کمک - جستجو - کاربران - تقويم
ورژن کامل:تنها ميان آدمخواران، ماري کينگسلي
FARSI FORUM ایران گفتگو > تاریخ، سیاست و جامعه > دیدنی و خواندنی Spectacular and read
شيرين
(* 13. Oktober 1862 in Islington;† 3. Juni 1900 in Simon's Town, Südafrika)

ماری هنریتا کینگسلی

Mary Kingsley (1862-1900)
شيرين
ماری هنریتا کینگسلی

وقتی ماری دختر یک دانشمند انگلیسی تصمیم به سفر به افریقا برای ادامه تحقیقات پدرش گرفت بجای تشویق بیشتر مورد تمسخر قرار گرفت.

او پیشنهاد همکاری و کمک دیگران را برای سفرش رد کرد. و ترجیح داد که این سفر را بتنهائی انجام دهد.

مجهز به یک چتر ، و یک دوربین عکاسی راه سفر را در پیش گرفت.
شيرين
ماری هنریتا کینگسلی

او دختر جرج هنری کینگسلی ، بود که وی نیز چندین سفر نامه در باره افریقا نوشته بود.

ماری دارای تحصیلات بسیار کمی بود ، پدرش (البته وقتی در سفر نبود) در خانه به او درس میداد.

اطالاعاتش را ماری از کتابخانه بزرگی که در منزل داشتند کسب میکرد و از همین کتابخانه بود که ماری علوم طبیعی، جغرافیا و ریاضی را فرا گرفت.

بعد از مرگ پدرش بسال 1892 و فوت مادرش که 5 هفته پس از آن واقع شد، ماری که در این اواخر پرستاری هر دو را بعهده داشت، تنها شد و در عین حال آزاد.

اکنون میتوانست با درآمد 500 پوند در سال به آرزوی سفر به دنیای ناشناخته خود برسد.

با مطالعاتی که در باره قاره سیاه داشت تصمیم به سفر به افریقا گرفت.

جرج هنری کینگسلی
شيرين
سفر به افریقا

در ماه آگوست 1893 ماری با یک کشتی باری انگلیس را ترک کرد.

از طریق سارالئون به آنگولا رسید و از این پس میان قبائل مختلف افریقا زندگی کرد با آداب و رسومشان آشنا شد. او زندگی را در شرایط جنگل فرا گرفت و این مقدمه ای بود برای سفر های بعدی او که تا آن تاریخ گزار هیچ اروپائی بدانجا نرسیده بود.

با لباس سیاه همراه با کلاه سیاهش و رفتار دوستانه اش اطمینان بومیان افریقائی که تا آنزمان زن سفید اروپائی ندیده بودند جلب میکرد. ماری بخودش اهمیتی نمیداد..اگر جائی میرسید تکیه کلامش این بود" چیز مهمی نیست فقط من هستم"
شيرين
پیش از سفر به افریقا در وصیتنامه اش نوشت

من اکنون سی سالم شده ، تا کنون پایم را از خانه بیرون نگذاشته ام با افریقا در طریق کتابهای پدرم آشنا شدم و از بچگی این کتابها همدم من بودند. به افریقا میروم تا شاید بتوانم کار های پدرم را تکمیل کنم.

وصیتنامه ماری
شيرين
ماری کینگسلی

سفر اول ماری در نیجریه بپایان رسید و در ماه جون 1894 به انگلستان باز گشت.

تحقیقات ماری مورد توجه موزه بریتانیا قرار گرفت و اینبار با پشتیبانی این موزه خود را برای سفر دوم آماده کرد. و در 23 دسامبر 1895 دومین سفر تحقیقاتی خود را آغاز کرده و انگلستان را بقصد افریقا از بندر لیورپول ترک کرد و از طریق کالابار و گابون به کنگوی فرانسه رسید. از این ببعد بوسیله قایق روی رودخانه اگوه سفر طولانی خود را به نقاطی آغاز کرد که تا آن تاریخ پای هیچ اروپائی بدانجا نرسیده بود...ضمن این سفر به جمع آوری ماهی های کمیاب پرداخت.

در این سفر با خطرات زیادی مواجه شد در آب با اسب های آبی و سوسمار و در خشکی با باطلاق و زالو های خون آشام و قبایل آدم خوار.

ماری از طریق راه ساحلی خودش را به کامرون رسانید و راه بلند ترین کوه کامرون 4075 متر را در پیش گرفت و بقله آتش فشان این کوه صعود کرد. او اولین زنی بود که به این قله صعود کرد.مخارج این سفر را ، ماری از با پارچه های انگلیسی که با خود آورده بود تامین کرد..و باز همین پارچه ها بودند که آدمخواران به او آسیبی نرساندند.

سوغات این سفر را که ماهی ها حشرات..مختلف بودند در اختیار موزه بریتانیا قرار داد.
شيرين
ماری کینگسلی

اخبار سفر های پر ماجرای ماری به انگلیس رسید و وقتی در اکتبر 1895 به انگلستان باز گشت، خبرنگاران بدیدارش شتافتند که شرح همه چیز را از زبان خودش بشنوند.

کتاب او "Travels in West Africa" سفرهائی به غرب افریقا که چند ماه بعد منتشر شد بسیار مورد اسقبال قرار گرفت.

ماری اکنون شخصیت مشهوری شده بود و در شهر های مختلف انگلیس ، در مدارس و دانشگاه ها در باره آنچه که دیده بود...سخنرانی مینمود.

کتاب دوم او " تحقیقات در آفریقای غربی" نیز بسیار مورد توجه قرار گرفت و از سوی بعضی از محافل مورد انتقاد.

ماری بر خلاف آنچه که مردم اروپا فکر میکردند عقیده نداشت که بزور اسلحه و کشتار باید بر وحشیان افریقا فائق آمد.

نوشته های ماری در مخالفت با مبلغین مذهبی که برای ترویج مسیحیت به افریقا میرفتند ...خشم کلیسا را نسبت به او بر انگیخت.
شيرين
ماری کینگسلی

بی توجه به هیاهوی کلیسا بار دیگر ماری عزم افریقا نمود، که بعلت بروز جنگ در افریقای جنوبی نقشه اش را عوض کرد و به این منطقه رفت و داوطلبانه از مصدومین پرستاری نمود .

ماری بیش از 38 سال نداشت که مبتلا به بیماری تب زرد شد و در شهر کوچکی بنام سیمون تاون در افریقای جنوبی درگذشت و بنا بوصیت نامه اش اورا بدریا انداختند.

تمام عکسهای این مجموعه توسط ماری کینگسلی گرفته شده است.
شيرين
براي ديدن پيوست
شيرين
براي ديدن پيوست
شيرين
براي ديدن پيوست
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please اینجا را کلیک کنید.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.