کمک - جستجو - کاربران - تقويم
ورژن کامل:اخبار و مقالات ورزشی ،مطالب پیشین
FARSI FORUM ایران گفتگو > > اخبار و مفالات ورزشی
صفحات 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81
iran-goftogoo
جام ملت‌های اروپا • مصاحبه با مجید جلالی

مجید جلالی

مجید جلالی، مربی، مدرس و تحلیل‌گر فوتبال ایران، در مصاحبه‌ای با صدای آلمان، نظر خود را در مورد سطح کیفی و تیم‌های شرکت‌کننده در رقابت‌‌های جام ملت‌های اروپای ۲۰۰۸ سوئیس و اتریش، بیان کرده است.

دویچه‌وله: آقای جلالی، چندی دیگر مسابقات فوتبال جام ملت‌های اروپا آغاز می‌شود. شما به‌عنوان یک مربی و کارشناس فوتبال از داخل ایران چه انتظاراتی را از این تورنومنت دارید؟ تورنومنتی که به عقیده‌ی خیلی از کارشناسان شاید کیفیت‌اش از مسابقات جام جهانی هم بالاتر باشد، برای این‌که تیم‌های ضعیف می‌شود گفت که حضور ندارند!

مجید جلالی: به نظر من از جام ملت‌های اروپا می‌شود ایده‌های بهتری گرفت برای توسعه‌ی فوتبال. شاید این برعکس باشد با جام جهانی. جام جهانی می‌تواند به ما ایده بدهد که وقتی ما تیم متوسطی هستیم، چه‌طور می‌توانیم درمقابل تیم‌های بزرگ بازی کنیم و بعضا موفق هم باشیم. در واقع این پیامی‌ست که جام جهانی می‌تواند به مربی‌ها و فوتبال‌دوست‌ها بدهد. اما جام ملت‌های اروپا می‌تواند ایده بدهد در جهت رشد فوتبال. چون همان‌طور هم که شما گفتید، خیلی کم است تیمی که متوسط باشد و در جام ملت‌های اروپا باشد و... تقابل قدرت‌ها خیلی به هم نزدیک است. بنابراین ما می‌توانیم ایده‌هایی را از درون این جام پیدا کنیم که مربوط و متعلق به فوتبال روز است، حتا به فوتبال آینده. آن چیزی که ما در جام جهانی دور قبل دیدیم، نمایشی از فوتبال خیلی فشرده و کمپکت بود و فوق‌العاده درگیرانه و خشن که در این نمایش معمولا ایتالیایی‌ها می‌توانند موفق باشند. ولی من مطمئنم كه آن سبک بازی در تورنومنتی مثل جام ملت‌های اروپا نمی‌تواند نتیجه‌بخش باشد و ما منتظریم شکل‌های بهتری را در این بازی‌ها ببینیم.

شما الان به نکته‌ی جالبی اشاره کردید و آن هم توسعه و رشد فوتبال است. اگر ما این توسعه و رشد را در زمینه‌ی امور تاکتیکی بخواهیم تحلیل کنیم، به نظر شما چه پیش‌بینی‌ای می‌شود کرد در این تورنومنت که شیوه‌های جدیدی دیده بشود؟

- همان‌طور که گفتم، با توجه به آن چیزی که ما در جام جهانی قبل دیدیم، یعنی تیم‌هایی که فشرده‌تر و خشن‌تر و درگیرانه‌تر بازی کردند، مجموعا آن تیم‌ها توانستند موفق باشند. بنابراین این انتظار می‌رود که در این جام تیم‌ها با ایده‌هایی بیایند برای مقابله با این سبک بازی که بازی خیلی جذابی هم نیست و تماشاگران هم دوست ندارند و حتا برای آینده‌ی فوتبال یک خطر محسوب می‌شود. یعنی تیمی که بیشترین خطا را بکند، در نهایت آن تیم برنده باشد. این برای آینده‌ی فوتبال می‌تواند یک خطر باشد. و در این جام ملت‌های اروپا ما می‌توانیم امیدوار باشیم برای این‌که راه‌های مقابله با این سبک را ببینیم، مخصوصا از جانب تیمی مثل فرانسه که در جام جهانی در واقع مغلوب این سبک بازی شد. یا تیمی مثل آلمان که آنها هم قربانی این سبک بازی ایتالیایی‌ها شدند. واقعا بی‌صبرانه منتظریم این راهکارها را ببینیم و بعد از آن خیلی بهتر می‌توانیم در موردش صحبت کنیم.

در تورنومنت پیشین جام ملت‌های اروپا، تیم ملی فوتبال یونان چهارسال پیش توانست با یک شیوه‌ی فشرده‌ی تخریبی دفاعی، همان‌طور که الان شما به آن اشاره کردید، موفق باشد و عنوان قهرمانی اروپا را به خودش اختصاص بدهد. به نظر شما یونان الان با این شیوه هم می‌تواند مجددا موفق بشود؟

-اگر ما ببینیم... یعنی چون الان حتا در جام جهانی ۲۰۰۲ هم این شیوه‌ی بازی کارآمد نشان داده است، یعنی تیمی مثل ترکیه آمد تا سوم جهان آمد بالا یا تیمی مثل کره چهارم جهان شد، به‌ وسیله‌ی همین بازی فوق‌العاده درگیرانه، فشرده و بازیی که منجر به پیشرفت فوتبال نمی‌شود. یعنی خود ترکیه می‌آید سوم جهان می‌شود، ولی در دور بعد مقدماتی جام ملت‌ها حذف می‌شود. یا یونان قهرمان اروپا می‌شود، ولی درجام جهانی جایگاهی ندارد. اینها پیشرفت فوتبال نیست، این‌ها فوتبالی براساس نتیجه‌... یعنی نتیجه‌مدار است، بدون این‌که یک آینده‌ی پایداری داشته باشد. این انتظار که در این جام جهانی، این روند فوتبال که به نظر من چیزی حدود ۸­۷ سال است که مرسوم شده، تغییر بکند و ما شاهد روش‌های بهتری از بازی باشیم. چون همان‌طور که گفتم این یک خطر است برای آینده‌ی فوتبال. اگر باز تیم‌هایی مثل یونان، با آن سبک بازی، بخواهند بیایند در اروپا مجددا این‌ها صاحب عنوان بشوند، باید بگوییم که فوتبال دارد به یک بن‌بست تاکتیکی می‌رسد. ولی من این‌طور فکر می‌کنم که در اینجا هم ما شاهد روش‌های جدیدی برای مقابله با این سبک بازی تخریبی باشیم.

حالا به نظر شما چه تیم‌هایی این پتانسیل را دارند که با این سیستم تاکتیک تخریبی مبارزه کنند و کلا بگوییم کدام چهار تیم را شما در مرحله‌ی نیمه‌نهایی جام ملت‌های اروپا می‌بینید؟

- من احتمال موفقیت تیم‌هایی مثل آلمان، فرانسه، هلند و اسپانیا را بیشتر می‌دانم. به لحاظ این‌که این‌ها این قابلیت را دارند که به آن ایده‌های مقابله با دفاع سخت و فشرده دست پیدا کنند. یعنی هلند‌ی‌ها این توانایی را دارند که این کار را بکنند، اسپانیایی‌ها هم دارند و مخصوصا آلمان که من به آنها خیلی بیشتر امیدوارم. چون تیم جوانی دارند و می‌توانند این ایده‌ها را عملیاتی کنند.

حال نگاهی بیندازیم به تیم ملی فوتبال آلمان. شما ترقی وضعیت تیم ملی فوتبال آلمان را در سه سال اخیر چگونه دیده‌اید؟ اگر ما به این مسئله نگاه کنیم که یک سال قبل از آغاز جام جهانی همه به سبک بازی آلمان و روش سرمربی‌گری مربی وقت آلمان آقای یورگن کلینتزمان ایراد می‌گرفتند، اما ما در جام جهانی یک بازی کاملا متفاوت از تیم آلمان دیدیم و آلمان همه را غافلگیر کرد. از آن موقع به بعد هم این دست خطی که آقای کلینتزمان روی تیم ملی آلمان گذاشت، از سوی دستیار پیشین ایشان و سرمربی فعلی تیم آلمان آقای یوآخیم لو پیگیری شد؟

- من یادم هست که ما در دوره‌‌های حرفه‌ای بودیم، سال ۲۰۰۱، آنجا مدرس‌های ما موضوعی را مطرح می‌کردند تحت عنوان چالش فوتبال آلمان برای جام جهانی ۲۰۰۶. و از نظر من خیلی جالب بود که آنها آن موقع چند عامل را بررسی می‌کردند به عنوان چالش‌های فوتبال آلمان. یک این‌که می‌گفتند، فوتبال آلمان اقبال عمومی را دارد از دست می‌دهد، یعنی محبوبیت‌ عمومی را. و برای این ما باید بازیکنانی که مورد قبول جامعه و محبوب هستند، آنها را ما باید هل‌شان بدهیم به سمت مربی‌گری. حتا اگر آنها قابلیت بالایی در جنبه‌های مربی‌گری ندارند، اما ما می‌توانیم کسانی را کنار آنها قرار بدهیم که آنها در این زمینه از جهت فنی کمبود این‌ها را جبران کنند. ولی نیمکت مثل یک ویترین قشنگی بشود که تماشاگر جلب کند. و ما می‌بینیم که بعدا این‌ها این کار را کردند. حتا آنجا صحبت از تغییر نسل در فوتبال آلمان بود که می‌گفتند فوتبال آلمان نیاز به بازیکنان خلاق و جدید دارد. ما هردوی این‌ها را می‌بینیم که در یک پروسه چهارساله فوتبال آلمان انجام می‌دهد و برای جام جهانی کسی مثل کلینتزمان که محبوب بوده می‌آورند و در کنارش کسی را قرار می‌دهد مثل آقای یوآخیم لو که از نظر فنی یک مربی بسیار کارآمد است. در واقع ایدئولوگ خود آقای لو است، ولی از آقای کلینتزمان به‌عنوان کسی که می‌تواند افکار و اقبال عمومی را به سمت فوتبال سوق بدهد استفاده می‌شود و آن تغییر نسل ایجاد می‌شود و آن تغییر نسل حالا می‌تواند، به گمان من، بین چهار تا پنج سال فوتبال آلمان را متحول کند و دقیقا این کاری‌ست که فرانسوی‌ها بعد از سال ۹۴ که از جام جهانی حذف شدند انجام دادند و بعد از آن توانستند چیزی حدود ۶ سال تمام جام‌ها را ببرند. یعنی جام جهانی را فتح کردند، جام ملت‌های اروپا را دوسال بعد فتح کردند و همین‌طور جام کنفدراسیون‌ها را هم فتح کردند. به اعتقاد من آیند‌ه‌ی روشنی در انتظار فوتبال آلمان است، به همین دو دلیلی که گفتم. چون مشخص است بر پایه‌ی تحقیق انجام شده است. آن چیزی که سال ۲۰۰۱ در دوره‌های حرفه‌ای برای ما گفتند، حالا می‌بینیم که آنها را عملیاتی کرده‌اند و به نظر من این حق است که آنها را شانس مسلمی بدانیم در جام ملت‌های اروپا.

از دیدگاه پتانسیل انفرادی بازیکنان چه فوق ستاره‌های جدید و قدیمی می‌توانند در این پیکارهای جام ملت‌های اروپا، خودشان را در صحنه نشان بدهند و در سطح بالا تاثیرگذار باشند؟

- خیلی مشکل است بتوانیم نام ببریم. به خاطر این که همیشه قبل از یک تورنومنت بزرگ، ستاره‌هایی که مدنظر هستند، آنها از طرف حریف‌ها شناسایی می‌شوند، ضمن آن‌که آنها در مسابقات باشگاهی با فشار بیشتری هم روبه‌رو بوده‌اند. یعنی آنها شاید خسته‌تر وارد این تورنومنت‌ها می‌شوند. بنابراین ما باید انتظار فوق‌ ستاره‌های جدیدی را بکشیم در جام ملت‌های اروپا و من فکر می‌کنم آن کسانی که الان به‌عنوان بازیکنان مثلا رده‌ی دوم مطرح هستند، آنها می‌توانند چهره‌های بهتری از خودشان در این جام نشان بدهند.

در میان این شانزده تیم راه‌یافته به مرحله‌ی نهایی جام ملت‌های اروپا، شما کدام تیم‌ها را از همه خشن‌تر می‌بینید؟

- شاید طبق روال قبل، همان ایتالیایی‌ها را، چون این خصلت فوتبال آنهاست که خیلی فشرده بازی می‌کنند. من در این زمینه تحقیقات خوبی دارم و حتا به اصطلاح عمق عمودی بازی ایتالیایی‌ها چیزی حدود ۳۲ متر است. در واقع عرض بازی به طور متوسط در ۹۰ دقیقه‌ی بازی از تیم ایتالیا حدود ۲۷ متر است. بنابراین این خودش نشان می‌دهد که این‌ها چقدر فشرده بازی می‌کنند و در فشردگی فاصله‌ها نزدیک است و آنها در صحنه روی توپ به شدت درگیر می‌شوند. بنابراین با همین تحلیل می‌توانیم بگوییم که ایتالیایی‌ها بازهم خشن‌ترین تیم این جام باشند.

فرید اشرفیان
ایران گفتگو "روی
تیم ملی فوتبال ایران در زمین امارات پیروز شد

تیم ملی فوتبال ایران در چهارمین بازی خود در مرحله مقدماتی جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی تیم امارات متحده عربی را شکست داد و به اولین پیروزی خود در این مرحله دست یافت.

تیم ایران در این بازی با نتیجه یک بر صفر پیروز شد و تک گل تیم ایران را فریدون زندی در دقیقه 11 بازی به ثمر رساند. در این دقیقه پاس مسعود شجاعی پشت دفاع امارات به زندی رسید و او که با دروازه بان تک به تک شده بود توپ را به آزامی و از بالای سر دروازه بان امارات درون دروازه جا داد.

تیم ایران با این پیروزی 6 امتیازی شد و موقتا در صدر جدول گروه قرار گرفت. در حال حاضر امارات و سوریه (با یک بازی کمتر) با 5 امتیاز در رده های بعدی قرار دارند و کویت با 1 امتیاز (و یک بازی کمتر) در رده چهارم است.

در بازی ایران و امارات تیم ایران با ترکیب سید مهدی رحمتی، هادی عقیلی، سید جلال حسینی، ستار زارع، حسین کعبی، جواد نکونام، ابراهیم صادقی، مسعود شجاعی، فریدون زندی (احسان حاج صفی، دقیقه 74)، غلامرضا رضایی (مجتبی جباری، 90)، محسن خلیلی (علیرضا نیکبخت واحدی، 84) بازی کرد.

در دیگر دیدار این گروه تیم های سوریه و کویت در زمین تیم کویت با هم دیدار خواهند کرد.

از هر گروه مرحله مقدماتی دو گروه به دور بعد صعود می کنند تا بعد از برگزاری مراحل بعدی در نهایت نمایندگان آسیا در جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی انتخاب شوند.

تیم ایران در بازی مقابل امارات با سرمربیگری علی دایی و با این ترکیب به میدان آمده است: سید مهدی رحمتی، هادی عقیلی، سید جلال حسینی، ستار زارع، حسین کعبی، جواد نکونام، ابراهیم صادقی، مسعود شجاعی، فریدون زندی (احسان حاج صفی، دقیقه 74)، غلامرضا رضایی (مجتبی جباری، 90)، محسن خلیلی (علیرضا نیکبخت واحدی، 84).
iran-goftogoo
وضعیت تیم ملی فوتبال ایران • مصاحبه با حسین کعبی

نبرد حسین کعبی، ملی‌پوش فوتبال ایران (سفید) و کریستیانو رونالدو از تیم پرتغال در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان

تیم فوتبال ایران، شنبه (۷ ژوئن) با پیروزی یک بر صفر مقابل امارات موفق شد وضعیت نامطلوب خود در دور مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ را بهبود بخشد. حسین کعبی، مدافع ملی‌پوش، و نظر او در مورد این بازی و آینده‌ی تیم ملی ایران.

دویچه‌وله: آقای کعبی تیم ملی ایران توانست از سطح تیم امارات در العین بگذرد. شما در بازی شنبه‌ شب ۹۰ دقیقه در ترکیب اصلی تیم ملی داخل میدان بودید. شرایط جوی در این بازی را از دیدگاه خودتان چگونه ارزیابی می‌کنید؟

حسین کعبی: این بازی، بازی سختی بود. خدا کمک‌مان کرد که توانستیم سه امتیاز را بگیرم، چون جو امارات واقعا خیلی گرم بود، شرایطش خیلی سخت بود که آدم بتواند ۹۰ دقیقه فوتبال خوب ارائه بدهد. چون واقعا اماراتی‌ها هم خودشان خسته بودند از لحاظ آب و هوا. خیلی مشکل است، آدم نمی‌تواند اصلا ۹۰ دقیقه فوتبال خوب ارائه بدهد. ولی خدا را شکر ما توانستیم یک توپ را گل کنیم و سه امتیاز را بگیریم.

وضعیت آمادگی بازیکنان در چه وضع هست، با توجه به این‌که این تیم ملی بازی تدارکاتی راست و درستی نداشته و از نظر هماهنگی تیم هنوز به استاندارد لازمه نرسیده؟

- خب شما اگر ببینید، خیلی فرصت دادند به این تیم ملی که بتواند هماهنگ بشوند. چون تیم نزدیک ۵۰ درصد بازیکن‌های قدیمی‌اش عوض شده و بازیکن‌های جدید آمده‌اند و تا هماهنگ بشوند، خیلی فرصت می‌خواهد. خدا را شکر ما این بازی‌هایی را که داریم انجام می‌دهیم، بازی‌های خوبی داریم ارائه می‌دهیم. ولی متاسفانه شانس نداریم. اگر آن شانس را می‌داشتیم، حالا آن سه‌تا بازی را می‌بردیم و با خیال راحت از گروه صعود می‌کردیم. خدا را شکر بچه‌ها هم دارند خوب کار می‌کنند. به شما قول می‌دهم این تیم روز‌به‌روز بهتر و بهتر می‌شود.

نبودن علی کریمی تا حالا چه تاثیری را روی تیم ملی گذاشته؟

- خب شما اگر ببینید، خیلی علی کریمی بازیکن بزرگی است و این آرزوی هر مربی‌ است که یک بازیکن مثل علی کریمی داشته باشد. علی کریمی یک بازیکن کاملی است برای تیم ملی ایران. مطمئن باشید که علی کریمی هم برمی‌گردد به تیم ملی. ازاین گروه که می‌رویم بالا، انشااله به جام جهانی هم صعود می‌کنیم.

در رابطه با جام جهانی حالا خودتان صحبت کردید. فرق الان تیم ملی با آن تیم ملی جام جهانی ۲۰۰۶ که شما بازیکن ثابت‌‌اش بودید، چه هست؟

- خب فرقش را بخواهیم بگوییم، فرقش این است که آن بازیکن‌ها با تجربه بودند، این تیم بازیکن‌ها جوانند. خیلی فرصت باید بدهند به یک تیم جوان که بتواند هم تقریبا میدان ببینند. چون واقعا خیلی سخت‌اند، بازی‌ها خیلی سخت‌اند. بازیکن‌ جوانی که آمده، هنوز در تیم ملی بازی ندیده، خیلی برایش سخت است. آن زمانی که بازیکن‌ها با تجربه بودند، با خیال راحت ما می‌رفتیم تو زمین، با خیال راحت فوتبال بازی می‌کردیم. فقط خدا را شکر این جوان‌ها هم دارند جواب می‌دهند و تقریبا جواب خوب داده‌اند به حدی که اطمینان کرده‌اند به آنها.

حالا مشکل همین جاست که این جوان‌ها بازی‌های لازمه‌ی تدارکاتی دوستانه را ندارند که تجربیاتشان بیشتر بشود. با این مسئله شما چگونه می‌توانید کنار بیایید؟

- خب شما اگر ببینید، تیم ملی ایران تا حالا بازی دوستانه با تیم‌های بزرگ تا حالا هیچ ارائه نداده. تیم ملی نیازی دارد به بازیکنان، به بازی‌های دوستانه که بتوانند خودشان را نشان بدهند بازیکن‌های جوان که آمدند، بتوانند خودشان را نشان بدهند. ما نیاز داریم به تیم‌های بزرگ که بتوانیم واقعا حرف اول را بزنیم در دنیا. نباید با تیمی مثل کامرون یا نیجریه تیم دوم‌شان بیایند با آنها بازی بکنیم، هفت‌تا، پنج‌تا بزنیم که بگوییم آره ما تیم کامرون را بردیم. نمی‌دانند که تیم دوم‌شان است. ما دوست داریم با تیم‌های بزرگ بازی کنیم، که بتوانیم خودمان را روز به روزنشان بدهیم.

برنامه‌ی روزهای بعد تیم ملی برای این دو بازی باقی‌مانده مقابل سوریه و کویت چه هست؟

- ما امروز تقریبا نزدیک ساعت ۴ صبح رسیدیم. تا ۱۲ شب فعلا تو هتل استراحت می‌کنیم، تا فردا. فردا فکر می‌کنم صبح، بعدازظهر، فکر کنم تمرین داریم و چهارشنبه تمرین داریم. چهارشنبه ظهر فکر کنم ساعت ۶ هم پرواز داریم به سمت سوریه.

بازی روز شنبه‌ی آینده مقابل سوریه را چگونه می‌شود پیش‌‌بینی کرد؟

- مطمئن باشید که بازی سختی است. سوریه قوی‌تر از کویت است و ما با آنها بازی کرده‌ایم. مطمئن باشید که این سخت‌ترین بازی است، فکر کنم، در گروه‌مان. چون سوریه خیلی تیم خوبی است، بازیکن‌های خیلی خوبی دارد. بازیکن‌هایش کامل‌اند که من با آنها روبه‌رو بازی کردم. خیلی تیم خوبی است. به نظر من سخت‌ترین بازی‌مان شنبه است. انشااله بتوانیم سه امتیاز را بگیریم.

فرید اشرفیان
iran-goftogoo
بررسی نقش دروازه‌بان در فوتبال • مصاحبه با ناصر حجازی

ناصر حجازی

ناصر حجازی، از دروازه‌بانان پیشکسوت و از ملی‌پوشان اسبق فوتبال ایران، معتقد است که دروازه‌بانی سخت‌تر شده و دروازه‌بانان کنونی وظایف سنگین‌تری بر عهده دارند. او طرفدار پیتر چک، دروازبان چک و بوفون دروازه‌بان ایتالیاست.

دویچه‌وله: آقای حجازی، الان چند روزی است که مسابقات فوتبال جام ملت‌های اروپا شروع شده. آیا شما در داخل ایران این مسابقات را پیگیری می‌کنید و انعکاس این جام در ایران چطور است؟

ناصر حجازی: البته در ایران اکثر بازی‌ها را مستقیم پخش می‌کنند. هر روز دو بازی ساعت ۸/۵ و ۱۱/۵ پخش می‌شود. اکثر بازی‌ها را من نگاه می‌کنم. کارهای خوبی که تیم‌ها انجام می‌دهند در هر صورت درسی‌ست برای ما که بتوانیم کارهای خوب آنها را پیگیری بکنیم و بتوانیم به جوانان مملکت‌مان انتقال بدهیم. البته جام ملت‌ها، همان‌طور که می‌دانید، بعد از جام جهانی یکی از جام‌های معتبر دنیاست که انجام می‌شود و تمام تیم‌های بزرگ اروپا در آنجا جمع می‌شوند. البته باید گفت که امسال در سوئیس و در اتریش این جام برگزار می‌شود که تمام کشورها در آن‌جا جمع شده‌اند و تیم‌های بزرگ دنیا مثل آلمان که تقریبا من فکر کنم در سطح کشورهایی‌ست که جام ملت‌های اروپا را به‌دست آورده، و همچنین هلند و ایتالیا هستند که (با بازی‌شان) شور و هیجان خاصی به مردم دنیا می‌دهند. هم‌چنین در کشور ما همه فوتبال‌دوستان می‌نشینند و این بازی‌ها را مستقیم تماشا می‌کنند.

آقای حجازی شما از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به‌عنوان یکی از بهترین دروازه‌بانان قرن آسیا انتخاب شده‌اید و در کنار احمدرضا عابدزاده می‌شود گفت که جزو بهترین دروازه‌بانان تاریخ فوتبال ایران هستید. نقش دروازه‌بانان را در دنیای فوتبال امروزه چگونه می‌بینید شما؟

- اگر توجه کنید، دروازه‌بانی در زمان ما خیلی راحت‌تر و آسان‌تر بود. کار دروازه‌بان به‌مراتب آسان‌تر بود. و الان با قوانینی که فیفا وضع می‌کند در مورد دروازه‌بان، کار دروازه‌بانان را سخت‌تر کرده است و اگر توجه داشته باشید، الان دروازه‌بان باید تکنیک یک فوتبالیست خوب را در زمین داشته باشد و بتواند به‌عنوان یک دفاع آخر خوب، تمام جوانب را در نظر بگیرد و بتواند تمام توپ‌هایی که پشت سر دفاع می‌اندازند، به راحتی با تکنیک بالای خودش کنترل بکند و بتواند بازی‌سازی را از همان‌جا شروع بکند. ولی در زمان ما، شما اگر توجه کنید، دروازه‌بان می‌توانست با دست بگیرد و دوباره بیندازد و می‌توانست خیلی وقت‌کشی زیادی بکند. این قوانین جدید هم‌چنین از وقت‌کشی دروازه‌بانان کم کرده و دروازه‌بان نمی‌تواند وقت‌کشی بکند تا تیم‌اش را برنده بکند. به مراتب الان می‌بینید که خیلی سخت‌تر است کار دروازه‌بان. دروازه‌بان در هر صورت تکنیک بالایی باید داشته باشد تا بتواند توپ را خوب کنترل بکند، بتواند راحت پاس بدهد به هم‌بازی خودش که بازی را در جریان بیندازد. در هرصورت من فکر می‌کنم الان کار دروازه‌بانی خیلی مشکل است در تمام دنیا.

بر روی کدام درواز‌ه‌بانان در جام ملت‌ها می‌شود گفت که نگاه ویژه‌ی شما متمرکز می‌شود، آقای حجازی؟

- البته من فقط دو دروازه‌بان را خیلی پیگیری می‌کنم. یکی بوفون از ایتالیا است و یکی هم پیتر چک از تیم جمهوری چک. البته بوفون شرایط خاص خودش را دارد. بوفون با کوله‌باری از تجربه و با دید عالی و بدون حرکات اضافه کارش را انجام می‌دهد. چون فکر و شعور بوفون من فکر می‌کنم از تمام دروازه‌بانان دنیا خیلی بالاتر است و به‌خاطر همین است که کمتر شیرجه می‌زند که توپ را بگیرد. او با دید خاص خودش می‌تواند توپ را مهار بکند. و در مقابل او پیتر چک است که یک گلر قدرتمند با قد و بالای خوب، فیزیک خیلی خوب و می‌تواند سنگربان یکی از بهترین‌ تیم‌هایی که الان در جام است، که چک است، باشد. و امیدوارم که این دو دروازه‌بان بتوانند شاهکاری که از سال‌ها قبل انجام داده‌اند و به مردم دنیا خودشان را نشان بدهند، امسال هم خودشان را نشان بدهند. ولی من فکر کنم میان دروازه‌بانان بزرگ دنیا همین دو را می‌توانم اسم ببرم.

همان‌طور که در جریان هستید، ینس له‌مان با سن نزدیک به ۳۹ سالش هنوز سنگربان شماره‌ی یک تیم ملی فوتبال آلمان است. در دنیای فوتبال آلمان گفته می‌شود که دروازه‌بان مانند شراب قرمز می‌ماند. یعنی هرچه‌قدر سن‌اش برود بالاتر، کیفیت‌اش هم بالاتر می‌رود. نظر شما در این مورد چه هست؟

- صددرصد. ببینید الان له‌مان یکی از بهترین دروازه‌بانان است، بعد از بوفون و پیتر چک. ولی لمان من فکر می‌کنم استیل خاص خودش را دارد. یعنی یک استیل قشنگ و خوشگلی ندارد، اما پیتر چک و بوفون استیل خودشان را دارند که تمام تماشاچی‌ها را جذب خودشان می‌کنند. له‌مان با قد بالایی که دارد، رفلکس‌هایش به نظر من نسبت به این دو دروازه‌بان ضعیف‌تر است، ولی توپ‌های هوایی را خیلی راحت‌تر می‌تواند مهار بکند و ضربه با توپ‌اش را هم من فکر نمی‌کنم بالا باشد، از کیفیت بالایی برخوردار باشد. ولی بوفون و پیتر چک از لحاظ تکنیکی بالاتر از لمان هستند. ببینید، الان در ایران برعکس اروپا کار می‌شود. وقتی دروازه‌بان به سن ۳۰، ­۳۱ سالگی می‌رسد، تمام مطبوعات و رادیو و تلویزیون از بازنشستگی این دروازه‌بانان می‌گویند. در صورتی که اگر توجه بکنید، دروازه‌بان از ۳۰ سالگی تازه رشدش شروع می‌شود و می‌تواند حداقل ۹­۸ سال برای دروازه‌بانی در کشور خودش مثمرثمر بشود. ولی این‌جا برعکس است. ۳۰،­۳۱ سال را به‌ندرت می‌گویند خوب است. می‌گویند، پیر شده یا چه می‌دانم، مسن شده و نمی‌تواند. ولی این‌جا برعکس تمام دنیا است. شما ببینید، من را ۲۹ سالگی کنار گذاشتند، عابدزاده ۳۱ سالگی رفت کنار. در صورتی که ما می‌توانیم بازدهی خیلی زیادی داشته باشیم که متاسفانه این‌جا برعکس است. ولی درواز‌ه‌بانان خوبی الان در ایران هستند، مثل آقای رحمتی و سوشا مکانی که در تیم فجر سپاسی است، بازیکن جوان و دروازه‌بان جوانی‌ست یا شما می‌توانید همان معمارزاده (را) که در تیم سایپا است، (در نظر بگیرید). یک بازیکن قدبلند و با فیزیک خیلی خوب. ما باید حداقل دروازه‌بانان خوب دنیا را بیاوریم که به این‌ها آموزش بدهند که چه‌طور توپ‌گیری بکنند، چه‌طور جای‌گیری بکنند. ولی متاسفانه ما این‌جور کسانی را نداریم که بیاوریم و به این‌ها تعلیم درستی بدهند.

هم‌زمان با جام ملت‌های اروپا، پیکارهای مقدماتی جام جهانی در قاره‌ی آسیا نیز هست. شما الان وضعیت تیم ملی فوتبال ایران را در این دور از رقابت‌ها چگونه می‌بینید؟

- البته اگر توجه کنید، ما در گروهی آسان قرار داریم. یعنی تیم‌های درجه دو و درجه سه آسیا در گروه ما هستند. ما اصلا نباید فکر این گروه را می‌کردیم. یعنی به این‌جا نباید می‌کشید که در بحران قرار بگیریم. چون تیم فوتبال ایران در مقابل امارات یا کویت یا حتا سوریه، حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و آنها اصلا باید در مقابل ما سعی بکنند که به امتیاز دست پیدا بکنند. ما چشم‌بسته می‌توانیم به مرحله‌ی دوم صعود کنیم، ولی متاسفانه الان ما تقریبا با این بُردی که در امارات به‌دست آوردیم، کمی از بحران خارج شدیم. ولی باید این را درنظر داشت که بازی‌های بعدی هم مشکل‌ساز برای ما خواهد بود. به‌خاطر این‌که کویت هم خودش مدعی شد، چون چهار­ دو سوریه را شکست داد. و ما باید با چشم باز و با تمرینات خوب و منظم و یک کار گروهی منسجم بتوانیم موفق بشویم. همیشه چشم به بازیکن‌های خلاق نداشته باشیم، باید کار گروهی و یک تیم باشیم.

یعنی این که ما تا تیم‌شدن هنوز فاصله‌ی زیادی داریم آقای حجازی؟

- بله، ما باید کار زیاد بکنیم. بچه‌ها حداقل باهم مچ باشند، با هم‌دیگر هماهنگ باشند. این کادر فنی است که باید این کار را انجام بدهد.

پرسش آخر ما در رابطه با وضع فعلی خودتان در عرصه‌ی فوتبال ایران است. شما فصل گذشته را به‌عنوان سرمربی استقلال شروع کردید، بعد به سمت مدیر فنی منتقل شدید. حالا چه مسئولیتی را برعهده دارید آقای حجازی؟

-البته من فصل را با استقلال شروع کردم، ولی من خواسته‌هایی داشتم که برآورده نشد و به‌خاطر مسایلی این سرمربی‌گری را قبول کردم. من چون قبلا با تیم دیگری قرارداد بسته بودم. اما وقتی از من خواستند برای تیم خودم بیایم، آمدم. ولی نمی‌دانستم که بالاخره چوب لای چرخ می‌گذارند که من از این تیم جدا بشوم و موفق نشوم. سیزده هفته برای یک مربی، فکر می‌کنم فرصت کمی است. ولی بیشتر زمان را به مربی‌های دیگر می‌دهند، یک‌سال، دوسال می‌دهند تا تیم جوانی که درست کرده به ثمر برساند. ولی به من سیزده هفته بیشتر فرصت متاسفانه ندادند. اما در این سیزده هفته هم کار مناسبی انجام دادم، بازیکن‌های جوانی به این تیم آوردم که همه زیر ۲۳، ۲۲، ۲۱ سال بودند که می‌توانست برای آینده مفید باشند. ولی در هر صورت، آینده را از من گرفتند که نتوانم با این تیم برای سال آینده موفق بشوم. البته امسال هم به نظر خودم تا سیزده هفته موفق بودم، چون تیم‌ام رده‌ی پنجم جدول بود و ۶۰ امتیاز باقی مانده بود، ولی درهرصورت من را کنار گذاشتند و من هم کنار رفتم و در استقلال هم هیچ سمتی از چهار­ پنج ماه گذشته نداشتم.
ایران گفتگو "روی
صعود ایران به مرحله بعد مقداماتی جام جهانی

تیم ملی فوتبال ایران با پیروزی دو بر صفر در زمین سوریه به مرحله بعد رقابت های مقدماتی جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی در قاره آسیا راه یافت.

تیم ایران با این پیروزی 9 امتیازی شد و در صدر جدول گروه قرار گرفت و با توجه به امتیازات دیگر تیم های گروه، با کسب هر نتیجه ای در بازی آخر مقابل کویت به دور بعد صعود خواهد کرد.

تیم ایران هر سه بازی دور رفت خود در این گروه را با نتیجه مساوی به پایان برده بود، اما با پیروزی هفته گذشته در برابر امارات و پیروزی امشب در برابر سوریه توانست پیش از بازی آخر به مرحله بالاتر صعود کند.

برای تیم ایران در این بازی غلامرضا رضایی در دقیقه 64 و محسن خلیلی در دقیقه 5+90 گل زدند. محسن خلیلی در این بازی اولین گل ملی خود را به ثمر رساند.

تیم ایران با سرمربیگری علی دایی با این ترکیب در مقابل سوریه به میدان آمده بود: مهدی رحمتی، هادی عقیلی، جلال حسینی، ستار زارع،‌ حسین كعبی، ابراهیم صادقی (علیرضا نیكبخت واحدی - 2+90)، جواد نكونام، مسعود شجاعی (آندرانیک تیموریان - 2+90)، فریدون زندی (مجتبی جباری - 76)، غلامرضا رضایی و محسن خلیلی.

در دیگر دیدار این گروه تیم امارات در زمین تیم کویت با نتیجه 3 بر 2 پیروز شد و با هشت امتیاز در رده دوم جدول قرار گرفت. تیم های سوریه و کویت نیز به ترتیب با 5 و 4 امتیاز در رده های بعدی جدول هستند.

به این ترتیب تیم کویت از دور مسابقات حذف شده و تیم ایران به دور بعد صعود کرده است و دیدار دو تیم سوریه و امارات در روز آخر بازی های گروهی سرنوشت تیم دیگر صعودکننده از این گروه را تعیین خواهد کرد.

بازی های آخر این مرحله روز یکشنبه آینده 22 ژوئن برگزار خواهد شد.

مرحله بعد

در مرحله بعد دور مقدماتی جام جهانی در قاره آسیا تیم های اول و دوم 5 گروه این مرحله، در دو گروه 5 تیمی قرار می گیرند و به صورت رفت و برگشت با هم مسابقه می دهند.

در نهایت دو تیم اول و دوم این گروه ها مستقیما به جام جهانی صعود می کنند و تیم های سوم دو گروه نیز با هم بازی می کنند تا تیم ضنجم صعود کننده از این قاره به جام جهانی 2010 مشخص شود.

تا به حال غیر از ایران، صعود تیم های استرالیا، عربستان، ازبکستان، کره شمالی، کره جنوبی، ژاپن و بحرین به دور بعد مشخص شده است و از بین تیم های سوریه و امارات یک تیم و از بین تیم های عراق و قطر نیز یک تیم به مرحله بعد صعود خواهند کرد.
iran-goftogoo
پا به توپ همراه با روسری

زینب الخطیب

اين روزها همه جا حرف از جام ملتهاى اروپاست. اما اگرشماره سخنگوى فدراسيون فوتبال دانمارك را بگيريد تا با او مصاحبه‌اى كنيد كه ربطى به جام ملتها ندارد بلكه درباره يكى از بازيكنان تيم‌ملی اين كشور است، اصلا تعجب نمى‌كند.

يازده بازيكن تيم ملى زير شانزده سال دانمارك خودشان را گرم كرده‌اند و آماده‌ رفتن به ميدان هستند. يازده دختر نوجوان، همگى باانگيزه و شادمان از اينكه براى بازى در تيم ملى انتخاب شده‌اند. همه‌اشان يكدست لباسهاى قرمز رنگ تيم ملى دانمارك را به تن دارند،. همه به جز بازيكن شماره دوازده تيم. روى پيراهنش نام "الخطيب" نوشته شده اما چيزى كه در اين ميان جلب توجه مى‌كند نام عربى او نيست بلكه سربند مشكى رنگى است كه موهايش را پوشانده و با گره‌اى در پشت گردنش محكم شده است.

البته اين تنها تفاوت "زينب" با هم‌ تيمى‌هايش نيست. جوراب شلوارى مشكى كه زير شلوارك ورزشى‌ا‌ش پوشيده و دستهايش كه آن‌ها را هم ساق‌هاى مشكى رنگى از نگاههاى ديگران پنهان مى‌كند باعث شده‌اند تا در اولين نگاه زينب الخطيب بازيكن تيم ملى زير شانزده سال دانمارك را از بقيه بازيكنان متمايز كند:« فرقى نمى‌كند من مى‌توانم بدوم، چه با روسرى چه بدون روسرى.»

اين جمله را زينب در پاى تلفن در حالى مى‌گويد كه تلاش مى‌كند با همان اندازه‌اى كه در مدرسه انگليسى ياد گرفته است بفهماند كه هيچ فرقى بين كارايى او و ديگر هم تيمى‌هايش نيست. زينب پانزده سال دارد و در دانمارك متولد شده است اما خانواده‌اش اهل فلسطين هستند.

گام‌هاى نخست با حمايت خانواده

به جز زينب پدر و خواهر كوچكش هم فوتبال بازى مى‌كنند اما هيچ كدامشان به خوبى او نيستند دليل هم كاملا واضح است چون از بين اعضاى فوتبالى خانواده تنها زينب است كه دو ماه پيش به تيم ملى دعوت شده و تا به حال هم دوبار با پيراهن دانمارك به میدان رفته است: « اولش خيلى خوشحال بودم كه براى تيم ملى انتخاب شدم اما در عين حال مضطرب هم بودم از اينكه ديگران چه عكس‌العملى نسبت به روسرى من نشان مى‌دهند. اما خوب هيچ كس چيزى نگفت.»

زينب در باشگاه Fjordager در شهر اودنزه (Odense) توپ مى‌زند. البته سابقه فوتبال بازى كردنش به زمانى باز مى‌گردد كه دختر بچه‌اى بيشتر نبوده، هنگامى كه دختران ديگرى كه در باشگاه بازى مى‌كردند از بازى زينب تعريف مى‌كنند و به او توصيه مى‌كنند كه عضو باشگاه شود و به صورت حرفه‌اى فوتبال را دنبال كند.

خانواده زينب از همان ابتداى كار از او حمايت مى‌كنند، حمايتى كه تا به امروز هم ادامه داشته و می‌توان به راحتى آن را از آن سوى خط تلفن هم حس كرد، موقعی که صدایشان را می‌شنوید که در کنارش نشسته‌اند و سعى مى‌كنند تا هر کلمه‌ای را كه به انگليسى نمى‌داند به او برسانند. البته همين پشتیبانی خانواده بوده که از نظر ترولز مانزا، مربی باشگاهی زینب در رسیدن او به این سطح بسیار مهم بوده و تاثیرگذار.

با اين حال روزهای اول یعنی هنگامى که شما با روسری قدم به باشگاه مى‌گذاريد خیلی مهم است که احساس تنهايى نکنید. هر چند كه از نظر مربى رفتار مثبت هم‌تیمی‌های زینب را هم نمی‌‌توان دست کم گرفت: « به اين علت كه زینب هنوز همان دختر شاد و بازیکن خوبی است که بود. هم تیمی‌های او هم نپرسیدند که دليل این پوشش مذهبی است يا سیاسی یا هر چیز دیگر. برای آن‌ها مهم این است که فوتبال بازی کنند."

انتخابى اختيارى و در عين حال راحت

توپ به سرعت از سوى دروازه‌بان دفع می‌شود و یك ضد حمله صورت می‌گیرد. بازیکنان باید همه با تمام قدرت به زمين خودی باز گردند حتی زینب که در پشت خط حمله بازى می‌کند. در این لحظه سرعت عمل حرف اول را می‌زند چون هر لحظه ممکن است توپ وارد دروازه خودی شود.

اینجاست که با دیدن لباس‌های زینب با خودتان می‌گوييد آیا این همه لباس باعث نشده‌اند تا حرکات او نسبت به بقیه بازیکنان کندتر شود؟ اصلا تصور كنيد درست درعرض چند ثانیه بايد یك ضربه سر را روانه دروازه کنيد. این سرعت عمل با وجود این روسری امکان‌پذیر است؟ در مجموع این نوع پوشش تاثیری روی کارایی‌های زینب نگذاشته است؟ مربى اما نظر ديگرى دارد: « تنها مشکلی که وجود دارد روزهای گرم هستند. اینکه زینب ممکن است در مقایسه با بقیه بچه‌ها بیشتر گرمش شود. اما من فکر می‌کنم که او برای این مساله هم آمادگی دارد. فقط باید آب بیشتری بخورد تا وقتی که هوا گرم است مشکلی نداشته باشه.»

صحنه‌ای از دیدار یکی از تیم‌های زنان برلین در مقابل تیم ملی فوتبال زنان ایران

زینب دو سال است که عضو باشگاه است. از وقتی که تصمیم گرفت تا به صورت حرفه‌ای به فوتبال بپردازد برايش واضح بود که با یك روسری معمولی یا در واقع با یك پوشش سنتی نمی‌تواند در زمین تحرک داشته باشه: «اين يك روسرى خاص است. دوست مادرم آن را برايم طراحى كرد. مشكي است و پشت سرم گره مى‌خورد.»

تى‌شرت و شلوارك ورزشى زينب هيچ تفاوتى با ديگر هم تيمى‌هايش ندارد. طبيعى است كه او با اين روسرى ويژه، ساق‌ها و جوراب شلوارى چسبان كه در زير شلوارك ورزشى‌اش به تن دارد در مقايسه با بازيكنان زن فوتبال ايران كه مجبور به سر كردن مقنعه‌هاى بلند و شلوارهاى گشاد و كلفت هستند، از آزادى عمل بيشترى برخوردار است.

"هدبند اسلامى"

تفاوت ظاهری زینب با بقیه، کار او را در بازی كمى مشکل‌تر هم كرده است. او مجبور است تا تند و تیزتر از بقيه باشه چون تشخیص دادن اینکه زینب در کجای زمین ایستاده برای بازیکنان حریف چندان هم سخت نیست و آن‌ها می‌توانند راحت در جاگیری‌ها زینب را پيدا كنند. با این حال ترولز مانزا مربی زینب به این موضوع هم با دید مثبت نگاه می‌کند: « تیم‌های حریف همیشه یکی‌‌، دو بازیکن را مخصوص زینب می‌گذارند تا او را در بازی کنترل کنند. اما باز هم این نکته چندان برای زینب بد نيست، چون باعث می‌شود که او تلاش كند تا در زمين فرزتر و بهتر باشد.».

البته همه هم با چنين ديد مثبتى به اين قضيه نگاه نمى‌كنند. براى نمونه حزب مردمى كه تا حدى مخالف خارجيان هم هست از چند ماه پيش خواستار وضع قانون ممنوعیت استفاده از روسری شده است. آن‌ها درهمين رابطه حتی فعالیت‌های تبلیغاتی‌ای را هم در همین راستا انجام داده‌اند. از طرف دیگر پارلمان دانمارک چند وقت پیش به قاضی‌ها و کارکنان زن دادگاه ابلاغ کرد که اجازه سر كردن روسرى در محیط کار را ندارند.

اما فدراسیون فوتبال دانمارک خود را درگير بحثهای داغ به سر داشتن يا نداشتن روسری نکرده است و بی‌توجه به همه این حرف و حدیث‌ها نه تنها اجازه بازی را به زینب داده‌، که او را هم برای تیم ملی انتخاب کرده است.

لارس برنت سخنگوی فدراسیون فوتبال دانمارک و مسئول روابط عمومی که این روزها در اتریش و سوییس به سر می‌برد وقتی پاى تلفن اسم زینب الخطیب را می‌برید بدون اینکه منتظر توضیح بیشتری از طرف شما باشد، می‌گويد: « ما یك بازیکن جوان را برای بازی در تیم ملی کشورمان انتخاب کردیم که شاید به خاطر یك سری دلایل شخصی ترجیح می‌دهد که موهای خودش را بپوشاند. اما مسئله این است که او هنگام بازی یك روسری مدل سنتی اسلامی سرش نمی‌کند بلکه پوششی که او استفاده می‌کند به گونه‌اى است که می‌توان اسم هد بند را روى آن گذاشت. به همین دلیل هم تا وقتی که کسی پوشاندن اين گونه موی سر را با دین و سمبل‌های دینی مساوی نکند ما او را برای تیممان انتخاب می‌کنیم.»

تاکید لارس برنت روی این نکته است که اسم پوششى كه زینب سر می‌کند نمی‌توان روسری گذاشت مخصوصا اینکه این پوشش به گفته خود زینب در پشت گردنش گره می‌خورد و در واقع هیچ خطری هم او را تهدید نمی‌کند.

فيفا تصميم گيرنده نهايى

اما با این حال این تنها فدراسیون فوتبال دانمارک نیست که تصمیم گیرنده اصلی به شمار مى‌آيد. در جایگاه بالاتر فیفا قرار دارد که زننده حرف آخر است. طبق قوانین فیفا داشتن هر گونه سمبل مذهبی در زمین ممنوع است و همه بازیکنان یک تیم باید لباس‌هاى متحدالشکل به تن داشته باشند. لارنس برنت توجيهى هم برای این قانون دارد: « ما مطمئنیم که یك هد بند یا جوراب شلواری جزو لباس فرم به حساب می‌آيند. شما رونالدینیو را نگاه کنید. او همیشه یك هد بند بسيار بسيار بزرگ دارد. بازیکنان دیگرى هم هستند که گاهی اوقات شلوارهای چسبانی را زیر شورت ورزشیشان به پا می‌کنند که این نشان می‌دهد داورها هیچ مشکلی با این قضیه ندارند و آن را می‌پذیرند.»

فدراسیون فوتبال دانمارک گفتگوهایی را با فیفا داشته اما تا به اینجا جواب قطعی‌ای مبنی بر عدم بازی زینب الخطیب اعلام نشده است. ترولز مانزا مربى زينب نسبت به آينده نگاه مثبتی دارد و خوشبین است: « فوتبال یك ورزش است و ورزش هم باید برای همه باشد. فرقی نمی‌کند که شما موهای سبز داشته باشید یا قرمز. البته تا وقتی که نوع پوششتان برای بازیکنان دیگر خطری را ایجاد نمی‌کند.»

اما به دور از همه این بحث‌ها زینب همچنان سه روز در هفته تمرین می‌کند تا آماده باشد چون قرار است برای بازی‌های تیم ملی در تابستان به میدان برود. البته تمرین کردن در کنار مدرسه رفتن زیاد هم آسان نیست اما خوب هر کسی که آرزو دارد تا در آینده هم در تیم ملی بزرگسالان توپ بزند و هم خانم دکتر شود باید پیه یك مقدار سختی را به تنش بمالد.

کیمیا
ایران گفتگو "روی
استقلال برای پنجمین بار قهرمان جام حذفی شد

استقلال تهران با جبران شکست در بازی رفت فینال، به مقام قهرمانی جام حذفی دست یافت.

در بازی برگشت که در استادیوم آزادی تهران برگزار شد، استقلال در وقت قانونی بازی با نتیجه 1-0 پگاه گیلان را شکست داد.

اما از آنجا که بازی رفت با نتیجه مشابه به سود پگاه به خاتمه یافته بود، بازی به وقت اضافه کشیده شد که استقلال با زدن دو گل در وقت اضافه اول، و با وجود اخراج امیرحسین صادقی در وقت اضافه دوم، نتیجه را در مجموع به 3-1 تغییر داد.

در این بازی علیرضا منصوریان، بازیکن 37 ساله استقلال، بازی آخر خود را با این تیم انجام داد و همزمان با پنجمین قهرمانی استقلال در جام حذفی ایران، از فوتبال خداحافظی کرد.

نیمه اول: غلبه استقلال

بازی با حملات پیاپی استقلال آغاز شد که بخاطر شکست 1-0 در بازی رفت، ضرورت بیشتری برای رسیدن به گل احساس می کرد.

این شرایط در نهایت در دقیقه 15 مسابقه نتیجه داد و مجتبی جباری با پاسی بلند در امتداد خط طولی زمین و از سمت راست، مهدی امیرآبادی را در محوطه جریمه پگاه و مقابل علی نظرمحمدی، دروازه بان پگاه صاحب توپ کرد که امیرآبادی با عکس العملی سریع پیش از رسیدن دروازه بان حریف به توپ، دروازه پگاه را باز کرد.

پس از دیدار تیمها ملی ایران و سوریه، این دومین بار در روزهای اخیر بود که مجتبی جباری مهاجمان تیم خود را در موقعیت گل زنی قرار می داد.

پس از گل استقلال فشار را ادامه داد و علی علیزاده دو موقعیت برای زدن گل برتری را از دست داد.

پگاه تا دقیقه 22 مسابقه عملا نتوانست موقعیتی برای زدن گل ایجاد کند، اما پس از آن یکبار با شوتی از راه دور، و بار دیگر (دقیقه 28) در حمله ای در سمت چپ محوطه جریمه استقلال دروازه این تیم را تهدید کرد.

نیمه دوم: انتظار برای وقت اضافه

نیمه دوم با کند شدن روند حملات دو تیم همراه بود، اما استقلال موقعیتهایی را نیز برای گل زنی به دست آورد.

علی علیزاده در دقیقه 69 با ضربه سر بار دیگر دروازه پگاه را تهدید کرد و در دقایق 78 نیز مجتبی جباری تیر دروازه پگاه را هدف قرار داد.

حملات دو تیم به نتیجه نرسید و بازی به وقت اضافه کشیده شد، اما شوت مهدی امیرآبادی در آغاز در وقت اضافه اول که توسط دروازه بان پگاه دفع شد، زنگ خطری برای پگاه بود که جدی گرفته نشد.

مجتبی جباری در دقیقه 4 وقت اضافه اول، با کمک پرتاب بلند توپ توسط علی علیزاده از اوت، توپ را مقابل دروازه پگاه به گل تبدیل کرد

شش دقیقه بعد هم ، مهدی امیرآبادی با با نفوذ از میانه زمین توپ را پشت مدافعان پگاه به آرش برهانی رساند که او نیز با آرامش توپ را درون دروازه پگاه جای داد.

به این ترتیب استقلال پس از پرسپولیس و سپاهان (قهرمان و نایب قهرمان لیگ) به عنوان تیم سوم ایران راهی لیگ قهرمانان باشگاه های آسیا شد.

این در حالی است که استقلال در پایان رقابتهای لیگ به مقام سیزدهم دست یافته بود که در طی هفت سالی که لیگ برتر ایران برگزار شده این مقام بی سابقه بوده است.

منابع خبری شمار تماشاگران حاضر در استادیوم آزادی را بیش از هشتاد هزار نفر اعلام کردند.

در مرحله نیمه نهایی پگاه دو بر یك برق شیراز را شكست داده بود و استقلال در ضربات پنالتی در برابر فولاد پیروز شده بود.

تا كنون استقلال چهار بار قهرمان جام حذفی ایران شده و پرافتخارترین تیم در این رقابتها محسوب می شود، اما این اولین حضورپگاه درفینال این رقابتها است.

ترکیب استقلال: وحيد طالب لو، اميرحسين صادقی، مهدی اميرآبادی، بيژن کوشکی ، پيروز قربانی، پژمان منتظری، مجتبی جباری (از دقیقه 2 وقت اضافه دوم: علیرضا منصوریان)، ميثم منيعی (از دقیقه 78: محسن یوسفی)، علی عليزاده، اميد روانخواه، فرهاد مجيدی (از دقیقه 74: آرش برهانی)

ترکیب پگاه: علی نظرمحمدی، ابراهيم تقی پور، محمد مختاری، ويليام، گيلائوری، مارتين آشيل، مهدی نوری، محمد رضا مهدوی، حسين ابراهيمی، امين متوسل زاده، سيد رضا چاوشی
iran-goftogoo
زیکو، سرمربی آتی تیم ملی فوتبال پرتغال؟

زیکو، یکی از ستارگان بزرگ فوتبال که به پله سفید شهرت دارد

در پی ناکامی تیم ملی فوتبال پرتغال و پایان فعالیت اسکولاری، سرمربی این تیم، فدراسیون فوتبال پرتغال اعلام کرده که تا اواسط ماه ژوئیه مربی جدید را معرفی خواهد کرد. شایعاتی در مورد مربیگری زیکو در این تیم به گوش می‌رسد.

ژیلبرتو مادائیل، رئیس فدراسیون فوتبال پرتغال، روز جمعه (۲۰ ژوئن) در کنفرانسی مطبوعاتی از انتخاب سرمربی جدید تیم ملی فوتبال این کشور در آینده‌ای نزدیک خبر داد. وی ضمن اعلام این مطلب تصریح کرد که مربی آتی در هر صورت چهره‌ای خواهد بود که به زبان پرتغالی تسلط دارد.

به این ترتیب شایعات مربوط به این‌که زیکو، یکی از اسطوره‌های فوتبال برزیل، سکان کشتی تیم ملی فوتبال پرتغال را به دست خواهد گرفت، داغ‌تر شده است. به گزارش رسانه‌های خبری، رئیس فدراسیون فوتبال پرتغال در این راستا گفت‌وگوهایی مقدماتی با زیکو انجام داده است.

زیکو که خود در جام‌های جهانی ۱۹۷۸، ۱۹۸۲ و ۱۹۸۶، یکی از ستارگان تیم ملی فوتبال برزیل بوده، بعد از پایان فعالیت حرفه‌ایش به عنوان بازیکن، فصل تازه‌ای را به عنوان سرمربی آغاز کرد و از جمله هدایت تیم ملی فوتبال ژاپن را در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان برعهده داشت.

آخرین ایستگاه فعالیت مربی‌گری زیکوی ۵۵ ساله، باشگاه فنرباغچه استانبول بود که تحت رهبری زیکو به عنوان نایب‌قهرمانی لیگ دسته اول باشگاه‌های ترکیه دست یافت و هم‌چنین توانست خود را به دور یک‌چهارم نهایی مسابقات لیگ قهرمانان باشگاه‌های اروپا برساند.

طبق گزارش رسانه‌ها، زیکو که تمایلی به ادامه همکاری‌اش با فنرباغچه استانبول نداشته و پیشنهاد مسئولان این باشگاه به تمدید قرارداد را رد کرد، مایل است که هم‌چنان در اروپا فعالیت کند.

گفته می‌شود که میزان درآمد زیکو در صورت قبول پست مربیگری تیم ملی فوتبال پرتغال، بر حدود ۳ میلیون یورو بالغ خواهد شد، یعنی همان مبلغی که لوئیز فیلیپه اسکولاری دریافت می‌کرد. ناگفته نماند که اسکولاری خود از فصل آینده در خدمت باشگاه پرآوازه و ثروتمند چلسی لندن خواهد بود و دست‌کم از لحاظ مالی قدمی به جلو خواهد برداشت.

شهرام احدی
ایران گفتگو "روی
مشعل المپیک در تبت به حرکت درآمد

مشعل المپیک در میان تدابیر امنیتی شدید، از خیابانهای شهر لهاسا پایتخت تبت عبور کرد.

این مراسم، در مسیری 11 کیلومتری و بدون مشکل خاصی انجام شد و در طی مسیر مشعل بین تماشاگرانی که ظاهرا از قبل انتخاب شده بودند، رد و بدل گردید.

جیمز رینولدز خبرنگار بی بی سی که در هنگام مراسم حمل مشعل در لهاسا حضور داشت گفت از آنجا که مراسم سه ماه پس از بروز اعتراض های خشونت آمیز در این شهر برگزار می شد، نیروهای امنیتی به تناوب و وضوح در مراسم دیده می شدند.

در ماه مارس سال جاری میلادی و در بزرگترین اعتراض ها در دو دهه گذشته، افراد اهل تبت با نیروهای امنیتی درگیر شدند.

اما گزارشگرانی که حدود 30 موسسه خبری بین المللی را نمایندگی می کردند، اجازه یافتند در قالب گروهی که با دقت تحت نظر قرار داشت، وارد این شهر شده و مراسم را گزارش کنند.

این مرحله از مراسم حمل مشعل، حساس ترین مرحله از سفر مشعل المپیک در کشورهای مختلف و در داخل چین تلقی می شد.

حاملان مشعل و مسیر حرکت

حاملان مشعل لباس های سفید و قرمز ورزشی به تن داشتند و مشعل را در خیابانهای لهاسا حمل کردند.

مراسم از نوربولینگا، قصر تابستانی پیشین دالای لاما، رهبر مذهبی تبت که اکنون در هند در تبعید زندگی می کند، آغاز شد.

گزارشگر بی بی سی می گوید او در یک کاروان دولتی و پس از عبور از شش پست بازرسی به محل آغاز مراسم رسید.

او گفت هرکدام از افراد حاضر در مراسم نشانی به سینه داشتند و به نظر می رسید هر کدام برای حضور در این مراسم انتخاب شده اند.

جیمز رینولدز همچنین گفت حمل مشعل در لهاسا به این دلیل برای چین اهمیت داشت که چین می خواست نشان دهد که تبت جزء تفکیک ناپذیر چین است.

مشعل پس از عبور از خیابانهای این شهر، در پایان مسیر به قصر پوتالا که در بالای تپه قرار دارد و مجمع سنتی رهبران تبت بوده است، منتقل شد.

گزارشگر بی بی سی می گوید در آستانه این مراسم، گروهی از مردم در میدان مقابل قصر سرگردان بودند و نمایشگران به تمرین برنامه خود می پرداختند.

اما او همچنین از وجود چهار کامیون نظامی نیز در نزدیکی محل خبر داد که در دو کامیون سربازان مجهز به لباسهای ضد شورش حضور داشتند.

هرچند معاون فرماندار دولت تبت که مورد حمایت چین قرار دارد درباره اجرای بدون مشکل مراسم ابراز اطمینان کرده بود، اما طول مراسم که قرار بود در سه روز انجام شود، به یک روز کاهش یافته بود.

هرچند مقام های دولتی این موضوع را با زلزله ماه گذشته استان سیچوان مرتبط دانسته بودند.
iran-goftogoo
تاریخچه‌ی تعیین سرنوشت بازی با ضربات پنالتی

شامگاه یکشنبه (۲۲ ژوئن) در آخرین دیدار یک‌چهارم نهایی فوتبال جام ملت‌های اروپا، اسپانیا تیم ملی ایتالیا را در ضربات پنالتی مغلوب کرد. آیا می‌دانید ایده‌ی تعیین سرنوشت بازی توسط ضربات پنالتی در چه زمانی متولد شده است؟

کارل والد، ضربات سرنوشت‌ساز پنالتی برای تعیین نتیجه بازی را به دنیای فوتبال وارد کرد

تعیین سرنوشت بازی با ضربات پنالتی، پایانی پرهیجان و دراماتیک در رقابت‌‌های فوتبال است. در جریان آن، هم قهرمانان زاده می‌شوند و هم ناکامان. ایده‌ی ضربات پنالتی برای تعیین نتیجه‌ی مسابقه، از یک داور آلمانی فوتبال به نام «کارل والد» است.

وی که زاده‌ی ایالت بایرن (باواریا) است، اکنون ۹۰ سال سن دارد و برای نخستین بار در سال ۱۹۷۰ با ایده‌ی خود، جهان فوتبال را دگرگون ساخت. کارل والد هنوز از ایده‌ی پیشنهادی خود احساس غرور می‌کند و می‌گوید: «تنها از این طریق می‌توان برنده‌ی مسابقه را ورزشکارانه تعیین کرد».

راه حل عادلانه و ورزشی

تا پیش از این قاعده، گاه مسابقات حساسی را که به تساوی می‌انجامیدند، پس از ۴۸ ساعت تکرار می‌کردند. این کار از نظر سازماندهی مساله‌ساز بود. سپس ایده‌ی تعیین برنده با قرعه‌کشی یا چرخش سکه (شیر یا خط) به میان آمد که بیشتر راه‌حلی اضطراری و غیرورزشی بود. کارل والد معتقد است: «این که پیروزی نبود. هیچ ارزشی نداشت چون عادلانه نبود. من دنبال یک راه حل ورزشی بودم».

کارل والد، پروانه‌ی داوری خود را در سال ۱۹۳۶ به دست آورد. وی پس از آن در طی چهل سال بیش از هزار بازی را سوت زد. هنگامی که ایده‌ی خود را با اتحادیه‌ی فوتبال بایرن در میان گذاشت، نخست با مخالفت مقامات این اتحادیه روبه‌رو شد.

ولی کارل والد دست از تلاش برنداشت و در سال ۱۹۷۰ قاعده‌ی تازه را رسما پیشنهاد کرد. البته هدف او متقاعد ساختن مقامات فوتبال محلی بود، ولی ایده‌ی او به سرعت گسترش یافت. نخست فدراسیون فوتبال آلمان و سرانجام فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) این قاعده را پذیرفتند. بدین‌سان نام کارل والد در تاریخ فوتبال ثبت شد.

آلمان نخستین قربانی بزرگ

ناکامی اولی هوینس در ضربات پنالتی باعث قهرمانی چکسلواکی در جام ۱۹۷۶ شد

ضربات پنالتی برای تعیین سرنوشت بازی، نخستین بار در جام ملت‌های اروپا در سال ۱۹۷۶ به کار گرفته شد و شگفت‌آور این‌که تیم ملی فوتبال آلمان، نخستین قربانی بزرگ این قاعده بود. در دیدار نهایی آن دوره از مسابقات که در بلگراد پایتخت، یوگسلاوی سابق، برگزار شد، تیم ملی فوتبال چکسلواکی توانست در ضربات پنالتی بر آلمان غلبه کند.

اولی هوئنس، مدیر کنونی تیم فوتبال بایرن مونیخ، بازیکن ناکامی بود که در آن دیدار توپ را از روی نقطه‌ی پنالتی به آسمان بلگراد شلیک کرد. کارل والد می‌گوید: «آن موقع دلم برای اولی هوئنس سوخت، ولی با این حال احساس غرور می‌کردم که قاعده‌ی پیشنهادی من در یک چنین مسابقه‌ی مهمی به کار گرفته می‌شود».

ینس لهمان، دوازه‌بان آلمان با مهار ضربه پنالتی در برابر آرژانتین، آلمان را به نیمه‌نهایی جام جهانی ۲۰۰۶ فرستاد

در عوض تیم ملی آلمان توانست در دیدار نیمه‌نهایی جام جهانی سال ۱۹۸۲ در اسپانیا، در ضربات پنالتی بر فرانسه غلبه کند و به دیدار نهایی راه یابد. تا کنون حتا دوبار قهرمان فوتبال جهان با ضربات پنالتی تعیین شده است. در سال ۱۹۹۴ در آمریکا، برزیل با ضربات پنالتی بر ایتالیا غلبه کرد و در سال ۲۰۰۶ این ایتالیا بود که توانست حریف خود فرانسه را با ضربات پنالتی شکست دهد و قهرمان جهان شود.

امروزه تعیین سرنوشت بازی با ضربات پنالتی عادی شده، ولی از هیجان آن ذره‌ای کاسته نشده است. این قاعده در طی سال‌های گذشته هیچ تغییری نکرده است. نخست پنج بازیکن از هر تیم برای ضربات پنالتی تعیین می‌شوند و اگر باز هم نتیجه مساوی ماند، ضربات پنالتی آن‌قدر ادامه می‌یابند تا برنده تعیین گردد. و نکته‌ی آخر این‌که کارل والد، مبتکر این قاعده، خود هرگز ضربه‌ی پنالتی نزده است. او علیرغم عشق به فوتبال، بازیکن موفقی نبود و به ناچار به داوری روی آورد.
iran-goftogoo
مسعود شجاعی به اوساسونا پیوست

مسعود شجاعی این هافبک تیم ملی ایران با قراردادی سه ساله به باشگاه اسپانیایی اوساسونا ملحق شد.

به این ترتیب آقای شجاعی که 24 سال سن دارد، پس از جواد نکونام، دومین بازیکن ایرانی خواهد بود که در لالیگا، لیگ باشگاه های برتر اسپانیا، مشغول به کار می شود.

رضا فاضلی مدیر برنامه های مسعود شجاعی در گفتگو با بخش فارسی بی بی سی گفت روند مذاکرات با باشگاه اوساسونا حدود یک سال و نیم به طول انجامیده است.

هرچند برخی منابع ایرانی مسعود شجاعی را "گرانترین بازیکن لژیونر ایران" لقب داده اند، اما آقای فاضلی با رد این گزارش ها و مخفی خواندن مبلغ قرارداد، توضیح داد "این تعبیر اشتباه" به بند فسخ زودتر ازموعد قرارداد به واسطه انتقال بازمی گردد.

آنطور که باشگاه اوساسونا در سایت اینترنتی خود خبر داده است، اگر باشگاهی در 18 ماه اول قرارداد مسعود شجاعی قصد خرید این بازیکن را از اوساسونا داشته باشد، باید مبلغ 6 میلیون یورو و پس از آن 3.5 میلیون یورو به این باشگاه بپردازد.

آقای فاضلی تاکید کرد که با توجه به محدودیت باشگاه های عضو لالیگا در جذب بازیکنان غیراروپایی (محدود به سه بازیکن)، جذب دو بازیکن ایرانی از سوی یک باشگاه اسپانیایی نشان از کیفیت این بازیکنان دارد.

مسعود شجاعی بازیکن که تا کنون در 15 بازی برای تیم ملی ایران به میدان رفته است، فعالیت حرفه ای خود را از باشگاه صنعت نفت (1381) آغاز کرد و پس از دو سال به باشگاه سایپا پیوست.

او در سال 2006 (1385) و پس از بازی های جام جهانی آلمان به تیم الشارجه ملحق شد و اکنون به عنوان بازیکن آزاد به خدمت تیم اوساسونا درآمده است.

پیش از مسعود شجاعی، جواد نکونام، دیگر هافبک ایرانی و عضو تیم ملی ایران در سال 2006 به عضویت این تیم اسپانیایی درآمده بود.

اوساسونا در فصل اخیر لالیگا به مقام هفدهم لیگ دست یافته بود.
iran-goftogoo
ویمبلدون: بهشت شکموها!

یادداشت اولین روز ویمبلدون را، که هنوز اتفاق خاصی در این محل نیفتاده و آنهائی که باید ببرند بردند و آنهائی که می‌بایستی ببازند باختند، اختصاص به موضوعی می‌دهم که می‌دانم برای همه عزیز است: شکم.

دلیلش هم این است امروز که حدود یک بعد از ظهر به اینجا آمدم مطابق معمول همیشه شدید گرسنه بودم و نیاز داشتم که چند لقمه‌ای را به داخل شکم سرازیر کنم تا بتوانم سرپا بمانم.

تجربه 14 سال آمدن به ویمبلدون حکم می‌کرد که به رستوران خبرنگاران نروم چون در آنجا برای غذای ناقابلی که شخص بنده را اصلا سیر نمی‌کند، پول حسابی از ما می‌گیرند.

این را اضافه کنم که خبرنگاران بیشتر رسانه ها یارانه غذا دریافت می‌کنند یعنی غذا را که می‌خرند با ارائه کارتشان چند پاوند کمتر می‌پردازند.

اما ما اعضای بیچاره سرویس جهانی بی بی سی از این امتیازها نداریم و باید از جیب مبارک خرج کنیم.

خلاصه برای سیر کردن شکم به داخل محوطه ورزشگاه رفتم تا با خرج کمتر دلی از عزا درآورم.

در ضمن حالا که شما اینجا نیستید اجازه بدهید در باره وضع سیر کردن شکم در ویمبلدون توضیحی برایتان بدهم تا هم دهان شما آب بیفتد و هم این صفحه پر شود.

غذایی برای هرکس

هرکسی در هر موقعیت مالی که باشد، به جز مفلسانی مثل بنده، می‌تواند در اینجا برای شکمش ضیافت بدهد.

آنهائی که عضو باشگاه تنیس ویمبلدون یا جزو چند هزار سهامدار آن هستند که بهترین بلیتها را برای زمینهای اصلی دارند، رستورانهای مخصوص خود را دارند که در آنها عالی‌ترین غذاها و مشروبات با قیمت مناسب حال این ثروتمندان موجود است.

بازیکنان و مربیان و مهمانانشان، همچنین داوران و کارکنان مسابقات رستورانهای خود را دارند که فکر می‌کنم مجانی است، خبرنگاران را هم که عرض کردم.

شرکتهای بزرگ هم که در واقع جزو اسپانسرهای مسابقات هستند چادرهای مجلل خود را دارند که مخصوص بخوربخور است.

هروقت از جلوی این چادرها رد می‌شوی عده‌ای شیک‌پوش را می‌بینی که مست و پاتیل مشغول تلوتلو خوردن هستند و تنها چیزی که برایشان مهم نیست تنیس است.

اضافه بر اینها در داخل محوطه ویمبلدون دهها رستوران و غرفه غذافروشی درست شده که برای مردم عادی است که یا در قرعه کشی با پرداخت کمتر از صد پاوند صاحب بلیت زمینهای اصلی شده‌اند یا چندین هزارنفری که هر روز با پرداخت 12 پاوند صاحب جواز ورود به ورزشگاه و تماشای تنیس در زمینهای غیراصلی شده اند.

در این رستورانها همه جور غذا، چینی، هندی، ایتالیائی، پیتزا، هات داگ، ساندویچ و مشروبات الکلی با قیمت تقریبا مناسب در دسترس است.

البته توت فرنگی و خامه، و شامپاین برای پولدارها، که جای خود را دارد.

تصمیم من به غذاخوردن در یکی از این جاهای نسبتا ارزان بود اما وقتی به داخل محوطه رفتم دیدم چنان مسابقه شکمی در جریان است و مردم بدون توجه به بازی تنیسی که در اطرافشان جریان دارد، مشغول خوردن هستند که صفهای طولانی هفتاد هشتاد نفره در جلوی هرکدام از محلهای غذاخوری تشکیل شده و دست کم باید یک ساعتی در انتظار ماند.

با این وضع اگر صبر می‌کردم نه تنیس راجر فدرر را می‌دیدم که حریف بدبختش هرباتی را لوله کرد و نه بازی سرنا ویلیامز را که او هم تقریبا آسان برد و نه می‌توانستم سر فرصت این یاوه‌ها را بنویسم.

تصمیم کبری و صحنه عبرت آمیز

اما در راه بازگشت منظره‌ای را دیدم که فهمیدم چندان هم بدشانس نیستم.

دیدم که در گوشه‌ای چرثقیل عظیمی را هوا کرده اند یعنی بصورت عمودی درآورده اند و در نوکش یک فیلم‌بردار بدبخت تلویزیون بی بی سی را نشانده‌اند.

این فلک زده باید آنجا بنشیند تا مثلا هر یک ساعت یکبار که تلویزیون می‌خواهد تصویری هوائی از ورزشگاه یا دورنمائی از نزدیک شدن ابرها را برای چند ثانیه نشان دهد از دوربین او استفاده شود.

بالا و پائین رفتن از این وسیله هم بقدری مشکل است که جز برای کارهای ضروری ممکن نیست.

امیدوارم که آنقدر بیرحم نباشند که یک نفر را تمام روز در آنجا نگه دارند و حداقل هر چند ساعت فیلمبردار بدشانس را تغییر دهند.

در هرصورت با دیدن این چرثقیل زشت و فیلمبردار نوک آن به وضع خودم امیدوار شدم که اگر نمی‌توانم غذای ارزان یا مجانی بخورم، حداقل جای مناسبی برای نشستن دارم و در هوا آویزان نیستم!
iran-goftogoo
نعلبندیان قربانی روز اول ویمبلدون

تنیس باز شماره هفت مردان جهان در اولین روز گرنداسلم ویمبلدون به دست تنیس بازی گمنام از کانادا در سه ست حذف شد.

دیوید نعلبندیان آرژانتینی که در فینال سال 2002 این گرند اسلم به لیتون هیویت باخت، مقابل فرانک دانچویچ 23 ساله، 6-4، 6-2 و 6-4 شکست خورد.

نعلبندیان که تا کنون شش بار در رقابتهای تنیس ویمبلدون شرکت کرده هیچگاه در دور اول این مسابقات نباخته بود.

این تنیس باز 26 ساله پس از این مسابقه که تنها 96 دقیقه طول کشید گفت: "من خوب بازی نکردم اما تلاش خودم ر انجام دادم و هر امتیازی که از دست دادم، با اختلاف بسیار کم از دست دادم."

نعلبندیان بطور ضمنی اشاره کرد که از یک آسیب دیدگی رنج می برد اما حاضر به گفتن جزئیات آن نشد و باخت خود را نیز به حساب آسیب دیدگی نگذاشت.

دانچویچ که برای کسب مجوز حضور در ویمبلدون، در رقابتهای وربیتون چلنجر پیروز شده بود، در رقابتهای کوئینز لندن در دور اول بخاطر آسیب دیدگی از ناحیه مچ دست کنار رفت.

دانچویچ پس از مسابقه گفت: "این یکی از بهترین بردهای عمر حرفه ای من بود. با این مچ، من حتی از حضور یافتن در ویمبلدون هم خوشحال بودم."

در دیگر مسابقات مردان، راجر فدرر امید اول قهرمانی، با شکست دادن دومینیک هرباتی از اسلواکی با نتیجه 6-3، 6-2، 6-2 گام اول را محکم برداشت.

هرباتی دو مسابقه پیشین مقابل فدرر را برده بود، اما در این مسابقه 11 امتیاز اول را به فدرر باخت.

نواک جاکوویچ، امید شماره سه قهرمانی مایکل برر را با مشکلات بیشتر 7-5، 2-6، 6-3 و 6-0 از پیش رو برداشت.

دیوید فرر (امید شماره پنج)، تئماس بردیچ (شماره 11)، مارکوس بغداتیس (شماره 20) و ماریو انچیچ (آخرین تنیس بازی که فدرر را در ویمبلدون شکست داده) نیز از دیگر تنیس بازان موفق روز اول بودند.

در مسابقات زنان هم آنا ایوانوویچ، امید اول قهرمانی، تنها در ظرف 58 دقیقه روسانا دلوس ریوس را 6-1، 6-2 شکست داد.

سرنا ویلیامز قهرمان پیشین ویمبلدون هم از آزمونی زودهنگام مقابل کایا کانپی از استونی موفق خارج شد.

تنیس باز شماره 36 جهان ویلیامز را در هر دو ست آزار داد، اما سرنا در نهایت 7-5، 6-3 او را شکست داد.

آملی مورسمو قهرمان سال 2006 این مسابقات و اسوتلانا کوزنتسووا (امید شماره چهار قهرمانی زنان) نیز در دیدار مرحله اول خود پیروز شدند.
iran-goftogoo
ريزش قهرمانان در گام هاي اول

در گوشه اي از ورزشگاه عظيم ويمبلدون زمين جديدي با ظرفيت 4 هزار تماشاچي ساخته اند که امسال از آن استفاده نمي شود اما از سال آينده به عنوان زمين شماره 2 ويمبلدون در آن بازي خواهد شد و خدا مي داند که چه بلايي سر زمين شماره 2 فعلي خواهد آمد.

فعلا درهاي اين ميني استاديوم جديدالتاسيس بر روي مردم باز است که از آن ديدن کنند و براي اينکه حوصله شان سر نرود در کنار آن چيزهاي جالبي گذاشته اند که مردم آنها را ببينند و کنارشان عکس بگيرند، از جمله 8 مجسمه بزرگ برنزي.

اين 8 مجسمه که در دو گوشه زمين، هر گوشه 4 مجسمه، قرار گرفته اند هنر يک خانم مجسمه ساز فرانسوي به نام لاوري ديزنژرمل است که با کمک دو مجسمه ساز چيني آنها را ساخته است. اين آثار هنري که هرکدام حدود دو متر و ده سانتيمتر ارتفاع دارند مجسمه هشت بازيکن برتر تنيس جهان است که در پايان سال 2007 در صدر تور حرفه اي ها قرار گرفتند و به مسابقات جام مسترز که در شانگهاي برگزار شد راه يافتند، يعني بهترين تنيس بازان مرد جهان در سال گذشته که پس از پايان مسابقات امسال هر کدام مجسمه خود را به عنوان هديه دريافت خواهد کرد.

هشت بازيکن برجسته اي که مجسمه شان با لباس جنگجويان روم باستان در زمين تازه ساز ويمبلدون به نمايش گذاشته شده به ترتيب رده بندي جهاني شان عبارتند از راجرفدرر از سوئيس، رافائل نادال از اسپانيا، نوواک جوکوويچ از صربستان، نيکولاي داويدنکو از روسيه، داويد فرر از اسپانيا، اندي راديک از آمريکا، ريشار گسکه از فرانسه و فرناندو گونزالس از شيلي.

اينها بازيکناني هستند که هنوز هم در رده بندي بالاي جهاني هستند و غير از گونزالس که به رده پانزده سقوط کرده بقيه هنوز جزو هشت نفر اول جهانند اما تا به حال نيمي از آنان در دو دور اول ويمبلدون با شکست از حريفاني که ده ها مقام از آنها پايين ترند از دور مسابقات حذف شده اند.

شکست هاي شگفتي آفرين

داويدنکو در دور اول مغلوب بنيامين بکر از آلمان شد، و در دور دوم جاکوويچ از مارات سفين روس شکست خورد، فرناندو گونزالس در مقابل سيمونه بوله ئي از ايتاليا لنگ انداخت و اندي راديک هم مغلوب يانکو تيپساروويچ بازيکن جوان صرب شد. اضافه بر اين ها داويد نلبنديان بازيکن ارمني آرژانتيني که هم اکنون نفر هفتم جهان است در دور اول به فرانک دانسوويچ از کانادا باخت و غزل خداحافظي را خواند.

در قسمت زنان تعداد قربانيان درجه يک کمتر است. اما حذف ماريا شاراپووا نفر سوم جهان و قهرمان پيشين اين مسابقات از حذف همه مردان گردن کلفت تنيس جهان بيشتر سر و صدا کرد. او در دور دوم در برابر هموطنش آيا کودرياوتسوا، نفر 90 رده بندي جهاني و دختر آلکساندر کودرياتسوف قهرمان کشتي فرنگي جهان در دهه 1980، مثل آب خوردن شکست خورد و بيشتر از دو بار نتوانست با شورت تنيس جديدش که چند روزي خبر اصلي روزنامه ها و راديو و تلويزيون بود در زمين ظاهر شود و دلربايي کند.

از نظر من مهمتر از حذف شاراپووا، شکست امروز آنا ايوانوويچ بازيکن شماره يک زنان بود که در برابر بازيکن کوچک اندام و گمنامي از چين در دو ست از دور مسابقات بيرون رفت. ايوانوويچ دو هفته پيش قهرمان جام آزاد فرانسه شد و چون ژوستين انان قهرمان بلژيکي جهان اعلام بازنشستگي زودهنگام کرد، نفر اول جهان شد.

او در دور دوم ويمبلدون در برابر ناتالي دشي از فرانسه تا يک قدمي شکست رفت اما خداوند متعال تلنگري زد و توپي را که به تور خورده و قرار بود در زمين ايوانوويچ بيفتد، در زمين دشي انداخت و ايوانوويچ را يک دور ديگر در ويمبلدون نگاه داشت. اما امروز در برابر ژي ژنگ از چين از اين شانس ها نياورد و در غياب کمک هاي لاهوتي و ناسوتي مجبور به قبول شکست شد.

راستي در ميان اين بازنده ها ارغوان رضايي را هم اضافه کنم که در دور اول از مسابقات انفرادي حذف شد اما در دوبل به دور دوم رسيد. او امروز در مسابقات دوبل هم شکست خورد و تا سال آينده که به اميد خدا آماده تر شود با ويمبلدون خداحافظي کرد.

بدين ترتيب در حالي که در قسمت مردان اميدهاي اصلي قهرماني يعني فدرر و نادال که نفر اول و دوم جهانند همچنان در جدول مسابقات حضور دارند و به نظر هم نمي آيد تصميم به شکست خوردن داشته باشند، در قسمت زنان اکنون اميدهاي اصلي قهرماني، خواهران ويليامز، ونوس و سرنا نفران ششم و هفتم جهان هستند، که در هشت سال گذشته شش بارش يکي از آنان قهرمان ويمبلدون بوده، 4 بار ونوس و 2 بار سرنا.

اين وضع بخصوص در قسمت مردان بسيار غيرعادي است چون معمولا بازيکناني که جزو ده نفر يا هشت نفر اول جهانند در مسابقات گرن اسلم اکثرا، با استثناي يکي دو نفر، تا مرحله يک چهارم نهايي بالا مي آيند، يعني تا اواسط هفته دوم.

اتهام خلاف کاري

البته در ورزش هميشه برد و باخت هست و بهترين ورزشکارها بعضي وقت ها مي بازند، اما تلاششان را مي کنند. مثلا اندي راديک در برابر تيپساروويچ هرچه بلد بود رو کرد اما روزش نبود و حريف او را خلع سلاح کرد. يا سفين در مسابقه با جاکوويچ به قدري عالي بازي کرد که نفر سوم جهان بيچاره مستاصل شده بود.

اما نوع باختن بعضي ها آدم را کلافه مي کند که چرا اصلا اين ها در مسابقات شرکت مي کنند. منظورم داويدنکو و نلبنديان است که در دور اول حذف شدند و شما اگر بازيشان را نگاه مي کرديد فکر مي کرديد که براي هواخوري به لندن آمده اند. جالب اينجاست که دانسويچ و بوله ئي که اين دو را حذف کردند، از آن بازيکناني هستند که يک بار در عمرشان کار مهمي انجام مي دهند و بعد ديگر خبري ازشان نمي شنويد. هر دوي اين ها بعد از پيروزي اولشان، شکست خوردند و رفتند.

در گذشته، بخصوص شکست هاي داويدنکو که بر سرش پول هاي کلاني در بنگاه هاي شرط‌ بندي رد و بدل شد، سر و صداي زيادي به پا کرد که کار به تحقيقات و دخالت دستگاه هاي انتظامي کشيد. البته چيزي ثابت نشد و من هم جزو کساني نيستم که باور کنم اين بازيکنان در اين گونه خلاف کاريها شرکت داشته باشند، اما در هرحال اين شايعات همچنان وجود دارد و حتي امسال مسئولان ويمبلدون تدابير خاصي براي محدود کردن تماس بازيکنان با ديگران در رختکن ويمبلدون اتخاذ کردند.

امکان دارد که نلبنديان و داويدنکو ناراحتي خاصي داشته يا آماده نبوده اند. اگر اين طور بود کاش اصلا در اين مسابقات شرکت نمي کردند اما وقتي شرکت کردند، مي بايست تمام سعي خود را مي کردند. اگر مي آيند و در زمين قدم مي زنند و مي بازند نبايد وقتي بهشان شک مي برند که با مافياي شرط‌ بندي دست به يکي کرده اند، بهشان بربخورد.
iran-goftogoo
بررسي تغييرات جديد در باشگاه پرسپوليس

طرفداران ميليوني پرسپوليس به تغيير کردن مربي و مديران تيم محبوبشان عادت دارند.

در سال هاي اخير به دفعات اين باشگاه بين مديران مختلف دست به دست شده، اما هيچ کس انتظار نداشت حبيب کاشاني تنها پس از يک سال مدير عاملي پرسپوليس و قهرماني اين تيم در هفتمين دوره ليگ برتر شغل خود را از دست بدهد و داريوش مصطفوي، رئيس و دبيرکل سابق فدراسيون فوتبال جانشين او شود. اين تغييرات خيلي سريع در پرسپوليس رخ داد تا عمر مديريت حبيب کاشاني مثل مديران سابق اين باشگاه، محمدحسن انصاري فرد، حجت الله خطيب و اکبرغمخوار کوتاه مدت باشد و به دو سال هم نکشد.

استعفاي غيرمنتظره

پس از قهرماني پرسپوليس بعضي روزنامه ها از وجود پاره اي اختلافات بين مدير عامل پرسپوليس و محمد علي آبادي، رئيس سازمان تربيت بدني و رئيس مجمع باشگاه پرسپوليس خبر دادند و سي ام خردادماه 1387حبيب کاشاني پس از برگزاري جشن قهرماني پرسپوليس که با حضور مسئولان سازمان تربيت بدني، باشگاه پرسپوليس و خانواده هاي بازيکنان برگزار شد در گفتگوي تلفني با برنامه تلويزيوني نود، جدايي خود از پرسپوليس را حتمي دانست.

آقاي کاشاني درباره دليل کناره گيري اش از پرسپوليس توضيح داد: "ما يک خواسته هايي از آقاي علي آبادي داشتيم که ايشان موافق نبودند و به من گفتند که شرايط ادامه کار در پرسپوليس بدين صورت است و اگر با اين شرايط نمي تواني کار کني به صورت کتبي استعفا بده که من هم استعفا دادم و امشب در جريان جشن پرسپوليس آقاي علي آبادي گفتند که استعفاي مرا پذيرفته اند".

اين گفته هاي حبيب کاشاني با واکنش سازمان تربيت بدني همراه شد و محمدرضا آخوندي، سخنگوي اين سازمان عنوان کرد که آقاي علي آبادي هيچ اصراري به استعفا دادن کاشاني نداشته و مدير عامل پرسپوليس خودش از سمتش کناره گيري کرده و مسئولان سازمان علاقه داشتند کاشاني به کار خود ادامه دهد. آقاي علي آبادي هم در اين رابطه گفت: "حداقل 45 دقيقه از ايشان درخواست کردم از استعفاي خود صرف نظر کند اما بنا بر دلايلي اين درخواست را نپذيرفت."

با اين حال حبيب کاشاني در مصاحبه سوم تيرماه خود با خبرگزاري هاي فارس و ايسنا يک بار ديگر تاکيد کرد که رئيس سازمان تربيت بدني از او خواسته بود که کناره گيري کند. در همين رابطه گزارش هايي در روزنامه ها چاپ شد مبني براين که تغييرات اخير در باشگاه پرسپوليس با مسائل سياسي در ارتباط است و به همين علت کاشاني که يکي از اعضاي شوراي شهر است شغل خود را از دست داده است. اما خود کاشاني اين گزارشها را رد کرد و گفت: "بر خلاف اين اظهارات، من سياسي نيستم و رفتن من به پرسپوليس، سياسي نبود. من يک معلم هستم."

مصطفوي وارد مي شود

خيلي زودتر از آن چه تصور مي شد سازمان تربيت بدني مدير عامل پرسپوليس را معرفي کرد. يکشنبه دوم تيرماه، سه روز بعد از کناره گيري حبيب کاشاني از مديريت باشگاه پرسپوليس سازمان تربيت بدني اعلام کرد که داريوش مصطفوي مدير عامل جديد اين باشگاه خواهد بود. همچنين محمد علي آبادي رئيس مجمع باشگاه پرسپوليس محمدحسين نژاد فلاح، محمد جعفر فرخزادي، داريوش مصطفوي و محمد آخوندي را به عنوان اعضاي هيات مديره باشگاه فرهنگي ورزشي پرسپوليس منصوب کرد. دو روز بعد هم حسين هدايتي، مدير عامل باشگاه استيل آذين به عنوان پنجمين عضو هيات مديره منصوب شد تا اعضاي هيات مديره تکميل شوند.

بدين ترتيب حبيب کاشاني، حسن بيادي و علي سعيدلو از هيات مديره قرمزها کنار رفتند. مصطفوي نيز بلافاصله حسين زاده ضرابي را به عنوان مدير روابط عمومي و بين الملل پرسپوليس منصوب کرد.

داريوش مصطفوي بين سال هاي 1373 تا 1376 رياست فدراسيون فوتبال را برعهده داشت و در سوابق او چندين مرتبه دبيرکلي فدرسيون ديده مي شود که آخرين مرتبه آن به سال 85 باز مي گردد. او در دوران بازي خود در هر دو تيم استقلال و پرسپوليس بازي کرده است.

مذاکره با افشين قطبي

تغييرات مديريتي پرسپوليس موجب شد که معادلات تعيين سرمربي اين تيم هم عوض شود. قبل از آمدن مصطفوي و اعضاي جديد هيات مديره از حميد استيلي به عنوان جانشين افشين قطبي نام برده مي شد و مذاکرات حبيب کاشاني با حميد استيلي به نحوي بود که اگر کاشاني مدير عامل باقي مي ماند، حکم سرمربي گري پرسپوليس براي استيلي صادر مي شد. اما مديران جديد پرسپوليس با اين انتخاب کاشاني موافق نبودند و حميد استيلي از کادر مربيان پرسپوليس کنار رفت.

محمد جعفر فرخزادي، سخنگوي جديد هيات مديره پرسپوليس درباره دليل جدايي استيلي به ايسنا توضيح داد: "علي رغم احترام کامل به استيلي و تمام پيشکسوتان به دنبال جذب يک مربي خارجي بوديم و نتوانستيم از وجود او استفاده کنيم."

در واقع داريوش مصطفوي به دنبال اين بود که يک سرمربي خارجي براي پرسپوليس بياورد و از آنجا که استيلي قصد داشت تنها در سمت سرمربيگري در پرسپوليس فعاليت کند از اين تيم جدا شد. از همان روزي که مصطفوي کار خود را در پرسپوليس شروع کرد نام هاي مختلفي به عنوان سرمربيان جديد اين تيم در روزنامه ها مطرح شدند که اصلي ترين آن توميسلاو ايويچ، سرمربي اسبق تيم ملي ايران بود. اما خبرگزاري فارس در اين باره گزارش داد: "داريوش مصطفوي که مسئوليت اصلي مذاکره با اين مربي کروات را بر عهده دارد اعلام کرده که ايويچ خواسته پرسپوليس را نپذيرفته است و بنابراين حضورش در اين تيم منتفي است."

در همين رابطه فرخزادي چهارشنبه پنجم تيرماه اعلام کرد که اين باشگاه در حال مذاکره با افشين قطبي و چند مربي ديگر است. او گفت: "قطبي همانند ساير گزينه‌هاي مورد نظر باشگاه است. او نيز يک گزينه است. اما در حال حاضر هيچ چيز در مورد بازگشت قطبي به پرسپوليس قطعي نيست. قطبي گزينه اول و آخر ما نيست. در کنار اين گزينه با مربيان ديگري از کشورهاي صاحب سبک فوتبال مانند برزيل و فرانسه و برخي ديگر کشورها نيز در حال گفتگو هستيم." او تاکيد کرد سرمربي جديد پرسپوليس روز شنبه هشتم تير ماه معرفي خواهد شد.

البته ساير اعضاي کادر فني پرسپوليس مشخص شدند و افشين پيرواني، احمدرضا عابدزاده و پرويز کماسي به عنوان مربي، مربي دروازه بان ها و بدنساز تيم از مصطفوي حکم گرفتند و مقرر شد که تمرينات اين تيم از روز شنبه هشتم تيرماه زير نظر اين مربيان و بدون حضور سرمربي شروع شود.

خبرگزاري مهر هم دراين باره گزارش داد اعضاي هيات مديره پرسپوليس به دنبال بازگرداندن افشين قطبي هستند. در اين ميان روزنامه هاي ورزشي از مذاکرات داريوش مصطفوي با مربيان ديگري مثل مصطفي دنيزلي، بيژن ذوالفقارنسب و مجيد جلالي هم نوشتند.

طبيعتا کادر بازيکنان پرسپوليس نيز نسبت به سال گذشته تغييراتي خواهد کرد. قرارداد اکثر بازيکنان اين تيم به پايان رسيده و در اين ميان پژمان نوري و مسعود زارعي اولين نفراتي بودند که قراردادهايشان را تمديد کردند. در آن سو فرزاد آشوبي، هافبک پرسپوليس حاضر به تمديد قراردادش نشد و به مس کرمان پيوست. روزنامه خبرورزشي نوشته است که بازيکناني چون محمد نصرتي، حسن رودباريان، حسين کعبي، حسين بادامکي و عباس آقايي هنوز با داريوش مصطفوي به توافق نرسيده اند و احتمال جدايي شان وجود دارد.

بايد به خريدهاي جديد قرمزها هم اشاره کرد. عليرضا محمد (مدافع راه آهن)، محمد منصوري (هافبک ابومسلم) و عليرضا عباسفرد (مهاجم صبا باتري) در اولين روزهاي فعاليت مصطفوي با پرسپوليس قرارداد بستند. خبرگزاري فارس احتمال پيوستن عمادرضا و ابراهيم توره، مهاجمان سپاهان و پيکان به پرسپوليس را هم زياد دانست.

به هرحال طرفداران پرسپوليس به اين تغييرات عادت کرده اند. در هفت سال اخير هرگز پرسپوليس در دو سال پياپي يک مربي نداشته و عمر مديران اين تيم هم کمتر از دو سال بوده است. آيا مصطفوي مي تواند اين طلسم را بشکند؟
iran-goftogoo
فوتبال ايران با کره جنوبي و عربستان همگروه شد

گروه بندي مرحله چهارم مسابقات مقدماتي جام جهاني 2010 آفريقاي جنوبي در قاره آسيا روز جمعه در کوالالامپور برگزار شد و تيم ملي فوتبال ايران در گروه دوم با تيم هاي عربستان سعودي، کره جنوبي، کره شمالي و امارات متحده عربي همگروه شد.

در گروه اول نيز تيم هاي استراليا، ژاپن، ازبسکتان، بحرين و قطر گرفته اند.

دو تيم اول هر گروه به طور مستقيم به مسابقات جام جهاني 2010 صعود مي کنند و از بين تيم هاي سوم هم يکي شانس صعود به جام جهاني را دارد.

تيم ايران در مرحله سوم اين بازي ها با تيم هاي امارات، سوريه و کويت همگروه بود کهب ه عنوان تيم اول به اين مرحله صعود کرد.

علي دايي، سرمربي تيم ايران که در مراسم قرعه کشي در کوالالامپور حضور داشت بعد از قرعه کشي گفت دو گروه نسبتا متعادل هستند، "هر چند گروه ايران کمي مشکل تر است".

علي دايي درباره همگروه شدن مجدد با امارات نيز گفت: "تلاش مي کنيم دو امتيازي را که در مرحله اول از دست داديم از دست ندهيم و امارات را هم در تهران و هم در ابوظبي شکست دهيم."

بازي هاي مرحله چهارم از روز 16 شهريور (6 سپتامبر) آغاز مي شود و تا 27 خرداد 1388 (17 ژوئن 2009) ادامه خواهد داشت.

به گفته آقاي دايي تيم ملي ايران از دوازده روز ديگر براي برپايي اردوي تدارکاتي و بازي هاي دوستانه با تيم هاي باشگاهي اسپانيايي به اين کشور سفر مي کند.

برنامه بازي هاي تيم ايران در مرحله چهارم به اين شرح است:

16 شهريور (6 سپتامبر): عربستان سعودي - ايران

25 شهريور (15 سپتامبر): ايران - کره شمالي

29 شهريور (19 سپتامبر): امارات - ايران

23 بهمن (11 فوريه 2009): ايران - کره جنوبي

8 فروردين 1388 (28 مارس 2009): ايران - عربستان سعودي

16 خرداد 1388 (6 ژوئن 2009): کره شمالي - ايران

20 خرداد 1388 (10 ژوئن 2009): ايران - امارات

27 خرداد 1388 (17 ژوئن 2009): کره جنوبي - ايران
iran-goftogoo
وقتی که انگلیسی بریتانیایی می ‌شود

مردم این کشور، حالا شما می ‌خواهید اسمش را بگذارید بریتانیا یا انگلیس، بیچاره ‌ها در زمینه بیشتر ورزشها یا خیلی بی استعدادند یا خیلی بدبیار:

ادعا می ‌کنند که فوتبال را آنها جهانی کرده ‌اند اما خودشان بجز یک بار در سال ۱۹۶۶ که تیمشان در زمین خودش الله بختکی قهرمان جام جهانی شد، همیشه شکست خورده‌ اند.

قدیمی ‌ترین و معتبرترین تورنمنت تنیس جهان که همین ویمبلدون باشد در کشور آنها برگزار می‌ شود اما از دهها سال پیش که سفر کردن آسان شد و بازیکنان غیراروپایی هم توانستند در آن شرکت کنند، بازیکنانشان در قسمت اصلی که انفرادی مردان و زنان است به جایی نرسیده ‌اند.

با این همه، مردم از رو نمی‌ روند و به تشویق ورزشکاران و داشتن انتظارات نامعقول از آنها ادامه می‌ دهند اما در این میان مشکل دیگری وجود دارد که آیا این ورزشکاران بریتانیایی اند یا مثلاً انگلیسی و اسکاتلندی و ولزی و اهل ایرلند شمالی.

در فوتبال و راگبی که انگلستان و اسکاتلند و ولز و ایرلند شمالی فدراسیون و تیم ملی و پرچم خود را دارند، مردم هر قسمت با تعصب فراوان، تیم منطقه خود را حمایت می ‌کنند؛ انگلیسیها دشمن اسکاتلندیها هستند و اسکاتلندیها دشمن انگلیسیها، همین طور مردم ولز و ایرلند شمالی.

اینها بعد از مسابقات با هم کتک ‌کاری هم می‌ کنند اما جالب اینجاست که هیچکدام هیچوقت هیچی نمی ‌شوند.

اما در دیگر ورزشها یا بازیهای المپیک که بازیکنان یا تیمها تحت عنوان بریتانیا شرکت می‌ کنند و تیمهای جداگانه ندارند، یک دفعه همه بریتانیایی می ‌شوند، پرچم بریتانیا در دست می‌ گیرند و دیگر به روی خودشان نمی ‌آورند بازیکنی را که تشویق می‌ کنند انگلیسی است، اسکاتلندی است یا اهل ولز.

تنیس هم یکی از این ورزشهاست.

تا یکی دو سال پیش تیم هنمن انگلیسی امید این کشور در تنیس و مسابقات ویمبلدون بود، روزهایی که هنمن در ویمبلدون بازی داشت اینجا غوغا می ‌شد، آن بیچاره هم تلاشش را می ‌کرد و معمولاً تا مرحله یک‌ چهارم نهایی و یکی دو بار هم نیمه ‌نهایی بالا می ‌آمد اما حد و حدودش همین بود و قدرت بیشتر از این را نداشت.

ماری به جای هنمن

حالا که هنمن به جمع بازنشستگان تنیس حرفه ‌ای پیوسته و امسال در تلویزیون بی بی سی مسابقات را تفسیر می ‌کند، اندی ماری جوان اسکاتلندی جای او را گرفته که نفر دوازدهم جهان است و بازیکنی بسیار خوب.

همان طور که عرض کردم، اسکاتلندی بودن ماری اصلاً برای انگلیسیها مهم نیست، به او شهروندی افتخاری انگلستان را داده ‌اند و امروز صبح در تلویزیون دیدم مردمی که با آنها مصاحبه می‌ شد او را بازیکن انگلیسی می خواندند، نه بریتانیایی.

حالا این را هم داشته باشید که او تا زمانی که بازیکن حرفه‌ ای شد نه تنها در انگلستان که در بریتانیا هم زندگی نمی‌ کرد، مقیم اسپانیا بود و تنیس را هم آنجا یاد گرفت.

امسال ماری در مراحل اول و دوم خیلی راحت حریفان خود را از سر راه برداشت و امروز بازی سوم خود را برگزار کرد.

از صبح ساعت ده که درها باز می‌ شود علاقمندان ماری جای خود در تپه هنمن را اشغال کردند.

تپه هنمن مرتفعترین نقطه این ورزشگاه است و یک صفحه عظیم تلویزیون دارد که مردم هم پیک‌ نیک خود را پای آن برگزار می‌ کنند هم تنیس تماشا می ‌کنند، اسمش را هم به خاطر تیم هنمن، تپه هنمن گذاشته ‌اند.

اتفاقاً امروز خود هنمن هم در زمین مرکزی در جایگاه سلطنتی میان عده ‌ای از ورزشکاران سابق نشسته بود که امروز میهمان ویمبلدون بودند.

امروز هم ماری انگلیسیهای بریتانیایی شده را خشنود نگاه داشت؛ او تامی هاس از آلمان را در چهار ست شکست داد و به دور چهارم یا یک هشتم نهایی رفت.

بعد از پیروزی ماری، خبرنگاران بریتانیایی که هیجان زده شده بودند صحبت از قهرمانی او کردند اما من این قدرها خوشبین نیستم.

البته چون بالاخره در این کشور زندگی می ‌کنم و حقوقم را انگلیسیها، ببخشید بریتانیاییها می‌ دهند همراه مردم شادی کردم تا ببینیم آقای ماری در چه مرحله‌ ای به آخر خط می‌ رسد.

iran-goftogoo
مذاکره سایپا با "ولفگانگ فرانک" بر سر مربی‌گری

ولفگانگ فرانک، کاندیدای سرمربی‌گری تیم سایپا

ولفگانگ فرانک (Wolfgang Frank) یکی از گزینه‌های احتمالی مربی‌گری تیم فوتبال سایپا در فصل آینده (۸۸-۱۳۸۷) خواهد بود. در صورت به توافق نرسیدن طرفین، سایپا دو مربی آلمانی و آرژانتینی دیگر را نیز در لیست انتخاب خود دارد.

روزنامه ایران ورزشی در شماره سه‌شنبه، یازدهم تیرماه، از نخستین مذاکرات وولفگانگ فرانک با هیئت مدیره سایپا خبر داد. پس از این که علی دایی در فروردین ماه گذشته به سمت سرمربی‌‌گری تیم ملی ایران انتخاب شد، باشگاه سایپا به دنبال جایگزین خوشنام و با‌سابقه‌ای برای نیمکت مربی‌گری خود بود.

فرانک ۵۷ ساله در دوران بازی خود، بین سال‌های ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۲، درباشگاه‌های پرآوازه‌ای چون "اشتوتگارت" ، "بوروسیا دورتموند" ، "آینتراخت براون شوایگ" و "اف.ث نورنبرگ" توپ زده است. وی در مجموع ۲۱۵ بازی انجام داده ۸۹ گل به ثمر رسانده است. وی هم‌چنین در کارنامه مربی‌گری خود، رهبری تیم‌هایی مانند "ماینس" ، "دویسبورگ" ، "اونترهاخینگ" و "ووپرتال" را دارد.

علی دایی، سرمربی تیم ملی فوتبال ایران

فرانک در جلسه روز دوشنبه خود با اعضای هیئت ‌مدیره باشگاه سایپا، امکانات این باشگاه را خوب ارزیابی کرده است. به نظر می‌رسد این مربی شرایط تیم سایپا را بپذیرد. در این صورت وی در اولین حضور خود این تیم را در اردوی ۱۰ روزه‌ در اردبیل همراهی خواهد کرد. تیم سایپا به منظور آماده‌سازی بازیکنان خود، روز چهارشنبه، ۱۲ تیر، در اردبیل اردو خواهد زد. سایپایی‌ها پس از بازگشت از این شهر، اواخر تیر ماه برای برپایی اردوی دیگری عازم آلمان خواهند شد.

قرار است روز چهارشنبه (۱۲ تیر) نتیجه مذاکرات سایپا و فرانک اعلام شود. به گزارش خبرگزاری آلمان، در صورت به توافق نرسیدن دو طرف، سایپا " یورگن کوهلر" (Jürgen Kohler) ملی‌پوش سابق تیم آلمان و یک مربی آرژانتینی دیگر را نیز در لیست انتخابی خود دارد.

تیم فوتبال سایپا که با مربی‌گری علی دا‌یی دو فصل قبل قهرمان لیگ برتر باشگاه‌های ایران شد، هم‌اکنون تا مرحله یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانی آسیا نیز پیش رفته است. این تیم بر اساس تازه‌ترین رده‌بندی برترین تیم‌های باشگاهی جهان، با سه پله صعود و با کسب ۵/ ۷۱ امتیاز در جایگاه ۲۷۰ جهان ایستاده است.
iran-goftogoo
توپ همچنان در گردش است

طرفداران تیم ملی اسپانیا در مادرید

رقابت‌های فوتبال جام ملت‌های اروپا، با پیروزی تیم ملی فوتبال اسپانیا به پایان رسید، ولی توپ در دنیای جادویی فوتبال همچنان در گردش است. تیم‌های برگزار کننده‌ی بازی نهایی یعنی اسپانیا و آلمان، به میهن خود بازگشتند و مورد استقبال پرشور ده‌ها هزار تن از هم‌میهنان خود قرار گرفتند.

استقبال پرشور از قهرمان اروپا

شامگاه دوشنبه (۳۰ ژوئن)، صدها هزار اسپانیایی در خیابان‌های مادرید گردآمدند تا از تیم ملی فوتبال خود که با شایستگی قهرمان اروپا شد استقبال کنند. بازیکنان تیم ملی فوتبال اسپانیا در اتوبوس سر بازی نشسته بودند و در حالی که جام را در دست داشتند به ابراز احساسات مردم پاسخ می‌دادند. جام قهرمانی پس از ۴۴ سال بار دیگر به اسپانیا بازگشت.

استقبال‌کنندگان با شعارهای خود، خواستار آن بودند که لویی آراگونس مربی هفتاد ساله‌ی تیم ملی همچنان در مقام خود باقی بماند و اسپانیا را به مسابقات جام جهانی سال ۲۰۱۰ در آفریقای جنوبی رهنمون شود. بازیکنان اسپانیا، نقش مربی خود را در کسب مقام قهرمانی بسیار برجسته می‌دانند.

خوان کارلوس پادشاه اسپانیا و همسرش، امروز سه‌شنبه در کاخ خود بازیکنان را به حضور می‌پذیرد. پس از آنان بازیکنان اسپانیایی میهمان خوزه لوییس رودریگز زاپاترو نخست وزیر اسپانیا خواهند بود.

دریای پرچم‌های سه‌رنگ در «فن مایله»

حدود صدهزار آلمانی، در حالی که پرچم‌های سه رنگ این کشور را در هوا تکان می‌دادند، در «فن مایله» در برابر دروازه‌ی مشهور «براندنبورگ» در برلین، از تیم ملی فوتبال آلمان استقبال کردند. از اندوه شکست در بازی نهایی در برابر اسپانیا، هیچ اثری دیده نمی‌شد. میشاییل بالاک کاپیتن تیم ملی فوتبال آلمان گفت که ما بدون هواداران هرگز موفق نمی‌شدیم. وی افزود که: «با این همه اندوهناک است که تیمی تا بازی نهایی برسد، ولی جام قهرمانی را تصاحب نکند».

یواخیم لو مربی تیم ملی فوتبال آلمان گفت که ما به موفقیت بزرگی دست یافتیم و باید احساس غرور کنیم که به بازی نهایی رسیدیم. هورست کوهلر رییس‌جمهوری آلمان به بازیکنان تبریک گفت و اعلام کرد که این تیم قادر است به پیروزی‌های بزرگ‌تری نیز دست یابد. مربی تیم ملی فوتبال آلمان اعلام کرد که با بخش بزرگی از کادر ۲۳ نفره‌ی کنونی تیم ملی فوتبال آلمان، به میدان رقابت‌های مقدماتی برای جام جهانی سال ۲۰۱۰ خواهد رفت.

فرانسوی‌ها «دشان» را می‌خواهند

تیم ملی فوتبال فرانسه نایب قهرمان جهان، بی‌تردید یکی از بزرگ‌ترین ناکامان جام ملت‌های اروپا بود. این تیم با دو شکست و یک مساوی، شش گل خورده و تنها یک گل زده، ترازنامه‌ی سیاهی داشت و خیلی زود به خانه بازگشت. اکنون اکثریت فرانسوی‌ها خواهان کناره‌گیری مربی این تیم ریمون دومنک هستند. آنان می‌خواهند که دیدیه دشان قهرمان پیشین جهان و اروپا، جانشین او شود. این موضوع را یک روزنامه‌ی ورزشی فرانسوی به نام «لکیپ»، پس از یک نظرخواهی اعلام کرد.

از سوی دیگر میشل پلاتینی ستاره‌ی پیشین فوتبال فرانسه و رییس کنونی یوفا، از مناسبات سرد دومنک مربی تیم ملی فرانسه با رسانه‌ها انتقاد کرد. وی گفت: «زمانی که من بازیکن بودم گاهی با روزنامه‌نگاران گفت‌وگو نمی‌کردم، ولی هنگامی که مربی شدم فهمیدم که نمی‌توان این کار را کرد و باید با آنان گفت‌وگو کرد». وی افزود: «تیم ملی متعلق به فرانسویان است و نه یک فرد». با این همه پلاتینی هنوز دومنک را بهترین گزینه برای مربیگری تیم ملی فرانسه می‌داند. به باور وی: « با تعویض او هیچ مشکلی حل نمی‌شود. آنچه مهم است این است که باید تیم را از هم اکنون برای بازی‌های مقدماتی جام جهانی آماده کرد و هیچکس بهتر از دومنک بازیکنان را نمی‌شناسد».

ستایش آلمانی‌ها از بازی زیبای هلند

هلندی‌ها در بازی در برابر روس‌ها در بازل سوئیس

طبق یک نظرخواهی از هزار هوادار ورزش فوتبال در آلمان که پس از پایان مسابقات جام ملت‌های اروپا برگزار شد، تیم ملی فوتبال هلند، زیباترین بازی فوتبال را در این دوره از مسابقات به نمایش گذاشته است. در برابر این پرسش که چه تیمی زیباترین فوتبال را در جام ملت‌های اروپا بازی کرد، ۴۸ درصد نظردهندگان، تیم ملی فوتبال هلند را برگزیده‌اند. پس از هلند، تیم‌های ملی پرتغال و آلمان قرار دارند.

در برابر این پرسش که کدام تیم از نظر اخلاق ورزشی و بازی جوانمردانه شایسته‌ترین است، ۴۷ درصد نظردهندگان، تیم ملی فوتبال آلمان را برگزیده‌اند. پس از آن تیم‌های هلند و سوییس قرار دارند.

در برابر این پرسش که بهترین و پرشورترین هواداران کدام هستند، ۳۰ درصد نظردهندگان، ترک‌ها را به عنوان بهترین و پرشورترین تماشاگران برگزیده‌اند. در رده‌های بعدی تماشاگران آلمانی و هلندی قرار دارند.

آلمانی‌ها همچنین در این نظرخواهی، زیباترین لباس ورزشی (تریکو) را لباس تیم ملی خود می‌دانند. پس از آن، لباس ورزشی تیم‌های ملی فوتبال پرتغال و هلند قرار دارد. باید افزود که نظردهندگان از دیدگاه زیبایی بازیکنان، به ترتیب بازیکنان پرتغالی، آلمانی و ایتالیایی را برگزیده‌اند.
iran-goftogoo
چهره‌های تازه در تنیس ویمبلدون

سرینا ویلیامز از برندگان مرحله‌ی یک چهارم نهایی رقابت‌های تنیس ویمبلدون بود

روز سه‌شنبه، اول جولای، یکصد و بیست و دومین دور رقابت های تنیس ویمبلدون وارد مرحله یک چهارم نهائی شد. برای نخستین بار در تاریخ این رقابت‌ها، یک چینی توانست با غلبه بر حریف خود به مرحله نیمه نهائی این رقابت ها راه یابد.

در نخستین دیدار مرحله یک چهارم رقابت‌های ویمبلدون، ونوس ویلیامس که تاکنون دو بار عنوان قهرمانی ویمبلدون را تصاحب کرده در مقابل تامارین تاناسوگارن از تایلند قرار گرفت. این بازی با نتایج ۶ بر ۴ و ۶ بر ۳ به سود ویلیامس پایان یافت. تاناسوگارن بر خلاف انتظار در مرحله قبلی با پیروزی در مقابل یلنا یانکوویچ نفر دوم جهان موفق به راهیابی به مرحله یک چهارم شده بود.

خواهر ونوس، سرینا ویلیامس نیز با پیروزی شش بر چهار و شش بر صفر و در کمتر از حتی یک ساعت در مقابل رادوانسکا از لهستان به مرحله نیمه نهائی راه یافت. بدین ترتیب خواهران ویلیامس بدون حتی از دست دادن یک ست به مرحله نیمه نهائی رسیدند. در سومین دیدار این مرحله دمنتیووا و پترووا که هردو از روسیه هستند در مقابل هم قرار گرفتند که دمنتیووا با نتایج ۶ بر ۱، ۶ بر ۷ و ۶ بر ۳ از سد هموطن خود عبور کرد.

چین برای اولین بار در نیمه نهائی

اما این روزها، چین این ابرقدرت آسیائی هم کارت ویزیت خود را در ویمبلدون به نمایش گذاشت. برای نخستین بار یک چینی موفق شد تا با غلبه بر حریف خود به مرحله نیمه نهائی این رقابت ها راه یابد. جیجنگ دختر کوچک اندام ۲۴ ساله چینی توانست در سه ست در مقابل وایدی زووا حریف خود از جمهوری چک با نتایج ۶ بر ۲، ۵ بر ۷ و ۶ بر ۱ غلبه کند. جیجنگ که خود در مرکز استان چنگدو از مناطق زلزله زده زندگی می کند در جمع خبرنگاران گفت که می خواهد همه جایزه ۲۳۶ هزار یوروئی خود تا مرحله نیمه نهائی را به آسیب دیده گان در زمین لرزه چین اهدا کند. جیجنگ از هم اکنون یکی از امیدهای چین در رقابت های المپیک محسوب می شود.

ستارگان در راه اند

ورزش تنیس در چین هر روز از محبوبیت بیشتری برخوردار می شود. بر اساس گزارش منابع رسمی، بیش از یکصد میلیون نفر در پای تلویزیونهای خود شاهد مرحله نیمه نهائی بودند. به همین ترتیب هم شرکتها و اسپانسر های بزرگ به بازار چین چشم دوخته اند. جیجنگ با شرکت آمریکائی نایک قرارداد بسته است، بر روی آستین تی شرت او مارک مرسدس بنز حک شده بود و ساعتی با مارک رولوس حمل می کرد.

در ویمبلدون امسال از۲۵۷ بازیکنی که در قسمت انفرادی و دوبل زنان شرکت دارند، ۳۳ بازیکن آسیائی به چشم می‌خورند که از اینها ۱۲ بازیکن چینی از جمهوری خلق چین، هنگ‌کنگ و تایپه هستند. اما زمان زیادی طول نخواهد کشید تا ستارگان بعدی چینی از راه برسند. در حالی که در سال ۱۹۸۷ فدراسیون جهانی تنیس به چین کمک مالی می کرد، سه سال پیش تعداد افرادی که به ورزش تنیس روی آوردند، به یک میلیون نفر رسید. حال بر اساس گزارش مجله تنیس ۱۰ میلیون نفر تنیس بازی می کنند. در این میان یک هزار نوجوان از سن ده سال به بالا بصورت تقریبا حرفه ای تنیس بازی می کنند. در مدارس چین هم یک پروژه دولتی در جریان است. در همین حال مایکل چانگ تنیس باز آمریکائی چینی الاصل که سالها پیش فرنچ اوپن را تصاحب کرد، اکنون یک مدرسه تنیس با ظرفیت ۵۰ شاگرد در سرزمین اجدادی خود تاسیس کرده است. با این حال جیجنگ می گوید که تنیس ورزش مورد علاقه دختران است و پسران هنوز هم بیشتر به پینگ پنگ علاقه دارند. با این حال خود او آنچنان هم در دنیا ناشناخته نیست. جیجنگ با جیانگ دو سال پیش جایزه بزرگ استرالیا را در دوبل تصاحب کرد. اما پس از یک جراحت از رده ۲۷ به ۱۳۳ تنزل یافت.

لیست مجله تایمز

با این حال آسیائی ها هنوز هم جائی در لیست مجله تایمز ندارند. در لیست یکصد نفر از بهترین های ویمبلدون که امروز توسط تایمز منتشر شد، مارتینا ناوراتیلووا بعنوان بهترین شناخته شده است. از آلمان اشتفی گراف با هفت عنوان پس از بیل جین گینگ از آمریکا و کریس اوورت در رتبه چهارم لیست بهترین های تایمز قرار دارد. بوریس بکر ستاره دیگر آلمان نیز قبل از جان مک انرو در رتبه نهم جای گرفته است. در این لیست مجموعا هفت آلمانی حضور دارند. هیلده کران وینکل در رده ۳۹، گوتفرید فون کرام که سه بار به فینال راه یافت در رتبه پنجاه و هشتم و میشائیل اشتیش که در سال ۱۹۹۱ ویمبلدون را تصاحب کرد مشترکا با سیلی آوسم در رتبه هشتادم جای گرفته اند. آوسم اولین آلمانی بود که به یک عنوان در ویمبلدون دست یافت. ویلهلم بونگرت که به فینال ۱۹۶۷ راه یافت هم مشترکا با رافائل نادال اسپانیائی که مرد دوم جهان است در رتبه ۹۹ جای گرفته است. جالب اینکه راجر فدرر از سوئیس که ۵ بار پیروزی در ویمبلدون را جشن گرفته و مرد اول جهان تنیس است در رتبه هفدهم این لیست جای دارد.
ایران گفتگو "روی
بوش در افتتاحیه المپیک پکن شرکت می کند

جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا، درخواست خودداری از شرکت در مراسم افتتاحیه بازی های المپیک پکن را نادیده گرفته است.

روز جمعه، 4 ژوئیه (14 تیر)، دفتر ریاست جمهوری آمریکا با صدور بیانیه ای اعلام داشت که رئیس جمهور تصمیم گرفته است در جریان سفر خود به شرق آسیا در مراسم گشایش بازی های المپیک سال 2008 که روز 8 ماه اوت در پکن برگزار خواهد شد شرکت کند.

در این بیانیه آمده است که آقای بوش در سفر به منطقه، علاوه بر چین، از کشورهای کره جنوبی و تایلند نیز دیدن و با سران این کشورها دیدار خواهد کرد.

تا کنون شماری از رهبران کشورهای جهان، از جمله صدراعظم آلمان، به نشانه اعتراض به وضعیت حقوق بشر در چین، از حضور در مراسم گشایش المپیک پکن صرفنظر کرده اند.

نخست وزیر بریتانیا نیز در مراسم افتتاحیه بازی های پکن شرکت نخواهد داشت هرچند سخنگوی وی گفته است که از ابتدا نیز قرار نبود آقای براون در این مراسم حضور یابد.

بیانیه کاخ سفید به حدس و گمان منابع خبری در مورد واکنش آقای بوش به آنچه که نقض حقوق بشر در جمهوری خلق چین خوانده شده پایان می دهد.

بیانیه کاخ سفید بی تردید با انتقاد شدید سازمان های مدافع حقوق بشر و به خصوص طرفداران آزادی های فرهنگی برای مردم تبت مواجه خواهد شد که معتقدند دولت چین در نظر دارد از بازی های المپیک به عنوان یک وسیله تبلیغاتی و ارائه تصویری مطلوب از خود در سطح جهانی بهره برداری کند.

مخالفت نامزدهای انتخاباتی

در ماه های اخیر، مدافعان حقوق بشر و شماری از رهبران سیاسی آمریکا، از جمله باراک اوباما، نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری، هیلاری کلینتون، رقیب شکست خورده او، از جورج بوش خواسته بودند مراسم افتتاحیه المپیک را تحریم کند.

جان مک کین، نامزد حزب جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری نیز از آقای بوش خواسته بود که اگر پرونده حقوق بشر چین بهبود نیابد، خودداری از شرکت در مراسم پکن را مورد بررسی قرار دهد.

مخالفان حضور آقای بوش گفته بودند خودداری رئیس جمهور آمریکا از شرکت در افتتاحیه بازی های پکن واکنش مناسبی به پرونده حقوق بشر دولت چین و به خصوص نحوه برخورد با تظاهرات اعتراضی مردم تبت در ماه مارس سال جاری خواهد بود.

در مقابل، رئیس جمهور آمریکا تاکید داشته است برای تشویق ورزشکاران آمریکایی در مراسم گشایش بازی های پکن شرکت خواهد کرد.

وی استفاده از مناسبات ورزشی به عنوان ابزاری در سیاست خارجی را مردود دانسته و گفته است که برای ترغیب دولت چین به تغییر روش خود، راه های دیگری وجود دارد.

رئیس جمهوری آمریکا افزوده است که برای آزادی های مذهبی اهمیت بسیاری قائل است و در جریان سفر به چین، علاوه بر این موضوع، شرایط حقوق بشر در دارفور، برمه و تبت را با مقامات چینی مطرح خواهد کرد.

چین با سودان و برمه روابط نزدیکی دارد در حالیکه ایالات متحده این دولت های این دو کشور را به نقض فاحش حقوق بشر متهم ساخته و از تشدید فشارهای بین المللی بر آنها حمایت کرده است.

سفر خداحافظی

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر سال جاری برگزار می شود و دوره ریاست جمهوری جورج بوش، که دو دوره در این سمت بوده است، در آخر ماه دسامبر به پایان می رسد.

تاریخ سفر آقای بوش به کشورهای شرق آسیا هنوز اعلام نشده اما ناظران از این دیدار به عنوان "سفر خداحافظی بوش با آسیا" نام برده اند.

روابط چین و ایالات متحده، به خصوص در زمینه های اقتصادی و تجاری، در سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته و برخی مقامات آمریکایی بر این باورند که این روابط، و بهبود شرایط اقتصادی چین، به نوبه خود زمینه را برای پیشبرد دموکراسی در این کشور فراهم خواهد کرد.

کره جنوبی و تایلند نیز از جمله متحدان نزدیک آمریکا در منطقه محسوب می شوند و قرار است آقای بوش در سفر به تایلند، در مراسم بزرگداشت یکصد و هفتاد و پنج سالگی آغاز روابط دو کشور شرکت کند.

به خصوص از زمان خاتمه جنگ دوم جهانی و در سال های جنگ سرد، آمریکا و تایلند روابط اقتصادی، سیاسی و نظامی خود را گسترش داده اند و پس از حملات انتحاری یازدهم سپتامبر، تایلند از جمله متحدان ایالات متحده در مقابله با تهدیدات تروریستی در شرق آسیا بوده است.

رئیس جمهور آمریکا روز شنبه این هفته برای شرکت در اجلاس دوره ای سران گروه 8 قدرت اقتصادی و سیاسی جهان - آمریکا، ژاپن، آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، کانادا و روسیه - عازم ژاپن می شود.

در جریان این اجلاس، آقای بوش با سایر رهبران شرکت کننده، از جمله نخست وزیر ژاپن، متحد مهم آمریکا در آسیا، به طور جداگانه دیدار خواهد داشت.
iran-goftogoo
غیرت هم چیز خوبی است

وقتی مارات سفین بازیکن روس فلیسیانو لوپز اسپانیائی را شکست داد و به نیمه‌ نهائی رسید و مشخص شد که حریف بعدی‌اش راجر فدرر است، در کنفرانس مطبوعاتی‌اش در پاسخ خبرنگاری که پرسید آیا در مقابل فدرر، شانسی برای خود تصور می‌کند، پاسخ منفی داد.

سفین گفت فدرر مثل خرگوش در زمین حرکت می‌کند و با سرعتی که دارد هیچ توپی را نمی‌شود از او رد کرد بنابراین او در مقابل فدرر اصلا شانسی ندارد. خبرنگار از رو نرفت و گفت بالاخره در تنیس سورپریز هم وجود دارد. سفین که پرروتر بود گفت سورپریز او شکست دادن نوواک جوکوویچ نفر سوم جهان در دور دوم بود و دیگر نباید از او انتظار سورپریز دیگری داشت.

من از شنیدن این حرفهای سفین خیلی تعجب کردم. از این متعجب شدم که چگونه یک قهرمان پیشین تنیس جهان که دو بار در آمریکا و استرالیا قهرمان گرنداسلم شده، چنین روحیه شکست‌ پذیری دارد، آنهم موقعی که همه مطبوعات او را باد می ‌کنند که اولین روسی است که به نیمه ‌نهائی ویمبلدون در قسمت مردان رسیده است.

با خودم فکر کردم که کسی با چنین روحیه‌ای بهتر است که در خانه‌اش بخوابد و روز مسابقه در زمین حاضر نشود و همه را سرکار نگذارد. مگر می‌شود کسی به نیمه ‌نهائی جام مهمی چون ویمبلدون برسد و بگوید شانسی ندارد؟ حتی حاضر نشود بگوید که احتمال کمی هم وجود دارد که بتواند یک کاری بکند. آخر غیرت هم گاهی اوقات بد نیست.

یک دوست ایرانی من که او هم بعنوان خبرنگار در ویمبلدون است معتقد بود که سفین منظورش واقعا این نبوده که بگوید از دو روز پیش از مسابقه شکست را قبول کرده، بلکه خواسته فروتنی نشان دهد و از بازی فدرر تعریف کند. بین خودمان باشد من حرف این دوست عزیزم را قبول نکردم چون سفین تابحال نشان داده که محسنات زیادی دارد اما تابحال کسی نگفته که فروتن و متواضع است.

سفین با اینکه بازیکن بسیار قدرتمند و باتکنیکی است و هم در میان بازیکنان و هم در میان مردم بخصوص جنس لطیف بسیار محبوب است، هیچوقت به آن مقام و منزلتی که لیاقتش را دارد نرسیده. گرفتاری اصلی‌اش این است که خیلی عشقی است و خوشگذرانی و عیش و عشرت را به تمرین تنیس ترجیح می‌دهد. همین پریروز هم، به گزارش تلویزیون بی بی سی، سفین پیروزی خود بر لوپز را با روشن کردن یک سیگار و نوش‌جان کردن چند لیوان آبجو جشن گرفت.

امروز در مقابل فدرر، این روس خوشگذران و خوش‌تیپ حرفی برای گفتن نداشت. حتما بازی عالی، بدون نقص و شگفت‌آور فدرر نقش اصلی را در این بازی یک طرفه داشت. اما من مطمئنم که با آن روحیه‌ای که سفین به دیدار فدرر رفت، اگر قهرمان جهان به این خوبی هم بازی نمی‌کرد، نتیجه جز این نبود.

همین وضع سفین در مقابل فدرر را رینرشوتلر آلمانی در برابر رافائل نادال داشت. کسی به او بخت پیروزی نمی ‌داد اما تمام سعی خود را به کار برد و نفر دوم جهان را کلافه کرد. تازه شوتلر سابقه و معروفیت سفین را ندارد و بخوبی او هم بازی نمی‌کند. از آن گذشته بازی یک چهارم‌نهائی او با آرنو کلمان فرانسوی که بیشتر از 5 ساعت طول کشید و به ست پنجم رسید، به سبب تاریکی هوا به روز بعد موکول شد و دیروز هم به خاطر بارندگی چندبار به تعویق افتاد. به زبان ساده ‌تر او کمتر از 24 ساعت وقت استراحت داشت و خسته بود.

با این همه شوتلر اجازه نداد که نادال بازی را در جریان مسابقه به او دیکته کند. او در ست دوم تا یک قدمی پیروزی رفت و تا آخر بازی هم تمام تلاش خود را کرد تا اینکه قدرت برتر نادال، که ده سال جوانتر از حریفش بود، مقاومت او را در هم شکست. کاش سفین در بین خوشگذرانیهایش وقت می‌کرد و این بازی را تماشا می‌کرد تا بازی در برابر حریف قوی ‌تر از خود را یاد می‌گرفت. مطمئنم که این کار را نکرد.

همه این حرفها به کنار، نادال و فدرر راحت به فینال رسیدند و برای سومین بار در سه سال پیاپی با هم روبرو می‌شوند. مثلی هست که شانس بار سوم در خانه را می ‌زند، البته این اتفاق برای فدرر در جام آزاد فرانسه نیفتاد. به قول انگلیسیها باشد که بازیکن بهتر از این بازی برنده بیرون بیاید. تا بینیم چه می‌شود.

iran-goftogoo
تور دوفرانس بیمار است ولی هنوز نمرده!

مسابقات دوچرخه سواری تورفرانسه (تور دوفرانس)

مسابقات دوچرخه سواری تورفرانسه (تور دوفرانس) از روز جمعه ۵ ژوییه، آغاز می‌شود. این پرسش مطرح است که آیا این بار ورزش، موضوع اصلی این مسابقات خواهد بود، یا بار دیگر مسائل جنبی مانند استفاده از داروهای نیروزا (دوپینگ) بر آن سایه خواهد افکند؟ رسوایی‌های سال‌های گذشته، تاثیر خود را بر اسپانسرهای ورزش دوچرخه‌سواری نیز گذاشته‌ است.

دو سال گذشته برای سازمان‌دهندگان تور دوفرانس یک کابوس بود. در سال ۲۰۰۶ نخست «یان اولریش» محروم و سپس «فلوید لاندیس» برنده‌ی مسابقات به خاطر استفاده از داروهای نیروزا خلع مقام شد. در سال ۲۰۰۷ نیز ماجرای دوپینگ چند تن از سرشناسان ورزش دوچرخه‌سواری جنجال‌آفرین شد. آیا این کابوس به پایان رسیده است؟

اکنون تصور کنید که تور دوفرانس آغاز شده و هیچ کس علاقه‌ای به آن نشان نمی‌دهد. البته هنوز کار به اینجا نکشیده، ولی بزرگ‌ترین غوغای ورزش دوچرخه‌سواری جهان، به خاطر رسوایی‌های دوپینگ در سال‌های گذشته به شدت آسیب دیده است.

آلکساندر کراوزه از از آژانس پژوهش بازار در شهر کلن آلمان می گوید: «تور دوفرانس در آلمان بیش از دیگر کشورهای اروپایی آسیب دید. ما می‌توانستیم در تحقیقات خود برپایه‌ی ارقام کنونی ببینیم که در فرانسه، اسپانیا و ایتالیا علاقه به این ورزش همه جا کاهش یافته، ولی اعتبار ورزش دوچرخه‌سواری و تور دوفرانس به عنوان الگوی آن، در هیچ جا مانند آلمان متزلزل نشد».

ظاهرا این امر دو دلیل دارد. نخست اینکه در آلمان به عنوان یک کشور نسبتا جوان در ورزش دوچرخه سواری، بیشتر و منظم‌تر درباره‌ی دوپینگ گزارش داده و بحث می‌شود. دیگر اینکه در کشورهای کلاسیک ورزش دوچرخه‌سواری، این مساله را واقع‌بینانه‌تر می‌نگرند.

در فرانسه یا ایتالیا به اندازه‌ی کافی هوادار دوچرخه‌سواری وجود دارد که از افشاگری‌ها غافلگیر نشدند و نیز به یک ورزش دوچرخه‌سواری ناب باور نداشتند. ولی در آلمان این گونه نیست. در اینجا سال‌هاست که شرکت‌های تجاری، میلیون‌ها روی قهرمانان جاده‌ها سرمایه گذاری می‌کنند، با این باور که از یک ورزش پاکیزه پشتیبانی می‌کنند.

کراوزه می‌گوید: «در نتیجه‌ی اعتراف علنی قهرمانانی چون «اریک تسابل» و «رولف آلداگ» و افشا شدن گذشته‌ی «یان اولریش» در استفاده از داروهای نیروزا، اعتبار ورزش دوچرخه سواری در آلمان به شدت آسیب دید».

کنسرن «تله‌کوم» در سال ۲۰۰۷ ترمز خطر را کشید و پس از ۱۶ سال از اسپانسر بودن در ورزش دوچرخه سواری وداع کرد. اسپانسر دیگر یعنی «گرول‌اشتاینر» نیز پس از فصل ۲۰۰۸ کناره گیری می‌کند. تیم دوچرخه‌سواری در آستانه‌ی انحلال است. یافتن سرمایه‌گذاران تازه در آلمان بسیار دشوار است.

کراوزه می‌گوید: «امروزه شرکت های تجاری، پیش از آن که در ورزش دوچرخه‌سواری سرمایه گذاری کنند، دو سه بار تامل می‌کنند».

هر چه باشد اخبار منفی منظم از ورزش دوچرخه‌سواری، سیمای اسپانسرها را هم لکه‌دار می‌کند. ولی از سوی دیگر آلکساندر کراوزه به عنوان کارشناس بازار ورزش، اسپانسرها را از سرمایه‌گذاری در ورزش دوچرخه سواری منع نمی‌کند، به شرطی که آن ها پیکار علیه دوپینگ را بر پرچم خود بنویسند.

کراوزه می‌گوید: «ورزش دوچرخه سواری به یک اسپانسر امکانات بهشتی سودمندی می‌دهد. می‌توان نام خود را بر روی تیم گذاشت، می‌توان درباره‌ی مسابقات داستان‌پردازی کرد و ورزشکاران را برای تبلیغ به خدمت گرفت. این‌ها امکاناتی است که برای نمونه یک اسپانسر در فوتبال بوندس‌لیگای آلمان ندارد. آن هم به این قیمت مناسب».

کراوزه تخمین می‌زند که ورزش دوچرخه سواری در دو سال گذشته بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون یورو زیان دیده است. ولی توردوفرانس به عنوان جامعیت ورزش دوچرخه سواری هنوز چقدر می‌تواند مصائب و مشکلات را تحمل کند؟ به باور کراوزه، تحمل آن زیاد است. این را می‌توان در رویدادهای دو سال گذشته دید. بلاهایی که در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ بر سر تور دوفرانس آمده، برای هر همایش ورزشی دیگری مرگبار می‌بود. ما می‌بینیم که علاقه به تور دوفرانس کاهش یافته، ولی این علاقه هنوز زیاد است و مردم هنوز در پی اسطوره‌ی تور دوفرانس هستند. بر این پایه می‌توان گفت که: «تور دوفرانس مرده، زنده باد تور دوفرانس!».
iran-goftogoo
یادداشتهای ویمبلدون؛ تنیس نیاز به قوای کمکی دارد

امروز روز ویلیامزها در ویمبلدون بود. ونوس خواهر بزرگتر برای اولین بار توانست خواهر کوچکتر سرینا را در فینال ویمبلدون شکست دهد و برای پنجمین بار قهرمان این جام عمده تنیس جهان شود. برخلاف آنچه هم که بدبینان و غرزنان حرفه‌ای قبل از بازی می گفتند، مسابقه این دو خواهر بسیار گرم و پرهیجان بود.

اما این پایان کار امسال آنها نیست و این دو خواهر که همچنان تشنه پیروزی‌اند، امشب بار دیگر به زمین مرکزی می‌روند تا این بار در کنار هم در فینال دوبل زنان بازی کنند. اگر پیروز شوند سومین قهرمانی آنان در دوبل ویمبلدون خواهد بود.

اما موفقیتهای امسال ونوس و سرینا و این واقعیت که فردا فینال مردان برای سومین سال پیاپی میان راجر فدرر و رافائل نادال نفرات اول و دوم جهان برگزار می‌شود، نشان می دهد که چه شکاف عمیقی در تنیس جهان بوجود آمده است. این شکاف بخصوص در تنیس مردان بین دو نفر اول و سایر بازیکنان بسیار مشهود شده است.

شما تصور کنید که راجر فدرر از اوائل سال ۲۰۰۴ یعنی بیش از چهار سال پیش نفر اول جهان است و نادال که نزدیک به ۵ سال از او کوچکتر است از ژوئیه ۲۰۰۵ یعنی دقیقا سه سال پیش در ردیف دوم رده بندی جهانی ایستاده. فدرر در این مدت در ۱۲ و نادال در ۴ گرنداسلم قهرمان شده‌اند. یعنی از سال ۲۰۰۴ فقط در ۳ گرنداسلم کسی غیر از این دو قهرمان شده است، گاستون گودیو در فرانسه ۲۰۰۴، مارات سفین در استرالیای ۲۰۰۵و نوواک جوکوویچ امسال در استرالیا.

از آن گذشته در سه سال اخیر تمام فینالهای ویمبلدون و جام آزاد فرانسه بین این دو نفر بوده و در این دو جام بزرگ جهان هیچ بازیکن دیگری حتی به یک قدمی آنان نرسیده. اگر این اسمش استیلا بر تنیس جهان نیست، پس چیست؟

صربها کجا رفتند

من یکی از کسانی بودم که فکر می‌کردم پیشرفت جوانان صرب در تنیس، جوکوویچ در میان مردان و آناایوانوویچ و یلنا یانکوویچ در میان زنان، به اضافه بالا آمدن دختران روس، خبر خوبی برای تنیس است که می‌تواند با ایجاد رقابت بیشتر در میان بازیکنان چهره مطلوب‌تری به این ورزش محبوب در جهان بدهد.

اما تجربه یک سال اخیر نشان داد که امثال من کمی عجله کرده بودند. جوکوویچ پس از پیروزی در استرالیا و رسیدن به ردیف سوم رده بندی جهانی چنان هوا برش داشت که در مصاحبه‌هایش دیگر هیچکس را قبول نداشت. اما پس از شکست در مقابل نادال در نیمه نهائی فرانسه و فینال جام آرتوا در کوئینزکلاب لندن چنان سرخورده شد که در دور دوم ویمبلدون با شکست در مقابل سفین، دمش را روی کولش گذاشت و رفت.

در میان زنان هم که ایوانوویچ و یانکوویچ پس از بازنشستگی زودهنگام ژوستین انن قهرمان بلژیکی جهان و حذف زودهنگام ماریاشاراپووا از جام آزاد فرانسه، اول و دوم جهان شدند، وضع بهتر از این نیست. با اینکه ایوانوویچ قهرمان جام آزاد فرانسه هم شد، در ویمبلدون دیدیم که اینها هنوز تاب تحمل فشار بعنوان بزرگان تنیس جهان را ندارند.

از آن گذشته کشورهائی که بطور سنتی قدرتهای بزرگ تنیس جهان بودند مثل آمریکا و استرالیا، چندسالی است که افت کرده‌اند. استرالیا که بعد از لیتون هیوویت و پت رفتر قهرمان دیگری نداشته و آمریکا هم اگر خواهران ویلیامز در تنیس زنان و اندی رادیک نفر پنجم جهان در میان مردان بازنشسته شوند کسی را ندارد که جایگزین آنها کند.

بنا بر این برخلاف انتظاری که داشتیم و امیدی که به صربهای جوان بسته بودیم، فعلا به نظر می‌اید که فدرر و نادال و ویلیامزها به ریشمان چسبیده‌اند. من که ناراضی نیستم چون اینها بازیکنان مورد علاقه‌ام هستند. بقیه باید فکری به حال خودشان بکنند.

iran-goftogoo
تورنمنت تنیس ویمبلدون:
وینوس ویلیامز از عنوان قهرمانی خود دفاع کرد

وینوس ویلیامز و بوسه بر جام ویمبلدون برای پنجمین بار

وینوس ویلیامز، یکی از چهره‌های برتر تنیس بانوان در جهان موفق شد برای پنجمین بار به جام مسابقات تنیس ویمبلدون دست یابد و به این ترتیب از عنوان قهرمانی خود دفاع کند.

وینوس ویلیامز روز گذشته (۵ ژوئن) در دیدار فینال پیکارهای ویمبلدون در دو سه ست پیاپی با نتیجه ۷ بر ۵ و ۶ بر ۴ خواهر جوانتر خود، سیرینا را مغلوب کرد و برای پنجمین بار این جام را به خانم برد.

خواهران ویلیماز در طی ۸ سال گذشته ملکه‌های بی‌چون و چرای مسابقات پراعتبار ویمبلدون بوده‌اند که امسال برای ۱۲۲‌مین بار برگزار می‌شود.

در حالیکه وینوس ویلیامز ۲۸ ساله در دوره‌های ۲۰۰۰، ۲۰۰۱، ۲۰۰۵، ۲۰۰۷ و امسال عنوان قهرمانی را از آن خود کرد، خواهر ۲۶ ساله او، سیرینا در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ عنوان قهرمانی ویمبلدون را به دست آورد.

البته نخستین باری نیست که خواهران ویلیامز در دیداری نهایی روبروی هم قرار می‌گیرند. این دو تنیسباز مطرح تا کنون در ۶ دیدار فینال پیکارهای گراند اسلم در جهان به مصاف هم رفته‌اند که ۵ دیدار به سود سیرینا خاتمه یافته و تنها یک پیکار با موفقیت وینوس به پایان رسیده است.

در فینال امسال تورنمنت ویمبلدون، وینوس در فرم بهتری ظاهر گردید، امری که خواهر او نیز به آن واقف است. سیرینا بعد از شکست از خواهرش اظهار داشت: «او امروز کمی بهتر از من عمل کرد و من نتوانستم آن برنامه‌ و نقشه‌ای را که در سر داشتم، پیاده کنم.»
iran-goftogoo
بایرن مونیخ در آستانه انقلابی بزرگ به رهبری کلینس‌مان؟

کلینس‌مان و ماموریتی جدید به نام بایرن مونیخ

باشگاه صاحبنام بایرن مونیخ که در فصل گذشته عنوان قهرمانی بوندس‌لیگا و همچنین جام حذفی آلمان را از آن خود کرد، از روز دوشنبه گذشته (۳۰ ژوئن) تمرینات تدارکاتی خود را به رهبری سرمربی جدیدش یورگن کلینس‌مان آغاز کرده است.

یورگن کلینس‌مان در سال ۲۰۰۴ با برعهده گرفتن سکان کشتی تیم ملی فوتبال آلمان توانست، تغییر و تحولاتی اساسی در این تیم پدید آورد و با جوانگرایی قاطع، فوتبال آلمان را از دام بحرانی جدی نجات دهد. حضور موفق ملی‌پوشان آلمان در جام جهانی ۲۰۰۶ در خانه خودی و کسب مقام سوم جهان تاییدی بود بر اندیشه‌ی نوآورانه و تلاش‌های پیگیر کلینس‌مان.

اما هنگامی که در اوسط فصل گذشته، باشگاه بایرن مونیخ اعلام کرد که کلینس‌مان در فصل تازه، جانشین اوتمار هیتسفلد شده و هدایت این تیم را برعهده خواهد رفت، کارشناسان و طرفداران فوتبال به یک اندازه غافلگیر شدند، به ویژه آنکه کلینس‌مان خود زمانی به عنوان مهاجم بایرن مونیخ به میدان می‌رفت و همکاری او با این باشگاه در آن زمان خالی از تنش‌های گوناگون نبود.

بازار داغ گمانه‌زنی‌ها

یورگن کلینس‌مان (وسط) به همراه سرپرستان
بایرن مونیخ، کارل هاینس رومنیگه (راست) و اولی هوینس

در روزهای پایانی سال گذشته میلادی بود که که هیتسفلد خبر خاتمه همکاری‌اش با بایرن مونیخ را اعلام کرد. با انتشار این خبر داغ، بلافاصله حدس و گمانه‌زنیهای درمورد جانشین احتمالی وی نیز آغاز گردید.

در آن روزها، در رسانه‌های ورزشی، نام مربیانی پرآوازه و مشهور، چون ژوزه مورینیهوی پرتغالی و رافائل بنیتز اسپانیایی به گوش می‌خورد و همچنین نام چهره‌هایی جوان چون یورگن کلوپ، سرمربی باشگاه دسته دومی آلمانی ماینتس که یکی از مربیان مطرح و نوآور آلمان محسوب می‌شود. حتی نام لوتار ماتیاوس رکوردار فوتبال آلمان نیز به عنوان سرمربی جدید بایرن مونیخ بر سر زبانها بود.

در پی این گمانه‌زنی‌ها، سرپرستان بایرن مونیخ تاکید کردند که هیچ عجله‌ای برای تعیین مربی جدید نداشته و می‌کوشند که در کمال آرامش و سنجیدگی، چهره‌ی مورد نظر خود را برگزینند. اما این جست‌وجو در عمل زود به پایان رسید و شخصیتی مسئولیت سرمربیگری این تیم پرستاره را از فصل آینده به دوش می‌کشد که به فوتبال آلمان جانی تازه بخشید: یورگن کلینس‌مان.

«کلینس‌مان، گزینه‌ای عاقلانه و سنجیده»

کلینس‌مان (راست) به همراه فرانتس بکن‌باوئر، قیصر فوتبال آلمان

انتخاب کلینس‌مان به عنوان سرمربی جدید بایرن مونیخ از این لحاظ شگفتی‌آفرین بود که او تا کنون سرمربیگری هیچ تیم باشگاهی را بر عهده نداشته و در این زمینه از هیچ تجربه‌ای برخوردار نیست. بازگشت کلینس‌مان به صحنه فوتبال آلمان، آنهم به عنوان سرمربی جدید بایرن مونیخ با واکنشهای متفاوتی روبرو گردید.

فرانتس بکن‌باوئر انتخاب کلینس‌مان را تصمیمی نه شجاعانه، بلکه عاقلانه و سنجیده می‌داند. به عقیده «قیصر فوتبال آلمان» کلینس‌مان با روش‌های خود به نتایج مثبتی در عملکرد تیم ملی دست یافت و شکی نیست که او با بایرن مونیخ هم به موفقیت خواهد رسید.

در مقابل، اودو لاتک، یکی از صاحبنظران و کارشناسان مطرح فوتبال که زمانی سرمربیگری بایرن مونیخ و نیز اف ث بارسلونا را برعهده داشته، تردید خود را در این مورد ابراز داشته و به تفاوتهای بزرگی که میان مسئولیت سرمربیگری یک تیم ملی و یک تیم باشگاهی وجود دارد، اشاره می‌کند.

کلینس‌مان و انقلاب با مجسمه‌های بودا

بازیکنان بایرن مونیخ در نخستین روز تمرینشان با مربی جدید یورگن کلینس‌مان (راست)

سرپرستان بایرن مونیخ بر این امر واقف بودند که آمدن کلینس‌مان، تغییر و تحولاتی مهم به دنبال خواهد داشت، اما حال به نظر می‌رسد که ابعاد این دگرگونی‌ها به مراتب بیشتر از آن است که تصورش را می‌کردند.

اکنون یک هفته از آغاز تمرینات تدارکاتی بایرن مونیخ برای حضوری موفق در رقابتهای فصل آینده، چه در سطح ملی و چه در سطح اروپایی می‌گذرد و سرپرستان این باشگاه، از عملکرد مربی جدیدشان بسیار خشنود هستند و ابراز رضایت می‌کنند.

کلینس‌مان نه تنها با کادر وسیعی از متخصصان ریز و درشت، از مربی استقامت و فیزیوتراپیست گرفته تا روانشناس ورزشی، فعالیت خود را در مونیخ آغاز کرده، بلکه در طی همین مدت کوتاه فضایی آرام‌بخش پدید آورده که در کمتر باشگاه اروپایی می‌توان مشابه آن را دید.

: یورگن کلینس‌مان (چپ) به همراه دستیارش، مارتین واسکوئز

او حصارهای محوطه تمرینات بازیکنان بایرن مونیخ را شکسته و به جای آن محیطی ساخته که مکان‌هایی چون کتابخانه، اتاق‌هایی برای خانواده و سینمایی کوچک را در برمی‌گیرد. در این محیط تازه حتی مجسمه‌هایی از بودا گذاشته شده تا انرژی‌ای مثبت همواره در جریان باشد. بازیکنان در عین حال با مقررات دقیق‌تر و ضوابط شدیدتری، از جمله نداشتن اجازه استفاده از تلفن‌های موبایل روبرو هستند.

مربی جدید بایرن مونیخ در نخستین کنفرانس مطبوعاتی بعد از آغاز تمرینات تدارکاتی تیم که چهارشنبه گذشته انجام گرفت، اظهار داشت: «من از لحاظ درونی احساس رضایت و افتخار می‌کنم که اجازه دارم، با باشگاه بایرن مونیخ همکاری کنم، در این باشگاه جنبشی به وجود آورم و اینجا و آنجا ایده‌‌های جدیدی را مطرح کنم. از راه تغییرات است که می‌توان پیشرفت کرد و باید هم این واقعیت را پذیرفت که ممکن است این دگرگونی‌ها به مذاق بعضی‌ها چندان خوش نیاید.»

کلینس‌مان نهایت تلاش خود را می‌کند تا تمامی فعالیت‌های او و بازیکنانش بر فوتبال متمرکز شود، هر چه باشد، تنها ارائه نتایج موفقیت‌آمیز در پیکارهای بوندس‌لیگا و همچنین لیگ قهرمانان باشگاه‌های اروپاست که می‌تواند صندلی مربی‌گری او را استحکام بخشد و حفظ کند.

شهرام احدی
iran-goftogoo
رویای شب نیمه تابستان"

"رویای شب نیمه تابستان" محقق شد. این بار اما نه بر صحنه نمایش، که در پیست اتومبیل‌رانی و زمین تنیس. آرزوی اسپانیایی‌ها در زمین تنیس پس از سال‌ها تعبیر شد، همان‌طور که انتظار طولانی‌مدتشان در فوتبال اروپا پایان یافت.

در نمایشنامه «رویای شب نیمه تابستان» اثر ویلیام شکسپیر، نمایشنامه‌نویس بزرگ انگلیسی، وقتی همه‌چیز به خوبی و خوشی به اتمام می‌رسد و عشاق به یکدیگر می‌رسند، پوک، یکی از قهرمانان نمایشنامه که جادویش تاثیر کرده بود، بر روی صحنه می‌آید و رو به تماشاگران می‌گوید اگر خوشتان آمد تشویق کنید و بیایید دست دوستی بدهیم.

لوئیز همیلتون

روز یکشنبه (۶ ژوئیه) در انگلیس هم دو رویا در نیمه اول تابستان به واقعیت پیوستند: یکی در رقابت‌های اتومبیل‌رانی فرمول یک و دیگری در ویمبلدون.

در نمایش نخست این نمایش، لوئیز همیلتون در پیست باران‌زده "سیلور استون" با اتومبیل نقره‌ای تیم مک لارن-مرسدس، همه رقبا را پشت سر گذارد و به پیروزی دست یافت. پیروزی همیلتون در خانه، دو شکست گذشته را خنثی کرد و او را به جریان رقابت برای کسب عنوان قهرمانی جهان بازگرداند.

اکنون لوئیز همیلتون، فیلپه ماسا و کیمی ریکونن هر سه با کسب ۴۸ امتیاز در رقابت تنگاتنگی قرار دارند. آن‌چه که همیلتون در سیلوراستون ارائه کرد، اعجاب‌انگیز بود. همیلتون از جایگاه چهارم استارت زد و پس از سبقت گرفتن از ریکونن و مارک وبر، خود را به پشت هم تیمی‌اش، هایکی کوالینن، رساند. همیلتون سپس در دور چهارم، پیشتازی را به‌دست گرفت و تا پایان دور شصت‌ام، در حالی که تنها ۱۲ اتومبیل موفق به عبور از خط پایانی شدند، پیشتاز باقی ماند.

"خواهر بی‌رحم"

ونوس ویلیامز (چپ) و خواهرش سرنا
در

دومین نمایش، در حالی که قبلا بر روی چمن مقدس "سنتر کورت" ، ونوس ویلیامس در مقابل خواهر کوچک‌تر خود، برای پنجمین بار، به پیروزی دست یافت و بر جام ویمبلدون بوسه زد، روزنامه انگلیسی "دیلی میل" ، در شماره یکشنبه خود به او لقب خواهر بی‌رحم داد.

در بخش مردان، همان‌طور که انتظار فوتبالیست‌های اسپانیایی پس از ۴۴ سال برای کسب قهرمانی اروپا به پایان رسید، انتظار طولانی‌مدت تنیس‌بازان اسپانیایی هم برای کسب قهرمانی در ویمبلدون خاتمه یافت.

رافائل نادال، ۴۲ سال پس از مانوئل سانتانا، اولین اسپانیایی‌ای است که جام را تصاحب می کند. نادال که به عنوان "سلطان زمین شنی" خوانده می شود، در دو سال گذشته، هر بار فینال را به راجر فدرر، مرد شماره یک جهان تنیس، واگذار کرده بود.

رافائل نادال

در دیدار تماشایی یکشنبه که چهار ساعت و چهل‌وهفت دقیقه به طول انجامید، نادال در حالی که در دو ست اول، با نتیجه ۶ بر ۴ به پیروزی دست یافته بود، ست‌های سوم و چهارم را با نتایج ۷ بر ۶ به حریف واگذار کرد. تا این‌که نادال بالاخره موفق شد در ست پنجم با نتیجه ۹ بر ۷ از سد فدرر عبور کند.

نادال ۲۲ ساله با این پیروزی پس از بیست‌وهشت سال یک طلسم دیگر را هم شکست. او تنها تنیس‌بازی است که پس از بیورن بورگ افسانه‌ای، موفق به شکستن طلسم جادوی دوبل پیروزی، در رقابت‌های تنیس "فرنچ‌اوپن" و "ویمبلدون" گردید. گفتنی است که این دو رقابت به فاصله چهار هفته از یکدیگر برگزار می‌شوند. نادال، در حالی که اشک در چشمانش حلقه زده بود، گفت: «پیروزی در این تورنومنت یکی از بزرگترین رویاهای من بوده است.»

فلپس در المپیک پکن

در پایان رقابت‌های قهرمانی شنای آمریکا که در شهر "اوهاما" برگزار شد، مایکل فلپس و کتی هوف، برای پنجمین بار موفق به کسب عنوان قهرمانی شدند. بدین ترتیب فلپس، در مجموع، در هشت ماده برای تیم ملی شنای آمریکا در المپیک پکن به رقابت خواهد پرداخت و می‌تواند رکورد ۳۶ ساله مارک اشپیتز را جابه‌جا کند.

اشپیتز در رقابت‌های شنای المپیک مونیخ، موفق به کسب هفت مدال طلا برای تیم ملی آلمان شد.

رقابت‌های قهرمانی شنای آمریکا، شاهد تحقق یافتن یک رویای دیگر نیز بود. دارا تورس در سن چهل‌ویک سالگی، در ماده یکصد متر آزاد این رقابت‌ها، عنوان قهرمانی را تصاحب کرد. تورس که در رقابت‌های سال ۲۰۰۰ سیدنی، جزو مسن‌ترین ورزشگاری بود که مدال کسب کرد، به غیر از المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا و ۲۰۰۴ آتن، از سال ۱۹۸۴ تا کنون، در همه رقابت‌ها حضور داشته است.

محمود صالحی
iran-goftogoo
در بازی‌های المپیک پکن اعتراض تا کجا ممکن است؟

تظاهراتی در برلین علیه المپیک پکن (اوت ۲۰۰۷)

بیشتر ورزشکاران آلمان و دیگر کشورهای غربی، از بلوغ روحی و معنوی برخوردارند. آنان صاحب نظرند و آموخته‌اند که از نظر خود در افکار عمومی دفاع ‌کنند. برای نمونه، بسیاری از این ورزشکاران که راهی بازی‌های المپیک تابستانی در پکن هستند، درباره‌ی سیاست چین در
تبت رویکردی انتقادی دارند. پرسش این است که آنان در جریان بازی‌های المپیک، تا کجا حق انتقاد و بیان عقیده‌ی شخصی را دارند؟

کمیته‌ی بین‌المللی المپیک اوایل ماه مه، چارچوبی برای آزادی بیان ورزشکاران در بازی‌های المپیک تعیین کرد. مطابق آن، باید در جریان این بازی‌ها آزادی بیان نامحدود حاکم باشد. همه‌ی ورزشکاران اجازه دارند نظر شخصی خود را بیان کنند، ولی نه در میدان‌ها و سالن‌های ورزشی و نه در دهکده‌ی المپیک. اصل ۵۱۰۳ منشور المپیک می‌گوید که: «ورزش باید از هرگونه پیام سیاسی آزاد باشد».

ولی بیرون از مکان‌های یاد شده، ورزشکاران آزادند عقیده‌ی خود را بیان کنند. «میشائل وسپر» رییس هیئت نمایندگی تیم المپیک آلمان بر این نکته تاکید می‌کند. به گفته‌ی وی، هر ورزشکاری اگر بخواهد می‌تواند نظر خود را بیان کند. ورزشکاران آلمان نیز می‌توانند این کار را در جریان کنفرانس‌های مطبوعاتی، یا در منطقه‌های مخلوط، یا در کنفرانس‌های مطبوعاتی و مصاحبه‌هایی که در «خانه‌ی آلمان» برگزار می‌شود انجام دهند.

اکنون ورزشکاران در فکرند که چگونه می‌توانند خواسته‌های اعتراضی خود را بیان کنند. «لارس بورگلینگ» قهرمان پرش با نیزه می‌گوید: «باید از همه‌ی ابزارها از کنفرانس مطبوعاتی پیش ازمسابقات گرفته تا بیانیه‌ی مطبوعاتی، اعلامیه، منشور پایه‌ای و چیزهای مشابه استفاده کرد. من فکر می‌کنم به این ترتیب می‌توان به جایی رسید. طبیعتا نقش اتحادیه‌ی ورزش المپیک آلمان هم مهم است تا تاثیری سازنده بگذارد».

یکی از شیوه‌های اعتراض، حمل بازوبند آبی و سبزی است که روی آن نوشته: «ورزشکاران طرفدارحقوق بشرند». این ایده‌ای است که «دانی اکر» دیگر ورزشکار دومیدانی آلمان نیز آن را سودمند می‌داند. وی می‌گوید: «من اساسا مخالفتی با آن ندارم که ما در جریان گشایش بازی‌های المپیک، چنین بازوبندهایی را حمل کنیم. به باور من وقتی رقابت‌ها آغاز شد، دیگر باید خود را روی ورزش و نکات مثبت آن متمرکز کرد».

ولی هنوز روشن نیست که آیا حمل بازوبندهای طرفداری از حقوق بشر، با اساسنامه‌ی کمیته‌ی بین‌المللی المپیک سازگار است یا نه. چارچوبی که اخیرا توسط این کمیته برای بازی‌های المپیک پکن تعیین شده نیز این مساله را روشن نمی‌سازد. البته کمیته‌ی بین‌المللی المپیک خیال هم نداشت، مجموعه قوانین رفتاری دقیقی برای بازی‌های پکن مقرر کند. زیرا طیف اینگونه قوانین بسیار گسترده است.

کمیته‌ی بین‌المللی المپیک این حق را برای خود محفوظ نگاه داشته که مورد به مورد تصمیم‌گیری کند. آنچه روشن است این است که هر کس مقررات منشور المپیک را نقض کند، در بدترین حالت حتا می‌تواند پروانه‌ی شرکت در بازی‌ها را از دست بدهد. این برای هر ورزشکاری بسیار دردناک است، چرا که چهار سال تمرین و تلاش سخت بر باد می‌رود.

به‌رغم همه‌ی ناروشنی‌ها در چارچوبی که کمیته‌ی بین‌المللی المپیک تعیین کرده، تقریبا همه‌ی ورزشکاران آلمانی در یک نکته اشتراک نظر دارند و آن اینکه، مساله‌ی نقض حقوق بشر در چین را تنها نمی‌توان از طریق ورزش و اعتراض ورزشکاران حل کرد. بدین منظور باید از ابزارهای موثرتر سیاسی و اقتصادی، از جمله تحریم‌های اقتصادی استفاده کرد.

«هلگه میف» شناگر آلمانی در این زمینه می‌گوید: «در واقع ما ورزشکاران کسانی نیستیم که باید واکنش نشان دهیم. تاثیر چندان بزرگی ندارد که ورزش غیرسیاسی را سپر این ماجرا کنیم. پیش از هر چیز باید در مورد رهبران چین، تنبیهات دیگری غیر از ورزش را در نظر گرفت، برای نمونه تنبیهات اقتصادی. هر یک از ما به سهم خود دیگر نباید تی‌شرت یک یورویی یا اسباب‌بازی‌های ارزان‌قیمت ساخت چین را بخریم».
iran-goftogoo
رابطه عدد هشت، المپیک و فیفا

لغت «با» در زبان چینی به معنی عدد هشت است. چینی ها این عدد را مایه‌ی خوش شانسی، کامیابی و ثروت می‌دانند. به همین دلیل هم، امسال در روز هشتم، از ماه هشتم، در سال ۲۰۰۸ و راس ساعت هشت بازیهای المپیک در پکن افتتاح می شود.

اما آنچه که برای یکی کامیابی محسوب می شود، لزوما برای دیگری بدین معنی نیست. با آغاز بازیهای المپیک، بسیاری از کشورها تیم های فوتبال خود را هم به این رقابت ها اعزام می دارند، امری که به مذاق بسیاری از کلوپ ها آنچنان هم خوشایند نیست. مثلا وردر برمن، شالکه و یا اف ث بارسلونا.

روز سه‌شنبه، ۸ ژوئیه کارلوس دونگا سر مربی تیم ملی برزیل لیست هجده نفره بازیکنان تیم ملی این کشور که در رقابت های المپیک وارد میدان می شوند را اعلام داشت. دونگا می خواهد با این تیم اولین مدال طلا برای برزیل در رقابت های المپیک را تصاحب کند. در این لیست اسامی دیگو ستاره تیم وردر برمن که به تازگی ۲۳ ساله شده، به همراه برنئو بازیکن هجده ساله بایرن مونیخ و یا رافینها بازیکن ۲۲ خط دفاعی شالکه دیده می شوند. در این لیست اما نام رونالدینهو سوپر استار تیم اف ث بارسلونا نیز دیده می شود. او که در حال بهبود مصدمیت خود است گفته که می خواهد در المپیک برای کشورش افتخار بیافریند.

این در حالی است که از سوی دیگر تیم های برمن، شالکه و بارسلونا اعلام کرده اند که با حضور ستارگان خود در بازیهای المپیک مخالف هستند و تلاش خواهند کرد تا نظر این بازیکنان در زمینه انصراف از حضور در رقابتها را جلب کنند. مسئولان ورزشی می گویند: این بازیکنان در رقابتهای جام حذفی که در دومین هفته ماه اوت آغاز می شود و از سوی دیگر در اولین هفته بوندس لیگا غایب خواهند بود. اما آنچه که مهمتر است این که: حضور در چنین تورنمنتی هم به لحاظ روانی و هم به لحاظ جسمی بر روی بازیکنان تاثیر می گذارد و آنها درست در هنگام آغاز فصل خسته هستند و باید استراحت داشته باشند.

اما اشکال از کجاست؟ در روز نهم مای سال جاری نامه ای از سوی فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) به امضای مارکو ویلینگر از بخش قضائی فیفا و خانم مایا کوستر هوفمن معاون کمیسیون وضعیت حقوقی بازیکنان به دست تیم های ورزشی رسید. در این نامه قید شده است که: تیم ها موظف هستند فقط در مورد برنامه های ورزشی که در چارچوب تقویم فیفا قرار دارند، بازیکنان خود را آزاد بگذارند. جالب اینکه بازیهای فوتبال مردان در المپیک جزو تقویم رسمی فیفا نیست. در این نامه این گونه الغا شده است که به لحاظ سنتی فدراسیون های ملی المپیک مجاز هستند از بازیکنان زیر ۲۳ سال استفاده کنند و آمده است «کلوپ ها با حضور بازیکنان خود در رقابت های المپیک از سال ۱۹۹۲ به این سو همواره موافق بوده اند». در ادامه این نامه همچنین آمده است که این کلوپ ها« حتی در مورد بازیکنانی که سن آنها از ۲۳ سال نیز بیشتر بوده ، به خاطر همبستگی در خانواده فوتبال آنها را برای حضور در المپیک آزاد گذاشته اند». در این نامه از کلوپ های ورزشی خواسته شده تا در مورد بازیهای المپیک پکن نیز همین رویه را پیش رو گیرند. این در حالی است که طبق پاراگراف های قضائی موجود در قرارداد ها، کلوپ ها می توانند از آزاد گذاردن این بازیکنان خودداری کنند.

آگاهان بر این باورند که عدم قرار گرفتن بازیهای المپیک در تقویم رسمی فیفا نه از سر فراموش کاری بلکه جزو استراتژی فدراسیون جهانی می باشد تا مبادا بازیهای المپیک به رقیبی برای رقابت های جام جهانی مردان تبدیل شود. این در حالی است که زنان رسما از سوی فیفا برای حضور در المپیک فراخوانده شده اند. از سوی دیگر کلوپ های ورزشی نیز اصلا تمایلی ندارند که ستارگان دهها میلیونی اشان انرژی خود را صرف رقابتی کنند که در نهایت یک مدال طلا عایدشان می کند و یا احتمال جراحت و مصدوم شدن نیز در آن وجود دارد. اینبار ما شاهد اعتراض کلوپ ها بدون استفاده از امکانات حقوقی شان بودیم، اما در صورتی که فیفا موضع خود را در قبال المپیک روشن نکند، در آینده ای نه چندان دور شاهد برخورد فدراسیون های ملی المپیک و کلوپ های ورزشی خواهیم بود.
iran-goftogoo
پشتیبانی بکن‌باوئر از برگزاری جام جهانی فوتبال در آفریقای‌جنوبی

بکن‌باوئر طرفدار معتقد است
که رقابت‌ها باید در آفریقای جنوبی برگزار شوند

به تأخیر افتادن چند پروژه زیرساختی در آفریقای جنوبی، برگزاری مسابقات فوتبال جام جهانی ۲۰۱۰ در این کشور را با اما و اگرهایی همراه کرده است. سپ بلاتر، رئیس فیفا از سه کشور بدیل برای برگزاری رقابت‌های ۲۰۱۰ سخن رانده است.

فرانتس بکن باوئر، قیصر فوتبال آلمان، در گفت‌وگویی با روزنامه‌ی آلمانی «دی‌ولت» گفت، اگر چه چند پروژه زیرساختی در آفریقای جنوبی به تأخیر افتاده اما این به معنای عدم موفقیت آفریقای جنوبی در تکمیل آنها نیست. به اعتقاد وی باید به میزبان جام جهانی فوتبال ۲۰۱۰ شانس داد. بکن‌باوئر که عضو کمیته‌ی اجرایی فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) است افزود که این نهاد همه‌ی تلاش خود را خواهد کرد تا رقابت‌های جام جهانی سال ۲۰۱۰ در آفریقای جنوبی برگزار گردد.

گفتنی است که سپ بلاتر، رئیس فیفا، به دلیل دیرکرد برخی از پروژه‌های زیرساختی در آفریقای جنوبی، چهارشنبه‌ی گذشته (۹ ژوئیه)، در گفت‌وگویی با فرستنده‌ی انگلیسی «اسکای نیوز»، تردیدهای خود را برای برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال سال ۲۰۱۰ در قاره‌ی آفریقا اعلام کرد. وی علنا از یک «نقشه‌ی B» سخن به میان آورد و از سه کشور بدیل میزبان برای برگزاری جام جهانی یاد کرد، بدون آن‌که نام این کشورها را بر زبان آورد. بلاتر گفت که با سه کشور صحبت کرده است و آنها هم آمادگی خود را برای برگزاری مسابقات جام جهانی اعلام کرده‌اند. در پی این خبر، فدراسیون فوتبال آلمان اعلام کرد که جزو این سه کشور نیست.

بکن‌باوئر از سخنان سپ بلاتر ابراز شگفتی کرد و گفت که از این مساله چیزی نمی‌داند و دیگر کشورهای نامزد برگزاری مسابقات جام جهانی را نمی‌شناسد. وی گفت ما از کاستی‌ها و کمبودهای زیرساختی در آفریقای جنوبی آگاهیم. مسلم است که آفریقایی‌ها مثل اروپایی‌ها نیستند، ولی هنوز باید به آفریقای جنوبی شانس داد. وی ابراز امیدواری کرد که مسابقات در آفریقای جنوبی برگزار گردد.
iran-goftogoo
رونالدینو در آستانه جدایی از بارسلون

جدایی رونالدینو از بارسلون، شایعه‌ای که مدام قوت می‌گیرد

رونالدینو، ستاره‌ی برزیلی تیم فوتبال بارسلون اسپانیا، در تمرین‌های آمادگی این تیم شرکت نکرد و به شایعه‌ی جدایی خود از این باشگاه دامن زد. این روزها حرف و حدیث‌هایی از پیوستن او به تیم آ.ث.میلان ایتالیا به گوش می‌رسد.

به گزارش روزنامه‌های ورزشی اسپانیا، «گاردیولا» مربی تازه‌ی بارسلون، روز دوشنبه (۱۴ ژوئیه) بیهوده در انتظار شرکت ستاره‌ی ۲۸ ساله‌ی برزیلی در تمرینات باقی ماند. در حالی که دیگر ملی‌پوشان بارسلون از تعطیلات بازگشته و در تمرین شرکت داشتند، ظاهرا رونالدینو در تدارک جدایی خود از این باشگاه بوده است.

افزون بر آ.ث.میلان، باشگاه پرآوازه‌ی ایتالیایی، باشگاه منچسترسیتی انگلستان نیز خواهان به خدمت گرفتن رونالدینو است. روزنامه‌ی ورزشی "گازتا دلو اسپورت" ، چاپ ایتالیا، گزارش داد که رونالدینو روز دوشنبه وارد بارسلون می‌شود تا به همراه برادر خود ـ که مدیر مالی وی نیز هست ـ گفت‌وگوها با مسئولان بارسلون را برای جدایی از این باشگاه و پیوستن به آ.ث.میلان آغاز کند.
iran-goftogoo
تدابیر چین برای بازی‌های المپیک

استخر ملی پکن، یکی از ورزشگاه‌هایی
که برای المپیک ۲۰۰۸ پکن آماده شده است

چین در حال انجام اقدامات نهایی برای پذیرش شرکت‌کنندگان المپیک ۲۰۰۸ پکن است. از اداره‌ها و شرکت‌ها خواسته شده ترتیبی دهند تا کارمندانشان در صورت امکان در خانه کار کنند تا از حجم ترافیک خیابان‌ها و آلودگی هوا کاسته شود.

بسیاری از شرکت‌های چینی در پکن، باید از هفته‌ی آینده ساعات کار خود را کاهش دهند تا ترافیک در پکن کاهش یابد و از این طریق از آلودگی محیط زیست کاسته گردد.

شرکت‌های دولتی باید روزانه دو ساعت کمتر و تنها در فاصله‌ی ساعت ۹ صبح تا ۵ بعدازظهر کار کنند. افزون بر آن، به آن‌‌ها توصیه شده است که اجازه دهند کارمندانشان، حتی‌المقدور، در خانه کار کنند. هم‌چنین بهتر است کارمندان در ساعات مختلف به محل کار بیایند و در صورت امکان در جریان بازی‌های المپیک از مرخصی استفاده کنند.

پیشنهادهای مدیران شهر پکن به شرکت‌ها در مورد ساعات کار، قرار است از هفته‌ی آینده آغاز شود و دو ماه ادامه یابد. دولت چین با این اقدامات تلاش می‌کند از آلودگی هوای شهر ۱۷ میلیونی پکن بکاهد و ترافیک و شلوغی در خیابان‌ها را مهار کند.

از هفته‌ی آینده هر روز نیمی از اتومبیل‌ها اجازه دارند وارد مناطق مرکزی شهر گردند: یک روز اتومبیل‌هایی که نمره‌ی آن‌ها فرد است و یک روز اتومبیل‌هایی که داری نمره‌ی زوج هستند. چین این تدابیر را سال گذشته با موفقیت آزمایش کرده است. برای این‌که از تحرک مردم پکن کاسته نشود، این هفته سه خط تازه‌ی مترو در پکن گشایش می‌یابد.
iran-goftogoo
مشکل ایران برای یافتن حریف تمرینی

تیم چارلتون انگلستان سومین تیمی شد که از بازی تدارکاتی با تیم ملی فوتبال ایران امتناع کرد.

تیم ملی فوتبال ایران که برای کسب آمادگی جهت حضور در مرحله دوم مسابقات مقدماتی جام جهانی از روز پنجشنبه اردویی 10 روزه در شهر ساحلی ماربیا در جنوب اسپانیا را آغاز کرده است، در طی روزهای اخیر با پاسخ منفی تیمهای ماربیا و مالاگا روبرو شده است اما کناره گیری چارلتون بحث برانگیز ترین مورد بوده است.

مقام های فدراسیون فوتبال ایران می گویند چارلتون دلیل کناره گیری خود را مخالفت دولت بریتانیا "به دلیل انجام مانور موشکی اخیر ایران" اعلام کرده است و به این دلیل فدراسیون فوتبال ایران بخاطر فسخ یک جانبه قرارداد دیدار دوستانه، از باشگاه چارلتون به فیفا شکایت کند.

دولت ایران هنوز واکنش رسمی به این اقدام نشان نداده است، هرچند فیفا و دیگر سازمانهای بین المللی ورزش از جمله کمیته بین المللی المپیک، همواره نفوذ مسائل سیاسی بر ورزش را محکوم کرده اند.

با کناره گیری تیم های اسپانیایی مالاگا و ماربیا و تیم چارلتون انگلستان، تیم فوتبال ایران هنوز حریف تمرینی در اسپانیا ندارد.

قرار بود یک روز قبل با تیم دسته دومی محلی دپورتیوو ماربیا بازی کند، اما این دیدار یک روز پیش از برگزاری لغو شد.

تیم مالاگا نیز که به تازگی به لالیگا راه یافته و قرار بود در روز چهارشنبه با ایران دیدار کند، از دیدار با ایران کناره گیری کرد.

منابع خبری ایرانی دلیل کناره گیری تیمهای اسپانیایی را "آغاز دیرتر تمرینات باشگاه های اسپانیایی بخاطر به تعویق افتادن لیگهای اسپانیا در پی قهرمانی این کشور در جام ملتهای اروپا" اعلام کرده اند.

چشم انداز دیدارهای تدارکاتی

رئیس فدراسیون فوتبال ایران در واکنش به لغو سه بازی تدارکاتی ایران در اردوی ماربیا گفت: "نمی توانیم تیمها را به زور به دیدارهای دوستانه و تدارکاتی وادار کنیم."

علی کفاشیان به عنوان نمونه به تیم ملی بوسنی اشاره کرد و گفت: "برای بازی با بوسنی که ماه پيش قرارداد بستيم ، آنان قبول کردند به ايران بيايند و ما نيز براساس قرارداد تعهداتی را برعهده گرفتيم اما يکباره گفتند نمی آييم."

آقای کفاشیان تهدید کرد که "قطعا" اقدامات قانونی را در قبال تيم هايی که به تعهداتشان عمل نکنند، انجام خواهيم داد."

تیم ملی ایران پس از اردوی ماربیا به جمهوری چک سفر خواهد کرد تا بر اساس برنامه با دو تیم اسلاویا پراگ و بوهیمینز پراگ بازی کند.

تیم ملی ایران در مرحله بعد رقابتهای مقدماتی جام جهانی 2010 با تیم های کره جنوبی، کره شمال، امارات متحده عربی و عربستان هم گروه است و اولین مسابقه ایران در این مرحله، در روز ششم سپتامبر مقابل عربستان سعودی برگزار خواهد شد.

قرار است پیش از آن ایران در روز 11 مرداد با کنیا، 30 مرداد با مصر و و 5 شهریور با بحرین دیدار تدارکاتی انجام دهد.

در این بین ایران از 16 تا 25 مرداد نیر در مسابقات قهرمانی غرب آسیا شرکت خواهد کرد که برگزاری حداقل دو دیدار با تیمهای فلسطین و قطر در این مسابقات نیز قطعی است.

ایران گفتگو "روی
اوروگوئه ایران را در هم شکست

تیم ملی ایران در اولین دیدار خود در جام جهانی فوتبال ساحلی 2008 که در شهر مارسی فرانسه برگزار می شود، مقابل اوروگوئه 6-1 شکست خورد.

تیم ایران که با پیروزی 4-1 مقابل چین در مرحله رده بندی مسابقات قهرمانی آسیا به این مسابقات راه یافته است، در اولین دیدار خود در چارچوب مسابقات گروه A، توان رویارویی با صاحب عنوان سوم جهان در سال گذشته نداشت.

ایران در دوازده دقیقه اول مسابقه از حریف خود 3-0 عقب افتاد، در وقت دوم 1-1 مساوی کرد و در نهایت با پذیرش دو گل در وقت پایانی بازی را با نتیجه 6-1 به اوروگوئه واگذار کرد.

هر چند در اکثر مواقع این رقابت فیزیکی، توپ و میدان در اختیار تیم اوروگوئه بود، اما تیم ایران سه بار توپ را به تیر دروازه اوروگوئه کوبید و در وقت دوم مسابقه هم سه بار دروازه بان موفق اوروگوئه را مجبور به واکنش جدی کرد.

یک ثلث قدرت نمایی، دو ثلث فشار

تیم ایران با ترکیب محمد مرفاوی، فاروق دارا، حسن عبداللهی، فرید بلوکباشی و مسلم مسیگر به میدان رفت اما از لحظات اولیه وقت اول بازی تحت فشار اوروگوئه قرار گرفت.

اوروگوئه که در دقیقه اول مسابقه تیر افقی دروازه ایران را به لرزه درآورد، در وقت اول با دو گل از ریکاردو مارتینز (معروف به "ریکار") و یک گل از مارتین دیاز از ایران پیش افتاد.

ایران که در وقت اول نتوانست خطری جدی بر روی دروازه اوروگوئه ایجاد کند، در وقت دوم با چهره ای کاملا متفاوت ظاهر شد و در کنار بهره گیری از دفاعی تهاجمی، چند خطر بر روی دروازه اوروگوئه ایجاد کرد.

ایران در نهایت در دقیقه بیستم مسابقه با شوت سنگین مهدی داوودی که از میان پای مدافع اوروگوئه عبور کرد، به گل رسید.

با این حال در وقت سوم مسابقه اوروگوئه دوباره جریان بازی را در دست گرفت و پس از آنکه ریکار اولین هت تریک مسابقات را به نام خود ثبت کرد، فابیان با شوتی از زاویه ای بسته از سمت چپ دروازه ایران، توپ را در گوشه بالای دروازه ایران جای داد تا ایران بار دیگر شروعی نا مناسب داشته باشد.

ایران برای سومین بار به جام جهانی فوتبال ساحلی راه یافته است که سال گذشته بهترین نتایج را کسب کرد.

در جام جهانی 2007 که در برزیل برگزار شد هرچند ایران در مسابقه اول 3-3 با پرتغال مساوی کرد (و در پنالتی 1-0 باخت)، 6-7 به آمریکا باخت و 5-4 اسپانیا را شکست داد، اما به عنوان تیم سوم گروه خود نتوانست به دور بعد صعود کند.

بازی بعدی ایران در روز شنبه 19 ژوئیه مقابل فرانسه، میزبان مسابقات خواهد بود که در جام جهانی 2006 ایران را 6-3 شکست داده بود.
iran-goftogoo
سایه دوپینگ بر مسابقات دوچرخه سواری دور فرانسه

مرحله یازدهم تور دور فرانسه

در ۹۵ سالی که از سابقه تور فرانسه می‌گذرد، دو سال گذشته سالهای فاجعه باری بودند. در این دو سال ماجرای دوپینگ گریبان مهمترین و بزرگترین تور دوچرخه سواری جهان را گرفت.

روز چهارشنبه ۱۶ ژوئیه، پس از یک روز استراحت مرحله یازدهم تور دور فرانسه آغاز شد. در ۹۵ سالی که از سابقه تور فرانسه می‌گذرد، دو سال گذشته سالهای فاجعه باری بودند. در سال ۲۰۰۶ یان اولریش از تیم تله کوم محروم شد و سپس فلوید لاندیس برنده مسابقات این سال به خاطر استفاده از داروهای نیروزا از مقام اش خلع شد و مجبور به پس دادن پیراهن زرد گردید. سال بعد نیز ماجرای دوپینگ بار دیگر گریبان مهمترین و بزرگترین تور دوچرخه سواری جهان را گرفت.

امسال از روز جمعه پنجم ژوئیه هنگامی که تور آغاز شد، پرسش اساسی این بود: آیا دوچرخه سواری به عنوان ورزش موضوع اصلی خواهد بود و یا بار دیگر دوپینگ بر آن سایه می‌افکند؟

در آغاز روز یازدهم، ساعت ۹ صبح در حالی که رکاب زنان خود را برای مرحله بعدی که در کوهستان برگزار می‌شد آماده می‌کردند، تعدادی اتومبیل پلیس در مقابل هتل رکس توقف کردند و ماموران به همراه نماینده آژانس ضد دوپینگ فرانسه وارد هتل شدند. دقایقی بعد «دونیاس نوادو» اسپانیائی که ۲۷ سال دارد و برای تیم ایتالیائی – انگلیسی «بارلو ورلد» رکاب می‌زند، از سوی نماینده آژانس تفهیم شد که آزمایش اول دوپینگ او مثبت است.

پس از آن روندی به جریان افتاد که برای همه تاکنون آشنا است و بارها اتفاق افتاده است. نخست دونیاس نوادو مثل هر ورزشکار دیگری که نتیجه آزمایش دوپینگ‌اش مثبت می‌شود، اعلام می‌کند که بی‌گناه است و اصلا از ماجرا خبر ندارد. سپس کارلو کورتی مدیر تیم بارلو ورلد مثل سایر مدیران تیم‌های دیگر از خود رفع مسئولیت کرده و اعلام می‌دارد که این ورزشکار در خارج از چارچوب تیم دوپینگ کرده است و آزمایش‌های پزشک تیم همواره منفی بوده است. سپس در گام بعدی دوچرخه سوار خاطی از تیم اخراج می‌شود.

اما آنچه که تغییر کرده نوع برخورد تشکیلات تور فرانسه به خاطیان است. قبلا کشف افراد دوپینگ کرده به نوعی بر تور تاثیر می‌گذرارد، حال کریستیان پرودوم مدیر تور حتی پس از افشا شدن دومین مورد استفاده از داروهای نیروزا در سال جاری از قدرت تور سخن می‌گوید و همانجا می‌افزاید که تمهیدات ما باعث شده تا حقه بازان بدام افتند. این در حالی است که بنا به دستور او درست سال گذشته پس از مثبت از کار درآمدن آزمایش دوپینگ آلکساندر وینوکوروف و کریستیان مورنی از تیم‌های آستانا و کوفیدیس، این دو تیم بطور کلی ازادامه حضور در رقابتها محروم شدند.

پس از رسوائی‌های سالهای گذشته، قوانین ضد دوپینگ در فرانسه تشدید شده و حتی در اختیار داشتن داروهای نیروزا می‌تواند با پنج سال زندان همراه شود، اکنون پس از بلتران، حال نوادو که هر دو اسپانیائی هستند خواستار بازکردن آزمایش «دوم» خود شده‌اند. البته این اولین باری نیست که اسپانیا در زمینه دوپینگ نگاهها را به خود جلب می‌کند. در گذشته نیز پلیس اسناد آزمایشگاه دکتر فوئنتس را ضبط کرد که طبق آن بسیاری از رکاب زنان برتر دنیا در این آزمایشگاه دوپینگ خون کرده بودند.

با این حال دیروز در مرحله یازدهم تور دفرانس دوازده رکاب زن با فرار خود از بقیه جدا شدند و با اختلاف تقریبا پانزده دقیقه پس از طی مسافت ۱۶۷ کیلومتر از خط پایان عبور کردند. در این میان کورت آروسن از نروژ و از تیم «سی اس سی» با اختلاف بسیار اندکی در مقابل مارتین المیگر به پیروزی دست یافت. آلساندرو بالان از ایتالیا که برای تیم لامپره رکاب می‌زند نیز در سکوی سوم جای گرفت. با این حال در مجموع تغییری در وضعیت تریکوی زرد حاصل نشد و کیدل ایونس از استرالیا و رکاب زن تیم لوتو همچنان این تریکو را در تصاحب خود دارد. پس از او فرانک اشلکه از تیم سی اس سی قرار دارد که با یک ثانیه اختلاف در رتبه دوم جای گرفته است.

اما نبرد اساسی بر سر تصاحب تریکوی زرد از روز یکشنبه آتی آغاز می‌شود، یعنی هنگامی که تور وارد ارتفاعات کوههای آلپ می‌گردد. در آنجا پیروزی در سه مرحله که از دشوارترین‌ها هستند، تعیین کننده خواهند بود.

محمود صالحی
ایران گفتگو "روی
'اعدام فرعون' باعث لغو مسابقه ایران و مصر شد

رئیس فدراسیون فوتبال مصر با تایید خبر لغو دیدار تدارکاتی تیمهای فوتبال ایران و مصر، پخش فیلم مستند "اعدام فرعون" را دلیل آن اعلام کرد.

سمیر ظاهر در گفتگویی اختصاصی با بخش فارسی بی بی سی تایید کرد که هر چند قرار مسابقه از طریق شرکتهای واسط فدراسیونهای دو کشور گذاشته شده بود، اما نارضایتی دولت مصر از ساخت و پخش این مستند باعث شد فدراسیون فوتبال مصر بطور یکجانبه دیدار خود با تیم ملی ایران را لغو اعلام کند.

قرار بود این دیدار در روز 20 ماه اوت (30 مرداد) در تهران برگزار شود.

لغو این دیدار در شرایطی رخ داد که تیم ملی فوتبال ایران برای یافتن حریف تدارکاتی جهت آمادگی برای حضور در مرحله دوم رقابتهای انتخابی جام جهانی 2010 با مشکل مواجه است.

تیم ایران که برای ادامه اردوی آمادگی خود راهی جمهوری چک شده است، در روزهای اخیر در شهر ساحلی ماربیا در جنوب اسپانیا مستقر بود، اما تلاش های این تیم برای برگزاری دیدار تدارکاتی با تیمهای ماربیا، مالاگا و چارلتون به نتیجه ای نرسید.

دو تیم اسپانیایی ماربیا و مالاگا، تغییر زمانبندی برنامه های تمرینی خود به خاطر آغاز دیرتر از موعد لیگ اسپانیا را دلیل کناره گیری از بازی های تدارکاتی ذکر کردند.

در مورد تیم انگلیسی چارلتون نیز، هر چند ایران مدعی شده بود که این تیم تحت تاثیر نفوذ سیاسی دولت بریتانیا از اجرای تعهدات خود در موافقتنامه ای برای برگزاری دیدار دوستانه سر باز زده است، اما باشگاه چارلتون اعلام کرد توافقی رسمی در این باره وجود نداشته است.

لغو دیدار تدارکاتی ایران و مصر 10 روز پس از آن صورت می گیرد که دولت مصر به ساخت و پخش مستند ایرانی "اعدام فرعون" که نگاهی ستایش آمیز به ترور انور سادات رئیس جمهور اسبق مصر دارد، اعتراض کرد.

روابط ایران و مصر از سال 1979(1358) و پس از دستور آیت الله خمینی به دولت موقت ایران برای قطع رابطه با مصر (در اعتراض علیه به رسمیت شناختن اسرائیل توسط انورسادات) قطع شد.
با این حال در سالهای اخیر تمایل دو کشور برای نزدیکی مجدد به اندازه ای افزایش یافت که در سال ۱۳۸۲ حسنی مبارک، رییس جمهور مصر در دیدار با محمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران "روابط بسیار خوب" را با ایران پیش بینی کرد و در اردیبهشت 1386 نیز محمود احمدی نژاد درباره از سر گیری مناسبات کامل دیپلماتیک ابراز آمادگی کرد.

اما تغییر نیافتن نام خیابان خالد اسلامبولی (عامل ترور انور سادات) در تهران، از جمله موانع از سر گیری رابطه بود.

با این وجود تیمهای فوتبال ایران و مصر در سال 2000 و در آخرین بازی جام ال جی در تهران با یکدیگر روبرو شدند که مصر ایران را در ضربات پنالتی با نتیجه 8 بر 7 شکست داد.
iran-goftogoo
استقبال دوستانه از تیم ملی بسکتبال ایران در ایالات متحده

تیم ملی بسکتبال ایران

تیم بسکتبال ایران در آمریکا به سر می‌برد. این در حالی است که خبرهایی از تلاش دو کشور برای برقراری روابط دیپلماتیک، منتشر می‌شود. رفت‌وآمدهای این‌چنینی می‌تواند در بهبود روابط سیاسی دو کشور هم مفید باشد.

وزارت امور خارجه آمریکا برای این‌که اثبات کند، خصومتی با مردم ایران ندارد، در سا‌ل‌های اخیر در چارچوب برنامه‌های تبادلی، از هنرمندان، ورزشکاران و پزشکان مختلف ایرانی ‌برای شرکت در برنامه‌های مختلف در این کشور دعوت کرده است. اخیرا نیز در پی دعوت فدراسیون بسکتبا‌ل آمریکا (NBA) و وزارت خارجه این کشور، تیم ملی بسکتبال ایران به آمریکا سفر کرده است.

" استقبال گرم"

حامد احادادی، یکی از مهره‌های تیم بسکتبا‌ل ایران گفت که تیم ایران از خوش‌آمدگویی آمریکایی‌ها بسیار شگفت‌زده شده ‌است. اعضای تیم در ابتدا گمان می‌کردند که‌ با اعتراض و مخالفت مواجه خواهند شد. احادادی می‌گوید: «برخورد مردم آمریکا بسیار خوب بود.»

وی امیدوار است که چنین تبادلات ورزشی‌ای بتوانند در نهایت، روابط ایران و آمریکا را تقویت کنند. به اعتقاد احادادی، چنین برنامه‌هایی مردم دو کشور را به هم نزدیک‌تر می‌کنند.

میزبان هم‌چنین علاوه بر یازی‌های بسکتبال، برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی دیگری نیز برای تیم ملی بسکتبال ایران تدارک دیده است.

"چهره‌ای دیگر از آمریکا"

#b#گلی عامری، معاون ایرانی‌تبار وزیر فرهنگ و آموزش ایا‌لات متحده امیدوار است که ارتباط بین دو ملت، چهره دیگری از آمریکا نشان ‌دهد. او به خبرگزاری رویترز می‌گوید: «ایران جامعه‌ای بسیار جوان و پرهیجان است و به برقراری ارتباط با دنیا، به‌ویژه ایالات متحده تمایل دارد.»

به گفته عامری، با وجود این، چنین تبادلاتی بدون ریسک و خطر نیستند. وی به دستگیری دو برادر پزشک در اواخر ماه ژوئن در ایران اشاره می‌کند که در زمینه مبارزه با ایدز و اعتیاد فعال بودند. گفتنی است که این دو پزشک چندین سفر کاری به ایالات متحده داشته‌اند. آنها عضو نهادی موسوم به "پروژه آسیایی رهبران جوان" هستند. عامری اضافه می‌کند:

«دستگیری این دو برادر اثری منفی در تبادلات فرهنگی ایران و آمریکا می‌گذارد، در حالی که این تبادلات نقش بسیار مهمی در بهبود روابط ایران و آمریکا دارند.»

ری / رویترز
iran-goftogoo
کاکا در آستانه پیوستن به چلسی

یک برزیلی به میلان آمد، برزیلی دیگر از این تیم می‌رود

به نظر می‌رسد که باشگاه پرآوازه‌ی آ.ث.میلان با به خدمت گرفتن رونالدینو، ستاره‌ی برزیلی، کاکا دیگر ستاره‌ی برزیلی خود را از دست می‌دهد. به گفته‌ی کوتچو، مشاور کاکا، این بازیکن در آستانه‌ی پیوستن به باشگاه چلسی لندن است.

باشگاه نامدار رئال مادرید سال گذشته برای خرید کاکا، ۹۰ میلیون یورو به میلان پیشنهاد کرده بود. ولی آن زمان باشگاه میلان اعلام کرد که کاکا فروختنی نیست. مشاور کاکا به روزنامه‌ی انگلیسی گاردین گفت: «موضوع، این بار فرق می‌کند و لحظه‌ای فرارسیده که ما احساس می‌کنیم این معامله می‌تواند انجام گیرد». به گفته‌ی وی، جدایی کاکا از میلان و پیوستنش به چلسی، به سود همه است. مشاور کاکا افزود که این بازیکن می‌تواند در چلسی سالانه ۱۵ میلیون یورو درآمد داشته باشد و در حال حاضر برای تیم چلسی که تلاش می‌کند با جمع‌آوری ستارگان، برنده‌ی همه‌ چیز شود، بهترین گزینه است.

البته باید درنظر داشت که آبی‌پوشان چلسی با ستارگانی چون بالاک، لمپارد و دکو، به عنوان بازیکن مرکزی در خط میانی، از یکی از نیرومندترین خطوط میانی در باشگاه‌های اروپا برخوردارند. در صورت پیوستن کاکا به این تیم، رقابت میان بازیکنان در خط میانی چلسی فشرده‌تر خواهد شد.

کاکا در سال ۲۰۰۲ تحت هدایت لوییس فلیپه اسکولاری، مربی کنونی چلسی، با تیم ملی فوتبال برزیل، قهرمان جهان شد. او با تیم میلان تا سال ۲۰۱۲ قرارداد دارد. ولی اگر باشگاه میلان به او اجازه‌ی رفتن بدهد، گران‌ترین نقل و انتقال تاریخ فوتبال انجام گرفته است. گران‌ترین بازیکن تاریخ فوتبال تا کنون زیدان ستاره‌ی فرانسوی بوده است که انتقالش در سال ۲۰۰۱ از باشگاه یوونتوس تورین به رئال مادرید، ۷۶ میلیون یورو ارزش داشت. گفتنی است که میلان هفته‌ی گذشته با پرداخت ۵/ ۲۲ میلیون یورو، رونالدینو را از بارسلون به خدمت گرفت.
iran-goftogoo
مجازات برای دو باشگاه فوتبال ایتالیا

فدراسیون فوتبال ایتالیا قصد دارد باشگاه‌های آتالانتا برگامو و لیورنو را به علت تبانی در فصل گذشته مجازات کند. کاپیتن‌های این دو تیم متهم‌اند که در فصل قبل بازیکنان را به تبانی فراخوانده و روی نتیجه‌ی بازی توافق کرده‌اند.

استفانو پالاتسی، شاکی اصلی، از سوی فدراسیون فوتبال ایتالیا درخواست کرد که از آتالانتا در فصل تازه‌ی لیگ برتر فوتبال ایتالیا، ۶ امتیاز کسر شود و لیورنو نیز که به دسته‌ی دوم سقوط کرده، با ۶ امتیاز منفی بازی‌های خود را آغاز کند.

به گزارش "لا گازتا دلو اسپورت" ، روزنامه‌ی ورزشی ایتالیا، پالاتسی خواستار آن شده که بلینی، کاپیتن باشگاه آتالانتا، و بالری، کاپیتن تیم لیورنو، برای سه سال از شرکت در مسابقات فوتبال محروم گردند. برای سه بازیکن دیگر تیم لیورنو، ۵ ماه محرومیت درخواست شده است. به گزارش روزنامه‌ی یادشده، حکم فدراسیون فوتبال ایتالیا، روز دوشنبه (۲۱ ژوئیه) اعلام خواهد شد.

اتهام کاپیتن‌های دو تیم این است که در فصل گذشته بازیکنان را به تبانی فراخوانده و روی نتیجه‌ی بازی توافق کرده‌اند. بازی رفت دو تیم با نتیجه‌ی مساوی یک بر یک به پایان رسید و در بازی برگشت، تیم آتالانتا با نتیجه‌ی سه بر دو بر لیورنو غلبه کرد. گفته می‌شود که مدیران و مسئولان دو باشگاه، از تبانی میان بازیکنان آگاهی نداشته‌اند.
iran-goftogoo
رودررویی باشگاه‌های فوتبال و کمیته بین‌المللی المپیک

دیه‌گو خود از شرکت در المپیک استقبال کرده است.

فیفا از باشگاه‌های فوتبال خواسته تا با شرکت بازیکنان زیر ۲۳ سال خود در المپیک موافقت کنند. تیم وردربرمن اما این درخواست را بی‌ضابطه و غیر قانونی می‌داند. مدیر باشگاه برمن فیفا را به عدم حمایت از باشگاه‌ها متهم کرده است.

کلاوس آلوفز، مدیر ورزشی باشگاه وردربرمن آلمان، فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) را سرزنش کرد که از منافع اعضای خود به اندازه‌ی کافی پشتیبانی نمی‌کند. وی اعلام کرد که از این وضعیت ناخرسند است و نیاز آن را حس می‌کند که پس از بازی‌های المپیک پکن، باشگاه‌های فوتبال و فیفا با هم گفت‌وگو کنند.

واکنش خشمگینانه‌ی مدیر ورزشی وردربرمن به این مسئله بازمی‌گردد که فیفا از باشگاه‌های فوتبال خواسته بود، با شرکت بازیکنان زیر ۲۳ سال خود در بازی‌های المپیک موافقت کنند. ولی برمن در آستانه فصل جدید فوتبال بوندس‌لیگا، حاضر نیست دیه‌گو، ستاره‌ی برزیلی خود، را در اختیار تیم المپیک این کشور قرار دهد. به گفته‌ی آلوفز، هیچ ضابطه و محمل قانونی برای موظف کردن باشگاه‌های فوتبال به چنین اقدامی وجود ندارد.

از سوی دیگر ژاک روژه، رئیس کمیته‌ی بین‌المللی المپیک، باشگاه‌های فوتبال را تهدید کرد که در صورت عدم موافقت با شرکت بازیکنان خود در رقابت‌های فوتبال المپیک، بازیکنان خاطی را محروم خواهد ساخت. کلاوس آلوفز در برابر این تهدید گفت: «کمیته‌ی بین‌المللی المپیک از نظر قانونی اجازه‌ی چنین کاری را ندارد و محرومیت بازیکنان فوتبال، در حیطه‌ی اختیارات این کمیته نیست.»

گفتنی است که به گزارش پایگاه اینترنتی فوتبال برزیل، دیه‌گو از شرکت در بازی‌های المپیک استقبال کرده است.
iran-goftogoo
هزینه‌های بازی‌های المپیک چین چقدر است؟

یکی از ایستگاه‌های نوساز مترو در پکن

مقامات چینی اعلام کرده‌اند که قصد دارند بهترین بازی‌های تاریخ المپیک را اوت امسال (۲۰۰۸) در پکن برگزار کنند. آنچه تا کنون مسلم است، این رقابت‌ها گران‌ترین رقابت‌های تاریخ المپیک خواهند بود. اما هزینه‌ها چقدر اند؟

در فوریه ۲۰۰۱، ۵ ماه پیش از اعطای میزبانی المپیک تابستانی ۲۰۰۸ به چین، آماری منتشر شد که رقم سرمایه‌گذاری‌های لازم در پکن را پیش‌بینی می‌کرد. بر اساس این آمار، چین نیاز به دو میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های خود داشت تا به حدی برسد که بتواند بازی‌ها را میزبانی کند.

یکی از ورزشگاه‌های نوساز، موسوم به مکعب آبی

ساخت ورزشگاه‌ها و راه‌های ارتباطی در اطراف دهکده المپیک در شمال پکن، از جمله اقداماتی بودند که دولت چین باید انجام می‌داد. کمیته بین‌المللی المپیک هم‌چنین اعلام کرد که برای اجرای بازی‌ها ۵/ ۱ میلیارد دلار در اختیار پکن قرار خواهد داد.

۴ سال بعد اما در سال ۲۰۰۵، در نشستی با حضور کمیته برگزاری المپیک چین و مقامات کمیته بین‌المللی المپیک، طرف چینی آماری روی میز گذاشت که تعجب همگان را برانگیخت. در این جلسه اعلام شد که تنها بودجه لازم برای برگزاری رقابت‌ها باید ۲۰ درصد افزایش داده شود. رئیس کمیته بین‌المللی المپیک در پی آن اعلام کرد که اگر این هزینه باز هم بالا برود، این کمیته از پکن به جرم اهمال‌کاری شکایت خواهد کرد.

لابی مرکز کنفرانس مطبوعاتی پکن که برای رقابت‌های المپیک ساخته شده است

چینی‌ها هم‌چنین اعلام کردند که هزینه تأمین زیرساخت‌ها تفاوت معناداری با پیش‌بینی‌ها داشته است. البته مقامات کمیته بین‌المللی المپیک احتمالا در زمان اعطای میزبانی به چین، می‌دانستند که چین از این رقابت‌ها برای به رخ کشیدن خود استفاده خواهد کرد، به این معنی که پکن بسیار فراتر از حد انتظارات در این رقابت‌ها سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

کمیته برگزاری المپیک چین در ابتدای سال ۲۰۰۸ اعلام کرد که این کشور بیش از ۳۴ میلیارد دلار برای المپیک پکن سرمایه‌گذاری کرده است؛ یعنی ۱۷ برابر رقم پیش‌بینی. بخش بزرگی از این پول در ساخت استادیوم‌های لوکس، هم‌چون ورزشگاه ملی پکن (معروف به لانه پرنده) سرمایه‌گذاری شد. بر اساس آمار، ۸ میلیون دلار آمریکا تنها برای طراحی این بنا پرداخت شده است. متروی پکن هم یکی از پروژه‌هایی بود که میلیاردها دلار را بلعید.

بازی‌های سبز زیر آسمان آبی

بازی‌های سبز باید زیر آسمان آبی برگزار شوند

چین هم‌چنین تعهد کرده که المپیکی صلح‌آمیز را زیر آسمانی آبی برگزار کند. با این هدف میلیاردها دلار هم صرف ارتقای کیفیت محیط زیست پکن شده است. در مدت کوتاهی تمام سیستم‌های گرمایشی ذغال‌سوز جایگزین شده‌اند. در طول بازی‌ها هم‌چنین باید فعالیت صنایع آلاینده هم‌چون ذوب آهن و کارخانه‌های آلومینیوم‌سازی اطراف پکن متوقف شود. زیان توقف این صنایع را هم باید به اعداد فوق افزود.

برنامه‌ریزان چینی برای توجیه سرمایه‌گذاری سنگین خود در ورزشگاه‌های لوکس، به اشتیاق حامیان مالی اشاره می‌کنند. ۱۲ حامی مالی اصلی این رقابت‌ها، بیش از یک میلیارد یورو به چین خواهند آورد تا نامشان در رقابت‌های ۲۰۰۸ پکن مطرح شود. ۵۰ حامی مالی دیگر هم نزدیک به همین مبلغ پرداخت کرده‌اند.

پشت این سرمایه‌گذاری سنگین یک امید نهفته است: رقابت‌ها هرچه با شکوه‌تر برگزار شوند، چهره بهتری از چین به جهانیان ارائه خواهند داد. هم‌چنین قیمت املاک اطراف ورزشگاه‌ها افزایش خواهند یافت و زیرساخت‌های حمل‌ونقل هم پس از رقابت‌ها برای پایتخت باقی خواهند ماند. این‌ها همه به نفع چین خواهد بود.
iran-goftogoo
راهیابی تیم بسکتبال آلمان به المپیک پکن

صحنه‌ای از بازی موفق تیم بسکتبال آلمان
در برابر پورتو ریکو. با این موفقیت
، تیم آلمان راه خود را به المپیک پکن گشود

خوشحالی ملی پوشان آلمان برای راهیابی به رقابت های المپیک دوام چندانی نداشت. دقایقی بعد، پس از قرعه کشی، بسکتبالیست های آلمانی در گروه دوم با تیم های بسیار قدرتمندی هم گروه شدند.

در جریان رقابت های بسکتبال مقدماتی المپیک پکن در یونان، تیم ملی بسکتبال آلمان با پیروزی ۹۶ بر ۸۲ در مقابل پرتوریکو موفق به کسب آخرین بلیط حضور در رقابت های المپیک پکن شد. این برای نخستین بار پس از سال ۱۹۹۲ میلادی است که ملی پوشان آلمان موفق به راهیابی به المپیک می شوند. دیرک نویتسکی ستاره آلمانی که در لیگ ان بی ای آمریکا توپ می زند در حالی که اشک شادی می ریخت گفت: «من در همه جای دنیا بسکتبال بازی کرده ام. به همین خاطر هم فکر نمی کنم که خود تورنومنت بسکتبال در المپیک برای من جذابیتی داشته باشد. اما جو المپیک، آنچه که در گوشه و کنار می‌گذرد، مراسم آغازین، غذاخوردن در غذاخوری با ورزشکاران سایر کشورهای جهان، آشنا شدن با آنها. اینها آن چیزهائی است که برای من از اهمیت بیشتر برخوردار است». پس از آن توماس باخ رئیس فدراسیون ملی المپیک آلمان، احتمال حمل پرچم آلمان به هنگام گشایش بازیها توسط دیرک نویتسکی را منتفی ندانست.

پیش از رهیابی تیم ملی آلمان به رقابت های بسکتبال المپیک پکن، کرواسی در مرحله یک چهارم نهائی با نتیجه ۸۳ بر ۶۲ در مقابل کانادا به پیروزی دست یافت و سپس در مرحله نیمه نهائی با پیروزی در مقابل تیم ملی بسکتبال آلمان یکی از سه بلیط حضور در المپیک پکن را تصاحب کرد. یونان دومین تیمی بود که در جریان این رقابت ها خود را به پکن رساند. یونانی ها پیش از آن با پیروزی در مقابل نیوزیلند در مرحله نیمه نهائی از سد پورتوریکو نیز گذشتند.

اما خوشحالی ملی پوشان آلمان برای راهیابی به رقابت های المپیک دوام چندانی نداشت. دقایقی بعد، پس از قرعه کشی، بسکتبالیست های آلمانی در گروه دوم با تیم های بسیار قدرتمندی هم گروه شدند. در این گروه تیم های اسپانیا (قهرمان جهان) یونان ( نائب قهرمان جهان)، چین (میزبان رقابت ها)، و تیم ملی آمریکا که به‌عنوان بهترین تیم و یکی از مدعیان کسب عنوان قهرمانی محسوب می‌شود، حضور دارند. تیم آنگولا که عنوان قهرمانی آفریقا را در اختیار دارد نیز دیگر عضو این گروه از قاره‌ی آفریقاست.

در گروه اول تیم های ایران، آرژانتین، استرالیا، روسیه، لیتوانی و کرواسی قرار دارند. رقابت های بسکتبال در المپیک پکن دو روز پس از برافرختن آتش المپیک در بین روزهای دهم تا بیست و چهارم اوت برگزار می شوند و چهار تیم اول هر گروه به مرحله نیمه نهائی راه می یابند.
iran-goftogoo
هشدار به ورزشکاران ایرانی درباره خالکوبی

یک مقام ورزشی ایران به ورزشکاران اعزامی این کشور به بازی های المپیک تابستانی پکن درباره خالکوبی هشدار داده است.

محمد صیدانلو، مدیرکل فرهنگی سازمان تربیت بدنی در گفتگو با خبرگزاری نیمه رسمی مهر همچنین به این ورزشکاران درباره مصاحبه با خبرگزاری های خارجی هشدار داده است.

او گفته است بازیکنانی که با بدن منقش و خالکوبی وارد زمین مسابقه شوند، متخلف شناخته شده و با آنها برخورد می شود.

آقای صیدانلو گفت: "ورزش ایران در بسیاری از رشته ها، توانایی رقابت پایاپای با تیم های جهانی را ندارد و اما در بحث اخلاق، ورزشکاران ایرانی می توانند رقابتی جدی با حریفانشان داشته باشند و مدال طلای این رویارویی را از آن خود کنند."

او افزود که در بازی های المپیک تابستانی پکن، مسایل اخلاقی و فرهنگی، به شدت پیگیری می شود.

آقای صیدانلو هشدار داد که ورزشکاران برخی از تیم های اعزامی از سوی ایران به پکن، در نقاطی از بدن خود که در معرض دید هم هست، خالکوبی ایجاد کرده اند که این افراد حق شرکت در بازی های المپیک را ندارند.

او خالکوبی را مغایر با فرهنگ و موازین اسلامی دانسته و تاکید کرده است که خالکوبی ممنوع است. این مقام سازمان تربیت بدنی ایران گفته است که ورزشکاران ایرانی باید خالکوبی های خود را در حین بازی ها بپوشانند.

مدیرکل فرهنگی سازمان تربیت بدنی همچنین به ورزشکاران درباره مصاحبه با رسانه های"بیگانه" هشدار داد و گفت در صورت مصاحبه این ورزشکاران، سازمان واکنش نشان خواهد داد.

او هر نوع مصاحبه ورزشکاران اعزامی با رسانه های خارجی را ممنوع اعلام کرده و گفته است که سرپیچی از این موارد، تخلف محسوب شده و سازمان برای متخلفان، محرومیت هم ممکن است در نظر بگیرد.

آقای صیدانلو همچنین گفته است که ورزشکاران ایرانی باید به سرود ملی و پرچم کشور احترام بگذارند و این افراد باید در لحظه پخش سرود و بالا رفتن پرچم، دست خود را بر روی سینه بگذارند و بدون حرکت و در حالت طبیعی بایستند.

خالکوبی اگرچه در ایران رواج دارد اما با ورود بازیکنان بسکتبال آمریکایی به ایران بیشتر گسترش یافت تا جایی که فدراسیون بسکتبال حدود سه سال پیش این موضوع را ممنوع اعلام کرد.

بيشتر اين نقش‌ها توسط برچسب‌های مختلف بر نقاط خاصی از بدن مثل بازوان يا پشت کوبيده شده است. نقش های خرچنگ، مار و اشکال هندسی از طرفداران بيشتری برخوردار است.

سال پیش فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام نیز اعلام کرد ورزشکارانی که موی بلند و خالکوبی بر روی دستانشان داشته باشند، حق شرکت در مسابقات مچ اندازی را ندارند.
iran-goftogoo
رئال مادرید حقوق برند شوستر را دو برابر کرد

برند شوستر، پردرآمدترین سرمربی باشگاه‌های اسپانیا

سرمربی‌گری برند شوستر سبب شد که تیم رئال مادرید در فصل گذشته کارنامه‌‌ای موفق داشته باشد و مقام قهرمانی لیگ دسته اول اسپانیا را کسب کند. حقوق شوستر اینک به سه میلیون یورو افزایش یافته است.

به نوشته نشریه اسپانیایی «مارکا»، برند شوستر با این افزایش حقوق، به پردرآمدترین سرمربی باشگاه‌های اسپانیا بدل شده است. قرارداد این مربی ۴۸ ساله آلمانی با رئال مادرید، تا سال ۲۰۱۰ معتبر است.

او که در فصل گذشته (۲۰۰۷ / ۲۰۰۸) جانشین فابیو کاپلوی ایتالیای شد و سکان کشتی رئال مادرید را به دست گرفت، در همان اولین فصل فعالیتش در این باشگاه توانست به عنوان قهرمانی باشگاه‌های اسپانیا دست یابد.

برند شوستر، ملی‌پوش سابق آلمان که در دهه هشتاد میلادی یکی از بهترین هافبک‌های جهان به شمار می‌رفت، اسپانیا را وطن دوم خود می‌داند و تنها فوتبالیست خارجی است که برای سه تیم صاحب‌نام اسپانیا به میدان رفته است: اف. ث. بارسلونا، رئال مادرید و آتلتیکو مادرید.

شوستر هشت سال در خدمت باشگاه اف. ث. بارسلونا بود و در طی این مدت به موفقیت‌های چشمگیری دست یافت؛ از جمله قهرمانی لیگ اسپانیا در سال ۱۹۸۵، سه عنوان نایب‌قهرمانی این لیگ در سالهای ۱۹۸۲ و ۱۹۸۶ و ۱۹۸۷، و سه عنوان قهرمانی جام حذفی اسپانیا در سالهای ۱۹۸۱، ۱۹۸۳ و ۱۹۸۸.

برند شوستر اگر چه ۸ سال پیراهن اف. ث. بارسلونا را بر تن داشت، اما حضور او در این تیم همواره به اختلاف نظر و درگیری‌های گوناگون با مربیان و سرپرستان بارسلونا همراه بود.

این فوتبالیست پرتوان آلمانی که به «فرشته مو طلایی» و همچنین «سان برناردو» یا «برناردو مقدس» شهرت یافته بود، در سال ۱۹۸۸، سرانجام بارسلونا را ترک کرد و به رقیب دیرینه و سرسخت این تیم، یعنی باشگاه صاحب‌نام رئال مادرید ملحق شد.

شوستر تا سال ۱۹۹۰ در خدمت رئال بود و در طی این مدت کوتاه دو بار عنوان قهرمانی لیگ دسته اول اسپانیا را کسب کرد و یک بار هم به عنوان قهرمانی جام حذفی این کشور دست یافت.

او در سال ۱۹۹۰ قرارداد خود را بار دیگر به خاطر بروز اختلافات با سرپرستان باشگاهش فسخ کرد و اگر چه قصد داشت، به وطنش آلمان بازگردد و به یکی از تیمهای بوندسلیگا بپوندد، اما سرانجام در همان لیگ اسپانیا ماندگار شد. او قراردادی با باشگاه معروف آتلتیکو مادرید به امضا رساند و سه سال در این باشگاه توپ زد.

برند شوستر مجموعا ۳۱۶ بازی در لیگ دسته اول اسپانیا انجام داد و ۸۷ گل نیز در این دیدارها به ثمر رساند. او پس از پایان فعالیتش به عنوان بازیکن، میدان فوتبال را ترک نکرد و به عنوان مربی قدم به صحنه گذاشت. شروع فعالیت او از سرمربیگری تیم دسته دومی فورتونا کلن در سال ۱۹۹۷ بود و حال که ۱۱ سال از این رویداد می‌گذرد، شوستر سرمربیگری سفیدپوشان مادرید را برعهده دارد، تیمی که او خود چند سالی در آن گرداننده بازی بوده است.
iran-goftogoo
از گوشه و کنار جهان فوتبال

فرناندو میرا، مدافع پرتغالی باشگاه اشتوتگارت، از فصل آینده برای تیم دسته اولی گالاتاسرای استانبول از ترکیه به میدان خواهد رفت.

فرناندو میرا تا کنون ۵۲ بازی
برای تیم ملی فوتبال پرتغال انجام داده است

مسئولان باشگاه گالاتاسرای برای انتقال فرناندو میرا، مدافع قدبلند و تنومند اشتوتگارت به باشگاه‌شان، مبلغ ۵ میلیون یورو پرداخت کرده‌اند.

میرا که در اشتوتگارت بازوبند کاپیتانی را بر بازو داشت، مجموعا ۱۷۳ بازی در لیگ دسته اول آلمان انجام داد و ۱۱ گل نیز برای این باشگاه به ثمر رساند. به گفته هورست هلد، مدیر ورزشی اشتوتگارت، فرناندو میرا همواره جزئی از تاریخ باشگاه اشتوتگارت خواهد ماند، چرا که سهم مهمی در این تیم در راه کسب عنوان قهرمانی بوندسلیگا در سال ۲۰۰۷ داشت.

ناگفته نماند که فرنادو میرا، در پیکارهای جام ملت‌های ۲۰۰۸ در سوئیس و اتریش نیز تیم ملی کشورش، پرتغال را همراهی کرد، اما در بازیهای تیمش در این جام، فرصت چندانی برای نشان دادن توانایی‌های خود نداشت.

آ ث میلان، مدعی شماره یک کسب عنوان قهرمانی لیگ ایتالیا

بوفون، یکی از بهتر‌ین‌ دروازه‌بانان جهان محسوب می‌شود

به عقیده جیان‌لوئیجی بوفون، دروازه‌بان تیم ملی فوتبال ایتالیا و باشگاه یوونتوس تورین، تیم آ ث میلان، از بیشترین شانس برای کسب عنوان قهرمانی باشگاه‌های ایتالیا در فصل جدید برخوردار است.

بوفون در گفت‌وگویی با نشریه ورزشی گاتزتا دلو اسپرت اظهار داشته است: «میلان رونالدینهو را به خدمت خود درآورده و از آن گذشته در رقابت‌های لیگ قهرمانان باشگاه‌های اروپا حضور ندارد.»

دروازه‌بان تیم ملی فوتبال ایتالیا ضمن اشاره به شانس دیگر تیم‌ها از جمله اینتر میلان و آ اس رم، بر این باور است که یوونتوس هم این شانس را دارد که عنوان قهرمانی ایتالیا را کسب کند. به نظر بوفون، یوونتوس که در فصل گذشته در مکان سوم جدول پایانی قرار گرفته بود، می‌تواند در فصل آینده در رده‌ای بالاتر جای گیرد.

پیروزی ۴ بر ۱ شالکه در مقابل ملی‌پوشان بحرین

جفرسون فارفان، ملی‌پوش پرو،
یکی از مهره‌های جدید شالکه در فصل تاز

ه
تیم شالکه که با استخدام مربی‌ای جدید از هلند و همچنین به خدمت درآوردن بازیکنانی تازه‌نفس، خود را برای حضوری موفق در رقابت‌های لیگ دسته اول فوتبال آلمان و همچنین لیگ قهرمانان اروپا آماده کرده است، در دیداری تدارکاتی، تیم ملی فوتبال بحرین را ۴ بر ۱ مغلوب کرد.

اورلاندو انگلار، ملی‌پوش هلندی شالکه در میانه میدان، در همان دقیقه اول بازی، گل نخست را به ثمر رساند و جفرسون فارفان دو دقیقه بعد، برای دومین بار دروازه ملی‌پوشان بحرین را گشود. هلیل آلتین‌تاپ، در دقیقه ۳۶، گل سوم شالکه را از نقطه پنالتی وارد دروازه بحرین کرد و کوین کورانی، مهاجم ملی‌پوش شالکه نیز یک دقیقه مانده به پایان بازی، برای چهارمین بار دروازه حریف را بازکرد.
ایران گفتگو "روی
'هرکول' کناره گیری کرد

حسین رضازاده، قهرمان وزنه برداری سنگین وزن جهان و رکورد دار این رشته ورزشی، از صحنه مسابقات وزنه برداری کناره گیری کرد.

رضا زاده که از شناخته شده ترین وزنه برداران سنگین وزن جهان به شمار می رود و در محافل این ورزش با لقب "هرکول" شناخته می شود، کناره گیری خود از رقابتهای وزنه برداری را درنامه ای خطاب به بهرام افشار زاده، رئیس فدراسیون وزنه برداری ایران اعلام کرد.

این نامه درپاسخ به نامه ای از سوی آقای افشار زاده نوشته شده است که در آن با اشاره به "توصیه پزشکان و متخصصان" بر لزوم اجتناب از "فعالیت سنگین و اضطراب آور" تاکید شده است.

حسین رضازاده که در طی عمر ورزشی خود 14 مدال طلای جهانی، آسیایی و المپیک کسب کرده است و چند بار رکورد وزنه برداری فوق سنگین جهان را بهبود بخشیده است، تنها ورزشکار در تاریخ ورزش ایران است که در دو المپیک (سیدنی 2000 و آتن 2004) مدال طلا کسب کرده است.

درخواست برای کناره گیری

انتشار نامه بهرام افشار زاده در شرایطی صورت گرفت که حسین رضازاده از زمان پایان بازی های آسیایی دوحه در هیچ رقابتی شرکت نکرده بود و کارشناسان با اشاره به بی نظمی در برنامه های آماده سازی این ورزشکار پس از کناره گیری ایوانف، سرمربی روسی تیم وزنه برداری، درباره آمادگی جسمانی قهرمان جهان ابراز تردید کرده بودند.

همچنین برخی منابع آگاه با استناد به این مسئله از تلاش برای متقاعد کردن این ورزشکار به کناره گیری از صحنه وزنه برداری خبر داده بودند؛ تلاشهایی که تا کنون با مقاومت و مخالفت حسین رضا زاده روبرو شده بود.

آنچه تردید درباره دلایل این کناره گیری را افزایش می دهد، اظهارات بهرام افشار زاده کمتر از دو هفته پیش است که در گفتگو با خبرگزاری مهرشایعات درباره غیبت حسین رضازاده از المپیک پکن را رد کرده بود.

اما سه روز قبل، رشید شریفی که از او به عنوان وزنه بردار ذخیره حسین رضازاده نام برده شده بود، با وجود آنکه سهمیه ای برای المپیک نداشت در کنار دیگر اعضاء تیم ملی وزنه برداری در فدراسیون پزشکی ایران جهت انجام آزمایش های پزشکی و سلامت سنجی حاضر شد؛ آنهم در شرایطی که تنها یک روز پیشتر غیبت حسین رضازاده، پایان طرح تست دوپینگ ورزشکاران اعزامی به المپیک را برای سومین بار به تعویق انداخته بود.

با این حال بهرام افشار زاده در نامه خود که در رسانه های خبری منتشر شده است، درخواست برای کناره گیری را "سخت ترین درخواست در طول زندگی" خود خوانده و نوشته است: "تا پيش از اعلام نهايی آزمايشات پزشكی و تشخيص دقيق، آنان برای خود من هم قابل قبول نبود كه قوی‌ترين مرد جهان از حضور در المپيك و كسب سومين طلا پا پس بگذارد. اما حال چاره‌ای جز اين نيست و من همانند يك پدر كه به چيزی جز سلامت فرزندش توجه ندارد از تو مي‌خواهم كه به خاطر خود، خانواده، علاقمندان و تمامی ايرانيان اين خواسته‌ی سخت اما جدی را بپذيريد."

حسین رضازاده نیز در پاسخ نوشته است: "اطمينان دارم كه دوستان جوان من به خوبی قادر خواهند بود كه افتخارات ملی ما را بار ديگر در بازی‌های المپيك ‌2008 پكن تكرار كرده و استمرار ببخشند، به همين جهت توصيه‌ پزشكان را می‌پذيرم."

او ادامه داده است: "خواهشمند است مراتب اعتذار مرا به هر نحو كه صلاح می‌دانيد به پيشگاه مردم شريف ورزش دوست برسانيد تا در جريان قرار گرفته و موجب شرمندگيم فراهم نشود."
iran-goftogoo
المپیک ۲۰۰۸؛ آلمان رقیب جدی چین در پینگ‌پنگ

تیمو بُل، پینگ‌پونگ‌باز آلمانی،
برای کسب طلای المپیک به پکن می‌رود

چینی‌ها همواره یکه‌تازان بلامنازع رقابت‌های تنیس روی میز جهان بوده‌اند. امتیاز میزبانی المپیک ۲۰۰۸، برتری مضاعفی برای کسب نشان طلای این رقابت‌ها به آنها داده است. پینگ‌پونگ‌بازان چینی اما سخن از رقیبی جدی می‌گویند.

چین، یکی از نگرانی‌های فدراسیون جهانی پینگ‌پونگ است. به این دلیل که از سال ۱۹۸۸ که تنیس روی میز به جمع ورزش‌های المپیکی پیوسته، ۱۶ مدال از ۲۰ مدال طلای توزیع‌شده را چینی‌ها به خانه برده‌اند. مقامات مسئول حتی بارها قوانین را تغییر داده‌اند تا شاید دیگر کشورها هم شانسی برای پیروزی به‌دست بیاورند، اما حکومت چینی‌ها بر ورزش انگلیسی‌الاصل پینگ‌پونگ، پایان‌ناپذیر به نظر می‌رسد.

اینکه در فهرست ۱۰ پینگ‌پونگ‌باز برتر جهان، ۵ ورزشکار غیر چینی وجود دارد، تنها یک استثناست. با وجود این چینی‌ها یک حریف را جدی‌تر از دیگران می‌بینند: تیمو بُل، ورزشکار آلمانی.

بُل، متولد هشتم مارس ۱۹۸۱ در آلمان است. وی که در تیم بوروسیا دوسلدورف، در لیگ برتر تنیس روی میز آلمان بازی می‌کند، در رده‌بندی سال ۲۰۰۸ فدراسیون جهانی پینگ‌پونگ، جایگاه ششم جهان را به خود اختصاص داده است.

ما لین از ۶ سالگی پینگ‌پونگ آموخت
و از سال ۱۹۹۴، عضو تیم ملی چین است

وانگ لیچین، پینگ‌پونگ‌باز چینی دارنده مدال طلای جهان در سال ۲۰۰۷ در زاگرب، بُل را به خوبی می‌شناسد، همان‌طور که بُل از او شناخت کافی دارد. وی می‌گوید: «ما در اکثر تورنمنت‌های مهم در برابر هم بازی کرده‌ایم و مسلم است که به نقاط ضعف و قوت هم آگاهیم» .

ما لین هم از پینگ‌پونگ‌بازان مطرح چینی و رقیب بُل است. او تکنیک بُل را عالی ارزیابی می‌کند و می‌گوید:«ما هر دو در یک سطح قرار داشته و ترسی هم از یکدیگر نداریم. همه چیز به آمادگی ما در روز مسابقه بستگی دارد» .

ما لین، یک بار قربانی آمادگی تیمو بُل در روز مسابقه شده است. در جام جهانی ۲۰۰۵ بلژیک، بُل نه تنها او و وانگ هو، دیگر پینگ‌پونگ‌باز برجسته چینی، را در یک روز شکست داد، بلکه وانگ لیچین، قهرمان چند دوره بازی‌های جهانی، را هم به زانو درآورد.

وانگ لیچین در مورد تیمو بُل می‌گوید: «بُل یکی از بهترین پینگ‌پونگ‌بازان جهان است. من از هیچ کس ترسی ندارم و هرکس آماده‌تر باشد، شانس بیشتری برای پیروزی خواهد داشت» .

اینکه منظور از آمادگی بیشتر چیست، این را بُل شخصا تجربه کرده است. وی دو سال قبل، ۷ هفته در لیگ دسته برتر تنیس روی میز چین، در شهر خانجو (Hangzhou) بازی کرد.

وی درباره این تجربه می‌گوید: «من ۷ هفته بدون استراحت تمرین کردم. روز پیش از بازی‌ها دو بار تمرین می‌کردیم و حتا تمرین‌های بدنسازی هم انجام می‌دادیم. همه‌چیز فشرده بود، اما به پیشرفتم بسیار کمک کرد.»

تیمو بُل قصد داشت در مدت اقامتش در چین، زبان چینی هم یاد بگیرد. اما خستگی تمرین این فرصت را از او گرفت. بدون زبان چینی برای او بسیار مشکل خواهد بود تا در المپیک پکن، ارتباط نزدیک‌تری با ما لین و وانگ لیچین برقرار کند.

لیچین می‌خوهد زبان انگلیسی خود را
تقویت کند تا بتواند با بُل بهتر ارتباط برقرار کند

وانگ لیچین می‌گوید: «درست است که ما در کنار میز تنیس رقیب هم هستیم، اما خارج از محیط مسابقه دوستیم. در محیط دوستانه متأسفانه مشکل زبان وجود دارد. به همین دلیل نمی‌توانیم خیلی با هم گپ بزنیم. من باید انگلیسی‌ام را تقویت کنم تا بعدها بتوانیم بیشتر با هم ارتباط برقرار کنیم» .

زندگی و تحصیل در مدارس حرفه‌ای ورزش در چین، زمانی برای یادگیری زبان باقی نمی‌گذارد. به همین دلیل بسیار کم‌اند ورزشکاران حرفه‌ای چینی که به زبان انگلیس مسلط باشند.

پینگ‌پونگ‌بازان برتر چینی با درآمدی معادل ۱۰۰ هزار یورو در سال، جزء پردرآمدترین‌ها در ورزش این کشور هستند. البته ما لین پول را در درجه بعدی اهمیت می‌داند. وی معتقد است که مدال در المپیک، شهرت ملی را بالا می‌برد. حال باید به انتظار نشست که چه کسی در رقابت‌های ماه آینده (اوت) نشان طلای المپیک ۲۰۰۸ را به گردن خواهد آویخت.
iran-goftogoo
کناره گیری ناگهانی حسین رضازاده از وزنه‌برداری

رضازاده خداحافظی کرد

حسین رضازاده، قوی‌ترین مرد جهان، روز چهارشنبه (۲۳ ژوئیه) ، ناگهان از جهان وزنه‌برداری خداحافظی کرد. پرویز زاهدی، سردبیر ورزشی روزنامه ایران، به جزئیات خداحافظی رضازاده وشایعات مربوط به احتمال دوپینگ او پرداخته است.

حسین رضازاده، قهرمان رده فوق سنگین جهان و بازی‌های المپیک ۲۰۰۰ سیدنی و ۲۰۰۴ آتن، در حالی که در مراحل نهایی تمرینات خود برای حضور در بازی‌های المپیک پکن بسر می‌برد، بنا به خواسته بهرام افشارزاده، رئیس فدراسیون وزنه‌برداری ایران، از جهان وزنه‌برداری کناره گرفت.

"توصیه پزشکان" ، دلیل اصلی کنار‌ه‌گیری وی بیان می‌شود. این نکته از جمله به فضای شایعات در مورد دوپینگ رضازاده دامن می‌زند.
ایران گفتگو "روی
هجوم برای خرید آخرین بلیط‌های المپیک

مایک بریستو
خبرنگار BBC News در پکن

هزاران نفر برای خرید بلیط های باقیمانده بازی های المپیک به باجه های بلیط فروشی در پکن، پایتخت چین هجوم آورده اند.

در یک مرکز فروش بلیط در نزدیکی استادیوم های اصلی برگزاری المپیک پلیس مجبور به استفاده از نیروهای کمکی شده است.

از ساعت 9 صبح به وقت پکن (1 صبح به وقت گرینویچ) فروش 820 هزار بلیط آغاز شد اما برخی متقاضیان چند روز را در صف گذراندند.

هر متقاضی نمی توانست بیش از دو بلیط بخرد.

به نظر می رسد بزرگترین هجوم در اطراف استادیوم های اصلی از جمله "آشیانه پرنده" محل برگزاری مسابقات دو ومیدانی، رخ داده باشد که پلیس مجبور به مداخله و کنترل جمعیت شد.

شدت ازدحام به اندازه ای بود که بسیاری از متقاضیان با لباسهای خیس از عرق به مقابل باجه های بلیط فروشی می رسیدند.

یک مرد گفت توانسته در هنگام بروز هرج و مرج خود را به نقطه ای جلوتر در صف برساند.

این مرکز بلیط برخی مسابقات پر طرفدار از جمله دو 100 متر با مانع را به فروش می رساند.

لیو زیانگ، ورزشکار چینی، مدافع عنوان قهرمانی در این رشته است و بلیط تماشای این مسابقه در ظرف نیم ساعت به فروش رسید.

بلیط های مسابقات شیرجه در "مکعب آب"، ورزشگاهی که در آن مسابقات شنا و شیرجه برگزار می شود، نیز به دلیل موفقیت ورزشکاران چینی در آن، در تنها چند ساعت به فروش رفت.

با این حال به نظر می رسد در دیگر نقاط فروش بلیط، نظم بیشتری برقرار بوده است.

در ورزشگاه "کارگران" که بلیط های مسابقات فوتبال به فروش می رسید، متقاضیان از روز پنجشنبه صف کشیده بودند.

بسیاری با خود صندلی برای نشستن و آب و غذا آورده بودند و در صف هایی که چند صد متر طول داشت انتظار کشیدند.

برخی هم به یکدیگر سیگار تعارف می کردند و در گرمای رو به افزایش صبح خود را باد می زدند.

بسیاری از کندی روند فروش بلیط انتقاد کردند با این حال از انتظار شبانه شکایت چندانی مطرح نشد.
iran-goftogoo
پیروزی احسان قائم مقامی در مسابقات شطرنج آلمان

احسان قائم مقامی

تورنومنت جهانی شطرنج"ZMD" با حضور ۳۰۳ شطرنج باز از ۱۹ کشور جهان در شهر درسدن آلمان آغاز شده است. احسان قائم مقامی، قهرمان شطرنج ایران و آسیا و مدافع عنوان قهرمانی این رقابتها در فصل پیشین، با هفت پیروزی پیاپی در صدر جدول رده بندی مسابقات نشسته است.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please اینجا را کلیک کنید.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.