کمک - جستجو - کاربران - تقويم
ورژن کامل:اخبار و مقالات ورزشی ،مطالب پیشین
FARSI FORUM ایران گفتگو > > اخبار و مفالات ورزشی
صفحات 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81
iran-goftogoo
هندبال، از گذشته تا امروز

user posted image

در رقابتهاى جام جهانى هندبال، امسال ملى پوشان آلمان موفق به كسب عنوان قهرمانى شدند. كسب اين عنوان در ميان بسيارى از مربيان و دست اندركاران هندبال به اين اميد دامن زد كه موج جديدى از علاقه به اين ورزش در ميان جوانان بوجود آيد. براستى بسيارى از رشته هاى ورزشى به دشوارى ميتوانند با فوتبال به رقابت بپردازند و عليرغم سنت و ابداع يك رشته ورزشى در يك كشور و حتى جهانگير شدن آن نيز از دشوارى جذب جوانان به آن كاسته نشده است. وضعيت در مورد هندبال نيز همين گونه است.

بازى پرتاب توپ موسوم به «اورانيا» و همچنين «هرپاس توم» كه شباهت به هندبال امروزى داشت حتى در دوران آنتيك و رم باستان نيز وجود داشت. اما آنچه را كه ما تحت عنوان امروزى هندبال ميشناسيم در اواخر قرن نوزدهم و اوائل قرن بيستم با تركيب چند بازى كه با توپ، تور و سبد انجام ميشدند، ابداع شد كه در آن توپ به طرف دروازه پرتاب ميشد. در سال ۱۹۰۶ براى نخستين بار «هولگر نيلسون» درجه دار ارتش و معلم دانماركى بود كه نخستين قوانين براى اين بازى را تعيين كرد. طبق قوانين او هربازيكن اجازه داشت تنها ۳ ثانيه توپ را در اختيار داشته باشد و اجازه دويدن با توپ را نداشت. اما تولد واقعى لغت «هندبال» در روز بيست و نهم اكتبر سال ۱۹۱۷ توسط «ماكس هايزر» صورت گرفت. «ماكس هايزر» معلم ورزش اهل برلين در سال ۱۹۱۵ يك بازى را براى ايجاد تحرك بدنى بين دختران ابداع كرد، زيرا بنظر او بازيهائى چون فوتبال كه بين جوانان رايج بود با تماس و نبرد تن به تن همراه است كه براى دختران مناسب نبوده است. دو سال بعد «كارل شلنز» اين بازى را تكامل بخشيد و با كوچك كردن توپ و دادن اجازه نبرد بدنى، هند بال را براى پسران و مردان نيز جذاب كرد. وى ساير قوانين بازى چون تعداد اعضاى تيم، ابعاد زمين بازى و داوران را از فوتبال به عاريت گرفت. به همين خاطر بر محبوبيت هندبال هر روز افزوده شد و بزودى نخستين تيم ها تشكيل شدند. در سال ۱۹۲۱ ميلادى نيز نخستين ليگ قهرمانى آلمان برگزار شد كه تيم «اشپنداو» به عنوان قهرمانى دست يافت. نخستين ديدار ملى نيز در سال ۱۹۲۵ بين دو تيم آلمان و اتريش در شهر هاله برگزار شد كه اتريشى ها با نتيجه ۶ بر ۳ به پيروزى دست يافتند. در جريان بازيهاى المپيك سال ۱۹۲۸ كه در شهر آمستردام هلند برگزار شد، فدراسيون بين المللى هند بال با حضور يازده كشور آمريكا، كانادا، دانمارك، فنلاند، فرانسه، يونان، ايرلند، اتريش، سوئد، چكسلواكى و آلمان بنا نهاده شد. اما هندبال روى چمن تنها يك بار و آن هم بنا بر اصرار آدولف هيتلر در بازيهاى المپيك سال ۱۹۳۶صورت گرفت، زيرا او ميدانست كه تيم آلمان در هندبال روى چمن شكست ناپذير است. در بازى فينال آن سال تيم آلمان با حضور يكصد هزار نفر كه هنوز هم بعنوان ركورد جهانى تماشاگران در هندبال محسوب ميشود، در مقابل اتريش به پيروزى دست يافت.

پس از جنگ دوم جهانى در سال ۱۹۴۶ بارديگر فدراسيون بين المللى هندبال تشكيل شد و در آلمان نيز سه سال بعد فدراسيون ملى كار خود را آغاز كرد. اما رفتن هندبال از هواى آزاد به درون سالن بيشتر از سوى كشورهاى اسكانديناوى پيگيرى شد، زيرا آنها با مشكل سردى هوا روبرو بودند. با راه يافتن هندبال در سال ۱۹۷۲ به المپيك و اجراى آن در سالن، ديگر تقريبا هندبال در هواى آزاد به فراموشى سپرده شد و آخرين دور قهرمانى آن در سال ۱۹۷۵ برگزار گرديد. هرچند هندبال به يك بازى جهانى تبديل شده، اما محبوبيت آن در سراسر جهان و حتى خود قاره اروپا يكسان نيست. دلائل آن نيز مشخص است. نخست اينكه هندبال از قدمت چندانى برخوردار نيست، دوم اينكه در سالن انجام ميشود كه به معناى نياز به وجود چنين سالنى است و بالاخره اينكه قوانين آن در مقايسه با مثلا فوتبال بسيار دشوارتر است.

در آلمان اما هندبال بيشتر در شهرهاى كوچك و متوسط علاقمندان خود را دارد و به همين خاطر هم هست كه شهرهائى چون «گومرباس باخ»، «گوپينگن» و يا «كيل» هريك بارها عنوان قهرمانى را تصاحب كرده اند. دليل آن هم از يك سو سنت است، براى نمونه تيم هند بال «گومرس باخ» در سال ۱۹۲۳ ميلادى تشكيل شد. از سوى ديگر نيز شهرداريها و فرمانداريهاى مناطق كوچك راحت تر ميتوانند با بودجه اى كه در اختيار دارند سالنى با گنجايش دو تا سه هزار نفر احداث كرده تا يك استاديوم بزرگ براى فوتبال. علاوه بر اين در اين سالنها علاقمندان چندين رشته ورزشى مثل هندبال، واليبال، بسكتبال، كشتى، بوكس و غيره نيز ميتوانند به تمرين بپردازند.

محمود صالحى

Sufia
در چارچوب رقابتهای فوتبال جام یوفا ؛

گل نکونام فرشته نجات اوساسونا شد/ صعود به یک هشتم نهایی با گل طلایی یک ایرانی

با گل دقیقه 120 جواد نکونام، اوساسونا بر مهمان خود بوردو فرانسه چیره شد و توانست به جمع تیمهای برتر جام یوفا راه یابد.
به گزارش خبرنگار مهر، اوساسونا که در بازی رفت از مرحله یک شانزدهم نهایی مسابقات فوتبال جام یوفا در خانه بوردو فرانسه به نتیجه تساوی بدون گل رسیده بود، شب گذشته در حضور بیش از 25 هزار تماشاگر ورزشگاه السادر از این تیم فرانسوی پذیرایی کرد.

در این بازی که با قضاوت دومنیکو مسینا برگزار شد ، تیم فوتبال اوساسونا با ترکیب لوپز ریکاردو، انریکو کورالس، سزار کروچاگا، خاویر فلانو، خوزه رومرو، مورنو دیوید لوپز، تورس خوان فران، جواد نکونام، فرانسیسکو پونال، ساوو میلوسویچ و روبرتو سولدادو به میدان رفت.

یاران نکونام گرچه برتری محسوسی نسبت به مهمان خود داشتند اما نتوانستند در طول 90 دقیقه بازی کاری از پیش ببرند تا بازی با نتیجه بدون گل به اتمام برسد. این نتیجه باعث شد تا چهره پیروز میدان پس از جدال در دو وقت اضافه 15 دقیقه مشخص شود .

نیمه نخست وقتهای اضافه نیز بدون رد وبدل شدن گل به اتمام رسید تا تیم پیروز در 15 دقیقه دوم وقتهای اضافه مشخص شود. در این نیمه نیز دو تیم تا دقیقه پایانی نتوانستند گلی را به ثمر برسانند اما در دقیقه 120 این دیدار جواد نکونام فرشته نجات اوساسونا شد و با گلی که وارد دروازه حریف کرد تیمش را به دور بعد رقابتهای جام یوفا برد.

در مجموع تیم فوتبال اوساسونا اسپانیا با کسب برتری یک بر صفر مقابل بوردو فرانسه راهی دور یک هشتم نهایی مسابقات فوتبال جام یوفا شد.

iran-goftogoo
دخالت و اعمال سليقه بازيكن هميشه صدمه زده است / گفتگويى با محمد مايلى‌كهن

user posted image

محمد مایلی‌کهن بدون شک يكى از چهره‌هاى جنجالی در صحنه فوتبال ایران پس از انقلاب محسوب می‌شود. او پس برکناری از سمت سرمربیگری تیم ملی فوتبال ایران در سال ١٩٩٧، مسئولیتهای مختلف مربیگری در سطح باشگاهی و تیم ملی امید را در ایران را بر عهده داشت. مایلی کهن در گفتگویی با صداى آلمان وضعیت کنونی فوتبال در ایران را مورد بررسی قرار داده و همچنین از گذشته خود و مبارزه با بازیکن سالاری در ایران سخن گفته است.

مصاحبه گر: فرید اشرفیان

دویچه وله: هفت ماه پس از اتمام مسابقات جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان، شما فوتبال ملی ایران را فعلا در چه مقطعی می‌بینید؟

محمد مایلی کهن: بطور کلی باید بگویم، با توجه به اینکه مسابقاتی که ما در جام جهانی برگزار کردیم و به نظر من این نتایج تیم ملی ما در جام جهانی بد نبود، اما نوع بازی در واقع مورد قبول آنهایی که فوتبال را می‌شناسند و کارشناس فوتبال هستند نبود. بهرحال تغییر و تحولاتی که بوجود آمد، من روند فعلی تیم ملی را مثبت ارزیابی می‌کنم و علیرغم اینکه به آن انتقادهایی هم دارم، اما بطور کلی می‌شود گفت روند روند مثبتی است.

دویچه وله: شما اشاره کردید که یک مقدار انتقادات نیز دارید. لطفا به این مسئله یک مقدار شفاف تر اشاره کنید.

محمد مایلی کهن: ما استعداد و پتانسیل فوتبالمان در کلیه رده‌ها بسیار مناسب است و می‌توانیم در رده‌های مختلف و با یک سری برنامه ریزی‌های بهتر جایگاهمان از این که در دنیا هست ترقی بدهیم. اما در زمینه خصوصا باشگاهی خوب عمل نمی‌کنیم، مسابقات باشگاهیمان تحت تاثیر سایر مسایل قرار می‌گیرد و شما هم بهتر از من می‌دانید که مخصوصا مثلا در خود کشور آلمان اگر آلمان همیشه تیم ملی فوتبالش جزو بهترین‌های دنیا بوده و توانسته سه دوره قهرمان جام جهانی بشود و چند دوره هم سوم یا نایب قهرمان بشود، به دلیل این است که به مسابقات باشگاهی‌اش اهمیت بسیاری داده میشود و این مسابقات به صورت منظم برگزار میشود و در واقع تیم ملی متاثر از بوندس لیگا و رده‌های دیگر مسابقاتی آلمان هست. اما ما درکشورمان یک مقداری به مسابقات باشگاهی کمتر توجه داریم و به انحای مختلف این باشگاهها هستند و مسابقات باشگاهی ما است که متاثر از تیم ملی است. یعنی در واقع در هر زمانی مسابقات باشگاهی ما به دلیل وجود تیم ملی در مسابقات رسمی و غیررسمی تعطیل می‌شود و اثراتش را هم ما در تیم ملی می بینیم. من به نظرم یکی از مشکلات اساسی ما این هست، اما بطور کلی گفتم، حدودا بعد از فعل و انفعالاتی که در فوتبال ما اتفاق افتاد یک مقداری روند بهتر شده، نه اینکه صددرصد بهتر شده باشد، اما یک مقدار بهتر شده. امیدوارم که این روند ادامه پیدا بکند و بهتر و بهتر بشود.

دویچه وله: آقای مایلی کهن بسیاری از کارشناسان معتقدند که سبک تاکتیکی امیر قلعه نویی (سرمربی فعلی تیم ملی فوتبال ایران) مطابق با استانداردها و فهم روز فوتبال بین‌المللی نیست. آقای قلعه نویی برگشته‌اند به سیستم قدیمی ۲ـ ۵ـ ۳ سنتی ایرانی و مجددا فاصله گرفته‌اند از آن روند جدیدی که آقای ایوانکویچ (سرمربی پیشین تیم ملی ایران) در کارهای تاکتیکی تیم بنیان گذاری کرده بود. یعنی سبک مدرن تاکتیکی ۲ـ۴ـ۴ یا ۱ـ۳ـ۲ـ۴ با حالتهای دفاع از فضا و نه یارگیری و یارکوبی.

محمد مایلی کهن: البته سبک ۲ـ ۵ـ ۳ ایرانی که شما فرمودید به نظر من سبک ۲ـ ۵ـ ۳ را در واقع خود آلمانی‌ها به یک نوعی بوجود آوردند. ما نمی‌توانیم هیچ سبکی را مدرن یا سنت بنامیم. هر کشوری، هر فوتبالی و هر تیم ملی یا باشگاهی با توجه به بازیکن‌هایی که در اختیار دارد می‌تواند از سیستم‌های مختلف استفاده بکند و اینکه استنباط این باشد که در زمان آقای برانکو ما سیستم های، نمی دانم، ۱ـ۳ـ۲ـ۴ بازی میکردیم یا ۲ـ۴ـ۴ بازی می کردیم و در واقع آن یک سبک مدرنی بود و فوتبال مدرنی را ارائه می‌دادیم، اینگونه نبود. شما به هر سبکی می توانید با وظایفی که به بازیکن هایت میدهی، آن را مدرن کنی یا اینکه نه! آن را به صورت سنتی انجام بدهی. بطور کلی من نظرم این است که هیچ سیستمی را نمی شود نه اسمش را مدرن گذاشت و نه می شود سنتی نامید. کمااینکه الان هم در دنیا دیده میشود که خود آلمان در جام جهانی اخیر فکر می کنم یک یا دوتا بازیش را با همین سیستم ۲ـ ۵ـ ۳ یا ۱ـ۶ـ۳ کار کرد. اینها مسئله مهمی نیست. مسئله مهم این است که شما چه وظیفه ای را به بازیکن هایت میدهی، چه تاکتیک هایی اتخاذ میکنی تا از آنها راه ها بتوانی مثلا به دروازه حریف راه پیدا کنی و یا اینکه مانع از فروپاشی دروازه خودت بشوی. مشکلی ما در زمان آقای برانکو داشتیم این بود که ما تیممان علیرغم داشتن مهره های فوق العاده کلیدی، اما فوتبال کم جاذبه ای را از خودش نشان میداد و فوتبالی بود که مورد پسند تماشاچی نبود. البته الان هم تیم ملی ما هنوز نتوانسته بطور صددرصد فوتبال زیبایی ارائه بدهد. گفتم، یک مقدار بهتر شده و باید بپذیریم که تیم ما به مدت ۵ـ۴ سال در اختیار آقای برانکو بود و من فکر نمی کنم هیچ کجای دنیا یک مربی تا این حد یک تیم ملی را در اختیار داشته باشد و اجازه بدهیم روند حرکتی آینده را ببینیم تا بتوانیم پیرامونش بیشتر نظر بدهیم. ما هنوز مشکلاتی داریم و ایرادی که به آقای برانکو می گرفتیم، الان در تیم هنوز باقیست و از کارهای مدرن و ترکیبی و تاکتیک های مختلف چیزی نمی بینیم و این هم دلیل اصلی اش، گفتم، هنوز زمان زیادی نگذشته و بچه ها در واقع درصد زیادیشان تغییر کرده اند واینها نیاز دارند که بیشتر در کنار هم قرار بگیرند و در مسابقات زیادتری حضور پیدا بکنند، تا ببینیم وضعیت تیم چگونه خواهد شد.

دویچه وله: آقای مایلی کهن در فوتبال ایران چیزی بنام «بازیکن سالاری» خیلی وقت است که رشد پیدا کرده. در زمان مربیگری شما ما شاهد این مسئله نبودیم و همه مطیع گفته های شما بودند و هیچ بازیکنی دارای حق و حقوق و اختیارات خاصی نبود. شما این روند «بازیکن سالاری» را در بین فوتبالیست های ایرانی چگونه می بینید؟

محمد مایلی کهن: اینکه زمان من چگونه بود و الان چگونه است، بعضا این جوری در واقع قلمداد می شود که مثلا ما باشگاهها را محدود می کردیم. اما کار من منبعث از همان کارهایی بود که کشورهایی که صاحب سبک در فوتبال هستند، از آنجا سرچشمه گرفته بود و نه از محدود کردن آزادی بازیکن ها. الان شما نمونه های بارزش را در کشورهایی که شما حضور دارید می بینید، و باید هم همین گونه باشد. ما با اینکه با بچه ها دوست و صمیمی بودیم، اما آنها به طبع باید در زمین بازی تحت فرامین مربی هایشان می بودند و در واقع آن خواسته های ما را در زمین پیاده می کردند. اما به تدریج هر مربی سبک و سیاق خودش را دارد و این به نوعی شاید کم رنگ شد و به نظر من برای یک تیم باشگاهی یا تیم ملی بزرگترین آفتی که می تواند به آن تیم باشگاهی یا ملی صدمه برساند، همین دخالت بازیکن در نوع آرایش تیمی و یا اعمال سلیقه اش در تیم است. زمان من خوشبختانه این جریان وجود نداشت و اگر قراربود بوجود بیاید با آن مقابله می شد، حالا میخواهد از سوی هر بازیکنی باشد. بعد هم شما ملاحظه کردید یک مقدار این جریانات شکل تازه تری به خودش گرفت و بازیکن ها توانستند در خیلی مسایلی که مربوط به آنها نبود دخالت کنند.

دویچه وله: آقای مایلی کهن همان طور که خودتان در جریان هستید، کار کمیته انتقالی فوتبال ایران که از سوی «فیفا» تشکیل شده مرتب دچار مشکل می شود و از سوی «سازمان تربیت بدنی ایران» به کار این کمیته مستقل دخالت می شود و همچنین اعضای فدراسیون فوتبال ایران که طبق گفته «فیفا» الان هیچ کاره هستند، بازهم دخالت می کنند، مانند انتخاب مربی جدید تیم ملی فوتبال «امید ایران»، «بوگوویچ» که بدون هماهنگی با آقای «محسن صفایی فراهانی»، رییس «کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال ایران» صورت گرفت و ایشان می خواستند استعفا بدهند. شما کار «کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال ایران» را در معرض خطر نمی بینید؟ چرا در داخل ایران این مزاحمت ها وجود دارند و این کمیته نمی تواند کار خودش را آنطور که از سوی «فیفا» موظف هست، انجام بدهد؟

محمد مایلی کهن: من که اسم این کمیته را «کمیته انتقالی» نمی گذارم و نمی‌بینم و درواقع «کمیته اختلافی» میبینم. اولا باید بگویم که من تا حالا در هیچ جای دنیا ندیده‌ام یک کمیته وقتی که تشکیل می‌شود، اعضایش زوج باشند، یعنی ۶ نفر باشند. اولا ما وظایف این کمیته را بطور کامل نداشتیم، بعد هم از کمیته ای که ۶نفر هست طبعا می بایستی در خیلی از تصمیمات رای گیری بشود. وقتی رای گیری بشود، وقتی تعداد زوج باشد، خیلی جاها ممکن است سه تا رای مثبت باشد و سه تا رای منفی. و در واقع این رای آن وقت تابع اکثریت آرا نمی شود. و حالا من نمی دانم چرا اینجوری شده. بطور کلی، من فکر می کنم اگر «کمیته انتقالی» این بود که اساسنامه کشورمان را، فوتبال کشورمان را با «فیفا» هماهنگ بکند، دیگر در این فاصله ۱۰۰روزی فکر نمی کنم کار اجرایی فدراسیون هم به این کمیته داده بشود. حالا می بایستی ابتدا شرح وظایف «کمیته انتقالی» را داشته باشید، به آن آشنا باشید، تا بتوانید پیرامونش صحبت کنید. اما من هیچ شرح وظایفی ندیدم، فقط شنیدم این کمیته می بایستی کار منطبق کردن اساسنامه فوتبال کشورمان را با درخواستهای «فیفا» تنظیم کند. این هم به نظرم کار سختی نیست، مگر اینکه یک جایی جنگ قدرتی بین آقایان بوجود آمده باشد که یک سری موانع را برای فوتبالمان در پی داشته باشد.

دویچه وله: آقای مایلی کهن آیا شما علاقمند به برعهده گرفتن ریاست فدراسیون فوتبال ایران هستید و تمایل برای شرکت در مراسم انتخابات رییس فدراسیون ایران را دارید؟

محمد مایلی کهن: من قبلا گفتم که نه. یعنی حدودا از ۶ماه پیش گفته‌ام نه و تا حالا هم بر روی حرف قدیمی ام هستم. خیلی از دوستان که به من محبت دارند، تمایل دارند که به نوعی من خودم را کاندید کنم، اما تا این لحظه که در خدمت شما هستم تصمیم جدیدی اتخاذ نکرده‌ام.

iran-goftogoo
نتايج هفته بيست و سوم رقابتهاى بوندس ليگا

user posted image

با تساوى اشتوتگارت در مقابل برلين، برمن از شانس بازگشت به رتبه دوم جدول برخوردار شد. برنده واقعى اين هفته هامبورگ بود كه با پيروزى ۳ بر يك در مقابل آينتراخت فرانكفورت، از منطقه سقوط به دسته دوم خارج شد و با ۲۴ امتياز به رتبه سيزدهم صعود كرد.

شب گذشته هفته بيست و سوم رقابتهاى بوندس ليگا با ديدار دو تيم اشتوتگارت و هرتا از برلين آغاز شد. هرتا عليرغم اينكه هفته گذشته بازى را در مقابل ماينز واگذار كرد، اما با ۳۴ امتياز همچنان در رتبه ششم جدول باقى ماند. اشتوتگارت اما هفته قبل با يك پيروزى پر گل در مقابل آينتراخت فرانكفورت با كسب ۴۵ امتياز به رتبه دوم جدول دست يافت. در ديدار شب گذشته دو تيم به تساوى بدون گل بسنده كردند.

در نخستين ديدار امروز دو تيم هانوفر و دورتموند به مصاف هم رفتند. هانوفر روزهاى خوبى را پشت سر ميگذارد و هفته قبل در دوئل مستقيم با باير لوركوزن به پيروزى دست يافت و اكنون با كسب ۳۰ امتياز خود را به رتبه هفتم جدول رسانده است. دورتموند اما هفته قبل با پيروزى در دربى غرب آلمان در مقابل بورسيا مونشن گلادباخ اكنون با كسب ۲۸ امتياز در رتبه نهم جدول جاى گرفته است. در اين ديدار هانوفر با نتيجه ۴ بر ۲ به پيروزى دست يافت.

در ديدار بعدى امروز دو تيم ماينز و نورنبرگ در مقابل هم قرار گرفتند. ماينز كه هفته ها در ته جدول جاى داشت، با آغاز دور برگشت اين فصل، بازيهاى خوبى از خود ارائه كرده و هفته قبل نيز با نتيجه ۲ بر ۱ تيم برلينى هرتا را مغلوب ساخت و اكنون با كسب ۲۴ امتياز در رتبه يازدهم جدول جاى گرفته است. نورنبرگ هم در مجموع فصل موفقى را پشت سر ميگذارد و با پيروزى هفته قبل در مقابل كوتبوس و كسب ۳۶ امتياز اكنون تنها با يك امتياز اختلاف در تعقيب بايرن مونيخ در رتبه پنجم جدول جاى دارد. در اين ديدار ماينز با نتيجه ۲ بر يك به پيروزى دست يافت.

در سومين ديدار امروز دو تيم كوتبوس و آرمينيا بيليفد به مصاف هم رفتند. هر دو تيم هفته قبل بازى را به رقبا واگذار كردند و بيليفد اكنون در ميان چهار تيم ۲۳ امتيازى بخاطر تفاضل گل بيشتر در رتبه دوازدهم قرار گرفته است. كوتبوس اما با شكست هفته قبل و ۲۲ امتياز در ميان سه تيمى كه سايه سقوط به دسته دوم بر سرشان سنگينى ميكند باقى ماند. در اين ديدار بيليفد با نتيجه ۲ بر يك بازى را واگذار كرد.

در ديدار بعدى امروز هامبورگ به مصاف آينتراخت فرانكفورت رفت. هامبورگ با دو پيروزى پياپى هرچند هنوز داراى ۲۱ امتياز و در رتبه هفدهم جدول قرار دارد، اما امروز از شانس زيادى براى خروج از محدوده سقوط به دسته دوم برخوردار است. فرانكفورت اما با شكست سنگين هفته قبل و ۲۳ امتياز در رتبه پانزدهم جدول قرار دارد. در اين ديدار هامبورگ با نتيجه ۳ بر يك به پيروزى دست يافت و به رتبه سيزدهم صعود كرد.

در پنجمين ديدار امروز دو تيم بايرن مونيخ و ولفس بورگ در مقابل هم قرار گرفتند. مونيخ با شكست هفته قبل در مقابل آلمانيا آخن با ۳۷ امتياز در رتبه چهارم جدول باقى ماند. ولفس بورگ اما هفته قبل با تساوى در مقابل شالكه و كسب ۲۵ امتياز در رتبه دهم جدول جاى گرفت. در اين ديدارمونيخ با نتيجه ۲ بر يك به پيروزى دست يافت.

در آخرين ديدار امروز دو تيم بوخوم و آلمانيا آخن در يك دوئل مستقيم به مصاف هم رفتند. هر دو تيم هفته قبل با پيروزى در مقابل رقبا در ميان تيم هاى ۲۳ امتيازى قرار گرفتند، اما آخن بخاطر تفاضل گل بيشتر بعد از بوخوم در رتبه سيزدهم جاى دارد. در اين ديدار دو تيم به تساوى ۲ بر ۲ بسنده كردند.

در دو ديدار باقيمانده از اين هفته، فردا شالكه در دربى غرب آلمان به مصاف باير لوركون ميرود. شالكه هفته قبل هرچند در مقابل ولفس بورگ به تساوى دست يافت، اما همچنان با كسب ۴۹ امتياز صدرنشين باقى ماند. اما تساوى اشتوتگارت كه با ۴۵ امتياز در تعقيب شالكه است، باعث شد كه شالكه بتواند در صورت پيروزى در ديدار فردا بر فاصله خود در مقابل تعقيب كنندگان بيافزايد. لوركوزن اما با شكست هفته قبل در مقابل هانوفر جاى خود را با اين تيم عوض كرد و اكنون با ۲۹ امتياز در رتبه هشتم جاى گرفته است.

در آخرين ديدار باقيمانده از رقابتهاى هفته بيست و سوم بوندس ليگا، وردر برمن در مقابل بورسيا مونشن گلادباخ قرار ميگيرد. برمن در پنج ديدار گذشته با چهار شكست روبرو شده و ميرود كه تاريخ را يكبار ديگر تكرار كند. دو فصل پيش نيز برمن در بازيهاى رفت، بازيهائى بسيار پرگل و زيبا از خود ارائه كرد و صدرنشينى را بدست گرفت، اما در رقابتهاى برگشت، با دشواريهائى بسيارى روبرو شد و نتوانست به عنوان قهرمانى دست يابد. گلادباخ اما با تغيير مربى نيز بهبودى ور وضعيت اش ايجاد نشد و با شكست هفته قبل در مقابل دورتموند اكنون با ۲۰ امتياز در رتبه هجدهم جدول قرار دارد.
iran-goftogoo
يک پيروزی و يک شکست برای ايران در جام جهانی کشتی فرنگی

مسابقات جام جهانی کشتی فرنگی روز شنبه در بندر آنتاليا در ترکيه آغاز شد. در اين مسابقات که به صورت تيمی برگزار می شود، کشورهای ايران، روسيه، ترکيه، آمريکا، اوکراين و گرجستان حضور دارند. اين ۶ تيم در قالب دو گروه سه تيمی با هم رقابت می کنند که تيم ايران با تيم های آمريکا و روسيه هم گروه است.

ايران در اولين ديدار خود برابر تيم روسيه با نتيجه ۵ بر ۲ شکست خورد. ياسين بهرامی پور در وزن ۵۵ کيلوگرم و علی محمدی در ۶۶ کيلوگر تنها فرنگی کاران پيروز ايران بودند. دو تيم ايران و روسيه اکثر کشتی گيران نامدار و اصلی خود را در ترکيب نداشتند.

اما تيم ايران در دومين ديدار خود موفق شد تيم آمريکا را با حساب ۴ بر ۳ شکست دهد. تيم آمريکا در اولين ديدار خود تيم روسيه را با حساب ۵ بر ۲ شکست داده بود.

به اين ترتيب هر سه تيم در اين گروه دارای يک برد و يک باخت شدند که اگر بردهای انفرادی را احتساب کنند، تيم آمريکا فيناليست می شود اما اگر امتيازهای فنی شمارش شود، تيم ايران بخاطر داشتن دو پيروزی با ضربه فنی مقابل روسيه فيناليست خواهد شد. هنوز تصميمی در اين مور گرفته نشده است.

در گروه ديگر نيز ترکيه، تيم ميزبان، با نتيجه ۳ بر ۴ مغلوب اوکراين شد. اوکراين تيم گرجستان را نيز ۵ بر ۲ شکست داد.

iran-goftogoo
هنين ومارسمو در فينال تنيس دوبی

در مرحله نيمه نهايی اين رقابتها که جمعه شب برگزار شد ، هنين توانست با نتيجه دو بر يک اسوتلانا کوزنتسووا از روسيه را شکست دهد و مارسمو با پيروزی بر يلنا يانکوويچ از صربستان پس از مصدوميت در ست نخست به ديدار فينال رسيد.

در تورنمنت تنيس ممفيس نيز در بخش زنان ونوس ويليامز آمريکايی به ديدار فينال رسيد تا در اين مرحله با شارا پير از اسرائيل روبرو شود. در بخش مردان هم اندی راديک از آمريکا، اندی مورای از بريتانيا، تامی هاس از آلمان و ماردی فيش از آمريکا با شکست دادن حريفان خود به مرحله نيمه نهايی راه پيدا کردند.

iran-goftogoo
انصراف يکی از کانديداهای رياست فدراسيون کشتی

در فاصله يک روز به برگزاری انتخابات رياست فدراسيون کشتی ايران، يکی از کانديداها به نفع محمدرضا يزدانی خرم، سرپرست فعلی فدراسيون، انصراف داد. حميدرضا کلهر با ارسال نامه ای به سازمان تربيت بدنی انصراف خود را اعلام کرد تا تعداد کانديداها به ۱۱ نفر برسد.

محمدرضا يزدانی خرم، عليرضا دبير، اميرعفراتی، جواد رفوگر، عباس نمازيان، خسرو زمانی، اکبر ايرانمنش، صادق محبوبی، منصور زيادی، احمد دامغانی نژاد و مرتضی فرجی ۱۱ کانديدای باقی مانده هستند.

پيش بينی می شود تعدادی از اين کانديداها تا قبل از انتخابات به نفع ديگران انصراف دهند. تعدادی از کانديداها، که تقريبا همه آنها بجز يزدانی خرم را شامل می شود، ائتلافی عليه يزدانی خرم تشکيل داده اند و اعلام کرده اند که در آخرين لحظات پيش از انتخابات به نفع يک نفر کنار خواهند رفت تا او به تنهايی با يزدانی خرم رقابت کند.

هنوز نام اين فرد اعلام نشده است، اما گمانه زنی ها حکايت از آن دارد که مرتضی فرجی رقيب اصلی يزدانی خرم خواهد بود. اعضای ائتلاف سازمان تربيت بدنی را متهم می کنند که از يزدانی خرم حمايت می کند.

قرار است رياست مجمع فدراسيون کشتی برای انتخاب رئيس فدراسيون را که روز يکشنبه برگزار می شود، محمد علی آبادی رئيس سازمان تربيت بدنی برعهده داشته باشد.

iran-goftogoo
پيروزی بايرن مونيخ، هانوفر و هامبورگ در بوندس ليگا

هفته بيست و سوم فوتبال باشگاههای آلمان با پيروزی باشگاه هايی که بازيکنان ايرانی در آنها مشغول بازی هستند همراه بود.

تيم بايرن مونيخ بعد از چند هفته ناکامی موفق شد در زمين خود با نتيجه ۲ بر يک وولفسبورگ را شکست دهد تا فاصله اش با صدر جدول بيشتر از پيش نشود.

علی کريمی، هافبک ايرانی تيم بايرن مونيخ در اين ديدار روی نيمکت نشسته بود.
تيم هانوفر نيز در حالی که وحيد هاشميان را ۹۰ دقيقه در ترکيب داشت موفق شد با نتيجه ۴ بر دو بر بورسيا دورتموند غلبه کند. هاشميان در اين بازی نيز گلی به ثمر نرساند.

تيم هامبورگ نيز با نتيجه ۳ بر يک اينتراخت فرانکفورت را برد تا به تدريج به ماندن در بوندس ليگا اميوارتر شود. مهدی مهدوی کيا در اين بازی تا دقيقه ۷۶ در ميدان حاضر بود.

iran-goftogoo
پيروزی منچستريونايتد با گل رونالدو

در ديگر بازيهای شنبه شب تيم ليورپول با چهار گل رابی فاولر (۲ گل)، استيون جرارد و سامی هيپيا بر شفيلد يونايتد غلبه کرد و چارلتون نيز با ۴ گل وستهام را برد.

هم اکنون منچستريونايتد با ۶۹ امتياز در صدر جدول است و چلسی با ۶۰ امتياز و يک بازی کمتر در رده دوم وليورپول با ۵۳ امتياز در رده سوم قرار دارند.

iran-goftogoo
خبرهای کوتاه از ورزش ايران و جهان:

کنفدراسيون فوتبال آسيا با ارسال نامه ای به ۱۹ عضو کميته اجرايی اين کنفدراسيون از همه اعضا جز ايران خواسته است تا دوشنبه صبح نظر خود را در مورد ماندن يا حذف تيم استقلال از ليگ قهرمانا آسيا اعلام کنند. محسن صفايی فراهانی، رئيس کميته انتقالی فدراسيون فوتبال ايران نيز با ارسال نامه جداگانه ای برای همه اين اعضا از آنان خواسته به ماندن استقلال در ليگ قهرمانان رأی دهند.

مقامات باشگاه يوونتوس طی نامه ای رسمی از مسئولان باشگاه ليورپول خواستند پيتر کراوچ را با ديويد ترزه گه تعويض کنند. ترزه گه اعلام کرده قصد دارد در پايان فصل يوونتوس را ترک کند و رافائل بنيتز، مربی ليورپول، نيز علاقه زيادی به او دارد. اما کراوچ نيز يکی از مهمترين بازيکنان ليورپول است و معلوم نيست مسئولان اين تيم حاضر به از دست دادن او باشند.

کريم مقدم، رييس کميته فوتبال ساحلی فدراسيون فوتبال ايران اعلام کرد اکتاويوی برزيلی رسما سرمربيی تيم ملی فوتبال ساحلی ايران شده است. به گفته مقدم اکتاويو تا پايان بازيهای آسيايی (اواسط خردادماه) با فدراسيون فوتبال ايران قرارداد داشته و در صورت کسب يکی از سه سهميه تيمهای آسيايی برای حضور در جام جهانی، اين قرارداد تمديد خواهد شد. قرار است فرشاد فلاحت زاده و بهزاد داداش زاده دستياران ايرانی اکتاويو باشند.

تيم ملی فوتبال ايران با پذيرش دعوت فدراسيون قطر روز چهارم فروردين ماه سال ۸۶ در دوحه به مصاف تيم ملی اين کشور می رود.

الشن مرادی در پايان دور هفتم مسابقات شطرنج نانسی فرانسه برابر نيکولاس برونر از کشور ميزبان به نتيجه تساوی دست يافت. مرادی در دور ششم با شطرنج باز اوکراينی هم به نتيجه مساوی رضايت داد. مرادی در حال حاضر با کسب ۴ و نيم امتياز از هفت بازی در رده سوم جدول جای دارد. اين مسابقات در نه دور برگزار می شود.

روبينيو و امرسون، دو بازيکن برزيلی رئال مادريد، رسما از مديربرنامه مشترکشان خواسته اند به دنبال باشگاه جديدی برای آنها باشد. فابيو کاپلو مربی رئال مادريد از هر دوی از بازيکنان استفاده چندانی نمی کند. امرسون و روبينيو اين تصميم خود را کتبا به اطلاع مقامات باشگاه نيز رسانده اند. هر دوی آنها اعلام کرده اند که ترجيح می دهند به سری آ ايتاليا بروند. احتمالا يوونتوس باشگاه بعدی اين دو خواهد بود.

مهدی رجب زاده با گلی که در ديدار ذوب آهن اصفهان مقابل فجر سپاسی شيراز زد تعداد گلهای خود را در اين فصل به عدد ۱۱ رساند تا در کنار عرفان اولروم از ابومسلم در صدر جدول گلزنان قرار گيرد. بعد از اين دو علی دايی از سايپا با ۹ گل قرار دارد.

استبان کامبياسو، هافبک آرژانتينی باشگاه اينترميلان ايتاليا که در بازی تيمش مقابل والنسيا در ليگ قهرمانان اروپا مصدوم شد، دست کم يک ماه از ميادين دور خواهد بود. پاتريک ويه را هافبک فرانسوی اين تيم نيز در روزهای اخير مصدوم شده است.

محمدرضا کربکندی، سرمربی تيم فوتبال ذوب آهن اصفهان که پنجشنبه شب در بيمارستان الزهرای اصفهان بستری شد، همچنان در اين بيمارستان تحت مداوا قرار دارد. کربکندی پنجشنبه شب قبل از ديدار تيمش مقابل فجر سپاسی به علت کاهش فشار و برخورد با زمين به بيمارستان منتقل شد.
iran-goftogoo
user posted imageتنيس: پيكارهاى قهرمانى ”ممفيس” در آمريكا در بين بانوان و مردان

حضور”تومى هاس” بهترين بازيكن كنونى آلمان درديدارپايانى

در مسابقات تنيس قهرمانى شهر” ممفيس” باپاداشى برابر با ۱۷۵ هزار دلار، مقام قهرمانى در بين بانوان به ”وينس ويليامز” از آمريكا تعلق گرفت.

”وينس ويليامز” شركت كننده ۲۶ ساله آمريكا ، در دنبال آسيب ديدگى طولانى و دورى از مسابقات، به ديدار پايانى راه يافت و با برد از شركت كننده اسرائيل، پس ازمدتها با عنوان قهرمانى ديگرى روبرو شد. خواهر كوچك‌تر وى ” سرنا ويليامز” نيز پس از رفع آسيب ديدگى خود بار ديگر دراين سال در مسابقات حضور يافته و در ما پيش، عنوان قهرمانى مسابقات جايزه بزرگ استراليا، را صاحب شد.

در دسته مردان در پيكارهاى ”ممفيس” بار ديگر به مانند سال پيش ”تومى هاس” به ديدار پايانى راه يافته و در اين سال ”اندى روديك” از آمريكا را در برابر دارد. ”هاس” در دور نيمه پايانى در مقابل ”مردى فيش” از آمريكا و از سوى ديگر ”روديك” در مقابل ”موراى” هموطن خود موفق بودند.

iran-goftogoo
فوتبال: ”هانور” با پيروزى در پرگل‌ترين ديدارهاى هفته بيست و سوم ”بوندس ليگا”

user posted image
دو گل محمد زيدان” بازيكن مصرى تيم باشگاه ”ماينس”، دربرابر”كوتبوس”

در ادامه پيكارهاى فوتبال قهرمانى باشگاه هاى كشور در آلمان در دسته اول، تيم باشگاه ”هانور” با بهترين نتيجه بدست آمده در ديدارهاى روز شنبه روبرو شد.

موفقيت ۴ بر۲ ”هانوفر“ در اين هفته در خانه خود در برابر ”بوروسيا دورتموند” پرگل ترين بازى دراين هفته بود و چنين بنظر ميرسد كه دو بازى باقى مانده ، تغييرى را در اين زمينه به دنبال نياورند.

در دنبال اين پيروزى اينك ”هانوفر” كه در بين ياران آن ”وحيد هاشميان” ملى پوش ايران به چشم می‌خورد، رده هفتم را در بين ۱۸ تيم دسته اول در اختيار می‌گيرد ”دورتموند” اما، رده نهم را صاحب است.

تيم باشگاه ”بايرن مونيخ” مدافع عنوان قهرمانى ازسال پيش در اين هفته، در زمين خود ”ولفسبورگ” را در برابر داشت و با پيروزى ۲بر۱، فرم خوبى را از خود نشان داد. مدافع عنوان بدينگونه فاصله خودرا تا تيم‌هاى صدر جدول كاهش داد اما باز هم در مقام چهارم جدول امتيازات، باقى ميماند. درتيم بايرن اين بار نيز ”على كريمى” ملى پوش ايران در بين ياران اصلى تيم، حضور نداشت.

در تيم ”هامبورگ” اما ”مهدى مهدوى كيا” ملى پوش ايران ، تااواسط نيمه دوم درروى زمين بود و سپس جاى خود را به يك بازيكن تعويضى واگذاركرد. ”هامبورگ” با مربى تازه خود به دومين موفقيت خود دست يافت و با شكست تيم ”اينتراخت فرانكفورت“ با نتيجه ۳بر۱، خود را از خطر سقوط به دسته دوم باشگاه‌ها ، رهائى داد. اين تيم درحال حاضر، رده سيزدهم را درجدول امتيازات دردست دارد.ازسوى ديگر ”فرانكفورت” به رده هفدهم نزول كرده و در بين تيمهاى درخطر سقوط بدسته دوم، جاى گرفت.

ديگر تيم در خطر سقوط ” آرمينيا بيله فلد” بازهم با باخت ديگرى روبرو شد و اين بار پيروزى را به ”انرژى كوتبوس” با نتيجه ۲بر۱ واگذاركرد. ”كوتبوس” مقام دوازهم را در دست دارد. تيم ”ماينس” كه تاچندى پيش از موفقيت به دور بود، از سوى ديگر دراين هفته با شكست ”نورنبرگ” تيم پنجم چدول امتيازات با نتيجه ۲بر۱ با موفقيت چشم گيرى روبرو گشت و خودرا در رده دهم جدول مسابقات، جاى داد.

ديدارتيم "اشتوتگارت" دارنده مقام دوم جدول امتيازات، اما دور از انتظار در زمين اين تيم در برابر ”هرتا برلين” بدون گل پايان يافت. ”اشتوتگارت” اما بازهم تيم دوم جدول باقى مانده و ”هرتا برلين” در رده ششم به چشم می‌خورد.

در دو بازى باقيمانده در يكشنبه شب، ”شالكه” پيشتاز جدول مسابقات، با تيم ”بايرلوركوزن” روبروست و ”وردر–برمن” در رده سيزدهم، در زمين ”بوروسيا مونش گلادباخ” آخرين تيم جدول مسابقات، وارد زمين می‌شود.

iran-goftogoo
اسكى: ادامه مسابقات قهرمانى جهان درژاپن

user posted image
اتريش برنده مدال طلاى پرش بااسكى تيمى

مسابقات اسكى قهرمانى جهان در مواد غيركوهستانى در شهر ” ساپورو” در ژاپن، همچنان ادامه داشته و پس از يك روز استراحت در روز دوشنبه، بازهم در مواد گوناگون به نتيجه خواهند رسيد.

در پيكارهاى روزيكشنبه درماده پرش بااسكى تيمى ازسكوى ۱۲۰ متر، شركت كنندگان اتريش با پيروزى بر تيم نروژ، درسكوى اول قهرمانى جهان جاى گرفتند. مدال برنز تيم ژاپن، كه در مجوع امتيازات بدست آمده برتيم پرسابقه فنلاند پيشى گرفت، قابل توجه است.

قبلا در ماده تركيبى تيمى شامل اسكى استقامت وپرش با اسكى، تيم فنلاند مدال طلا را قبل از آلمان و نروژ در اختيار گرفت. در بين بانوان در ماده ۱۵كيلومتراسكى استقامت، مدالهاى قهرمانى جهان، به ترتيب به شركت كنندگان روسيه، جمهورى چك و نروژ تعلق گرفت.

تاكنون و پس از نتايج بدست آمده از كل ۱۸ ماده مسابقات گوناگون، شركت كنندگان فنلاند باكسب ۳ مدال طلا،۱نقره و۵ برنز، بيشترين مدالهاى اول قهرمانى را در اختيار دارند. سپس نروژ با دو طلا، اما ۵نقره و۹برنز، قبل از آلمان با يك طلا،۳ نقره و۵ برنز، به چشم می‌خورند.

iran-goftogoo
حضور تيم ملى جودوى ايران در تورمنت بين‌المللى هامبورگ

user posted image

تیم ملی جودو ایران هم اکنون در شهر هامبورگ در آلمان حضور دارد. جودوکاران ایران پس از شرکت در تورنومنت بین المللی Otto World Cup در ٢ روز گذشته، حال در اردوی بین‌المللی جودو هامبورگ نیز شرکت می‌کنند و روز پنجشنبه به تهران باز خواهند گشت. علیرضا امینی، مدیر تیم ملی جودو ایران در گفتگویی با همکارمان فرید اشرفیان در رابطه با کم و کیف این مسابقات، نتایج به دست آمده برای تیم ملی جودو ایران و نکات حاشیه‌ای این تورنومنت سخن گفته است.

دویچه وله: آقای امینی در انتهای تورنومنت بین‌المللی جودو در شهر هامبورگ آلمان شما کم و کیف این تورنومنت را چگونه ارزیابی می‌کنید، با توجه به شرکت تیم ملی جودو ایران در این مسابقات و تیم‌های دیگر مطرح در صحنه بین‌المللی جودو؟

علیرضا امینی: من البته در مورد تیم ملی جودو ایران که در این مسابقات شرکت کرده خدمتتان عرض بکنم، ما با شش ورزشکار در این تورنومنت شرکت کردیم و با توجه به اینکه سومین دوره است که ما در این مسابقات شرکت می‌کنیم، فکر می‌کنم این مسابقاتی که الان برگزار شده به نسبت دوران قبل از کیفیت بهتری برخوردار است و مسابقات در سطح بالاتری برگزار می‌شود. ضمن اینکه عمدتا قهرمانان جهان و قهرمانان المپیک همه جمع شده‌اند در این مسابقات.

دویچه وله: آقای امینی چه نتایجی برای جودوکاران ایرانی در این تورنومنت هامبورگ به دست آمده؟

علیرضا امینی: مسعود حاجی آخوندزاده را داشتیم که به مدال برنز در این مسابقات دست یافت، ضمن اینکه در دوحه نتوانستیم مدال بگیریم. برای اولین بار بود که آقای مسعود حاجی آخوندزاده در این مسابقات توانست مدال برنز را کسب بکند و محسن ذکریا هم در مقابل حریف چینی خودش مسابقه را واگذار کرد و نتوانست به دوره های بعدی برسد. آقای عباس فلاح ، آقای احسان رجبی و علی محمدیان هم به همین شکل.

دویچه وله: دلیل اصلی شرکت تیم ملی جودو ایران در این تورنومنت چه بود؟ آیا امتیازهای المپیک در این تورنومنت پخش می‌شد؟

علیرضا امینی: البته لیست این مسابقات را برای المپیک اعلام کرده بودند تا دو روز قبل از اینکه بیاییم، با ما تماس گرفتند و گفتند این مسابقه‌ها برای اروپایی‌ها است و البته ما عمدتا به خاطر این در این مسابقات شرکت کردیم که بچه‌ها یک میدان بزرگی را ببینند. الان با هفتاد درصد آمادگی بچه‌های ما بعد از مسابقات دوره اول که سه مدال نقره و یک مدال برنز گرفتند، مدت زمان زیادی نیست. الان در دوره آماده سازی عمومی هستند و با هفتاد درصد آمادگی در این مسابقات شرکت کردند و عمدتا شرکت در این مسابقات و اردوی ۴ روزه‌اش که برای ما بسیار مهم هست شرکت کردیم، ضمن اینکه دو تا از ورزشکارانمان هم با همین هدف، فقط برای شرکت در اردوی این مسابقات اعزام کرده بودیم که قرار است که اردو برگزار بشود. ظاهرا بیش از ۵۰۰ نفر ورزشکار در این مسابقات شرکت کرده اند. اگر این ۵۰۰ نفر توی اردو باشند، طبیعتا می‌توانیم یک تمرین بسیار خوبی در این ۴روز داشته باشیم.

دویچه وله: آقای امینی شما اشاره کردید پس از اتمام این مسابقات تیم ملی جودو ایران همچنان در کشور آلمان خواهد ماند برای شرکت در یک اردوی تدارکاتی. لطفا در این زمینه هم توضیح بدهید.

علیرضا امینی: این مسابقات که تمام می‌شود، یک اردوی مشترک است بین خود تیم‌هایی که به اصطلاح شرکت کننده هستند. همه ورزشکارها هستند که با همدیگر تمرینات مشترکی دارند.

دویچه وله: جودوی ایران در صحنه بین‌المللی در چه جایگاهی قرار گرفته؟ لطفا یک مقدار کلی به این مسئله نیز اشاره کنید؟

علیرضا امینی: در مونیخ مسابقات ۲۰۰۱ که انجام شد، توانستیم به یک مدال طلا و یک برنز دست پیدا بکنیم. در سال ۲۰۰۳ با یک مدال طلا توانستیم در مقام چهارم مسابقات جهانی قرار بگیریم. در مصر هم با کسب یک مدال برنز و مکان پنجمی، به مقام دهم جهان دست پیدا کردیم. از سال ۲۰۰۱ به بعد ما جزو ده تیم برتر جهان قرار گرفته‌ایم که در مسابقات بازیهای آسیایی دوحه بعد از ژاپن و تیم قزاقستان ما به مقام چهارم رسیدیم و در مجموع نتایج جودو به همین شکل است. البته ما از قبل مقام قهرمانی آسیا و سوم آسیا که در ازبکستان برگزار شد را هم داشتیم.

دویچه وله: چه مقدار حامی مالی این تورنومنت مخارج تیم‌های شرکت کننده را برعهده گرفته؟

علیرضا امینی: البته همه تیم‌هایی که اینجا شرکت می‌کنند، مسایل مالیشان را خودشان پرداخت می‌کنند. هیچ چیزی را اینها پرداخت نمی‌کنند، یعنی شرکت‌ها هیچ چیزش را پرداخت نمی‌کنند و تمام هزینه‌ها به عهده خود تیمها است.خلاصه این هزینه هم سنگین هست، برای این مسابقات برای هر نفر ۳۵۰ یورو برای اردو هم برای هر نفر حدودا ۴۰۰ یورو می گیرند که ۳ روز مسابقه است و ۴ روز هم اردو.

دویچه وله: آقای امینی با توجه به جو حاکم بر سیاست بین‌المللی و مشکلات ایران در این نکته آیا شما یک برخورد خاصی را شاهد بودید از طرف ورزشکاران بین‌المللی با ورزشکاران ایرانی، یا همه چی نرمال و عادی بود؟

علیرضا امینی: ما یک تیم ورزشی هستیم و اصلا هیچ لزومی ندارد برخورد نامناسب باشد. در هرجا ما یک تیم ورزشی هستیم و همه برخوردها در همه جا معمولی است، یعنی برخورد خاصی نداریم. همینطور که تیمهای دیگر هم به ایران می‌آیند و هیچ برخورد نامناسبی نیست. نه، خیلی هم عادی است برایمان. همه جا همین طوری بوده و هنوز هم هست. لزومی هم ندارد،آخر چه برخوردی. این تیم یک تیم ورزش است و آمده‌ایم مسابقه بدهیم و برویم.
iran-goftogoo
اخراج از زمین فوتبال به خاطر حجاب

user posted image
چند تن از مقامات فوتبال کبک در کانادا ز فيفا خواسته اند در مورد مسئله حجاب در فوتبال حکم روشنی صادر کند

اخراج از زمین فوتبال به خاطر حجاب

يک دختر مسلمان يازده ساله در پی امتناع از برداشتن حجاب خود در جريان يک مسابقه فوتبال محلی در ايالت کبک کانادا، از زمين مسابقه اخراج شده است.

داور اين مسابقه، که خود نيز مسلمان است، از اسمحان منصور يازده ساله خواسته حجابش را هنگام ورود به زمين از سر بردارد، چون از اين بيم داشته که منصور در اثر کشيده شدن روسری اش در طول بازی خفه شود.

منصور از برداشتن حجاب خود امتناع کرده و داور نيز اجازه حضور در زمين را به او نداده است. در پی اين اقدام اعضای تيم نپيان، که منصور عضو آن است، اقدام به ترک زمين و تحريم مسابقات کرده اند. چهار تيم ديگر نيز به اين تيم پيوستند.

مقامات فوتبال ايالت کبک اعلام کرده اند اخراج اين دختربچه مورد تأييد اين مقامات قرار خواهد گرفت، مگر آنکه فيفا مقررات خود را در مورد لباس بازيکنان تغيير دهد. مقررات فيفا، فدراسيون بين المللی فوتبال، منع حجاب در فوتبال را مشخص نکرده است.

اما مقررات فيفا استفاده از هرگونه تجهيزات يا لباس را که ممکن است برای بازيکنان خطرناک باشد، از جمله استفاده از جواهرات، منع کرده است. چند تن از مقامات فوتبال کبک از فيفا خواسته اند در مورد مسئله حجاب در فوتبال حکم روشنی صادر کند.
iran-goftogoo
تغييرات گسترده در باشگاه استقلال

در پی قطعی شدن حذف باشگاه استقلال از ليگ قهرمانان آسيا، تغييرات گسترده ای در ترکيب مديريتی اين باشگاه صورت گرفت.

تيم استقلال تهران در پی تأخير در ارسال اسامی بازيکنان خود به کنفدراسيون فوتبال آسيا جهت شرکت در ليگ قهرمانان آسيا از حضور در اين مسابقات منع شد

هیأت مديره باشگاه دوشنبه شب تشکيل جلسه داد و در ابتدای جلسه با استعفای مقداد نجف نژاد، مدير عامل، علی نظری جويباری، سرپرست و امير قلعه نويی، رئيس سازمان فوتبال باشگاه استقلال موافقت کرد. پس از آن هیأت مديره تصميم گرفت که سازمان فوتبال را از چارت سازمانی اين باشگاه حذف کند.

در پايان جلسه اعضای هیأت مديره اين باشگاه دسته جمعی استعفا دادند تا محمد علی آبادی، رئيس مجمع عمومی باشگاه، اعضای جديد هیأت مديره را تعيين کند.

قرار است تا تعيين تکليف هیأت مديره و مديرعامل جديد استقلال، محمدرضا بهمنی، بازرس ويژه باشگاه، مسئوليت امور تيم را برعهده داشته باشد.

تيم استقلال تهران در پی تأخير در ارسال اسامی بازيکنان خود به کنفدراسيون فوتبال آسيا جهت شرکت در ليگ قهرمانان آسيا از حضور در اين مسابقات منع شد.

دیدار امیدهای ايران و استراليا، چهارشنبه در تهران

تيم فوتبال اميد ايران در اولين بازی خود در دور مقدماتی مسابقات انتخابی المپيک پکن، روز چهارشنبه به ديدار تيم اميد استراليا می رود.

بازیکنان تیم امید ایران

سوشا مکانی، محسن فروزان، علی محمودی، محسن حميدی، اسماعيل نظری، ميلاد نوری، عادل کلاه کج، حسين کعبی، مهرداد اولادی، نادر احمدی، ميلاد می‌داودی، حسين ماهينی، اميد رضا روانکاه، شهرام گودرزی، احسان خرسندی، علی نظيف کار، مهرداد پولادی و ابراهيم کريمی

اين ديدار ساعت ۱۵ به وقت تهران و در ورزشگاه آزادی تهران برگزار خواهد شد. اين در حالی است که تهران در يکی دو روز گذشته شاهد بارش برف نسبتا سنگين بوده و ممکن است اين مسئله به کيفيت بازی لطمه وارد کند.

در همين راستا وينکو بگوويچ سرمربی کروتات تيم اميد ايران عصر سه شنبه اسامی ۱۸ بازيکن ايران در اين ديدار را به شرح زير اعلام کرد:

سوشا مکانی، محسن فروزان، علی محمودی، محسن حميدی، اسماعيل نظری، ميلاد نوری، عادل کلاه کج، حسين کعبی، مهرداد اولادی، نادر احمدی، ميلاد می‌داودی، حسين ماهينی، اميد رضا روانکاه، شهرام گودرزی، احسان خرسندی، علی نظيف کار، مهرداد پولادی و ابراهيم کريمی.

تيم فوتبال ايران از سال ۱۹۷۶ به بعد در بازيهای المپيک شرکت نکرده است.

iran-goftogoo
شکست ارغوان رضایی در دور اول تنیس دوحه

user posted image
ارغوان رضایی تنیس باز ایرانی الاصل فرانسوی روز سه شنبه در مسابقات تنیس دوحه مقابل پتی اشنایدر از سوئیس شکست خورد و از دور مسابقات حذف شد.

رضایی در این دیدار که از دور اول این مسابقات برگزار می شد، با حساب 2 بر یک و با نتایج 6 بر2، 2 بر 6 و 6 بر 2 از حریف خود که شانس پنجم قهرمانی در این مسابقات است شکست خورد.

ارغوان رضایی با حساب دو بر یک از حریف خود که بخت پنجم مسابقات دوحه است شکست خورد

در خبری دیگر از دنیای تنیس، راجر فدرر تنیس باز شماره یک جهان که چند روز پیش رکورد حضور متوالی در صدر فهرست بهترین تنیس بازان جهان را شکسته بود، در اولین دیدار خود در مسابقات تنیس دوبی به پیروزی رسید.

فدرر در دور اول این مسابقات با کریستین پلس از دانمارک روبرو شد که این دیدار با حساب 2 بر یک و با نتایج 7 بر 6، 3 بر 6 و 6 بر 3 به سود فدرر سوئیسی به پایان رسید.
iran-goftogoo
فريدون زندی به تيم ملی دعوت شد

امير قلعه نويی، سرمربی تيم ملی فوتبال ايران از دعوت از ۱۱ لژيونر ايرانی در بازی مقابل قطر خبر داد و اعلام کرد برای اين ديدار فريدون زندی را نيز دعوت خواهد کرد تا شرايط وی را مورد بررسی قرار دهد.

اين اولين بار پس از مسابقات جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان است که زندی به تيم ملی دعوت می شود.

قرار است هفت نفر از بازيکنان ايرانی شاغل در ليگ های اروپايی (هاشميان، کريمی، زندی، مهدوی کيا، نکونام، رضايی و تيموريان) به همراه چهار نفر از بازيکنان ايرانی شاغل در ليگ امارات (خطيبی و عنايتی به همراه دو بازيکن ديگر) برای بازی ۴ فروردين ماه ايران مقابل قطر در دوحه به تيم بپيوندند.

iran-goftogoo
رانندگان فراری، اول و دوم هفته جاری تمرينات

اولين روز از تمرينات هفته جاری فرمول يک، تنها دوهفته تا شروع مسابقات فصل جديد در پيست سخير بحرين برگزار شد.

فليپه مسا راننده برزيلی تيم فراری با کمترين زمان يک دقيقه و ۳۱ ثانيه و هم تيمی اش کيمی رايکونن از فنلاند، به ترتيب اول و دومين راننده روز شدند.

اين روز که با چندين تصادف روبرو بود، هيکی کووالاينن راننده فنلاندی تيم رنو که جايگزين، فرناندو آلونسو قهرمان فعلی اين مسابقات شده در همان مراحل اوليه به شدت با ديواره پيست برخورد کرد و برنامه هفتگی اين را به تعويق انداخت.

از رانندگان ديگری که از ناحيه ستون فقرات ابراز ناراحتی می کرد، رالف شوماخر راننده آلمانی تيم تويوتا (برادر مايکل شوماخر) بود که در يکی از پيچها کنترل اتومبيلش از دست رفت و چندين بار دو خود چرخيد.

از ديگر تيم هايی که در اين پيست به تمرين پرداختند، مکلارن، هوندا، ردبول و بی .ام.و بودند.

iran-goftogoo
خبرهای کوتاه از ورزش ايران و جهان

فرانک ريکارد، سرمربی باشگاه بارسلونا، اعلام کرد در ديدار برگشت مرحله يک چهارم نهايی جام حذفی باشگاههای اسپانيا مقابل رئال زراگوزا به ساموئل اتوئو، مهاجم کامرونی تيمش استراحت خواهد داد. اين تصميم رايکارد بر اساس توصيه پزشکان باشگاه گرفته شده است. اتوئو يکشنبه شب در اولين مسابقه خود پس از چهار ماه مصدوميت در جريان پيروزی ۳ بر صفر مقابل آتلتيکو بيلبائو، گلزنی کرد.

يورگن کلينزمن سرمربی سابق تيم ملی فوتبال آلمان که اين کشور را به مقام سومی در مسابقات جام جهانی ۲۰۰۶ رساند، بالاترين نشان افتخار آلمان را دريافت کرد. کلينزمن در يک مراسم خصوصی نشان لياقت فدرال اين کشور را از دست آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، دريافت کرد.

فدراسيون فوتبال عمان در يک اقدام غير منتظره ميلان ماچالا سرمربی اهل جمهوری چک تيم ملی فوتبال بزرگسالان و اميد اين کشور را از کار برکنار کرد. در اين جلسه همچنين مقرر شد حمد غزالی موقتا مربيگری تيم ملی و اميد عمان را تا زمان توافق با يک مربی خارجی عهده دار شود. ماچالا اخيرا توانسته بود تيم ملی عمان را برای نخستين بار نايب قهرمان جام کشورهای عرب حوزه خليج فارس کند.

روکه سانتاکروز مهاجم پاراگوئه ای تيم فوتبال بايرن مونيخ آلمان خواستار ترک اين تيم و رفتن به انگليس يا اسپانيا شد. اين بازيکن ‪ ۲۵‬ساله پاراگوئه ای که عموما در بايرن نيمکت نشين است، تا سال ۲۰۰۹ با اين تيم قرارداد دارد.

هیأت رييسه فدراسيون فوتبال آمريکا، ارائه پيشنهاد ميزبانی جام جهانی ۲۰۱۸ را تصويب کرد. آمريکا در سال ۱۹۹۴ ميزبانی جام جهانی را بر عهده داشت. اين در حاليست که دولت انگليس نيز از پيشنهاد برگزاری جام جهانی ۲۰۱۸‬ در اين کشور حمايت کرده است. آفريقای جنوبی ميزبان جام جهانی ۲۰۱۰ است و بر اساس اعلام کميته اجرايی فيفا، مسابقات ۲۰۱۴ در آمريکای جنوبی برگزار خواهد شد. تا کنون برزيل و کلمبيا تمايل خود را برای ميزبانی جام جهانی ۲۰۱۴ اعلام کرده اند.

محمد علی آبادی، معاون رييس جمهوری و رييس سازمان تربيت بدنی ايران، طی حکمی حبيب کاشانی را به عضويت در هیأت مديره باشگاه پرسپوليس تهران منصوب کرد.
iran-goftogoo
همه چيز در باره جام حذفى آلمان

user posted image
جام در جريان جشن از دست «رودى آساور» مدير تيم شالكه بر زمين افتاد و كج شد كه قبل از تعمير آن بعنوان «جام كج» در موزه تيم شالكه نگهدارى شد

جام حذفى آلمان در سال ۱۹۳۵ توسط «هانس فون جمر» كه در آن زمان سمت وزارت ورزش در رايش سوم را برعهده داشت، تحت عنوان «جمر جام» بنيانگذارى شد. در آن سال ۴ هزار تيم در سه مرحله اين رقابتها حضور داشتند و ۶۴ تيم به مرحله پايانى راه يافتند.

شب گذشته با انجام سه ديدار، مرحله يك چهارم نهائى رقابتهاى جام حذفى آلمان آغاز شد. در نخستين ديدار دو تيم نورنبرگ و هانوفر به مصاف هم رفتند كه دو تيم با پايان وقت قانونى و اضافى به تساوى بدون گل دست يافتند و كار به شليك ضربات پنالتى كشيده شد كه نورنبرگ با نتيجه ۴ بر ۲ به پيروزى دست يافت. در دومين ديدار آلمانيا آخن با نتيجه ۲ بر صفر در مقابل ولفس بورگ بازى را واگذار كرد و آينتراخت فرانكفورت با نتيجه ۳ بر صفر در مقابل اوفن باخ به پيروزى دست يافت. در آخرين ديدار از اين مرحله دو تيم اشتوتگارت و هرتا از برلين در مقابل هم قرار ميگيرند.

جام حذفى آلمان در سال ۱۹۳۵ توسط «هانس فون جمر» كه در آن زمان سمت وزارت ورزش در رايش سوم را برعهده داشت، تحت عنوان «جمر جام» بنيانگذارى شد. در آن سال ۴ هزار تيم در سه مرحله اين رقابتها حضور داشتند و ۶۴ تيم به مرحله پايانى راه يافتند. در روز هشتم دسامبر همان سال با حضور۶۰ هزار تماشاچى در استاديوم شهر دوسلدورف دو تيم شالكه و نورنبرگ به مصاف هم رفتند كه نورنبرگ با نتيجه ۲ بر صفر بر شالكه كه داراى عنوان قهرمانى آلمان بود به پيروزى دست يافت. در جنگ دوم جهانى آخرين دور اين رقابتها در سال ۱۹۴۳ در شهر اشتوتگارت برگزار شد تا اينكه پس از پايان اين جنگ بالاخره در سال ۱۹۵۲ بارديگر جام حذفى تحت عنوان جام اتحاديه فوتبال آلمان كار خود را از سر گرفت.

در آن سال رقابتها در اتحاديه هاى منطقه اى آغاز ميشد و تيم هاى برتر به مراحل پايانى راه مى يافتند، كه تيم «روت وايس اسن» جام حذفى را تصاحب كرد. با آغاز رقابتهاى بوندس ليگا تيم هاى ليگ بطور اتوماتيك در اين رقابتها حضور داشتند تا اينكه با براه افتادن رقابتهاى دسته دوم در سال ۱۹۷۴ قوانين جام حذفى تغيير كردند. علاوه بر ۳۶ تيم دسته هاى اول و دوم، از آن سال به بعد در قابتهاى جام حذفى اتحاديه هاى منطقه اى بهترين آماتورها نيز انتخاب و به جام حذفى راه مى يافتند كه در حال حاضر تعداد آنها به ۲۸ تيم ميرسد.

از سال ۱۹۶۰ به اين سو برندگان جام حذفى در كشورهاى اروپائى، به رقابتهاى جام در جام اروپا راه مى يافتند كه بعدها اين جام ديگر برگزار نشد و از سال ۱۹۹۱ به اين سو برندگان جام حذفى در رقابتهاى جام يوفا حضور مى يابند.

در سال ۱۹۶۵ كه تيم بايرن مونيخ تازه به رقابتهاى بوندس ليگا راه يافته بود، موفق به كسب عنوان قهرمانى جام حذفى شد. مونيخى ها تاكنون پانزده بار به فينال اين رقابتها راه يافته اند و سيزده بار جام را به خانه خود برده اند كه ركورد رقابتهاى جام حذفى را برعهده دارند. پس از آن وردر برمن با كسب پنج عنوان قهرمانى در رتبه دوم قرار دارد. تيم هاى شالكه، كلن و آينتراخت فرانكفورت هركدام با كسب ۴ عنوان قهرمانى بترتيب سوم تا پنجم هستند.

در آلمان معروف است كه جام حذفى، قوانين خود را دارد. در شب برگزارى رقابتها وقتى تيم هاى قدرتمند دسته اولى همچون مونيخ و يا وردر برمن به مصاف تيم هاى آماتور ميروند، ميليونها نفر در پاى تلويزيونها اميدوارند كه داوود در نبرد با «جالوت» به پيروزى دست يابد و اگر چنين اتفاقى بيافتد، تيم هاى آماتور به تاريخ جام حذفى ميپيوندند. در سال ۱۹۹۴ مونيخ با مربى گرى جوانى تراپاتونى در مقابل تيم آماتور «وستن برگس گرويت» كه در روى نقشه آلمان به زحمت ميتوان آن را پيدا كرد با نتيجه يك بر صفر بازى را واگذار كرد. اما آن روى ديگر سكه هم هست كه قهرمان بوندس ليگا به قهرمانى جام حذفى دست مى يابد و حتى در فصل بعد نيز از هر دو مقام دفاع ميكند و اين امر نشان از قدرت بى چون و چراى يك تيم دارد. از سوى ديگر هرچند كه در جريان اين رقابتها تعداد زيادى از تيم هاى قدرتمند حذف ميشوند، اما طى دو دهه گذشته، اين تيم هاى بوندس ليگا بودند كه همواره مقام قهرمانى را تصاحب كرده اند.

جام حذفى آلمان تاريخ خود را دارد، اما يك ماجرا را هنوز هم هيچكس فراموش نكرده است. در سال ۱۹۷۳ دو تيم اف ث كلن و بورسيا مونشن گلادباخ به فينال جام حذفى راه يافتند. «هنس وايس وايلر» مربى گلادباخ كه از جريان رفتن «گونتر نتسر» ستاره نامدار فوتبال آلمان به تيم رئال مادريد از دست وى عصبانى بود، او را در طول ديدار فينال بر روى نيمكت ذخيره نشاند. با پايان وقت قانونى دو تيم به تساوى يك بر يك دست يافتند، «نتسر» بدون اطلاع مربى، خود را تعويض كرد و سه دقيقه بعد گل پيروزى را به ثمر رساند كه بعنوان گل سال در آلمان انتخاب شد.

محمود صالحى

iran-goftogoo
به‌غير از فوتبال، ديگه چه خبر؟

user posted image

بغير از فوتبال، بسكتبال، واليبال، هندبال، كشتى، بوكس و چند رشته ورزشى ديگر، با چه رشته‌هائى آشنائى داريم؟ اصولا در جهان چند رشته ورزشى وجود دارند و اصلا چرا فقط چند رشته هستند كه اينگونه با استقبال جهانى روبرو شده‌اند و در اخبار و گزارشهاى ورزشى بندرت خبرى از ساير رشته‌ها مى‌شنويم.

همه رشته‌هاى ورزشى معمولا يا بصورت انفرادى و يا تيمى برگزار مى‌شوند. هفتاد و پنج رشته ورزشى در جهان وجود دارند كه بصورت تيمى برگزار مى‌شوند. به‌غير از چند رشته تيمى كه در سراسر جهان شناخته شده هستند، بسيارى از رشته در ساير نقاط جهان اصلا شناخته شده نيستند ورزشهائى چون «كبادى» كه بيشتر در هندوستان رايج است و يا «گورودكى» كه در روسيه طرفداران خود را دارد.

در مورد ورزش‌هاى انفرادى موضوع قدرى بغرنج‌تر است. چهل رشته ورزشى در جهان وجود دارد كه بصورت انفرادى انجام مى‌شوند. در كنار آن رشته‌هاى ورزشى فكرى مثل شطرنج، «اسكات»، «شوگى» و غيره نيز وجود دارند. علاوه بر اين ورزش‌هاى رزمى كه خود به چندين رشته تقيسم مى‌شوند و همچنين ده رشته از ورزشهاى انفرادى كه با قدرت بدنى و يا بدن سازى سروكار دارند، مثل «زيبائى اندام»، «مچ زنى» و يا «پرتاب كنده درخت» نيز وجود دارند. در پايان نيز مى‌توان به سيزده رشته ورزشى انفرادى اشاره كرد كه با هوانوردى سروكار دارند، مثل چتر بازى.

براستى مى‌توان گفت كه بازيهاى المپيك، جشن ورزشى ملل جهان است. در المپيك تابستانى ۳۴ رشته ورزشى به رقابت گذاشته مى‌شود كه مى‌توان گفت همه اين رشته‌ها به نوعى مخرج مشترك ملل جهان هستند.

اما در المپيك زمستانى تنها در سيزده رشته به رقابت پرداخته مى‌شود. جالب اينجاست كه جاى بسيارى از كشورهاى جهان در اين رقابتها خالى است. مثلا كشورهاى آفريقائى اصلا ديده نشده‌اند كه در اين رقابتها حضور داشته باشند. دليل آن هم روشن است، زيرا مردم كشورى كه هشتاد درصد آن از صحرا تشكيل شده، هيچ آشنائى با ورزش زمستانى ندارند. بنابراين محدوديت‌هاى جغرافيائى در انجام يك رشته ورزشى بسيار موثر هستند. اما علاقمندى مردم به پيگيرى و تماشاى آن از طريق رسانه‌ها در عصر جهانى شدن ديگر به محدوديت‌هاى جغرافيائى محدود نمى‌شوند.

يكى از عناصر تعيين كننده در استقبال از يك رشته ورزشى، عنصر فرهنگى است. اما هرچه عنصر فرهنگى در يك رشته ورزشى به يك منطقه جغرافيائى محدود شود، از احتمال جهانى شدن آن كاسته مى‌شود. براى مثال «كشتى چوخه» كه تنها در بخشى‌هائى از ايران مرسوم است، هيچگاه جزو بازيهاى المپيك قرار نخواهد گرفت. يكى ديگر از عناصرى كه مى‌تواند در رشد يك رشته ورزشى در يك كشور تاثير گذار باشد موقعيت‌هاى خاص سياسى و يا اجتماعى است. براى نمونه ورزش‌هاى رزمى تا قبل از انقلاب و جنگ در ايران رواج چندانى نداشتند. در اين شرايط خاص سياسى بود كه ورزشهاى رزمى رشد يافتند و حال حتى عناوين قهرمانى در سطح قاره و جهان نيز تصاحب مى‌شوند. رشد و رفاه اقتصادى عنصر ديگرى است كه مى‌تواند به عمومى شدن يك رشته ورزشى كمك نمايد. تنيس در گذشته‌ها، ورزش ثروتمندان بود. اما اكنون در بسيارى كشورها ، سطح رشد و رفاه عمومى به گونه اى است كه حتى در شهرستانهاى كوچك نيز امكان دسترسى به تاسيسات تنيس وجود دارد و همين گونه هم هست كه اشتفى گراف، بوريس بكر و يا آندره آغاسى از خانواده‌هاى اشرافى و ثروتمند برنخواسته اند.

در بعضى مواقع نيز موفقيت انفرادى يك ورزشكار مى‌تواند به موجى از علاقمندى به يك رشته ورزشى در يك جامعه كمك برساند. وقتى «تيمور غياثى» مدال طلاى پرش ارتفاع رقابتهاى آسيائى تهران را بر گردن آويخت، حتى نوجوانان در كوچه و پس كوچه‌هاى شهرستانها نيز در بازيهاى خود به پرش ارتفاع روى آوردند و بعد از موفقيت جهانى «گبر سلاسى»، اتيوپى نيز به جمع كشورهاى مطرح در دو و ميدانى پيوست. اما بايد اشاره كرد كه بازتوليد چنين موفقيت‌هائى بدون وجود ساختارها و امكانات ورزشى بسيار دشوار است.

رسالت خبررسانى و گزارش دهى رسانه‌ها نيز آينه‌اى از موقعيت جغرافيائى، فرهنگى و سياسى است. اينكه در رسانه‌هاى پاكستانى به «كراكت» بيشتر توجه نشان داده مى‌شود و يا «بيسبال» در آمريكا و «سومو» در ژاپن، نيز برخاسته از همين رسالت خبررسانى است. در كنار آن بغير از چند رشته ورزشى كه عموميت جهانى يافته اند و رسانه‌ها بيشتر به آنها توجه نشان مى‌دهند، براى چه كسى در استراليا پخش مستقيم «ايندياكا» كه ورزش بوميان آمريكاى لاتين است، جذابيت دارد و به همين خاطر هم هست كه اينگونه ورزشها جائى در اخبار و گزارشات ندارند.

محمود صالحى

iran-goftogoo
به‌غير از فوتبال، ديگه چه خبر؟

user posted image

بغير از فوتبال، بسكتبال، واليبال، هندبال، كشتى، بوكس و چند رشته ورزشى ديگر، با چه رشته‌هائى آشنائى داريم؟ اصولا در جهان چند رشته ورزشى وجود دارند و اصلا چرا فقط چند رشته هستند كه اينگونه با استقبال جهانى روبرو شده‌اند و در اخبار و گزارشهاى ورزشى بندرت خبرى از ساير رشته‌ها مى‌شنويم.

همه رشته‌هاى ورزشى معمولا يا بصورت انفرادى و يا تيمى برگزار مى‌شوند. هفتاد و پنج رشته ورزشى در جهان وجود دارند كه بصورت تيمى برگزار مى‌شوند. به‌غير از چند رشته تيمى كه در سراسر جهان شناخته شده هستند، بسيارى از رشته در ساير نقاط جهان اصلا شناخته شده نيستند ورزشهائى چون «كبادى» كه بيشتر در هندوستان رايج است و يا «گورودكى» كه در روسيه طرفداران خود را دارد.

در مورد ورزش‌هاى انفرادى موضوع قدرى بغرنج‌تر است. چهل رشته ورزشى در جهان وجود دارد كه بصورت انفرادى انجام مى‌شوند. در كنار آن رشته‌هاى ورزشى فكرى مثل شطرنج، «اسكات»، «شوگى» و غيره نيز وجود دارند. علاوه بر اين ورزش‌هاى رزمى كه خود به چندين رشته تقيسم مى‌شوند و همچنين ده رشته از ورزشهاى انفرادى كه با قدرت بدنى و يا بدن سازى سروكار دارند، مثل «زيبائى اندام»، «مچ زنى» و يا «پرتاب كنده درخت» نيز وجود دارند. در پايان نيز مى‌توان به سيزده رشته ورزشى انفرادى اشاره كرد كه با هوانوردى سروكار دارند، مثل چتر بازى.

براستى مى‌توان گفت كه بازيهاى المپيك، جشن ورزشى ملل جهان است. در المپيك تابستانى ۳۴ رشته ورزشى به رقابت گذاشته مى‌شود كه مى‌توان گفت همه اين رشته‌ها به نوعى مخرج مشترك ملل جهان هستند.

اما در المپيك زمستانى تنها در سيزده رشته به رقابت پرداخته مى‌شود. جالب اينجاست كه جاى بسيارى از كشورهاى جهان در اين رقابتها خالى است. مثلا كشورهاى آفريقائى اصلا ديده نشده‌اند كه در اين رقابتها حضور داشته باشند. دليل آن هم روشن است، زيرا مردم كشورى كه هشتاد درصد آن از صحرا تشكيل شده، هيچ آشنائى با ورزش زمستانى ندارند. بنابراين محدوديت‌هاى جغرافيائى در انجام يك رشته ورزشى بسيار موثر هستند. اما علاقمندى مردم به پيگيرى و تماشاى آن از طريق رسانه‌ها در عصر جهانى شدن ديگر به محدوديت‌هاى جغرافيائى محدود نمى‌شوند.

يكى از عناصر تعيين كننده در استقبال از يك رشته ورزشى، عنصر فرهنگى است. اما هرچه عنصر فرهنگى در يك رشته ورزشى به يك منطقه جغرافيائى محدود شود، از احتمال جهانى شدن آن كاسته مى‌شود. براى مثال «كشتى چوخه» كه تنها در بخشى‌هائى از ايران مرسوم است، هيچگاه جزو بازيهاى المپيك قرار نخواهد گرفت. يكى ديگر از عناصرى كه مى‌تواند در رشد يك رشته ورزشى در يك كشور تاثير گذار باشد موقعيت‌هاى خاص سياسى و يا اجتماعى است. براى نمونه ورزش‌هاى رزمى تا قبل از انقلاب و جنگ در ايران رواج چندانى نداشتند. در اين شرايط خاص سياسى بود كه ورزشهاى رزمى رشد يافتند و حال حتى عناوين قهرمانى در سطح قاره و جهان نيز تصاحب مى‌شوند. رشد و رفاه اقتصادى عنصر ديگرى است كه مى‌تواند به عمومى شدن يك رشته ورزشى كمك نمايد. تنيس در گذشته‌ها، ورزش ثروتمندان بود. اما اكنون در بسيارى كشورها ، سطح رشد و رفاه عمومى به گونه اى است كه حتى در شهرستانهاى كوچك نيز امكان دسترسى به تاسيسات تنيس وجود دارد و همين گونه هم هست كه اشتفى گراف، بوريس بكر و يا آندره آغاسى از خانواده‌هاى اشرافى و ثروتمند برنخواسته اند.

در بعضى مواقع نيز موفقيت انفرادى يك ورزشكار مى‌تواند به موجى از علاقمندى به يك رشته ورزشى در يك جامعه كمك برساند. وقتى «تيمور غياثى» مدال طلاى پرش ارتفاع رقابتهاى آسيائى تهران را بر گردن آويخت، حتى نوجوانان در كوچه و پس كوچه‌هاى شهرستانها نيز در بازيهاى خود به پرش ارتفاع روى آوردند و بعد از موفقيت جهانى «گبر سلاسى»، اتيوپى نيز به جمع كشورهاى مطرح در دو و ميدانى پيوست. اما بايد اشاره كرد كه بازتوليد چنين موفقيت‌هائى بدون وجود ساختارها و امكانات ورزشى بسيار دشوار است.

رسالت خبررسانى و گزارش دهى رسانه‌ها نيز آينه‌اى از موقعيت جغرافيائى، فرهنگى و سياسى است. اينكه در رسانه‌هاى پاكستانى به «كراكت» بيشتر توجه نشان داده مى‌شود و يا «بيسبال» در آمريكا و «سومو» در ژاپن، نيز برخاسته از همين رسالت خبررسانى است. در كنار آن بغير از چند رشته ورزشى كه عموميت جهانى يافته اند و رسانه‌ها بيشتر به آنها توجه نشان مى‌دهند، براى چه كسى در استراليا پخش مستقيم «ايندياكا» كه ورزش بوميان آمريكاى لاتين است، جذابيت دارد و به همين خاطر هم هست كه اينگونه ورزشها جائى در اخبار و گزارشات ندارند.

محمود صالحى

iran-goftogoo
نتايج رقابتهاى هفته بيست و چهارم بوندس ليگا

user posted image
اليور كان كاپيتان بايرن مونيخ ياران را به حمله فرا ميخواند

شكست صدر نشينان و پيروزى تعقيب كنندگان. شالكه در مقابل هامبورگ مغلوب شد و اشتوتگارت نيز بازى را در مقابل بايرلوركوزن واگذار كرد. برمن و مونيخ از سد رقبا گذشتند و با پيروزى برمن در مقابل بوخوم، برمن بارديگر در رتبه دوم قرار گرفت.

شب گذشته در نخستين ديدار از رقابتهاى هفته بيست و چهارم بوندس ليگا دو تيم هامبورگ و شالكه به مصاف هم رفتند. شالكه هفته قبل در دربى غرب آلمان عليرغم اينكه بازى را در مقابل باير لوركوزن واگذار كرد، ولى با ۴۹ امتياز صدر نشين باقى ماند. هامبورگ اما در حالى به مصاف شالكه رفت كه با سه پيروزى پي درپى خود را به رتبه سيزدهم جدول كشانده بود. اما ديدار دو تيم، براى «هوپ استيونس» مربى هلندى هامبورگ ديدار ساده اى نبود. وى هنگامى كه چند سال قبل با موفقيت هاى بسيارى مربى گرى شالكه را برعهده داشت، در يكصدمين سالگرد تاسيس اين تيم در راى گيرى از طرفداران شالكه بعنوان مربى قرن اين تيم انتخاب شده بود. با اين حال هامبورگ شب گذشته صدرنشين را با نتيجه ۲ بر صفر مغلوب ساخت و تا پايان ديدارهاى امروز در رتبه دهم جدول جاى گرفت.

در نخستين ديدار امروز دو تيم باير لوركوزن و اشتوتگارت به مصاف هم رفتند. اشتوتگارت با تساوى هفته قبل در مقابل هرتا با كسب ۴۵ امتياز در رتبه دوم جدول باقى ماند. لوركوزن هم عليرغم پيروزى در مقابل شالكه با كسب ۲۹ امتياز در رتبه هشتم جدول باقى ماند. در اين ديدار اشتوتگارت با نتيجه ۳ بر يك مغلوب شد.

در دومين ديدار امروز دو تيم هرتا از برلين و بايرن مونيخ در مقابل هم قرار گرفتند. هرتا با تساوى هفته قبل در مقابل اشتوتگارت و كسب ۳۴ امتياز همچنان در رتبه ششم جدول باقى ماند. مونيخ اما با پيروزى هفته قبل در مقابل ولفس بورگ اكنون از اين شانس برخوردار شده تا به رتبه سوم جدول صعود كند. در اين ديدار مونيخ با نتيجه ۳ بر ۲ به پيروزى دست يافت.

در ديدار بعدى امروز دو تيم آرمينيا بيليفد و نبورنبرگ به مصاف هم رفتند. نورنبرگ عليرغم شكست هفته قبل در مقابل ماينز با ۳۶ امتياز همچنان در رتبه پنجم جدول باقى ماند و نتوانست از مونيخ پيشى گيرد. بيلفيد اما با شكست هفته قبل در مقابل انرگى كوتبوس بازنده اصلى بود و از رتبه دوازدهم به رتبه شانزدهم سقوط كرد. در اين ديدار نورنبرگ با نتيجه ۳ بر ۲ بازى را واگذار كرد.

در چهارمين ديدار امروز دو تيم ولفس بورگ و مونش گلادباخ در مقابل هم قرار گرفتند. گلادباخ عليرغم تساوى هفته قبل در مقابل برمن تغييرى در وضعيت اش ايجاد نشد و با ۲۰ امتياز در ته جدول باقى ماند. ولفس بورگ اما با شكست هفته قبل در مقابل مونيخ با ۲۵ امتياز به رتبه يازدهم تنزل يافت. در اين ديدار ولفس بورگ با نتيجه يك بر صفر به پيروزى دست يافت.

در ديدار بعدى امروز دو تيم آينتراخت فرانكفورت و هانوفر به مصاف هم رفتند. هانوفر عليرغم پيروزى پر گل در مقابل دورتموند با كسب ۳۳ امتياز در رتبه هفتم جدول باقى ماند، اما اكنون از شانس صعود به رده هاى بالاتر برخوردار است. فرانكفورت اما با شكست هفته قبل در مقابل هامبورگ دو پله سقوط كرد و اكنون با كسب ۲۳ امتياز، اما بخاطر تفاضل گل كمتر بعد از بوخوم در رتبه هفدهم قرار گرفته است. در اين ديدار هانوفر با نتيجه ۲ بر صفر بازى را واگذار كرد.

در آخرين ديدار امروز وردر برمن در مقابل بوخوم قرار گرفت. برمن با تساوى هفته قبل در مقابل گلادباخ هرچند تغييرى در وضعيت اش ايجاد نشد و كماكان با ۴۲ امتياز در رتبه سوم جدول باقى ماند، اما اكنون وضعت جدول به گونه اى است كه برمن با يك پيروزى ميتواند به رتبه دوم دست يابد و با يك شكست هم در رتبه چهارم قرار ميگيرد. بوخوم اما عليرغم تساوى هفته قبل در مقابل آلمانيا آخن به رتبه پانزدهم تنزل يافت. در اين ديدار برمن با نتيجه ۳ بر صفر به پيروزى دست يافت.

در دو ديدار باقى از رقابتهاى هفته بيست و چهارم، فردا آلمانيا آخن به مصاف ماينز ميرود. هر دو تيم در محدوده اى از جدول قرار دارند كه رقابت تنگاتنگى در جريان است و هر پيروزى و يا شكست منجر به جابجائى هاى بزرگى ميشود. آخن اما عليرغم تساوى هفته قبل يك رتبه تنزل يافت و اكنون با ۲۴ امتياز در رتبه چهاردهم جدول جاى دارد. ماينز اما با پيروزى هفته گذشته در مقابل نورنبرگ اكنون در رتبه يازدهم جدول جاى دارد اما از شانس زيادى براى صعود برخوردار است.

در آخرين ديدار اين هفته دورتموند به مصاف كوتبوس ميرود. دورتموند با شكست هفته قبل تغييرى در وضعت اش ايجاد نشد و در رتبه نهم باقى ماند. كوتبوس اما با پيروزى هفته قبل جايش را با بيليفد عوض كرد و از رتبه شانزدهم به رتبه دوازدهم صعود كرد.

iran-goftogoo

تساوی پرسپولیس و سایپا در دیداری جنجالی

هفته بیست و یکم لیگ برتر فوتبال ایران روز جمعه با برگزاری ۶ دیدار در شهرهای مختلف پیگیری شد.

درحساسترین دیدار این هفته دو تیم سایپا و پرسپولیس در ورزشگاه آزادی تهران به دیدار هم رفتند که این دیدار با نتیجه مساوی ۲ بر ۲ به پایان رسید. گلهای پرسپولس را نیکبخت واحدی در دقیقه ۷ و مهرزاد معدنچی در دقیقه ۹۳ به ثمر رساندند. برای سایپا هم احمد مؤمن زاده در نیمه اول و حسن کریمی در دقیقه ۸۴ گل زدند.

گل دوم پرسپولیس از روی نقطه پنالتی به ثمر رسید. بازیکنان سایپا شدیدا به این پنالتی معترش بودند. ضربه مهرزاد معدنچی بار اول به تیر دروازه برخورد کرد که داور به دلیل حرکت دروازه بان قبل از ضربه دستور تکرار شربه را صادر کرد که این مسئله با اعتراض بیشتر سایپایی ها همراه بود.

در دیگر دیدارهای روز جمعه تیم صبا باتری موفق شد در شهر کرمان تیم مس این شهر را با نتیجه ۳ بر ۲ شکست دهد. دیدار دو تیم پاس با راه آهن و پیکان با ابومسلم ۲ بر ۲ مساوی شد، دو تیم استقلال اهواز با برق و فجر سپاسی با فولاد خوزستان نیز با نتیجه مساوی بدون گل به پایان رسید.

دیدار تیمهای استقلال و ملوان به دلیل تراکم بازیها در ورزشگاه آزادی به روز بیستم اسفند مکول شد.

جدول لیگ برتر ایران در پایان بازیهای روز جمعه به شرح زیر است:

۱- سایپا (۲۱ بازی، ۴۴ امتیاز)
۲- استقلال تهران (۲۰ بازی، ۳۹ امتیاز)
۳- استقلال اهواز (۲۰ بازی، ۳۳ امتیاز)
۴- پرسپولیس (۲۱ بازی، ۳۲ امتیاز)
۵- ابومسلم (۲۰ بازی، ۳۲ امتیاز)
۶- سپاهان (۲۱ بازی، ۳۲ امتیاز)
۷- پیکان (۲۱ بازی، ۳۲ امتیاز)
...
۱۵- فولاد (۲۱ بازی، ۱۵ امتیاز)
۱۶- راه آهن (۲۱ بازی، ۱۴ امتیاز)

iran-goftogoo
دیدیه دروگبا، مرد سال فوتبال آفریقا

دیدیه دروگبا مهاجم ۲۸ ساله چلسی و ساحل عاج روز پنجشنبه مرد سال فوتبال آفریقا شد. دروگبا در سال ۲۰۰۶ به ساحل عاج کمک کرد به فینال جام ملتهای آفریقا برسد و در مرحله نهایی جام جهانی آلمان نیز بازی کرد.

رقبای اصلی او ساموئل اتوئو مهاجم کامرونی تیم بارسلونا، که سه دوره متوالی در سالهای ۲۰۰۳، ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ به این عنوان دست یافته بود، و میشل اسین هم تیمی غنایی او در چلسی بودند که به ترتیب دوم و سوم شدند.

دروگبا نخستین بازیکن ساحل عاجی است که به این افتخار دست یافته است.

تیم فوتبال غنا نیز که در مرحله نهایی جام جهانی به دور دوم مسابقات صعود کرد به عنوان بهترین تیم سال افریقا معرفی شد.

تیم الاهلی مصر نیز که از عنوان قهرمانی خود در لیگ باشگاههای افریقا دفاع کرد، بهترین باشگاه افریقا شناخته شد.

iran-goftogoo
مراد محمدی و حدادی قهرمان قهرمانان ورزش ایران

مراد محمدی و احسان حدادی قهرمان قهرمانان سال ۸۵ ایران شدند.

سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران از شش سال پیش هر ساله ورزشکار برتر ایران را انتخاب می کند.

در پایان مراد محمدی، حمید سوریان، علیرضا حیدری، علی اصغر بذری و رضا یزدانی از رشته کشتی، حسین روحانی و حسن روحانی از رشته کاراته، مهروز ساعی و یوسف کرمی از تکواندو، عبدالرضا جوکار از رشته تیراندازی جانبازان و معلولین، احسان حدادی از رشته پرتاب وزنه و علی مظاهری از رشته بوکس به عنوان ۱۲ قهرمان برتر شناخته شدند.

در پایان مراد محمدی و احسان حدادی به عنوان ورزشکاران برتر سال ایران معرفی شدند.

iran-goftogoo
هواداران رئال مادرید شوستر را می ‌خواهند

برند شوستر، سرمربی آلمانی تیم ختافه اسپانیا، سرمربی محبوب هواداران رئال مادرید برای سال آینده است. به گزارش روزنامه آس چاپ مادرید در نظرسنجیهایی که باشگاه رئال مادرید هر سه ماه انجام می‌دهد شوستر با کسب ‪ ۴۳درصد آرا، محبوبترین سرمربی برای هواداران این تیم اعلام شده است.

به نوشته این روزنامه، رامون کالدرون رییس باشگاه رئال مادرید تصمیم بکارگیری شوستر را در ابتدای فصل جاری داشت اما با مخالفت پردراگ میاتوویچ مدیر امور ورزشی رئال مواجه شد که از فابیو کاپلو سرمربی کنونی تیم حمایت می کرد.

در نظرسنجیهای انجام شده ۲۵ درصد از مورینیو و ۱۸ درصد از رافا بنیتز حمایت می کنند.

iran-goftogoo
خبرهای کوتاه از ورزش ایران و جهان:

در فاصله یک هفته مانده به پایان مسابقات تکواندو لیگ برتر باشگاههای ایران تیم دانشگاه آزاد با کسب مساوی مقابل پاس تهران عنوان قهرمانی این دوره از رقابتها را به دست آورد.

سپ بلاتر اعلام کرد که چین می تواند میزبانی رقابتهای جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ را عهده دار شود. کشور چین در سال ۲۰۰۸ میزبان رقابتهای المپیک است و از نظر بلاتر این کشور فرصت لازم را دراختیار دارد تا میزبانی جام جهانی سال ۲۰۱۸ را بر عهده بگیرد. تا بحال کشورهای انگلیس و آمریکا آمادگی خود را برای میزبانی این بازیها اعلام کرده اند.

جک کاچکار، تاجر کانادایی و مرد ثروتمند این کشور، سهام کامل باشگاه المپیک مارسی فرانسه را خریداری کرد.

براساس یک نظر سنجی که طی هفته جاری در چین انجام شد، هواداران فوتبال در این کشور رونالدینیو را محبوبترین فوتبالیست خارجی می دانند. پس از رونالدینیو، کاکا هم تیمی وی در برزیل و بازیکن آث میلان در مکان دوم و بالاتر از دیوید بکام کاپیتان سابق انگلیس قرار گرفت. تیه ری آنری مهاجم فرانسوی آرسنال و کریستیانو رونالدو ملی پوش پرتغالی منچستر یونایتد در رده های چهارم و پنجم قرار گرفتند.

سازمان لیگ برتر فوتبال انگلیس تازه ترین فهرست بهترین بازیکنان شاغل در این لیگ را منتشر کرد که در آن دیدیه دروگبا اول است و پس از او کریستیانو رونالدو و فرانک لمپارد قرار دارند.

رافائل نادال تنیس باز شماره دو جهان در دور یک چهارم نهایی مسابقات تنی دوبی مغلوب میخائیل یوژنی از روسیه شد و از دور مسابقات حذف شد. یوژنی در مرحله نیمه نهایی این مسابقات روبن سودرلینگ سوئدی را برد و به دیدار فینال صعود کرد. راجر فدرر نیز به مرحله نیمه نهایی این مسابقات صعود کرده است.
iran-goftogoo

پیروزی منچستریونایتد در زمین لیورپول

در حساسترین دیدار از هفته بیست و نهم لیگ برتر باشگاه های انگلستان، تیم منچستریونایتد موفق شد در زمین تیم لیورپول با یک گل پیروز شود. تک گل این دیدار را جان اوشی در دقیقه ۹۰ برای منچستریونایتد به ثمر رساند. پل اسکولز بازیکن منچستریونایتد در دقیقه ۸۶ از زمین بازی اخراج شده بود.

به این ترتیب منچسریونایتد با ۷۲ امتیاز جایگاهش را در صدر جدول محکمتر کرد و لیورپول با ۵۳ امتیاز در رده سوم باقی ماند.

در دیگر دیدار حساس این هفته تیم آرسنال در زمین خود با نتیجه دو بر یک تیم ریدینگ را شکست داد تا با ۵۲ امتیاز و دو بازی کمتر از لیورپول در رده چهارم قرار گیرد.

در آخرین دیدار روز شنبه نیز تیم چلسی میهمان پ پورتموث بود که در نهایت موفق شد با دو گل دروگبا و کالو این تیم را شکست بدهد.

۱- منچستریونایتد (۲۹ بازی، ۷۲ امتیاز)
۲- چلسی (۲۸ بازی، ۶۳ امتیاز)
۳- لیورپول (۲۹ بازی، ۵۳ امتیاز)
۴- آرسنال (۲۷ بازی، ۵۲ امتیاز)
۵- بولتون (۲۸ بازی، ۴۷ امتیاز)

iran-goftogoo
محرومیت سنگین برای علی دایی و شیث رضایی

کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ایران، علی دایی و شیث رضایی بازیکنان تیمهای سایپا و پرسپولیس را تا اطلاع ثانوی از حضور در دیدارهای فوتبال محروم کرد.

این کمیته که عصر شنبه برای بررسی اتفاقات دیدار تیمهای پرسپولیس – سایپا و مس کرمان – صبا باتری جلسه فوق العاده تشکیل داده بود، پس از پایان یک نشست سه ساعته، علی دایی و شیث رضایی را تا اطلاع ثانوی از شرکت در رقابتهای فوتبال محروم کرد.

همچنین این کمیته با بررسی اتفاقات دیدار مس کرمان و صباباتری، تیم فوتبال مس را از میزبانی در دیدارهای آتی لیگ برتر تا اطلاع ثانوی محروم کرد.

عبدالرحمن شاه حسینی، رییس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال اعلام کرد آرای صادر شده موقتی بوده و کمیته انضباطی در زمان مقرر به طور دقیق و با بررسی تخلفات صورت گرفته در دو دیدار مذکور، رای نهایی خود را صادر خواهد کرد.

به گفته شاه حسینی، کمیته انضباطی به درگیری دست نشان و ضیایی، مربیان تیمهای مس کرمان و صبا باتری، نیز در آینده نزدیک و با احضار طرفین رسیدگی خواهد کرد.

iran-goftogoo
قهرمانی فدرر و هنین در دوبی و دوحه

راجر فدرر، تنیس باز شماره یک جهان، با پیروزی برابر میخائیل یوژنی به چهارمین مقام قهرمانی خود در رقابت های دوبی رسید.

فدرر با این پیروزی رکورد مسابقات خود را به چهل و یک رساند تا تنها پنج مسابقه با رکورد گیلرمو ویلاس - که در چهل و شش مسابقه متوالی به پیروزی رسیده بود - فاصله داشته باشد.

تنیسور سوئیسی دیدار فینال را در دو ست متوالی با نتایج شش بر چهار و شش بر سه از آن خود کرد.

همچنین جاستین هنین، تنیس باز بلژیکی، موفق شد در بخش زنان رقابت های آزاد دوحه حریف خود استولانا کوزنتسووای روس را در دو ست متوالی شکست دهد و به مقام قهرمانی این دوره برسد.

نکته جالب اینکه در پانزده مسابقه پیشین این دو ورزشکار، هنین چهارده بار حریف خود را شکست داده است. وی با این قهرمانی اولین تنیس باز غیر روس است که در پنج سال گذشته رقابت های قطر را می برد.

iran-goftogoo
چهارمین پیروزی متوالی هامبورگ در بوندس لیگا

در آغاز هفته بیست و چهارم بوندس لیگا، تیم فوتبال هامبورگ جمعه شب موفق شد در زمین تیم صدرنشین شالکه به پیروزی برسد. این چهارمین پیروزی پیاپی هامبورگ بود که این تیم را با ۲۷ امتیاز به رده یازدهم جدول رساند.

هوب استیونس، سرمربی جدید هامبورگ از پنج هفته پیش مسئولیت این تیم را برعهده گرفته و در این مدت یک شکست و چهار پیروزی کسب کرده است. مهدی مهدوی کیا در دقیقه ۵۹ این دیدار برای تیم هامبورگ به زمین آمد.

در دیگر دیدارهای حساس این هفته اشتوتگارت، تیم دوم جدول در زمین بایرلورکوزن با نتیجه ۳ بر یک شکست خورد. وردربرمن با سه گل بوخوم را برد و بایرن مونیخ هم در دیداری نزدیک با نتیجه ۳ بر ۲ در زمین هرتابرلین پیروز شد.

علی کریمی و اشکان دژاگه، بازیکنان ایرانی بایرن مونیخ و هرتابرلین، حتی روی نیمکت تیمهایشان نیز حضور نداشتند. تیم هانوفر، در حالی که وحید هاشمیان را از دقیقه شصت و هشتم بازی در اختیار داشت، با دو گل در زمین اینتراخت فرانکفورت شکست خورد.

جدول رده بندی بوندس لیگا تا پایان هفته بیست و چهارم به شرح زیر است:

۱- شالکه، ۴۹ امتیاز
۲- وردربرمن، ۴۶ امتیاز
۳- اشتوتگارت، ۴۵ امتیاز
۴- بایرن مونیخ، ۴۳ امتیاز

iran-goftogoo
خبرهای کوتاه از ورزش ایران و جهان:

در آغاز هفته بیست و پنجم سری آ ایتالیا تیم صدرنشین اینترمیلان موفق شد در زمین تیم لیورنو با حساب دو بر یک پیروز شد. رحمان رضایی، مدافع ایرانی لیورنو، در این دیدار ۹۰ دقیقه در زمین حاضر بود. در دیگر دیدار شنه شب آاس رم، تیم دوم جدول، در زمین تیم آسکولی به تساوی یک بر یک رسید تا فاصله اش با اینترمیلان به ۱۴ امتیاز افزایش پیدا کند. در حال حاضر اینترمیلانبا ۷۲ امتیاز در صدر است و رم با ۵۳ امتیاز در رده دوم ایستاده است.

در مرحله نیمه نهایی لیگ برتر بسکتبال ایران، دو تیم مهرام و صبا باتری به مصاف هم رفتند که صبا باتری موفق شد با نتیجه ۸۸ بر ۸۳ پیروز شود. در این مرحله هر تیمی که در دو بازی از سه بازی پیروز شود، به دیدار فینال راه پیدا خواهد کرد. در دیگر دیدار این مرحله پتروشیمی بندرامام در زمین ذوب آهن اصفهان تن به شکست داد.

در نخستین مرحله پیش فروش بلیت رقابتهای فوتبال جام ملتهای اروپا در سال ‪ ۲۰۰۸‬که از روز پنجشنبه آغاز شده، بیش از ۵۰ هزار نفر خواستار دریافت بلیت شده اند. این تعداد ۱۰ برابر بیشتر از آمار متقاضیان در مرحله نخست فروش بلیتهای رقابتهای دوره قبل جام ملتها در سال ۲۰۰۴ است.

درخواستهای پیاپی لیل برای مردود شدن گل رایان گیگز در پیروزی منچستریونایتد در دیدار لیگ قهرمانان اروپا به نتیجه نرسیده است. روز جمعه یوفا بار دیگر گل گیگز را تایید کرد. اتحادیه فوتبال اروپا گل یونایتد را "کاملا درست" خواند. باشگاه لیل تا سه روز پس از پاسخ کتبی یوفا، برای فرجام خواهی به دادگاه ورزش فرصت دارد.

محسن صفایی فراهانی، رئیس کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال ایران، در مورد شایعه شکایت استقلال به فیفا گفت این کار ثمری ندارد، چون فیفا مرجع رسیدگی به شکایت از کنفدراسیونها نیست. صفایی گفت که به نظر او بازگشت استقلال به لیگ قهرمانان امکان ناپذیر است. همچنین کیومرث هاشمی، رییس مرکز توسعه ورزش قهرمانی ایران، گفت استعفای هیأت مدیره باشگاه استقلال پذیرفته شده و هیأت مدیره جدید هفت یا هشت روز آینده انتخاب و معرفی می شوند.

باشگاه رئال بتیس اسپانیا به علت وقایع دیدار روز چهارشنبه گذشته برابر سویا از سه دیدار خانگی محروم شد. در این بازی سرمربی تیم سویا براثر برخورد بطری بیهوش شد. کمیته مسابقات فوتبال اسپانیا همچنین تصریح کرد بتیس باید ۳۳ دقیقه باقیمانده از دیدار برگشت یک چهارم نهایی جام حذفی باشگاههای این کشور برابر سویا را پشت درهای بسته برگزار کند.

سپ بلاتر، رییس فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا)، روز جمعه از بی علاقگی هموطنان سوییسی خود نسبت به برگزاری رقابتهای جام ملتهای اروپا انتقاد کرد. قرار است مسابقات یورو ۲۰۰۸ به طور مشترک در سوییس و اتریش برگزار شود.

گفته می شود زلاتان ابراهیموویچ مهاجم تیم ملی سوئد می خواهد بار دیگر برای این تیم به میدان برود. ابراهیموویچ چندی قبل به علت اختلاف با لارس لاگربک، سرمربی تیم ملی سوئد، اعلام کرده بود دیگر پیراهن تیم ملی کشورش را به تن نخواهد کرد. اما ظاهرا او از این تصمیم منصرف شده است.
Sufia
مشکل استرالیا برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا؛

2 بازیکن استرالیایی روادید سفر به چین را ندارند

دو بازیکن تیم فوتبال سدنی استرالیا بدلیل صادر نشدن ویزای سفر به چین، نمی توانند این تیم را در رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا همراهی کنند .
به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل ازپایگاه خبری فوتبال آسیا، مارک میلیگان و نیکولای توپار استانلی که هر دو دربازی اخیرتیم المپیک استرالیا و ایران درتهران حضور داشتند و ازبازیکنان کلیدی تیم استرالیا به شمارمی روند، تاکنون نتوانسته اند ویزای سفر به چین را دریافت کنند. قراربود این دوبازیکن بعد ازبازگشت ازتهران از طریق دبی مستقیا راهی چین شوند ولی بدلیل صادر نشدن ویزای سفر به چین این سفرتاکنون میسرنشده است.

تیم سیدنی استرالیا روزچهارشنبه هفته جاری در شهرشانگهای چین با باشگاه شانگهای شنهووا روبرومی شود اما برانکو کولینا مربی این تیم می گوید : "آنها دیگر شانسی برای بازی چهارشنبه ندارند و از آنها خواسته ایم که مستقیما به استرالیا بازگردند. سفارت چین دراین هفته بسته بود و آنها تا دوشنبه نمی توانند ویزا بگیرند که دربهترین شرایط روزسه شنبه به ما ملحق می شوند که دیگر فایده ای ندارد".

آدلاید یونایتد دیگرباشگاه استرالیایی درهمین روزمیزبان شاندونگ لیونیگ چین است.

iran-goftogoo
تنيس: ”روجر فدرر” پيروز مسابقات ”دوبى”

user posted image
۴۷ امين عنوان قهرمانى”روجر فدرر”

پيكارهاى جايزه تنيس ”دوحه” در بين مردان با پاداشى برابر با كل ۱ميليون و۴۰۰ هزار دلار پايان يافت و بار ديگر، عنوان قهرمانى ديگرى را بر‌اى ”روجر فدرر” به همراه داشت.

بازيكن ۲۴ ساله سوئيس در ديدار پايانى در برابر”ميخائيل يوژنى” از روسيه پس از دوست ۲برهيچ موفق بود و بدينگونه براى ۴۷ امين بار درتاريخ شركت خود در مسابقات، با مقامى قهرمانى و اين بار همراه با۳۰۰ هزار دلار، روبرو شد.

”فدرر” در دورنيمه پايانى باشكست ”تومى هاس” بهترين بازيكن در حال حاضر آلمان و از سوى ديگر "يوشنى” با برد از ”روبين سودرلينگ” به ديدار فينال راه يافتند.

همزمان در دسته بانوان كه پيكارهاى آنان با كل ۶۰۰ هزار دلار پاداش در”دوحه” در قطر به نتيجه رسيد، ”ژوستين هنن–هاردن” از بلژيك با شكست ”سوتلانا كوزنتسووا” از روسيه، جام قهرمانى را دريافت كرد.

iran-goftogoo
اسكى: پايان پيكارهاى قهرمانى جهان در”ساپورو” در ژاپن

user posted image
نروژ، موفق ترين تيم درپيكارهاى اسكى قهرمانى جهان

سى و نهمين دوره مسابقات اسكى قهرمانى جهان در مواد غيركوهستانى، پس از دو هفته در شهر ”ساپورو” در ژاپن، پايان يافت و قهرمانان جهان در سال، در ۱۸ ماده گوناگون در دو دسته بانوان و مردان، تعيين شدند.

در آخرين روز اين دوره از مسابقات كه همين امروز در ماده ۵۰ كيلومتر اسكى استقامت مردان با استيل قديم به نتيجه رسيد، شركت كنندگان نروژ ”اتوبيورن يلمستد” با ۴صدم ثانيه اختلاف زمان با ”فروده استيل” ،مدال هاى طلا و نقره را نصيب اين كشور ساختند. سپس ”ينس فيل بريش” از آلمان مدال برنز را دراين ماده در اختيار گرفت.

نروژ و فنلاند، كه در ورزشهاى اسكى غيركوهستانى از سابقه‌اى زياد برخوردارند، در اين دوره از مسابقات رقابت نزديك و فشرده‌اى را در راه كسب بيشتر مقامهاى قهرمانى در پيش داشتند. در دنبال نتايج بدست آمده از كل ۱۸ ماده گوناگون در مسابقات اسكى استقامت با استيل هاى قديم و جديد در مواد انفرادى و تيمى، پرش با اسكى و مواد تركيبى ، تيم‌هاى بانوان و مردان نروژ موفق‌ترين تيم در اين دوره از مسابقات بودند. شركت كنندگان اين كشور، با كل ۵ مدال طلا، ۴ نقره و۷ برنز در هردو دسته بانوان و مردان، در رده اول جدول مدالهاى بدست آمده جاى می‌گيرند. فنلاند، سپس با۵ طلا، يك نقره و ۲ برنز، ديگر كشور موفق دراين دوره از مسابقات است.

شركت كنندگان آلمان در بين كشورهاى برنده مدال قهرمانى، اين بار با دو طلا، ۴ نقره و ۳ برنز، رده سوم را در بين كشورهاى موفقبه دست آوردند.

iran-goftogoo
دووميدانى: پيكارهاى سالنى قهرمانى جهان در انگلستان

user posted image
بهترين نتايج فصل، درپيكارهاى قهرمانى ”بيرمنگهام”

مسابقات دووميدانى سالنى قهرمانى جهان در شهر ”بيرمنگهام” در انگلستان، دومين روز خودرا با نتايجى قابل توجه در بعضى از مواد مسابقات، پشت سرگذاشت.

در دو۴۰۰ متر مردان، "ديويد گيليك” از ايرلند با كسب زمان ۴۵ ثانيه و۵۲ صدم ثانيه، بهترين نتيجه سال را در اين ماده از مسابقات برجاى گذاشت و همزمان مدال قهرمانى را قبل از”باستيان سويليمس” از آلمان و “روبرت توبين” از انگلستان، دريافت كرد.

در بين بانوان نيز، زمان ۵۰ ثانيه و۲ صدم ثانيه، توسط ”نيكولا ساندرس” دونده بيست ساله انگلستان، بهترين نتيجه در اين سال است. دراين دسته همچنين ارتفاع ۲متر و ۵ سانتيمتر توسط ”تيا هله بات” از بلژيك در ماده پرش ارتفاع و طول ۶مترو۸۹ سانتيمتر از سوى "نائيدة گومس” از پرتغال، بهترين نتيج بدست آمده دراين سال به شمار می‌روند.

در بين مردان نيز ”فيليپ اودوو” از انگلستان، در ماده پرش سه گام، بهترين نتيجه سال را با طول ۱۷ مترو۵۶ سانتيمتر، از خود برجاى گذاشت. در اين دسته در ماده پرش با نيزه، اولين مدال قهرمانى آلمان توسط ”دانى اكرت” با ارتفاع ۵ متر و ۷۱ سانتيمتر به دست آمد. ”دانى اكرت” فرزند ”هايده روزن داهل” عضو فراموش ناشدنى تيم ملى دووميدانى آلمان است، كه در بازيهاى المپيك تابستانئ سال ۱۹۷۲ درشهر "مونيخ” دو مدال طلاى المپيك را صاحب شد.

iran-goftogoo
نگاهى به هفته بيست و چهارم رقابتهاى بوندس ليگا

user posted image
رقابت تنگاتنگ بين صدر نشينان. بازگشت برمن به رتبه دوم

اما با پايان گرفتن هفته بيست و چهارم از رقابتهاى بوندس ليگا، هنوز هم تصوير مشخصى وجود ندارد. دو تيم شالكه و اشتوتگارت كه صدر نشين بودند در مقابل رقبا بازى را واگذار كردند و برمن كه در رتبه سوم قرار داشت با يك پيروزى جاى خود را با اشتوتگارت عوض كرد.

روز گذشته با انجام دو ديدار، هفته بيست و چهارم رقابتهاى بوندس ليگا به پايان رسيد. در نخستين ديدار دو تيم آلمانيا آخن و ماينز به مصاف هم رقتند. ماينز با آغاز دور برگشت رقابتهاى بوندس ليگا و پيوستن محمد زيدان به اين تيم موفق شد نه تنها با چند پيروزى پياپى از محدوده سقوط به دسته دوم خارج شود، بلكه توانسته بود در ميانه جدول نيز جاى ثابتى داشته باشد. اما بر خلاف ماينز، آخنى‌ها طى هفته‌هاى گذشته ناموفق بودند. در ديدار روز گذشته عليرغم اينكه ماينز با تك گل نيمه اول زيدان به پيش افتاد، اما در پايان وقت قانونى با نتيجه ۲ بر يك بازى را واگذار كرد. با اين شكست، ماينز از رتبه دهم جدول به رتبه چهاردم سقوط كرد و در ميان تيم‌هاى ۲۷ امتيازى بخاطر تفاضل گل كمتر پس از هامبورگ و آلمانيا آخن قرار گرفت.

در دومين ديدار روز گذشته دو تيم دورتموند و كوتبوس در مقابل هم قرار گرفتند. دورتموند دور برگشت رقابتهاى بوندس ليگا را خوب آغاز كرد، اما اكنون با شكستهاى پياپى، هر هفته در جدول پله‌اى سقوط می‌كند. كوتبوس اما با پيروزى هفته قبل جايش را با بيليفد عوض كرد و از رتبه شانزدهم به رتبه دوازدهم صعود كرد. در ديدار روز گذشته كوتبوس با نتيجه ۳ بر ۲ در مقابل دورتموند به پيروزى دست يافت. با اين پيروزى اكنون سه تيم ولفس بورگ، دورتموند و كوتبوس هر كدام داراى ۲۸ امتياز هستند با اين تفاوت كه كوتبوس با تفاضل گل كمتر در رتبه يازدهم جاى گرفته است.

بيش از ۳۶۳ هزار نفر در استاديوم ها شاهد رقابتهاى هفته بيست و چهارم بوندس ليگا بودند كه در مجموع ۳۰ گل به ثمر رسيد. «ماريو گومز» از تيم اشتوتگارت كه بعلت مصدوميت اين هفته در ميدان حضور نداشت، هنوز هم با ۱۳ گل زده آقاى گل بوندس ليگاست. در حالى كه «روى ماكاى» مهاجم هلندى تيم بايرن مونيخ اين هفته نيز موفق به گل زنى شد و اكنون با دوازده گل در تعقيب «گومز» است. «آلكساندر فراى» از تيم بورسيا دورتموند، «كوين كورانى» از تيم شالكه، «ماركو پانته ليچ» از تيم برلينى هرتا و «ميراسلاو كلوزه» از تيم وردر برمن نيز هر كدام با يازده گل زده در رتبه سوم جاى دارند.

اما با پايان گرفتن هفته بيست و چهارم از رقابتهاى بوندس ليگا، هنوز هم تصوير مشخصى وجود ندارد. دو تيم شالكه و اشتوتگارت كه صدر نشين بودند در مقابل رقبا بازى را واگذار كردند و برمن كه در رتبه سوم قرار داشت با يك پيروزى جاى خود را با اشتوتگارت عوض كرد. اكنون در صدر جدول رقابت تنگاتنگى بين چهار تيم شالكه، برمن، اشتوتگارت و بايرن مونيخ كه بين ۴۳ تا ۴۹ امتياز كسب كرده‌اند، وجود دارد. در رتبه پنجم تا هشتم جدول تيم‌هاى نورنبرگ، لوركوزن، برلين و هانوفر جاى گرفته اند كه بين ۳۳ تا ۳۶ امتياز دارند. در اين قسمت نيز رقابت تنگاتنگى ديده ميشود كه هر هفته می‌تواند منجر به تغيير چهره جدول شود. از رتبه نهم تا شانزدهم جدول نيز اوضاع بهتر از اين نيست و هشت تيم موفق به كسب ۲۶ تا ۲۸ امتياز شده‌اند. نتيجه اينكه هر يك از اين تيم ها ميتوانند با ارائه چند بازى موفق، خود را به مناطق بالائى جدول بكشانند.
iran-goftogoo
نگاهى به رقابتهاى مرحله يك هشتم نهائى چمپين ليگ

user posted image
رئال مادريد در روز چهارشنبه بدون بكهم ميهمان بايرن مونيخ خواهد بود

المپيك ليون – آس رم ، اف ث ليورپول – اف ث بارسلونا، اف ث والنسيا – اينتر ميلان و اف ث چلسى – اف ث پورتو در دور برگشت مرحله يك هشتم نهائى رقابتهاى چمپين ليگ امشب (ششم مارس) به مصاف هم ميروند.

امشب رقابتهاى برگشت مرحله يك هشتم نهائى جام چمپين ليگ با انجام چهار ديدار آغاز ميشود. در نخستين ديدار دو تيم المپيك ليون و آ ث رم به مصاف هم ميروند. رم اكنون با كسب ۵۴ امتياز در رقابتهاى سرى آ در رتبه دوم قرار دارد و با شانزده امتياز اختلاف با اينتر ميلان بايد فكر كسب عنوان قهرمانى باشگاههاى ايتاليا را از سر بيرون كند. اين در حالى است كه المپيك ليون با كسب ۶۱ امتياز بار ديگر در راه كسب عنوان قهرمانى فرانسه است. با اينكه دو تيم رم و ليون در ديدار رفت به تساوى بدون گل بسنده كردند، اما امشب ديگر براى راه يابى به مرحله يك چهارم نهائى، تساوى در كار نخواهد بود.

در دومين ديدار اين شب دو تيم ليورپول و اف ث بارسلونا در مقابل هم قرار ميگيرند. بارسلونا هفته خوبى نداشت و در دوئل مستقيم با اف ث سويا با نتيجه ۲ بر يك بازى را واگذار كرد و رونالدينهو نيز يك پنالتى را از دست داد. بدين ترتيب بارسلونا به رتبه دوم جدول تنزل يافت. ليورپول نيز هرچند با تقريبا نوزده امتياز اختلاف در مقابل منچستر يونايتد در رتبه سوم جدول قرار دارد و در رقابتهاى هفته بيست و نهم بازى را با نتيجه يك بر صفر در مقابل اين تيم واگذار كرد، اما ليورپول در ديدار رفت با نتيجه ۲ بر يك بر بارسلونا غلبه كرده بود. با اين حال در تاريخ چمپين ليگ تاكنون تنها پنج بار مدافع عنوان قهرمانى در مرحله يك هشتم و يا زودتر از دور رقابتها حذف شده است. مضاف بر اين «فرانك رايكارد» مربى هلندى بارسلون، اكنون امكان استفاده از بهترين مهاجمين جهان يعنى «رونالدينهو»، «اتو» و «مسى» را يافته است.

در سومين ديدار امشب دو اينتر ميلان و والنسيا به مصاف هم ميروند. ميلان اكنون در پايان هفته بيست و ششم رقابتهاى سرى آ با ۲۲ پيروزى، ۴ تساوى و بدون شكست با كسب هفتاد امتياز صدر نشين رقابتهاى سرى آ در ايتاليا است. اما والنسيا در رقابت تيم هاى دسته اول اسپانيا پس از سويا و بارسلونا با كسب ۴۶ امتياز در رتبه سوم و در رقابت تنگاتنگى براى كسب صدر نشينى قرار دارد. والنسيا اما در خانه اينتر ميلان در دور رفت به تساوى ۲ بر ۲ دست يافت و امشب كسب هر نتيجه ديگرى بغير از پيروزى براى اينتر ميلان به معنى بازماندن از دور يك چهار نهائى است.

در آخرين ديدار امشب اف ث پورتو و چلسى در مقابل هم قرار ميگيرند. پورتو با پيروزى در مقابل «اف ث براگا» و كسب ۴۹ امتياز در پرتغال صدر نشين باقى ماند. اما چلسى عليرغم پيروزى در هفته بيست و هشتم اما با نه امتياز اختلاف همچنان در رتبه دوم جدول قرار دارد. پورتو اما در دور رفت مرحله يك هشتم نهائى در خانه خود در مقابل چلسى به تساوى يك بر يك بسنده كرد و امشب حتى يك تساوى بدون گل هم براى چلسى كافى است تا به مرحله بعدى راه يابد. با اين حال «خوزه مورينهو» كه قبل از رفتن به چلسى، سر مربى پورتو بود پيش از انجام اين ديدار گفت كه هدف ما روشن و واضح است و آن ورود به مرحله يك چهارم نهائى است. در اين ديدار «خالد بولاروز» كه قبلا در هامبورگ توپ ميزد، بجاى «جان ترى» كه اكنون مجروح است، فرماندهى خط دفاع چلسى را برعهده خواهد داشت و «ديدى دورگبا» مهاجم اين تيم ماشين گل زنى چلسى را براه خواهد انداخت.

در كنار «دورگبا» اكنون «كاكا» از آ ث ميلان، «فرناندو مورينتس» از اف ث والنسيا، «رائول» و «رود فان نيستل روى» هر دو از رئال مادريد با پنج گل در صدر جدول بهترين گل زنهاى رقابتهاى چمپين ليگ قرار دارند.

فرداشب در چهار ديدار باقيمانده رقابتهاى مرحله يك هشتم نهائى پيگيرى ميشود. در نخستين ديدار «سلتيك گلاسكو» و «آ ث ميلان» به مصاف هم خواهند رفت كه در ديدار رفت به تساوى بدون گل بسنده كرده بودند. در ديدار بعدى «آيندهوون» در مقابل آرسنال قرار ميگيرد كه با نتيجه يك بر صفر بازى را واگذار كرده بود. در سومين ديدار «منچستر يونايتد» در مقابل تيم فرانسوى «ليل» وارد ميدان ميشود كه «منيو» با نتيجه يك بر صفر در ديدار رفت به پيروزى دست يافته بود. در آخرين ديدار از اين مرحله بايرن مونيخ به مصاف رئال مادريد ميرود. مادريد اينبار بدون بكهام كه به بعلت مصدوميت ۵ هفته استراحت خواهد داشت ميهمان مونيخ خواهد بود كه در ديدار رفت با نتيجه ۳ بر ۲ مغلوب شده بود.

iran-goftogoo
رونق ورزش شمشيربازى در ايران

user posted image

پس از تعلیق و اعلام ممنوعیت شمشيربازى برای مدت بیش از ١٠ سال در ایران پس از انقلاب، این ورزش حال دوران نسبتا پررونقى را می‌گذراند. علیرضا پورسلمان دبیر کل فدراسیون شمشيربازى ایران در گفتگویی با صداى آلمان از جمله از کم و کیف و ساختار این ورزش در ایران، شرکت بانوان ایرانی در شمشيربازى و همچنین ممنوع شدن شمشيربازى پس از انقلاب سخن گفته است.

دویچه وله: ساختار و سازماندهی ورزش شمشیربازی درون ایران در بین ورزشکاران و هیات‌های شمشیربازی استان چگونه هست و چه مقدار ورزشکاران فعال در رشته شمشیربازی در ایران مشغول به ورزش هستند؟

پورسلمان: خدمت شما باید عرض بکنم که ورزش در ایران تقریبا شاید یک حالت نیمه خصوصی و نیمه دولتی دارد. یعنی یک بخشی از این فدراسیونها وابسته به دولت هستند و بیشتر بودجه آنها از طرف دولت تامین می‌شود. به همین لحاظ ما در استانها بخش‌هایی بنام هیات‌های شمشیربازی داریم که آنها نیز به نوعی وابسته به فدراسیون هستند و از نظر مالی و از نظر عملکردی و به نوعی وابسته به ادارات کل تربیت بدنی در استانها هستند. بخش خصوصی کمتر در رشته‌هایی مثل شمشیربازی، اسکواش، بیلیارد که البته بیلیارد خصوصی هست، اما مثل شطرنج که این رشته‌ها تقریبا می‌شود گفت که نمیتواند از نظر کمیت تعداد بالایی را به خودش اختصاص بدهد، فعالیت می‌کند و بسیار کم هست. ما تقریبا در ۱۹ تا ۲۲ استانمان فعالیت شمشیربازی داریم. ۱۰ استان سالن اختصاصی شمشیربازی دارند که یکی از زیباترین سالنهای اختصاصی در یزد تازگی افتتاح شد.

دویچه وله: آقای پورسلمان کشور ایران در عرض هفته‌های پیش چندین بار میزبانی مسابقات بین‌المللی شمشیربازی را برعهده داشته. یکی مسابقات جام کیش بود که کشورهای مختلفی در آن شرکت کردند، مانند ایالت متحده آمریکا و یا جمهوری فدرال آلمان و چندی پیش نیز در شهر یزد جام جهانی جوانان در شمشیربازی برگزار شد. شما لطفا برای ما بگویید چگونه این تورنومنت‌های بین المللی را شما برنامه‌ریزی می‌کنید و با فدراسیون بین‌المللی شمشیربازی هماهنگ می‌کنید؟

پورسلمان: با ارتباط خوبی که ما با فدراسیون جهانی داشتیم، با رایزنی های بسیاری که انجام دادیم و همچنین با ارتباط خوبمان با بخش صدا وسیما کشور توانستیم که مجوز برگزاری مسابقات جایزه بزرگ را از طریق فدراسیون جهانی دریافت بکنیم. با توجه به سیاست خوبی که کادر فنی فدراسیون انجام داد و همچنین ارتباط خوبی که با کمیته اجرایی فدراسیون جهانی ما داریم، توانستیم مسابقات را از جولای به اول ژانویه تغییر بدهیم. اولین مسابقه فصل فدراسیون جهانی را کشورمان ایران برگزار می‌کند و ۶ مسابقه جایزه بزرگ در دنیا در اصل برگزار می‌شود که هر قاره‌ای مجوز دو برگزاری مسابقات جایزه بزرگ را دارد که در آسیا ما افتخار داریم که میزبان مسابقات جایزه بزرگ باشیم. با توجه به میزبانی خوب ما ایرانی‌ها و میهمان نوازی خوب ما ایرانی‌ها هرساله کشورهای مختلفی در مسابقات ما شرکت می‌کنند. تقریبا ما رکوردار برگزاری مسابقات با تعداد کشور بالا هستیم. امسال خود شما هم شاهد بودید که از قاره‌های دور مثل آمریکا و کشورهایی چون کوبا و کانادا در مسابقات ما شرکت داشتند و از این طرف ژاپن و کره هم شرکت کردند. خب این برمی‌گردد به اینکه ما ایرانی‌ها میزبان خوبی هستیم و از نظر برگزاری توانایی بالایی داریم و در برگزاری مسابقات موفق عمل کردیم و بالغ بر ۲۵ کشور در مسابقات جایزه بزرگ ما شرکت می‌کنند و خوشبختانه همه راضی برمی‌گردند، مخصوصا مسابقات کیش که با همت موسسه ورزشی کیش بصورت سالم و با کیفیت بالایی برگزار شد.

دویچه وله: آقای پورسلمان لطفا برای شنوندگان دویچه وله صدای آلمان در داخل ایران و علاقمندان به ورزش شمشیربازی در داخل ایران بگویید که چگونه علاقمندان به رشته شمشیربازی میتوانند فعالیت خودشان را در این رشته انجام بدهند و داخل باشگاهها بشوند و به کجا باید مراجعت بکنند داخل ایران؟

پورسلمان: فدراسیون شمشیربازی سیاستش بر این بوده که ورزشکارهای مستعد را بطور خاصی جذب بکند. ما به هیات‌هایمان ابلاغ کرده‌ایم که ما سعی می‌کنیم هیات‌های شمشیربازی را در استانها تجهیز بکنیم. در مراحل اول وقتی ورزشکار به ایران وارد میشود ما بصورت مجانی وسایل را در اختیار قرار می‌دهیم تا وقتی که ورزشکار توانایی‌اش بالا رفت و احساس کرد که باید وسایل اختصاصی داشته باشد. این را می‌گویم خدمت شما، تولید وسایل در ایران بسیار سخت است برای شمشیربازی، چون سرمایه گذاری نخواهد شد برای وسایل شمشیربازی و کسی دنبال این قضیه نرفته تاکنون و ما بسیار زحمت زیادی را متحمل می‌شویم برای ورود وسایل شمشیربازی به ایران و حتا بچه‌های تیم ملی‌مان. مخصوصا اینکه ما از شرکت آلستر آلمان هم تمامی وسایل را تهیه می‌کنیم، برای این مسایل خیلی به زحمت افتاده‌ایم. ولی هر طور شده ما وسایل را تهیه کرده‌ایم و در اختیار هیات‌ها گذاشتیم. در تهران فدراسیون شمشیربازی آمادگی پذیرایی هر ورزشکار مستعد برای رشته شمشیربازی را دارد و ما در مجموعه ورزشی شیرودی مستقر هستیم با سالن اختصاصی شمشیربازی که کوچک هست، ولی ما پذیرای هر استعدادی هستیم که خواسته باشد در رشته شمشیربازی فعالیت بکند. رشته شمشیربازی برای شروعش هزینه‌ای ندارد در ایران، ولی بعد از اینکه ورزشکار به سطح توانایی بالایی رسید یکی چیزی حول و حوش ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار برای تهیه وسایل شمشیربازی اختصاصی خودش بايد هزینه بکند که بتواند در مسابقات بین المللی شمشیربازی شرکت بکند.

دویچه وله: آیا این موقعیت وجود دارد که خانم‌ها هم بتوانند در ورزش شمشیربازی شرکت کنند در داخل ایران؟

پورسلمان: خدمت شما عرض کنم که هیات شمشیربازی یزد یک ابتکار بسیار خوبی را انجام داد امسال. مسابقات بین المللی شمشیربازی در بخش بانوان امسال با میزبانی یزد انجام شد. ۵ کشور در این مسابقات شرکت کردند و این نشان میدهد که بانوان شمشیرباز این رشته فعال هستند. ایرانی‌ها مدال های طلا و برنز را از آن خودشان کردند. و این نشان می‌دهد که ما ایرانی‌ها در بخش بانوان فعال هستیم و برای مسابقات قهرمانی جهان که در ازمیر ترکیه سال آینده، فروردین ماه، انجام خواهد شد، یا آپریل ۲۰۰۷، جمهوری اسلامی در نظر دارد بانوان شمشیرباز خودش را بصورت تیم کامل به مسابقات قهرمانی جهان اعزام بکند. چون ما مجوز را گرفته ایم که ورزشکاران بانوی خودمان را با حجاب اسلامی در این مسابقات شرکت بدهیم.

دویچه وله: حالا اجازه بدهید در رابطه با تاریخچه ورزش شمشیربازی نیز در عرض ۵۰ـ۴۰ـ ۳۰ سال گذشته در ایران صحبت کنیم. پس از انقلاب ایران ورزش شمشیربازی طاغوتی نامیده شد و برای چندین سال ممنوع اعلام گردید. پس از چندسال دوباره شمشیربازی آزاد شد. حالا شما این را برای ما لطفا توضیح بدهید که چگونه ما می‌توانیم بفهمیم که این ورزش طاغوتی است یا نیست و چرا این ورزش ۱۵ـ ۱۰ سالی ممنوع بود در ایران؟

پورسلمان: من این نکته را خدمت شما عرض بکنم اصطلاح طاغوتی را اصطلاح سرمایه داری بجایش بکار ببریم. تمام تیم ملی ما از ورزشکارانی تشکیل شده‌اند که نه تنها سرمایه‌دار نیستند، از سطح متوسط جامعه هستند. همه تحصیل کرده هستند و تقریبا می‌شود گفت ۹۵درصد تیم ملی ایران را دانشجویان کشور تشکیل می‌دهند که یا فوق لیسانس را دارند یا در رشته‌های مهندسی دارند تحصیل می‌کنند و تمامی آنها از آدم های برجسته‌ی دانشگاهها هستند که به رشته شمشیربازی روی آورده‌اند و رشته شمشیربازی یک رشته آکادمیک دانشگاهی است الان در ایران که تمامی دانشگاه ها به آن توجه دارند و خصوصا خانواده ها بچه را به شمشیربازی سوق می‌دهند و یا ما در فدراسیون شمشیربازی روی این سیاست تمرکز داشته‌ایم که بچه‌هایی را برای شمشیربازی پذیرا هستیم که از نظر سطح علمی دارای کیفیت بالایی باشند. لطمه بدی را آن ده سال تعطیلی به شمشیربازی وارد کرد یا رشته‌های دیگر. ما قهرمان آسیا بودیم و خوشبختانه با تلاشی که سازمان تربیت بدنی انجام داده در این چندسال اخیر هم در رشته بوکس و هم در بیلیارد و هم در شمشیربازی ما توانسته‌ایم در بازیهای آسیایی قطر دو مدال برنز را بعد از ۳۲ سال کسب بکنیم که این نشان می‌دهد ما به سطح اول آسیا نزدیک شده‌ایم. با تلاشی که تیم شمشیربازی انجام خواهد داد و حمایت‌های فدراسیونهای دولتی و سازمان تربیت بدنی ما سطح اول آسیا را انشااله کسب می‌کنیم.

iran-goftogoo
برادران «كليچكو»، قهرمانانى از نوع ديگر

user posted image
«ويتالى» سمت راست و «ولاديمير» كليچكو

ورزش در كشورهاى سوسياليستى سابق نه از تنها اهميت ويژه‌اى برخوردار بود، بلكه بخاطر استفاده سياسى كه از آن صورت می‌گرفت، تمامى سيستم در خدمت ارتقا آن و حضور در صحنه بين‌المللى تلاش داشت. با فروپاشى بلوك سوسياليستى، تنها اين ورزشكاران رشته‌هاى ورزشى پول ساز همچون فوتبال، پاتيناژ روى يخ، تنيس و يا بوكس بودند كه توانستند بصورت حرفه‌اى در عرصه بين‌المللى به كسب موفقيت‌هائى دست يابند.

«برادران كليچكو» نيز از اين دست ورزشكاران هستند كه كار خود را در اوكرائين كه از جمهوريهاى سابق اتحاد شوروى بود آغاز كردند. «ويتالى» در سال ۱۹۷۱ متولد شد و از سيزده سالگى نخست به كيك بوكس و يا بوكس تايلندى روى آورد. در عرض سه سال قهرمان شهر و بعد جمهورى اوكرائين شد و سپس به عضويت تيم ملى جوانان اتحاد شوروى درآمد. پس از ورود به ارتش سرخ در رقابتهاى ارتشهاى جهان در سال ۱۹۹۱ در پاريس عنوان قهرمانى جهان را كسب كرد و در مجموع شش بار قهرمان جهان در رشته بوكس تايلندى شد.

ويتالى كليچكو بصورت آماتور نيز به بوكس پرداخت و در ۱۹۵ بار حضور در رينگ تنها پانزده بار مغلوب شد و در اين مدت سه بار عنوان قهرمانى اوكرائين و قهرمانى جهان را تصاحب كرد. وى در حالى كه عازم بازيهاى المپيك بود، آزمايش دوپينگ‌اش مثبت شد و پس از آن يكسال از حضور در ميادين ورزشى محروم شد.

باز بازماندن ويتالى، ولاديمير برادر كوچكترش به المپيك راه يافت و مدال طلا را تصاحب كرد. «ويتالى» در سال ۱۹۹۶ به بوكس حرفه‌اى روى آورد و با «يونيورزوم بوكس پوروموشن» قراردادى را به امضا رساند. پس از اينكه ۲۴ بار حريفان را ناك اوت ساخت، بالاخره در سال ۱۹۹۹ عنوان قهرمانى جهان را تصاحب كرد، اما سال بعد در مقابل «كريس برد» كمربند قهرمانى را واگذار كرد. چهار سال بعد پس از پيروزى در راند هشتم در مقابل «كورى ساندرز» بار ديگر قهرمان جهان شد. ويتالى آنگاه اسير جراحات خود شد و پس از چند عمل جراحى نتوانست از مقامش دفاع كند تا اينكه بالاخره مجبور شد در سال ۲۰۰۵ از مقام خود كناره گيرى كند. وى در آغاز امسال آمادگى خود را براى بازگشت به رينگ اعلام كرده است.

«ولاديمير» برادر كوچكتر ويتالى در سال ۱۹۷۶ متولد شد و او هم به پيروى از برادر بزرگتر در چهارده سالگى به بوكس روى آورد. و در ۱۱۲ نبرد آماتور، ۶۵ بار حريفان را ناك اوت ساخت و خود تنها ۶ بار مغلوب شد. عنوان قهرمانى جوانان جهان در استانبول را تصاحب كرد و مدال طلاى المپيك را برگردان آويخت. اما در نخستين رقابت حرفه‌اى خود در سال ۱۹۹۶ مغلوب شد و پس از ۲۴ پيروزى و كسب عنوان قهرمانى اروپا بالاخره در سال ۲۰۰۰ قهرمانى جهان را تصاحب و پنج بار از آن دفاع كرد. اما در سال ۲۰۰۳ با شكست بدور از انتظار در مقابل «ساندرز» اين مقام را از دست داد. سه سال بعد پس از پيروزى در مقابل «كريس برد» دوباره قهرمان جهان شد و فردا «دهم مارس» از عنوان خود در مقابل «رى آوستين» دفاع خواهد كرد.

اكثر بوكسورها از طبقات پائينى و تهى دست جامعه برخواسته‌اند و از تحصيلات آنچنانى برخوردار نيستند. اما برادران «كليچكو» به گونه ديگرى هستند. هر دو برادر تحصيلات دانشگاهى خود را با نمرات عالى به پايان رسانده‌اند و «ويتالى» در رشته تربيت بدنى و در سال ۲۰۰۰ موفق به اخذ مدرك دكترا شد. «ولاديمير» هم در رشته ورزش و فلسفه تحصيلات خود را به پايان رساند و در سال ۲۰۰۱ در رشته تربيت بدنى تز دكتراى خود را به پايان رساند.

اين دو برادر از سال ۱۹۹۶ به اين سو بنيادهائى را نيز براى كمك به كودكان فقير در آسيا، آفريقا و آمريكاى لاتين بنياد نهاده‌اند و به همين خاطر هم از سوى سازمان يونسكو بعنوان «قهرمان كودكان» نائل شده‌اند. اين دو برادر در انقلاب نارنجى در اوكرائين در كنار حركت دمكراتيك قرار گرفتند و «ويتالى» خود را براى مقام شهردارى «كيف» و نمايندگى مجلس هم كانديد كرد. ولاديمير در مورد شكست‌هاى تلخ خود در مقابل «لامون بروستر» و «ساندرز» می‌گويد كه: «تنها تجربيات منفى و مثبت هستند كه شخصيت يك انسان را كامل می‌كنند».

iran-goftogoo
صعود دشوار پرسپولیس به نیمه نهایی جام حذفی

تیم پرسپولیس تهران در یک دیدار زیبا و نفس گیر موفق شد به سختی بر تیم برق تهران غلبه کند و به مرحله نیمه نهایی مسابقات فوتبال جام حذفی باشگاههای ایران راه یابد.

در این دیدار که روز پنجشنبه در ورزشگاه آزادی و در چارچوب مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی برگزار شد، دو تیم در وقتهای عادی و اضافی به تساوی رسیدند و پرسپولیس توانست در ضربات پنالتی حریف دسته دومی اش را شکست دهد.

زیاد شعبو، مهاجم سوری پرسپولیس در دقیقه اولین گل بازی را به ثمر رساند ولی برقی ها در دقیقه ۷۷ روی ضربه سر نجمی زاده بازی را به تساوی کشاندند. وقت عادی بازی با تساوی یک بر یک به پایان رسید.

در دقیقه ۹۴ پرسپولیس روی ضربه زیبای نیکبخت واحدی بار دیگر از رقیبش پیش افتاد. اما برقیها توانستند در دقیقه ۱۰۲ روی ضربه سر یاسر پورحسینی بار دیگر بازی را به تساوی بکشانند.

سرانجام پرسپولیس در ضربات پنالتی بر تیم برق غلبه کرد و به جمع چهار تیم برتر جام حذفی راه یافت. تیم پرسپولیس در مرحله نیمه نهایی در ورشگاه آزادی به دیدار سپاهان اصفهان خواهد رفت.

iran-goftogoo
هشت تیم برتر لیگ قهرمانان اروپا مشخص شدند

چهارشنبه شب و با انجام چهار دیدار در شهرهای اروپایی، چهره هشت تیم صعودکننده به مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا مشخص شد.

در حساسترین بازی این شب دو تیم بایرن مونیخ و رئال مادرید در مونیخ به دیدار هم رفتند که این دیدار با نتیجه ۲ بر یک به سود میزبان به پایان رسید و دو تیم در مجموع دو دیدار ۴ بر ۴ مساوی شدند که بایرنی ها به دلیل گل زده بیشتر در خانه حریف به مرحله بعد صعود کردند و پرافتخارترین تیم اروپا از لیگ قهرمانان خداحافظی کرد.

اولین گل بایرن مونیخ در این دیدار در ثانیه هشتم بازی توسط روی ماکای به ثمر رسید و رکورد سریعترین گل تاریخ لیگ قهرمانان اروپا را شکست.

تیم فوتبال آرسنال نیز در حالی که در زمین آیندهوون یک بر صفر شکست خورده بود و به یک پیروزی در خانه نیاز داشت برابر این تیم هلندی تن به تساوی یک بر یک داد و بر خلاف انتظار از دور مسابقات حذف شد.

در دیگر بازی این مرحله منچستریونایتد همچون دیدار رفت این بار در ورزشگاه اولدترافورد با یک گل بر لیل فرانسه چیره شد و با کسب برتری ۲ برصفر در مجموع دو بازی رفت و برگشت به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت.

تنها گل منچستر در این بازی را هنریک لارسن به ثمر رساند. این آخرین دیدار لارسن با پیراهن منچستریونایتد پیش از بازگشت به سوئد بود.

آث میلان یکی دیگر از تیمهای برتر مرحله یک هشتم نهایی بود که در آخرین لحظات دیدار برابر سلتیک جواز صعود به مرحله بعدی را به دست آورد.

دو تیم آث میلان و سلتیک که بازی رفت را با نتیجه تساوی بدون گل پشت سر گذاشته بودند در بازی برگشت نیز تا پایان وقتهای عادی بازی نیز توفیقی در گلزنی نداشتند تا اینکه کاکا برزیلی در سومین دقیقه وقت اضافه دروازه حریف اسکاتلندی را گشود و میلان را به مرحله بعد فرستاد.

iran-goftogoo
پیروزی شیرازی ها در لیگ برتر فوتبال

هفته بیست و دوم رقابتهای فوتبال لیگ برتر روز پنجشنبه با انجام سه دیدار آغاز شد که هر دو نماینده شیراز در لیگ برتر به پیروزی دست یافتند.

در ورزشگاه درخشان رباط کریم تیم فجرسپاسی میزبان خود صباباتری را با یک گل مغلوب کرد.

در ورزشگاه حافظیه شیراز نیز برق مقابل پیکان به برتری ۲ بر یک دست یافت. برای تیم برق محمد مطوری و مهدی کریمیان و برای پیکان محسن بیاتی نیا گل زدند.

در ورزشگاه نفت اهواز نیز دیدارتیمهای فولاد خوزستان و ذوب آهن اصفهان با تساوی یک بر یک به پایان رسید.

iran-goftogoo
پتروشیمی بندر امام در فینال لیگ برتر بسکتبال ایران

دیدار سوم دو تیم پتروشیمی بندر امام و ذوب آهن اصفهان از مرحله نیمه نهایی بسکتبال باشگاههای برتر ایران به سود تیم پتروشیمی بندرامام به پایان رسید.

در این دیدار که عصر پنجشنبه در ماهشهر برگزار شد، تیم پتروشیمی بندر امام با نتیجه ۹۷ بر ۷۶ به برتری رسید تا در مجموع ۳ دیدار با نتیجه ۲ بر یک حریفش را شکست داده باشد.

به این ترتیب تیم بسکتبال پتروشیمی بندرامام درفینال حریف تیم صباباتری تهران شد. صباباتری پیش از این در دو بازی متوالی مهرام تهران را شکست داده بود.

iran-goftogoo
پیکان در صدر جدول والیبال باشگاههای برتر ایران

تیم پیکان تهران با پیروزی بر اتکا تهران در صدر جدول رده بندی مسابقات والیبال قهرمانی باشگاههای برتر ایران قرار گرفت.

پس از پیکان که با کسب ۲۶ امتیاز در رده اول است، گل گهر سیرجان با همین امتیاز در مکان دوم و سایپا با ۲۴ امتیاز در رده سوم قرار دارند.

گل گهر سیرجان در بازیهای این هفته در زمین خود و با نتیجه ۳ بر ۲ در برابر آذر پیام ارومیه شکست خورد. این دومین شکست فصل گل گهر بود. سایپا نیز در این هفته ۳ بر ۲ پتروشیمی ماهشهر را شکست داد.

iran-goftogoo
خبرهای کوتاه از ورزش ایران و جهان

پرویز مظلومی، عضو کادر فنی تیم ملی فوتبال ایران، از قطعی شدن دیدار دوستانه تیم ملی فوتبال ایران با تیم ملی فوتبال آرژانتین خبر داد. مظلومی گفت پس از مذاکره با فدراسیون فوتبال آرژانتین این بازی ۱۱ تیرماه سال آینده در ورزشگاه آزادی تهران و با حضور بازیکنان اصلی آرژانتین برگزار خواهد شد.این در حالی است که دیروز و بعد از اینکه امیر قلعه نویی، سرمربی تیم ملی ایران، از احتمال بازی با آرژانتین خبر داد مسئولان فدراسیون فوتبال اعلام کردند که هیچ اطلاعی از این مسئله ندارند.

کونیکه لئونی لئونارد، بازیکن اهل کامرون، از روز پنجشنبه رسما به تیم فوتبال استقلال تهران پیوست. این بازیکن جوان پیش از این در باشگاه سینترای کامرون عضویت داشت.

تیم الشباب عربستان موفق شد در چارچوب مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا در زمین تیم العین امارات به پیروزی ۲ بر صفر دست پیدا کند. این دو تیم با سپاهان اصفهان همگروه هستند. سپاهان در اولین بازی خود با نتیجه ۲ بر یک الاتحاد سوریه را شکست داد.

به گزارش شبکه تلویزیونی تله ۵ اسپانیا، یکی از شبکه‌های تلویزیونی آمریکا حاضر است به دیوید بکام، بازیکن ۳۱ ساله رئال مادرید، برای اسباب کشی اش از مادرید به لس‌آنجلس، حق پخش تلویزیونی بپردازد. بکام در پایان این فصل به باشگاه ال ای گلکسی آمریکا خواهد پیوست.

تیم ایران در مسابقات کشتی فرنگی جام یادگار امام که در شهر قم برگزار شد، به مقام قهرمانی رسید. در این مسابقات تیمهای ایران و ترکیه هر یک دارای سه مدال طلا شدند و یک طلا هم به ارمنستان رسید.

تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز عصر پنجشنبه با پیروزی بر تیم دیهیم اهواز، موقعیت خود را در صدر جدول گروه ب مسابقات لیگ دسته اول باشگاههای ایران مستحکم کرد. تراکتورسازی تبریز با مربیگری فرشاد پیوس با این پیروزی ۳۲ امتیازی شد.
iran-goftogoo

مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا قرعه کشی شد

دو روز پس از پایان مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا و مشخص شدن هشت تیم صعودکننده به مرحله بعد، قرعه کشی چهارم نهایی این بازیها برگزار شد.

بر اساس این قرعه کشی دیدارهای مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا مطابق برنامه زیر انجام می شود:

آث میلان (ایتالیا) - بایرن مونیخ (آلمان)
چلسی (انگلستان) - والنسیا (اسپانیا)
منچستریونایتد (انگلستان) – آاس رم (ایتالیا)
لیورپول (انگلستان) – آیندهوون (هلند)

دور رفت مرحله یک چهارم نهایی روزهای ۴ و ۵ آوریل (۱۴ و ۱۵ فروردین ۸۶) و دور برگشت بازیها یک هفته بعد از آن برگزار خواهد شد.

همچنین طبق قرعه کشی انجام شده، در مرحله نیمه نهایی برنده لیورپول و آیندهوون با برنده چلسی و والنسیا بازی خواهد کرد و برنده آث میلان و بایرن مونیخ نیز به دیدار برنده منچستریونایتد و آاس رم خواهد رفت.

دیدار فینال لیگ قهرمانان اروپا ۲۳ می (۲ خرداد ۸۶) در ورزشگاه المپیک آتن یونان برگزار خواهد شد.

iran-goftogoo
روبرتو کارلوس از رئال مادرید می رود

روبرتو کارلوس مدافع برزیلی باشگاه رئال مادرید اعلام کرد در پایان مسابقات فصل جاری پس از یازده سال این تیم اسپانیایی را ترک خواهد کرد.

این بازیکن ۳۳ ساله در گفت‌وگو با روزنامه مارکا تصریح کرد قصد تمدید قرارداد خود را ندارد وفکر می کند زمان ترک رئال مادرید و آغاز یک طرح جدید فرارسیده است.

کارلوس گفت: "حضور من در رئال مادرید به پایان رسیده است. پس از سه سال ناکامی در کسب قهرمانی باید تصمیمی بگیرم. هنوز تصمیمی در مورد ادامه فوتبالم نگرفته ام. شاید در اروپا ادامه بدهم، شاید هم به برزیل و نزد خانواده ام بازگردم."

روبرتو کارلوس در سال ۱۹۹۶ در زمان اولین دوره مربیگری فابیو کاپلو در رئال مادرید، از اینترمیلان به این تیم پیوست. کارلوس با رئال به سه قهرمانی اروپا و سه قهرمانی لالیگا دست یافته است.

او دراین مدت دو بار نیز به همراه تیم ملی برزیل به قهرمانی در جام جهانی رسید.

کارلوس بیش از هر بازیکن خارجی دیگری در رئال بازی کرده و با وجود اینکه مدافع است، گل‌های بسیاری را در این تیم به ثمر رسانده است. او ۴۵ گل در لالیگا و ۱۵ گل در جام باشگاههای اروپا در کارنامه دارد.

کارلوس سال گذشته پس از شکست یک بر صفر برزیل در یک چهارم نهایی جام جهانی مقابل فرانسه، از تیم ملی خداحافظی کرد.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please اینجا را کلیک کنید.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.