربستان سعودى، كره جنوبى، كره شمالى و امارات هم گروه است و با پنج امتياز در رده دوم گروه B آسيا جاى دارد. در اين گروه كره جنوبى با ۷ امتياز در صدر است.

iran-goftogoo

دست‌ و دل‌بازی منچستر سیتی برای خریدن کاکا

[i]
[/i] <H4 class=detailContentTeasertext>باشگاه انگلیسی منچستر سیتی حاضر است برای به خدمت درآوردن کاکا، ستاره برزیلی میلان، ۱۲۰ میلیون یورو به حساب این باشگاه ایتالیایی واریز کند. میزان درآمد کاکا در صورت پیوستن به منچسترسیتی، بالغ بر ۱۵ میلیون یورو خواهد شد.</H4>

احتمال پیوستن کاکا، ملی‌پوش برزیلی باشگاه صاحب‌نام آ.ث.میلان به منچستر سیتی، روز به روز بیشتر می‌شود. اگر چه این ستاره بزریلی هنوز هم تمایل چندانی به رفتن از میلان ندارد، اما پیشنهاد ۱۲۰میلیون یورویی انگلیسی‌ها برای به خدمت درآوردن کاکا، پایداری مسئولان آ.ث.میلان را به شدت سست کرده است.

خبرگزاری ورزشی آلمان به نقل از رسانه‌های برزیلی گزارش داده‌اند که سرپرستان آ.ث.میلان در نشستی داخلی تصمیم به قبول پیشنهاد منچستر سیتی گرفته‌اند. کاکا در صورت پیوستن به این باشگاه انگلیسی، قراردادی پنج ساله امضا کرده و در طول این پنج سال نیز ۷۵ میلیون یورو (سالانه ۱۵ میلیون یورو) دریافت خواهد کرد.

کاکا که تا کنون مسئله ترک میلان به قصد منچستر سیتی را با قاطعیت رده کرده بود، ظاهرا با این پیشنهاد نجومی نرم‌تر شده است. دیئگو کوچو، سخنگوی کاکا، ضمن اشاره به امکان انتقال این ستاره برزیلی تصریح کرده است: «اگر منچستر سیتی در تلاش انجام پروژه‌ای مهم باشد و قصد داشته باشد که با خریدن ستارگان دیگر به صف باشگاه‌های پرقدرت جهان بپیوندد، ما بلافاصله وارد مذاکره خواهیم شد.»

به گفته‌ی کوچو، کاکا می‌خواهد در لیگ قهرمانان باشگاه‌های اروپا، در میدان حضور داشته باشد و بار دیگر بر سکوی بهترین فوتبالیست جهان تکیه زند.» کاکا از سوی فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، به‌عنوان بهترین بازیکن جهان در سال ۲۰۰۷ برگزیده شده بود و حال جای خود را به کریستیانو رونالدو، ستاره پرتغالی منچستر یونایتد داده است.

البته کاکا خود ترجیح می‌دهد که همچنان در لباس آ.ث.میلان به میدان برود. این ستاره ۲۶ ساله گفته است: «من خود دوست دارم که پا به پای میلان و در پیراهن این باشگاه پیر شوم، اما خب، همه چیز ممکن است. اگر میلان قصد داشته باشد که من را به باشگاهی دیگر منتقل کند، باید سر میز بنشینیم و مذاکره کنیم.»

قرارداد کاکا با باشگاه آ.ث.میلان تا سال ۲۰۱۳ میلادی معتبر است و اگر انتقال او به منچستر سیتی تحقق یابد، این هافبک برزیلی، گران‌ترین بازیکن خواهد بود و رکورد زینه‌دین زیدان را که یوونتوس را به مقصد رئال مادرید ترک کرده بود، خواهد شکست. مادریدی‌ها در سال ۲۰۰۱ در ازای ۷۶ میلیون یورو، زیدان را به خدمت خود درآورده بودند.

iran-goftogoo

پرسپوليس با پنالتى فولاد را برد

پرسپولیس در شرایطی به میدان رفت که آینده کادر مربی گری آن مشخص نیست

در هفته بيست و دوم ليگ برتر فوتبال ايران، پرسپوليس در ورزشگاه آزادى فولاد خوزستان را با يك گل شكست داد. ذوب آهن اصفهان نيز با تساوى بدون گل مقابل صبا باترى در قم، با يك امتياز و يك بازى بيشتر بالاتر از استقلال در صدر جدول قرار گرفت.

دو شكست پى در پى پرسپوليس برابر ملوان و ذوب آهن در هفته هاى گذشته تغييرات مديريتى را در اين تيم همراه داشت. با رفتن داريوش مصطفوى، عباس انصارى فرد پس از ۶ سال دوباره مدير عامل قرمزها شد و دوران مديريتش را با پيروزى برابر فولاد آغاز كرد.

با آمدن انصارى فرد صحبت هايى مبنى بر حضور يك سرمربى خارجى در اين تيم عنوان شده و بسيارى معتقد بودند بازى مقابل فولاد خوزستان آخرين فرصت افشين پيروانى بعنوان سرمربى پرسپوليس خواهد بود.

در شرایطی که برخی منابع غیر رسمی از نزدیک شدن به توافق میان باشگاه پرسپولیس و لوکا بوناچیچ برای هدایت این تیم خبر داده بودند، انصارى فرد هم در اين مورد گفته بود: "مطمئن باشيد هر تغييرى در كادر فنى صورت گيرد در جهت تقويت آن خواهد بود."

پرسپوليس پيش از اين بازى با ۳۳ امتياز تيم چهارم جدول بود.

فولاد خوزستان در بازى رفت ۳-۲ پرسپوليس را با افشين قطبى شكست داده بود. اما اين تيم در چند هفته اخير شرايط مساعدى نداشت. آخرين ديدارش را ۳-۰ به ملوان واگذار كرده بود و با ۲۸ امتياز در رده هشتم جاى داشت.

مجيد جلالى، سرمربى فولاد پيش از بازى گفته بود: "گرچه پرسپوليس را در اهواز شكست داديم، بدون غرور وارد ميدان مى شويم. با قدرت بازى خواهيم كرد و به دنبال سه امتياز مسابقه هستيم."

گزارش بازى
با این حال بر خلاف خواسته قلبی مجید جلالی، در نيمه اول پرسپوليس برترى نسبى داشت، که در دقيقه ۲۶ این برتری بر روی تابلوی ورزشگاه نیز ثبت شد؛ به دليل خطا روى على كريمى در محوطه جريمه، ضربه پنالتى براى پرسپولیس اعلام شد و مازيار زارع پنالتى را گل كرد.

اما در دقيقه ۴۲ خطای ابراهيم توره بر روى دروازه بان فولاد، به دريافت كارت زرد دوم از سوی او و اخراج این بازیکن منجر شد تا پرسپوليس، نگران از نیمه دوم، بازى را ۱۰ نفره ادامه دهد.

فولاد در نيمه دوم بازى را در اختيار گرفت. اما هر چند بازيكنان اين تيم حملات زيادى روى دروازه حريف تدارك ديدند، در مقابل قرمزها به دفاع در زمين خود پرداختند.

با این حال پرسپوليس در ۲۰ دقيقه پايانى با تعويض هايى كه انجام داد تا حدودى از لاك دفاعى بيرون آمد و كوشيد روى ضد حملات به گل هاى بيشترى دست يابد.

اما تلاش هيچ يك از دو تيم ثمرى نداشت و پرسپوليس كه بيش از يك نيمه را ۱۰ نفره بازى كرده بود با همان تك گل نيمه اول بازى را به سود خود پايان داد.

قرمزپوشان با پيروزى در اين ديدار مى توانند به ماندن در كورس قهرمانى اميدوار باشند.

پرسپوليس با كسب سه امتياز اين بازى، با ۳۶ امتياز و به دليل تفاضل گل كمتر نسبت به سپاهان در رده چهارم باقى ماند.

فولاد خوزستان هم يك پله در جدول پايين آمد و در رتبه نهم جاى گرفت.

آمار بازى
پرسپوليس تهران
موقعيت خطرناك- ۴
كرنر- ۴
آفسايد- ۴
كارت زرد- ۲
كارت قرمز- ۱

فولاد خوزستان
موقعيت خطرناك- ۳
كرنر- ۶
آفسايد- ۰
كارت زرد- ۳
كارت قرمز- ۰

ديگر بازى حساس اين روز را ذوب آهن اصفهان و صبا باترى قم، دو تيم دوم و سوم جدول برگزار كردند كه با تساوى بدون گل خاتمه يافت.

ذوب آهن با كسب اين يك امتياز در زمين حريف، با ۴۱ امتياز و يك بازى بيشتر بالاتر از استقلال ۴۰ امتيازى در صدر ايستاد.

صبا باترى هم با ۳۵ امتياز و دو پله سقوط در رتبه پنجم قرار گرفت.

در ساير ديدارهاى هفته بيست و دوم نتايج زير به دست آمد:

ابومسلم مشهد ۱- پيكان قزوين ۰
سپاهان اصفهان ۲- سايپا كرج ۰
راه آهن شهررى ۲- پاس همدان ۱
استقلال اهواز ۱- پيام خراسان ۰
مس كرمان ۱- ملوان بندرانزلى ۰
داماش گيلان ۱- مقاومت سپاسى شيراز ۱

در بازى باقيمانده از اين هفته، شنبه ۲۷ دى (۱۷ ژانويه) استقلال تهران در شيراز ميهمان تيم برق خواهد بود.

iran-goftogoo

رئیس رئال مادرید استعفا کرد

رامون کالدرون در بیش از دو سال
اخیر ریاست باشگاه رئال مادرید را بعهده داشت

رامون کالدرون رئیس باشگاه رئال مادرید در پی بروز یک رسوایی از سمت خود استعفا کرد.

آقای کالدرون که 57 سال سن دارد و وکیل دعاوی است، در سال 2006 به این سمت انتخاب شد و پس از مطرح شدن اتهام هایی درباره اعمال نفوذ در جریان یک رای گیری حساس مجمع عمومی این باشگاه سمت خود را ترک کرد.

این رای گیری که درواقع یک رای اعتماد برای آقای کالدرون محسوب می شد در ماه دسامبر برگزار شده بود و آقای کالدرون در جریان آن بودجه پیشنهادی خود را به رای گذاشت.

اما روزنامه اسپانیایی مارکا در روز سه شنبه گذشته مدعی شد بودجه آتی باشگاه تنها به این دلیل تصویب شده که مدیران آقای کالدرون افراد غیر عضور را به رای گیری مجمع عمومی راه داده اند و از ورود 200 عضو آن جلوگیری کرده اند.

در شرایطی که برخی در مجمع 1215 نفری باشگاه رئال مادرید خواستار کناره گیری رامون کالدرون شده بودند بودجه پیشنهادی او با اختلاف تنها 47 رای تصویب شد.

آقای کالدرون اتهام های مطرح شده را رد کرد، هر چند پس از مطرح شدن اتهام ها دو نفر از دستیاران خود را از کار برکنار کرده بود.

او در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت "بر خلاف نظر اعضاء مجمع" تصمیم به کناره گیری کرده و تاکید نمود: "من اشتباه کردم اما تقلب، هرگز."

"من سمتم را با دستانی پاک، وجدانی آسوده، دارایی های بسیار کمتر و وضعیت بدتر سلامتی ترک می کنم "

به این ترتیب ویسنته بلودا، معاون او به هجدهمین رئیس باشگاه رئال مادرید بدل شد و تا انتخابات بعدی ریاست باشگاه که در پایان فصل جاری برگزار می شود، در این سمت خواهد ماند.

در طی مدتی که رامون کالدرون ریاست این باشگاه شناخته شده را بر عهده داشت رئال مادرید دو بار قهرمان لا لیگا شد اما رامون کالدرون فابیو کاپلو و برند شوستر، دو مربی عامل کسب این دو قهرمانی را از کار برکنار کرد.

آقای کالدرون همچنین به دلیل نحوه تلاش برای جذب کریستیانو رونالدو، هافبک سرشناس تیم منچستر یوناید که بعنوان بهترین بازیکن سال 2008 در جهان انتخاب شده نیز مورد انتقاد قرار گرفته بود.

iran-goftogoo

استقلال صدرنشین ماند

تفاضل گل استقلال به 26 رسید

در آخرين بازى هفته بيست و دوم ليگ برتر، استقلال تهران با پيروزى ۴-۱ مقابل تيم برق در شيراز، صدر جدول را از ذوب آهن اصفهان پس گرفت.

استقلال با اين پيروزى پرگل برابر برق شيراز، براى اولين بار توانست در تعداد بازى برابر با ذوب آهن، با اختلاف امتياز در صدر قرار گيرد.

بدنبال تساوى ذوب آهن و صباى قم در اين هفته، آبى ها موقتا صدرنشينى را از دست داده بودند و اين برد آن ها را با ۲ امتياز بيشتر، بالاتر از رقيب سرسخت اصفهانى قرار داد و همچنين اختلاف امتياز اين تيم را با مدعيانى چون سپاهان و پرسپوليس به ۷ رساند.

با ۴ گلى كه استقلال در اين ديدار زد، تفاضل گل اين تيم به عدد قابل توجه ۲۶ رسيد.

امير قلعه نويى درباره بازى مقابل برق گفته بود: "بايد شرايط جدول را فراموش كنيم و كمترين اشتباه و بيشترين تمركز را داشته باشيم."

در آن سو، برق شيراز پس از شروع موفق ابتداى فصل و ۵ هفته صدرنشينى، شرايط خوبى ندارد. اين تيم در ۱۲ بازى آخر خود پيروزى نداشت و با اين شكست هم با ۲۲ امتياز ر رتبه شانزدهم و در خطر سقوط باقى ماند.

گزارش بازى
بازى در شرايطى آغاز شد كه دو تيم به دليل زمين نامساعد، بازى هوايى و مستقيم را در دستور كار داشتند.

استقلال پس از آن كه دو فرصت مناسب را از دست داد، در دقيقه ۲۸ روى ارسال سياوش اكبرپور و ضربه حسين كاظمى پيش افتاد.

دقيقه ۴۳، خطا روى مهاجم تيم برق در محوطه جريمه منجر به اعلام ضربه پنالتى شد. ستار زارع، كاپيتان برق پنالتى را گل كرد تا دو تيم با تساوى به رختكن روند.

آبى ها نيمه دوم را توفانى آغاز كردند و ۳ بار در دقايق ۴۶، ۵۴ و ۵۷ موفق به گلزنى شدند:

ابتدا ضربه كاشته فابيو جانواريو از پشت محوطه جريمه در گوشه دروازه جاى گرفت. پس از آن كاظمى توپ برگشتى دروازه بان را به گل تبديل كرد و سرانجام اكبرپور روى يك حركت تيمى و بدنبال سه پاس عرضى، با شوتى محكم دروازه برق را براى چهارمين بار گشود.

برق شيراز براى جبران گل هاى خورده تلاش كرد و حملات زيادى تدارك ديد، اما با هماهنگى و دوندگى بازيكنان استقلال نتيجه اى نداشت و مسابقه ۴-۱ به سود قلعه نويى و شاگردانش تمام شد.

آمار بازى
استقلال تهران
موقعيت خطرناك- ۲
كرنر- ۱
آفسايد- ۲
كارت زرد- ۳

برق شيراز
موقعيت خطرناك- ۳
كرنر- ۶
آفسايد- ۰
كارت زرد- ۱

در پايان هفته بيست و دوم ليگ برترفوتبال ايران، استقلال تهران با ۴۳ امتياز، ذوب آهن اصفهان با ۴۱ امتياز، سپاهان اصفهان و پرسپوليس با ۳۶ امتياز در رده هاى اول تا چهارم قرار دارند و تيم هاى برق شيراز، داماش گيلان و پيام مشهد نيز قعرنشين هستند.

iran-goftogoo
من‌یو در دقیقه ۹۰ به صدر رسید

برباتوف پاسخ منتقدان را با زدن گل هایی حساس برای منچستریونایتد داده است

گل دقیقه 90 دیمیتار برباتوف منچستریونایتد را برای اولین بار در فصل جاری لیگ برتر انگلستان به صدر رساند.

منچستریونایتد مدافع عنوان قهرمانی این لیگ که در ابتدای فصل عملکردی نامناسب و پرفراز و نشیب داشت، با شکست دادن چلسی در هفته بیستم و ویگان در هفته بیست و یکم در آستانه تکرار روزهای خوش گذشته قرار گرفته بود.

اما در زمین بولتون که هر هفت بازی خود مقابل پنج تیم برتر لیگ در فصل جاری را باخته بود، هر چند یونایتد بازی را با غلبه بر میزبان آغازکرد اما 89 دقیقه با مانعی بزرگ مواجه بود: یوسی یاسکلاینن دروازه بان بولتون و تیم ملی فنلاند.

او در نیمه اول دو ضربه آزاد ماهرانه کریستیانو رونالدو را دفع کرد و یک بار هم مقابل شوت از راه دور اندرسون ایستاد، با این حال بیشتر منچستریونایتد بود که در حملات جدی دچار لغزش می شد.

گرچه رونالدو در ضربات آزاد خطرناک بود اما در ارسال پاس های آخر مصمم نشان نمی داد و کارلوس ته‌وز هم که بجای وین رونی مصدوم در زمین حضور داشت در کنترل توپ در موقعیت های گل زنی ناموفق بود.

از سوی دیگر بولتون با تکیه بر بازی های ایستگاهی و ارسال های بلند منچستریونایتد را راحت نگذاشت و اولین حضور آریزا ماکوکولا، بازیکن جدید و قرضی بولتون که از برخوردهای فیزیکی اجتناب نمی کند، باعث شد یونایتد در بازی های هوایی غالب نباشد.

17 دقیقه مانده به پایان بازی سر الکس فرگوسن تجربه را جایگزین نیروی جوانی کرد؛ او رایان گیگز را برای پانصد و پنجاهمین بار در لیگ برتر به بازی فراخواند و پال اسکولز را همراه او به میدان فرستاد.

این تغییر جانی تازه به یونایتد داد که ابتدا با ضربه سر ته‌وز و سپس با ضربه آزاد دیگری از رونالدو (و واکنشی دیگر از یاسکلاینن) بولتون را تهدید کرد.

با این حال در دقیقه آخر بازی دو مدافع بولتون از ته‌وز غافل شدند تا این مهاجم آرژانتینی با ارسال توپی بلند به مقابل دروازه بولتون دیمیتار برباتوف را صاحب توپ کند.

ضربه سر برباتوف دروازه بولتون را باز کرد تا هر چند منچستریونایتد تنها دهمین گل خود در یازده بازی خارج از خانه در فصل جاری را به ثمر رسانده باشد، اما بردی راکسب کند که این تیم را در رکوردی متعلق چلسی شریک سازد.

چلسی در فصل 2004-2005 موفق شد در 10 بازی پیاپی دروازه خود را بسته نگه دارد و رکوردی تازه در این مورد برپا کند که پیروزی مقابل منچستریونایتد هم دهمین بازی پیاپی بدون گل خورده در فصل جاری بود.

چلسی، استون ویلا و آرسنال
چلسی، تیم سوم جدول که از 10 بازی خانگی تنها در چهار بازی پیروز شده بود، مقابل استوک سیتی (ضعیف ترین تیم خارج از خانه در فصل جاری لیگ برتر انگلستان با کسب تنها سه تساوی از 10 بازی) در دقیقه 60 در مسیر یک شکست شرم ور دیگر قرار گرفت.

تیم لوئیز فیلیپه اسکولاری که با 57.1 درصد رکورد برد ضعیف ترین آمار را در میان سه مربی اخیر چلسی در اختیار دارد، تا دقیقه 88 تماشاگران خودی را در استادیوم اسمفورد بریج نگران نگه داشت، تا اینکه جولیانو بلتی گل اول را زد و فرنک لمپارد در وقت تلف شده سهم امتیاز چلسی از این بازی را به سه افزایش داد.

استون ویلا که با 16 امتیاز از 6 بازی اخیر خود داغ ترین تیم حال حاضر لیگ برتر انگلستان محسوب می شود، مقابل ساندرلند که هیچ تیمی از نیمه بالای جدول لیگ را نبرده 2-1 پیروز شد و آرسنال با گل های امانوئل اده بایور، سمیر نصری و نیکلاس بندتنر 3-1 هال سیتی که ستاره بختش رو به افول قرار دارد را مغلوب کرد.

آرسنال با شش امتیاز نسبت به منچستریونایتد در مکان پنجم جدول قرار دارد هرچند یک بازی بیشتر از صدرنشین لیگ انجام داده است.

منچسترسیتی هم که شایعات و اخبار درباره معامله بسیار گرانقیمت این تیم با آث میلان برای تصاحب کاکا، ستاره برزیلی تیم ایتالیایی همه اخبار دیگر فوتبال انگلستان را تحت الشعاع قرار داده ویگان را 1-0 شکست داد تا به مکان یازدهم جدول لیگ صعود کند.
iran-goftogoo
تظاهرات میلانی‌ها برای حفظ کاکا و امید اندک برلوسکونی

<H4 class=detailContentTeasertext>هواداران تیم آث میلان برای حفظ کاکا، ستاره‌ی برزیلی این تیم دست به تظاهرات زده‌اند، اما به نظر می‌‌رسد که انتقال کاکا به منچستر سیتی به زودی تحقق یابد. حتی برلوسکونی، صاحب باشگاه میلان، نیز ماندن کاکا را بعید می‌داند.</H4>

دست و دل‌بازی منچستر سیتی برای به خدمت درآوردن کاکا، ملی‌پوش برزیلی باشگاه پرآوازه آث میلان، روز به روز بیشتر می‌شود: پرداخت ۱۲۵ میلیون یورو به میلان در ازای انتقال کاکا به منچستر سیتی و حقوقی بالغ بر ۱۵ میلیون یورو در سال برای خود این هافبک برزیلی.

با وجود تظاهرات طرفداران باشگاه آث میلان برای حفظ کاکا و همچنین تمایل نسبی خود او به ماندن در میلان، بعید به نظر می‌رسد که مسئولان این باشگاه ایتالیایی بتوانند در برابر دست و دل بازی منچستر سیتی مقاومت کنند و این پیشنهاد نجومی را نپذیرند.

حتی سیلویو برلوسکونی، نخست وزیر ایتالیا، که در عین حال صاحب باشگاه آث میلان نیز هست، اعتقاد دارد که پول حرف آخر را خواهد زد. خبرگزاری ورزشی آلمان به نقل از او نوشته است: «هنوز هیچ تصمیمی گرفته نشده، اما دشوار است بازیکنی را که می‌تواند در باشگاهی دیگر درآمد بسیار بیشتری داشته باشد، به ماندن راضی کرد.»

به گفته‌ی برلوسکونی، آث میلان نمی‌تواند حقوق کاکا را دو برابر کند و مسئله بر سر آن است که وقتی این بازیکن می‌تواند در لیگ برتر انگلیس چندین برابر درآمد فعلی‌اش پول در بیاورد، چه انگیزه‌ای برای ماندن در میلان دارد.

آنگونه که به نظر می‌رسد، کاکا قصد دارد روز دوشنبه (۱۹ ژانویه) تصمیم خود را درباره‌ی پیشنهاد منچستر سیتی و انتقال از میلان به این باشگاه اعلام کند. به گزارش رسانه‌های ایتالیا، قرار است که در این راستا دیداری نیز میان پدر کاکا، که مسئول امور ورزشی او نیز هست، و سرپرستان منچستر سیتی انجام شود.

روز شنبه (۱۷ ژانویه) تیم آث میلان در چارچوب رقابت‌های لیگ دسته اول ایتالیا، سری آ، به مصاف آث فلورانس رفت و این تیم را یک بر صفر شکست داد. هواداران میلان علاوه بر برگزاری تظاهرات، در این دیدار، از مسئولان این باشگاه خواستند که تمامی تلاش خود را برای حفظ کاکا انجام دهند.

در پلاکاردهایی که هواداران میلان به همراه خود آورده بودند، از جمله این شعارها نوشته شده بود: «کاکا را نفروشید!»، «دست از سر کاکا بردارید » و «کاکا فروشی نیست!»

از معدود کسانی که همچنان به ماندن کاکا امیدوار است، کارلو آنچلوتی، سرمربی آ ث میلان، است که اظهار داشته: «من امیدوارم که او پیش ما بماند، چون بازیکن بسیار مهمی برای ماست. هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده و همه چیز ممکن است.»

از سوی دیگر، مارک هیوز، سرمربی منچستر سیتی، از هواران این تیم خواسته است که بردباری بیشتری از خود نشان دهند. او در این رابطه گفته است: «چنین انتقالی به هیچ وجه ساده نیست و پیچیدگی خاص خود را دارد. ما نمی‌توانیم در عرض ۲۴ یا ۴۸ ساعت موضوع را حل کنیم. ما می‌خواهیم که این انتقال به نحو احسن انجام گیرد، اما برای چنین کاری به وقت کافی نیاز است.»

قرارداد کاکا با باشگاه آ ث میلان تا سال ۲۰۱۳ میلادی اعتبار دارد و اگر انتقال او به منچستر سیتی تحقق یابد، این هافبک برزیلی گران‌ترین بازیکن خواهد بود و رکورد زینه‌دین زیدان را، که یوونتوس را به مقصد رئال مادرید ترک کرده بود، خواهد شکست. مادریدی‌ها در سال ۲۰۰۱ در ازای ۷۶ میلیون یورو، زیدان را به خدمت خود درآورده بودند.
iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">بازگشت لوکاس پودولسکی به اف. ث. کلن </H2>
<H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">پس از کشمکش‌های فراوان بر سر نقل و انتقال لوکاس پودولسکی، مهاجم ملی‌پوش بایرن مونیخ، به اف. ث. کلن، طرف‌های مذاکره سرانجام به نتیجه رسیدند. پودولسکی از آغاز فصل آتی بوندس‌لیگا در خدمت باشگاه‌سابقش‌، کلن، خواهد بود.</H4>

در سال ۲۰۰۶ میلادی بود که لوکاس پودولسکی، ستاره جوان باشگاه اف. ث. کلن و یکی از استعدادهای بزرگ فوتبال آلمان در دوران اخیر، به باشگاه صاحبنام بایرن مونیخ پیوست.

پودولسکی که در کلن از ستون‌های اصلی و موتور این تیم بود، در آسمان بایرن مونیخ، ستاره‌ای بود در کنار ستارگان ریز و درشت دیگر. عدم حضور این بازیکن در ترکیب ثابت بایرن مونیخ سبب شد که احساس نارضایتی همواره در او باقی بماند.

او تا کنون ۵۸ بازی بوندس‌لیگا برای مونیخ انجام داده و تنها ۱۲ گل به ثمر رسانده است. این در حالی است که این مهاجم ۲۳ ساله در ۶۰ پیکاری که در پیراهن تیم ملی فوتبال آلمان انجام داده، ۳۱ بار دروازه حریفان را گشوده است.

درخشش پودولسکی در بازی‌های تیم ملی فوتبال آلمان نیز تاثیر مستقیمی در تقویت نقش او در بایرن مونیخ نداشت. از این رو جای تعجب نیست که در ماه‌های اخیر پیوسته بحث‌های گوناگونی میان او و مسئولان بایرن مونیخ بر سر فسخ قرارداد فی‌مابین جریان داشت.

اگر چه باشگاه‌های متعددی، چه در بوندس‌لیگا و چه در دیگر لیگ‌های اروپا، نسبت به خرید لوکاس پودولسکی ابراز تمایل کرده بودند، اما نگاه او همواره به باشگاه سابقش، اف. ث. کلن، معطوف بود، باشگاهی که پودولسکی در آن به "پرنس پولدی" شهرت دارد.

حال آرزوی هر دو طرف تحقق یافته و مسئولان اف. ث. کلن و بایرن مونیخ پس از مذاکرات طولانی، خبر انتقال پودولسکی را تأیید کردند. این مهاجم ملی‌پوش از فصل آینده بوندس‌لیگا در پیراهن اف. ث. کلن روانه میدان شود.

بنابر گزارش خبرگزاری ورزشی آلمان، هزینه انتقال پودولسکی از مونیخ به کلن، بر ۱۰ میلیون یورو بالغ می‌شود و قرارداد او با باشگاه جدیدش نیز تا ۳۱ ژوئن ۲۰۱۳ معتبر خواهد بود.

پودولسکی در طی فعالیت تقریبا سه ساله‌اش در مونیخ، سه مربی مختلف را تجربه کرد: فلیکس ماگات، اوتمار هیتسفلد و یورگن کلینسمان. اما تحت نظارت هیچ‌یک از این مربیان نتوانست به یار ثابت تیم بایرن مونیخ بدل شود.

با پایان این کشمکش‌های چندین ماهه، همه طرف‌ها نفس راحتی کشیدند. خود پودلسکی پس از توافق به دست آمده اظهار داشته است که تمام نیرو و ذهن خود را تا پایان فصل جاری بر پیکارهای کارفرمای کنونی‌اش، بایرن مونیخ متمرکز خواهد کرد.

iran-goftogoo

'نود' در دقیقه ۹۰؟

برنامه نود در شب 30 دی ماه سردتر
از همیشه اجرا شد (عکس از سایت 'تابناک')

اجرای تازه ترین قسمت ازبرنامه نود که پرسابقه ترین برنامه اختصاصی تحلیل فوتبال در تلویزیون ایران محسوب می شود و برخی کارشناسان آن را پربیننده ترین برنامه تلویزیون خوانده اند، جنجال ایجاد شده بر سر آن را وارد مرحله تازه ای کرد.

این جنجال که سابقه آن به سه هفته پیش و انتقاد این برنامه از "بی نظمی" در فدراسیون فوتبال باز می گردد، به مناقشه ای تمام عیار میان سازمان تربیت بدنی و فدراسیون فوتبال از یک سو و برنامه تلویزیونی نود، عادل فردوسی پور مجری این برنامه، و اکثر رسانه های ایران از سوی دیگر بدل شده است.

بحران رسانه ای ایجاد شده که با ممانعت از فعالیت خبرنگار برنامه 90 پس از مسابقه فوتبال پزسپولیس و فولاد خوزستان شکلی رو در رو گرفت باعث شد تازه ترین قسمت این برنامه به شکلی متفاوت از معمول اجرا شود.

سكوت اعتراض آميز فردوسى پور

پس از مناقشه اخیر سازمان تربيت بدنى و فدراسيون فوتبال با برنامه ۹۰ و "تحريم" اين برنامه پرطرفدار از سوى فدراسيون، بسیاری دوشنبه شب (سى ام دى ماه ۱۳۸۷) منتظر واكنش عادل فردوسى پور، مجرى و تهيه كننده ۹۰ نسبت به اتفاقات اخير بودند.

اما فردوسى پور در برنامه اش۹۰ هيچ اشاره اى به اتفاقات روزهاى گذشته كه به طور گسترده اى در مطبوعات ايران بازتاب پيدا كرده بود نداشت و تنها به گفتن اين جمله بسنده كرد :"در روز هاى گذشته حرف و حديث اى زيادى درباره ما وجود داشته، اما فعلا مصلحت ديده نشده كه در اين باره صحيت كنيم."

البته او در انتهای برنامه در هنگام خداحافظى چند ثانيه اى به جو بوجود آمده اعتراض كرد و به صورت غير مستقيم عنوان كرد تنها در شرايطى به فعاليت خود در ۹۰ ادامه مى دهد كه اين محدوديت ها برچيده شود و بتواند آزادنه به نقد بپردازد.

فردوسى پور كاملا بى روحيه برنامه را اجرا كرد و اثرى از خوشرويى و بذله گويى هاى هميشگى اش نبود؛ حتى قسمت معرفى بازى هاى ليگ كه يك بخش طنز است حذف شده بود و در امرى بى سابقه در طول برنامه با هيچ مسوولى تماس تلفنى گرفته نشد و به غير از كارشناس داورى ميهمانى ديگر هم در استوديو حضور نداشت.

هرچند كه در آخر برنامه فرصت كوتاهى در اختيار امير حاج رضايى ، كارشناس فوتبال قرار گرفت تا از تحريم ۹۰ انتقاد كند، اما هرگز اين موضوع مهم مورد موشكافى قرار نگرفت.

برنامه ۹۰ بر خلاف ۱۰ سال گذشته با اجراى سرد فردوسى پور زودتر از هميشه به پايان رسيد و به نظر مى رسيد مجرى و تهيه كننده اين برنامه قصد داشت با اين اجراى بى روحيه و رفع تكليفى خود اعتراض خود را به وقايع اخير نشان دهد و به نحوى نشان دهد كه مجبور به سكوت شده است.

متهم به "تضعيف نظام"
در عمر ده ساله برنامه نود به دفعات بين عادل فردوسى پور و مسوولان فوتبال اختلافاتى پيش آمده بود، اما هيچكدام به شدت اتفاقات اخير نبود.

ابتدا در نهم دى ماه مناقشه اى بين فردوسى پور و عزيز محمدى ، رئيس سازمان ليگ بر سر "بى نظمى" برنامه هاى فدراسيون به وجود آمد و اختلاف وقتى بالا گرفت كه آقاى محمدى، مجرى ۹۰ را به تضعيف نظام متهم كرد .

عزیز محمدی فردوسی پور را بخاطر انتقاد
از فدراسیون فوتبال به "تضعیف نظام" متهم کرد

اتفاق مهم تر ۱۰ روز بعد رخ داد زمانى كه يك درگيرى لفظى تمام عيار بين فردوسى پور و محمد آخوندى ، سخنگوى سازمان تربيت بدنى به وقوع پيوست.

آخوندى هم فردوسى پور را به تخريب سازمان تربيت بدنى و حتى دولت متهم كرد.

البته در آنسو هم مجرى نود حملات سخنگوى سازمان را بى جواب نگذاشت و بلافاصله مورد حمايتی چشم گير از سوی رسانه ها و مسوولان صدا و سيما قرار گرفت.

على اصغر پور محمدى ، مدير شبكه سوم در گفتگو با خبر گزارى در اين باره گفت:"متاسفانه بعضى از مسئولين در پايه‌هاى سازمان ورزش تحملشان كم است و پذيرش هيچ گونه انتقادى ندارند."

"برنامه ۹۰ برنامه‌اى است كه در روند بهبود و پيشرفت فوتبال كشور كار مى‌كند و تهيه كننده و مجرى آن هم بدون هيچ قصد و غرض و يا گرايش خاصى اين برنامه را به‌طور سالم ساخته و به روى آنتن مى‌برند. ماهيت برنامه ۹۰ انتقادى است و طبيعى است كه جنبه‌هاى نقد و بررسى در آن پررنگ‌تر باشد."

"از خداوند مى‌خواهيم تحمل آقايان را بيشتر و بر جنبه انتقادپذيرى آنها بيافزايد."

اكثر مطبوعات، خبرگزارى ها و برنامه هاى ورزشى هم به دفاع از فردوسى پور و انتقاد از آخوندى پرداختند و در اين ميان وبلاگ نويس ها هم وارد اين عرصه شدند و حمايت از مجرى ۹۰ را در دستور كار خود قرار دادند.

تحريم ۹۰
با حمايت مسوولان صدا و سيما از فردوسى پور درگيرى بين سازمان تربيت بدنى و نود شكلى جديدترى به خود گرفت و برخى روزنامه از آن به عنوان يك "جنگ علنى" نام بردند.

در سوى ديگر كيومرث هاشمى ، معاون سازمان تربيت بدنى در نامه اى به عزت‌الله ضرغامى رييس سازمان صداوسيما، اعتراض خود را به برخى برنامه هاى ورزشى اعلام كرد. در بخشى از اين نامه آمده: "متاسفانه در برخى برنامه هاى ورزشى شبكه‌هاى مختلف صداوسيما با استفاده از روش‌هاى نامعقول و نامتعارف و ابراز نظرات شخصى مجريان سعى در مخدوش كردن وجهه ورزش و به تبع آن نظام داشته اند."

"عملكرد اين برنامه‌ها دخالت آشكار و مستقيم در نحوه داورى (امرى بى سابقه در سرتاسر جهان)، تعيين تكليف براى همه دست اندركاران از ورزشكاران، مربيان گرفته تا مديران باشگاهها و فدراسيون‌ها و غيره از طريق مسابقات معروف به sms (صرفنظر از اشكالات شرعى و حقوقى وارد به اينگونه مسابقات) تفرقه افكنى،‌ اشاعه فرهنگ ناهنجارى ( مانند نمايش برخى صحنه‌هاى خلاف عرف)، تضعيف هنجارها،‌ تضعيف تيم ملى به هر شكل ممكن،‌ تحقير و تمسخر افراد، ‌استفاده دلخواه از هر گونه امكان در پخش تصاوير و صداها بنحوى كه باعث شرمندگى برخى نفرات در سيماى جمهورى اسلامى شود (كه كاملا مغاير آموزه‌ها و ارزشهاى دينى ماست) بوده و بيشتر اوقات جهت دهى هاى يك طرفه و سازمان يافته كاملا محسوس است."

عادل فردوسی پور و افشین قطبی

چند روز پس از اين اتفاقات چند روزنامه ورزشى از تحريم نود از سوى سازمان تربيت بدنى، فدراسيون فوتبال و دوباشگاه استقلال و پرسپوليس كه متعلق به سازمان تربيت بدنى هستند خبر دادند.

در ابتدا اين خبر از سوى مسوولان فدراسيون و سازمان تائيد نشد، اما چند روز بعد مشخص شد كه موضوع تحریم جدی است.

ابتدا نشانه هاى تحريم از روز جمعه و ديدار پرسپوليس و فولاد ديده شد. پس از آن بازى روزنامه نوشتند كه افشين پيروانى ، سرمربى پرسپوليس پس از بازى حاضر نشد با گزارشگر نود مصاحبه كند و حتى در كنفرانس مطبوعاتى عنوان كرد تنها در يك صورت حاضر به مصاحبه مى شود كه ميكروفون نود از جلوى او برداشته شود (البته در برنامه دوشنبه شب مشخص شد كه پيروانى دور از جمع رسانه ها به صورت اختصاصى با گزارشگر ۹۰ مصاحبه كرده است.)

از آنجا كه در ساير بازى هاى روز جمعه اتفاق مشابه اى رخ نداده بود همچنان ترديدهايى درباره تحريم نود وجود داشت تا اينكه روز شنبه در شيراز تحريم نود شكلى عملى و " علنى" به خود گرفت.

در جريان بازى برق شيراز و استقلال تهران از ورود گزارشگران نود به ورزشگاه حافظيه ممانعت شد، و هيچكدام از مربيان، مسوولان و بازيكنان دو تيم حاضر به مصاحبه با نود حتى در خارج از ورزشگاه نشدند.

اين خبر بلافاصله از سوى خبرگزارى ها و روزنامه ها منتشر شد ورسانه ها گزارش دادند كه بنا بر دستور سازمان تربيت بدنى و فدراسيون فوتبال نود تحريم شده است .

موافقان و مخالفان

علی کفاشیان: "فوتبال را مسخره می کنند"

با انتشار خبر تحريم در روز يكشنبه (بيست و نهم دى ماه) حتى عده اى از نماينگان مجلس هم در كنار كارشناسان ورزش از اين اقدام فدراسيون انتقاد كردند.

اما در آنسو على كفاشيان ، رئيس فدراسيون فوتبال در گفتگو با خبرگزارى ايسنا بدون اشاره به نام برنامه نود به انتقاد شديد از برخى برنامه هاى ورزشى تلويزيون پرداخت و گفت:"بعضى از برنامه‌هاى تلويزيونى كارشان شده دو به هم زنى و انجام كارهاى خاله زنكى! متاسفانه بعضى از برنامه هاى تلويزيونى شيوه غلطى را در پيش گرفته‌اند. اين وقت رسانه را مى‌گيرد و در هيچ جاى دنيا مرسوم نيست."

"در كجا سراغ داريد كه وقتى نهادى تصميمى مى‌گيرد، رسانه‌اى بخواهد با گذاشتن نظرسنجى در آن تصميم‌گيرى دخالت كند. اگر اين برنامه‌هاى تلويزيونى ابزار در اختيار دارند ما هم ابزارى داريم كه بخواهيم از آن استفاده كنيم اما تنها خواسته‌مان اين است كه اصولى، منطقى و بى‌طرفانه برنامه‌ها را اجرا كنند. با اين حال مى‌بينيم كه فوتبال را مسخره مى‌كنند."

موضوع داغ رسانه ها و حمایت مردمی
در روزهاى يكشنبه و دوشنبه ، تحريم ۹۰ به يكى از مباحث اصلى مطبوعات ايران تبديل شده بود و حتى در صفحات اول روزنامه هاى سياسى هم تيتر و عكس هايى در اين باره ديده مى شد.

قبل از برنامه دوشنبه شب بسيارى از طرفداران ۹۰ به حمايت از اين برنامه و مجرى اش پرداختند؛ عده اى در وبلاگ هاى خود به ديگران توصيه كردند كه دوشنبه شب با حضور فراگير در مسابقه SMS اين برنامه حمايت خود را از فردوسى پور نشان دهند.

حتى روز دوشنبه SMS هايى منتشر شد كه در آن از دريافت كننده SMS دعوت شده بود كه با شركت در مسابقه نود كارى كنند كه در اين زمينه ركورد شكنى شود و آمار SMS ها از مرز دو ميليون عبور كند.

عادل فردوسی پور بعنوان یکی از پرطرفدار ترین
مجریان تلویزیون ایران شناخته می شود

هفته گذشته (بيست و سوم دى ماه ۱۳۸۷) زمانى كه آمار شركت كنندگان در مسابقه SMS از مرز يك ميليون وچهار صد هزار نفر گذشت، فردوسى پور ضمن تشكر از بينندگان اين آمار قابل توجه را "معنى دار " دانست و نوعى طرفدارى از ۹۰ قلمداد كرد.

اما در برنامه دوشنبه شب مسابقه SMS به اتفاقات اخير ربطى نداشت و اختلال در سيستم ارسال SMS موجب شد كه نقشه طرفداران فردوسى پور براى حمايت از مجرى محبوبشان با ارسال SMS عملى نشود.

فردوسى پور در آخر برنامه اعتراض خود را دربه وجود آمدن اين مشكل علنى كرد و آن را غير طبيعى دانست. فردوسى پور كه از سوى طرفدارانش به محتاط نبودن شهرت يافته چرا اينگونه محتاط شده بود؟

احتمال داده مى شود كه مسوولان شبكه سوم سيما ، فردوسى پور را از هرگونه اظهار نظر منع كردند تا درگيرى به وجود آمده بين او و فدرسيون فوتبال خاتمه پيدا كند و به جاهاى باريكترى كشيده نشود.

در واقع اين يك نوع اعلام "آتش بس" يك طرفه از سوى صدا و سيما در اختلافات بوجود آمده بين آنها و سازمان تربيت بدنى قلمداد مى شود و معلوم بود كه فردوسى پور از آن رضايت ندارد.

در اين ميان اين نگرانى براى بينندگان ميليونى ۹۰ به وجود آمده آيا فردوسى پور در هفته هاى آينده هم مى خواهد به همين صورت محتاط و بى روحيه باشد و ديگر خبرى از صراحت لهجه و بى پروايى هاى او نخواهد شد؟ و از همه مهم تر آيا او به فعاليت خود در ۹۰ ادامه مى دهد؟

iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">آبراموویچ و حراج چلسی؟ </H2> رومان آبراموویچ، حدود پنج سال و نیم است که صاحب باشگاه چلسی است <H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">رومان آبراموویچ، میلیاردر روسی و صاحب باشگاه صاحب‌نام چلسی لندن، ظاهرا در تلاش فروش باشگاه خود است. گفته می‌شود که آبراموویچ در پی بحران مالی جهانی، بخش هنگفتی از سرمایه چندین میلیاردی خود را از دست داده است.</H4>

باشگاه پرآوازه چلسی لندن از برکت سرمایه "بی‌کران" صاحب روسی‌اش، رومان آبراموویچ، این امکان را در سال‌های اخیر داشت که ستارگان متعددی را به خدمت خود درآورد و نقش مهمی، چه در لیگ برتر انگلیس و چه در لیگ قهرمانان باشگاه‌های اروپا بازی کند.

حال به نظر می‌رسد که آبراموویچ قصد دارد مسئولیت این سرگرمی نسبتا پرهزینه را به ثروتمند دیگری واگذار کند. به گزارش رسانه‌های انگلیس، مشاوران آبراموویچ در حال حاضر در دوبی و عربستان سعودی در پی شیوخی پولدار هستند که مایل باشند چلسی را از او بخرند.

این خبر را از جمله پایگاه اینترنتی نشریه‌های انگلیسی "ساندی تایمز" و "میرور" منتشر کرده‌اند. این درحالی است که یکی از سخنگویان باشگاه چلسی این خبر را «پوچ و مهمل» خوانده است. علیرغم این تکذیب رسمی، رسانه‌ها به این نکته اشاره می‌کنند که آبراموویچ بخش بزرگی از سرمایه خود را در پی بحران مالی جهانی از دست داده و میزان سرمایه او در طی تنها چند ماه از ۱۷ میلیارد یورو به ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو کاهش یافته است.

در دیدار اخیر چلسی در لیگ برتر انگلیس که شنبه گذشته (۱۷ ژانویه) در برابر استوک سیتی برگزار شد و به پیروزی ۲ بر یک چلسی انجامید، آبراموویچ تنها ۱۵ دقیقه نخست بازی در استادیوم حضور داشت.

این میلیاردر روسی پنج سال و نیم پیش باشگاه چلسی را خرید و در طی این مدت حدود ۵۰۰ میلیون یورو در این باشگاه سرمایه‌گذاری کرد. البته دست‌ودل‌بازی‌های آبراموویچ برای شکار ستارگان جدید و هم‌چنین سرمایه‌گذاری‌های گوناگون، مدتی پیش فروکش کرد و او از جمله لوئیز فلیپه اسکولاری، سرمربی برزیلی تیم، را از خرید بازیکنان تازه‌نفس منع کرد.

به گزارش خبرگزاری ورزشی آلمان، باشگاه چلسی لندن در حال حاضر یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورو بدهی دارد که ۸۷۰ میلیون یورو از آن به وامی مربوط می‌شود که چلسی باید به خود آبراموویچ بازپرداخت کند.

iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">کاکا در میلان ماندگار شد </H2> http://www.dw-world.de/popups/popup_lupe/0,,3961395,00.html <H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">پس از گمانه‌زنی‌ها و مذاکرات فشرده، سیلویو برلوسکونی، نخست وزیر ایتالیا و صاحب باشگاه آ. ث. میلان اعلام کرد که کاکا، ستاره برزیلی این تیم، پیشنهاد چندین میلیونی منچستر سیتی را رد کرده و در میلان ماندگار شده است.</H4>

تلاش منچستر سیتی برای خریدن کاکا و بر پا کردن رکوردی تازه در عرصه نقل و انتقال ستارگان فوتبال، به نتیجه نرسید و کاکا به آ. ث. میلان وفادار ماند. مسئولان منچستر سیتی حاضر بودند، ۱۳۰ میلیون یورو در ازای خرید این بازیکن برزیلی، به حساب آ. ث. میلان واریز کنند و سالانه مبلغ ۱۵میلیون یورو یا به عبارتی هزار و ۷۱۲ یورو در ساعت، به خود این ستاره بپردازند.

کاکا که در سال ۲۰۰۳ میلادی در ازای ۸ میلیون یورو به آ.ث. میلان پیوسته، در صورت قبول این پیشنهاد، به پردرآمدترین فوتبالیست جهان بدل می‌شد، اما با توجه به وفاداری او به میلان، این عنوان را هم‌چنان سلاتان ایبراهیموویچ یدک می‌کشد که در حال حاضر در خدمت باشگاه اینتر میلان است و سالانه ۱۲ میلیون یورو حقوق دریافت می‌کند.

اگر چه برلوسکونی، صاحب باشگاه آ. ث. میلان، امیدواری چندانی به حفظ کاکا نداشت، اما در نهایت توانست در گفت‌وگویی تلویزیونی، این خبر مهم را با خشنودی تمام اعلام کند. برلوسکونی اظهار داشت: «کاکا ورزشکار و قهرمانی بزرگ است. او پیشنهاد منچستر سیتی را رد کرده و تیم میلان و هوارانش را ارجح دانسته است.» به گفته وی، «کاکا به این پیشنهاد جواب رد داده، چون می‌داند که پول در زندگی همه چیز نیست.»

با پایان یافتن این کشمکش‌ها، کارلو آنچلوتی، سرمربی آ. ث. میلان، نیز نفس راحتی کشیده و حال می‌تواند با خیال راحت، ذهن و نیروی خود را بر پیکارهای تیمش در رقابت‌های ملی و اروپایی متمرکز کند.

iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">کاکا در میلان ماندگار شد </H2>

<H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">پس از گمانه‌زنی‌ها و مذاکرات فشرده، سیلویو برلوسکونی، نخست وزیر ایتالیا و صاحب باشگاه آ. ث. میلان اعلام کرد که کاکا، ستاره برزیلی این تیم، پیشنهاد چندین میلیونی منچستر سیتی را رد کرده و در میلان ماندگار شده است.</H4>

تلاش منچستر سیتی برای خریدن کاکا و بر پا کردن رکوردی تازه در عرصه نقل و انتقال ستارگان فوتبال، به نتیجه نرسید و کاکا به آ. ث. میلان وفادار ماند. مسئولان منچستر سیتی حاضر بودند، ۱۳۰ میلیون یورو در ازای خرید این بازیکن برزیلی، به حساب آ. ث. میلان واریز کنند و سالانه مبلغ ۱۵میلیون یورو یا به عبارتی هزار و ۷۱۲ یورو در ساعت، به خود این ستاره بپردازند.

کاکا که در سال ۲۰۰۳ میلادی در ازای ۸ میلیون یورو به آ.ث. میلان پیوسته، در صورت قبول این پیشنهاد، به پردرآمدترین فوتبالیست جهان بدل می‌شد، اما با توجه به وفاداری او به میلان، این عنوان را هم‌چنان سلاتان ایبراهیموویچ یدک می‌کشد که در حال حاضر در خدمت باشگاه اینتر میلان است و سالانه ۱۲ میلیون یورو حقوق دریافت می‌کند.

اگر چه برلوسکونی، صاحب باشگاه آ. ث. میلان، امیدواری چندانی به حفظ کاکا نداشت، اما در نهایت توانست در گفت‌وگویی تلویزیونی، این خبر مهم را با خشنودی تمام اعلام کند. برلوسکونی اظهار داشت: «کاکا ورزشکار و قهرمانی بزرگ است. او پیشنهاد منچستر سیتی را رد کرده و تیم میلان و هوارانش را ارجح دانسته است.» به گفته وی، «کاکا به این پیشنهاد جواب رد داده، چون می‌داند که پول در زندگی همه چیز نیست.»

با پایان یافتن این کشمکش‌ها، کارلو آنچلوتی، سرمربی آ. ث. میلان، نیز نفس راحتی کشیده و حال می‌تواند با خیال راحت، ذهن و نیروی خود را بر پیکارهای تیمش در رقابت‌های ملی و اروپایی متمرکز کند.
iran-goftogoo

درس پسر بااخلاق میلان به شیخ منچستر: پول همه چیز نیست

كاکا خیال میلانی‌ها را راحت کرد <H4 class=detailContentTeasertext>انصراف غیرمنتظره‌ی کاکا از پیوستن به منچستر‌سیتی در رسانه‌های ایتالیا‌، انگلیس، و حتا اسپانیا بازتاب گسترده‌ای داشته است. در میان دیدگاه‌های گوناگون، جنبه‌های رمانتیک داستان بیشتر به کام طرفداران آ.ث.میلان خوش می‌آیند.</H4>

حتا تا اواسط روز دوشنبه (۱۹ ژانویه) منچستر‌سیتی و برخی مطبوعات انگلیسی خوشبین بودند که کاکا و منچستر سیتی به توافق برسند، اما ساعت از ۸ شب گذشته بود که سیلویو برلوسکونی‌، نخست‌وزیر ایتالیا و صاحب باشگاه آ. ث.‌ میلان با دو برنامه تلویزیونی تماس مستقیم تلفنی گرفت و خیال همه را راحت کرد.

او گفت: «کاکا نه تنها یک قهرمان بزرگ بلکه مرد بزرگی است که نشان داد پول همه چیز نیست. او برای خود ارزشهایی اخلاقی و معنوی دارد و حتا زیر پیراهن میلان پیراهنی می‌پوشد که روی آن نوشته شده: «من به عیسی تعلق دارم.» این پسر خود را یک سرخ و سیاه پوش حس می‌کند و ترجیح داده که در میان محبت هوادارانش به عنوان پرچم آ. ث‌. میلان باقی بماند.»

«سیلویو کاکا را نفروش!»

به نظر می‌رسد محبت طرفداران نقش بزرگی در تصمیم کاکا بازی کرده باشد: بسیج هواداران از بازی شنبه (۱۷ ژانویه) در برابر فیورنتینا (آ. ث. فلورانس) آغاز شد. پلاکاردها و شعارهایی مانند «کاکا فروشی نیست»‌، «کاکا قیمت ندارد»، و «Don´t touch Kaka!» جو خاصی به استادیوم سن‌سیرو داده بودند.

برلوسکونی حدس و گمانه‌زنی‌ها درباره اعمال نفوذ بر کاکا را رد کرده است

دوشنبه (۱۹ ژانویه) حدود ۵۰۰ طرفدار که از مذاکره میان دو باشگاه باخبر شده بودند، زیر باران در برابر ساختمان آ. ث. میلان تظاهرات کردند. گردهمایی سپس به زیر خانه کاکا نقل مکان کرد.

بر روی یک پلاکارد نوشته شده بود: «۶ سال فراموش شدنی نیست. کاپیتان، با ما بمان.» ستاره برزیلی بارها در چارچوب پنجره ظاهر شد و وقتی پیراهن شماره ۲۲ خود را به دوستدارانش نشان داد معلوم شد که ماندنی است.

برنده سابق توپ طلایی اروپا و بهترین فوتبالیست جهان در سال ۲۰۰۷، دوشنبه شب به کانال تلویزیونی آ.ث. میلان، گفت که تحت تأثیر محبت هوادارانش و با "دل" تصمیم گرفته است. کاکا افزود که پس از بازی با فیورنتینا کودکان میلانی با دادن نقاشی‌هایی که برایش کشیده بودند او را منقلب کرده‌اند.

گاردین: «منچستر‌سیتی مبهوت مانده‌ است»

رسانه‌های انگلستان سه‌شنبه‌ با آب‌ و تاب از این ماجرا و پیامدهای آن خبر داده‌اند. تایمز و دیلی‌گراف در وبسایتشان از تحقیرشدن ثروتمندترین باشگاه جهان نوشتند.

به نوشته دیلی‌گراف: «رد این رقم تاریخی‌ درس سختی به شیخ منصور، صاحب اماراتی منچستر‌سیتی‌، می‌دهد و آن اینکه برای ساختن یک تیم فوتبال تنها پول کافی نیست.»

تیتر دیلی‌اکسپرس با کنایه از تصویر کاکا پشت پنجره‌اش گفت: «توافق از پنجره در رفت!» سرعت برگشتن ورق در این داستان پرهیجان برخی روزنامه‌ها را غافلگیر کرده بود: ایندیپندنت که در نسخه کاغذی‌اش هنوز از «خوشبینی منچستر سیتی» خبر می‌داد بر روی سایتش از «نابودی برنامه‌های سیتی» ‌نوشته است.

به راستی این ناکامی، آبی‌پوشان منچستر سیتی را در بد موقعیتی قرار داده است: این تیم در نیمه دوم جدول رده‌بندی لیگ برتر انگلیس دست و پا می‌زند و پس از شکست مذاکرات‌، به نوشته دیلی‌میل، روبینیو ستاره برزیلی تیم که بسیار مشتاق آمدن هموطنش بود در پی دعوایی با مربی باشگاه راهی برزیل شده است! همچنین مدیر اجریی باشگاه، گری کوک، در گفتگویی با تلویزیون Sky میلان را متهم کرده که در زیر فشارهای سیاسی و اجتماعی از تصمیم آغازینش عقب‌نشینی کرده است.

عشق به پیراهن یا بازارگرمی؟

جو در ایتالیا البته کاملا متفاوت است: روزنامه ایل جورناله، چاپ میلان، «خشم سیتی» را در میان تیترهای صفحه اول خود گذاشت و از قول برلوسکونی هر گونه اعمال فشار روی کاکا را رد کرد: «مانند یک پدر از او خواستم هرجور صلاح می‌داند برای آینده‌اش تصمیم بگیرد. حتی به دیدنش نرفتم تا روی تصمیمش اثر نگذارم.»

تیتر روزنامه میلانی لیبرو در صفحه ورزشی‌اش «پیروزی دل» بود.

در این میان بازار رد و بدل کردن "کامنت" میان خوانندگان داغ است. در حالی‌که سرخ و سیاه‌های میلانی در پوست خود نمی‌گنجند‌، برخی از هواداران رقیب دیرینه، یعنی اینتر میلان، همان‌ گونه که انتظارش می‌رفت همه داستان را ساختگی و بلوفی برای جلب توجه به آ. ث‌. میلان می‌خوانند. خواننده‌ای حتا هدف را بالابردن فروش پیراهن‌های با نام کاکا می‌داند!

در این میان، هستند کسانی که می‌نویسند، انگیزه‌ی واقعی مسئولان میلان، بالابردن قیمت کاکا و فروش او در تابستان به رئال مادرید است. جالب آنکه روزنامه اسپانیایی مارکا نیز در همان روز دوشنبه (۱۹ ژانویه) در تیتر صفحه اولش نوشته است: «کاکا منتظر تلفن رئال است.» خلاصه به قول وبسایت روزنامه میلانی ایل کوریره‌ دلا سرا، این سریال پرهیجان هنوز تا پایان راه درازی دارد.

بهرام نیک سادات

iran-goftogoo

مس پرسپولیس را متوقف کرد

با این تساوی پرسپولیس در رتبه چهارم باقی ماند

در هفته بيست و سوم ليگ برتر فوتبال ايران، پرسپوليس تهران برابر تيم مس در كرمان
به تساوى ۱-۱ رسيد.

پرسپوليس اين بار هم نتوانست با پیروزى از كرمان بازگردد و تيم مس با اين تساوى، همچنان تيم بدون شكست خانگى در اين فصل محسوب مى شود.

قرمزها در دقيقه ۲۸ نيمه نخست به گل رسيدند؛ ضربه على كريمى از داخل محوطه جريمه را دروازه بان مس دفع كرد و دفع ناقص او در برگشت توسط پژمان نورى به گل تبديل شد.

در اين نيمه فراز فاطمى، بازيكن تيم مس يك موقعيت تك به تك با دروازه بان را از دست داد.

مس كرمان براى جبران گل خورده، نيمه دوم را هجومى آغاز كرد و در دقيقه ۶۲، روح الله بيگدلى كه در ابتداى اين نيمه به زمين آمده بود، بازى را به تساوى كشاند؛ بيگدلى در تك به تك با عليرضا حقيقى، دروازه بان پرسپوليس موفق به گلزنى شد.

در دقايق پايانى اين ديدار، فرزاد حسين خانى، كاپيتان تيم فوتبال مس بدليل تكلى كه روى بازيكن حريف انجام داد از بازى اخراج شد.

تساوى دو تيم به سود ديگر مدعيان صدر جدول رقم خورد. پرسپوليس با ۳۷ امتياز در رتبه چهارم و مس كرمان با ۳۴ امتياز در رده ششم باقى ماند.

پرسپوليس در اين ديدار، ابراهيم توره، مهاجم خود را بدليل اخراج در بازى قبل در اختيار نداشت.

قرمزپوشان بازى رفت را در ورزشگاه آزادى با يك گل به حريف كرمانى واگذار كرده بودند.

آمار بازى
پرسپوليس تهران
موقعيت خطرناك- ۱
كرنر- ۳
آفسايد- ۱
كارت زرد- ۲
كارت قرمز- ۰

مس كرمان
موقعيت خطرناك- ۱
كرنر- ۵
آفسايد- ۱
كارت زرد- ۴
كارت قرمز- ۱

در ديگر بازى اين روز، سپاهان اصفهان ۱-۱ برابر ملوان انزلى متوقف شد، اما با ۳۷ امتياز همچنان جايگاه سوم را حفظ کرد.

سايپاى كرج نيز با ۴ گل داماش گيلان را پشت سر گذاشت تا با چهار پله صعود به رتبه نهم جدول برسد.

ديگر ديدارهاى هفته بيست و سوم، جمعه ۴ بهمن (۲۳ ژانويه) پيگيرى مى شود و در حساس ترين مسابقه استقلال تهران ميزبان صباى قم خواهد بود.

iran-goftogoo

ونوس اولین قربانی 'آزاد استرالیا'

کارلا سوارز پس از شکست دادن
ونوس ویلیامز از این پیروزی شگفت زده شده بود

ونوس ویلیامز، تنیس باز شماره شش زنان جهان و قهرمان ویمبلدون در حادثه ای
غیرمنتظره در دور دوم گرند اسلم تنیس آزاد استرالیا به دست تنیس باز گمنامی از
اسپانیا حذف شد.

ونوس که از سال 2000 تا کنون هفت بار در رقابت های گرند اسلم قهرمان شده، در سه ست و با نتایج 2-6، 6-3 و 7-5 مغلوب کارلا سوارز ناوارو، تنیس بازی شد که در جمع امید داران به قهرمانی این مسابقات قرار نداشت.

ونوس ویلیامز در شرایطی باخت که در اواخر ست سوم و وقتی با نتیجه 5-4 از حریف 20 ساله خود پیش بود، موقعیت داشت تا بازی را 6-4 به سود خود خاتمه دهد، اما ناوارو که در ست اول با روحیه ای پایین مغلوب حریف بلند آوازه خود شده بود، در گیم دهم ست سوم، همانند ست دوم ضربات پیاپی ونوس ویلیامز را دفع کرد تا بازی 5-5 شود و پس از پیروزی در گیمی که ونوس سرویس را در اختیار داشت، با اتکا به سرویس و پس از دو ساعت و 15 دقیقه ونوس ویلیامز 28 ساله را شکست داد.

کارلا سوارز ناوارو در رده بندی جهانی 40 رتبه پایینتر از ونوس قرار دارد و تا کنون در بهترین نتیجه ای که در مسابقات گرند اسلم کسب کرده موفق شده در سال 2008 خود را به یک چهارم نهایی تنیس آزاد فرانسه برساند.

سرنا ویلیامز، خواهر ونوس هم که امید دوم قهرمانی در بخش زنان است، با مشکل به دور سوم صعود کرد.

او که مقابل گیزلا دولکو از آرژانتین قرار داشت ست اول را 6-3 برد اما در ست دوم دولکو شش بار مانع به ثمر رسیدن ضرباتی شد که می توانست پیروزی سرنا را به همراه داشته باشد و کار را به نتیجه 5-5 رساند.

سرنا که در دهه جاری یک سال در میان سه بار قهرمان تنیس آزاد استرالیا شده (2003، 2005، و 2007) در گیم یازدهم مقابل سرویس های دولکو شش بار کار را به امتیار دیوس (Deuce) کشاند و در نهایت مقاومت حریف کم تجربه تر خود را در هم شکست.

سفین-فدرر؛ رویارویی دوباره
در مسابقات مردان راجر فدرر، امید دوم قهرمانی و مارات سفین، قهرمان تنیس آزاد استرالیا در سال 2005 در دور سوم با هم روبرو خواهند شد.

این رویارویی دومین نبرد این دو تنیس باز در گرند اسلم آزاد استرالیا خواهد بود؛ چهار سال قبل وقتی سفین در مسیر قهرمانی در "آزاد استرالیا" قرار داشت فدرر را در نیمه نهایی این مسابقات در ماراتنی طاقت فرسا در پنج ست شکست داد. آن بازی به اندازه ای نزدیک بود که سفین مجبور شد برای صعود به فینال ست پنجم را با نتیجه 9-7 به سود خود خاتمه دهد.

هر چند در سال 2005 سفین یکی از تنها چهار بازیکنی بود که فدرر را شکست داد، با این حال نباید از یاد برد که فدرر در 11 نبرد مقابل سفین او را نه بار شکست داده است.

در میان تنیس بازان مرد حذف شده از دور مسابقات می توان به دیوید نعلبندیان، امید شماره 10 قهرمانی اشاره کرد که در دیداری ماراتن مانند که 4 ساعت طول کشید، مقابل حریفی تایوانی به نام ین سون لو در سه ست پیاپی شکست خورد و حذف شد.

iran-goftogoo

ونوس اولین قربانی 'آزاد استرالیا'

کارلا سوارز پس از شکست دادن
ونوس ویلیامز از این پیروزی شگفت زده شده بود

ونوس ویلیامز، تنیس باز شماره شش زنان جهان و قهرمان ویمبلدون در حادثه

ای
غیرمنتظره در دور دوم گرند اسلم تنیس آزاد استرالیا به دست تنیس باز گمنامی

از
اسپانیا حذف شد.

ونوس که از سال 2000 تا کنون هفت بار در رقابت های گرند اسلم قهرمان شده، در سه ست و با نتایج 2-6، 6-3 و 7-5 مغلوب کارلا سوارز ناوارو، تنیس بازی شد که در جمع امید داران به قهرمانی این مسابقات قرار نداشت.

ونوس ویلیامز در شرایطی باخت که در اواخر ست سوم و وقتی با نتیجه 5-4 از حریف 20 ساله خود پیش بود، موقعیت داشت تا بازی را 6-4 به سود خود خاتمه دهد، اما ناوارو که در ست اول با روحیه ای پایین مغلوب حریف بلند آوازه خود شده بود، در گیم دهم ست سوم، همانند ست دوم ضربات پیاپی ونوس ویلیامز را دفع کرد تا بازی 5-5 شود و پس از پیروزی در گیمی که ونوس سرویس را در اختیار داشت، با اتکا به سرویس و پس از دو ساعت و 15 دقیقه ونوس ویلیامز 28 ساله را شکست داد.

کارلا سوارز ناوارو در رده بندی جهانی 40 رتبه پایینتر از ونوس قرار دارد و تا کنون در بهترین نتیجه ای که در مسابقات گرند اسلم کسب کرده موفق شده در سال 2008 خود را به یک چهارم نهایی تنیس آزاد فرانسه برساند.

سرنا ویلیامز، خواهر ونوس هم که امید دوم قهرمانی در بخش زنان است، با مشکل به دور سوم صعود کرد.

او که مقابل گیزلا دولکو از آرژانتین قرار داشت ست اول را 6-3 برد اما در ست دوم دولکو شش بار مانع به ثمر رسیدن ضرباتی شد که می توانست پیروزی سرنا را به همراه داشته باشد و کار را به نتیجه 5-5 رساند.

سرنا که در دهه جاری یک سال در میان سه بار قهرمان تنیس آزاد استرالیا شده (2003، 2005، و 2007) در گیم یازدهم مقابل سرویس های دولکو شش بار کار را به امتیار دیوس (Deuce) کشاند و در نهایت مقاومت حریف کم تجربه تر خود را در هم شکست.

سفین-فدرر؛ رویارویی دوباره
در مسابقات مردان راجر فدرر، امید دوم قهرمانی و مارات سفین، قهرمان تنیس آزاد استرالیا در سال 2005 در دور سوم با هم روبرو خواهند شد.

این رویارویی دومین نبرد این دو تنیس باز در گرند اسلم آزاد استرالیا خواهد بود؛ چهار سال قبل وقتی سفین در مسیر قهرمانی در "آزاد استرالیا" قرار داشت فدرر را در نیمه نهایی این مسابقات در ماراتنی طاقت فرسا در پنج ست شکست داد. آن بازی به اندازه ای نزدیک بود که سفین مجبور شد برای صعود به فینال ست پنجم را با نتیجه 9-7 به سود خود خاتمه دهد.

هر چند در سال 2005 سفین یکی از تنها چهار بازیکنی بود که فدرر را شکست داد، با این حال نباید از یاد برد که فدرر در 11 نبرد مقابل سفین او را نه بار شکست داده است.

در میان تنیس بازان مرد حذف شده از دور مسابقات می توان به دیوید نعلبندیان، امید شماره 10 قهرمانی اشاره کرد که در دیداری ماراتن مانند که 4 ساعت طول کشید، مقابل حریفی تایوانی به نام ین سون لو در سه ست پیاپی شکست خورد و حذف شد.

iran-goftogoo
<H2 minmax_bound="true">مصاحبه با ناصر حجازی درباره‌ی ماجرای فردوسی پور </H2>
ناصر حجازی معتقد است که فردوسی‌پور "در سال‌های اخیر به حاشیه رفته است و همه را به جان همدیگر انداخته" <H4 class=detailContentTeasertext minmax_bound="true">بحث بر سر جلوگیری از فعالیت خبرنگاری عادل فردوسی‌پور همچنان ادامه دارد. ناصر حجازی، پیشکسوت فوتبال ایران در گفتگو با بخش فارسی دویچه وله، دیده گاه خود را در مورد ماجرای عادل فردوسی پور بیان کرده است. برای شنیدن گفت‌وگو با ناصر حجازی به لینک زیر مراجعه کنید: </H4>

دویچه وله: آقای حجازی ماجرای بحث بر سر برکناری عادل فردوسی‌پور و همچنین برنامه‌ی تلویزیونی «۹۰» را تا حالا چه طور دیده‌اید؟

ناصر حجازی: خیالتان راحت باشد، هیچ موقع آقای عادل فردوسی‌پور برکنار نمی‌شود. او همیشه سرجای خودش است و برنامه‌‌ی خودش را هم اجرا می‌کند. راستش مسایل آنچنانی پیش نیامده، چون آقای عادل فردوسی‌پور خب برنامه‌اش خیلی جذاب است، بیننده خیلی دارد و مسایلی را هم مطرح کرده است. البته ایشان از آن دوستان خوب من است که اوایل برنامه را خیلی خوب اجرا می‌کرد، خیلی خوب بود و در حاشیه زیاد نمی‌رفت. ولی متاسفانه در سالهای اخیر به حاشیه رفت و همه را در واقع به جان همدیگر انداخت. البته آن کسانی که می‌آمدند آنجا نباید تن به این کار می‌دادند. مثلا من خودم هیچ موقع تن به این کار نمی‌دهم که وارد حاشیه بشوم و از من سوالاتی بکنند که من در حاشیه بروم. آن افراد نباید خودشان را وارد حاشیه می‌کردند.

دویچه وله: گیردادن به مسایل حاشیه‌ای بعضی اوقات امکان دارد برای یک خبرنگار اجتناب‌ناپذیر باشد و باعث بشود افشاگری‌هایی بوجود بیاید که این هم برمی‌گردد به وظیفه اصلی یک ژورنالیست. آیا به نظر شما این حاشیه‌گری‌‌های آقای فردوسی‌پور منحرف‌کننده بود؟

ناصر حجازی: به نظر من این جوری بود. امیدوارم از این به بعد این کار را نکند. چون شما ببینید، با مصاحبه‌ها یا وقتی دوربین‌های خودش را به استادیوم‌ها می‌فرستاد ... بگذارید مثالی برایتان بیاورم، فرض کنید بازیکنی که بالاخره اخراج شده یا مسایلی برایش پیش آمده، بلافاصله دوربین می‌آید و با او صحبت می‌کند و آن لحظه که بازیکن ناراحت و عصبی است صحبت‌هایی می‌کند که در شأن یک فوتبالیست یا یک مربی نیست. خب آن لحظه او نمی‌تواند خودش را کنترل کند و می‌آید مصاحبه می‌کند. در صورتی که اگر بخواهد مصاحبه خوب و واقعا برای مردم رسا باشد، می‌تواند اجازه بدهد که این بازیکن یا مربی استراحت کامل داشته باشد و بعد بیاید مصاحبه بکند. ولی در آن لحظه مصاحبه می‌کند و خب در شأن یک فوتبالیست یا مربی نیست که در آن لحظه با او مصاحبه بکند.

دویچه وله: اما آقای حجازی عزیز آن نکته‌ای که باعث خشم دست‌اندرکاران حکومت در رابطه با مسئله‌ی عادل فردوسی‌پور و برنامه‌ی تلویزیونی «۹۰» شده این است که فردوسی‌پور در برنامه‌هایش به ضعف مدیریت در رأس فدراسیون فوتبال و سازمان تربیت بدنی ایران انتقاد کرده بوده، به دلایلی که برای همگان مشهود است. آیا فعالیت ژورنالیستی شفاف با این افشاگری‌ها در داخل ایران یک امر ممنوع است؟

ناصر حجازی: البته ببینید در عمق مسئله رفتن خیلی به نظر من مفید نیست که برود مثلا این کارها را موشکافی بکند و به مردم اعلام بکند. یک زمانی هست که مسایلی باید پنهان باقی بماند و گوشزد نکنند. ولی متاسفانه این عمل انجام شد و آقای فردوسی‌پور موشکافانه در بطن قضیه رفت و اینها را موشکافی کرد. بعضی مسایل هست که نباید اصلا برملاء بشود. متاسفانه ایشان برملا کرد و بالاخره فدراسیون فوتبال را تحریک کرد، که این کارها را نباید بکند. فدراسیون بالاخره جایگاهی برای خودش دارد. شما فدراسیون را نباید با یک فرد به‌نام آقای فردوسی‌پور قیاس کنید. هرچند آقای فردوسی‌پور متین صحبت بکنند، ولی در هر صورت در مقابل فدراسیون فوتبال ایران موضع‌ گرفتن خب خیلی مشکل است.

دویچه وله: شما اشاره کردید که نرفتن در عمق مسایل حساس جامعه‌ی ایران بهتر است و یک ژورنالیست هم باید این اصول عجیب را رعایت بکند. چرا؟

ناصر حجازی: چون بالاخره مسایلی هست. ببینید در یک خانواده مشکلاتی پیش می‌آید که این مشکلات باید توی خانواده حل بشود. این مشکلات نباید افشا بشود و به تمام به اصطلاح مردم گفته بشود. چون در خانواده مشکلاتی ایجاد می‌شود، در خانواده‌ی شما یا در خانواده‌ی من. من نباید به تمام دنیا، تمام ایران بگویم که این مشکلات هست. گاهی اوقات باید پنهان باقی بماند تا مشکلات برطرف بشود، مسایل تقریبا حل بشود و بعد به مردم گفته بشود. ولی متاسفانه هر اتفاقی می‌افتد، انگار باید به تمام مردم گفت. من فکر نمی‌کنم این اتفاق در تمام دنیا بیفتد.

دویچه وله: آقای حجازی شما در گفته‌های پیشین‌تان به این نکته اشاره کرده بودید که به عادل فردوسی‌پور دستور داده شده بود، ناصر حجازی را به برنامه‌ی تلویزیونی «۹۰» دعوت نکند. لطفا در این زمینه توضیحات بیشتری بدهید.

ناصر حجازی: ببینید من وقتی وارد این برنامه‌ها می‌شوم، روراست و صادقانه صحبت می‌کنم. هر چه باشد علنا می‌گویم. به این دلیل چون من درست و صادقانه صحبت می‌کنم، چون برنامه‌ام زنده است، خب مشکلاتی ایجاد خواهد شد و به این دلیل من را کمتر به آنجا دعوت می‌کنند. ولی شما اگر توجه داشته باشید من را به شکبه دوبی اسپورت دعوت می‌کنند، می‌روم ابوظبی برای مرد سال آسیا. ولی اینجا به این چیزها اهمیت نمی‌دهند که ناصر حجازی به هر حال در این مملکت وزنه‌ای بوده و هست. مردم هم انتظار دارند از ناصر که روراست و صادقانه صحبت بکند. من هم دوست دارم صادقانه صحبت بکنم، ولی خیلی مشکل است که من را به این برنامه دعوت بکنند، چون هر چه باشد بینند‌ه‌ی فراوانی دارد.

iran-goftogoo

'سوپرمن' رکورد محبوبیت را شکست

هاوارد اینگونه "سوپرمن" شد

دوایت هاوارد، بازیکن پست سنتر تیم بسکتبال اورلاندو مجیک، باکسب آراء بی سابقه
طرفداران بسکتبال، به عنوان محبوب ترین بازیکن لیگ برای بازی سالانه ستارگان
بسکتبال آمریکا انتخاب شد.

این بازیکن که در حال حاضر در ریباند (کنترل توپ های سرگردان بر روی حلقه ها)، بلاک شات (سد کردن توپ های در حال حرکت به سمت سبد خودی) و دابل-دابل (کسب دو آمار دو رقمی در یک بازی) از دیگر بازیکنان شاغل در لیگ بسکتبال حرفه ای آمریکا (NBA) برتر است، به اولین بازیکنی در تاریخ 58 ساله برگزاری این مسابقه سنتی بدل شد که توانسته بیش از سه میلیون رای طرفداران را کسب کند.

او سال گذشته در جریان مسابقه اسلم دانک با پوشیدن لباس و ردای "سوپرمن" آخرین حرکت خود را انجام داد که به قهرمانی او در این رقابت نیز منجر شد و پس از آن رسانه ها و محافل بسکتبال لقب "سوپرمن" را برای او بکار برده اند.

پنج بازیکن آغاز کننده دو تیم ستارگان منتخب کنفرانس های شرق و غرب آمریکا توسط رای مردمی انتخاب می شوند و تا پیش از این رکورد کسب حداکثر رای به یائو مینگ، ستاره چینی تیم هیوستون راکتز تعلق داشت که در سال 2005 دو میلیون و 558 هزار و 278 رای کسب کرد.

دوایت هاوارد موفق شد سه میلیون و 150 هزار و 181 رای کسب کند.

با این حال او تنها بازیکنی نبود که رکورد پیشین را شکست؛ لبرون جیمز ستاره تیم کلیولند، کوبی برایانت ارزشمندترین بازیکن فصل پیش لیگ NBA، دوین وید، ستاره تیم میامی هیت و تیم دانکن فوروارد بلند قامت تیم سن آنتونیو اسپورز همگی موفق شدند بیش از رکورد سال 2005 یائو مینگ رای کسب کنند.

یائو مینگ که خود آراء کافی برای حضور در جمع پنج بازیکن اصلی تیم کنفرانس غرب را به دست آورد دو میلیون و 532 هزار و 958 رای کسب کرد.

10 بازیکنان اعلام شده همراه با 14 بازیکن دیگر که از سوی کادر مربی گری تیم های ستارگان شرق و غرب انتخاب می شوند، در روز پانزدهم فوریه مقابل یکدیگر قرار خواهند گرفت.

تا کنون از کادر مربی گری دو تیم، تنها سر مربی تیم ستارگان غرب مشخص شده است.

بر اساس قوانین موجود مربوط به انتخاب کادر مربی گری تیم های ستارگان، هر مربی که تا دو هفته مانده به برگزاری مسابقه ستارگان بهترین رکورد برد و باخت را در کنفرانس خود (شرق یا غرب داشته باشد) به عنوان مربی تیم ستارگان آن کنفرانس انتخاب می شود که این قانون مربی گری فیل جکسون، سرمربی لس آنجلس لیکرز بر تیم ستارگان غرب را مسجل ساخته است.

بر اساس آمار اعلام شده از سوی سازمان لیگ اتحادیه ملی بسکتبال (NBA) بازیکنان برتر دو تیم شرق و غرب به شرح زیر می باشند:

شرق:

1. دوایت هاوارد (سنتر - اورلاندو، 3.150.181 رای)
2. لبرون جیمز (گارد/فوروارد - کلیولند، 2.940.823 رای)
3. دوین وید (گارد - میامی، 2.741.413 رای)
4. کوین گارنت (فوروارد - بوستون، 2.066.833 رای)
5. آلن آیورسون (گارد - دیترویت، 1.804.649 رای)

غرب:

1. کوبی برایانت (گارد - لیکرز، 2.805.397 رای)
2. تیم دانکن (فوروارد/سنتر - سن آنتونیو، 2.578.168 رای)
3. یائو مینگ (سنتر - هیوستون، 2.532.958 رای)
4. کریس پال (گارد - نیو اورلئان، 2.134.798 رای)
5. آماره استودامایر (فوروارد/سنتر - فینیکس، 1.460.429 رای)

iran-goftogoo

بازی فوتبال دختران و پسران جنجال آفرید

علیرضا منصوریان رئیس آکادمی فوتبال باشگاه
استقلال به شدت وجود "تمرین مشترک" را تکذیب کرد

انتشار خبر ديدار دوستانه تيم هاى نوجوانان پسران و دختران باشگاه استقلال در
ورزشگاه مرغوبکار تهران با واكنش تند مسوولان ورزش ايران و ديگر رسانه ها روبه رو
شد.

خبرگزاری مهر، اولین منبعی که در این باره گزارش داد، نوشت:"روز سه شنبه هفته جارى اتفاقى روى داد كه براى نخستين بار در ورزش كشور شاهد آن بوده ايم. در اين روز تيم هاى فوتبال نوجوانان استقلال و تيم فوتبال بانوان اين باشگاه ديدارى با يكديگر داشته اند."

بعد از خبرگزارى مهر ، خبرگزارى هاى ديگر هم اين خبر را منتشر كردند و حتى اضافه كردند كه تيم نوجوانان پسر استقلال در اين بازى بانتيجه ۷ بر صفر به پيروزى رسيده است.

درپى اين انتشار اين خبر مسوولان سازمان تربيت بدنى و باشگاه استقلال به شدت نسبت به اين اتفاق واكنش نشان دادند و خواهان برخورد با متخلفان شدند.

واكنش سازمان تربيت بدنى و باشگاه استقلال
عبدالرضا ساور معاون فرهنگى حقوقى و امور مجلس سازمان تربيت بدنى يكى از افرادى است كه خواهان برخورد شديد با خاطيان شده است.

او گفت:"براساس بخش نامه و طبق دستورالعمل‌ها انجام اين ديدارها ممنوع است. ما هميشه تاكيد داريم در ساعاتى كه بانوان مسابقه دارند هيچ مردى در سالن نباشد و زمانى كه آقايان بازى مى‌كنند كسى به سالن بازى وارد نشود. ما در اين زمينه چندين مرحله تاكيد كرده‌ بوديم."

"در صورتى كه اين مساله صحت داشته باشد كميته انضباطى باشگاه استقلال بايد در خصوص اين اقدام تشكيل و حكم صادر كند. تا با خاطيان به شدت برخورد شود."

او در باره واكنش سازمان تربيت بدنى توضيح داد: "قرار است از طريق واحدهاى نظارتى سازمان تربيت بدنى اين مساله بررسى شود و گزارش حاصل از اين بررسى با مشخص كردن نوع تخلف خاطيان اقدامات بعدى ما را در پى خواهد داشت."

همچنين امير رضا واعظى آشتيانى ، مدير عامل استقلال موضعى مشابه درباره اين خبر اتخاذ كرد:"از اينكه بعضى از همكاران ما در مجموعه باشگاه مسائل شرعى را رعايت نكرده اند، متاسف هستم."

"از آنجايى كه منصوريان متولى آكادمى فوتبال باشگاه است با وى صحبت هايى داشتم تا هر چه روزدتر اين موضع را پيگيرى كند و خاطيان احتمالى اين ماجرا را معرفى كند. باشگاه فرهنگى استقلال بدون پذيرفتن هيچ توصيه و سفارشى برخورد قاطع با خاطيان خواهد داشت."

باشگاه استقلال هم بلافاصله در اين باره بيانيه اى صادر كرد. در بيانيه اين باشگاه آمده است :"از آنجايى كه مسووليت آكادمى باشگاه برعهده‌ى عليرضا منصوريان است،‌ مديريت باشگاه استقلال طى مذاكره‌ تلفنى به آقايان منصوريان و خرمگاه به همراه نماينده‌ى ويژه مديرعامل، ماموريت دادند كه اين موضوع مورد بررسى قرار گيرد تا صحت و سقم آن مشخص شود."

"در صورتى كه اين اخبار صحت داشته باشد با متخلفان به صورت جدى و به دور از تعارفات برخورد قاطع انجام خواهد شد و نتيجه بررسى ها متعاقبا اعلام مى‌شود."

"با هم بازى نكردند"
در حاليكه در بيانيه استقلال مسووليت اين تخلف بر گردن عليرضا منصوريان ،رئيس آكادمى فوتبال باشگاه استقلال افتاده است، او تاكيد كرده است تيم هاى پسران و دختران استقلال با هم بازى نكردند.

آقای منصوریان گفت:"احساس مى‌كنم عده‌اى با انتشار خبر بازى بانوان استقلال و نوجوانان پسر اين باشگاه شيطنت كرده‌اند. اين مسابقه انجام نشده است."

"سه شنبه متوجه شدم چند نوجوان ۱۰ الى ۱۲ ساله باتوپ وارد زمين تمرين بانوان شده‌‌اند. ‌آنها مشغول تمرين شوتزنى بودند كه بلافاصله همان لحظه آقاى پورسيف به همراه مسئولان حراست ورزشگاه مرغوبكار نوجوانان را به بيرون هدايت كردند."

او ادامه داد: "تيم فوتبال بانوان استقلال ساعت ۱۳ تا ۱۵ در زمين مرغوبكار تمرين مى كند و در ادامه تيم نوجوانان پسر باشگاه استقلال از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در اين محل مراحل آماده سازى خود را دنبال مى كند. ظاهرا روز سه شنبه تيم نوجوانان استقلال ۱۰ دقيقه زودتر براى تمرين در زمين ورزشگاه حضور مى يابد كه با تاكيد حراست ورزشگاه خيلى زود اين محل را ترك مى كنند."

بازی زنان و مردان
در عرصه ورزش جهان در جوامعی که منع حکومتی، فرهنگی یا دینی درباره حضور مشترک پسران و دختران در فعالیت های ورزشی وجود ندارد، بسیاری کارشناسان در این باره به صراحت ابراز نظر کرده اند.

فیفا، فدراسیون جهانی فوتبال در آخرین اظهار نظر خود در این مورد در اواخر سال 2004 و هنگامی که یک تیم دسته دو در باشگاه های مکزیک قصد داشت یک بازیکن زن را به خدمت بگیرد به شدت با این امر مخالفت کرد و مانع تحقق آن شد.

فیفا در حکم خود بر لزوم "جدا بودن فعالیت های ورزشی میان زنان و مردان" تاکید کرد.

اما از سوی دیگر برخی کارشناسان ورزش های پایه و افراد صاحبنظر در امر آموزش ورزش به ویژه در میان خردسالان، با فعالیت ورزشی مشترک پسران و دختران در مقاطع سنی خاص مخالفت نکرده اند.

این کارشناسان معتقدند به ویژه در سنینی که پسران و دختران خردسال از جثه ای تقریبا برابر با یکدیگر برخوردارند با در نظر گرفتن اولویت "تفریح" و تاکید بسیار کمتر بر اصل رقابت در رقابت های ورزشی این مقطع سنی، لزومی به جلوگیری از فعالیت مشترک وجود ندارد.

با این حال انجام فعالیت سازمان یافته و مشترک (در قالب ورزش باشگاهی) به ویژه پس از آغاز دوران بلوغ هر کدام از دو جنس و تغییر در عوامل مختلف جسمی و روحی (از جمله افزایش اختلاف در روحیات "رقابت جویی" ورزشکاران پسر و دختر)، شرایط، و پیرو آن نظر کارشناسان را تغییر می دهد.

iran-goftogoo

بارسلونا 'بهترین باشگاه ۱۸ سال گذشته'

در 18 سال گذشته بارسلونا دو بار قهرمان لیگ
قهرمانان و هشت بار قهرمان لا لیگا شده است

فدراسیون بین المللی تاریخ و آمار فوتبال نام باشگاه بارسلونا را به عنوان بهترین
باشگاه جهان در 18 سال گذشته اعلام کرد.

این سازمان که از سال 1991 آمار ماهانه عملکرد باشگاه های جهان را منتشر کرده است، عملکرد باشگاه بارسلونا را 79 امتیاز بالاتر از منچستریونایتد (در مقام دوم) برآورد کرد.

در طی دوره مورد نظر فدراسیون بین المللی تاریخ و آمار فوتبال (IFFHS) بارسلونا دو بار به مقام قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا رسیده و هشت بار در لا لیگا (لیگ برتر اسپانیا) اول شده است.

IFFHS علاوه بر اعلام رده بندی ماهانه باشگاه ها، که بر اساس نتایج کسب شده توسط هر تیم در هر رده از مسابقات داخلی یا منطقه ای و با در نظر گرفتن سطح لیگ هر کشور محاسبه می شود، اقدام به انتشار رده بندی سالانه باشگاه ها نیز می نماید که برآورد اخیر این سازمان بر پایه رده بندی سالانه محاسبه شده است.

منچستریونایتد در شرایطی در مقام دوم قرار گرفته که همانند بارسلونا دو بار در 18 سال اخیر قهرمان لیگ قهرمانان شده و به 10 عنوان قهرمانی لیگ برتر نیز دست یافته است، اما به واسطه شرایط لیگ برتر در طی این دوره و همچنین نتایج کسب شده در هر بازی، امتیازی پایینتر از بارسلونا کسب کرده است.

سر آلکس فرگوسن مربی منچستریونایتد نیز توسط این سازمان و بر اساس جمعبندی برآورد سالانه عملکرد مربیان در 13 سال گذشته (که توسط رای گیری میان فوتبال نویسان عمده مشخص می شود) به عنوان بهترین مربی در طی این مدت انتخاب شده است.

پس از منچستریونایتد یوونتوس و آث میلان قرار دارند و رئال مادرید در مکان پنجم است.

از هر کدام از لیگ های ایتالیا و انگلستان چهار تیم در جمع پانزده باشگاه برتر قرار دارند.

رده بندی 10 باشگاه برتر 18 سال گذشته به برآورد فدراسیون بین المللی تاریخ و آمار فوتبال به شرح زیر است:

1. بارسلونا - 757 امتیاز
2. منچستریونایتد - 678 امتیاز
3. یوونتوس - 621 امتیاز
4. آث میلان - 611 امتیاز
5. رئال مادرید - 605 امتیاز
6. اینترمیلان - 567 امتیاز
7. بایرن مونیخ - 563 امتیاز
8. آرسنال - 550 امتیاز
9. ریور پلاته - 503 امتیاز
10. چلسی - 442 امتیاز

iran-goftogoo

شماره یک زنان جهان حذف شد

یانکوویچ در راه کسب اولین قهرمانی گرند اسلم خود ناکام ماند

یلنا یانکوویچ تنیس باز شماره یک زنان جهان به دست ماریون بارتولی از دور تورنمنت
گرند اسلم آزاد استرالیا حذف شد.

این تنیس باز 23 ساله صرب که اواخر سال 2008 به صدر رده بندی تنیس بازان زن رسید مرتکب 17 اشتباه شد و با عملکردی ضعیف در دور چهارم مسابقات 6-1، 6-4 از حریف خود شکست خورد.

یانکوویچ که تاکنون به مقام قهرمانی هیچکدام از تورنمنت های گرند اسلم دست نیافته برای کسب آمادگی جهت حضور در استرالیا و رقابت زیر آفتاب سوزان شهر ملبورن، شرایط تمرینی دشواری را در مکزیک پشت سر گذاشته بود تا با کسب اولین قهرمانی گرند اسلم منتقدان خود را که حق صدر نشینی او را زیر سوال برده بودند ساکت کند.

اما در مسابقه ای که تنها 82 دقیقه طول کشید سرویس های ضعیف یانکوویچ و ناکامی در حملات برد را به بارتولی (امید شانزدهم قهرمانی) اهداء کرد که در هفت بار حضور قبلی خود در تنیس آزاد استرالیا نتوانسته بود حتی به مرحله سوم مسابقات هم صعود کند.

بارتولی هیچگاه در استرالیا از دور دوم فراتر نرفته بود

بارتولی که با وجود راست دست بودن در هر دو طرف زمین راکت خود را در هنگام زدن ضربه دو دستی کنترل می کند 34 بار (دو برابر یانکوویچ) ضربات خود را در نقاطی در زمین یانکوویچ نشاند که تنیس باز شماره یک جهان نمی توانست به آنها برسد.

یانکوویچ با ناکامی در راهیابی به یک چهارم نهایی تنیس آزاد استرالیا با خطر از دست دادن صدرنشینی رده بندی زنان در طی یک هفته آینده و واگذار کردن این مقام به دینارا سفینا تنیس باز روس مواجه است.

تا پیش از حذف یانکوویچ، آنا ایوانوویچ (هم وطن یانکوویچ) که او هم در مقطعی در سال گذشته صدر نشین رده بندی زنان بود، بزرگترین امید حذف شده از دور مسابقات به شمار می رفت.

ایوانوویچ که سال گذشته به فینال استرالیا رسید و در تنیس آزاد فرانسه قهرمان شد، دو روز قبل (23 ژانویه) مقابل آلیسا کلیبانووا نوجوان روس شکست خورد و از دور مسابقات کنار رفت.

دینارا سفینا، تنیس باز شماره سه زنان جهان نیز با لغزش به یک چهارم نهایی رسید.

او در برابر آلیز کورنه فرانسوی ست اول را 6-2 برد اما پس از باختن در ست دوم (2-6) در ست سوم 5-3 از حریف خود عقب افتاد و در گیم نهم کورنه که سرویس را در اختیار داشت 40-15 از او پیش افتاده بود و تنها یک امتیاز دیگر مسابقه را به سود کورنه خاتمه می داد.

اما در چرخشی عمده، سفینا نه تنها نتیجه این گیم را به سود خود برگرداند و نتیجه را 5-4 کرد بلکه در سه گیم بعد هم پیروز شد تا کورنه نتواند کاری بجز نشستن بر روی صندلی خود و اشک ریختن انجام دهد.

دینارا سفینا که برای اولین بار به یک چهارم نهایی تنیس آزاد استرالیا راه می یابد پس از بازی از خود انتقاد کرد که اجازه داد اعتراض های پی در پی کورنه تمرکز او را بر هم بزند.

عرق سرد بر پیشانی فدرر

فدرر یک ست با حذف شدن از مسابقات فاصله داشت

راجر فدرر امید شماره دو قهرمانی مردان هم وضعیتی بهتر از دینارا سفینا نداشت.

او مقابل تامس بردیچ حریف بلندقد اهل جمهوری چک خود دو ست اول را واگذار کرد تا تماشاچیان تقریبا مطمئن شوند که او بار دیگر در راه کسب چهاردهمین عنوان گرند اسلم خود ناکام مانده است.

اما فدرر که در دور سوم مارات سفین (برادر دینارا سفینا) را شکست داده بود، هر چند دو ست اول را به دویدن به دنبال ضربات فورهند قوی بردیچ گذراند اما در ست سوم با افزایش اشتباهات حریف خود به تدریج نظام بازی را در اختیار گرفت تا سه ست بعدی را 6-4، 6-4 و 6-2 ببرد.

فدرر پس از بازی گفت: "[در شرایط اینچنینی] شما فقط باید خود را موظف کنید که به بازی ادامه بدهید، هیچ راه دیگری ندارد."

"من سعی می کردم مقابل او مقاومت کنم. او سنگین به توپ ضربه می زد و مجبورم کرد تا حداکثر توانم را بکار گیرم."

با این حال فدرر که دور بعد با خوان مارتین دل پورتوی آرژانتینی (امید شماره هشت قهرمانی) روبرو می شود از وضعیت جسمی خود ابراز رضایت کرد و گفت: "احساس می کنم می توانستم دو ست دیگر هم بازی کنم که نشانه خوبی است."

iran-goftogoo

حسین کلهر و داستان هزار و یک شب در کوههای آلپ

صحنه‌ای از رقابت‌های اسکی در کیتزبول <H4 class=detailContentTeasertext>جای شک و تردید نیست که حسین کلهر یکی از اسکی‌بازان خوب است. دو حضور در کاپ جهانی و دو حضور در جام جهانی نشان از کلاس بالای او در سطح جهانی دارد، البته فقط در عرصه اسکی بر روی چمن مصنوعی.</H4>

آنچه که دانا وفائی تعریف می‌کند، قدری شباهت به داستان‌های هزار و یک شب دارد. دانا وفائی خود یک اتریشی ایرانی‌تبار است که به تجارت مواد خام می‌پردازد و هنوز هم به ایران رفت و آمد دارد. او سال گذشته هنگامی که در پیست دیزین مشغول به اسکی بازی بود با حسین کلهر برخورد می‌کند و آشنائی این دو آغاز می‌شود.

وفائی می‌گوید:«در آن زمان ما توی صحبت‌ها و خیال بافی‌هایمان به ایده رسیدیم که چقدر خوب می‌شد اگر حسین کلهر به کاپ جهانی راه‌ می‌یافت». حال این ایده جدیت یافته و روز یکشنبه ۲، ژانویه (۶ بهمن) حسین کلهر به عنوان اولین نماینده ایران در رقابت‌های "کیتزبول" حضور خواهد یافت.

وفائی می‌افزاید: «من و چند تن دیگر از دوستان در حال جمع آوری ۸۰ هزار یورو پول هستیم تا حسین کلهر بتواند حضور موفقی در رقابت‌های المپیک زمستانی ونکور کانادا در سال ۲۰۱۰ میلادی داشته باشد.»

حسین کلهر که خود اکنون ۲۴ ساله است، در حوالی دیزین متولد شده و به عنوان معلم اسکی در پیست دیزین کار می‌کرده است. او تاکنون در ۴۰ مسابقه حضور داشته که به غیر از چهار مورد، بقیه در شمشک و دیزین بوده است. کلهر هرچند موفقیت‌هائی بدست آورده، اما بیشتر این موفقیت‌ها بر روی چمن مصنوعی بوده است تا بر روی برف.

در این بین میشائیل اشتوکر که خود یکی از بهترین اسکی‌بازان جهان بر روی چمن مصنوعی است، مربی‌گری کلهر را برعهده گرفته تا او را برای رقابت‌های کاپ جهانی در کوههای آلپ آماده کند. کلهر از هفته گذشته وارد اتریش شده و در روز چهارشنبه در پیست کیرشبرگ در دور دوم ماده اسلالوم حذف شد. فردای آن روز هم در وستن‌دورف در دور اول حذف شد که شباهت به رقابت‌های دسته سوم دارد.

حال کلهر روز یکشنبه در کیتزبول حضور می‌یابد که متخصصان آن را همچون رقابت‌های چمپینزلیگ می‌داند. دانا وفائی در این زمینه می‌گوید:« من شک دارم که کلهر حتی جزو ۳۰ نفر اول قرار گیرد، اما من در او توانائی‌هایی می‌بینم». حال باید دید که داستان هزار و یک شب در کوههای آلپ تا چه اندازه تحقق می‌یابد.

iran-goftogoo

حضور داوران ایرانی در جام جهانی هندبال ۲۰۰۹ کروآسی · مصاحبه

مجید کلاه‌دوزان (چپ) و محسن کرباسچی، داوران ایرانی در جام جهانی هندبال در کروآسی <H4 class=detailContentTeasertext>در حالی که تیم ملی هندبال ایران تا کنون از صعود به دیدارهای جام جهانی هندبال بازمانده، دو داور ایرانی، مجید کلاه‌دوزان و محسن کرباسچی پس از جام جهانی ۲۰۰۷ آلمان، قضاوت دیدارهای مسابقات جهانی کروآسی را نیز بر عهده دارند. </H4>

مجید کلاه دوزان در گفت‌وگو با بخش فارسی دویچه وله در مورد کم و کیف این بازی‌ها، هندبال ایران و عملکرد خود سخن می‌گوید.

دویچه وله: آقای مجید کلاه‌دوزان، صحنه‌ی بین‌المللی هندبال و جام جهانی هندبال این بار هم شاهد حضور شما در کنار محسن کرباسچی به عنوان داور است. شما در جام جهانی ۲۰۰۷ آلمان و همچنین در بازیهای المپیک ۲۰۰۸ پکن حضور داشتید و حال در رقابت‌های جام جهانی در کروآسی. تاکنون که ۹ روز از آغاز این بازیها می‌گذرد، قضاوت چه دیدارهایی را برعهده داشته‌اید؟

مجید کلاه‌دوزان: ما در این مرحله‌ی اول سه بازی را به اتفاق آقای محسن کرباسچی قضاوت کردیم: استرالیا و مجارستان، رومانی و آرژانتین و بازی آخر هم اسلواکی با فرانسه بوده. حالا هم برای مرحله‌ی بعد انتخاب شده‌ایم.

دویچه وله: کم و کیف بازیهای جام جهانی را تا حالا چه طور ارزیابی می‌کنید؟

مجید کلاه‌دوزان: به نظر من مسابقات نسبت به جام جهانی ۲۰۰۷ آلمان از نظر کیفی پیشرفت کرده. فکر می‌کنم تیم‌ها با قدرت‌تر آمدند و خیلی از تیم‌های مطرح هم نتوانستند حضور پیدا کنند و در مراحل قبل حذف شدند. مثلا از نظر تیمی، تیم‌هایی مثل ایسلند که خب در المپیک نایب قهرمان بوده و حذف شده یا تیم اسپانیا که تیم سوم المپیک بوده.

دویچه‌وله: شما هم اکنون در کنار محسن کرباسچی بیش از چهارسال است که به طور متوالی در مسابقات جام جهانی و بازیهای المپیک به عنوان داور حضور دارید. راز موفقیت‌تان با محسن کرباسچی را در چه می‌بیند؟

مجید کلاه‌دوزان: راز موفقیت ما این است که ما هم همشهری هستیم، بالاخره هر روز باهم کار می‌کنیم و باهم ارتباط داریم. ما در سال ۲۰۰۴ در کلاس داوری بین‌المللی شرکت کردیم و هدفی را گذاشتیم که هدفی چهارساله بود که تا المپیک ختم شد وبازهم داریم یک برنامه‌ریزی می‌کنیم برای آینده که آخرین حضور ما در المپیک بود و یک برنامه چهارساله برای خودمان ریخته بودیم. این برنامه‌ریزی‌ها هم واقعا با کمک‌هایی که از طرف فدراسیون هندبال ایران، مخصوصا جناب آقای رحیمی که برای ما زحمات زیاد کشیدند و در کنار ایشان جناب آقای داود توکلی که واقعا من باید اینجا از ایشان تشکر کنم، چون خیلی از ما حمایت کردند. می‌دانید بالاخره یکطرف ما حضور در مسابقات (نایب) و از یکطرف هم ساپورت کردن ما است و عملکرد و موفقیت ما همه بستگی به حضور مؤثر ما دارد.

دویچه‌وله: چیزی که در اینجا باعث تعجب است، این است که موفقیت شما به عنوان داور ایرانی در مسابقات بین‌المللی هندبال قابل قیاس نیست با عملکرد تیم ملی هندبال ایران در صحنه‌ی بین‌المللی. هندبال ملی ایران چه چیزی را کم دارد که بتواند مانند شما در صحنه‌ی بین‌المللی پا به میدان بگذارد.

مجید کلاه‌دوزان: متاسفانه ما مشکلی هم که اینجا داریم همین است. بازی آخر که در مرحله‌ی قبل بین فرانسه که خب قهرمان المپیک است و تیم اسلواکی، یکی از تیم‌های مطرح اروپا، سوت زدیم، بعد از بازی آن ناظر داوری ما گفت که قبل ازبازی مثلا مربی تیم فرانسه آمده است می‌گوید هندبال ایران کجا هست که داوری‌اش در این سطح است. گفتم مشکلی که ما داریم این است که هندبال‌مان هنوز در سطح بزرگسالان در سطح جهانی آن روند رو به رشد را نداشته است و امیدواریم که در آینده به دنبال موفقیت‌های تیم نوجوانان و جوانان که موفقیت جهانی دارند، هندبال بزرگسالان‌مان هم رشد پیدا کند و ما هم، گفتم، از این حادثه جان سالم به در ببریم. چون همیشه از من می‌پرسند که هندبال ایران کجاست که داورهایش هم در این سطح دارند قضاوت می‌کنند.

دویچه‌وله: شما چه راهکارهایی پیشنهاد می‌کنید؟

مجید کلاه‌دوزان: ببینید، خب احتیاج به برنامه‌ریزی در همه عرصه‌ها دارد، از جمله استفاده از مربی‌های موفق و برگزاری اردوهای مستمر. ما برای حضور در مسابقات جهانی فاصله‌ی زیادی با دیگرتیم‌ها نداریم. در همین مرحله‌ی آخر هم برای این مسابقات ما با یک گل در اصفهان مغلوب عربستان شدیم که جای بدشانسی بود. اگر به عملکردی که الان تیم آسیایی مثل کویت و عربستان در این بازی‌ها داشتند، نگاه کنیم، می‌توانم بگویم که قادریم مطرح باشیم و نتایج بهتری از این تیم‌ها بگیریم. ما اگر کمی بیشتر کار کنیم و فاصله‌ی‌ مربیان‌مان را، همه چیزمان را در مورد هندبال به اروپا نزدیکت‌ر کنیم، فکر کنم می‌توانیم عملکرد موفقی داشته باشیم.

دویچه‌وله: شما در جام جهانی ۲۰۰۷ آلمان حضور موفقی داشتید و برای دیدار نهایی هم انتخاب شدید. این بار ما چه انتظاری می‌توانیم از شما در رابطه با ادامه‌ی حضورتان در جام جهانی ۲۰۰۹ کرواسی داشته باشیم ؟

مجید کلاه‌دوزان: ببینید، عملکردمان نسبت به همیشه خیلی خوب بوده. ما در همان المپیک واقعا برای اولین‌بار در تاریخ و به قول همه‌ی مسئولان فدراسیون جهانی در تاریخ هندبال دنیا، ما بازی (رده‌ی) پنجم و ششم را قضاوت کردیم که اصلا سابقه نداشته است. همیشه داوران اروپایی بودند که اصلا در چنین مراحلی حضور پیدا می‌کنند. این می‌تواند بالاخره گامی برای موفقیت باشد. ما در مسابقات ۲۰۰۷ آلمان، در همین مرحله‌ی نیمه نهایی هم یکبار بازی را قضاوت کردیم و بعد آمدیم برای مرحله‌ی آخر. همه‌ی اینها برای اولین بار در تاریخ هندبال دنیا بوده. ما امیدواریم که بتوانیم نماینده‌ی خوبی برای ایران و آسیا باشیم.

iran-goftogoo

استقلال مدیران خود را جریمه و محروم کرد

در مجموع چهار مدیر و مربی باشگاه استقلال به
30 ماه محرومیت و پرداخت 12 میلیون تومان محکوم شدند

باشگاه استقلال علیه چهار نفر از مدیران و مربیان خود حکم محرومیت
و جریمه صادر کرد.

این حکم توسط کمیته انضباطی این باشگاه و در پی انتشار اخبار درباره دیدار تیم
نوجوانان پسران و دختران این باشگاه صادر شد و در آن از "عموم ملت ایران" عذرخواهی
شده است.

بر اساس این حکم محمد خرمگاه، مدیر فنی آکادمی باشگاه استقلال به یک سال محرومیت از کلیه فعالیت های ورزشی و پرداخت 5 میلیون تومان جریمه نقدی، سعیده پورنادر سرمربی تیم بانوان استقلال به یک سال محرومیت از فعالیت های ورزشی، مصطفی اردستانی سرمربی تیم نوجوانان پسر استقلال به شش ماه محرومیت از فعالیت های ورزشی و 2 میلیون تومان جریمه نقدی و علیرضا منصوریان مسئول آکادمی فوتبال استقلال به توبیخ کتبی و 5 میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شدند.

بر اساس اخبار رویارویی میان دو تیم پسران و بانوان این باشگاه که مورد توجه رسانه های داخلی و خارجی قرار گرفت، در روز سه شنبه 20 ژانویه اتفاق افتاد و برخی منابع از به دست آمدن نتیجه 7-0 به سود تیم پسران باشگاه خبر داده بودند.

مصطفی اردستانی مسئله رخ داده را کوچک و ناشی از یک "اشتباه سهوی" دانست.

علیرضا منصوریان که در جریان جام جهانی 1998 فرانسه از اعضاء تیم ملی ایران بود و در انتهای فصل گذشته از بازیگری بازنشسته شد در گفتگو با رسانه های عمومی برگزاری مسابقه میان دو تیم را انکار کرد و حادثه رخ داده را معلول ناهماهنگی در زمانبندی تمرین دو تیم در ورزشگاه مرغوبکار تهران و ورود زودهنگام تیم پسران به زمین تمرین (در زمانی که تیم بانوان کماکان در زمین حضور داشت) دانست.

او کسانی که اقدام به انتشار خبر این حادثه کرده بودند را متهم به "شیطنت" کرد و پس از جلسه کمیته انضباطی گفت روز سه شنبه 22 ژانویه در ورزشگاه مرغوبکار حضور نداشته است.

عبور از بحران؟
منابع خبری اعلام کردند که اعضاء آکادمی فوتبال استقلال و مسئولان تیم های نوجوانان و بانوان استقلال پس از جلسه کمیته انضباطی باشگاه حاضر به پاسخ دادن به سوالات خبرنگاران نشدند.

عبدالرضا ساور خواستار "برخورد شدید با خاطیان" شده بود

ایسنا، خبرگزاری دانشجویان ایران، در توصیف وضعیت حاضران در جلسه نوشت آنها پس از جلسه "شرایط روحی مناسبی نداشتند و پس از حضور در یک اتاق باشگاه تصمیم گرفتند با خبرنگاران گفتگو نکنند."

این خبرگزاری محمد خرمگاه را "به شدت نگران" توصیف کرده بود.

این نگرانی پس از انتقاد عبدالرضا ساور، معاون فرهنگی حقوقی و امور مجلس سازمان تربیت بدنی موجه به نظر می رسید که خواستار "برخورد شدید با خاطیان" شده بود و خبر از بررسی این حادثه در واحد های نظارتی سازمان تربیت بدنی داده بود.استقلال که در گذشته دو بار قهرمان آسیا شده، پس از پشت سر گذاشتن فصلی بسیار ناموفق در لیگ برتر ایران، در فصل جدید تحت هدایت امیر قلعه نویی جان دوباره گرفته و در زمان انتشار این گزارش در صدر جدول رده بندی لیگ قرار دارد.

از این رو طبیعی است که مدیران این باشگاه نگران ایجاد هر گونه حاشیه غیرورزشی برای آن و توقف روند رو به جلوی آن باشند.

با این وجود هرچند به نظر می رسد باشگاه استقلال با اعلام رای سریع سعی در خاتمه دادن به بحران فعلی و به ویژه بازتاب آن در رسانه ها داشته، اما مشخص نبودن تصمیم سازمان تربیت بدنی ایران در پیگیری این موضوع، لزوما سایه شمشیر مجازات های بیشتر را از سر استقلال دور نمی کند.

iran-goftogoo
بازی مختلط در آکادمی استقلال • گفت‌وگو با حسن روشن

حسن روشن معتقد است که در جریان بازی مختلط در آکادمی استقلال، "خطی" در کار بوده است

<H4 class=detailContentTeasertext>در پی برگزاری دیدار تمرینی میان تیم‌های فوتبال دختران و پسران نوجوان استقلال، سازمان تربیت بدنی، مسئولان آکادمی استقلال را به پرداخت مجزات مالی و محرومیت درازمدت محکوم کرده است. حسن روشن از جزئیات موضوع سخن گفته است.</H4>

دویچه‌وله: آقای حسن روشن مسئله‌ی دیدار دو تیم فوتبال پسران و دختران استقلال در رده‌ی سنی نوجوانان که چند روز پیش در ورزشگاه مرغوب‌کار تهران انجام شد، به یکی از عنوانهای اصلی خبر در داخل ایران تبدیل شده است. برگزاری این بازی تمرینی میان دختران و پسران به مجازات سنگین مالی و محرومیت برای اشخاصی که در این مسئله مسئولیتی را برعهده داشتند منجر شده است. اصل این ماجرا اصلا چه بوده؟

حسن روشن: بازیکنی محروم نشده، ولی مسئولان فوتبال بانوان و نوجوانان و مدیر فنی، یکسال و شش ماه محرومیت پیدا کرده‌اند و حدود ۵ میلیون تومان هم آقای منصوریان به‌عنوان مدیر آکادمی جریمه شده است. ولی واقعا این عجیب بوده و الان هم خبر روز ایران است و من فکر می‌کنم این اتفاق بدون هماهنگی و داشتن تجربه‌ی کافی برای یک آکادمی (رخ داده). چون آکادمی هنوز در ایران جا نیفتاده و ما هم که پارسال این کار را کردیم، خیلی با مشکلات روبه‌رو بودیم و من مجبور بودم از صبح تا شب آن‌جا باشم که این‌جور اتفاقات نیفتد. به هر حال این اتفاق افتاده و خیلی هم این‌جا تاثیرگذار بوده و نمی‌شود گفت که باعث تاسف است، ولی چون در قوانین ایران یک چنین کارهایی نیست، به هر حال خیلی مسئله را بزرگ کردند.

جزئیات این به اصطلاح "جرم" چه بوده که باعث خشم دست‌اندرکاران شده؟

-
اصل قضیه این بوده که نبایست این دوتا تیم باهم بازی می‌کردند. حتا نباید تمرین خانم‌ها را آقایان نگاه کنند. قانون ما در ایران این است. و برعکس‌اش هم هست که شما می‌دانید خانم‌ها حق آمدن به استادیوم را ندارند. این جزو قانون شرعی ایران است که گذاشتند. ولی من فکر می‌کنم بزرگترین مسئله این است که اولا هم خودم، که پارسال در آکادمی بودم، هم آقای واعظ آشتیانی و هم آقای منصوری دنبال این قضیه هستیم که ببینیم از کجا خط گرفته شده. به هر حال این مسئله از جایی خط داده شده و عمل شده و عملش هم فکر می‌کنم همان عدم داشتن تجربه بوده. شاید می‌گفتند مثلا نوجوانان بچه‌های کوچکی هستند که عیبی نداره و این مسئله انجام شده و باز فکر می‌کنم عدم داشتن امکانات است که ما چون آن‌جا یک زمین داشتیم، به گفته‌ی مسئولان آکادمی وقت، نیمی از زمین در اختیار بانوان بوده و نیم دیگرش در اختیار نوجوانان و این مسئله پیش آمده است که چون بچه‌های کوچکی هستند، نیازی ندارد و بازی کردند که نتیجه‌اش هم هفت صفر شده.

به نفع کی؟

- نوجوانان پسر که متاسفانه - از نظر آگاهی مردم - هم چون استادیوم مرغوب‌کار مشرف است به خانه‌های مردم، باعث شده بود که با موبایل عکس گرفته بودند برای این‌که چیز جالبی است که اتفاق افتاده و مسئولان ورزش هم به‌خاطر این مسئله خیلی به (این موضوع) اهمیت دادند.

شما به این مسئله اشاره کردید که از پشت صحنه یک خطی داده شده بوده. یعنی طبق اطلاعات شما از پیش برنامه‌ریزی شده بوده که دخترها مقابل پسرها در تمرینات نوجوانان استقلال بازی کنند که سرانجام ماجرا به جاهای باریک منجر شود؟

- بله، بله. یک خط بوده. چون الان مطمئن نیستند که شخص این کار را کرده، قرار است که مطمئن بشوند، بعد شخص را معرفی کنند.

آقای روشن اگر دختران نوجوان استقلال تهران در این بازی تمرینی مقابل پسران، با حجاب داخل زمین بودند، پس اصل مشکل چیست؟

- اصلا این وضع هست. حتا در عکس‌هایی هم که می‌اندازند، حجاب اصل قضیه است در این‌جا. ولی این که دختران با پسران حتا هم صحبت بشوند در آن بازی و این‌که باهم ممکن است تنه به تنه بشوند، این از نظر قانون ورزشی ما ممنوع است.

آقای روشن شما تا سال گذشته که رئیس آکادمی باشگاه استقلال تهران بودید، این مشکل را می‌شناختید و با کمبود امکانات و زمین تمرین برای تیم‌های نوجوانان پسران و دختران دست و پنجه نرم می‌کردید. آیا این اتفاق برای نخستین‌بار است که رخ داده یا مشابه این اتفاقات در گذشته هم بوده؟

- راستش هنوز نه من و نه کسی دیگر می‌داند که واقعا یک چنین اتفاقی قبلا هم افتاده است یا نه. ولی در اوایل این مسئله، مسئولان می‌گفتند که دخترخانم‌ها در حال تمرین بودند و تداخل تمرین شده. یعنی آقا پسرها زودتر آمدند در زمین. ولی در اصل کار درست نبوده، چون در یک زمین حق تمرین خانم‌ها و آقایان اصلا در ایران امکانش نیست. به‌خاطر این سازمان ورزش هم خیلی این مسئله را جدی گرفته و دنبال کرده که این اتفاق حداقل دوباره تکرار نشود.

iran-goftogoo

گرما قهرمان را به زانو درآورد

رادیک (چپ) آماده تر از جاکوویچ بود

اميدهاى نواك جاكوويچ براى دفاع از مقام قهرمانى تنيس آزاد استراليا در گرماى شديد
ملبورن نقش بر آب شد.

اميد شماره سه قهرمانى در اين مسابقات با كمك يخ و ماساژ هم نتوانست از پس گرماى بالاى ۳۵ درجه شهر ملبورن برآيد و در ميانه مسابقه با اندى راديك، تنيس باز شماره هفت جهان براى رسيدن به نيمه نهايى از ادامه بازى صرفنظر كرد.

راديك در شرايطى به نيمه نهايى رسيد كه هخر چند در ست اول در تاى برك ۷-۶ مغلوب جاكوويچ شد اما دو ست بعد را ۶-۴ و ۶-۲ برد و در ست چهارم هم ۲-۱ از حريف ۲۱ ساله خود پيش بود.

جاكوويچ كه چهارمين بازيكنى است كه در طى دو روز گذشته در ميانه مسابقه كناره گيرى مى كند در شرايطى پاى به ميدان گذاشت كه در مرحله چهارم ديدار او با ماركوس بغداتيس تا ساعت ۲.۲۶ دقيقه صبح روز دوشنبه ۲۶ ژانويه طول كشيده بود و به اذعان خود، نتوانتسه بود تا ساعت شش صبح همان روز به خواب برود و در نتيجه تمرين پيش از مسابقه با راديك را از دست داده بود.

با اين حال نقش راديك را نيز نمى توان در اين ناكامى ناديده گرفت، به ويژه از آن رو كه اين بازيكن در طى تمرينات پيش از فصل با لرى استفانكى، مربى جديد خود، نزديك به هفت كيلوگرم وزن كم كرده است و نه تنها چابك تر يود بلكه ضربات بك هند قوى ترى نيز مى زد.

هرچند جاكوويج ست اول را در تاى برك برد اما به تدريج آثار خستگى در او نمايان شد و به ويژه آثار خستگى در ابتداى ست سوم بيش از پيش ديده مى شد؛ او نه تنها گيم اول را كه در آن سرويس را در اختيار داشت از دست داد، بلكه دو بار در اثر خطاى مكرر امتياز از دست داد و به وضوح منتظر پايان گيم و استراحت در سايه بود.

در ست سوم وقتى تنيس باز شماره سه جهان خواستار حضور پزشك در ميدان و ماساژ پاى راست خود با يخ شد تقريبا مشخص بود كه چه كسى پيروز اين ميدان خواهد بود.

اشتباهات متعدد او پس از ورود مجدد به بازى به راحتى بازى و ست سوم را در اختيار راديك گذاشت و وقتى در آغاز ست چهارم درجه حرارت از ۴۰ قراتر رفت، ادامه كار براى جاكوويچ ناممكن شد، تا راديك كه در تكزاس و فلوريدا از ايالت هاى گرم آمريكا بزرگ شده، براى چهارمين بار به نيمه نهايى تنيس آزاد استراليا راه يابد.

اين اولين بارى نبود كه جاكووبج يك مسابقه حساس در يك تورنمنت گرند اسلم را نيمه تمام رها مى كرد؛ او در سال ۲۰۰۶ و در مرحله يك چهارم نهايى تنيس آزاد فرانسه به دليل ناراحتى از ناحيه كمر مسابقه مقابل رافائل نادال را نيمه تمام گذاشت و در سال ۲۰۰۷ هم در نيمه نهايى ويمبلدون (مجددا مقابل نادال) از ادامه كار كناره گيرى نمود.

رادیک در مرحله بعد با راجر فدرر دیدار می کند که خوان مارتین دل پورتو، تنیس باز شماره هشت جهان را با قاطعیت تمام در سه ست با نتایج6-3، 6-0، 6-0 شکست داد.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please اینجا را کلیک کنید.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.