کمک - جستجو - کاربران - تقويم
ورژن کامل:اخبار و مقالات ورزشی ،مطالب پیشین
FARSI FORUM ایران گفتگو > > اخبار و مفالات ورزشی
صفحات 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81
Sufia
مقداد نجف نژاد در گفتگو با مهر اعلام کرد:

قلعه نوعی در پست مدیرفنی استقلال را هدایت می کند / با فدراسیون فوتبال هم به توافق می رسیم

مدیرعامل باشگاه استقلال گفت: توافقات لازم با امیر قلعه نوعی برای بازگشت به کادر فنی انجام شد و وی از دیدار با برق شیراز بر روی نیمکت استقلال حضور خواهد یافت.
مقداد نجف نژاد با بیان این مطلب به خبرنگارمهرگفت : درجلسه ای که با امیر قلعه نوعی داشتم توافقات لازم برای حضور ایشان درکادرفنی استقلال انجام شد و از این هفته از وجود وی بر روی نیمکت تیم بهره خواهیم برد.

نجف نژاد تصریح کرد: البته در این زمینه نیاز به مذاکراتی نیز با فدراسیون فوتبال داریم تا موافقت فدراسیون فوتبال را نیز برای همکاری سرمربی تیم ملی با استقلال جلب کنیم که با هماهنگی و ارتباط خوبی که با مسئولان فدراسیون فوتبال داریم تصور نمی کنم مشکلی در راه حضور همزمان قلعه نوعی در تیم ملی و باشگاه استقلال وجود داشته باشد.

مدیرعامل استقلال تاکید کرد: هدف استقلال حضورقدرتمند درمسابقات جام باشگاههای آسیاست و قطعا فدراسیون فوتبال هم خواسته ای جز موفقیت استقلال درعرصه رقابتهای آسیایی ندارد و از همین رو قطعا شرایط این همکاری و تعامل دوجانبه را فراهم خواهد کرد.

وی درپاسخ به این سئوال که قلعه نوعی درچه مسئولیتی با باشگاه استقلال همکاری خواهد کرد، گفت : خوشبختانه در تیم استقلال فضای صمیمیت و همکاری خوبی وجود دارد و آقای مرفاوی و قلعه نوعی ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند و تاکنون نیز این همکاری به بهترین شکل وجود داشته است و در آینده با قدرت و قوت ادامه خواهد یافت . با توافقاتی که با خود آقای قلعه نوعی انجام شده ایشان به عنوان مدیر فنی در کنار آقای مرفاوی نیمکت هدایت تیم استقلال را برعهده خواهند داشت و برای اوجگیری و حضور موفقیت آمیز در مسابقات جام باشگاههای آسیا تلاش خواهند کرد.

نجف نژاد در خصوص جلسات اخیرهیات مدیره باشگاه استقلال تصریح کرد: در این جلسات اعضای هیات مدیره متفق القول آمادگی خود برای رفع مشکلات ساختاری باشگاه بویژه رفع تنگناهای مالی برای حضور قدرتمند درجام باشگاههای آسیا را مورد تاکید قرار دادند که بزودی برنامه های ویژه هیات مدیره در این زمینه به اجرا درخواهد آمد.

مدیرعامل باشگاه استقلال با بیان اینکه ما تلاش کردیم اهداف باشگاه را مطابق انتظارات هواداران و نه درحد مقدورات مان ببینیم اظهار داشت : تلاش مجموعه باشگاه استقلال دستیابی به انتظارات هواداران وافتخارآفرینی در عرصه های ملی و بین المللی است و با برنامه ریزی دقیق و بلند مدت تلاش خواهیم کرد استقلال را درجایگاه قهرمانی حفظ کنیم که در این راه صمیمیت ، یکپارچگی اعضای باشگاه بسیاری از کمبودها را برطرف می کند.

دیدار تیم های برق شیراز و استقلال در هفته دهم رقابتهای فوتبال لیگ برتر روز سه شنبه هفته آینده در ورزشگاه حافظیه شیراز برگزار خواهد شد.

iran-goftogoo
فوتبال: تیم ملی آلمان پیشتاز جدول امتیازات

user posted image
گل مساوى آلمان توسط ”ميشائل بالاك” دربرابرقبرس

دیدارهاى دور مقدماتی جام فوتبال قهرمانی اروپا، این بار در چهارشنبه شب در بین ۱۴ تیم در سه گروه گوناگون از کل هفتت گروه ، به نتیجه رسیدند.

در دیدارهای گروه چهارم در دور مقدماتی، این بار تیم ملى آلمان چهارمین بازی خود را خارج از خانه در زمین تیم ملی قبرس در شهر ”نیکوزیا" در پیش داشت. بدون حضور تنی چند از یاران اصلی این تیم از جمله "ینس له من" دروازه بان شماره یک تیم ملى به علت عدم تندرستی کامل در دیدار دیشب حضور نداشت و به جاى او "تیمو هیلد براند" درون دروازه جای داشت.

در دیداری دور از صحنه‌های خوب و تماشایی در برابر ۱۲هزار تماشاچی ، ملی پوشان آلمان که دراین سال مقام سوم را در جام جهانی ۲۰۰۶ دراختیار گرفتند، در ضعیف ترین بازی خود تحت سرمربیگری "یوآخیم لوو" با نتیجه مساوی زمین را ترک کرده و تنها به کسب یک امتیاز، در چهارمین بازی خود در این گروه رضایت دادند.

تیم ملی آلمان در نیمه اول برتری چشم گیر داشت و در دقیقه ۱۵ اولین گل خودرا درون دروازه تیم میزبان جای داد. این گل توسط "میشائل بلاک" کاپیتن تیم و درخدمت تیم "چلسی لندن" در انگلستان به دست امد که در هفتاد و پنجمین دیدارملی خود، گل آلمان را در دنبال یک ضربه آزاد به ثمر رساند.

دوراز پیش بینی دست اندرکاران فوتبال اما قبرس در دقیقه ۴۳، موفق شد گل مساوی و نتیجه یک بر یک را برجای گذارد. قبرس در نیمه دوم کوشش بازیکنان آلمان را بى نتیجه گذاشت وخود حتی باگل دیگری درون دروازه آلمان که از سوی داور بدلیل "آفساید" رسمیت نیافت، در فاصله کوتاهی تابرتری برتیم میهمان جای گرفت. با همین نتیجه مساوی یک بریک سرانجام، هردو تیم زمین بازی را با نتیجه ای دور از انتظار ترک كردند.

"یوآخیم لوو" با اشاره به نتیجه به دست آمده از این بازی باین نکته اشاره کرد که زمانی فر امی‌رسید که ما بایستى بدان پى بریم که به نتیجه‌ای مساوی دست یابیم. بازیکنان ما امروز از تازگی و شادابى به دور بودند و این امر بخوبی مشاهده می‌شد. ما تمامی کوشش و توان خودرا به کار بردیم ، اما روشن بود که نیروی ما در طول بازى رو به کاهش می‌رفت.

در دنبال کسب نتیجه مساوی در چهارمین بازی گروه خود، اینك تیم آلمان با سه برد و یک مساوِى رده اول جدول امتیازات این گروه را هم امتیاز با تیم جمهوری چک صاحب میشود. هردوتیم اینك صاحب ۱۰ امتیاز بوده و آلمان تنها بعلت تفاضل گلهای زده وخورده خود، پیشتاز گروه است.

جمهوری چک که قبلا چهارمین دیدارخودرا دراین گروه پشت سرگذاشته است، این بار بنا بر برنامه مسابقات، با استراحت روبرو بود.

iran-goftogoo
گفتگو با منصور بهرامى، تنيس‌باز پرسابقه ايرانى

user posted image

در اين روزها شهر فرانكفورت مانند هر سال ميزبان برگزارى مسابقات بين‌المللى تنيس Kia-Champions-Trophy است. در اين تورنومنت نمايشى در کنار تنيس باز پرسابقه ايرانى منصور بهرامى بزرگان سابق تنيس جهان چون John McEnroe و Goran Ivanisevic نيز حضور دارند. منصور بهرامى در گفتگويى با صداى آلمان از فعاليتهاى خود و تغيير و تحولات ورزش تنيس در طى دو دهه گذشته سخن گفته است.

مصاحبه‌گر: فريد اشرفيان

دويچه‌وله: آقاى بهرامى لطفا از کم و کيف تورنمنت Kia-Champions-Trophy امسال در فرانکفورت تعريف کنيد؟ شما بار اول نيست که اينجا آمده‌ايد!

منصور بهرامى: من از سال ۱۹۸۹ تا به امروز، يعنى ۱۷ـ ۱۶ سال است که دارم مى آيم اينجا به فرانکفورت براى مسابقه. همانطورى که مى‌دانيد بازيکن‌هاى خيلى صاحب نامى در اين مسابقات هستند، مثل مکنرو، ايوانيزويچ و موستر که تمام آنها قهرمانان اول دنيا بودند. منهم در اين بازيها و در قسمت دونفره مشغول هستم.

دويچه‌وله: شما، اگر نگاهى بکنيم به سابقه فعاليت خودتان در دنياى تنيس، مى‌شود گفت هم دوره‌ى ايوان لندل هستيد و وقتى بوريس بکر شروع کرد، شما وسطهاى فعاليت‌تان در تنيس حرفه‌اى بوديد. شما در طى اين ۲۵ سال پيش به چه موفقيت‌هايى دست يافتيد و هدفتان در اين دوران چه بود؟

منصور بهرامى: ببينيد، هدف من هميشه اين بوده که بتوانم تنيس را به مردم بشناسانم و سعى کنم مردم را علاقمند به تنيس بکنم. فکر مى‌کنم تا حدى، تا آنجايى که مى‌توانستم، به اندازه‌ى خودم اين کار را انجام داده‌ام و همين الان هم باز مى‌گويم، من هيچ ادعايى ندارم که قهرمان بزرگى بودم يا قهرمان خوبى هستم، فقط من عاشق تنيس هستم و دوست دارم مردم را به اين ورزش علاقمندتر بکنم. هنوز هم،‌ سالى ۳۵ تا ۴۰ هفته در نقاط مختلف کشورهاى دنيا مشغول هستم و بازى مى‌کنم... ولى از ۲۵ سال پيش کارهايى که کرده‌ام، مثلا در ۶ مسابقه ATP قهرمان شدم که بيشتر در قسمت‌هاى دونفره بوده. در فرنچ اوپن من به فينال رسيدم، در مونت کارلو به فينال رسيدم، در اشتوتگارت به فينال رسيدم. اينها مسابقات مهمى بوده که من انجام داده‌ام و همانطور که مى‌دانيد الان بيشتر ديگر بازيهاى نمايشى مى‌کنم.

دويچه‌وله: شما صحبت از مردم کرديد. پل ارتباطى شما با مردم ايران و ورزش ايران چه بوده و چه هست الان؟

منصور بهرامى: راستش من تا همين ۱۰ سال پيش، باز در ۴۰ يا ۴۱سالگى براى تيم ملى ايران بازى کردم. از من خواستند بروم آنجا بازى بکنم. هميشه با دوستان ايرانى و با فاميل خودم هيچوقت رابطه‌ام قطع نشده، تلفني... حتا هرسال مى‌روم که دوستان و فاميل‌ام را ببينم و فکر مى‌کنم تا ۳ـ۲هفته ديگر برگردم به ايران. هر کمکى از من برآمده، انجام داده‌ام. گاهى اوقات خواسته‌اند، از طريق مستقيم يا غيرمستقيم به بازيکن‌ها كمك كنم. چندتاشان سعى کردند بيايند فرانسه که يکى دوتاشان آمدند و منهم يکمقدار کمک‌شان کردم كه بتوانند بمانند و بازى كنند، که متاسفانه نتوانستند بمانند و برگشتند.

دويچه‌وله: از ديدگاه مربيگرى، آيا شما همکارى با فدراسيون تنيس ايران داريد يا از طرف فدراسيون تنيس ايران پيشنهادى به شما داده شده؟ در اين زمينه چه چيزى مى‌توانيد بگوييد؟

منصور بهرامى: از طرف فدراسيون تنيس ايران چندين بار صحبت شده، ولى فقط صحبت بوده. حقيقت‌اش اين است که من سالى ۳۵ تا ۴۰ هفته در کشورهاى مختلف بازى مى‌کنم و کار اصلى‌ام اين است. ولى اگر از طرف فدراسيون تنيس ايران کمکى از من بخواهند، با کمال ميل! حرفى ندارم. هميشه هم اين را بهشان گفته‌ام. ولى در ايران پيشکسوتهايى بهتر از من هم هست، دوستانى قديمى که بايد بهشان امکان داد. مى‌دانيد، شما هر کسى را بياوريد، بهترين مربى دنيا را هم بياوريد به ايران، ولى به او امکانى ندهيد که بتواند پيشرفت بکند، خب نمى‌تواند کارى بکند. بايد دستش باز باشد، بايد پول باشد و بايد بتوانند براى ورزش پول خرج بکنند. اما بازهم مى‌گوييم اگر از من کمکى بخواهند، با کمال ميل حرفى ندارم.

دويچه‌وله: شما هم در طى بيست سى سال گذشته فعال بوديد و تنيس امروزه را هم مى‌بينيد و همانطور که خودتان گفتيد مرتب از اين کشور به آن کشور سفر مى‌کنيد. ورزش تنيس در عرض اين ۲۰ يا ۳۰ سال از نظر فيزيکى، تکنيکى و از نظر تاکتيکى چه رشد و يا چه تغييرى کرده؟

منصور بهرامى: ببينيد، مثلا راکت‌ها بکلى عوض شده. من مثلا وقتى شروع کردم با راکت‌هاى چوبى بازى مى‌کرديم، راکت‌ها ۵۰۰ گرم وزنشان بود. امروز شما مى‌توانيد با راکت‌هايى بازى کنيد که ۲۰۰ گرم باشند. ما آنموقعها... اصلا شما که بازى مى‌کرديد، انگار يک گرز دستتان گرفتيد و داريد مى‌رويد به زمين. يکى اينها بود، يکى هم توپها خيلى فرق کرده و چيز مهمتر از همه اينکه آنموقعها که ما بازى مى کرديم، جايزه پولى نبود در مسابقات. الان شما يک مسابقه بزرگ مثلا داشته باشيد، مى‌توانيد تا ۵/۱ نيم ميليون دلار جايزه بگيريد. کسانيکه حتا راند اول مسابقه در دور اول حذف مى‌شوند، مثلا در خيلى از اين مسابقات ۱۰ تا ۱۲ هزار دلار جايزه مى‌گيرند. اينها خب خيلى مهم هست. جوانهاى امروز بيشتر مى‌خواهند به پول، به ثروت و به مقام اول و دومى برسند و پولدار بشوند. ولى مثلا پيشکسوتهاى من، قهرمانهايى که شايد سن‌شان از من بالاتر بود، کسانيکه تنيس را به اين چيزى که امروز هست رسانده‌اند، اينها وقتى شروع کردند پولى در بين نبود، اينها فقط براى عشق به ورزش شروع کردند. مثلا شما اگر فکر کنيد درست ۳۰يا ۳۵سال پيش، قهرمان فرنچ اوپن ۵۰۰ دلار جايزه می‌گرفت. امروز کسى که فرنچ اوپن را مى‌برد ۱ميليون ۳۰۰هزار دلار جايزه مى‌گيرد. اين فرقش هست. تنيس هم خيلى فرق کرده و همانطور که گفتم بيشتر بخاطر جايزه‌هاى پولى که هست، بازيکن‌ها مجبورند قويتر و قويتر بشوند، وگرنه کسان ديگرى مى‌آيند جلو مى‌زنند. به همين دليل اينها مجبورند از نظر تمرينات... تمريناتى که امروز مى‌کنند خيلى سخت‌تر از تمرينهايى‌ست که ما مى‌کرديم. امروز تمام بازيکن‌ها هرکدامشان يک مربى دارند، يک بدنساز دارند، يک فيزيوتراپيست دارند و همه با ۵ـ۴ نفر سفر مى‌کنند و از اين هفته به آن هفته به کشورهاى مختلف. ولى درگذشته اصلا چنين چيزى نبود.

دويچه‌وله: در دوران الان تنيس به نظر شما کاملترين ورزشکار تنيس امروزه چه کسى هست، از نظر فيزيکى، تکنيکی؟ مثلا آنموقع مى‌گفتند پيت سمپرس کاملترين بازيکن است و حالا مى‌گويند روجر فدرر بازيکن سوييسى کاملترين بازيکن است. چنين شخصى را شما از ديدگاه خودتان مى‌بينيد؟

منصور بهرامى: پيت سمپراس بدون شک يکى از بهترين بازيکن‌هاى تاريخ تنيس است، حداقل از نظر نتايجى که آورده و پيروزى‌هايى که بدست آورده. ولى هيچوقت کاملترين بازيکن نبوده، ولى روجر فدرر به نظر من و به نظر خيلى‌ها که در کار تنيس هستند، کاملترين بازيکن تاريخ تنيس هست. براى اينکه او روى هر زمينى و در تمام نقاط زمين کارش خيلى خوب است و به نحوه احسن اجرا مى‌شود. هم مى‌تواند عقب زمين بازى کند و هم جلوى زمين، هم سرو او قوى ‌ست، هم دم تور خوب كار می‌كند و هم از نظر فيزيکى خيلى قوى هست، مى‌تواند ۵ ساعت توى زمين بماند. ولى پيت سمپراس به محض اينکه بازى به ست چهارم مى‌رسيد، اصلا حالش بهم مى‌خورد. و اين چيزى‌ست روجر فدرر ندارد.

دويچه‌وله: يک خانم ۱۹ ساله‌ى ايرانى هست که در فرانسه هست بنام خانم رضايى. ايشان ريشه‌ ايرانى دارد، ولى هويت فرانسوى. نظرتان راجع به ايشان چه هست؟

منصور بهرامى: ارغوان رضايى در شهر سنت اتين بدنيا آمده، دختر خيلى خيلى خوبى‌ست، ورزشکار خيلى خوبى هم هست و تنيس‌اش هم به نظر من می‌تواند بزودى جزو ده نفر اول دنيا بشود و اميدوارم که به اين هدف برسد. ايشان هم مادرش و هم پدرش ايرانى‌ست، بازى‌اش واقعا حرف ندارد، ولى هنوز خيلى راه پيشرفت دارد، خيلى بيشتر مى‌تواند ياد بگيرد. يکى دوسال بيشتر، فکر مى‌کنم، تجربه کسب بکند تا برسد به بالاترين مقامها. ولى در ايران ما بازيکنى نداريم که بتواند به سطح جهانى برسد.

iran-goftogoo
اف ث شالكه، يكه تاز جدول رده بندى بوندسليگا

user posted image
كوين كورانى، مهاجم موفق آبى‌پوشان اف ث شالكه

تيم اف ث شالكه كه در اين فصل از رقابتهاى بوندسليگا، چهره موفقى از خود نشان داده است، با پيروزى ۴ بر ۲ در خانه حريف امروز خود، انرژى كوتبوس، از صدرنشين هفته گذشته، يعنى اشتوتگارت پيشى گرفته و با ۲۶ امتياز يكه تاز جدول رده بندى شده است.

تيم شالكه در ديدارى پرهيجان و سرگرم كننده، با اعتماد به نفس وارد ميدان شد و توانست در همان آغاز بازى حملات خود را به نتيجه برساند. حميت آلتينتاپ، در دقيقه ۴ و كوين كورانى در دقيقه ۱۵ دروازه انرژى كوتبوس را باز كردند و شالكه را ۲ بر صفر جلو انداختند.

بازيكنان كوتبوس كه در شروع، زير فشار شالكه قرار داشتند، موفق شدند با تشويق هواداران خود، آرام آرام بازى را در دست گيرند و در دقايق ۲۸ و ۳۱، يعنى عرض سه دقيقه، با دو گل رادو، بازى را به تساوى بكشانند.

نيمه نخست با نتيجه تساوى ۲ بر ۲ به پايان رسيد، اما در نيمه دوم شالكه توانست بار ديگر قدرتنمايى كند و با گلهاى پاندر و كوبيشاويلى در دقايق ۵۱ و ۸۳، بازى را سرانجام با نتيجه ۴ بر۲ به سود خود به پايان برد.

حساسترين بازى امروز ميان دو تيم بايرن مونيخ و اشتوتگارت در استاديوم عظيم آليانتز در مونيخ برگزار شد. مونيخيها، اگر چه در ليگ قهرمانان باشگاههاى اروپا، تا كنون پرقدرت ظاهر شده و با برترى كامل به دور دوم راه يافته اند، اما در مسابقات بوندسليگا چهره اى متوسط از خود به نمايش گذاشته اند.

در ديدار امروز بايرن مونيخ در حضور ۶۹ هزار تماشگر، در دقيقه ۸، با گل گومز مهاجم اشتوتگارت ازحريف عقب افتاد، اما ماكاى مهاجم هلندى و كلاديو پيزارو، مهاجم پرويى بايرن مونيخ توانستند با گلهاى خود در دقايق ۲۷ و ۳۶ پيروزى بايرن مونيخ را مسجل سازند و سه امتياز براى تيمشان به ارمغان آورند.

مونيخ با اين موفقيت و كسب ۲۳ امتياز از ۱۳ بازى در رده چهارم و اشتوتگارت با يك امتياز بيشتر در رده سوم جدول جاى دارند.

باشگاه قدرتمند وردر برمن كه يكى از مدعيان كسب عنوان قهرمانى اين فصل از رقابتهاى بوندسليگا محسوب ميشود، امروز مهمان تيم آلمانيا آخن بود و اگر چه به قصد پيروزى قدم به ميدان گذاشته بود، اما در نهايت ناگزير شد به تساوى ۲ بر ۲ بسنده كند.

برمن تا دقيقه هفتاد و نهم، ۲ بر ۱ از آخن عقب بود، اما ۱۱ دقيقه مانده به پايان بازى، ميروسلاو كلوزه، مليپوش و مهاجم پرتوان برمن توانست گل تساوى را به ثمر رساند و باعث حفظ يك امتياز براى برمن شود. برمن در حال حاضر با ۲۴ امتياز از ۱۳ بازى، پس از شالكه در رده دوم جدول جاى دارد.

تيم هامبورگ كه در اين فصل، بس دور از انتظار ظاهر شده و برخلاف توقعات مسئولان و هواداران اين تيم در رده هاى پايين جدول به سر ميبرد، امروز نيز نتوانست نتيجه دلچسبى كسب كند. هامبورگ كه امروز بدون ملى پوش ايرانى خود، مهدى مهدوى كيا مهمان تيم اف اس فاو ماينتس بود، تنها به تساوى صفر بر صفر دست يافت و در حال حاضر در رده شانزدهم جدول قرار دارد.

البته اگر هانوفر در ديدار فرداى خود در برابر مونشن گلادباخ به پيروزى دست يابد، هامبورگيها حتى به رده هفدهم جدول سقوط خواهند كرد.

بازنده بزرگ ديدارهاى امروز، تيم بوروسيا دورتمند بود كه در خانه خود در حضور ۷۰ هزار تماشاگر، با نتيجه ۲ بر ۱ مغلوب هرتاى برلين شد.

بازيكنان برلين در همان آغاز بازى، در دقايق دهم و پانزدهم، دروازه دورتموند را گشودند و اگر چه در دقيقه ۲۳ يك گل خوردند، اما در نهايت توانستند همين نتيجه را حفظ كنند و با سه امتياز به خانه خود بازگردند.

در چارچوب ديدارهاى امروز، تيم اف ث نورنبرگ نيز موفق شد، باشگاه باير لوركوزن را در خانه خود، با نتيجه ۳ بر ۲ شكست دهد. روز گذشته نيز ديدار تماشايى ميان دو تيم بوخوم و فرانكفورت با نتيجه ۴ بر ۳ به نفع بوخوم خاتمه يافته بود.

دو بازى باقيمانده سيزدهمين هفته از رقابتهاى بوندسليگا، فردا عصر ميان مونشن گلاباخ و هانوفر و آرمينيا بيلفد و ولفسبورگ برگزار ميشود.

شهرام احدى

iran-goftogoo
واليبال: مسابقات قهرمانى جهان در بين مردان در ژاپن

user posted image
آلمان پس ازسه برد، درديدارآينده دربرابر برزيل

پس از پيكارهاى واليبال قهرمانى جهان در سال ۲۰۰۶ كه در دسته بانوان در ژاپن پايان يافت ، اينك در همين دسته از مسابقات و بازهم به ميزبانى اين كشور، بهترين تيم‌هاى جهان در بين مردان با يكديگر روبرو می‌شوند.

۲۴ تيم برتر جهان در چهار گروه و هر گروه شامل شش تيم، ديدارهاى دور مقدماتى خودرا برگزارمی‌كنند كه در پايان آنان چهار تيم اول هرگروه، بازهم دردورمسابقات باقى می‌مانند.

درگروه اول پس از سه بازى هريك از شش تيم گروه، لهستان پس از سه برد ، ازهم اكنون به دور ميانى راه خواهد يافت. تيمهاى ژاپن، پورتوريكو، چين، آرژانتين و مصر نيز هريك از شانس راه يابى به دور آينده برخوردارند.

در ديدارهاى گروه دوم در شهر ”فوكوئوكا” موفقيت تيم آلمان تاكنون كم و بيش دوراز انتظار بوده است. اين تيم در سومين بازى خود دربرابر يونان، دارنده مقام پنجم بازيهاى المپيك، ۳برهيچ موفق بود و بدون باخت از سه بازى، تيم رده اول جدول امتيازات را دردست دارد. فرانسه در سومين بازى خود ، برزيل دارنده مدال طلاى المپيك را دورانتظار با شكست حساس ۳بر۱ روبروكرد و بعنوان تيم دوم گروه به دور آينده راه يافت. برزيل وكوبا دردنبال موفقيت در دوبازى در پيش خود، بازهم در بين تيمهاى باقيمانده به چشم خواهند خورد.

در گروه سوم وديدارهاى دور مقدماتى شش تيم ديگردرشهر”ناگانو” ، تاكنون بلغارستان بدون باخت باقى مانده و حضورش در دور آينده مسلم است. ايتاليا تيم نامدار و پرسابقه دراين وزرش در سومين بازى خود، تيم ايران را ۳بر۱ شكست داد و رده دوم گروه را قبل از ونزوئلا، صاحب شد. جمهورى چك در رده چهارم و سپس آمريكا با امتياز يكسان باهم، قبل از ايران باسه باخت از سه بازى، ديگر تيمهاى اين گروه اند.

در شهر”سندائى” تيم صربستان–مونته نگرو، پيشتاز گروه باقى می‌ماند. روسيه با شكست كانادا با نتيجه ۳بر۱، قبل از اين تيم اما هردو با امتياز مساوى به چشم می‌خورد. تيمهاى كره جنوبى و تونس، هر يك دو بازى ديگر را در پيش داشته و در صورت موفقيت به دورآينده راه خواهند يافت. قزاقستان‌ اما از شانس انتخاب به دوراست.

iran-goftogoo
فوتبال: آقاى گل پيكارهاى ”بوندس ليگا” در پايان هفته سيزدهم

user posted image
ماريو گومش ”چپ” ، دربين برترين گل زنان مسابقات

با كسب نتايج به دست آمده از هفته سيزدهم مسابقات ”بوندس ليگا” در آلمان، در حال حاضر عنوان بهترين گلزن مسابقات، همزمان به دوبازيكن تعلق می‌گيرد.

”ماريو گومش” بازيكن درخدمت تيم ”اشتوتگارت” دراين هفته دربرابر”بايرن مونيخ” قهرمان كشور درسال پيش با كسب تنها گل اين تيم، تعداد گل‌هاى خود را اينك به ۸ گل از ۱۳ بازى افزايش داد. با همين تعداد گل ”ماركو پانتليچ” از تيم "هرتابرلين” جزو بهترين گل زنان مسابقات است، كه در اين هفته در ديدار تيم خود در مقابل ”بوروسيا دورتموند” موفق به كسب گل نشد.

در بازى ”بايرن مونيخ” در اين هفته در مقابل اشتوگارت، اين بار ”روى ماكاى” ملى‌پوش پيشين هلند با كسب يك گل از دوگل تيم خود، درحال حاضر مقام سوم را با تعداد ۷ گل، در ليست بهترين گل زنان مسابقات، در اختيارميگيرد. در تيم ”وردر–برمن” اين بار”ميروسلاو كلوزه” آقاى گل مسابقات جام جهانى و ملى پوش آلمان، گل ديگرى را به ثمر رساند و با تعداد شش گل به مانند ”ديگو” هم بازى برزيلى خود باهمين تعداد گل، رده چهارم را دراختيارگرفت.

در جدول بهترين گلزنان مسابقات فوتبال ”بوندس ليگا” سپس هشت بازيكن و هريك باتعداد پنج گل جاى می‌گيرند. در ميان آنان ”مايك هانكه” ملى پوش كنونى آلمان و ”كوين كورانى” كه در بازيهاى اخير تيم ملى، جايى را كادر بازيكنان ملى صاحب نبود، به چشم می‌خورند.

Sufia
با حضور رئیس کمیته ملی المپیک؛

نشست هماهنگی سرپرستان تیم های اعزامی به دوحه برگزار شد

آخرین نشست هماهنگی مسئولان کمیته ملی المپیک و سرپرستان تیم های اعزامی به بازیهای آسیایی دوحه قطر در محل آکادمی ملی المپیک برگزار شد.
به گزارش خبرنگارمهر، در ابتدای این نشست که دکتر قراخانلو ریاست کمیته ملی المپیک، دکتر سجادی سرپرست کاروان اعزامی کشورمان به بازیهای آسیایی دوحه قطر، ساور معاون فرهنگی سازمان تربیت بدنی و تعداد دیگری از مسئولان ورزشی در آن حضور داشتند ، دکتر مهرزاد حمیدی ضمن اعلام دپارتمان مدیریت درکمیته ملی المپیک در رابطه با تشکیل نشست فوق گفت: بر اساس درخواست دپارتمان مدیریت، این نشست جهت هماهنگی بیشترتیم های اعزامی و سرپرستان تیم ها شکل گرفته و امیدواریم نتایج حاصله از این نشست درموفقیت هرچه بیشتر تیم های کشورمان در دوحه قطرتأثیر گذار باشد.

سپس دکتر قراخانلو ریاست کمیته ملی المپیک "تشکیل مدیریت" را از جمله برنامه های کمیته ملی المپیک در دپارتمان مدیریت ذکرکرد و اظهار امیدواری کرد که با توجه بیشتر به این امرمیزان اشتباهات کمتر شود.

وی افزود : ما به دلیل سابقه طولانی و روشن دکتر سجادی در امر ورزش با کمترین نگرانی تیم های خود را اعزام خواهیم کرد و خوشبختانه تک تک سرپرستان تیم های اعزامی نیز از تجارب گرانقدری برخوردارند که به ما کمک بسیاری خواهد کرد.

دکترقراخانلو سپس با اشاره به الگوبودن ورزشکاران ایرانی گفت: ورزشکاران ما با رعایت تمامی ارزشهای کشورمان، بایستی ارتباطات قویتری را با سایر ورزشکاران آسیایی برقرارکرده و زمینه وحدت و دوستی ملل از طریق ورزش را فراهم کنند.

ریاست کمیته ملی المپیک در پایان سخنان خود از سرپرستان تیم های اعزامی خواست تا علاوه بر مسئولیت خود، ارزشیابی کاملی از زمان حضور تیم ها در دوحه تا پایان مسابقات در رشته خود را انجام داده و با ارائه این ارزشیابی ها، زمینه ارتقاء عملکرد کاروان ورزش ایران در میادین مختلف را در آینده فراهم سازند.

iran-goftogoo
تنيس : پايان پيكارهاى انفرادى قهرمانى جهان، با موفقيت چشم گير” روجر”فدرر”

user posted image
”روجر فدرر” پيروز پيكارهاى ”شانگهاى”

مسابقات قهرمانى جهان در ماده انفرادى مردان در بين هشت بازيكن برتر سال ۲۰۰۶ در شهر ”شانگهاى” در چين به پايان رسيد و عنوان قهرمانى آن به ”روجر فدرر” تعلق گرفت.

در آخرين پيكارهاى سال جارى، ”فدرر” بازيكن ۲۵ ساله سوئيس، درديدار پايانى در برابر ”جيمز بلاك” از آمريكا، با فرمى بس خوب ظاهر شد و با برد ۳برهيچ، عنوان اين دسته از مسابقات را براى سومين بارپس از سالهاى ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ در اختيار گرفت. ”فدرر” همزمان پاداش برنده اين مسابقات را به مبلغى برابر با يك ميليون ۵۲۰ هزاردلار، دريافت می‌دارد. تنيسور شكست ناپذير سوئيس در طول پيكارهاى خود در اين سال در شهرهاى گوناگون جهان ۱۶ بار در ديدار پايانى حضور يافت و ۱۲ عنوان قهرمانى را هر بار در دنبال پيروزى، در اختيار گرفت.

”داويد نعل بنديان“ از آرژانتين كه در سال پيش با پيروزى بر” فدرر” به جام قهرمانى رسيد، در اين سال بدون موفقيت باقى ماند و از راه يابى به ديدار فينال، محروم ماند.

iran-goftogoo
واليبال: سومين شكست ايران در مسابقات قهرمانى جهان

user posted image
۲۴ تيم درپيكارهاى قهرمانى جهان درژاپن

مسابقات واليبال قهرمانى جهان دربين مردان دربين ۲۴ تيم برترجهان درچهارگروه دورمقدماتى سه روز اول خودراپشت سرگذاشت وپس ازيك روز استراحت، تيم هاى شركت كننده درهرگروه به ديدارهاى باقيمانده خود ادامه ميدهند.

در بين تيمهاى شركت كننده در گروه سوم دور مقدماتى تيم ملى واليبال ايران بعنوان يكى از شش نمايده قاره آسيا، در سه ديدار اول خود هر بار با يك باخت روبرو شد. پس ازعدم موفقيت در برابر تيمهاى جمهورى چك و ونزوئلا، تيم ايران در برابر ايتاليا تيم نامدار و پراعتبار جهان دراين ورزش با نتيجه ۳بر۱، پيروزى را به ايتاليا واگذار كرد. درحال حاضر ايران، در بين شش تيم اين گروه كه ديدارهاى آن در شهر” ناگانو” برگزار می‌شوند، بدون امتياز در رده آخر گروه جاى می‌گيرد. ايران در دو بازى باقيمانده خود دو بار ديگر به ترتيب نخست با بلغارستان تيم بدون شكست و پيشتاز اين گروه و سپس در آخرين بازى با تيم آمريكا روبروست.

بلغارستان ازهم اكنون در بين تيمهاى باقيمانده در راه كسب مقام قهرمانى جاى گرفته و تيمهاى ايتاليا و ونزوئلا نيز به مانند دو تيم ديگر اين گروه از شانس انتخاب برخوردارند.

iran-goftogoo
فوتبال: ديدارهاى در پيش ”ليگ قهرمانان” اروپا

user posted image
تيم باشگاه ”رئال مادريد” ركورد دارمقام قهرمانى

پنجمين هفته پيكارهاى دسته مسابقات”ليگ قهرمانان” اروپا ، در شب‌هاى سه و چهارشنبه شب هربار در بين ۴ گروه دور مقدماتى به نتيجه می‌رسند.

در بين ۱۶ تيمى كه در سه شنبه شب با يكديگر روبرو می‌شوند، تيم باشگاه ”المپيك ليون” از فرانسه در گروه پنجم در خانه ”رئال مادريد” دارنده ركورد قهرمانى اين دسته از مسابقات از اسپانيا وارد زمين می‌شود. ”ليون” بدون شكست از چهار بازى قبلى خود پيشتاز اين گروه است. ”رئال” در صورت پيروزى، هم امتياز با تيم پيشتاز خواهد شد. تيم ”سته آ ئوآ بوخارست” از رومانى تيم سوم گروه است و ”دينامو كيف” نماينده اوكراين را كه تاكنون بدون پيروزى بوده است، در مقابل دارد.

در ديدارهاى گروه شش، اين بار ”منچستريونايتد” از انگلستان با بيشترين امتيازات از چهار بازى همراه با سه برد و يك باخت، ميهمان ”سلتيك گلاسكو” تيم دوم اين گروه از اسكاتلند است. ”سلتيك” نيز با برد از ”منچستر” هم امتياز با اين تيم می‌شود. تيمهاى ديگر اين گروه ”بنفيكا ليسبون” از پرتغال و”كوپنهاگ” از دانمارك هر يك در دنبال برد، بازهم باسه امتياز اختلاف نسبت به تيم اول گروه، باقى ميمانند.

تيم باشگاه ”هامبورگ” يكى از سه نماينده آلمان در دسته مسابقات ”ليگ قهرمانان” اروپا ، سومين بازى خودرا در گروه هفتم دور مقدماتى همين امشب در زمين ”ارسنال لندن” برگزار می‌كند. ”هامبورگ” با چهار شكست از چهار بازى خود تاكنون، ازهر گونه شانس راه يابى به دور يك هشتم اين دسته از مسابقات روبروست.

”تيم ”زد.ا س.كا.مسكو” از روسيه با دو برد و دو مساوى، تيم رده اول جدول امتيازات اين گروه است و در ديگر بازى اين گروه، با تعقيب كننده خود”پورتو” از پرتغال روبروست.

در بين ديدارهاى گروه هشت، موقعيت تيم پرسابقه ”آ.ث.ميلان” از ايتاليا، بسيار مناسب است و اين تيم باسه برد و يك مساوى، اين بار در زمين ”آ.ا.كا.آتن: از يونان، ظاهر می‌شود. نماينده يونان با چهار امتياز از چهار بازى، چنانچه بر ”ميلان” برترى گيرد، همزمان رقابت بس نزديكى را در ديدارهاى آينده خود با تيم ”ليل” از فرانسه در پيش خواهد داشت. نماينده فرانسه در رده دوم گروه، اين بار”آندرلشت” از بلژيك را كه تاكنون بدون برد اما با دو مساوى روبرو بوده است، در مقابل دارد.

فردا شب نيز ۱۶ تيم ديدارهاى هفته پنجم خودرا در چهارگروه ديگر دورمقدماتى برگزار می‌كنند. تيم باشگاه ”بايرن مونيخ” دارنده مقام قهرمانى ”بوندس ليگا” از سال پيش كه در رده اول جدول امتيازات گروه يك جاى دارد، اين بار در خانه “اسپارتاك مسكو” از روسيه وارد زمين می‌شود. ”بايرن مونيخ” در صورت شكست بازهم پيشتاز گروه باقى می‌ماند، زيرا ”آ.ث.ميلان” ديگر تيمى از ايتاليا، در صورت برترى بر”اسپورتينگ ليسبون” از پرتغال، بازهم از شانس دست يابى به رده اول گروه، به دوراست.

در بازيهاى فردا شب بهمين گونه ”وردر–برمن” ازآلمان در خانه خود در برابر تيم نامدار ”چلسى لندن” از انگلستان در صدر گروه، وارد زمين می‌شود. از سوى ديگر” اف.ث. بارسلون" تيم نامدار اسپانيا، ظاهرا بازى آسانى را در خانه ”لوسكى صوفيه" از بلغارستان كه تاكنون چهار باخت را پشت سرگذاشته است، در پيش دارد.

iran-goftogoo
فوتبال: ديدارهاى در پيش گروه ”ليگ قهرمانان” اروپا در گروه‌هاى ۱–۴

user posted image
”بايرن مونيخ” بدون شكست تاكنون، اين باردربرابر”اسپارتاك مسكو”

پس از پايان ديدارهاى هفته پنجم تيمهاى شركت كننده در گروه پنج تا هشت درسه شنبه شب، ديگر ديدارهاى باقيمانده در گروه هاى ۱–۴، امشب (چهارشنبه) ، ديدارهاى باقيمانده خودرا در هفته پنجم، در پيش دارند.

تيم باشگاه ”بايرن مونيخ” دارنده مقام قهرمانى ”بوندس ليگا” از سال پيش كه در رده اول جدول امتيازات گروه دو جاى دارد، اين بار در خانه “اسپارتاك مسكو” از روسيه وارد زمين می‌شود. ”بايرن مونيخ” در صورت شكست بازهم پيشتاز گروه باقى می‌ماند، زيرا ”آ.ث.ميلان” ديگر تيمى از ايتاليا، نيز در صورت برترى بر”اسپورتينگ ليسبون” از پرتغال باز هم از شانس دست يابى به رده اول گروه، به دوراست.

در بازيهاى امشب بهمين گونه در گروه يك، تيم ”وردر–برمن” از آلمان درخانه خود تيم نامدار”چلسى لندن” از انگلستان را در صدر گروه، دربرابر دارد. از سوى ديگر ”اف.ث.بارسلون” تيم نامدار اسپانيا، ظاهرا بازى آسانى را در خانه ”لوسكى صوفيه" از بلغارستان كه تاكنون چهار باخت را پشت سر گذاشته است، در پيش خواهد داشت.

تيمهاى ”ليورپول“ از انگلستان و”ايندهوفن” از هلند هر يك بدون باخت تاكنون، امشب بخاطركسب مقام اول گروه در برابر هم قرار می‌گيرند. ”گالاتاسراى استانبول” از تركيه و "جيراندان بوردو” از فرانسه ديگر بازى اين گروه را برگزار می‌كنند.

در گروه چهارم ، تيم ”والنسيا” از اسپانيا كه راه يابى‌اش به دورآينده مسلم است، با ”المپياكوس پيرئوس” از يونان روبروست و ”آ.اس.رم.” از ايتاليا در مقام دوم گروه، ميهمان ”شاختيور دونچك” از اوكراين در زمين اين تيم است.

iran-goftogoo
فوتبال: پنجمین شکست "هامبورگ" و آسیب دیدگی "مهدوى كيا“

user posted image
تيم باشگاه”هامبورگ” باپنج شكست از پنج بازى

در ادامه پیکارهای فوتبال "لیگ قهرمانان“ اروپا ، ۱۶ تیم گروه های ۵–۸ ، این بار در سه‌شنبه شب، دیدارهای هفته پنجم خودرا پشت سر گذاشتند.

در مهم‌ترین بازیهای گروه ۵، دراین شب تیم "رئال مادرید" از اسپانیا و دارنده رکورد قهرمانی درتاریخ این دسته از مسابقات در زمین خود باتیم "المپیک لیون" پیشتاز این گروه از فرانسه روبرو شد. "رئال" در همان نیمه اول د وگل پی درپی را درون دروازه خود دید، اما برتری را با نتیجه ۲بر۱در نیمه اول به تیم میهمان واگذار کرد. با گل "فان نیستل روی" ملى پوش هلند درنیمه دوم و فرصت از دست رفته توسط او که ضربه پنالتى این تیم را به هدر داد، سرانجام "رئال" به نتیجه مساوی دو برد و رضایت داد و همراه با "لیون" بعنوان تیم اول گروه، روانه دور یک هشتم شد.

در دیگر بازی این گروه تیمهاى "استه آئوآ بوخارست" ازرومانی و دینامو کیف" از روسیه، یک بریک به نتیجه مساوی رسیده و بدینگونه در بین تیمهای باقیماده در دورآینده به چشم نخواهند خورد.

در دیداهای گروه ششم "منچستر یونایتد" از انگلستان و تیم اول این گروه در زمین "سلتیک گلاسکو" گل پنالتی خود را به هدر داد و بدینگونه پیروزی را با نتیجه یک برهیچ به نماینده اسکاتلند، واگذار کرد. "منچستر" اما بازهم و اینک هم امتیاز با "سلتیک" در رده اول جدول امتیازات جای می‌گیرد. هردو تیم به مانند "بنفیکا لیسبون" از پرتغال با شانس راه یابی به دوریک هشتم روبرو هستند.

"لیسبون" این بار تیم میهمان "کوپنهاگ" از دانمارک را سه بریک شکست داد و موقعیت مناسبی را بخاطر حضور در بین تیم‌های دورآینده ، صاحب شد.

در گروه هفتم، نماینده آلمان تیم باشگاه "هامبورگ" این بارمیهمان تیم "ارسنال لندن" در زمین این تیم در انگلستان بود. هامبورگ در دنبال چهار بازی و چهار شکست از هرگونه شانسی بخاطرراه یابی به دوریک هشتم روبرو بود. در تیم هامبورگ "مهدی مهدوی کیا" ملی پوش ایران تادقیقه 42 در میان یاران این تیم در روی زمین در نیمه اول به چشم می‌خورد. دراین دقیقه او در دنبال خطای یکی از بازیکنان"ارسنال" با آسیب دیدگی شدیدی روبرو شد و پس از ترک زمین و درمانی کوتاه و موقت، دوباره به زمین آمد اما قادر به بازی نشد و جای خودرا به یک بازیکن تعویضی واگذار کرد.

در تیم "ارسنال" نیز دروازه بان شماره یک تیم ملی آلمان "ینس له من" جای داشت و در دقیقه چهارم نیمه اول، بدون انتطار گل هامبورگ را توسط "فان درفارت" ملی پوش هلند درون دوازه خود دید. درنیمه دوم اما "ارسنال" باسه گل درون دروازه هامبورگ، پیروزی خود و پنجمین باخت هامبورگ را باعث شد و با کسب رده دوم امتیازات در فاصله کوتاهی تا راه یابی به دور یک هشتم، جای گرفت.

در دیدار دوم این گروه"زد.اس.کا.مسکو" از روسیه که تا این شب تیم اول این گروه بود، در خانه خود دو برهیچ از "تیم "پورتو" از پرتغال شکست خورد و جای خودرا به تیم پیروز واگذارکرد و همزمان به رده سوم گروه نزول کرد.

تیم نامدار"آ.ث.میلان" از ایتالیا در دیدار پنجم خود در گروه چهارم، این بار شکست دور از انتظار یک برهیچ را از"آ.ا.کا. آتن" از یونان در مقابل دید. این تیم اما با امتیازات کافی از بازیهای قبلی خود تیم اول گروه باقی مانده و جایش در دور یک هشتم مسلم است. "آتن" اما به رده دوم گروه رسید و در آخرین بازی گروه رقابت فشرده و نزدیکی را با "لیل" از فرانسه که در خانه خود دو برد و به نتیجه مساوی در برابر"اندرلشت" از بلژیک دست یافت، در پیش خواهد داشت.

iran-goftogoo
محروميت ايران از بازيهای بين المللی فوتبال

کميته اضطراری فدراسيون جهانی فوتبال (فيفا)، همه تيمهای باشگاهی، ملی و بازيکنان ايران را به دليل آنچه دخالت دولت در امور فوتبال می داند، از بازيهای بين المللی محروم کرد.

فيفا طی بيانيه ای که روز پنجشنبه 23 نوامبر منتشر شد، اعلام کرده است که فدراسيون فوتبال ايران در روند تصميم گيريها، انتخاب اعضای فدراسيون و تعيين رئيس فدراسيون، استقلال خود را از دولت حفظ نکرده و بدين ترتيب ناقض بند هفده اساسنامه فيفا شناخته شده است.

کميته اضطراری فيفا که تصميم تعليق فدراسيون فوتبال ايران از بازيهای بين المللی را اتخاذ کرده از هفت نفر تشکيل شده که شامل ژوزف (سپ) بلاتر رئيس سوئيسی اين فدراسيون و نمايندگان شش کنفدراسيون می شود.

فيفا برای بازگشت فدراسيون فوتبال ايران به صحنه جهانی فوتبال سه شرط گذاشته است.

نخست بايد هيئتی برای ساماندهی فدراسيون فوتبال ايران تشکيل شود که اعضای آن را فيفا و کنفدراسيون فوتبال آسيا تعيين کنند و فدراسيون فوتبال ايران نيز اساسنامه خود را بر اساس اساسنامه فيفا اصلاح کند.

پس از تأييد نهايی اساسنامه در فيفا، انتخابات تازه ای بايد زير نظر فيفا و کنفدراسيون فوتبال آسيا برای تعيين رئيس فدراسيون فوتبال ايران برگزار شود.

اختلاف ميان فيفا و فدراسيون فوتبال ايران ساعاتی پس از تساوی تيم ملی فوتبال ايران با تيم آنگولا در جام جهانی فوتبال و حذف ايران از رقابتهای جام آغاز شد که رئيس سازمان تربيت بدنی ايران، محمد دادکان را از رياست فدراسيون فوتبال ايران برکنار و کيومرث هاشمی را به جای وی منصوب کرد.

فيفا طی نامه ای به فدراسيون فوتبال ايران در مورد دلايل برکناری آقای دادکان توضيح خواست و سپس اعلام کرد که توضيحی که دريافت کرده را قانع کننده نمی داند و تنها محمد دادکان را به عنوان رئيس فدراسيون فوتبال ايران به رسميت می شناسد.

فيفا تا پانزدهم نوامبر (24 آبان) به فدراسيون فوتبال ايران فرصت داد که محمد دادکان را به سمت خود بازگرداند وگرنه با تحريم مواجه خواهد شد.

دو روز پيش از آنکه اين ضرب الاجل بسر برسد، آقای دادکان رسماً از رياست فدراسيون فوتبال ايران استعفا کرد اما اين استعفا تغييری در تصميم فيفا نداد و اين نهاد بين المللی سرانجام حکم به تعليق فدراسيون فوتبال ايران داد.
iran-goftogoo
محروميت فوتبال ايران از حضور در ميادين بين‌ المللى

user posted image
بعلت دخالت سياست در فوتبال، فيفا تيم ملى ايران را از حضور در ميادين بين المللى محروم ساخت

امروز تيم ملى فوتبال ايران كه در ميان ۳۲ تيم برتر جهان در رقابتهاى جام جهانى آلمان حضور داشت، توسط فدراسيون بين المللى فوتبال تا اطلاع ثانوى از حضور در همه ميادين بين المللى محروم شد.

فدراسيون بين‌المللی فوتبال (فيفا) سرانجام فدراسيون فوتبال ايران را از حضور در ميادين بين‌المللی تا مدت نامحدودی محروم ساخت.

كميته ويژه فيفا با حضور «سپ بلاتر» رئيس فدراسيون و يك نماينده از هر قاره، فوتبال ايران را به دليل دخالت دولت در امور فدراسيون فوتبال ايران و خدشه نمودن قانون هفدهم و تبصره‌های آن، از حضور در كليه ميادين بين‌المللی محروم كرد.

پيش از آن فيفا در نامه اى به فدراسيون فوتبال ايران كه بطور رسمى انتشار نيافت به ۶ موضوع اشاره نمود و خواهان رفع ابهام در اين موارد شد.

اين شش موضوع عبارت بودند از بركنارى محمد دادكان رئيس فدراسيون فوتبال ايران بعد از كسب نتايج ضعيف در جام جهانى، دخالت ديوان ادارى در امور فوتبال و صعود تيم نفت به ليگ برتر بر اساس حكم اين دادگاه.

برگزارى فينال جام حذفى بصورت رفت و برگشت و بنا به دستور سازمان تربيت بدنى، تغيير در اساسنامه فوتبال، جلوگيرى از برگزارى يكى از بازيهاى ليگ برتر بنا به درخواست نمانيدگان مجلس و بالاخره حضور تيم فوتسال استقلال در ليگ پس از اينكه ۶ هفته از آغاز رقابتها گذشته بود.

فدراسيون جهانى فوتبال اين موارد را دخالت دولت و ساير نهادهاى غير ورزشى در امور يكى از اعضاى خود تلفى كرده و تا روز پانزدهم نوامبر براى روشن شدن موضوع به فدراسيون فوتبال ايران مهلت داده بود.

بر اساس اعلام فيفا تا هنگاميكه اوضاع فدراسيون ايران متاثر از قوانين فيفا و كنفدراسيون آسيا، نشود و اساسنامه استانداری برپايه قوانين وضع نگردد و انتخابات جديد تحت كنترل اين دو نهاد انجام نگيرد، اين تعليق به قوت خود باقی‌ است. فيفا همچنين اعلام داشت كه عدم اجرای تعليق بستگی به پذيرش و اجراى طرح فيفا از سوى مقامات مسئول ايران دارد.
Golden Rays

هرچند این مصاحبه مربوط به چندی پیش است ولی چون از زبان بهترین بازیکن دنیاست,خواندن آن برای اولین بار هیچوقت خالی از لطف نیست...

رونالدینیو ستاره ای که هنوز هم میخواهد بدرخشد!user posted image

درخشش خیره كننده رونالدینیو و تصاحب توپ طلا توسط چهره مطرح فوتبال برزیل تا حدی رونالدو را از مركز توجه خارج كرده.مجله وردساكر مصاحبه ای را با بازیكن فوتبال جهان انجام داده كه برگردان ان را می خوانیم.

آیا واقعیت دارد بعد از جام جهانی 2006 از صحنه ملی خداحافظی می كنی؟

شاید مصاحبه ای كه با تلویزیون اسپانیا انجام دادم را بد ترجمه كرده اند.چون آنجا گفتم الان مدتهاست كه در تیم ملی بازی می كنم و باید نسبت به توقف این روند فكر كنم .اصلا منظورم این نبود كه در سال 2006 با تیم ملی حداحافظی می كنم.همیشه گفته ام مادامی كه از فوتبال لذت میبرم برای تیم ملی برزیل بازی می كنم.اصلا تاریخ و زمان مشخص نكردم.فعلا از فوتبال لذت می برم و بالطبع برای تیم ملی برزیل هم بازی می كنم.

چقدر ممكن است طول بكشد؟روماریو 39 سالش است و هنوز هم دارد بازی می كند؟

روماریو استثنا است.چون با این سن و سال كماكان بازی می كند.من قصد ندارم تا آن سن و سال بازی كنم.

هرنان كرسپو اعلام كرده خوشحال است كه این برزیل به جای ارژانتین مدعی فتح جام خواهد بود...

این مسئله اصلا مهم نیست.با انتخاب مدعیان قهرمانی خارج از زمین فوتبال و معمولا در خارج از زمین به كسی جام نمی دهند.برزیل در زمین باید ثابت كند كه بهترین تیم است.

ناراحتی كه جام كنفدراسیونها را از دست دادی؟

همه مشكلات حل شده.برای رسیدن به عقیده ام مبارزه كرده ام.می خواستم استراحت كافی داشته باشم,چون سال بعد به جام جهانی منتهی می شود.در اروپا دراوج دو رویداد هستیم,لیگ قهرمانان اروپا و لیگ اسپانیا كه هر دوی انها برای ما اهمیت دارند و طبیعتا فرصت كمی برای استراحت در اختیارمان خواهد بود.

آیا مثل مسابقات یورو 2004 كه یونان تاكتیكهای دفاعی اش شگفتی ساز شد,در جام جهانی هم ممكن است تیمی شگفتی ساز شود؟

در جام جهانی خیلی بعید است.شاید در مرحله گروهی مثلایكی از مدعیان از دور رقابتها كنار برود,ولی مدعیان به نظر من تیمهای برزیل,ارژانتین,فرانسه,المان و ایتالیا هستند.تیمهای آفریقایی خیلی پیشرفت كرده اند. ولی هنوز راه زیادی تاتبدیل شدن به یك مدعی پیش رو دارند.

آیا حریفان امریكای جنوبی از حریفان اروپایی مشكل تر هستند؟

باید برای رویارویی با هر تیمی آماده باشیم.باید صرفنظر از حریفانمان بازی خودمان را ارائه دهیم.بیشتر بازیكنان مطرح در اروپا بازی می كنند و همه می دانیم حریفانمان چطوری بازی می كنند.البته این حقیقت دارد كه بازیكنان امریكای جنوبی به خصوص آرژانتینی ها و اروگوئه ای ها سعی می كنند حریفان را عصبی كنند تا كارت قرمز بگیرند.این دو كشور در این نوع بازی ها شهره عام و خاص اند.

نظرت درباره توپهای هوشمند چیست؟

راه حل ساده تر برای حل اینگونه مشكلات استفاده از تعداد بیشتری داور است.در بسكتبال كه تعداد بازیكنان به مراتب كمتر است,تعداد داوران خیلی بیشتر است.ولی در فوتبال ما فقط دو خط نگهدارو یك داور داریم و می شود از یك داور خط برای خط دروازه استفاده كرد.در داخل زمین نیازی نیست تعداد داوران بیشتر باشد ولی در بیرون از زمین باید افرادی به داور كمك كنند.

هفته قبل یك مجله عكس تو را در حالی كه در ویلایت سوار كایت بودی چاپ كرده بود.چگونه با این شهرت كنار میایی؟...

خب,از شانزده سالگی مشهور بودم و به این قضیه عادت كرده ام.جنبه های مثبت و منفی خودش را دارد.هر وقت بیرون می روید توجه خیلی ها را جلب می كنید.وقتی مردم مودبانه برخورد می كنند,این جلب توجه بسیار لذت بخش هم هست.ولی خیلی ها نمی دانند چطور باید مودبانه با شما برخورد كنند و این دردناك هست.آنها تصور می كنند چون فوتبالیستها مشهورند باید با تمام شرایط كنار بیایند.اما هر چیزی حد و حدودی دارد.ما فوتبالیستها هم آدم های عادی هستیم و می خواهیم یك زندگی عادی داشته باشیم.

آیا فوتبالیستها حقشان هست كه چنین حقوقهایی بگیرند؟

چرا نگیرند؟ما باعث تفریح و باعث شادی خیلی ها میشیم.فوتبال یك تجارت است كه میلیونها دلار ایجاد می كند و فوتبالیستها باید در این راستا خوب تامین شوند.

تو كارهای انسان دوستانه هم می كنی؟

الان سفیر سازمان ملل هستم و ماموریتهای زیادی انجام می دهم.دوست دارم بازیكنان بیشتری درگیر این قضایا شوند.ما باید از اعتبارمان برای کمک به فقرا استفاده كنیم.اینگونه فعالیتهای اجتماعی اهمیت زیادی دارد.

بازیكنان برزیلی زیادی الان در گیر این نوع كارها هستند؟

شاید چون ما برزیلی ها چون در كشورمان اینگونه مشكلات را لمس كرده ایم.اما خب خیلی از بازیكنان اروپایی هم این كار را انجام می دهند.زیدان هم سفیر سازمان ملل است.ما هر سال بازی با دوستان زیدان انجام می دهیم و عوایدش را در اختیاز سازمان ملل قرار می دهیم.افراد خیر زیادی در جهان وجود دارند.

آیا بازیكنان اسپانیایی بارسا به تو حسادت نمیكنند؟

این كه تمام بازیكنان یك باشگاه با هم رابطه خوبی داشته باشند غیر ممكن است.ولی در بارسا یك گروه بسیار خوب هستیم و می دانیم مهم ترین مسئله باشگاه است.صمیمی بودن بازیكنان اجباری نیست,ولی در داخل زمین همه باید به هم كمك كنند.تا به حال نشانه ای از حسادت در بازیكنان ندیده ام .با دیگران هم رابطه بسیار خوبی دارم و تمام سعیم را می كنیم تا برای تیمم مفید باشم...

iran-goftogoo
واکنش ایران به محرومیت فوتبال ایران

محرومیت فوتبال ایران از بازی های بین المللی با واکنش خشم آلود ایران مواجه شده و فدراسیون فوتبال ایران، ارائه اطلاعات نادرست به فیفا را مسبب این اقدام دانسته است.

کميته اضطراری فدراسيون جهانی فوتبال (فيفا)، همه تيمهای باشگاهی، ملی و بازيکنان ايران را به دليل آنچه دخالت دولت در امور فوتبال می داند، از بازيهای بين المللی محروم کرده است.

فيفا طی بيانيه ای که روز پنجشنبه 23 نوامبر منتشر شد، اعلام کرد که فدراسيون فوتبال ايران در روند تصميم گيريها، انتخاب اعضای فدراسيون و تعيين رئيس فدراسيون، استقلال خود را از دولت حفظ نکرده و بدين ترتيب ناقض بند هفده اساسنامه فيفا شناخته شده است.

این در حالی است که کنفدراسیون فوتبال آسیا، ابراز امیدواری کرده که ایران با انجام خواسته های فدراسیون بین المللی، محرومیت خود را لغو کند.

محمد بن همام، رییس کنفدراسیون فوتبال آسیا، گفت که " ما امیدواریم ایران آنچه را که فیفا خواسته انجام دهد تا آنها بتوانند در مسابقات آسیایی شرکت کنند."

به دنبال اقدام فیفا، فدراسیون فوتبال ایران طی بیانیه ای برخی افراد را به خیانت به فوتبال ایران و ارائه اطلاعات نادرست به فیفا متهم کرد.

اقدام فیفا در محروم کردن حضور کلیه تیم های فوتبال این کشور از شرکت در مسابقات بین المللی، ضربه سهمگینی برای فوتبال ایران و دوستداران آن است. این به معنای آن است که تیم های فوتبال ایران نمی توانند در بازی های آسیایی در قطر و جام ملت های آسیا که سال بعد برگزار می شود شرکت کنند.

به گفته خبرنگار بی بی سی در تهران، همچنین انتقال بازیکنان ایرانی به تیم های خارجی ممنوع شده و داوران ایرانی نمی توانند در مسابقات خارجی، داوری کنند. این محرومیت همچنین شامل ممنوعیت برگزاری بازی های دوستانه و استفاده نکردن از مربیان خارجی است.

فيفا برای بازگشت فدراسيون فوتبال ايران به صحنه جهانی فوتبال سه شرط گذاشته است.

نخست بايد هياتی برای ساماندهی فدراسيون فوتبال ايران تشکيل شود که اعضای آن را فيفا و کنفدراسيون فوتبال آسيا تعيين کنند و فدراسيون فوتبال ايران نيز اساسنامه خود را بر اساس اساسنامه فيفا اصلاح کند.

پس از تأييد نهايی اساسنامه در فيفا، انتخابات تازه ای بايد زير نظر فيفا و کنفدراسيون فوتبال آسيا برای تعيين رئيس فدراسيون فوتبال ايران برگزار شود.

اختلاف ميان فيفا و فدراسيون فوتبال ايران ساعاتی پس از تساوی تيم ملی فوتبال ايران با تيم آنگولا در جام جهانی فوتبال و حذف ايران از رقابتهای جام آغاز شد که رئيس سازمان تربيت بدنی ايران، محمد دادکان را از رياست فدراسيون فوتبال ايران برکنار و کيومرث هاشمی را به جای وی منصوب کرد.

فيفا طی نامه ای به فدراسيون فوتبال ايران در مورد دلايل برکناری آقای دادکان توضيح خواست و سپس اعلام کرد که توضيحی که دريافت کرده را قانع کننده نمی داند و تنها محمد دادکان را به عنوان رئيس فدراسيون فوتبال ايران به رسميت می شناسد.

دو روز پيش از آنکه ضرب الاجل فیفا در پانزدهم نوامبر (24 آبان) بسر برسد، آقای دادکان رسماً از رياست فدراسيون فوتبال ايران استعفا کرد اما اين استعفا تغييری در تصميم فيفا نداد و اين نهاد بين المللی سرانجام حکم به تعليق فدراسيون فوتبال ايران داد.
Sufia
" وادا " و کمیته بین‌المللی المپیک بر وضع دوپینگ در دوحه نظارت می کنند

آژانس بین‌المللی مبارزه با دوپینگ (وادا) و کمیته بین‌المللی المپیک وضعیت دوپینگ ورزشکاران در بازیهای آسیایی ‪ ۲۰۰۶‬دوحه را تحت نظارت و کنترل قرار می‌دهند.
به‌گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از خبرگزاری فرانسه ، بازیهای آسیایی دوحه، آخرین رویداد چند رشته‌ مهم قبل از المپیک ‪ ۲۰۰۸‬پکن است. چین به عنوان میزبان بعدی المپیک و یکی از خبرسازان دوپینگ به دقت زیر ذره‌بین نظارت قرار می گیرد. سپس کشورهایی مثل هند، ایران و پاکستان قرار دارند که امسال نامشان در رسوایی‌های دوپینگ شنیده شد.

مسئولان برگزاری بازیهای آسیایی در دوحه ، ‪ ۱۲۰۰‬آزمایش دوپینگ از ورزشکاران شرکت‌کننده خواهند گرفت و برای نخستین بار در تاریخ بازیهای آسیایی، آزمایش خون هم انجام می‌شود.

در کشور اسلامی قطر که نوشیدن مشروبات الکلی ممنوع است، آزمایش نفس نیز انجام خواهد شد و نمونه‌ها برای بررسی به کینگ کالج لندن فرستاده می شود.
در بازیهای آسیایی دوره گذشته در بوسان فقط یک مورد دوپینگ مشاهده شد که مربوط به "سونیتا رانی" دونده دوهای نیمه استقامت هند بود و از مدال طلای ‪ ۱۵۰۰‬متر و برنز ‪ ۵۰۰۰‬متر محروم شد. "یوسف الزین" وزنه‌بردار لبنانی نیز به دلیل امتناع از انجام آزمایش دوپینگ، مدال برنزش را از دست داد.

iran-goftogoo
نتايج رقابتهاى هفته چهاردهم بوندس ليگا

user posted image
با تك گل هاشميان در دقيقه ۷۵، هانوفر خود را به رتبه دوازدهم رساند

با پيروزى سه تيم صدر نشين جدول يعنى شالكه، برمن و مونيخ در مقابل حريفان، رقابت تنگاتنگ صدرنشينان همچنان ادامه دارد. شكست هامبورگ، يك گام ديگر مربى اين تيم را به جدائى نزديك كرد.

شب گذشته در نخستين ديدار از هفته چهاردهم رقابتهاى بوندس ليگا و در دربى غرب آلمان دو تيم شالكه و بوخوم به مصاف هم رفتند. شالكه هفته گذشته با پيروزى در مقابل كوتبوس با كسب ۲۶ امتياز صدر نشينى را در جدول برعهده گرفت. بوخوم اما با پيروز ۴ بر ۳ در مقابل آينتراخت فرانكفورت و كسب دوازده امتياز در رتبه شانزدهم جدول جاى گرفت. در اين ديدار شالكه با نتيجه ۲ بر يك به پيروزى دست يافت و جايگاه خود را در صدر جدول مستحكم ساخت.

در ديدار بعدى، امروز دو تيم وردر برمن و آرمينيا بيليفد در مقابل هم قرار گرفتند. برمن هفته قبل با تساوى در مقابل آلمانيا آخن و كسب ۲۴ امتياز بخاطر تفاضل گل برتر در مقابل اشتوتگارت در رتبه دوم جدول باقى ماند. بيليفد اما با تساوى بدون گل در مقابل ولفس بورگ با كسب ۲۰ امتياز يك رتبه سقوط كرد و در جايگاه ششم جدول قرار گرفت. در اين ديدار برمن با نتيجه ۳ بر صفر به پيروزى دست يافت.

در دومين ديدار امروز هامبورگ به مصاف بايرن مونيخ رفت. مونيخ هفته قبل با پيروزى در مقابل اشتوتگارت اين تيم را از صدرنشينى انداخت، اما خود با كسب ۲۳ امتياز در رتبه چهارم جدول باقى ماند. هامبورگ اما با تساوى در مقابل ماينز از رتبه پانزدهم جدول به جايگاه هفدهم سقوط كرد. هامبورگ پس از گذشت سيزده هفته از رقابتهاى بوندس ليگا تنها با يك پيروزى، اما با هشت تساوى به همراه نورنبرگ ركورد دار است، با اين تفاوت كه هامبورگ با چهار شكست اكنون با خطر سقوط به دسته دوم روبرو است. در اين ديدار هامبورگ با نتيجه ۲ بر يك بازى را واگذار كرد.

در ديدار بعدى امروز دو تيم آلمانيا آخن و هرتا از برلين در مقابل هم قرار گرفتند. آخنى ها هفته گذشته با كسب تساوى ۲ بر ۲ در مقابل وردر برمن و كسب پانزده امتياز در رتبه سيزدهم جدول باقى ماندند. اما هرتا با پيروزى در مقابل دورتموند و كسب ۲۱ امتياز يك رتبه صعود كرد و در جايگاه پنجم جدول قرار گرفت. در اين ديدار تيم برلينى هرتا با نتيجه ۲ بر يك بر آخن غلبه كرد.

در چهارمين ديدار امروز دو تيم هانوفر و ماينز به مصاف هم رفتند. هانوفر هفته گذشته با پيروزى در مقابل بورسيا مونشن گلادباخ و كسب سيزده امتياز در رتبه پانزدهم جدول جاى گرفت. ماينز اما عليرغم تساوى هتفه گذشته در مقابل هامبورگ تغييرى در وضعيت اش ايجاد نشد و كماكان با كسب ۹ امتياز در رتبه هجدهم جدول قرار گرفته است. در اين ديدار هانوفر با تك گل دقيقه هفتاد وپنجم وحيد هاشميان به پيروزى دست يافت.

در ديدار بعدى امروز دو تيم آينتراخت فرانكفورت و بورسيا دورتموند در مقابل هم قرار گرفتند. دورتموندى ها عليرغم شكست هفته گذشته در مقابل هرتا تغييرى در وضعيت اشان ايجاد نشد و كماكان با كسب هجده امتياز بخاطر تفاضل گل بيشتر پس از ولفس بورگ در رتبه هفتم جدول جاى دارند. آينتراخت فرانكفورت هم با وضعيت مشابه اى روبرو شد و عليرغم شكست در مقابل بوخوم با شانزده امتياز در رتبه دهم جدول باقى ماند. در اين ديدار دو تيم به تساوى يك بر يك دست يافتند.

در آخرين ديدار امروز دو تيم ولفس بورگ و نورنبرگ به مصاف هم رفتند. نورنبرگ هفته گذشته پس از پيروزى ۳ بر ۲ در مقابل باير لوركوزن با كسب هفده امتياز از رتبه دوازدهم جدول به رتبه نهم صعود كرد. ولفس بورگ اما عليرغم تساوى بدون گل در مقابل آرمينيا بيليفد با كسب هجده امتياز اما تفاضل گل كمتر نسبت به دورتموند در رتبه هشتم جدول باقى ماند. در اين ديدار دو تيم به تساوى يك بر يك بسنده كردند.

در دو ديدار باقيمانده از هفته چهاردهم فردا نخست، باير لوركوزن به مصاف انرگى كوتبوس ميرود. لوركوزن هفته قبل بازى را با نتيجه ۳ بر ۲ به نورنبرگ واگذار كرد و اكنون با پانزده امتياز در رتبه دوازدهم جدول قرار گرفته است. در صورت ادامه اين روند، بعيد بنظر ميرسد كه مشيائيل اسكيبه سرمربى لوركوزن بتواند تا آخر فصل به كار خود ادامه دهد. كوتبوس نيز هفته قبل در مقابل شالكه مغلوب شد و اكنون با پانزده امتياز از رتبه نهم به يازدهم سقوط كرده است.

در آخرين ديدار اين هفته اشتوتگارت به مصاف گلادباخ ميرود. اشتوتگارت با شكست هفته قبل در مقابل بايرن مونيخ صدرنشينى را از دست داد و اكنون با ۲۴ امتياز بخاطر تفاضل گل كمتر بعد از برمن در رتبه سوم جدول جاى گرفته است. گلادباخ اما با شكست هفته قبل در مقابل هانوفر تغييرى در وضعيت اش ايجاد نشد و با كسب سيزده امتياز در رتبه چهاردهم جدول باقى ماند.
iran-goftogoo
اسكى: ادامه مسابقات گوناگون در ورزش‌هاى زمستانى

user posted image
ورزش هاى زمستانى دربرنامه مسابقات كاپ هاى جهانى

با شروع فصل زمستان، همزمان مسابقات كاپ جهانى در مواد گوناگون اين ورزش شروع شده و هر بار در پيست يكى از كشورهاى جهان به نتيجه می‌رسند.

در آمريكا و اولين مرحله ماده مسابقات مارپيچ بزرگ بانوان، دو شركت كننده از اتريش ”كاترين ستل" و "ميشائلا كرش گاسر” در رده‌هاى اول دوسوم جاى گرفته و در بين آنان ”تانيا پوتى آينن” از فنلاند، به مقام دوم رسيد. در بين مردان و مسابقات آنان در ماده اسكى سرعت در كانادا، كم و بيش دور از انتظار”ماركو بوشل” از "ليشتن شتاين” بر شركت كنندگان كانادا و ايتاليا، برترى داشت.

در ماده مسابقات اسكى غيركوهستانى در اولين مرحله ماده تركيبى شامل دو بار پرش با اسكى و سپس اسكى استقامت به مسافت ۱۵كيلومتركه در فنلاند به نتيجه رسيد، ”لامى شاپويى” از فرانسه با كسب بهترين امتيازات و زمان بدست آمده، پيروز روز بود. ”هانو مانينن” از فنلاند، قبل از”سباستيان هازنى” از آلمان، مقام دوم را صاحب شد.

در ماده مسابقات اسكى استقامت با استيل قديمى به مسابقات ۱۰ كيلومتر در دسته بانوان ”ويرپى كوئيتينن” از فنلاند، در مقابل ”ماريت بيورگن” شركت كننده نامدار نروژ ودارنده بسيارى از عنوانهاى قهرمانى موفق بود. شركت كنندگان آلمان در اين روز از موفقيت دلخواه به دور بوده و بهترين آنان ”ويولا بائر” در رده سيزدهم جاى گرفت.

iran-goftogoo
هندبال: مسابقات چهارگانه بانوان در نروژ

user posted image
شركت چهارتيم ملى بانوان اروپا درمسابقات نروژ

در فاصله كوتاهى تا شروع پيكارهاى هندبال قهرمانى اروپا در دسته بانوان، در حال حاضر چهار تيم برتر اروپا در اين ورزش در يك سرى از مسابقات چهارگانه در نروژ، در برابر هم ظاهر می‌شوند.

تيم ملى بانوان نروژ با دو پيروزى در برابر تيمهاى فرانسه و آلمان، ازهم اكنون از فرمى خوب برخوردار بوده و جزو تيمهاى نامزد كسب مقام قهرمانى اروپا جاى می‌گيرد كه درماه آينده در سوئد، برگزار خواهند شد.

در بين چهارتيم شركت كننده، تيم آلمان پس از باخت از تيمهاى روسيه و نروژ، بدون امتياز باقى ماده و در ديدارسوم خود اين بار با تيم فرانسه روبروست.

تيم ملى آلمان در راه آمادگى و شركت خود در پيكارهاى قهرمانى اروپا در پايان هفته نيز در دو بازى دوستانه و آزمايشى، تيم ملى اسپانيا را در پيش خواهد داشت. در ديدارهاى دور مقدماتى قهرمانى اروپا در ماه آينده ، تيمهاى آلمان، لهستان، اسلوونى و همچنين نروژ، در يك گروه در كنارهم، جاى گرفته‌اند.

iran-goftogoo
فوتبال: آقاى گل مسابقات ”بوندس ليگا” در پايان هفته چهاردهم

user posted image
” پانتليچ” آقاى گل مسابقات ”بوندس ليگا”

بدون توجه به نتايج دو بازى باقيمانده در هفته چهاردهم فوتبال ”بوندس ليگا” كه در يكشنبه شب به نتيجه می‌رسند، درحال حاضر عنوان آقاى گل مسابقات به ”ماركو پانتليچ” تعلق دارد.

بازيكن در خدمت تيم باشگاه ”هرتا برلين” با تعداد ۹ گل از ۱۴ بازى به تنهايى دررده اول ليست بهترين گل زنان مسابقات جاى دارد. سپس سه بازيكن هر يك با تعداد ۸ گل در اين ليست به چشم می‌خورند كه درميان آنان ”ماريو گومش” از تيم اشتوتگارت‌ در صورت موفقيت درديدار در پيش اين تيم در برابر ”مونشن گلادباخ” موقهيت خودرا بهبود خواهد بخشيد.

در ديدارهاى هفته چهاردهم اين بار ”ميروسلاو كلوزه” ملى پوش آلمان و آقاى گل مسابقات جام جهانى در تيم ”وردر–برمن” با كسب دوگل ديگر‌ اينك باكل ۸ گل ، خودرا در بين بهترين بازيكنان خط حمله جاى داد. با همين تعداد گل، ”روى ماكاى” از تيم "بايرن مونيخ” نيزبا كسب گل ديگرى در اين هفته تعداد گل‌هاى خود را در اين فصل از مستبقات به ۸ گل افزايش داد.

iran-goftogoo
شرکت تیم فوتبال ایران در بازی های آسیایی دوحه

دبیر فدراسیون فوتبال ایران گفته است که این کشور حاضر است تا برای لغو محرومیت از بازی های بین المللی، خواسته های فدراسیون بین الملللی فوتبال، فیفا را بپذیرد. این در حالی است که سازمان تربیت بدنی ایران از حضور تیم امید این کشور در بازی های آسیایی دوحه خبر داده است.

داریوش مصطفوی، دبیر موقت فدراسیون فوتبال ایران در مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایرنا گفته است که ایران خواهان حضور در بازی های آسیایی دوحه قطر است .

فیفا، همه تيمهای باشگاهی، ملی و بازيکنان ايران را به دليل آنچه دخالت دولت در امور فوتبال دانسته، از بازی های بين المللی محروم کرده است.

فدراسیون بین المللی فوتبال طی بيانيه ای که روز پنجشنبه 23 نوامبر منتشر شد، اعلام کرد که فدراسيون فوتبال ايران در روند تصميم گيريها، انتخاب اعضای فدراسيون و تعيين رئيس فدراسيون، استقلال خود را از دولت حفظ نکرده و بدين ترتيب ناقض بند هفده اساسنامه فيفا شناخته شده است.

آقای مصطفوی افزوده است که انتخابات جدیدی برای انتخاب رییس جدید فدراسیون با حضور نمایندگان فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا برپا می شود.

این در حالی است که سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی با صدور بیانیه ای که خبرگزاری ایرنا آن را منتشر کرده، خبر از شرکت تیم ملی امید ایران در بازی های آسیایی دوحه قطر داده و گفته است که با رایزنی های وزارت امور خارجه مشکل موجود بر سر اعزام تیم امید به صورت موقت حل شده است.

پیش از این اعلام شده بود که تیم عراق در این بازی ها جانشین ایران شده است. سایت اینترنتی کنفدراسیون فوتبال آسیا هنوز اخباری در زمینه گروه بندی این رقابت ها منتشر نکرده است.

به دنبال اقدام فیفا، فدراسیون فوتبال ایران طی بیانیه ای برخی افراد را به خیانت به فوتبال ایران و ارائه اطلاعات نادرست به فیفا متهم کرد.

کنفدراسیون فوتبال آسیا، پیش از این ابراز امیدواری کرده بود که ایران با انجام خواسته های فدراسیون بین المللی، محرومیت خود را لغو کند.

محمد بن همام، رییس کنفدراسیون فوتبال آسیا،خاطر نشان کرده بود که " ما امیدواریم ایران آنچه را که فیفا خواسته انجام دهد تا آنها بتوانند در مسابقات آسیایی شرکت کنند."

شرایط فیفا

طبق درخواست فدراسیون بین المللی فوتبال، بايد هياتی برای ساماندهی فدراسيون فوتبال ايران تشکيل شود که اعضای آن را فيفا و کنفدراسيون فوتبال آسيا تعيين کنند و فدراسيون فوتبال ايران نيز اساسنامه خود را بر اساس اساسنامه فيفا اصلاح کند.

دو روز پيش از آنکه ضرب الاجل فیفا در پانزدهم نوامبر (24 آبان) بسر برسد، آقای دادکان رسماً از رياست فدراسيون فوتبال ايران استعفا کرد اما اين استعفا تغييری در تصميم فيفا نداد و اين نهاد بين المللی سرانجام حکم به تعليق فدراسيون فوتبال ايران داد.
Sufia
پانزدهمين دوره بازيهای آسيايی - قطر

تيم ملی شنا با 8 شناگر امشب عازم دوحه می شود

تيم ملی شنای کشورمان برای حضوردر مسابقات شنای پانزدهمين دوره بازيهای آسيايی قطر، ساعت 30/19 امشب راهی دوحه می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر ، ملی پوشان شنا با ترکيبی 8 نفره در رقابتهای شنا شرکت خواهند کرد : محمد عليرضايی ، حميد رضا پيرو، شاهين برادران ، سهيل آشتيانی ، محمد بيداريان ، پاشا وحدتی ، سعيد آشتيانی و امين نوشادی در مواد مختلف به مصاف حريفان آسيايی می روند. مسابقات شنا از شنبه يازدهم لغايت پنج شنبه شانزدهم آذرماه جاری برگزار خواهد شد.

اين تيم را بهزاد مهدی خبازيان ( سرمربی ) ، خشايار حضرتی ( مربی ) و بهزاد پازوکی ( سرپرست ) همراهی می کنند.

iran-goftogoo
امير عربى / روزهای سخت فوتبال ايران

user posted image
« آقاى على‌آبادى در موضوع تعليق فوتبال ۵۰ درصد مقصر است و آقاى دادكان هم ۵۰ درصد ديگر مقصر است.»

خبر محروميت فوتبال ايران از حضور در ميدان هاى بين‌المللی طبق تصميم فيفا، خبر تلخی برای انبوه دوستداران اين ورزش بود. فيفا اين تصميم را هفته پيش پس از چند اخطار، به دليل دخالت سياست در ورزش و سرپيچى مسئولان ايرانى از مقررات جهانى اعلام كرد. اينك مسئولان فوتبال ايران در تلاش اند تا راه حلى براى رفع محروميت بيابند و هياتى به همين منظور به بروكسل رفته است . امير عربى، همكار سرويس ورزشى روزنامه تعطيل شده شرق، در مصاحبه با دويچه وله، از چند و چون آنچه بر سر فوتبال كشور آمده ميگويد.

مصاحبه: مهيندخت مصباح

آقاى عربي با اتفاقاتى كه در فوتبال ايران افتاده و فيفا نشان داد كه درخواسته هاى خودش سختگير است، فكر مى كنيد مديريت ورزش ايران تغييرى در سياست خود بدهد؟ آيا اصولا ورزش ايران مى‌تواند بدون دخالت دولت سرپا بايستد؟

امير عربى: اول توضيحى در باره بندى كه دراساسنامه فدراسيون فوتبال ايران بود و با توجه به آن فيفا فوتبال ما را معلق كرد، می‌دهم. اساسنامه فدراسيون فوتبال ايران در دوران رياست آقاى هاشمى طبا و در اولين دوره رياست جمهورى آقاى خاتمى نوشته شد. انتخاباتى هم برگزار شد و آقاى صفايى فراهانى به رياست فدراسيون فوتبال ايران رسيد. در دوره دوم رياست جمهورى آقاى خاتمى آقاى مهرعليزاده آمدند و بندى را به اساسنامه اضافه كردند كه رياست سازمان ورزش خودش مى‌تواند تنهايى تصميم بگيرد ، رييس فدراسيون‌ها را بركنار كند و بدون دخالت مجمع، استعفاى روساى فدراسيون ها را هم قبول كند. فيفا به اين بند مدتها بود كه گير داده بود و اين ربطى به آقاى على‌آبادی و دوره دادكان نداشت. از همان موقع فيفا گفته بود شما بايد اين بند را از اساسنامه فوتبال‌تان حذف كنيد. حتى قبل از شروع جام جهانى هم چند بار اطلاع داد كه بند حذف شود و اساسنامه تغيير كند كه دخالت‌هاى دولت در امور فوتبال كم شود.

اين كه مى‌پرسيد آيا می‌شود دخالت دولت در ورزش كم شود، نه نمی‌شود! الان طبق خواسته فيفا، ممكن است دخالت سازمان ورزش كم شود اما دخالت نهادهاى ديگر زياد مى‌شود. باشگاه‌هاى ما كه قرار است بعضى مديران شان بيايند در اين مجمع قرار بگيرند، اينها همه باشگاههاى دولتى هستند. ممكن است باشگاه مال سازمان ورزش باشد، مال وزارت صنايع باشد، مال سپاه باشد، مال نيروى انتظامى باشد. اينطور نيست كه تنها سازمان ورزش بتواند دخالت كند. ما الان چند تيم نظامى داريم. مديران اين باشگاههاى نظامى می‌توانند دخالت كنند. بطور كلى چون اقتصاد ورزش ما دولتى است نمى‌توان گفت دست دولت از ورزش كوتاه مى‌شود. اجراى خواست فيفا تنها باعث مى‌شود سازمان ورزش به تنهايى همه كارها را نكند. يا اينكه رييس فدراسيون فوتبال را تنها سازمان ورزش و روساى هيات‌ها تعيين كنند.

آقاى على آبادى، رييس سازمان تربيت بدنى در رابطه با تصميم فيفا گفته‌اند كه اين دخالتى از نوع كاپيتولاسيون است. انگار خواسته‌اند بگويند ما به راه خود خواهيم رفت. شما چه فكر مى‌كنيد؟

امير عربى: البته ايشان قبلا اين را گفته بود و وقتى تهديد فيفا جدى شد و فعاليت فدراسيون فوتبال معلق شد، همه به اين نتيجه رسيدند كه موضوع شوخی بردار نيست. فوتبال ورزش بسيار محبوبى است و مردم ايران دارند در خيابانها از همديگر سوال مى‌كنند كه تكليف چه مى‌شود؟ يكى از باشگاه هاى ايرانى كه بالاخره به ليگ قهرمانى آسيا بعد از سالها راه پيدا كرده، تيم استقلال است كه تماشاچيان‌اش دارند می‌پرسند آيا استقلال می‌تواند شركت كند در رقابت ها يا نه؟ اين باعث شده كه الان چندين گروه در حال فعاليت باشند تا اين تعليق برداشته شود. الان سازمان تربيت بدنى يك گروه اعزام كرده به بروكسل تا با مقامات فيفا مذاكره كنند. دوستان نزديك رييس سابق فدراسيون فوتبال ايران هم دارند تلاش مى‌كنند اين تعليق را بر دارند. همين امروز آقاى بلاتر در امارات اعلام كردند كه ما تا ۱۲ دسامبر فرصت داريم كه اساسنامه مان را تغيير دهيم. اگر چنين نشود، احتمالا تيم ايران از جام ملت‌هاى آسيا حذف و سوريه جايگزين آن می‌شود. به احتمال فراوان باشگاههاى استقلال و سپاهان هم از حضور در ليگ قهرمانى آسيا منع می‌شوند و اين اتفاق ناخوشايندى براى ايران خواهد بود.

در مورد شركت تيم اميد ايران در دوحه و تلاش هايى كه براى برآورده كردن خواست فيفا تا ۱۲ دسامبر می‌شود، اطلاع داريد چانه زنى‌ها از سوى چه كسانى است؟

امير عربى: بازيهاى آسيايى دوحه زير نظر فيفا انجام نمی‌شود و زير نظر كميته بين‌المللى المپيك و كميته المپيك آسيا انجام می‌شود كه آقاى افشارزاده از سوى سازمان ورزش ايران در شوراى المپيك آسيا عضو هستند. كنفدراسيون فوتبال آسيا هم در اين شوراى المپيك آسيا عضو است اما تنها يك رای دارد. اين ماجرا ديروز در شورا بحث شده و تصميم گرفته شد كه تيم اميد ايران به دوحه برود. اين نشانگر آن نيست كه تعليق فيفا حذف شده، بلكه بازيهاى المپيك زير نظر فيفا نيست. بخاطر همين چيزى كه آقاى بلاتر گفته مربوط به جام ملت‌هاى آسيا در ۲۰۰۷ و ليگ قهرمانان آسيا در ۲۰۰۷ است.

در صحبت‌هايتان اشاره كرديد كه موضوع چه انعكاسى ميان طرفداران فوتبال داشته . آيا جمع بستى از تاثير اجتماعى اين محروميت می‌توانيد بدهيد؟

امير عربى: هنوز مردم ايران آن طور كه منظور شماست، درگير قضيه نشده‌اند. روزى كه قرار شود استقلال به جام آسيا نرود، روزى كه مشخص شود ايران به جام ملتهاى آسيا نمى‌رود و سوريه جايگزين آن مى‌شود، آن روز می‌توان در مورد واكنش جامعه حرف زد. الان بحث در خيابانهاى تهران زياد است و مردم مى‌پرسند بالاخره چه مى‌شود. خوشبختانه اطلاع رسانى در اين مورد هم خوب بوده و مردم ميدانند چه شده و چه كسانى مقصر بوده‌اند و چه راهكارهايى براى شكستن اين تعليق هست. من فكر مى‌كنم دو هفته آينده تلاش‌هايى خواهد شد. كميته‌اى هم الان در سازمان ورزش ايجاد شده تا اساسنامه را تغيير دهند. من فكر مى‌كنم اين اتفاق‌ها خواهد افتاد.

خود آقاى على آبادي چند ساعت قبل از اعلام تصميم فيفا گفته بود هيچ اتفاقى نخواهد افتاد. فكر مى‌كنيد مديرى كه قادر به پيش بينى تصميم فيفا نبود، سركار می‌ماند؟ مردم چه مى‌گويند؟

امير عربى: شايعاتى وجود دارد در مورد آقاى على آبادى كه چون ايشان تخصص شان ورزش نيست و كارهاى عمرانی است، احيانا به جاى ديگري منتقل می‌شوند. به نظر من آقاى على‌آبادى در موضوع تعليق ۵۰ درصد مقصر است و آقاى دادكان هم ۵۰ درصد ديگر مقصر است. ايشان می‌دانست كه فيفا روى چه چيزى حساس است اما با اين حال دادكان را درست حين رقابت‌هاى جام جهانى، بركنار كرد. از طرف ديگر آقاى دادكان حاضر نشد استعفاى خودش را مكتوب كند و به فيفا بدهد و تا روزهاى آخر پافشاری كرد. می‌توان گفت ناآشنايی آقاى علی‌آبادی با جو ورزش ايران و قوانين فيفا باعث اين اتفاق شده است. البته آقاى على‌آبادى خيلى سعى كرده اين روزها، جو موجود را بشكند. هياتى را به بروكسل فرستاده كه مذاكره كند و از فيفا مهلت بگيرد.

iran-goftogoo
هندبال : نروژ، پيروز مسابقات چهارگانه بانوان

در فاصله كوتاهى تا شروع پيكارهاى هندبال قهرمانى اروپا در دسته بانوان، چهارتيم برتر اروپا در اين ورزش در يك سرى از مسابقات چهارگانه در نروژ، شركت يافتند.

تيم ملى بانوان نروژ دارنده مقام قهرمانى اروپا از دوره پيش درخانه خود اينك با دو پيروزى در برابر تيمهاى فرانسه و آلمان، ديدار سوم خودرا در برابر روسيه نيز با موفقيت پايان داد و با برخوردارى از فرمى خوب از هم اكنون در بين تيمهاى نامزد كسب مقام قهرمانى اروپا جاى ميگيرد.

در بين چهارتيم شركت كننده، تيم آلمان نخست اولين شكست را در مقابل بانوان روسيه دارنده مدال طلاى قهرمانى جهان بانتيجه ۳۴بر۲۸ در برابر ديد وپس از باخت از تيم ميزبان‌ سومين بازى خودرا نيز در مقابل فرانسه با شكست پايان داد. آلمان بدينگونه رده آخر اين مسابقات را پس از تيمهاى نروژ، روسيه و فرانسه، صاحب شد.

تيم آلمان در راه آمادگى و شركت خود در پيكارهاى قهرمانى اروپا در پايان اين هفته درخانه خودد دو بازى دوستانه و آزمايشى، را در برابرتيم ملى اسپانيا در پيش دارد. در ديدارهاى دور مقدماتى قهرمانى اروپا در ماه آينده ، تيمهاى آلمان، لهستان، اسلوونى و همچنين نروژ، دريك گروه در كنارهم، جاى گرفته‌اند. در پايان ديدارهاى دور مقدماتى سپس سه تيم اول گروه، بازهم در دورمسابقات باقى می‌مانند.

iran-goftogoo
بازيهاى آسيايى: حضور تيم اميد ايران در مسابقات فوتبال

user posted image
شروع بارزيهاى آسيايى در:دوحه”

در شهر”دوحه” در قطر، از امروز پانزدهمين دوره بازيهاى آسيايى با حضور بهترين ورزشكاران اين قاره شروع شده و بمدت ۱۸ روز تا تاريخ ۱۵ سپتامبر ادامه خواهد داشت.

دراين دوره از بازيها، ورزشكاران ۴۵ كشور آسيايى حضور يافته و در راه كسب يكى از مدالهاى قهرمانى در۲۲ رشته ورزشى گوناگون، شركت می‌يابند. كشورهاى چين، ژاپن و كره با بيشترين تعداد شركت كنندگان رقابت نزديكى را در راه دست يابى به عنوان‌هاى قهرمانى در بين بانوان و مردان در پيش خواهند داشت.

كاروان شركت كنندگان ايران نيز در اين دوره از بازيها باتعداد بيش از ۱۴۰ ورزشكار، در پيكارهاى ۱۳ رشته ورزشى در برنامه مسابقات، حضور خواهد داشت.

در اولين روز بازيهاى آسيايى ”دوحه” اولين ديدارهاى فوتبال در گروه يك دور مقدماتى نخست بين تيمهاى امارات وازبكستان به نتيجه می‌رسند. تيم ملى فوتبال ايران كه تاكنون چهار بار و براى آخرين بارچهارسال پيش در دوره گذشته اين بازيها بعنوان قهرمانى رسيد، نخست در دنبال نشست اضطرارى فدراسيون جهانى فوتبال ”فيفا” و حكم اين فدراسيون درباره تعليق فعاليت تيم ملى فوتبال ايران در تمامى پيكارهاى بين‌المللى به استناد به دخالت‌هاى دولت ايران درامورمربوط به فدراسيون فوتبال كشور، از حق شركت در مسابقات ”دوحه” محروم گشت.

در دنبال مذاكرات ”فيفا” با سازمان تربنت بدنى ايران و ديگر نهادهاى اين كشور و همچنين ”محمد همام” رئيس كنفدراسيون فوتبال آسيا، ”فيفا” اما ديروز موافقت خودرا با شركت تيم اميد ايران در بازيهاى آسيايى اعلام كرد و بدينگونه تعليق فعاليت‌هاى جهانى فدراسيون فوتبال ايران، بطور موقت وآن نيز در مورد مسابقات آسيايى ”دوحه” رفع گشته است.

رايزنى‌هاى مربوطه در زمينه برطرف ساختن تعليق فعاليت‌هاى جهانى فدراسيون فوتبال ايران، در ”بروكسل” ادامه داشته و بنا برگزارش خبرگزارى ”ايسنا” رئيس فدراسيون جهانى هشدارداده است كه: مشكل تعليق ايران حل نشده و ممكن است دامن گير اين تيم در پيكارهاى جام ملت هاى آسيا شود. بنا بگفته "ژوزف بلاتر” چنانچه اساسنامه ايران تا تاريخ دوازدهم دسامبر تغيير نكند، اين تيم حضوردر مسابقات جام ملت‌هاى آسيا را از دست خواهد داد.

iran-goftogoo
فوتبال : "کاناوارو" بهترین بازیکن اروپا درسال ۲۰۰۶

user posted image
”كاناوارو” كاپيتن تيم ملى ايتاليا، بهترين فوتباليست اروپا درسال ۲۰۰۶

به مانند هرسال این بارنیز بهترین بازیکن فوتبال سال ۲۰۰۶ دراروپا انتخاب شد وعنوان آن به کاپیتن تیم ملی ایتالیا، تعلق گرفت.

بنا بررای كارشناسان این ورزش وعضو اتحادیه فوتبال اروپا که به ابتکارنشریه "فرانس فوتبال" صورت میگیرد، "کلادیو کاناوارو" بیشتری تعداد آرا را برابربا ۱۷۳ رای، صاحب شد. کاپیتن ۳۳ ساله در خط دفاع تیم ملی ایتالیا که همراه بااین تیم درپیکارهای جام جهانی ۲۰۰۶ درآلمان،به مدال طلا دست یافت، دراین فصل از مسابقات باشگاه های اروپا به تیم "رئال مادرید" دراسپانیا انتقال یافت.

باتعداد ۱۲۴ رای، سپس”جیان لوجی بوفون" دیگرملی پوش ایتالیا وتحت قرارداد باشگاه "یونتوس تورین" که دردیدارهای جام جهانی درون دروازه تیم قهرمان جهان جای داشت، عنوان دومین بازیکن برتر اروپا را دراین سال قبل از "تیری هانری" بازیکن ملی فرانسه درتیم "ارسنال لندن" باتعداد ۱۲۱ رای دراختیارمیگیرد. "رونالدینیو" ملی پوش برزیل ودرخدمت تیم "اف.ث.بارسلون" دراسپانیا که درسال پیش بدین عنوان رسید، این باررده چهارم را صاحب شد.

دربین ۱۰ بازیکن برتراروپا درسال ۲۰۰۶ ، "میروسلاو کلوزه" بازیکن ملی المان درخط حمله وتحت قرارداد باشگاه "وردر-برمن" مقام هفتم وسپس "ینس له من" دروازه بان شماره یک تیم ملی این کشور که درانگلستان درتیم "ارسنال لندن" عضویت دارد، درمقام دهم لیست بهترین بازیکنان سال اروپا به چشم میخورند.

Golden Rays

تاسف رونالدینهو از شایعه رفتن ریکارد از بارسا

:

او بزرگ ترین حامی بازیکنان است

بدون رایکارد در بارسا نمی مانم...

user posted image

رونالدينيو ستاره برزيلي تيم فوتبال بارسلونا در مصاحبه ‌اي با ابراز علاقه نسبت به رايكارد سرمربي تيمش اظهار داشت‌: " تصور بارسا بدون حضور رايكارد بسيار سخت است‌. "

رونالدينيو در ادامه مطلب فوق تأكيد كرد‌: " به هيچ وجه نمي‌ توانم روزي بدون حضور رايكارد در بارسا بمانم‌. معتقدم تيم بدون فرانك رايكارد از وضعيت طبيعي خود خارج خواهد شد‌.

او شخصي است كه با جديت فراوان كار مي ‌كند‌. وي بزرگ ‌ترين حامي براي بازيكنانش است‌.

ما تاكنون موفق شده‌ ايم با رايكارد به موفقيت ‌هاي زيادي دست پيدا كنيم‌. او مربي بزرگ و توانمندي است و من شخصاً نمي‌ توانم بدون مشورت با او در كارهايم براي انجام چيزي اقدام كنم‌. "

نقل از سایت www.footballroad.com

iran-goftogoo
فوتبال: ادامه پيكارهاى جام ”يوفا” در دور ميانى

user posted image
ادامه پيكارهاى فوتبال جام ”يوفا” دردورميانى

مسابقات جام اتحاديه فوتبال اروپا در دور ميانى در اين هفته نخست امشب در گروه هاى ۱–۴ و سپس در پنجشنبه شب در بين تيمهاى گروه ۵–۸ ، از مسابقات به نتيجه می‌رسند.

در گروه يك تيم ”گلاسكو رنجرز” از اسكاتلند كه پيشتاز اين گروه است، اين بار استراحت داشته و شاهد ديدار تيم ”مكابى هايفا” از اسرائيل، تيم دوم اين گروه است كه اين باردر زمين ”ليورنو كالچيو” از ايتاليا وارد زمين می‌شود. ”مكابى” در صورت موفقيت با يك بازى بيشتر نسبت به ”گلاسكو” براين تيم درجدول امتيازات، پيشى می‌گيرد.

”كالچيو” به مانند ”پارتيزان بلگراد” و تيم باشگاه ”اوكسر” از فرانسه هر يك با يك باخت و يك مساوى، هم امتياز با هم در رده‌هاى ديگر اين گروه جاى دارند.

در ديدارهاى گروه دوم، نيز تيم ”توتنهام هاتسپور” بدون باخت از سه بازى، فرداشب بااستراحت روبروست. ”دينامو بوخارست” از رومانى اين بار نماينده آلمان ”بايرلوركوزن” را در مقابل دارد. ”دينامو” با كسب پيروزى در بازى خود، اما بازهم و با وجود يك بازى كمتر نسبت به پيشتاز، تيم رده دوم باقى می‌ماند. از سوى ديگر” لوركوزن” باشكست تيم ميزبان، پس ازيك باخت ويك مساوىبا موقعيت مناسب ترى درجدول امتيازات روبرو خواهد بود. ”بروژ” از بلژيك در مقام سوم گروه با دو امتياز از سه بازى و”بشيكتاش استانبول” از تركيه در دنبال دو شكست از دو بازى، اين بار در مقابل هم ظاهر می‌شوند.

تيم باشگاه ”آلكمار” از هلند در دنبال دو بازى و دو برد، ديدار سوم خودرا در گروه سوم، در مقابل ”لى برچ” از اسلوواكى در پيش دارد و در صورت شكست، هم امتياز با اين تيم خواهد شد. ”سويلار” از اسپانيا در رده دوم جدول امتيازت، با ”گراس هوپرزوريخ” از سوئيس روبروست و با شكست تيم ميزبان، در رده اول گروه جاى می‌گيرد. تيم ”براگا” از پرتغال با سه امتياز از سه بازى، در اين هفته بنا بر برنامه مسابقات، استراحت دارد.

تيمهاى ”پارما” از ايتاليا و ”لانس” از فرانسه كه با دو امتياز اختلاف نسبت به هم، در رده‌هاى اول گروه چهارم جاى گرفته‌اند ، در ديدارسوم خود اين بار با يگديگر روبرو می‌شوند. ”لانس” با برخوردارى از تشويق تماشاچيان در خانه خود، پيشتاز جدول امتيازات خواهد شد. نماينده دانمارك در اين گروه ”اودنزه” هم امتياز با تيم دوم گروه، اين بار در خانه ”اوساسونا” از اسپانيا وارد زمين می‌شود كه تاكنون در دو بازى قبلى خود بدون برد باقى مانده است. ”تيم ”هرن فن” از هلند، دور از شانس انتخاب از اين گروه كه از سه بازى تنها يك امتياز را صاحب است، اين بار استراحت داشته و شاهد رقابت فشرده ديگر تيمهاى اين گروه خواهد بود.

فردا شب نيز ديگر تيمهاى گروه ۵–۸، با يكديگر روبرو خواهند بود. در گروه هشتم تيم باشگاه ”اينتراخت فرانكفورت” از آلمان ديدار مشكلى را اين بار درخانه خود د رمقابل ”نيوكاسل يونايتد” از انگلستان درپيش دارد كه باسه برد از سه بازى، تيم پيشتاز اين گروه است و در صورت شكست از ”فرانكفورت” بازهم با اختلاف امتيازات كافى نسبت به چهارتيم ديگر اين گروه، از هم اكنون حضورش به دور آينده مسلم است. "فنرباغچه استانبول” از تركيه و ”پالرمو” از ايتاليا، كه امشب با استراحت روبروست، از موقعيت بهترى نسبت به ”فرانكفورت” در جدول امتيازات بدست آمده تاكنون در اين گروه، برخوردارند.

iran-goftogoo
بازيهاى آسيايى: حضور ۱۲ هزار ورزشكار برتر آسيا در”دوحه”

user posted image
مراسم گشايش بازيهاى اسيايى دركره جنوبى، پس ازچهارسال اين باردر”قطر”

در شهر”دوحه” در قطر دو روز ديگر پانزدهمين دوره بازيهاى آسيايى با شركت بهترين ورزشكاران قاره آسيا در بين بانوان و مردان از ۴۵ كشور گشايش يافته و تا پايان آن، در تاريخ ۱۵ دسامبر ادامه خواهد داشت.

بازيهاى اين دوره در زمينه‌هاى گوناگون ركوردهاى تازه‌اى را تاكنون از خود بجاى گذاشته است. در اولين دوره بازيهاى آسيايى در سال ۱۹۵۱، تنها ۱۱ كشور بخاطر كسب مدال‌هاى قهرمانى شركت يافتند، در حاليكه در اين سال تعداد شركت كنندگان رقمى را برابر با ۱۲ هزار ورزشكار در دوسته بانوان و مردان از ۴۵ كشور، دربرمی‌گيرد.

مشعل بازيهاى آسيايى كه پس از۵۰ روز و طى مسافتى نزديك به ۵۰ هزاركيلومتراز ۱۵ميان كشور، به محل ورزشگاه مركزى اين دوره از بازيها، حمل می‌شود، نيز ركورد تازه‌اى را در اين زمينه از خود بر جاى می‌گذارد.

در دوره پيش بازيهاى آسيايى چهار سال پيش در شهر ”بوسان” در كره جنوبى، ورزشكاران چين باكسب ۱۵۹ مدال طلا، با بيشترين مقامهاى اول قهرمانى روبرو شده و در فاصله چشم گيرى تا ديگر كشورهاى اين قاره جاى گرفتند. چين در اين دوره، بازهم نامزد كسب بسيارى از عنوانهاى قهرمانى در بين بانوان و مردان به شمارمی‌رود. كره جنوبى سپس با ۹۶ مدال طلا ‌قبل از ژاپن با ۴۴ مدال، موفق ترين كشورهاى آن دوره از بازيها بودند.

ورزشكاران ايران در بازيهاى ”بوسان” رويهمرفته با كسب ۸ مدال طلا، ۱۴ نقره و ۱۴ برنز، در رده دهم جدول مدالهاى بدست آمده جاى گرفتند. تيم ملى فوتبال ايران كه تاكنون چهار بار و براى آخرين بار چهار سال پيش در دوره گذشته اين بازيها بعنوان قهرمانى رسيد، در اين دوره از بازيها با تيم اميد خود، اولين ديدار دور مقدماتى را در گروه چهار، در برابر”ما لديو” و سپس تيمهاى هونگ كونگ، و هند برگزار می‌كند.

تيم ملى فوتبال ايران نخست در دنبال نشست اضطرارى فدراسيون جهانى فوتبال ”فيفا” و حكم اين فدراسيون درباره تعليق فعاليت‌هاى جهانى تيم ملى فوتبال اين كشور در تمامى پيكارهاى بين‌المللى با استناد به دخالت‌هاى دولت ايران در امور مربوط به فدراسيون فوتبال كشور، از حق شركت در مسابقات ”دوحه” محروم شد.سپس اما ”فيفا” در دنبال مذاكرات با مقامات مسئول در ايران و همچنين كنفدراسيون فوتبال آسيا، موافقت خودرا با شركت تيم اميد ايران در بازيهاى آسيايى اعلام كرد و بدينگونه تعليق فعاليت‌هاى جهانى فدراسيون فوتبال ايران، بطور موقت و آن نيزبه هنگام بازيهاى آسيايى ”دوحه” برطرف گشت.

iran-goftogoo
فوتبال: عنوان بهترین بازیکن سال ۲۰۰۶ درآسیا، در اختیار"خلفان ابراهیم"

user posted image
براى اولين باربازيكنى ازقطر، باعنوان بهترين بازيكن فوتبال سال درآسيا

در دنبال انتخاب بهترین بازیکن فوتبال سال درآسیا، اینک "خلفان ابراهیم" ملی پوش قطر براى اولین بازیکن این کشور، عنوان بهترین‌های سال رادر این ورزش در بین کل بازیكنان نامدار آسیا، در اختیار می‌گیرد.

انتخاب بهترین بازیکن فوتبال سال در این قاره از سال ۱۹۹۴ تاکنون، هرساله برگزار شده و تاکنون چهاربار به بازیکنان ایران و ژاپن، سه بارعربستان سعودی و یک بار نیز به بازیکنی از چین تعلق گرفته است.

نخست درسال ۱۹۹۶ خداد داد عزیزی ، سپس على دائی درسال ۱۹۹۹ ، مهدی مهدوى كيا درسال۲۰۰۳ و برای آخرین باردر سال ۲۰۰۴ ، على كريمى ملى پوشان پیشین و کنونی ایران، بدین عنوان دست یافته‌اند.

عنوان بهترین بازیکن سال آسیا در بین بانوان به "ما کسیا اوکسو" از چین تعلق گرفت و تیم جوانان زیر ۲۰سال کره جنوبی دراین دسته نیز بعنوان بهترین تیم انتخاب شد. در بین مردان تیم ملی استرالیا، عنوان بهترین تیم سال راصاحب گشت.

Golden Rays

به نقل از سایت www.footballroad.com فیفا 27 آذر ماه بهترین بازیکن جهان را انتخاب می کند؛

کاناوارو ، رونالدینیو و زیدان نامزدهای نهایی مرد سال جهان

user posted image

فابيو كاناوارو كاپيتان تيم ملي فوتبال ايتاليا بهترین بازیکن اروپا در سال 2006، رونالدينيو هافبك برزيلی بارسلونا و زين‌الدين زيدان ستاره بازنشسته فرانسوي به عنوان نامزدهاي نهایی بهترين بازيكن سال فوتبال جهان در سال 2006 هستند.

بهترين بازيكن سال فوتبال جهان در جشني در روز 27‬آذرماه معرفي مي ‌شود.

فيفا قبلا فهرست اوليه ‌اي شامل اسامي ‪ 30‬بازيكن منتشر كرده بود كه اكنون به سه نامزد كاهش يافته است.

رونالدينيو در سال گذشته اين جايزه را بدست آورد و نقش كليدي در قهرماني تيم بارسلونا در رقابت هاي جام باشگاه های اروپا داشت. ولی به سبب تاکتیکهای نتیجه گرای کارلوس آلبرتو پریرا مربی برزیل، نتوانست در مسابقات جام جهانی ، 2006 درخششي در تيم برزيل داشته باشد.

كاناوارو به خاطر نقش مهمي كه در قهرماني تيم ايتاليا در جام جهاني داشت، روز دوشنبه به عنوان بهترين بازيكن سال فوتبال اروپا معرفي شد.

از سوي ديگر، زيدان، بازيكني كه براي كمك به تيم فرانسه در جام جهاني، يكبار ديگر پيراهن تيم ملي اين كشور را بر تن كرد و در مسابقه فينال به خاطر ضربه سرش به سينه ماتاراتزی مدافع ایتالیا به سبب توهین او ، اخراج شد، با رونالدينيو و كاناوارو رقابت مي‌ كند.

نامزدهاي بهترين بازيكن فوتبال جهان در بخش زنان نيز شامل مارتا پديده برزيلي، كريستين ليلي از آمريكا و رنات لينگور از آلمان است.

در جشن پايان سال فيفا، جوايزي نيز به سه بازيكن برتر جام جهاني شامل زيدان، كاناوارو و آندره پيرلو، سه گلزن برتر شامل ميروسلاو كلوزه، هرنان كرسپو و رونالدو و بهترين دروازه بان كه جيانلوئيجي بوفون بود، اهدا مي‌ شود.

iran-goftogoo
فوتبال: اولين نتايج به دست آمده در بازيهاى آسيائى

user posted image
پانزدهمين دوره بازيهاي آسيائي درقطر

با اینکه بازهای آسیایی "دوحه" رسما فردا گشایش می‌یابند، اما اولین روز پیکارهای تیم‌های شرکت کننده از دیروز دربعضی از رشته‌ها، شروع شده است.

در مسابقات فوتبال در گروه اول دور مقدماتی ازبکستان ۲بر۱ در برابر امارت موفق بود و قطر تیم میزبان بازیها، ۴بر۳تیم اردن را با شکست روبرو کرد. در گروه دو، کره جنوبی ۳ برهیچ بر بنگلادش و بحرین ۲بر۱ در برابر ویتنام، به پیروزی رسیدند.

تایلند با شکست فلسطین با نتیجه یک برهیچ و کویت با برد از قرقیزستان، هریک به اولین امتیازات خود در این گروه دست یافتند. در گروه چهار دیدار اول ایران در مقابل مالدیو، موفقیت ۳بر۱تیم ایران را به همراه داشت.بهمین گونه چین با شکست یک برهیچ عراق و عمان با برد از مالزی با نتیجه ۳بر۱، تیمهای موفق گروه پنجم بودند.

ژاپن در پایان، پاکستان را ۳بر۲شکست داد و دیدار تیمهای کره شمالی و ترکمنستان بدون گل مساوی بنفع دو تیم، به نتیجه رسید.

iran-goftogoo
فوتبال: نتایج سومین هفته دیدارهای جام "یوفا"

user posted image
”باير لوركوزن” بدون شانس حضور درديدارهاى آينده جام ”يوفا”

سومین هفته پیکارهای دور میانی جام اتحادیه فوتبال باشگاه‌های اروپا نخست بین تیمهای گروه ۱–۴ دیشب به نتیجه رسید.

پیشتاز جدول امتیازات گروه یک، تیم "گلاسکو رنجرز" این بار استراحت داشت. در عوض"مکابی هایفا" از اسرائیل با کسب نتیجه یک بر یک مساوی در زمین "لیورنو کالچیو" از ایتالیا، خودرا با امتیاز مساوِی با "رنجرز" در رده دوم گروه جای داد. "اوکسر" از فرانسه با برد۴بر۱ از"پارتیزان بلگراد" رده سوم را صاحب شد. نمایندگان اسکاتلند و اسرائیل، باوجود دیدارهاى باقیمانده خود دراین گروه، از هم اکنون براى دور آینده انتخاب می‌شوند.

تیم باشگاه "توتنهام هاتسپور" از انگلستان که این بار با استراحت روبرو بود، در دنبال سه برد حضورش ازهم اكنون در دور آینده مسلم است. "دینامو بوخارست" از رومانی باپیروزی 2 بر1 درخانه خود در برابر"بایرلورکوزن" از آلمان، به مقام دوم گروه رسید و این تیم نیز بازهم در بین تیمهاى باقیمانده در دور آینده به چشم خواهد خورد. در حالیکه "لورکوزن" از شانس انتخاب به دوراست. "بشیکتاش استانبول" از ترکیه با شکست "بروژ" از بلژیک به مقام سوم رسید.

"آلکمار" نماینده هلند در گروه سوم باکسب نتیجه مساوی 2 بر2 درمقابل "لی برچ" از اسلوواکی، پیشتاز گروه باقی مانده و به همراه ”سویلار" ازاسپانیا که در خانه "گراس هوپر زوریخ" از سوئیس 4 بر1 موفق بود، هردو با وجود دیدارهای باقیمانده خود در این گروه، ازهم اکنون حضور خودرا در دور آینده مسلم ساختند.

تیم "پارما" از ایتالیا نیز در دنبال شکست "لانس" از فرانسه با نتیجه 2بر1، انتخاب خودرا از این گروه قطعی کرد. ”اوساسونا ” از اسپانیا با پیروزی در برابر"اودنزه" از دانمارک، هردو با توجه به نتایج دیدارهای آینده خود هنوز از شانس انتخاب برخوردارند.

دیگر دیدارهای باقیمانده در هفته سوم دسته مسابقات جام "یوفا" امشب دربین تیمهای گروه ۵ –۸، به نتیجه خواهد رسید.

iran-goftogoo
مربى موفق كيست؟

user posted image

مربى موفق كيست و چگونه انسانى است، از چه ابزارى استفاده می‌كند و رمز موفقيت وى در چيست؟ يافتن جواب براى اين سئوالات يكى از دشوارترين مباحث است و اگر اينگونه نبود، اين همه مركز تحقيقات و آموزش آكادميك وقت خود را صرف يافتن جواب اين سئوالات نمى‌كردند.

اما آنچه كه مشخص است اينكه، مربى نيز انسانى است كه فرزند زمان و دوران خود است. بنابراين شرايط و اوضاع اجتماعی، فرهنگى، سياسى و اقتصادی، همگى بر تكوين شخصيت و نحوه كار يك مربى تاثير گذار است.

دو روز پيش ماكس مركل فوتباليست و مربى اتريشى تبار كه در آلمان بعنوان مربى قهرمان ساز معروف بود در سن هشتاد و هفت سالگى درگذشت. وى جزو معدود بازيكن ملى بود كه هم براى تيم ملى آلمان و هم براى تيم ملى اتريش پا به ميدان گذاشت. او موفق شد در دهه شصت تيم «مونيخ1860» را به قهرمانى جام حذفى برساند. مركل تنها مربى در تاريخ بوندس ليگا است كه موفق شد در سال ۱۹۶۹ با تيم نورنبرگ بعنوان آخرين تيم جدول، به عنوان قهرمانى دست يابد و سال بعد هم دوباره به دسته دوم سقوط كرد.

«پتر رادنكوويچ» دروازه بان نامدار تيم مونيخ درباره مركل می‌گويد كه او يك «ديكتاتور» بود و با شلاق و شيرينى بر تيم حكومت می‌كرد. مركل نمونه‌اى از يك مربى برآمده از يك دوران تاريخى در اروپا است، دورانى كه ديكتاتورهاى سياسى بر اين قاره حكومت داشتند.

اما در كنار اين نمونه از مربيان كه بنظر می‌رسد دوران آنان سپرى شده، نمونه ديگرى نيز وجود دارد كه می‌توان بر آن نام مربى پدر سالار نهاد. نمونه بارز اين نوع از مربيان «سب هربرگر» افسانه‌اى است. او از سال ۱۹۴۹ تا سال ۱۹۶۴ سر مربى تيم ملى آلمان بود و موفق شد تيم ملى اين كشور را در سال ۱۹۵۴ براى نخستين بار بعد از جنگ جهانى دوم به عنوان قهرمانى جهان برساند.

هربرگر مسئوليت تيم كشورى را برعهده داشت كه هنوز آثار ويرانى جنگ جهانى در آن مشهود بودند و پدران شاگردانش اكثرا يا در اسارت بودند و يا در جنگ كشته شده بودند. همه آنهائى كه هربرگر مربى‌گری‌شان را برعهده داشت از وى بعنوان «پدر» ياد می‌كنند. پدرى كه تيم را همچون خانواده ميداند و با اتوريته پدرانه خود بر فرزندان و يا بهتر بگوئيم بر شاگردانش حكومت دارد.

اما ما در عصر قراردادهاى سنگين، بودجه‌هاى كلان، اسپانسرها و تامين كنندگان مالى و تبليغاتى با يك نمونه ديگر از مربى پدرسالار هم روبرو هستيم و آن مربى پدرسالار مدرن است. نمونه بارز اين نوع مربيان «اتو رهاگل» مربى سابق تيم وردر برمن و سر مربى كنونى تيم ملى يونان است. وى موفق شده بارها برمن را بعنوان قهرمانى در بوندس ليگا برساند و تيم ملى يونان هم زير نظر او و به دور از انتظار همگان به عنوان قهرمانى اروپا دست يافت.

اين نوع مربى از اعتماد و پشتيبانى مديران و دست اندكاران برخوردار است. براى او تيم اهميت استراتژيك دارد. يك بازى بى‌اهميت در بوندس ليگا را را مى‌بازد تا هفته بعد بتواند با تقويت انگيزه پيروزى در ميان شاگردانش هم پيروزى در چمپين ليگ را جشن بگيرد و هم جايزه يك ميليون يوروئى را به صندوق تيم واريز كند.

اما يكى از مربيان بسيار نادر، مربى كاريسماتيك هستند. مربى كه فقط فره ايزدى او بيانگر موفقيت اوست. تنها نمونه اين مربى «فرانس بكن باوئر» قيصر فوتبال آلمان است. او حتى ديپلم مربى‌گرى هم ندارد و از افراد نادرى است كه هم بعنوان فوتباليست به عنوان قهرمانى جهان دست يافته‌اند و هم بعنوان مربى. شخصيت بازيكنانش هر چقدر هم كه قوى و ناآرام باشد، فقط تنها اوست كه می‌تواند چنين تيمى را رهبرى كند و همه مربيانى كه بعد از او سر كار مى‌آيند با مشكل كم رنگ بودن روبرو خواهند شد.

در آنسوى مربى كاريسماتيك، مربى رفيق هم وجود دارد و سعى دارد از سر دوستى با شاگردانش درآيد. نمونه ديگرى هم از مربيان وجود دارد كه جستجوگرند و همچون معدنچيانى همواره در جستجوى الماس صيقل نخورده می‌گردند تا بتوانند از آن طريق توانائى هاى خود را به اثبات برسانند. نمونه بارز آن در ميان مربيان آلمانى،«وينى شيفر» كه از مربى‌ گرى كارلسروهه تا تيم‌هاى ملى كشورهاى آفريقائى را برعهده داشت است. اما مشكل اين نمونه از مربيان در اين است كه بسيارى از الماسهائى كه كشف می‌كنند و صيقل مى‌زنند، بالاخره روزى خريدارى می‌شوند، آنها مجبورند دوباره از نو شروع كنند.

در اين ميان نمونه ديگرى هم از مربيان پا به عرصه گذاشته‌اند كه می‌توان بر آنها نام «انگيزه برانگيز» نهاد. «كريستف دام» يك از مربيان بسيار موفق در عرصه بين‌المللى است كه می‌تواند به شاگردانش بى نهايت انگيزه دهد و آنها را در راه پيروزى بياندازد، اما مشكل آنها اين است كه به آن بالا كه رسيدند ديگر خود بى انگيزه می‌شوند و مجبورند بدنبال انگيزه جديدى بگردند. دام حال مربيگرى تيم دسته دوم اف ث كلن را برعهده گرفته است و می‌خواهد آن را دوباره در راه موفقيت بياندازد.

اما يورگن كلينزمان را ديگر نمی‌توان مربى كلاسيك ناميد. او مدير است. تيمى براى تيم‌اش در اختيار دارد. روانشناسان به روحيه بازيكنان می‌پردازند، فزيوتراپها و بدنسازان توان بدنى بازيكنان را تحت كنترل دارند، تيم ديگرى بازيهاى حريف را بررسى می‌كند، متخصصان مواد غذائى بر روى تغذيه بازيكنان نظر دارند و بالاخره يك گروه از متخصصان كامپيوتر درصد زدن پنالتى بازيكنان حريف را به ثبت رسانده‌اند تا در صورتى كه كار به پنالتى كشيد، دروازه‌بان بداند كه فلان بازيكن به احتمال قوى به كدام سو شليك خواهد كرد.

محمود صالحى

iran-goftogoo
پانزدهمين هفته‌ى ديدارهاى بوندس‌ليگا

user posted image
صحنه‌ای از بازی ماينتس و اشتوتگارت

پانزدهمين هفته‌ى ديدارهاى ليگ برتر فوتبال آلمان (بوندس ليگا) ديروز (جمعه) با مصاف ميان ماينس و اشتوتگارت آغاز شد و امروز با شش پيكار ديگر پى گرفته شد.

در ديدار ديروز، تيم قعر جدولى ماينتس شگفتى آفريد و توانست در خانه‌ى خود تيم قدرتمند اشتوتگارت را كه در جايگاه سوم جدول بوندس‌ليگا ايستاده است، با نتيجه‌ى صفر بر صفر متوقف سازد. اشتوتگارت با اين نتيجه‌ى مساوى، شانس جهش به صدر جدول را از دست داد. ماينتس در اين ديدار خوب و سنجيده ظاهر شد و حتا از شانس‌هاى گل بهترى نسبت به اشتوتگارت برخوردار بود. ماينتس با اين مساوى بدون گل، چهار ماه است كه بدون پيروزى و از چهار بازى پيش به اين طرف بدون گل مانده است.

در نخستين ديدار امروز، بايرن مونيخ قهرمان فصل پيش و ركورددار قهرمانى بوندس‌ليگا، در خانه‌ى خود ميزبان مونشن‌گلادباخ بود. ديدار اين دو تيم در گذشته‌هاى دور همواره از حساسيت زيادى برخوردار بود، اما مدتى است كه از آن شور و هيجان پيشين خبرى نيست. مونشن‌گلادباخ در اين فصل نيز چهره‌ى كم فروغى از خود نشان داده است و تا امروز در جايگاه پانزدهم جدول ايستاده بود. بايرن مونيخ در چهار ديدار گذشته در مقابل حريف به پيروزى رسيده بود و هر نتيجه‌ى ديگرى جز پيروزى در اين ديدار برايش ناكامى محسوب مى‌شد. در اين تيم لوسيو مدافع برزيلى به خط دفاعى تيم بازگشته بود. مونشن گلادباخ هم بايد تمام تلاش خود را مى‌كرد تا دست‌كم با كسب يك امتياز از سقوط بيشتر به قعر جدول جلوگيرى كند. چنين نيز هم شد. اين ديدار با نتيجه يك بر يك مساوى شد.

در ديگر ديدار امروز، تيم وردر برمن ميزبان هرتا برلين بود. برمن كه از مدعيان درجه يك عنوان قهرمانى در اين فصل است، تا كنون بازى‌هاى درخشانى از خود نشان داده و در رده‌ى دوم جدول جاى داشته است. با هرتا برلين تيم پنجم جدول و حريفى مقتدر به ميهمانى برمن آمد. فشار روحى بر هر دو تيم شديد بود. برمن در صورت شكست مى‌توانست از جايگاه دومى خود در جدول پايين بيفتد و هرتا برلين در صورت شكست مى‌توانست با رده‌هاى بالاى جدول فاصله‌ى بيشترى بگيرد. اين ديدار با نتيجه‌ى سه بر يك به نفع برمن به پايان رسيد.

سومين ديدار امروز ميان دورتموند و وولفزبورگ برگذار شد. دورتموند تا كنون در رده‌ى هفتم و وولفزبورگ بلافاصله پس از اين تيم در رده‌ى هشتم جدول جاى داشتند. وولفزبورگ در اين فصل با ۱۱ گل خورده، صاحب نيرومند‌ترين خط دفاعى بوندس‌ليگا بوده است و از طرف ديگر دورتموند هم در خانه تا كنون فقط ۷ گل به ثمر رسانده و در سه بازى آخر نيز به سه نتيجه‌ى مساوى صفر بر صفر دست يافته بود. به اين ترتيب بيم آن مى‌رفت كه اين ديدار نيز با نتيجه‌ى صفر بر صفر مساوى شود. اما اين ديدار با نتيجه‌ى يك بر صفر به نفع دورتموند به پايان رسيد.

در يكى ديگر از ديدارهاى امروز، بيله‌فلد ميزبان لوركوزن بود. بيله‌فلد اميدوار بود كه براى سومين بار پى‌درپى بر لوركوزن غلبه كند، زيرا دو ديدار پيشين با اين تيم را به نفع خود پايان داده بود. بيله‌فلد كه در اين فصل بازى‌هاى قابل قبولى از خود نشان داده بود، تا امروز در رده‌ى ششم جدول جاى داشت و فقط يكبار در خانه پذيراى شكست شده بود. لوركوزن تا كنون در اين فصل چهار بار در خارج از خانه شكست خورده بود. اين بازى با نتيجه‌ى صفر بر صفر مساوى شد.

ديگر ديدار امروز ميان دو تيم پايين جدول يعنى بوخوم و هامبورگ برگذار شد كه در رده‌هاى شانزدهم و هفدهم قرار داشتند. هامبورگ تيم ملى پوش ايرانى، مهدى مهدوى‌كيا در اين فصل تنها يك پيروزى داشته است. اين تيم بايد تلاش مى‌كرد تا پيش از رسيدن تعطيلات زمستانى بوندس‌ليگا، راهى براى گريز از پايين جدول بيابد. فشار روى مربى اين تيم توماس دول زياد است و در صورت ناكامى‌هاى بيشترى شغل خود را از دست خواهد داد. به همين دليل اين ديدار از حساسيت ويژه‌اى برخوردار بود. اين ديدار سرانجام با نتيجه‌ى دو بر يك به نفع بوخوم به پايان رسيد.

آخرين ديدار امروز ميان كوتبوس تيم دوازدهم جدول و هانوفر تيم ملى‌پوش ايرانى وحيد هاشميان كه در رده‌ى سيزدهم جدول قرار داشت برگزار شد. كوتبوس در ديدارهاى اخير خود كم فروغ ظاهر شده بود. اما بر عكس هانوفر اين اواخر بازى‌هاى نسبتا قابل قبولى از خود نشان داده بود. از طرف ديگر هانوفر تا كنون هر دو ديدار خود در بوندس‌ليگا را در مقابل كوتبوس واگذار نموده بود. بازى امروز با نتيجه صفر بر يك به نفع هانوفر به پايان رسيد.

در چارچوب هفته‌ى پانزدهم رقابت‌هاى بوندس‌ليگا، فردا دو ديدار ديگر نيز برگذار خواهد شد. در نخستين پيكار نورنبرگ ميزبان تيم شالكه صدرنشين جدول رقابت‌هاى بوندس‌ليگا خواهد بود و در ديدار آخر، آخن ميزبانى از فرانكفورت را برعهده خواهد داشت.

iran-goftogoo
بازيهاى آسيايى: اولين مدال قهرمانى ايران

user posted image
مدال نقره ايران درجودو

در شهر ”دوحه” درقطر، پانزدهمين دوره بازيهاى آسيائى پس از مراسم باشكوه گشايش آن در روز جمعه گذشته، در رشته‌هاى گوناگون در دو دسته بانوان و مردان ادامه داشته و در بعضى از مواد مسابقات، قبلا قهرمانان آسيا در سال ۲۰۰۶، تعيين شده‌اند.

در اين دوره از بازيها كه در زمينه‌هاى گوناگون از هم اكنون با ركوردهاى تازه‌اى روبروشده است ، اين بار نزديك به ۱۲ هزار ورزشكار زن و مرد از ۴۵ كشور آسيايى حضور يافته و در راه كسب مقام قهرمانى در ۳۹ رشته ورزشى گوناگون با يكديگر رقابت دارند. كاروان ورزشى چين كه اين بار با تعداد ۶۴۷ شركت كننده نامزد كسب بيشترين مدالهاى قهرمانى به شمار می‌رود، در پايان اولين روز بازيها باكسب ۱۶ مدال طلا، ۵ نقره و۲ برنز، موفق‌ترين تيمهاى شركت كننده، قبل از تيمهاى ژاپن و كره جنوبى بود.

اولين مدال قهرمانى ايران، تاكنون با يك مدال نقره در رشته جودو توسط ”محمدرضا رودكى” در وزن بالاى ۱۰۰ كيلوگرم به دست آمد. رودكى در آخرين روياروئى در اين وزن در دنبال شكست از ”مونيتا ياسويوكى” از ژاپن، در كنار وى در سكوى دوم قهرمانى جاى گرفت.

در اولين روز مسابقات فوتبال بانوان در گروه يك، بانوان ژاپن با شكست اردن با نتيجه ۱۳برهيچ، موفق ترين تيم اين گروه بودند. ركورد بازيهاى آسيائى دراين رشته در بين بانوان به تيم چين تعلق دارد كه در دوره بازيهاى سال ۱۹۹۸، تيم هند را۱۶ برهيچ شكست داد. در ديگربازيهاى گروه يك دور مقدماتى، تيمهاى كره جنوبى، كره شمابى و چين نيز هريك ديدارخودرا در اين گروه دربرابر تيمهاى تايوان، ويتنام و تايلند با موفقيت پايان دادند.

iran-goftogoo
فوتبال : آقاى گل مسابقات ”بوندس ليگا”

user posted image
”كلوزه” شماره ۱۱، بهترين گلزن بوندس ليگا

هفته پانزدهم پيكارهاى فوتبال ”بوندس ليگا” درآلمان، درحال حاضر”ميروسلاو كلوزه: ملى پوش آلمان را دررده اول ليست بهترين گلزنان فصل جاى داد.

ملى پوش آلمان و در خدمت تيم باشگاه ”وردر–برمن” كه در پيكارهاى جام جهانى ۲۰۰۶، عنوان آقاى گل مسابقات را صاحب شد، دراين هفته باكسب دوگل از سه گل اين تيم دربرابر”هرتا برلين” دررده اول اين ليست جاى گرفت. ” كلوزه” با كسب ۱۰ گل از ۱۵ بازى، اينك به تنهايى بهترين گلزن ” بوندس ليگا” به شمار می‌رود. پس از او ”ماركو پانتليچ” از تيم ”هرتا برلين” كه در اين هفته بدون گل باقى ماند با تعداد ۹ گل، قبل از ”روى ماكاى” از تيم بايرن مونيخ و ”ماريو گومش” از تيم "اشتوتگارت” هر يك با تعداد ۸ گل، جاى می‌گيرد.

در تيم ”برمن” دراين هفته ”ديگو” بازيكن برزيلى اين تيم نيز موفق بود و با كسب ۷ گل تاكنون، مقام پنجم را در بين بهترين بازيكنان خط حمله و ميانى تيم‌هاى ”بوندس ليگا” در دست دارد. پس از۱۱ بازيكن همگى با تعداد پنچ گل، سپس ”وحيد هاشميان” ملى پوش ايران درتيم ”هانوفر” با تعداد چهارگل از۱۵ بازى، جزو موفق ترين بازيكنان خط حمله اين تيم محسوب می‌شود.

iran-goftogoo
واليبال: برزيل بار ديگر با مدال طلاى قهرمانى جهان

user posted image
برزيل برنده مدال طلا

پيكارهاى واليبال قهرمانى جهان در بين مردان در ژاپن، سرانجام با برگزارى ديدار فينال در شهر توكيو، بين تيمهاى ملى برزيل و لهستان به نتيجه رسيد.

برزيل كه عنوان قهرمانى را از دوره پيش در اختيار داشت، با موفقيت از عنوان خود دفاع كرد و با شكست لهستان با نتيجه ۳برهيچ، مدال طلاى قهرمانى جهان را بار ديگردر اختيار گرفت. در برابر۱۰ هزار تماشاچى لهستان كه تاكنون بعنوان تنها تيم بدون شكست به ديدار پايانى راه يافته بود، با اولين باخت روبرو شد ودرسكوى دوم قهرمانى جاى گرفت. برزيل نيز در ديدارهاى قبلى خود در دورمقدماتى، اولين شكست را در اين دوره از مسابقات در مقابل فرانسه در مقابل ديد، سپس اما در ديگر بازيهاى خود، هر بارموفق بود.

تيم ملى بلغارستان، اين بار با شكست صربستان–مونته نگرو، پس از چهار ”ست” با نتيجه ۳بر۱ مدال برنز را دريافت كرد.پس از تيمهاى ايتاليا، فرانسه، روسيه و ژاپن، سپس تيم آلمان با برد از آمريكا در دنبال ۵ ”ست” در آخرين ديدار خود، در رده نهم در بين ۱۲ تيم برتر جهان در اين دسته جاى گرفت.

iran-goftogoo
فوتبال: "وردر-برمن" پیشتاز ”بوندس ليگا” در پایان هفته پانزدهم

user posted image
”شالكه” دردنبال مساوى، تيم دوم جدول رده بندى امتيازات

ديدار تيم باشگاه ”شالكه” در يكى از دو بازى باقيمانده در هفته پانزدهم فوتبال ”بوندس ليگا" در یکشنبه شب، تغییری را در موقعیت پیشتاز جدول مسابقات به همراه نداشت و بدینگونه این تیم بازهم در رده دوم جدول امتیازات باقی می‌ماند.

”شالكه” در دیداردیشب خود اين بار در خانه ”نورنبرگ” واردزمين شد و در پایان بازی نتیجه مساوی بدون گل را در مقابل دید. ”شالكه” اینک با امتیاز مساوی با "وردر-برمن" اما تفاضل بهتر گلهای خورده و زده خود ، مقام دوم را در اختیار می‌گیرد."نورنبرگ" درحال حاضر، رده نهم را در دست دارد.

در دیگر بازی یکشنبه شب "اینتراخت فرانکفورت" در یک بازی پرگل در خانه "آلمانیا آخن" سه بر دو به پیروزی رسید و به یکباره در بین ده تیم اول جدول مسابقات، رده هشتم را صاحب شد. هرسه گل فرانکفورت توسط "کاتاهارا" ملی پوش ژاپن، درون دروازه "آخن" جای گرفتند.

از سوى ديگر”وردر–برمن” دراين هفته در زمين ”هرتا برلين” با نمايشى بس خوب ۳ بر۲ ديدار خود را پايان داد و بدينگونه با ۳۰ امتياز از ۱۵ بازى در صدر جدول امتيازات را جای گرفت. ”هرتا برلين" در دنبال شكست، تيم پنجم جدول مسابقات است.

مدافع عنوان قهرمانى از سال پيش دراين هفته ، بازهم بدون ”على كريمى” ملى پوش ايران ، اين بار تيم ”بوروسيا مونش گلادباخ” را در زمين خود در مقابل داشت. ياران ”بايرن مونيخ” هر چند كه در اوان بازى نخست يك برهيچ به پيش افتادند، اما با گل مساوى درون دروازه خود، به نتيجه بهترى جز مساوى يك بريك نرسيده و تنها به كسب يك امنياز رضايت دادند.

در دنبال اين مساوى، مونيخ شانس دست يابى به يكى از سه رده اول جدول امتيازات را از دست داد و اينك پس از۱۵ بازى با كل ۲۷ امتياز تيم رده چهارم جدول مسابقات است. ”مونش گلادباخ” از سوى ديگر مقام شانزدهم را در بين ۱۸ تيم دسته اول صاحب است.

در اين هفته ”اشتوتگارت” بدون انتظار در برابر”ماينتس”آخرين تيم جدول در زمين اين تيم، به نتيجه مساوى بدون گل رسيد و رده سوم جدول امتيازات را با يك امتياز اختلاف نسبت به ”بايرن مونيخ” در دست دارد. "ماينتس” اما بمانند هفته‌هاى پيش، دررده آخر به چشم می‌خورد.

شكست دوباره تيم ”هامبورگ” با ”مهدى مهدوى كيا” ملى پوش ايران در مقابل ”بوخوم” بازهم مورد توجه دست اندركاران فوتبال بود. تيم پرسابقه و نامدار ”بوندس ليگا” اين بار با اينكه نخست يك برهيج به پيش بود ، اما در پايان نه تنها پيروزى را با نتيجه ۲ بر يك به تيم ميزبان واگذاركرد، بلكه ”فان درفال” ملى پوش هلندى خود را نيز در دنبال دو خطا و دريافت كارت سرخ از دست داد و در ديدارهاى آينده خود بازهم با مشكل بزرگترى روبرو خواهد بود. ”هامبورگ” اينك تيم رده هفدهم جدول مسابقات است و ازهم اكنون با خطر سقوط به دسته دوم باشگاه‌ها روبروست.

ديگر ملى پوش ايران ”وحيد هاشميان” در تيم ”هانوفر” دراين هفته در بين ياران اين تيم به چشم نمی‌خورد. هانوفر، اما در زمين ”انرژى كوتبوس” يك برهيچ به پيروزى رسيد و درحال حاضر در ميان تيمهاى رده ميانى جدول مسابقات، مقام دهم را دردست دارد.

تيمهاى ”بوروسيا دورتموند ”با شكست ”ولفسبورگ” با نتيجه يك برهيچ و ”آرمينيا بيله فلد” با مساوى بدون گل در مقابل ”بايرلوركوزن” هريك ديدارهاى هفته پانزدهم خودرا پايان داده و در بين ده تيم برتر جدول مسابقات، جاى می‌گيرند.

Sufia
/ گزارش خبرنگار اعزامی مهر از پانزدهمین دوره بازیهای آسیایی - قطر/

میران ایران را در حسرت مدال طلا گذاشت/ تکوندوکاران ایران مشوق ملی پوشان جودو

محمود میران سومین مدال نقره بازیهای آسیایی دوحه را در رشته جودو برای کشورمان به ارمغان آورد.
به گزارش خبرنگارمهراز دوحه قطر، محمود میران در حالی که از سوی بیش از هزار تماشاگر ایرانی یکپارچه تشویق می شد، در دیدار نهایی وزن آزاد مغلوب جودو کار کره ای شد و کاوران اعزامی کشورمان به پانزدهمین دوره بازیهای آسیایی را در حسرت رسیدن به نشان زرین طلا گذاشت. حاشیه هایی از این دیدار را می خوانید:

* ملی پوشان رشته تکواندو و تمامی جودوکاران کشورمان در کنار تماشاگران ایرانی بی امان محمود میران را تشویق می کردند.

*دقایقی پس از شروع مسابقه داور از میران خواست زانوبند خود را باز کند و بدون آن به مسابقه ادامه دهد.

*مربیان تیم ملی به شدت نسبت به قضاوت این دیداراعتراض داشتند.

* محمد درخشان رئیس فدراسیون جودو یکی از اعضای هیات اجرایی جودوی آسیا به صورت ایستاده از کنار تاتامی جدال میران با جودوکار کره ای را دنبال می کرد.

* آرش میراسماعیلی که روز گذشته به مدال نقره دست یافته بود بیش از همه برای دستیابی میران به مدال طلا بی تابی می کرد.

* در بین تماشاگران ایرانی تعدادی از بانوان کشورمان حضور داشتند و یکپارچه میران را تشویق می کردند.

*جو سالن جودوی ورزشگاه القطر کاملا در اختیار ایرانی ها بود ولی متاسفانه میران نتوانست از این فرصت مناسب برای کسب نخستین مدال طلای کاروان ایران استفاده کند.

* تیم جودوی کشورمان با کسب سه مدال نقره و یک برنز به کار خود در پانزدهمین دوره رقابتهای آسیایی پایان داد. این در حالی است که تیم جودوی کشورمان در بازیهای آسیایی پوسان به یک مدال طلا ، یک نقره و سه برنز دست یافته بود.

iran-goftogoo
بازيهاى آسيائى: ”دوپينگ” و محروميت ديگرى در بين ورزشكاران هند

user posted image موردي ديگر درمصرف”دوپينگ”

بنابر گزارش خبرگزارى ”آسوشيتدپرس” و در دنبال تائيد رسمى از سوى يكى از سرپرستان كاروان ورزشى هند، ”سيما آنتيل” عضو تيم ملى دووميدانى بانوان اين كشور، مورد اتهام استفاده از مواد ”دوپينگ” قرار گرفته و از حق شركت در بازيهاى ”دوحه” محروم ماند.

ورزشكار۲۳ ساله هند كه در بازيهاى كشورهاى مشترك المنافع انگلستان در سال ۲۰۰۲، در ماده پرتاب ديسك بانوتن مدال نقره را در دسته جوانان صاحب شد، به هنگام شركت در اردوى تمرينات تيم ملى اين كشور و قبل ازحضور در بازيهاى آسيائى، تحت آزمايش قرار گرفته و با جوابى مثبت در اين زمينه روبرو بوده است.

”سيما آنتيل” در سال ۲۰۰۲ نيز به اتهام استفاده از داروى ” پزيدو اوفرين” مدال نقره بازيهاى كشورهاى مشترك را منافع رااز دست داد و درآن زمان تنها ، مورد هشدار فدراسيون جهانى دووميدانى، واقع شد.

در بازيهاى آسيائى ”دوحه” وزنه بردان هند نيز ازحق شركت در بازيها محروم‌اند. فدراسيون وزنه بردارى هند در دنبال استعمال مواد ”دوپينگ” از سوى چهار تن از افراد تيم ملى اين كشور در طول دو سال پى درپى، با مجازات و محروميت روبروست.

iran-goftogoo
فوتبال : آخرين ديدارهاى درپيش گروه ۵–۸ در”ليگ قهرمانان”اروپا

user posted image
هشت تيم ديگردراه انتخاب به دوريك هشتم

دومين شب ديدارهاى باقى مانده در دسته مسابقات ”ليگ قهرمانان”اروپا در دور مقدماتى در چهارشنبه شب با ديدارهاى ۱۶ تيم گروه‌هاى ۵–۸ ، به نتيجه رسيده و هشت تيم ديگر به دور يك هشتم راه خواهند يافت.

ازهم اكنون و در هر صورت تيمهاى ”المپيك ليون”ازفرانسه و ”رئال مادريد” از اسپانيا از گروه يك، در دورآينده، جاى خواهند داشت. “منچستر يونايتد” از انگلستان هم ازگروه دو نيزبا مشكل بزرگى در راه انتخاب خودروبرو نيست. ”گلاسكو رنجرز” ازاسكاتلند، تيم رده دوم با پيروزى در ديدار امشب خود در برابر تيم ”كپنهاگ” از دانمارك ، رده اول گروه را صاحب خواهد شد.

دوت يم ”پورتو” از پرتغال و ”آرسنال” ازكم وبيش باخيالى راحت تر بازيهاى امشب خودرا در برابر هم در پيش دارند. ”هامبورگ” ناكام بزرگ اين گروه از آلمان بدون هيچ گونه شانس انتخاب، در زمين ”زد.اس. مسكو” از روسيه، ميهمان اين تيم است. حضور” آ.ث.ميلان” از ايتاليا هم ازگروه هشت ‌بدون توجه به نتيجه ديدار آخر خود، در دور يك هشتم مسلم است. نمايندگان فرانسه و يونان نيز ازاين گروه با دست يابى به رده دوم جدول امتيازت، از شانس انتخاب برخوردارند.

iran-goftogoo
فوتبال: موفقیت "بایرن مونیخ" و ناکامی "وردر-برمن" در "لیگ قهرمانان“ اروپا

user posted image
شكست :برمن” دربرابرمدافع عنوان وناكامى در”ليگ قهرمانان”

اولین شب دیدارهاى هفته ششم فوتبال "لیگ قهرمانان“ اروپا در بین ۱۶ تیم چهارگروه ۱–۴، در سه شنبه شب به نتیجه رسیده و تیم‌هاى راه یافته به دوریک هشتم تعيين شدند.

در بین چهار تیم گروه یک، راه یابی "چلسی لندن" از انگلستان به دور یک هشتم، قبل از آخرین دیدار این تیم و این بار در برابر "لوسکى صوفیه" از بلغارستان مسلم بود. نماینده انگلستان همانطور که انتطار می‌رفت دیدار خودرا با برد پایان داد و با كسب نتيجه ۲برهيچ بعنوان تیم اول این گروه، در بین تیمهاي باقیمانده در دوریک هشتم به چشم خواهد خورد.

از سوی دیگر نیز "اف.ث.بارسلون" از اسپانیا و مدافع عنوان قهرمانی از سال پیش دیشب در خانه خود از تنها شانس باقیمانده بخاطر راه یابی به دور یک هشتم کاملا بهره برد و تیم "وردر-برمن" نماینده آلمان را دو برهیچ با شکست روبروکرد. گل اول تیم میزبان توسط "رونالدینیو" ملی پوش برزیل و گل دوم توسط "گود یونسن" درون دروازه تیم میهمان جای گرفتند.

"بارسلون" با کسب این پیروزی رده دوم جدول را صاحب شد و بدینگونه خودرا در بین تیمهای باقیمانده در دور یک هشتم جای داد، در حالیکه "برمن" با ناکامی فراوان، از شانس صعود به دور آینده محروم ماند.

دیگر نماینده آلمان در این دسته از مسابقات ""بایرن مونیخ" بنابر پیش بینی‌های قبلی حضورش در دور آینده مسلم بود. "بایرن مونیخ" در ششمین بازی گروه بازهم بدون باخت باقی ماند. این بار اما درخانه خود در برابر ۶۶هزار تماشاچی، به کسب نتیجه یک بریک مساوی در مقابل "اینترمیلان" از ایتالیا رضایت داد. تیم میزبان باگل "روی ماکای" نخست یک برهیچ به پیش افتاد، اما درست در آخرین دقایق بازی گل مساوی اینترمیلان را توسط "ویرا" بازیکن ملی و نامدارفرانسه درون دروازه خود دید. مونیخ و میلان، اینک بعنوان تیمهای اول و دوم این گروه، روانه دور یک هشتم می‌شوند.

موفقیت "اسپارتاک مسکو" دیگر تیم این گروه در مقابل اسپورتینگ لیسبون" از پرتغال، تاثیری در انتخاب این دو تیم نداشته و هردو تیم، این دسته از مسابقات را ترک می‌کنند.

حضور تیمهای "لیورپول" از انگلستان و"ایندهوفن" از هلند، دو تیم پیشتاز گروه سوم دور مقدماتی دسته مسابقات "لیگ قهرمانان“ اروپا به دور یک هشتم قبل از دیدارهای هفته ششم، مسلم بود. "لیورپول" هرچند که درآخرین بازی خود، با اولین باخت و نتیجه 3 بر2 از "گالاتاسرای استانبول" از ترکیه روبرو شد، اما بازهم تیم اول گروه باقى ماند و به همراه "ایندهوفن" به دور یک هشتم رسید. "ایندهوفن" نیز در بازی آخر خود در مقابل "جیراندان بورد" سه بریک شکست خورد، اما این باخت مانعی را در راه صعود این تیم به دور آینده به همراه نداشت.

پیشتاز گروه چهارم تیم "والنسیا" از اسپانیا با خیالی راحت از انتخاب خود، این بار با یک گل از تیم "آ.اس.رم" از ایتالیا، یک برهیچ شکست داشت اما بازهم درجدول امتیازات برتیم پیروز پیشی گرفته و هر دو باهم به دورآینده راه یافتند. "شاختیوردونچک" از اوکراین و" المپیاکوس پیرئوس" از یونان هم به نتیجه مساوی یک بریک رسیده و هر یک بدون شانس انتخاب، دو تیم آخراین گروه باقىِ ماندند.

iran-goftogoo
هندبال: شروع هفتمين دوره پيكارهاى قهرمانى اروپا در دسته بانوان

user posted image
۱۶ تيم برتر بانوان اروپا در پيكارهاى سوئد

از فردا در سوئد، پيكارهاى هندبال قهرمانى جهان در بين بانوان شروع شده و به مدت ۱۰ روز تا تعيين قهرمان اروپا در سال ۲۰۰۶، ادامه خواهد داشت.

در مسابقات سوئد، ۱۶ تيم برتراروپا دراين ورزش، در دور مقدماتى در چهار گروه گوناگون جاى گرفته و هر يك نخست سه ديدار اول خود را در راه انتخاب به دور آينده در پيش دارند.

در بين چهارگروه يك، تيمهاى صربستان–مونته نگرو، در كنار مجارستان با توجه به سابقه و اعتبار بيشتر خود در اين ورزش از شانس مناسب ترى به خاطرانتخاب خود از اين گروه برخوردارند.

در گروه دوم و ديدارهاى اين گروه در شهر”گوته بورگ” تيم ملى بانوان نروژ ازهم اكنون جزو تيمهاى نامزد كسب مقام قهرمانى به شمار می‌رود. در اين گروه اسلوونى، آلمان و لهستان نيز جاى گرفته و رقابت نزديكى را باهم در پيش خواهندداشت. آلمان در اولين بازى خود در اين گروه با لهستان روبرو می‌شود.

در گروه سوم دور مقدماتى مسابقات هندبال قهرمانى بانوان اروپا، تيمهاى نيرومند سوئد، روسيه و كروآسى به مانند اوكراين در شهر”استكهلم ” به چشم می‌خورند و چهار تيم باقيمانده دانمارك، اسپانيا، فرانسه و هلند نيز در گروه چهارم در شهر”مالمو” با يكديگرروبرو خواهند بود.

مسابقات هندبال قهرمانى اروپا از سال ۱۹۹۴ تاكنون، هردو سال يك بار برگزار ميشوند. براى اولين بار دانمارك درآن سال در زمين آلمان با شكست تيم ميزبان، مدال طلاى قهرمانى را دراين ورزش در اختيار گرفت. در سالهاى ۱۹۹۶ و۲۰۰۲، بار ديگر دانمارك پيروز مسابقات بود و نروژ نيز نخست درسال ۱۹۹۸ و در آخرين دوره اين مسابقات دو سال پيش درمجارستان به مقام قهرمانى رسيد.

iran-goftogoo
بازيهاى آسيائى: كسب اولين مدال طلای ایران توسط "حسین رضازاده"

user posted image
اولين مدال طلاى ايران بامقام قهرمانى”حسين رضازاده”

در ادامه پانزدهمین دوره بازیهای آسیایی سال ۲۰۰۶ و ششمین روز آن در "دوحه" اولین مدال طلای ایران، توسط ”حسين رضازاده" در وزن بالای ۱۰۵ کیلوگرم به دست آمد.

وزنه بردار نامی ایران با رکود ۱۹۵ کیلوگرم در حرکت یکضرب و۲۳۰کیلوگرم در حرکت دو ضرب و ۴۲۵کیلوگرم در مجموع دو حرکت، در سکوی اول قهرمانی آسیا جای گرفت. "جابر سالم" امید کشور میزبان مسابقات در مجموع دو حرکت به مدال نقره قبل از "ماتیمونوف" از ازبکستان، دست یافت.

در پایان ششمین روز بازیهای "دوحه" شركت كنندگان ايران تاكنون با پنج مدال نقره و یک برنز تا پایان روز ششم این دوره از بازیها روبرو بوده‌اند. پس از مدالهاى نقره ”محمدرضا رودكى” و سپس ”آرش ميراسماعيلى” در وزن ۶۶ كيلوگرم، مدال برنز وزن ۶۰كلوگرم نيز به ”مسعود حاجى آخوندزاده” تعلق گرفت. درآخرين روز اين مسابقات نيز ”محمود ميران” باكسب مدال نقره ديگرى در دنبال شكست از شركت كننده كره، در سكوى دوم قهرمانى آسيا جاى گرفت.

در پيكارهاى دوچرخه سوارى و ماده استقامت روى جاده، نيز كاروان ورزشى ايران به مدال نقره توسط ”مهدى سهرابى” دست يافته است. در برنامه همين رشته از بازيها، دوچرخه سوارى ايران در ماده تعقيبى تيمى شامل چهار شركت كننده، پس از قزاقستان به مقام دوم رسيد و پنجمين مدال نقره ايران را تاكنون دراين دوره از بازيها، صاحب شد. تيم ژاپن دراين ماده در رده سوم جاى گرفت.

در روز ششم بازیها شرکت کنندگان چین به موفقت های خود ادامه داده و تا پایان این روز با ۱۳۹ مدال طلا، نقره و برنز بیشترین عنوان‌هاى قهرمانى را در اختیار گرفته اند. سپس ژاپن و کره جنوبی در فاصله زیادی تا چین قرا رگرفته و هر یک با تعداد ۷۹ و ۷۸مدال، رقابت فشرده ای را با یکدیگر در روزهای آینده در راه کسب مقام دوم جدول مدالهای بدست آمده در پیش دارند.

iran-goftogoo
فوتبال: اولین پیروزی "هامبورگ" در"لیگ قهرمانان" اروپا

user posted image
هامبورگ پس ازپنج شكست، بااولين موفقيت درآخرين بازى

در ادامه دیدارهاى آخرین هفته دسته مسابقات فوتبال "لیگ قهرمانان" باشگاه های اروپا، تیم باشگاه "هامبورگ" اولین موفقیت خود را در دور مقدماتی، صاحب شد.

نماینده آلمان در دیدارششم خود در گروه هفت با حضور"مهدی مهدوى کیا" ملی پوش ایران در میان یاران خود در برابر"تیم "زد.اس.کا.مسکو" از روسیه وارد زمین شد. برای اولین بار پس از پنج شکست در بازیهای قبلی خود در این گروه، این بار نماینده آلمان، موفق شد با برد ۳بر۲ به اولین امتیازات، دست یابد.

تیم میهمان نخست با یک گل پنالتی به پیش افتاد. تیم میزبان اما نخست گل مساوی را صاحب شد و پس از عقب ماندگی دوباره ، باگل " فان درفال " بازیکن هلندی این تیم بارديگر به نتیجه 2بر2 مساوی رسيد و در آخرین دقیقه بازی سرانجام با گل "سانوگو" و پيروزى ۳بر۲، زمین بازی راترک کرد.

این برد اما در سرنوشت تلخ این تیم دراین سال و دراین دسته از مسابقات، تاثیری نداشت و نماینده پرسابقه آلمان بدینگونه به مانند نماینده روسیه، از دورمسابقات خارج میشود.

در دیگربازی این گروه "ارسنال لندن" از انگلستان در زمین "پورتو" از پرتغال به نتیجه بهتری جز مساوی بدون گل نرسید. هر دو تیم اما با امتیاز یکسان باهم، اما "پورتو" بعنوان تیم اول گروه، به دور یک هشتم راه یافتند.

در بین تیمهای گروه پنج، حضور”المپیک لیون" از فرانسه قبل از بازى آخر این تیم در مقابل "استه آئوآ" بوخارست از رومانی مسلم بود. بدینگونه مساوی ۱بر۱ این تیم تاثیری را در موقعیت تیم سرگروه به دنبال نداشت و این تیم اینک با بهترین امتیازات بازهم در بین تیمهای باقیمانده به چشم خواهد خورد. در همین گروه این بار "رئال مادرید" از اسپانیا با دوگل "رونالدو" دیگر نتیجه مساوی دیشب را در این گروه در برابر"دینامو کیف" از اوکراین صاحب شد و با کسب مقام دوم گروه، روانه دور یک هشتم شد.

در گروه ششم و در آخرین دیدارهای چهار تیم این گروه" منچستر یونایتد" از انگلستان با خیالى راحت از انتخاب زودرس خود به دور یک هشتم، در خانه خود "بنفیکا لیسبون" از پرتغال را۳بر۱ شکست داد و با وجود ۲ باخت اما ۳ برد، تیم سرگروه باقی ماند. از سوی دیگر"گلاسکو رنجرز" از اسکاتلند با همین نتیجه ۳بر۱در مقابل "کپنهاگ" از دانمارک باخت سنگینی را در برابر دید ."گلاسکو" اما با کسب امتیازات کافی از بازیهای قبلی خود، رده دوم جدول امتیازات ر اصاحب شده و در بین ۱۶ تیم باقیمانده در دور آینده جای گرفت.

بهمین گونه نیز"آ.ث.میلان" از ایتالیا با وجود شکست دور از انتطار۲برهیچ از "لیل" نماینده فرانسه، دربین ۱۶ تیم دور یک هشتم به چشم خواهد خورد. "لیل” اما با این موفقیت بر"آ.ا.کا" آتن" از یونان پیشی گرفته و به عنوان تیم دوم گروه روانه دور یک هشتم می‌شود. نماینده یونان در آخرین بازی خود در برابر"آندرلشت" از بلژیک۲بر۲ به نتیجه مساوی رسید و شانس انتخاب ازاین گروه را از دست داد.

iran-goftogoo
بازيهاى آسياى دوحه / گفتگو با داود توكلى

در اين روزها در دوحه پایتخت کشور قطر ميزبان بازیهای آسیایی ۲۰۰۶ است. داود توکلی عضو کمیته داوران بوندسلیگای آلمان که هم اکنون در قطر بعنوان ناظر فنی در مسابقات هندبال بازیهای آسیایی مشغول به کاراست در گفتگویی با صداى آلمان از جمله در رابطه با کم و کیف مسابقات و بخت اکیپ ورزشی ایران برای کسب مدال سخن گفته است.

مصاحبه‌گر: فريد اشرفيان

دويچه وله: آقاى توكلى، بيش از يك هفته از شروع مسابقات بازيهاى آسيايى دوحه گذشته. شما كم و كيف اين مسابقات را تابحال چگونه مى‌توانيد ارزيابى كنيد؟

داود توكلى: در مورد كيفيت كلى مسابقات بازيهاى آسيايى واقعا مسابقات از روز اول كه با يك مراسم افتتاح بسيار بسيار با شكوه شروع شد در مركز توجه همه‌ى ورزش‌دوستان آسيا قرار دارد و از سراسر دنيا ورزش‌دوستان و تماشاگران براى رشته‌هاى مختلف به اين شهر تقريبا كوچك آمدند. منتهى قطرى‌ها امكانات بسيار بسيار وسيعى را براى پذيرايى از اين مهمانها فراهم كردند. البته مشكلاتى هم از نظر اسكان بعضى از تيمها بوده تا الان، ولى دركل مى‌شود گفت كه مسابقات بازيهاى آسيايى بهتر و باشكوهتر از آن چيزى كه خيلى‌ها فكر مى‌كردند تا حالا برگزار شده. امكاناتى كه در كشور قطر هست مثلا به عنوان مثال وزرشگاه سرپوشيده‌ى اسپاير كه پنج شش رشته‌ى ورزشى و يك استاديوم فوتبال را اينها در زير يك سقف ساختند كه اصلا در دنيا چنين ساختمانى وجود ندارد و كارهاى بى‌نظيرى قطر مى‌تواند انجام دهد.

دويچه وله: شما در مسابقات هندبال به عنوان ناظر فنى از سوى كنفدراسيون هندبال آسيا مشغول بكار هستيد. وضعيت مسابقات هندبال را چگونه مى‌بينيد؟

داود توكلى: از نظر فنى مسابقات هندبال مى‌شود گفت كه بزرگترين و پراهميت‌ترين مسابقاتى بوده كه ما تا الان در تاريخ هندبال داشتيم. ما در رشته هندبال ۱۵ تيم مردان و هشت تيم زنان را داشتيم كه حضورشان در بازيهاى آسيايى بى‌سابقه بوده. از نظر فنى هم تقريبا مى‌شود گفت، تمام قدرتهاى هندبال آسيا در اين مسابقات حاضر هستند.

دويچه وله: چه بختى را براى كسب مدال طلا براى كاروان ورزشى ايران در بازيهاى آسيايى تابحال مى‌توانيد ببينيد؟

داود توكلى: تيم كشتى شانس اول هست، بعد از آن تيم تكواندو است. متأسفانه وزنه بردارهاى ما در اين مسئله‌اى كه بوجود آمده بود فقط با دو وزنه بردار شركت كردند كه حسين رضازاده اولين طلا را بدست آورد. متأسفانه جودو كه انتظار مى‌رفت حداقل دو طلا داشته باشد، تا الان آن ورزشكارها فقط به نقره رسيدند. البته اين يك مسابقه بوده و خوب هم كار كردند، ولى حريفشان بهتر بود و طلا گرفت.

دويچه وله: نكته‌هايی كه در بين طرفداران فوتبال ايران خيلى مورد بحث بود، عملكرد ضعيف تيم فوتبال اميد ايران در بازيهاى آسيايى تابحال بوده. هر چند كه تيم اميد ايران هر سه بازى آسيايى‌اش را تا حال برده اما در زمين خيلى ضعيف ظاهر شده. آيا شما تصور مى‌كنيد كه اين مسئله ربطه داشته باشد به تعليق موقت فوتبال ايران از سوى فيفا؟

داود توكلى: هر تيم در همه‌ى رشته‌هاى ورزشى گروهى اشكال دارد. تيم هندبال ما هم اشكال دارد. بسكتبال ما واقعا با يك استارت خيلى بد شروع كرد. فوتبال هم به همين شكل. ولى من تيمهاى ديگر را كه مى‌بينم مثلا فرض كنيد ميزبان كه قطر هست، واقعا در هر بازى با وجود اينكه تمام استاديوم پر هست، خود تيم مشكل دارد. دليلش مشكل خودشان نيست، بلكه دليلش اين هست كه تمام تيمهايى كه شركت كردند حتى تايلند يا ويتنام يا ازبكستان وقتى اينها توى زمين مى‌آيند مثل اين هست كه اينها در المپيك بزرگ شركت كردند و مى‌خواهند با تمام قدرت خودشان تيمهاى صاحبنام را تحت فشار بگذارند. همان كارى كه تيم هنگ كنگ با تيم فوتبال ايران كرد و نزديك بود باز حتى به مساوى كشيده شود. به هر حال مى‌شود گفت كه تفاوت و فاصله بين رشته‌هاى مختلف در آسيا دارد واقعا كم مى‌شود و همين بازيهاى آسيايى هست كه نشان مى‌دهد كه كدام كشور در كدام جايگاه وزرشى بازيهاى آسيا قرار دارد.

دويچه وله: وضع مسابقات از نظر امنيتى در كشور قطر چگونه هست؟

داود توكلى: سختگيرى زياد مى‌شود، ولى با برنامه كار مى‌كنند. يعنى تا الان مشكل خاصى وجود نداشته. اما يكسرى فرض كنيد رفت و آمد ورزشكارها، داورها به دهكده بازيها به محل مسابقات، ولى همه را برنامه ريزى كردند. منتهى تا حالا مى‌توانم بگويم يك مقدار سختگيرى زياد بوده ولى اين معمولى است و در همه مسابقات، در بازيهاى آسيايى قبلى هم كه ما بوديم به همين شكل بوده.

SubZero
گفتگویی متفاوت با رونالدینیو
user posted image

این مصاحبه رونالدینیو با نشریه هفتگی اسپورت در انگلیس هم بی‌پیرایه است، هم جذاب؛ جایی كه او با خیال راحت به پرسش‌های نكته‌بینانه و صریح پاسخ داده و تصویر دلنشینی از فوتبال این عصر كه گاهی تیره و منفی به نظر می‌رسد، ارائه می‌دهد. اومی‌گوید: وقتی خوب بازی می‌كنم مردم می‌گویند بهترین بازیكن جهان هستم و وقتی نمی‌درخشم می‌گویند چه بازیكن بدی؛ در حالی كه باید ظریف‌تر به مساله نگاه كرد.
● یك سوِال شاید نامتعارف! رونالدینیو بودن واقعی یعنی چه؟ آیا رونالدینیو بودن، هرچه كه هست آزارتان نمی‌دهد؟
▪ مفرح است، خیلی زیاد. واكنش مردم برابر خود را بسیار سرگرم‌كننده یافته‌ام. گاهی به نظر می‌رسد با دیدنم با حمله قلبی مواجه می‌شوند یا حداقل به نظر می‌رسد با حمله قلبی مواجه شده‌اند (می‌خندد.) چهره‌شان تركیبی می‌یابد كه فكر می‌كنند در خواب و روِیا به‌سر می‌برند. برخی از آنها گاهی فریاد می‌كشند. باور كنید، فریاد می‌كشند و لطفاً نگویید تماشای آنها بامزه نیست؛ چون هست.
● برابر انتقاداتی كه در این فصل از شما شده، چه واكنشی نشان داده‌اید؟ همه می‌گویند نتوانسته‌اید به فرم خوبتان دست یابید. آیا انتقادها را منصفانه یافته‌اید؟
▪ یك فوتبالیست همیشه باید در فرم خوبی قرار داشته باشد و من احساس می‌كنم در فرم خوبی به‌سر می‌برم اما یادتان باشد معمولاً فصل را آرام آغاز می‌كنم و تدریجاً بهتر می‌شوم. دلیلش را می‌دانم اما همین است كه هست.
وقتی خوب بازی می‌كنم مردم می‌گویند بهترین بازیكن جهان هستم و وقتی نمی‌درخشم می‌گویند چه بازیكن بدی؛ در حالی كه باید ظریف‌تر به مساله نگاه كرد. گاهی وقتی بارسا پیروز می‌شود آن را بهترین تیم جهان می‌خوانند كه این هم اغراق‌آمیز است. چنان‌كه وقتی در یك دیدار شكست می‌خوریم ادعا می‌كنند بدترین تیم شده‌ایم كه این هم صحت ندارد. حقیقت چیزی در این میانه است. به‌هر حال باید فرم خوب خود را حفظ كنید و روی بازی‌تان متمركز بمانید.
● انتقاد شما را آزار می‌دهد یا انگیزه‌هایتان را بالاتر می‌برد؟
▪ بستگی به مسایل مختلفی دارد. انتقادهایی هست كه هیچ نكته‌ای را دربرندارد؛ در حالی كه برخی از انتقادها بسیار نكته‌بینانه و سازنده به شمار می‌روند. برخی از انتقادها هم انگیزه‌های شما را افزایش می‌دهند. در این زمینه خودم را یك شاگرد می‌دانم. جوان هستم و انتقادهای سازنده را می‌پذیرم. شرایط حاكم در بارسا هم چنین است كه باید به تحلیل خود پرداخت تا به ضعف‌ها و قدرت‌های خود دست یافت. ما همیشه آماده آموختن هستیم.
● آیا از فرم كنونی بارسلونا در فصل جدید راضی هستید؟
▪ به‌هر حال كتمان‌ناپذیر است كه شما درخشش دو فصل اخیرتان را ندارید.
از شرایط كنونی تیم راضی هستم. باید در لیگ قهرمانان به مرحله بعد صعود كنیم؛ این چیزی است كه اهمیت بسیاری برایمان دارد. اعتقاد دارم می‌توانیم باز هم در اروپا قهرمان شویم. مساله لالیگا متفاوت است و نباید در این برهه از فصل خیال‌پردازی كرد اما خب بالای جدول قرار داریم و می‌توانیم بهتر از اینها هم بازی كنیم. در این نكته تردیدی ندارم.
● جای ساموئل اتوئو تا چه حد خالی است؟
▪ (خنده از لبانش به آرامی محو می‌شود) حیف شد كه در ابتدای فصل مصدوم شد؛ خصوصاً آن كه در فرم بسیار خوبی به‌سر می‌برد. همه امیدواریم زودتر از آنچه تصور می‌شود، بهبود یابد. او بازیكن برجسته‌ای است و طبعاً نقشی كلیدی برای ما دارد.
فصل پیش هم قهرمان اروپا شدید هم قهرمان لالیگا.
● چالش اصلی‌تان در این فصل چیست؟
▪ خب، ماه بعد در ژاپن در رقابت‌های باشگاه‌های جهان به میدان می‌رویم. ما تاكنون این جام را به‌دست نیاورده‌ایم و پیروزی در این رقابت‌ها برایمان اهمیت دارد. می‌خواهیم بارسلونا را در نقاط گسترده‌ای از جهان مطرح سازیم اما نكته این است در همه رقابت‌ها با انگیزه والا مبارزه می‌كنیم؛ چه در لالیگا و چه در لیگ قهرمانان. رقابت با سایر بازیكنان بزرگ تیم هم مقوله مهمی در این زمینه به شمار می‌رود. اگر در بارسا بد بازی كنید چند بازیكن خوب آماده كنار گذاشته شدن شما هستند.
● این حرف را نزنید. شما قابل حذف‌شدن نیستید، هستید؟ آیا هنوز هم می‌گویید بهترین بازیكن بارسا یا جهان نیستید؟
▪ (شانه‌هایش را بالا می‌اندازد) بی‌تردید بهترین بازیكن جهان نیستم. فقط می‌خواهم بازی كنم و خوب هم بازی كنم و هرگز هم نخواهم گفت بهترین فوتبالیست جهان هستم اما از سطحی كه در آن به‌سر می‌برم، رضایت دارم. در عین حال چندین بازیكن هم‌تراز با من وجود دارند. سه، چهار بازیكن بارسا، چندین بازیكن رئال‌مادرید و خیلی‌ها در آرسنال، چلسی، منچستریونایتد و چند تیم دیگر.
● اگر قرار باشد بین قهرمانی مجدد لیگ قهرمانان و لا‌لیگا یكی را برگزینید، كدام را انتخاب می‌كنید؟
▪ (می‌خندد) هر دو را! ولی قاعدتاً باید بگویم لیگ قهرمانان؛ چرا كه بارها قهرمان لالیگا شده‌ایم. البته برای قهرمانی در اروپا باید در اسپانیا هم بهترین تیم باشید و سپس سایر بزرگان را مغلوب سازید اما در لیگ هر هفته به میدان می‌روید و مسیر طولانی‌تری را برای كسب قهرمانی می‌پیمایید كه جذابیت و اهمیت دیگری دارد.
● آیا اعتقاد دارید بارسا فصل پیش بهترین تیم اروپا بود؟
▪ فكر می‌كنم بله. تداوم داشتیم؛ چه در لیگ قهرمانان و چه در لالیگا، یعنی برخلاف دو سال پیش كه در اروپا متوقف شدیم. بارسا در فصل پیش خود را به سطح والاتری رساند و تیم‌های بزرگ‌تری را در اروپا مغلوب ساخت. ضمن آن كه در لالیگا هم هرگز تمركزمان را از دست ندادیم.
● تیری آنری ادعا می‌كند داور دیدار نهایی لیگ قهرمانان علیه آرسنال و به سود بارسا سوت زده، آیا این امر را برتافته از بی‌جنبگی آنری می‌دانید یا نكته قابل توجهی هم در این ادعا جلب نظر می‌كند؟
▪ داوران هم انسان هستند و انسان‌ها هم اشتباه می‌كنند اما قهرمانی ما برگرفته از اشتباهات داور نبود. ما قهرمان اروپا شدیم چون در سراسر دیدارها تیم برتر بودیم.
● ... آنری چه می‌گوید؟
▪ بازیكن بسیار بزرگی است و احساسش را درك می‌كنم. فوتبالیست‌ها در اكثر موارد طی رویارویی با شکست احساس غبن می‌كنند؛ خصوصاً شكست در فینال.
● بر برزیل در جام‌جهانی چه گذشت؟ چرا همه چیز به سرانجام بدی انجامید؟
▪ همه از ما انتظارات بزرگی داشتند؛ چرا كه برزیل صاحب بازیكنان بزرگی بود اما هیچ چیز بر مبنای برنامه‌هایتان پیش نرفت و مردم برزیل را آزرده دل ساخت. آنها خود را آماده گرفتن جشن‌های بزرگ كرده بودند. برزیلی‌ها چندان مفهوم شكست در فوتبال را درك نمی‌كنند كه نیاز به بررسی جداگانه و مفصلی دارد.
ما شكست خوردیم و آنها هم همراه ما شكست خوردند.
● شما كه نباید از نمایش خود در جام‌جهانی راضی باشید، این طور نیست؟
▪ بله، بازی‌های خوبی انجام ندادم اما فقط من بد بازی نكردم، هیچ یك از بازیكنان برزیل در سطح خود بازی نكردند. برای حضور در جام‌جهانی مسیر خوبی را نپیمودیم و به آمادگی كامل دست نیافتیم. فاصله پایان فصل رقابت‌های باشگاهی و آغاز مسابقات جام‌جهانی كم بود. بله، می‌پذیرم برزیل در آلمان حتی یك بازی قابل اشاره در قواره خود ارائه نداد ولی خب این هم از ویژگی‌های فوتبال است و توضیح روشنی وجود ندارد؛ چرا كه گاهی بهترین‌ها، بدترین بازی‌ها را ارائه می‌دهند. بنابراین نه بهانه می‌آورم و نه چیزی را توجیه می‌كنم.
● آیا جام‌جهانی اساساً برایتان اهمیتی دارد؟ جام‌جهانی مهم‌تر است یا لیگ قهرمانان؟
▪ از كودكی رویای حضور در مسابقات جام‌جهانی را در ذهن می‌پروراندم اما به اروپا كه آمدم به اهمیت لیگ قهرمانان هم پی بردم ولی می‌توانم بگویم قهرمانی در جام‌جهانی را بر لیگ قهرمانان ترجیح می‌دهم؛ چرا كه برای برزیل بازی می‌كنم و میلیون‌ها نفر برزیلی را خوشحال می‌سازم.
● بیش از دو سال است برنامه فشرده‌ای را دنبال می‌كنید وهرگز استراحت نكرده‌اید. چگونه خود را از نظر جسمی و ذهنی آماده نگه می‌دارید؟
▪ برگزاری مسابقات پرشمار بسیار دشوار است اما در این زمینه احساس خوبی دارم. البته گاهی خسته می‌شوم ولی وقتی فوتبالیست حرفه‌ای هستید باید این چیزها را درك كنید و از خستگی و دلزدگی حرف نزنید. مهم این است طی برگزاری تمرینات و سفرها آمادگی‌تان را از دست ندهید. خوشبختانه بارسا باشگاه بزرگ و كاملا‌ً حرفه‌ای است و مشكلی در این زمینه‌ها نداریم.
● اما دلتان نمی‌خواهد پس از دو سال حضور مداوم در میادین، زیر آفتاب ساحلی بنشینید و استراحت كنید؟
▪ (می‌خندد) اگر منظورتان همین حالا‌است باید بگویم خیر. اكنون در حال وهوای تعطیلا‌ت به سر نمی‌برم. اگر در انتهای فصل بودیم پاسخ دیگری به شما می‌دادم.
● حریفان اصلی بارسا در لیگ قهرمانان چه تیم‌هایی هستند؟
▪ همه‌شان. به همین دلیل این رقابت‌ها را لیگ قهرمانان می‌خوانند؛ آنچه در نتایج كسب شده هم عیان است. نمی‌توانید در یك دیدار پیروز شوید و كار را تمام شده بپندارید. خیلی‌ها انتظار نداشتند وردربرمن ما را در آغاز مسابقات متوقف سازد اما آنها با ما به نتیجه تساوی دست یافتند. هر دیدار لیگ قهرمانان یك جنگ تمام عیار است و همه تیم‌ها حریف اصلی‌تان هستند.
‌● اما از چه تیمی بیشتر هراس دارید؟ چلسی، منچستریونایتد، رئال مادرید یا اینتر؟
▪ از همه‌شان. خوب می‌دانیم همه آنها تیم‌های بزرگی هستند، مربیان برجسته‌ای دارند و تعداد ستاره‌هایشان پرشمار است.
● دلیل كینه و دشمنی بین بارسا و چلسی چیست؟
▪ نكته مشخصی در این زمینه وجود ندارد. دلیلش ساده است: هر دو تیم می‌خواهند قهرمان اروپا شوند. خوزه مورینیو، مربی برجسته‌ای است و چلسی هم تیم بسیار بزرگی به شمار می‌رود. آنها یكی از قوی‌ترین تیم‌های جهان به شمار می‌روند. بنابراین دنبال مسایل شخصی نگردید. ما فقط در میدان از ته دل با هم می‌جنگیم، نه بیشتر و فراتر از آن.

iran-goftogoo
«هنوز هم قلبم برای ایران می‌زند» / گپى با اشكان دژاگه، هافبك ايرانى باشگاه هرتاى برلين

user posted image

صحنه بوندس لیگای آلمان در طول هفته های اخیر شاهد فعالیت موفق یک چهره جوان ایرانی بوده. اشکان دژاگه که از سن یکسالگی مقیم شهر Berlin است هم اکنون با 20 سال سن بعنوان بازیکن فیکس و طراح در خط میانی تیم فوتبال Hertha BSC Berlin و همچنین تیم ملی فوتبال جوانان آلمان سهم بزرگی در درخشش تیمهای خود داشته است. او در گفتگویی با صداى آلمان از وضعیت و موفقیتهای کنونی، هدفهای بعدی و ریشه ایرانی خود سخن گفته است.

مصاحبه گر: فرید اشرفیان

دویچه وله: درود بر اشکان دژآگه، فوتبالیست جوان و ایرانی الاصل تیم فوتبال «هرتا ب.اس.س. برلین». اشکان جان خیلی ممنون که وقت‌ات را در اختیار دویچه وله صدای آلمان گذاشتی. لطفا برای ما بگو که در این مدت کوتاه چند هفته‌ی گذشته چطور شد که توانستی اینقدر سریع خودت را به ترکیب اصلی تیم «هرتا ب.اس.س. برلین» برسانی و الان بازیکن فیکس تیم برلین شده‌ای؟

اشکان دژآگه: من در تیم نوجوانان هرتا ب.اس.س. مدام بازی می‌کردم، آنجا گلهایم را می‌زدم و مربی هم بازیهایم را دید. بعد «باسترک» بازیکن تیم ما مریض شد، مربی گفت که من بازی کنم از اول با تیم هرتا ب.اس.س. الان هم مربی دید که می‌توانم توی بوندس لیگا بازی کنم.

دویچه وله: درکل چه احساسی داری از زمانی که بازیکن فیکس شدی در تیم هرتا ب.اس.س برلین، و با آب و هوا و جو بوندس لیگا از اول بازی عادت کردی؟

اشکان دژآگه: آره. خیلی خوشحال بودم که می‌توانم برای بوندس لیگا بازی کنم و خیلی هم وقت صرف کردم برای شانسم. توی بوندس لیگا بازی یک کمی تندتر است و باید یک کمی توی تیم جا بیفتم. ولی فکر می‌کنم از بازیهایم مربی خیلی راضی بوده. برای ۹۰ دقیقه هنوز یک کمی سخت می‌کشم، یعنی برایم یک کمی سخت است، ولی فکر می‌کنم در بازیهای بعدی بتوانم ۹۰ دقیقه را هم بازی کنم.

دویچه وله: از پست و نقش خودت توی زمین بیشتر تعریف بکن. مربی تیم برلین آقای فالکو گوتس چه مسئولیتی را به تو داده که در زمین برعهده داشته باشی؟

اشکان دژآگه: مربی پستی را بهم داد که یک پست خیلی مهمی هست، ولی دید که در تیم نوجوانان هرتا برلین من بلدم این پست را بازی کنم. آدم خیلی باید هم جلو و هم عقب بدود و در واقع قلب تیم است این پستی که من الان بازی می‌کنم. ولی خیلی راضی‌ام از این پست و مربی هم راضی هست. پست من تهاجمی‌ست و خیلی آدم باید با فوروارد پاس بدهد که اینها گلهایشان را بتوانند بزنند.

دویچه وله: وضع تیم هرتا برلین در این فصل جاری تا حالا چه جوری می‌توانی ارزیابی کنی؟

اشکان دژآگه: اوایل یک کمی سخت بود در بوندس لیگا، ولی الان فکر می‌کنم تیم‌مان خیلی خوب جا افتاده. یک چندتا بازیکن هنوز مریض هستند، ولی الان که امتیاز زیاد آوردیم و فکر می‌کنم تیم یک کمی جا افتاده و مربی و اینها هم که تا الان خیلی راضی‌اند.

دویچه وله: داریم یواش یواش به تعطیلات کریسمس بوندس لیگا و پایان نیم فصل اول نزدیک می‌شویم. کلا اگر این فصل بوندس لیگا را بخواهی ارزیابی بکنی به چه نتیجه‌ای می‌رسی، در مقایسه با فصل های گذشته در فوتبال آلمان؟

اشکان دژآگه: یکی اینکه من بالاخره بازی می‌کنم و خیلی هم خوشحال هستم. الان یک ماه هنوز بازی داریم و باید بهترینش را از این بازی ها بیاوریم بیرون، بعد میتوانیم همه مان برویم در کریسمس یک کمی استراحت کنیم.

دویچه وله: اشکان تو داری همچنان در تیم ملی جوانان زیر ۲۰ سال آلمان بازی می‌کنی. از این فعالیت خودت در تیم ملی جوانان بیشتر تعریف کن؟

اشکان دژآگه: این یک تیم نو است و یک بازی هم داشتیم با اتریش که ۱: ۴ بردیم. تیم‌مان خیلی خوب است، ولی مربی‌مان می‌خواهد ۴تا بازیکن را بیاورد و ببیند که تیم اصلی را درست کند.

دویچه وله: آیا از طرف تیم ملی فوتبال بزرگسالان آلمان نیز، تماسی با تو انجام گرفته؟ از سوی آقای یوآخیم لوو، سرمربی تیم فوتبال آلمان؟

اشکان دژآگه: هنوز نه! کسی با من حرف نزده، ولی همین تیمی که الان هستیم، مربی‌مان با یوآخیم لاو رابطه‌ی خیلی دارد و ما باید اینجا، توی تیم ملی نوجوانان آلمان، همینجوری خوب بازی کنیم و بعدش شاید ببینیم که یوآخیم لوو من را دعوت می‌کند یا نه! ولی هنوز کسی به آن صورت با من حرفی نزده.

دویچه وله: تو به عنوان بازیکن تیم ملی جوانان آلمان با ریشه‌ی ایرانی چه احساسی نسبت به ایران داری؟

اشکان دژآگه: همه فامیل من ایرانی هستند و هنوز هم قلبم برای ایران می‌زند. اما اینجا، توی آلمان، بازی می‌کنم و الان هم در تیم ملی آلمان هستم. تیم ملی ایران که هنوز به من چیزی نگفته بود، یعنی چیزی نشده بود که من بروم آنجا. اما هنوز قلبم برای ایران می‌زند، برای اینکه ایرانی هستم و پدر و مادرم همه ایرانی هستند. اما یک جوری قلبم برای آلمان هم می‌زند، برای اینکه اینجا بزرگ شده‌ام و در تیم هرتا برلین بازی می‌کنم و در آلمان هم در تیم ملی هستم. اما هنوز قلبم برای ایران می‌زند.

دویچه وله: تو در بازى‌ات هنوز چه نکات ضعفی را می‌بینی که باید روی‌اش کار کنی تا بهتر بشوی؟

اشکان دژآگه: این بازیهایی که در بوندس لیگا کردم، دیدم که باید یک کمی سرعت‌ام را درست کنم که هم زودتر پاس بدهم و هم زودتر همه چیزها را ببینم. چون در بوندس لیگا آدم زیاد وقت ندارد، ولی فکر کنم با این چیزهایی که می‌توانم، تکنیکم و اینها، خیلی خوب الان جا افتاده‌ام در این تیم. در بوندس لیگا هم خیلی‌ها دیدند که من بازیکن خوبی هستم، ولی همین چیزها، سرعت و اینها، مهمترین چیز است در بوندس لیگا.

دویچه وله: حالا در رابطه با نکات قوت‌ات حرف بزنیم. چه چیزهایی را درون خودت بعنوان نکات مثبت میبینی، در بازی فوتبال؟

اشکان دژآگه: اینها را فکر می‌کنم باید از آدم‌های دیگر پرسید. من فکر می‌کنم تکنیکم خیلی خوب است و در تیم نوجوانان نشان دادم که بلد هستم و فقط وایستادم که در بوندس لیگا هم گل‌هایم را بزنم.

دویچه وله: آیا با بازیکن‌های دیگر ایرانی در بوندس لیگا هم تماس داری؟

اشکان دژآگه: بله، با یکی از بازیکنها که در تیم هانزا روستوک بازی می‌کند، امیر شاپورزاده. با او چند دفعه‌ای حرف زدم و با یکی دیگر از بازیکنها که خیلی خوب می‌شناسمش، ساسان گوهری که الان ۳ـ۲ دفعه هم در تیم هامبورگ بوده و با دیگران هم، مثل آقای مهدوی کیا و آقای هاشمیان در تماس هستیم، وقتی همدیگر را می‌بینیم و باهم بازی می‌کنیم.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please اینجا را کلیک کنید.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.